Tuesday, January 24, 2023

Some food ...




Hello Tuesday!


As always, I hope you all had a good weekend. For once, I decided to photograph all the meals I ate over the weekend.
But, sure enough, I did forget to photograph the meals I made here at home. Cincinnati chili on Friday and some leftover Jansson’s Temptation (Swedish dish) on Sunday.
Well, I’ll just have to repeat this for another weekend, I suppose. I may be a decent cook, but I am not a good presenter when it comes to food. I serve, and it is done. No frills. HAHA.
One of these days I’ll work on my presentation … But again, my food tastes pretty good, hehe. If I may say so myself. Promise.


The weather has been beyond gray, it’s been damp and rainy all weekend long.
It is a very uninspiring season right now.


 

I shot this pic of the deck from my cozy corner chair as I was reading on Sunday.  THIS is how it looks.  Yes, I'll keep the white string lights all thru this winter. But hello, the weather is so beyond boring.



But the weekends are always pleasant.
On Friday, for lunch, Peter and I went to the best Japanese place in Reston, Ariake. You can never go wrong there. And for me, always a bento box.

 

My favorite bento box, Tonkatsu. 


On Saturday Peter and I were out walking for a bit. It was nice, but nature is so boring by the moment (there is no way in hell I’ll be able to even take nine pictures for my instagram account this month. Unless I start taking pics of something totally different … ).
But here’s a pic collage from right here and right now …

 

Fifty shades of a boring as H Reston winter ...


For lunch we had THE best appetizer of the weekend, a shrimp dish we both love.



Knockout Shrimp. Always damn good!!!


  And we also ate fish tacos that were beyond boring … Yes, that is the sad truth.



Bland fish tacos.


In the evening Peter and I did go out to a new, and very popular, Italian restaurant near us.
We had heard mostly good things about it, but SADLY this place does not really deliver. OK, we will go back and try it again just to see if we went totally wrong this time around. But the food was mediocre and so expensive. NOT even my Moscow Mule was that great …


Sunday found us at the movies. Peter really wanted to see the new Avatar movie. I am not a fan of Avatar, but I am a good wife so therefore I went with him, hehe.
For lunch we had popcorn. And we even got to see Karolina’s boss in the pre-show.


 
This is Karolina's new boss, Maria Menounos.  I'll tell you more about Karolina's new job in one of the bullets on Thursday.


So, that was that …
And with this, I wish you a very good Tuesday!!

16 comments:

Cari said...

Visst är det tråkigt väder nu. Även här i Stockholm. Hoppas solen kommer tillbaka snart.

Att gå ut och äta har blivit så dyrt så det är inte kul. Och är maten inte heller god. Nej så tråkigt.
Tror lunch ute är det som kan vara gott och prisvärt. I Sverige i alla fall då det ofta ingår salladsbuffé, bröd, dryck och kaffe.

Yvonne said...

Tråkigt väder har vi också, Spansk vinter och inatt började det regna och så håller det på fortfarande nu på morgonen. Behövs regn, men kul är det inte.

Räkorna ser jättegoda ut, mums! Fishtacos brukar vara goda, men den där såg inte såå lockande ut.

Så tråkigt med Italienska restaurangen och är det dyrt så är det ju ännu tråkigare att man inte är nöjd. Man är ju van att Italienska aldrig är dåliga, kanske nybörjarproblem.

Avatar är inte riktigt min sorts film heller, men popcorn är gott, ha, ha

Spännande att du ska skriva om Karolinas nya jobb och kul för er att sett hennes nya boss på bio.

Ha en fin tisdag hälsar jag med en stor kram från ett regnigt Spanien

Mamma C said...

Vi har riktigt trist väder här hos oss med just nu. Idag regnar det dessutom med.
Verkligen trist när man får betala dyra pengar på mat och man inte är nöjd.
Var filmen bra??? Jag tyckte den första var bra och så fantastisk gjord.
Kram Carin

Dr Jo said...

Åh va tråkigt det är när maten inte är god när man går ut och äter. Något som gör att jag drar mig för att testa vissa ställen. Att man ofta väljer säkrare kort. Någon som jag ser fram emot att kunna göra mer när tjejerna blir äldre. Gå ut och äta mer.

Nu för tiden blir det oftast Pinchos, vet inte om du har hört om konceptet men det är en appstyrd restaurang. Man blir välkomnad av personal och visad till sitt bord. Men sedan beställer man i appen och hämtar sin mat själv. Franchaisen har ett cirkus tema så alla restauranger har stora djur som papegojor, apor, giraffer, lejon och diverse cirkus prylar som inredning. Man får en liten påse popcorn när man sätter sig (vilket tjejerna uppskattar mycket). Och sedan är det smårätter. Det kallas kanske tapas men det är inte enbart spanska rätter utan alltifrån små hamburgare till planksteg till ja vad man nu vill ha.

Var lite skeptisk till en början men nu passar det oss väldigt bra. Och maten är oftast väldigt god även om det är lite "krog" anda.

