Friday, December 02, 2022

Stig in i min julstuga!




Hej fredag och hej JUL!!!


Idag blir det en äkta bildbomb från mitt julhus här på bloggen.
Nu är det fixat, nu är det klart. Jag kan bara luta mig tillbaka och njuta av allt. Ni ser, det finns en anledning till att jag börjar pynta redan efter Halloween. Jag har så mycket att jag måste ta det pö om pö.


Coviden då … Nej men då jag skriver detta är det faktiskt helt OK. Jag är trött, tung i huvud och kropp. Lite värk i lederna och snuva. Ungefär som en förkylning, skulle jag säga. NU alltså. DET kan ju ändra sig. Men som sagt, so far so …
Jag får skriva lite i kommentererna idag hur jag mår.
En sak är lite läskig, jag tog covidtestet i onsdagskväll. Det visade positivt på nolltid. Detta pratade såklart Peter och jag om då jag tagit testet. När jag senare loggade in på Instagram var varenda annons full av covidtest, förkylningsmediciner och sådant. Men är det inte LÄSKIGT hur våra telefoner hela tiden lyssnar på oss? USCH.


MEN nog om det, nu ska ni får hänga med in min julstuga.



 







SÅ, nu har ni fått hänga med på en runda på mitt mellanplan!


Med denna julbomb önskar jag dig en riktigt fin andra adventshelg!

32 comments:

Äventyret framtiden said...

God morgon i julstugan!

Jag förstår mycket väl att du behöver ta dig tid för allt pyntande, plockande, städande etc; allt som hör till. Nu har ni verkligen julmysigt i kubik, Annika-mysigt.
Nya hörnan är så fin, granarna, både trinda granen, smala granen, deckets gran är finisar allihopa. Bäst tycker jag ändå om de nya granarna från Harry & David, kan tänka mig att ha sådana själv.
Sia ljusstaken är vacker och lite kul samtidigt.
Ja, allt är juligt, mysigt, ombonat och härligt.
Som du redan vet är jag mera "avskalad" av mig i mitt pyntande, har bara få saker, så det är extra roligt att se hur du har det och andra har det.

Njut av allt det vackra du har runt omkring dig nu under andra advent.

Adventkramar!

Yvonne said...

Så fint du gör till varje jul, förstår du måste börja i tid för att hinna fixa allt på plats. Supermysigt ordnat och så vacker stor och bred gran och de andra också såklart. Gillar breda, stora, maffiga granar.

Jag ska göra klart mitt i helgen, ligger lite efter med byte av gardiner i köket och lite annat. Måste ta tag i rensning av julsaker när vi kommer hem från Spanien i slutet på januari, ja vi åker dit 29 dec så julen är vi hemma. Både barn och barnbarn vill ju att det ska se lika ut år efter år och att vi ska vara här hos oss och det tackar vi för såklart.

Ditt hus borde få vara med i en inredningstidning och visa hur man gör julfint i varenda hörn. Så imponerad och bara njuter av dina bilder, så stort tack för visningen.

Ha en jättefin helg säger jag och skickar en stor kram från ett duggregnigt Åkersberga

Mamma C said...

Jag säger bara wow 😀, vilken julstämning i ditt hus 👍.
Så mycket fina julsaker med en massa minnen med och vackra ljusslingor som lyser upp ditt hem.
Ha en fin helg du med nu.
Kram Carin

Susjos said...

Wow! Är det någon som kan pynta till jul så är det du! Jösses säger jag bara, imponerad att du hinner med allt detta! Jul är det verkligen i ditt hus! Själv ligger jag i solstolen denna sista dag på Gran Canaria, dock. Har vi ganska molnigt idag, men varmt och skönt. Min förkylning har dragit sig nedåt, så nu har jag hosta istället, nog så irriterande…och vad vet jag, kanske covid? Min 4 de spruta tog jag i september, men nu finns det ju så många varianter av covid så man vet ju inte….
Var jätteförkyld i oktober just under min långledighet från jobbet, var tvärsäker på att det var covid, men testade mej två gånger med negativt resultat, det finns ju fler virus!
Krya på dig nu!
Varm Kram

Annika said...

