Thursday, January 26, 2023

Som alltid, Datorer, Moderskeppet och Lite om Karolina.
Hej och godmorgon torsdag!!* Som alltid …

… kul att läsa era kommentarer på mitt onsdagsinlägg.
Vi är alla eniga, mobilerna är verkligen en stor del av våra liv. Vi är också överens om att systemet är sårbart.
OCH vi är även rörande överans om att allt är så mycket enklare i tillvaron sedan de smarta lurarna kom. Vem vill gå tillbaka till det gamla? Ingen av oss.

Men …


* … Det här med datorer

I valet mellan att söka information via min mobil eller söka information via en dator så väljer jag nästan alltid datorn. Ja, om den ligger nära mig då jag ska söka. Om inte så blir det mobilen som får arbeta.
Jag tycker det är lättare att söka på datorn. Det känns som om det är mer överskådligt, det blir lätt plottrigt över mobilen.

Detsamma gäller vid biljettbeställning och mycket annat jag gör online, jag gör det hellre på min laptop än på min iPhone.

Att blogga, det gör jag enbart från min laptop. Jag skulle aldrig orka hålla på och skriva inlägg från min mobil. Inte en chans.
Det är tusen gånger lättare att redigera från en laptop än från en mobil, och att skriva går ju också sisådär en miljon gånger lättare än från en mobil. Det går blixtsnabbt för mig när jag sitter vid ett tangentbord, men på mobilen är det smått och felen blir många.

Det är samma sak med mail, jag mailar nästan ofelbart alltid från min dator.

Jag skulle inte vilja göra mig av med min laptop. Jag är mycket beroende av den, lika beroende som av min mobil. Min laptop är en tio år gammal MacBook Pro. Jag är fortfarande så otroligt glad över att den funkar så himla bra.
Bara för att jag skrivit så här—och jinxar galore—så kommer säkert något att hända med den …
Please do NOT!!

Att jobba med bilder är ju också sådär en tusen gånger lättare att göra från en dator än från en mobil.
För att inte tala om att SE på bilder. De gör sig så mycket bättre på en stor skärm än från en liten.

Bloggar jag läser? Jag läser samtliga via min laptop.


* På Moderskeppet. 

Häromdagen var jag och min kompis Lotta på Moderskeppet. Moderskeppet är alltså IKEA.
Jag tror att svenskar i förskingring över hela världen kallar IKEA för Moderskeppet.

IKEA it was alltså ...
Vi har ju turen att ha två IKEA-varuhus här i DC-området. Jag är tacksam över att ha IKEA i närheten. MEN tro mig, trots det hade jag inte varit där sedan i december 2020.

Dags igen alltså. WAY overdo!
Köpte ett par påslakanset, gillar IKEAS påslakan. Köpte ett par slevar också. Jag hade verkligen sett fram emot att köpa kronljus och bunkra upp, visserligen köper jag bra sådana online numera , men IKEAS kronljus är erkänt bra och billigare. Min granne hade beställt två förpackningar värmeljus av mig innan jag for.

DÖM om vår förvåning då IKEA inte hade vare sig kronljus eller värmeljus.
DET fanns inte. Helt otroligt konstigt faktiskt. Det har vi aldrig någonsin varit med om förr.
IKEA brukar ju ha massor, massor av både kron och värmeljus. De hade doftljus, blockljus och ljusstakar i parti och minut men INGA vanliga kronljus eller värmeljus. SÅ konstigt alltså. Det är lika konstigt som om de inte skulle ha köttbullar att servera.

Vi hittade ingen att fråga heller, så vi antar att de befann sig mellan leveranser…

SKUMT ändå.
Bild från Pinterest.  HA, den här gången FANNS inte ens värmeljus.  Men annars är det ju spot on ;-D* Karolina.

Jag lovade ju att berätta för er om Karolina och hennes nya jobb.

Numera jobbar Karolina heltid som producent för journalisten, skådespelerskan och poddaren Maria Menounos.
Maria M är ganska känd här i USA, om man går på bio här är det Maria man ser i det som kallas “the pre-show”. Maria presenterar nya filmer och intervjuar ibland de skådisar som kommer att medverka i kommande filmer.
Maria jobbade även länge på E-television som journalist och syntes ofta i rutan. Hon tar även filmroller då och då. I julas kunde man se henne i en riktigt typisk julfilm på kanalen Lifetime.  

Som ren kuriosa kan jag också berätta att Maria var en av programledarna i ESC 2006 då tävligen sändes från Aten, lite kul!

Bild från Eonline. 


Men numera satsar Maria mest med sin podd, Healsquad.
Det är för denna podd Karolina är anställd som producent. Ibland medverkar Karolina i podden också, men mest ägnar hon sig åt att hitta gäster, redigera, skriva pressmeddelanden samt att hon sköter om Marias sociala medier. Det är ett heltidsjobb och jag kan säga att min dotter har fullt upp från morgon till kväll. Podden sänds fem dagar i veckan.


