Tuesday, January 10, 2023

Over the weekend ...




Good morning Tuesday!


The first weekend of January came, and went.
It is a new week and it is certain that snow is nowhere in the forecast for the next ten days. Boring!


Peter and I decided to go on a little roadtrip on Saturday. We did not want to go any further than two hours from our home. So, we actually ended up in Berkeley Springs in West Virginia


Berkeley Springs is a small town in the mountains located in Morgan County. This is a place you can visit if you want to take a mineral bath, it is sort of an old spa town with warm springs. However, Peter and I did not immerse ourselves into any waters.

The antique store was great. It was so much fun strolling around in there. I found an Orrefors vase for 22 bucks. Done. It came home with me. 
I also found four cordial glasses for 16 bucks. Peter found some beer glasses that he likes, 16 bucks. I could have walked around this store for hours.

Go to a place one has never been to before. We have decided to do more of that going forward before the true hiking season kicks in again.


 


Leaving Berkely Springs.


Sunday marked three weeks since my beloved dad died.
I still cannot really understand that he’s gone forever. I am thinking about him almost all the time. When I am awake at night he’s constantly in my thoughts.
I talk to him, sing to him and I can sort of feel his presence It is reassuring. He’s inside my heart.


I wish you all a very good Tuesday!

14 comments:

Mamma C said...

Alltid kul att bara åka iväg på lite småtripper nära en.
Vilken fantastisk liten stad ni var i.
Tunna gamla kaffekoppar är godast att dricka kaffe i.
Och loppisar är alltid skoj att besöka.
Kram Carin

Dr Jo said...

Vilken kul lite tripp. Jag vet inte riktigt om man hade kunnat göra samma sak här i Sverige. Det känns tyvärr som att landsbygden har dött lite (mycket). Om den någonsin blommar upp är det ju på sommaren, men nu skulle man inte kunna åka ut på samma sätt. Samtidigt som jag skriver detta inser jag att det snart är sportlov och att vissa delar uppåt landet nog har sina stora säsonger nu, men det är ju lite annorlunda. Oavsett så såg det mysigt och spontant ut. När jag ser sådana gazebos så tänker jag på Gilmore gils och Hart of Dixie (som tydligen hade samma studio :)) men kan tänka mig att det kanske inte är lika romantiskt och idylliskt på riktigt.

Januari och Februari är rätt tunga månader, när man inte åker skidor. Längtar tills tjejerna är lite äldre. Samtidigt så börjar man känna förhoppning om en sol som värmer och lite vår. Tide går ju som bekant rätt fort :)

Förstår att du räknar dagarna efter din pappa. Det gjorde jag efter min mamma länge också. Nu har det gått 8 år + sedan hon gick bort. Drömmer om henne rätt så ofta och tänker på henne mer eller mindre varje dag. Saknar att inte prata mer om henne, ibland så kommer det upp men umgås inte med så många som kände henne till vardags och då går det ibland långa stunder emellan.
Livet ändå, det har blivit kanske mer så nu förtiden att man sällan pratar om död eller dom som dött. Precis som du skrev igår så uppskattar jag hellre när någon pratar om det än inte. Förstår att det kan vara svårt såklart att veta men jag kommer ihåg hur ledsen jag blev när en god vän till familjen mötte mig i en affär och inte kommenterade det överhuvud taget, blev jättekonstigt.
Men alla hanterar sorg olika, det är inte så lätt.

Hoppas du har en bra tisdag :)
Kramar ett slaskigt Uppsala/ Johanna

Bloggblad said...

Vilken härlig utflykt - det verkar finnas så himla mycket roligt i dina trakter! Jag får aldrig med mig min man till ställen där man kan strosa eller bara titta. Bara på vandringar. Eftersom vädret verkade sisådär idag gick vi bara en rask timme i närheten och fick faktiskt lite sol på oss.

Annika said...

Carin;
DET är verkligen det. Bara att titta på kartan, hmmmm .... vart kan vi åka?
Och så hittar man ngt nytt ställe. Så kul.
SÅ kul med dessa butiker, det skulle faktiskt vara roligt att köpa på sig ett gäng udda koppar, men jag har ingen plats för dem. Men det skulle vara riktigt kul.
Kramar!!

Annika said...

Dr Jo;
Ja, och en annan sak. En roadtrip på två timmar verkar såååå mkt längre bort i Sverige än vad det är här. Lustigt nog.
Det är såklart för att Sverige är ett mindre land och två timmar blir till en längre utflykt. Här är det nästan nästgårds, haha.
Det är trist och sorgligt att landbygden därhemma dör ut, det är nog delvis lika här. Småstäder har det jobbigt många ggr.
Tror att det hjälper mkt att de ligger på östkusten med alla storstäder på relativt nära håll (DC o Philly ffa då vad gäller denna stad).
Gazebo ja, ÄKTA Gilmore Girls!! SÅÅÅ sant. nej, det är nog inte som i Stars Hollow i de flesta småstäder.

NU är det oxveckorna som ligger framför oss.
KUL när dina tjejer blir lite äldre och ni kan åka skidor (förhoppningsvis om inte klimatet totalt kajkar ihop).