Karin:
You know it, måste börja i tid. PHEW!!
TACK Karin, älskar mitt julpyntande hus!!
SÅÅÅ mycket!!
Tack, älskar nya hörnan, det blev så bra för rummet, och för oss.
HIHI, tack för att du gillar mina granar.
OCH ja, jag håller såååå med dig om granarna från Harry and David. Såg dem och tänkte, jag SKA ha dem. Tror jag beställde dem i september, haha.

TACK Karin, jag vet att du har det mer less is more. DET är sååå fint det också och jag tycker att sååå lite sprider så mkt julkänsla.
Man ska göra som man vill, så är det. TACK för fina och snälla ord.

Massor av kramar från mig!!!

Annika said...

Yvonne:
Stort tack!!
Ja jag måste börja tidigt. Det bara är så. Förr (innan pandemin) gjorde jag nästan allt lördagen efter Thanksgiving. Höll på att knäckas av det. 2020 var det så många som började pynta tidigt, jg hoppade på det tåget. Ångrar mig inte en sekund. Så här kommer jag att fortsätta.
Granen i år är verkligen fet!! HAHA, men vacker.
OCH stickig så till den milda grad, hehe.
Den doftar så gott, nå nu är jag så snuva så jag inte känner doften. MEN den doftar gott!!

Du kommer att greja ditt fint. Förstår att dina barn och barnbarn är konservativa där och att de vill ha det som det alltid har varit. JAG är ju likadan. SÅ jag har all förståelse. Mysigt frö dig med, även om det är jobb. Men de kommer till er och de längtar efter att få fira jul hos er. DET är ju ett betyg som är högt som en skyskrapa---UNDERBART!!!

Tack snälla söta Yvonne för dina jättefina ord om mitt julhus. DE värmer såååå gott.

Kramar i massor och ha en trevlig helg!!

Annika said...

Carin:
AWW, tack SÅ mycket. DU gör mig så glad.
Ja dessa ljusslingor alltså, jag tycker de gör SÅÅÅÅÅ mkt. Året runt faktiskt.
Mår helt OK, som en vanlig förkylning. TACKSAM!!!
Ha det bäst och stora kramar!!

Annika said...

Susjos:
TACK, tack och TACK för dina fina ord!!
Jo, jag hinner :-D Men måste börja direkt efter Halloween!!
Det är helt OK för mig att ta det pö om pö och inte längre föra allt på en gång, som jag gjorde förr.
NJUT av er sista dag på Gran Canaria. Osis med din förkylning. HADE jag inte vetat bättre hade jag trott att min covid var en vanlig förkylning.
Som du säger, det går SÅÅÅ mkt nu ... förkylningar, covid (förstås), flunsan o så detta RS-virus som verkar slå hårt denna höst.
Ha en fin resa hem imorgon!
Kramar!!!

En läsare said...

Har du jobbat med sånt här?
Fattar inte hur du får till det.

Annika said...

Läsare:
Ja det har jag faktiskt, är gammal dekoratör.
Men sen vill jag ju ha mys galore likaså. Min grej liksom.

Humlan said...

Du har lyckats få till ett lika fint julhus som vanligt! :-)
Visst är det speciella med julen just ljuset, alla slingor, små ljuskällor i olika färger och naturligtvis brinnande ljus (eller batteri).

Nu får ni njuta av ert hus och krya på dig!
Kramar!

Anonymous said...

Ja, det var mycket juligt det där, och fint är det.
Men jag undrar - Hur dammar du ytorna, där du har
så många pryttlar? Lyfter du upp allting, eller gör du som jag, dvs 0m nägon flyttar nånting, får dom damma hela hyllan? :) Att damma är nästan det värsta, när det gäller
städning. Betr. Covid - du hade ju tur i oturen. Du hann med T-giving, en fantastisk vandring plus en natt vid floden och, bäst av allt, du var OK, när Karolina var på besök. Och fredagen tycks bli jättefin med blå himmel och sol. - Hoppas du och Peter får en fin veckända.
Kram, Ruth i Virginia

Channal said...

Älskar't! Ditt hem är som en saga... fantastisk gran! En riktig Disney-gran! De där små Muminmuggarna har jag hängande i granen. Så söta! Fin Muminkula har du också. Skönt att du mår ok! Önskar dig en fin fredag och skön helg!

KRAM Anna

bettan said...