 

Bild från MariaMenounous.com

Karolina jobbar i Marias hem, i en studio där, och det tar henne en timme att köra dit på morgonen och sen en timme hem på kvällen.
Men Karolina gillar det hela, speciellt att redigera och skriva. Det hon tycker sämst om är att sköta om de sociala medierna. Men, hon tror att hon kan vänja sig vid det. Framförallt tror hon att hon kan LÄRA sig av det.

I den lilla grupp som gör podden ingår Maria, Marias man Keven, Karolinas närmsta boss Kelsey och Karolina förstås.
Keven driver även sin egen podd AfterBuzz som är stor här i US.

Karolina menar att hon lär sig massor hela tiden och DET är ju verkligen något att lägga bakom örat och ta med sig. Så nu vet ni lite mer om vad Karolina sysslar med i dagsläget.

  ***


Med detta avslutar jag dagens punker och önskar dig en fin och bra torsdag!

19 comments:

Elisabeth said...

Jag använder också min dator till mycket. Eller mina datorer, borde jag väl skriva, för jag har dels min privata, dels min jobbdator. Den senare använder jag förstås mest till jobb, men även till de universitetskurser jag läser. Min privata använder jag till att läsa bloggar, titta på SVT Play, köpa biljetter, handla på nätet, sköta bankärenden och liknande, för sådant vill jag inte göra från mobilen. Skulle verkligen INTE vilja vara utan dator! Faktum är att det inte ens skulle gå, dels för jobbet, dels för kurserna.

IKEA-besök är alltid trevligt! Det var dock ganska länge sedan jag var där; senast var sommaren 2018. Här finns det inget varuhus i närheten och då känns det inte riktigt aktuellt att åka dit. Konstigt att det inte fanns de ljus du ville ha. Man kan undra varför, men antagligen beror det väl, som du skriver, på att de väntade på en leverans.

Roligt att läsa om Karolina. Hennes jobb låter både intressant och lärorikt!

Mamma C said...

Jag skulle inte kunna vara utan min Laptop. Jag redigerar bilder, gör mina inlägg, kollar andra bloggar och ska jag söka på något så blir det laptopen jag gör det på med.
När vi åker till Sverige har jag alltid vår lilla padda med som jag gör blogginläggen på. Försökte att göra över mobilen med appen till blogspot, men jösses så krångligt och pilligt det var.
Har aldrig hört det ordet om IKEA, men jag är väldigt sällan där. Var lika när vi bodde i Sverige. Jag gillar att gå där och det blir ofta väldigt dyrt 😉😀 då. Jag köpte på mig värmeljus och kronljus i november där ifrån, och då fanns det.
Vilket roligt, spännande och intressant jobb din dotter har.
Kram Carin

Yvonne said...

En laptop är ett måste både hemma och även här i Spanien. Skulle inte klara mig utan den.

Har varit på IKEA flera ggr sen pandemin och ibland har hyllorna gapat tomma och det beror på att deras varor tyvärr sitter fast i stora containrar både här och där i världen och inte blev det bättre med kriget som Ryssland drog igång. De flesta varorna tillverkas ju i "billiga" länder som sedan ska skeppas över världen. Tycker ändå det har lättat lite men de är nog inte 100% hemma än med leveranserna.

Men vilket skojigt jobb Karolina har fått tag i, hon kommer säkert ha nytta av det i framtiden också, lär sig säkert massor av nya grejer hela tiden.

Stor kram skickar jag från ett kyligt Spanien

bettan said...

Jag står i valet och kvalet om jag ska köpa mig en ny laptop eller satsa på en surfplatta. Jag är en trogen androidanvändare och älskar Samsung.
Använder datorn i allt mindre omfattning men håller med om att det är en fröjd att kunna se bilder och inlägg i större format. Kan bli lite plottrigt via mobilen.

Så roligt att höra om Karolinas arbete. Låter som hon har fullt upp och skaffar sig ovärderliga erfarenheter. Spännande!
Så imponerad av hennes driv och företagsamhet. Förstår ni är stolta föräldrar. Finns inget bättre än när ens barn mår bra och trivs med sitt liv.
Sen att "föräldra-oron" alltid finns med har man ju fått vänja sig vid under årens lopp.

Mår lite bättre denna dag. Hoppas det fortsätter så. På lördag är jag bjuden på min vännina Lottas 60-årskalas. Det vore synd att missa. Får se om jag piggnar till? Jag är så trött och matt och dessutom märker jag (vad det än gäller) att min återhämtning av olika påfrestningar tar allt längre tid. Svårt ibland att komma ihåg att ändå ha en viss respekt och förståelse för sin ålder. Nu låter det som jag är 100 år gammal men just nu känns det nästan så ;)

KRAMAR!!

