Friday, January 20, 2023

Året på Instagram




Hej fredag!


Nu kommer den absolut sista tillbakablicken på fjolåret. Det är året på Instagram. 
Vid varje månadslut gör jag, och många andra "grammare", ett collage av de bilder vi lagt ut under månaden. Det är ganska smart att avsluta månaden så, på så sätt är det lätt att leta upp något om man behöver gå tillbaka i sitt flöde.


Som jag sagt tidigare, Instagram är KUL men det kan aldrig mäta sig med en blogg.
Det är ett roligt komplement och en helt annan stämning än på en blogg. Jag har även ett privatkonto på Instagram som är aktivt när jag reser, det ÄR roligt att skriva där och bilderna är alls inte lika genomtänka som de foton jag lägger upp på @skandigirl.
Men, som sagt, det kontot är bara aktiverat vid resor då jag inte bloggar här.


På Instagram blir det mer och mer populärt att lägga upp reels och stories. 
Det är väl där hela Insta hamnar till slut, stillbilderna får inte lika stort utrymme och blir inte lika lajkade som reels och stories.
Jag är inte bra på att göra varje sig reels eller stories. Visst, jag kan lära mig såklart. Jag gillar verkligen att se bra stories själv på insta, somliga är DUKTIGA bra på att få till det med musik och annat.


Men ja, skandigirl är stillbilder, och så kommer det nog att förbli.
Insta är--som sagt-- kul, jag får influenser därifrån. Jag brukar spara tips på maträtter, böcker, vandringar och en hel del annat.
Det är bra att kunna gå tillbaka till sin samling där ibland. Algoritmerna på insta suger dock, jag avskyr dem. Jag märker att det är många jag följer som nästan aldrig dyker upp i mitt flöde. Detsamma gäller ju mitt eget konto, jag dyker säkert aldrig upp i många följares bildströmmar. Så tråkigt, men så är det.


Nåväl, ett kul medium är det.
Nu ska ni få se mina månadscollage här från året som gått.


    Januari



I fjol var det verkligen vinter i januari, så här kommer det inte att se ut i år när jag sammanfattar denna månad.



Februari



Februari i fjol, man kunde verkligen ana våren.  Säkert blir det samma sak i år.  Våren blir nog tidig.



Mars



Mars i fjol, bästa månaden på hela året.  Stockholmsmånad med det bästa av väder! Endast bilden i nedre högra hörnet är från Reston och det är verkligen i slutet av mars.



April



OCH så kom den ljuvliga månaden april och svepte in med ALL sin skönhet.



Maj




I maj är det försommar här, varma och vackra dagar.  Blomningen fortsatt fin om än inte lika maffig som i april.




Juni



Juni!  Sommar! Karolina fyllde 26.  Det var hett, mycket hett därute.



Juli



Jag for till sommarstugan i Finland och hade såååå fina dagar där. Bilderna ljuger lite, det var inte varmt och det blåste typ så gott som varje dag.  En hård nordväst som pinade oss natt och dag.  Men på Insta väljer man ju sina tillfällen, hihi!



Augusti



Från Österbotten till Stockholm.  Varmt i Stockholm, stor skillnad från hur det var i Närpes.  



September



Lämnade Stockholm (och min pappa för allra sista gången) och åkte tillbaka till Reston.  I slutet av månaden var det dags att åka till The Outer Banks, men det var alltför sent på säsongen för en sådan semester.  Fast vi hade det bra ändå.



Oktober



Ingen rolig månad.  Tung och jobbig, det syns inte här men det var den.  Hösten var vacker som en dröm omkring mig, vandringarna många och Monika hälsade på.  



November



I november var det lite bättre och mer stabilt överlag på det privata planet.  Hösten gick från finhöst till fulhöst.  Jag julade mitt hus och njöt av det.



December



I december brukar de flesta lägga upp de så kallade "top 9" bilderna från året.  Jag med, det här är några av mina mest gillade bilder från året som gick- Stockholm, Shenandoah, Stockholm, Rodanthe, min pappa :(, Närpes, Reston, Great Falls och Reston.  En passande blandning.



Jag önskar dig en riktigt fin helg!!

16 comments:

Mamma C said...

Verkligen fina månadscollage som du har. Men sådana kan man väl bara göra om man har öppet konto eller? Jag har ett stängt konto.
Jag tycker det är skoj att göra reels, men om de är så bra det vet jag inte. Men skoj att sitta och pilla med bilder eller videos.
Ha en fin helg nu.
Kram Carin

Humlan said...

Trevligt sätt att få en sammanfattning av månaderna och året. Jag har aldrig gjort det, inte konstigt när jag så sällan lägger in något.
I dag blev det i alla fall en bild, det är så vackert med frost nu när vi inte har någon snö.

En trevlig helg önskar jag dig!
Kramar!

Cari said...

Så fantastiskt vackra foton!
Du är så duktig fotograf 👌✨

När jag ser denna sammanfattning inser jag, som du säger, att april är vackraste månaden hos er. Otroligt fint.

Tack för denna sammanställning.

Annika said...