Jag kan inte se mig mätt. Det är som att gå in i en varm och underbar julgrotta. Allt andas mys, värme och jag blir helt betagen.
Granen är som alltid perfekt. Älskar prydnader i smalgranen av dig och din syster. Ni sitter så tajt och är en fin bild av ert systerskap❤

Du har så otroligt mycket vackert. En ren och skär njutning att få frossa i ditt julehem.

KRAMAR!!

BP said...

Gillar man julpynt, så har man kommit till paradiset här hos dig. Granen är nog den finaste jag sett på länge (förutom den i Reston då). Pyntet på din gran är så proffsigt utspritt. Läckert!

Hoppas att dina mila symtom håller i sig. Det gjorde dom hos mig. Det var liksom ingenting om jag ska vara ärlig. Testa dig imorgon, och jag slår nästan vad att du testar negativt då.

Ha en skön helg i ditt juliga paradis!

Bloggblad said...

Du ör ju makalös! Det är så vackert och genomtänkt, en ren fröjd att se. Speciellt för mig som kör mer och mer minimalistiskt för varje jul. Jag tycker att du gör det så fint och mysigt.

Men ljusslingan över ryggstödet på soffan? Går det att sitta i den?

Jag avundas dig den energi som går åt att få ordning på alla grejerna! Hoppas att du frisknar till snabbt från coviden!

Monet said...

Ja det är verkligen överdådigt! Hos oss är det adventspyntat, dvs adventsstakar i varje fönster, röda juldukar, bordsadventsgran i guld och silver på balkongen. Vi har nu en dygt ettårig amerikansk Maine Coon-katt som hoppar upp överallt så vi kan inte ha ett enda levande ljus- den yviga svansen tar lätt eld! Så alla ljusstakar har istället fina konstljus med lätt fladdrande LED-belysning men de sprider samma mysiga stämning som de levande faktiskt.

Jag ser att du har kuddar som det står Noel på. Jag fick en sådan lapptäcksbonad med samma franska ord på av en amerikansk väninna för många år sen och undrade redan då varför man använder det ordet i USA. Vet du? Den passade väldigt bra under frankrikeåren även om fransmännen själva inte sett något liknande!

Undrar också över en annan skillnad. I Sverige dekorerar vi ju mycket med röda (och vita) julstjärnor - blommorna alltså. Mycket hyacinter och amaryllis också och ofta vackra julgrupper med blandade växter i mossa på borden. Och grankransar med kottar och röda sidenband på ytterdörrarna. Jag ser inga blommor hos dig - har man inte det? Här har vi nu fått köpa julstjärnor i siden - de riktiga är giftiga för katten men de är extremt naturtrogna precis som ljusen och värmeljusen så det gör ingenting.

Vår riktiga julgran klär vi veckan före jul och då kommer också de sista dekorationerna upp. Så vi tar det lite vartefter och mer och mer sparsmakat för varje år. Men julkänsla ska det vara, det är viktigt. Du har verkligen skapat det!

Brysselkakan said...

Hoppas, hoppas att du kommer precis så lindrigt undan som det verkar. Och att P klarar sig.
Du vet ju vad jag råkade ut för idag... riktigt läskigt men nu mår jag ok, lite skakis men på det stora hela mår jag bra. Givetvis ska jag få detta utrett, ta prover etc på Vårdcentralen.

Full jul hos dig! Just nu orkar jag inte ens tänka på att pynta men det går säkert över!

Trevlig helg!

Åke said...

Men så vackert du har tagit in julen i ditt hem. Hoppas coviden släpper. En god bekant till mig ligger på isoleringen på plåsterkåken, i samma rum där jag låg för lite över tre år sedan, men då i en jobbig blodförgiftning. Må så bra nu i ditt fina julpynt och en fortsatt trevlig 2:a advent,

Annika said...

Humlan:
TACK köra snälla Humlan. Jag blir så glad över du tycker det!
Mycket är ju som det alltid har varit.
Jag använder de här fotona som mall år efter år. Alltså fjolårets blir mall för årets ... Sen blir det variationer på somligt, men grunden densamma.
Jag är så glad att jag hann med allt innan coviden kom.

JAA, ljus är a och o. Använder stearin, batteri och ljusslingor i en salig blanding.
Älskar det.