Ja så är det ...
Som idag, tänker att nu har det gått och två dagar ...
Jag har honom som skärmsläckare på mobilen, sedan sitter han i en ram. OCH ja, jag tänker verkligen på honom i alla former.
Nyss tittade jag ut och såg en grannflicka gå hand i hand med sin pappa ... Bara en sån sak fick mig att tänka på när jag var liten och höll min pappa i handen och hur tryggt det kändes. Såna grejer ...
Absolut, prata om döden, vi borde bli såååå mkt bättre på det.
Jag antar att du berättar mkt om dina flickors mormor för dem. Gör henne levande.
Det är ju så sorgligt att din mamma dog så ung, Jo. Verkligen beklagligt.

Kramar till dig, fina Johanna!!!

Annika said...

Marianne.
Det var riktigt kul. Just att välja just den stan. Hade visserligen läst en artikel i Washington Post innan (inte alltför kul eftersom den handlade om Trumpister etc ... Men den beskrev också hur gulligt BS är, så det var nog delvis därför jag ville dit). Kul att se den och kul att se regnbågsflaggor och annat fastän det är ett tungt ärkerepublikanskt fäste.
Vandringar, det är inte dumt det!!! SÅ kul!!!

Yvonne said...

Vilken liten, mysig stad, lite "söndagssömnig" såg den ut att vara. Kul med Loppisen, hade nog också kunnat gå där i många timmar och kanske köpa något jag egentligen inte behöver, ha, ha, ha.

Förstår du tänker på din pappa, tar säkert väldigt lång tid innan du inser att han är borta för alltid. Man kommer på sig själv med att tänka "jag måste ringa och berätta/fråga pappa och så kommer man på, visst ja, det går inte.

Stor kram från ett +21 gradigt Spanien, sååå skönt! Sitter ute i solstolen och läser Kepplers senaste, läskiga "Spindeln

Annika said...

Yvonne:
Det var kul.
Absolut söndagssömnig. Helt rätt. Undrar hur det är att bo i en sådan liten stad?
Jag vet, loppisaffären var helt underbar. Jag hade kunnat spendera timmar därinne.

Ja, jag tänker på honom hela tiden och han bor i mitt hjärta. Tror att jag måste komma hem till Sthlm för att verkligen FATTA, det känns så.
Exakt just set där, nu ska jag fråga pappa om det här etc etc ...
VISST ja, det GÅR inte ...

NJUT av dagen och deckaren. De skriver verkligen läskigt, Keppler.
Kramar!!

Brysselkakan said...

Amerikanska småstäder är ofta så fina och mysiga!
Men jag blir ju nyfiken på era fynd! Bilder!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, de är ju ofta det.
OK, lovar att lägga ut bilder på fynden på torsdag!
DU hade älskat att gå i den här butiken!!!

BP said...

Vilken söt liten stad. Lite oamerikanskt faktiskt. Googlade och lärde mig att Berkeley Springs var USAs första spa, att staden hette Bath från början och att det nu lever 868 personer där. Älskar sådana små orter. De är ofta väl värda ett besök.
Skrattade gott åt "maxi-loppisen". Det spelar ingen roll om man befinner sig i en av USA troligen minsta orter, men butiken är liksom XXXL ändå. Det är typiskt amerikanskt, och inte otippat alls:-)

Elisabeth said...

Hade missat att du återupptagit bloggen! Så trevligt att du är tillbaka! I morse läste jag i alla fall ifatt inläggen. Det var roligt att du gjorde en tillbakablick på första halvåret av 2022, trots att året var jobbigt för dig.

En mysig liten stad var det ni besökte. Roligt med second hand-affären också. Jag hade förstås letat katter, haha. ;-D

Hoppas att prognosen är fel, så att ni får snö. Nu är jag hemma hos mig själv igen, och här är det barmark. Blev nästan chockad när jag kom med bussen i söndags och det enda som fanns av snö var några snöhögar. Hos mina föräldrar har det också töat och sensationellt nog har kommunen idag tagit bort snövallarna. Undrens tid är inte förbi! ;-)

Annika said...

Brysselkakan:
Riktigt söt. Men jo även riktig riktigt amerikansk småstad. Sådana här finns det måååååååånga av. Somliga väl skötta, andra inte. Du har sååå rätt, den hette Bath från början pga mineralkällorna och att man for dit på spa. DÅ kanske du läste om den person som idag äger "slottet" också, en riktigt läskig typ. Man ser slottet på en av mina bilder, det ligger på en höjd.
Loppisen enormt stor, och ja väldigt stor för en så liten ort. Men jag tror de har mkt besök från DC och Philly med med omnejd.
KUL att du googlade på stan :-D

Annika said...

Elisabeth;
Jo, är igång igen. HIHI!
KUL att åter ha DIG här.
Ja inte var 2022 ngt kul år, det blir svårare att skriva om det senaste halvåret, men jag ska göra det.
Mars bästa månaden på hela året.
DU hade absolut letat katter på den affären, absolut!!
Ja tänk vilken skillnad det kan vara. Ingen snö alls hos dig, och såååå mkt hos dina föräldrar. Men bra att kommunen nu tagit bort de där vallarna, inte klokt!