Bloggblad said...

Vilket fantastiskt arbete hon har! Säkert ett bra sätt att få nya kontakter och en inblick i lite av varje.

Jag använder mest stora datorn, har ingen laptop, men det finns två att låna av maken. Läser böcker gör jag på iPaden och scrollar på facebook och läser bloggar.

Googlar gör jag jättemycket. Men - när det gäller språkliga frågor, slår jag helst mina fackböcker. Där litar jag inte på google …

Brysselkakan said...

Är nog som du när det gäller datorn och mobilen! Allt går ju att göra via mobilen men vissa saker känns enklare på datorn helt enkelt.

Ikea har haft leveransproblem sedan pandemin och det märks ibland väl. Men att kronljus och värmeljus skulle vara slut trodde jag inte!

Men vilket kul jobb K verkar ha! Ock lärorikt för henne! Tänker ibland att jag är född för tidigt för den typen av jobb hade jag älskat! Men sällan att det går till en 54-åring! Haha! Otänkbart!

Från Glam till Damm said...

Hej,

Haha...Känner igen det där med IKEA. Älskade att besöka IKEA när jag bodde i San Diego. Det var lite som att komma hem. Bästa stället för ljus tycker jag.

Men vilket fantastiskt spännande och kul jobb för Karolina! Så roligt för henne och ni måste vara så stolta och glada för hennes skull.

Ha det gott!

Varm kram,

Anneli

BP said...

Då är jag alltså inte ensam med att göra det mesta framför datorn och inte med hjälp av iPhonen. Tack! Det känns genast mindre lonely om man säger så. Orkar inte skriva på det minimala tangentbordet, drar mig till och med från att sms:a. Å att använda "autokorrekt" - ja, det har man ju snabbt lärt sig att låta bli innan det blir riktigt pinsamt...

Stort GRATTIS till Karolinas jobb. Det låter riktigt intressant och definitivt "i tiden" för att inte säga "inne" just nu. Poddar är "the thing" här med, och jag som inte lyssnar på några poddar, trots "påtryckningar". I Marias fall verkar det vara en "riktig" business.

Kul att Karolina tycker det är värt att offra två timmar på motorvägen varje dag. Så skoj att hon trivs:-)

Susjos said...

Vilket coolt jobb Karolina har, wow, hon lär sig säkert massor!

Svar: Jo, så småningom kommer jag nog att behöva operera mitt andra öra med ett till ci, men då blir jag ju helt döv när jag inte har ci på mej, och fortfarande är det ett robotaktigt ljud jag har med mitt ci-öra när folk pratar.

Ha det fint!
Kram

Annika said...

Elisabeth:
Ja det är verkligen lättast så.
Mkt mer överskådligt på så många sätt. På mobilen är det pillrigt och det blir ofta fel, eller så kommer autocorrect in utan att man ens märkt det. OCH som vi alla vet har ju autocorrect fel nio gånger av tio.
Exakt, skulle aldrig vilja vara utan min dator heller.

IKEA, just att deras absoluta storsäljare inte fanns var mkt förvånande.

KUL att du gillade att läsa om Karolina :-)

Annika said...

Carin:
Exakt, laptops for the win!!
Vill absolut inte vara utan min.
Jag har ingen padda, men jag kan tänka mig att om man har separat tangentbord går det säkert jättebra att blogga. Från mobilen är det ju närapå omöjligt att få till ett inlägg.


Gillar IKEAs ljus väldigt mkt, speciellt kronljusen. Vörmeljusen är verkligen inte speciellt bra längre.
Men tycker om att ha IKEA i närheten.

Javisst har K ett intressant jobb, håller med!
Kramar!

Annika said...

Yvonne:
Eller hur, ett måste. Det går inte utan den. SÅ mkt lättare att göra så mkt via den.

Säkert är det så, Yvonne. Det beror på leveranskedjan. Jag har inte varit där på över två år så det var ju lite snopet att se att det var sparsmakat. Tyckte restaurangen var sämre också.
OCH för att inte tala om matvarorna, har aldrig sett det så dåligt.
MEN det är givetvis just som du säger.

Jamenvisst har K ett intressant jobb, det tycker jag med!!

Kramar!!

Annika said...

Bettan;
Jag skulle säga laptop. Om jag stod i valet och kvalet skulle jag välja en laptop.
Tycker de är lättare och går att söka över på ett så bra sätt.
Nu har jag ju min Kindel som är som en platta också där man kan gå online och ha appar etc. MEN jag skulle inte vilja ut min laptop för allt smör i Småland.
Men ja, jag älskar att kolla på tex Instagram på min Kindel, vilken skillnad att se foton där än från min lilla iPhone.
Men nä Bettan, en laptop for the win ändå.