Tack Humlan, tror jag är frisk nu!
Snuvig än, men det kan nog pågå ett tag, men kag känner mig bra fö.
KRAMAR!!

Annika said...

Ruth:
Tackar, det är trevligt att du tycker det.
Jul är det minsann.
HAHA, kör väl en blandning med din strategi och vanligt dammande ;-D
Fniss.
Det mesta kör jag på som jag brukar under en vanlig veckoständing. Dammar av ytorna, lyfter ner saker, dammar och ställer tillbaka. Byter jag dukar så blir det såklart dammat då (det som står på borden).
Men somligt får allt stå där det står, hehe.
Och det som hänger i granarna dammar jag inte förrän det tas ner i jan.
Så're så.

TACK Ruth, jag har haft mkt tur i det här covidloppet, tidpunkten och hur lätt jag har haft det.
TACKSAM!
Har dock inte varit ute en enda dag. Bara på mitt eget deck och framsida. Idag hade jag sååå gärna gått ut i frosten, men jag ska ta det lugnt med mina PWs nu ett tag tills jag verkligen är frisk.
Vilket jag tror att jag ÄR, men jag tar inga risker ännu.

HOPPAS du hade ett fint veckoslut och att DU är frisk!!

Annika said...

Channal:
ÅÅÅÅ tack, så glad jag blir över dina fina ord. TACK!!!
Du har dina småmuggar i granen, det är jättefint. VET egentligen inte varför jag inte hängt mina där, det bara har inte blivit så.
Vill se bild på din gran sen!!
TACK, jag mår ägs bra igen nu. Tror jag är frisk, förutom snuva.
Kramar!!!

Annika said...

Bettan:
AWWWWWW .... Bettan, så himla GULLIGT sagt. TACK!!!
Jag blir så glad av dina fina ord.
Granen är fin och sååå vid, haha. En riktig fetis.
Tack, ja den där prydnaden på Sara och mig själv är verkligen gullig. Den har jag beställt från ett ställe här som gör sådana på betalning. Sara har en likadan hemma hos sig.
TACK igen finaste Bettan!!
Blir alldeles varm invärtes!
KRAMAR i massor!!

Annika said...

BP:
HAHA, jaa ...
Gillar man julen har man kommit rätt då man kommer hit, hehe.
TACK BP!!! Vet ju att du inte är ngn julfreak så jag blir sååå glad över dina ord om min gran. TACK!!!
Jag har lite träning i det hela efter att ha gjort fler än en julskyltning på ett stort varuhus här där jag jobbade i några år innan K kom. Sen är jag dekoratör också sen lååååååångt tillbaka i tiden. Eller visual merchandiser som det tydligen även åter hemma numera.

Jag har haft en synnerligen lätt covid, tror jag. Känner mig helt Ok nu, bara snuva kvar.
Ska ju ta det lugnt ett tag till, men jag känner mig BRA.
Ska testa mig imorgonbitti igen. K testade sig igår, negativ.

BP, hoppas din helg varit BRA!!

Annika said...

Marianne:
TACK snälla DU!!!
VAD glad du gör MIG!! TACK!!!

Slingan där på soffan, haha. När det kommer folk lägger jag upp den bakom sas. men när det bara är vi två här får den hänga så. Vi sitter alltid i samma soffa.
DU är inte den första som frågat, min mamma undrar samma, hihi!!!

TACK, som du vet börjar jag tidigt med detta och det är ett måste. OM jag inte gjorde det skulle jag inte palla. Alltså om jag gjorde allt på en dag, såsom jag faktiskt gjorde en gång. FATTAR inte.
Glad numera att jag kör från 1 nov.

Hoppas du hade en fin helg!!

Annika said...

Monet:
Tack, det är trevligt att du gillar mitt hem i juletid.
Du frågar om blommor, jomen det är väldigt vanligt här, både julstjärnor (jag har fyra små, men de syns väl inte så bra på dessa bilder, amaryllisar är sååå vanligt att man har, tazetter etc. Det är nog mer så att det just jag som inte har så mkt av den varan. om du kom hem till vänner till mig skulle det vara mer blomsterfyllt där.
Granris och kransar har jag också, men jag har ännu inte visat hur det ser ut utomhus hos mig.
Men det är vanligt.
Hyacinter är däremot ingen julblomma här, inte alls. Den hör till påsken.