Och jaa vädret är inte superkul här heller. Men vi hade faktiskt två härliga dagar i helgen där vi kunde gå ut och åka pulka vid vår lilla backe. Men oj vad man längtar efter våren och sommaren nu. En värmande sol och att vara ute mycket. Snart så.

Stora kramar från Uppsala

Humlan said...

Här kändes helgen lite konstigt eftersom jag hade läkartid på lördagen, för mig spelar ju inte veckodagar och helger någon större roll i vanliga fall, men söndagen kändes hela tiden som lördag eftersom jag hade varit hos doktorn dagen innan. (Beskedet var bra; ingen försämring av ögat!)

Så roligt att se dina matbilder, men jag förstår att du glömmer att fota ibland, det är lätt hänt när man inte brukar ta en bild på allt man äter eller gör.
Trist när man blir besviken på mat som man har förväntningar på och har betalat dyrt för. Tyvärr finns det alltför många ställen som slarvar med maten de serverar.

För er kommer ju våren snart, även om jag förstår att du vill ha lite snö eller i alla fall frost-vitt innan, här får vi ju vänta betydligt längre på att naturen ska vakna, men vi har väl större hopp om vinterväder. För visst är det härligt när det är frostiga och soliga dagar som det var här i går, men jag tycker också att det är något vilsamt över det gråa, färglösa som i dag när temperaturen har gått över noll och himlen ät täckt av ett tjockt, grått moln. Men regnet är jag gärna utan!

Hoppas du ändå hade nöje av biobesöket och popcornen, även om du inte var så sugen på filmen! Jag ser fram emot att höra lite om Karolinas nya jobb!

Ha en bra dag, här ska jag försöka dammsuga trots en sträckning i ryggen och kramp i benen. Det kanske bara blir ett rum. :-)

Kramar!

bettan said...

Du är säkerligen en duktig kock det låter alltid så gott det du beskriver.
Trist bli besviken på restaurangmat. Vi har många bra matställen/restauranger i Lund så jag blir sällan besviken.
Tror jag berättat tidigare att jag och en väninna äter lunch tillsammans ett par gånger/månad. Vi turas om att välja vart vi ska gå.

Ska bli spännande att se och höra om Karolina och hennes chef. Ser framemot detta.

Just nu är jag riktigt dålig. Två dygn av illamående, kräkningar och diarréer. Är helt slut.
Trodde kanske det var en medicinbiverkan eftersom jag startat med en ny typ av medicin. Men nu vet jag inte? Vinterkräksjuka??
Har tillrett en hemgjord vätskeersättning som jag försöker få i mig skedvis.
Måtte detta tillstånd snart vända och gå på rätt håll.

KRAMAR!!

Annika said...

Cari:
Alltså, det är så tråkigt väder att jag förlorar all inspo till att fota. ALL. Att gå ut också, får tvinga mig själv ut på mornarna.
Tycker inte det finns något alls att fota, så värdelöst. OCH jag vill ju bara ha lite snö som lyser upp, men det är tydligen för mkt begärt. Tror inte vi får ngn snö alls denna vinter.

Ja, jag tycker ofta att men ute (middagar då) är medioker och jävligt dyr. LESS.
Detta var verkligen inget undantag.
Luncher tycker jag också är bättre. Men vi har inga sådana där som ni har där sallad, kaffe och sånt ingår. TYVÄRR!!

Ha det så gott i tråkvädret!!!

Annika said...

Yvonne:
Det är så himla depp för tillfället. SÅ tråkigt.
Bara grått och bara sådan astrist temp, mellan 3-12 grader de närmaste tio dagarna. Minus nattetid. Alltså, jag är så trött på den här förlängda fulhösten att jag vill skrika.
Tappar all inspo.

Räkorna är SUVERÄNA!!! Fish tacos sååååååå trista att klockorna stannade.

Vette fan med denna krog, det är en halvkänd Boston-kock som har den, men ack och oooooooo så trist och så dyrt.
Näpp, Peter är villig att testa igen, och jag hänger med. MEN är det inte bra då går vi aldrig mer dit.


Avatar, ine min grej heller. MEN film-popcorn är alltid helt RÄTT. Godare popcorn finns inte. Ge mig en tunna popcorn så kan jag stå ut, haha.

Ja, det ska bli roligt att skiva lite om Karolinas nya jobb.

HA en jättefin tisdag nu, Yvonne. Jag ska till Moderskeppet idag, det var länge sen sist.

KRAMAR!!

Annika said...

Carin:
Det är så tråkigt, tappar all geist. Tycker inte jag har ngt att fota. Denna astråkiga vinter som bara är en enda förlängning av fulhösten.
Förstår att du också trycker det är halvtrist nu.
Mat ute, iaf middagsmat, tycke jag ofta är medioker. A absolut inte överallt, men på alltför många ställen. Skitdyrt också.