Carin;
TACK Carin!! Det är bra att kunna avsluta månaderna på insta med collage. Blir så lätt att hitta om man ska gå tillbaka.
Du kan köra sådana här hos dig också, jag gör dem i en app som heter Layout. Det spelar ingen roll om du är privat eller inte.
Det ÄR kul med reels och stories, och jag antar att det bara är att öva, öva och öva på det. Du är ju redan bra på det. Jag har däremot sååå mkt att lära där, phew ...Men jag tror att hela insta till slut kommer att bli ngt slags TikTok-liknande ...FAST kanske inte lika direkt, men snarlikt ... eehhh ... haha ...
Ha en toppenhelg!!
Kramar!!

Annika said...

Humlan:
Det är himla effektivit också med månadsavslutning på det här sättet. MEN denna månad undrar jg om jag ens få ihop till nio bilder, haha. Tycker det är så trist ute o jag får noll inspo att fota när det bara är grått och trist i naturen. OM det funnes snö hade jag varit i sjunde himlen, men nu --- äsch ...
Ja haha, det måste ju finnas lite content för att man ska kunna göra dessa.
ÄLSKAR frost, det är vackert som en saga det med, speciellt om det är rimfrost överallt.
TREVLIG helg till dig!!
Kramar!!

Annika said...

Cari:
TACK snälla du!!!! Du gör mig glad!
April ja, ska man komma till DC ska man komma då!! ELLER i oktober.
Oktober eller april, det kvittar.
Bägge lika ljuvliga fast på olika sätt.
TACK för dina ord, kära Cari!!
Ha en riktigt fin helg!!

Yvonne said...

Vilka fantastiska bilder, helt otroligt att det mesta är taget med mobilen. Du bara måste ställa ut dina bilder på något galleri el liknande.

Nu dags att packa upp efter sen superhärlig lillsemester vi haft i Alicante. Vi har ätit och druckit så gott, haft ett jättefint hotell, promenerat mycket och umgåtts och haft mysigt.

Annika said...

Yvonne!
TACK!!
Ja alla, utom den med min pappa, är tagna med mobilen. Hans bild tog jag med min Canon. Men annars är det bara min iPhone. Tusen tack för dina superfina och snälla ord.

SÅG hur mysigt ni haft det. Underbart. DET är ni värda!!!
Bästa!!!

Kramar och trevlig helg!!

BP said...

Helt fantastiskt fina bilder. De framträder som ännu bättre när man ser dom i grupp som du lagt upp dom idag. Helt fantastiskt bra jobbat.
Du är ju lika duktig på text som på bild, och då är det ju en himla tur att du har en blogg. Förstår precis hur du tänker där:-)

Brysselkakan said...

När det kommer till stories och reels på Insta, ja då känner jag mig som 80+ och fattar noll hur man gör det... och inser att det säkert inte är så svårt.
Jag är ju rätt bra på det mesta kring datorer, telefoner, appat etc (har ju jobbat som IT-pedagog) så borde ju inte vara svårt för mig men det är det tydligen.
Fint sätt att sammanfatta året på i alla fall!

Channal said...

Fantastiska bilder Annika! Så vackert du bor och fina platser du besöker. Varje månad har sin tjusning.

Fin söndag till dig! KRAMAR Anna

Annika said...

Bp:
Tack, vad roligt.
Så här gör jag dem på insta när månaden är slut. men det är väldigt sällan jag gör collage av detta slag till min blogg, kanske borde jag börja med det ibland?
TACK kära BP, vilka värmande ord!!
Ha en fin måndag!

Annika said...

Channal:
TACK Anna!!
Ja, jag älskar att bo här, men just nu är det verkligen inget kul att fota därute, bara grått och grått.
Kramar i massor!!

Annika said...

Brysselkakan;
Ja jag VEEEEET!! JAG med!!
FATTAR noll!! Men vi skulle lätt lära oss, du och jag. Antar att det är den vägen vi måste börja gå, haha.
Jag vet att du skulle ha så lätt att lära dig, jag skulle ha lite svårare. Blir tokig på det tekniska ofta.
Tack, ja det är bra att sammanfatta på det här sättet, men nu är det slut på årskrönikor för 22!
Hoppas du har en toppenmåndag, ser ju att du är på resande fot :-)

Elisabeth said...

Kul med Instagram-sammanfattning! Alla bilder är vackra, men de från april och maj är helt underbara. Reels har jag lite svårt för. Det känns på något sätt stressigt, och dessutom drar det surf. Nej, bilder ska det vara.

Håller dock med dig om att bloggar är bäst, speciellt din!

Annika said...

Elisabeth:
Ja, det är lite kul att sammanfatta månaderna så här, kommer inte att få ihop ens nio bilder i januari iår. Maken till trist månad får man leta efter vädermässigt. Har noll inspo att fota det gråa. NOLL. Om det snöat hade jag iaf kunnat plåta det på ett bra sätt. Men när det bara är som en enda lång fulhöst så tappar jag inspo totalt. Sorry, nu flöt jag ut ...
Reels är trevliga tycker jag, men ibland för korta. Ah ja, de drar surf ja, såklart.
Om du är på wifi, drar de surf då också?
Inser att jag inte riktigt vet.

TACK FINA Elisabeth, dina ord VÄRMER!!!!