Noel, vet inte men just franska noel ser man då och då här. Kan inte svara på ursprunget mer än att det ju kan ha kommit tidigt med de fransmän som kom till Louisiana och de trakterna n gång för länge sen..
Eller så kommer det från The First Noel, julsången du vet ...
Trevligt att du fick en sådan bonad.

Jag har också ledljus på timer. Gillar dem. De är verkligen verklighetstrogna.
Måste vara perfekt för kattägare som du.

Ja det är mysigt att smyga upp julen som du gör. Och julkänslan är viktig!! Absolut.

Annika said...

Brysselkakan:
Alltså, jag tror det ... tror tom det är över nu. Känner mig så gott som helt frisk. Ja förutom snuvan.
Men annars? A.OK!
Tacksam!!!
Peter ... so far so ...

JAAA, jag vet ju vad som hände dig. HUR känns det NU?????
SÅ läskigt. Men jag är säker på att det har ngt att göra med den op du nyss gjorde i kombo med ngt blodtrycksfall.

Du får ta pyntet sen, det kommer att gå bra!!! Önskar jag kunde komma och hjälpa dig!

Annika said...

Åke:
Hej och välkommen hit!!
Tror du är ny!
TUSEN tack för dina rara ord om mitt hem. Blir så glad över att du tycker om mitt hem.

TACK, jag är nog sgs frisk igen. Lite snuva kvar.
Ja, det är så otäckt hur olika detta virus drabbar oss. MÅ din kompis komma hem snart.
Sepsis för dig, allvarligt och hemskt. TACK och lov att du fixade det. Jag känner till et par fall där det slutade med döden. FY sjutton alltså.

TACK snälla Åke för din kommentar och fina ord. Varmt välkommen igen!

PS, Plåsterkåken ... hahaha ... HAR aldrig hört det användas om sjukhus förr. KUL, du fick mig att garva.

Anonymous said...

Såååå mysigt du har det! Håller med dig det ska vara massor av ljusslingor och stearinljus och röda textilier! Vilken otroligt vacker gran ni har i år, en riktig Disney gran, rund och go 🤗. Jag får nöja mig med mina plastgranar ett tag till. Har ju Rödgranar så den första granen,den i hallen tar jag in den 20 december och huvudgranen, den i vardagsrummet tar vi in den 22 december annars finns det ner ett barr kvar på någon av granarna om vi ska ta in de nu! Men håller med dig, gran luktar ljuvligt. Om du frågar mig så är det den sanna doften av jul. Det grundar sig nog i att när jag var lite togs granen inte in en dag innan den 23/12, det var det sista man fixade med innan det äntligen var jul!
Hoppas du snart mår bättre och att din covid håller sig på denna nivå. Min 16 åriga son testade positivt för andra gången i torsdags men ännu så länge är han den ände i familjen som är sjuk, får bara hoppas att det håller sig så.
Hoppas ni har haft en mysig andra advent.
Kram Elaine (Lajnus74)

Annika said...

Elaine:
TACK!!
Du har ju själv så mysigt och juligt hemma hos dig!!
Mycket av allt ska det vara, men ljusslingor, ljus, rött och en äkta gran är ett måste. Ja årets är en riktigt bullig Disney :-D
Håller med om att grandoft är den sanna juldoften. OCH just nu har jag snuva pga covid så jag känner ju knappt dofterna. Har en Yankee candle-kalender i år. Ganska värda nu när jag har sådan snuva, haha. Annars gillar jag doftljus som doftar just gran allra mest. OCH bäst är ju den äkta doften av gran.
Jag tror jag är frisk nu, det känns så, ja förutom snuvan då. Men en kan nog hålla i sig ett tag.
HOPPAS resten av er slipper att bli sjuka. Fördelen är väl att det isf är avklarat i god tid innan jul.
Ha det så gott och njut i DIN julstuga.
Kramar!!

Från Glam till Damm said...

Men så varmt, mysigt och ombonat det blev hemma hos er.

Vackert med alla ljusen.

Här har jag bara hunnit med adventpyntet. Lite ljusstakar och julstjärnor.

Varm kram,

Anneli

Annika said...

TACK kära Anneli!!
Vad roligt att du tycker det!
Så fint hos dig med.
Kramar!!!