Karolina har ett kul jobb, men hon har fullt upp från morgon till kväll, tycker hon har för långt till jobbet och det drar mig lite. LA-trafiken är för jävlig, rent utsagt.
Men hon lär sig massor, har aldrig tråkigt och det här med redigering passar henne som hand i handske.
Som du siger, vi är så stolta över det hon gör men vi är oroliga för mkt också. MEN det hör till, det kommer aldrig att gå över precis som du säger.

Bettan, hur känns det idag fredag???
BÄTTRE hoppas jag. HOPPAS du kan gå på Lottas fest, HOPPAS det!!
Kryakramar i massor från mig!!!

Annika said...

Marianne.
Absolut, eftersom Maria är i branchen så får K också kontakter som kommer att vara såå bra i framtiden.
Sen gillar hon att jobba med texter och redigeringar etc.
Svårast har hon för biten med sociala medier, det är K som helt sköter om podden insta, TikTiok, Twitter, FB etc. Sen sköter hon delvis Marias privata instagram också.
Mkt som ska godkännas innan det kan läggas ut där fastän K har tillgång till bilder etc hos M.

Jag har ingen stationär dator längre, hade det förr.
De är bra det också.
Just det, du läser via din padda. Blir det så att du läser alla böcker via den?
Älskar att kolla in instagram via min Kindel, en helt annan grej än att kolla via min mobil.

Smart att slå i fackböcker, det är verkligen inte alltid Google går att lita på just i språkfrågor. Frågan är, kan dagens unga ens slå i fackböcker och lexikon?

Annika said...

Brysselkakan;
Det är onekligen lättare att söka via datorn, tycker jag.
Går snabbt och jag har märkt att det ibland blir ett annat utbud via min laptop vs min mobil. OCH så är det mer överskådligt överlag.

Ja jag vet, tänk att de inte hade sina storsäljare ALLS på IKEA. DET blev vi verkligen paffa över.
Jag har ju inte varit där heller på över 2 år. Men du har ju sklart rätt i att de ligger efter nu.
Vi får se hur det ser ut nästa gång jag är där.

Håller med dig, Karolinas jobb hade passat mig i ungdomen också, sååå mkt man hade fått lära sig. Vi är väldigt lika ibland, du och jag :-D

Annika said...

Anneli:

Moderskeppet for the win för svenskar i förskingringen. Älskar att åka dit, men inte så mkt tydligen att jag inte satt min fot där på över två år, haha.
Bästa stället för kronljus utan tvekan, tyvärr är deras värmeljus inte vad de varit.
Jag köper inte deras doftljus heller, men älskar sååå mkt annat där. Så glad att ha ett par Ikeor i närheten.

Det är kul att K har ett bra jobb, och heltid och allt.
Mkt bra.
Nackdelen, hon åker til och från Encino varje dag från W Hollywood.
Lite oroligt att hon ska ut i trafiken varje dag tycker jag..

Ha det bäst!

Varma kramar!!

Annika said...

BP:
Haha, nej du är VERKLIGEN inte ensam!!
Laptop är bara bäst. TÄNK om vi skulle blogga från våra mobiler, det går ju inte ...
Älskar min laptop och jag kommer att skaffa en ny direkt då denna en dag slutar funka. HOPPAS dem håller llääääänge än!!!
Autokorrekt spökar hela tiden, och det blir fort och fel. Då får man ibland ta bort det man skrivit till ngt (säg på insta) eller förklara.
PUST!!


Jamen ja,visst är det ett intressant jobb.
Ja, det finns poddar från högt till lågt, och somliga sänder med så usel kvalitet att det inte får att lyssna på. Andra har rena proffspoddar.
Men ja, det ligger i tiden, så väldigt sant. Och K får lära sig mkt, det är hom som klipper redigerar, skriver texterna etc.
PLUS jagar gäster.

Alltså ärligt talat, det är lite mkt med att resa så långt och på motorvägar. K säger själv att i långa loppet ÄR det inte gångbart. Jag vet att hon skulle vilja jobba hemifrån ett par dagar, men det vill inte M och hennes make att de ska göra.
Så ja, visst är det en nackdel med resandet . OCH jag blir ju orolig också.

Annika said...

Susjos:
K kommer att lära sig massor som hon kan ta med sig sedan då det är dags för nästa jobb.

Ah ja, jag förstår. Alltså det är ju ända fantastiskt att du har fått så mkt hörsel på ett öra. Sen får du se vad du gör med det andra. Det där med att vara döv ... alltså ... fastän det då skulle vara temporärt är det ju hemskt. Tål att tänkas på förstår jag.

KRAMAR!!

Anonymous said...

Wow, vilket spännande jobb! Måste kolla in podden :) / Steel City Anna