Avatar ÄR vacker! SÅ fint gjord, fascinerande på många sätt. MEN i mitt tycke för lång och våldsam. Dock, det finns väldigt fina delar i den, och budskapet är ju bra.
Men för lång och för mkt våld (för min smak). MEN ja, absolut himmelskt vacker. Ska man se den ska den ses på bio, i 3 d.

Kramar!!

Annika said...

DR Jo:
Jamen visst ÄR det trist. Man betalar dyrt för medioker mat, så less på det.
Var ute och åt massor med K när hon var liten, det är roligt.
Vi var ute varje helg, fredag och lördag. När jag tänker på det nu inser jag att våt ute alldeles för mkt. Därtill med ett barn som egentligen bara ville ha caesarsallad, haha. DÅ på den tiden.
Nu äter hon allt.

Pinchos har jag läst om. Konceptet är bra, jag gillar det. Att beställa så och sen även betala via en app.
Vi har liknande ställen med variation på det du skriver.
Men är Pinchos ganska inriktad på barnfamiljer?
Tapas, alltid lyckat. GILLAR verkligen tapas i vilken form de än kommer i. SÅ perfekt tycker jag.
Trevligt att ni hittat ett bra ställe!

Vädret suger, men jg längtar inte efter sommar och vår. Jag vill bara ha vinter på riktigt. Inte denna fula fulhöst som rått sedan andra halvan av nov. SÅ trött på det.
Lyllos er som fick lite snö.

Kramar till Uppsala och dig från mig!

Annika said...

Humlan.
DET fattar jag, det är liksom så fel att gå till en läkare en lördag. Allting blir ju rubbat då, haha.
MEN vad bra att du fick fint besked ang ögat, phew ...


TACK Humlan, det är kul att du gillar mina matbilder. Jag är ingen matfotograf alls, tycker det är ganska svårt attt fota mat. OCH jag gör det inte ofta, men denna gång tänkte jag att jag kan göra "content" av det. OCH så glömmer jag att plåta det godaste, min egen chili. HAHA!! Men jag lägger upp som en skolmattant så det blir inga snygga bilder, hahaha.

Ja, faktum är att jag ska ge mig ut på snödroppespaning nästa gång jag är ute och går. DE kan finnas redan.
Våren kommer i mars, men vi kan även få stora snöstormar i mars. Men då är det försent, då vill jag inte längre ha snö. Men februari kanske blir bättre än denna skitmånad, haha.

Jodå jag är som du annars, har inget emot mulna dagar alls. Tycker också de är vilsamma och mysiga, det har jag alltid tyckt. Men lite vitt skulle pigga upp.
OCH att ha 12 grader denna tid på året gillar jag inte.
men annars håller jag abolut med dig, jag är ingen soldyrkare per se.
Har ju inget emot vintermörker heller, är nog eg mer än vinterperson än en sommardito.

Haha, jag hade ju ett helt kar med popcorn så jag var nöjd, haha.
Filmen är vacker, men för våldsam. OCH för lång.
Men den ÄR så vackert gjord.

TA nu bara ett rum, Humlan. Var rädd om din rygg och ben.

KRAMAR!!

Annika said...

Bettan:
Helt OK kock iaf ;-)
Härligt att du inte blir besviken på maten, Bettan. Jag blir ofta det, iaf på middagsmat på krogen.
Luncher är bättre, klagar sällan på dem.
Tycker det låter urmysigt med era väninneluncher och jag har ju sett när ni är ute på Insta, supermysigt ju!!

Japp, berättar om Karolinas nya jobb på to.

MEN Bettan, är du så sjuk!!????
Nej!!
Fan, vem vet vad det är? Vinterkräket eller nya mediciner? MÅ det snarast bli bättre.
MÅ DET!
Redan idag!!
TA det nu lugnt och försök få i dig din ersättning.
Känner för och med dig, sak du veta. VÄRSTA har du ju nu!!!

KRAMAR i massor!!!

Channal said...

Hej Annika! Tack, min helg var lugn. Muscow Mule har jag blivit bjuden på en gång. Riktigt god! Trist att maten inte smakade på restaurangen när man går ut och kostar på sig. Men den japanska maten ser väldigt god ut! Fisktacos blev jag väldigt sugen på! Avatar har jag däremot inget sug på haha... var den bra? Spännande att få höra om Karolinas nya jobb.

KRAM Anna

Keith said...

A Moscow Mule in a glass can't be a Moscow Mule! The shrimp appetizer looks like it was delicious. Too bad the fish tacos were meh. Too bad about your dinner on Saturday.
What can I say about you going to see Avatar with Peter? #saintwife :-)

Annika said...

Anna:
Älskar den drinken, men vill ha den på rätt sätt.
Jaaa, så himla trist att betala förtätat medioker mat, för det var den--så intetsägande.
Ja, vi har en superbra japansk restaurang som alltid levererar.
Avatar, nääää ... strunta i den du. Vacker, men sååååå lång och sååååå våldsam.
Kramar!

Annika said...

Keith:
Yea, it was a kind of a meh food weekend.
With some exceptions.
You know it, #saintwife it is :-D