Thursday, December 01, 2022

Så var det ... Som alltid ... Andra gången på ett år ... Även jag ... Ett serietips ...och ...Har ni sett?
Godmorgon decembermänniskor!* Så var det …


… första december. FATTAR inte, hur kan det vara december? NU? Redan?
Vart tog hösten vägen? Nu är det snart jul och sen är det nyår. Om bara en månad skriver vi 2023 …
En månad går snabbt i vanliga fall, men december kommer att ila iväg snabbare än en pil.

Japp, det är bara att njuta av allt det härliga medan tid är. Brassa alla ljus (fast jag har så många batteridrivna numera), njuta av allt mys och lyssna på julsånger tills öronen trillar av, haha. Allt sånt. NU!!  * Som alltid …


… Leverar Reston Town Center stort då det kommer till julskyltning och gran. 
Inget krut sparas, granen är alltid lika FIN!!! Inget undantag detta år. VAD jag tycker om denna gran, och skyltningen för övrig i RTC.


… har Karolina drabbats av covid. När hon reste tillbaka till LA i söndags hade hon halsont. Det var inget vi funderade så mycket över då. Jag kände också (och känner) av halsont. Dessutom hade Karolina ont i huvudet på söndagen. Det hade jag med, men efter att ha intagit Advil (ibuprofen) mådde vi fint.
Vi spenderade flera timmar på ett ställe som heter Top Golf och där slog vi golfbollar så det stod härliga till. TILL och med jag tyckte det var KUL! WOOOOHH! DET trodde jag inte. Medan vi spelade delade vi alla på olika dipper, chips och röror.

Karolina testade sig då hon åter var tillbaka i Los Angeles, och ja, hon har covid. 
Förra gången fick hon det i januari när hon flög hem härifrån. Nu dags igen alltså.
DET som är så tråkigt är att hon precis börjat ett nytt jobb som är ganska krävande. NU tvingas hon missa flera dagar på arbetet, men det är som det är.
Karolina var SÅ ledsen att hon grät då hon tagit testet. Men det är vad det, inget att göra åt. Covid happens!

Jag har också testat mig, men än så länge är det negativt (peppar, peppar ...).
Peter BORDE ha ett OK skydd eftersom han fick eländet i september.

 Karolina mår ganska bra, lite snuvig, trött och hon har ledvärk. Annars? OK.

Jaja, Covid är här för att stanna. Vi får lära oss att leva sida vid sida med detta virus och låta allt ha sin gång oavsett. 

Tycker det är förfärligt att läsa om Kina där de fortfarande har sådana restriktioner att folk knappt står ut med att bo där längre. Dags att häva alla restriktioner överallt vid det här laget. 
* Även jag ...


... HAR nu åkt på Covid.  Japp, tog ett test igårkväll och det gav utslag på en gång.  Covid is a fact!
Fasiken, jag som hade börjat intala mig själv att jag nog är immun mot covid.  SÅ var inte fallet, det är tydligt.
Min tur nu då.  Jag har ont i halsen, lite ont i koppen, känner mig tung och har även ont i huvudet.
Förutom det är det ingen fara.  Måtte det fortsätta så ...
OCH måtte Peter slippa, men han fick covid i september och vi hoppas att han har nog med antikroppar den här gången.

Jaja ... vi får se nu då ...
  * Och så ett tv-tips …

På Netflix går just nu en serie som är VÄLDIGT underhållande!
Serien jag talar om heter Wednesday och den handlar om Wednesday Addams, dottern i Familjen Addams. Wednesday är en tuff kaka, för att underdriva en smula. Inget rubbar henne, hon kör sitt race så till den milda grad att hon flyttas till en internatskola i Vermont för “outcasts”, alltså udda människor som inte riktigt passar in någonstans i samhället. I detta fall är det tonåringar, men även de vuxna lärarna på detta internat är … ja … mer än eljest de också …

Serien är som en blandning mellan Harry Potter, Twilight och Stranger Things. Det är en skön stämning i serien, räkna med mycket svart humor. Tim Burton regisserar, så då förstår ni att det är BRA!   

Wednesday drar aldrig på munnen, hon är gravallvarlig, cynisk och galghumoristisk hela tiden. Det är nästan ingen som törs gå i närkamp med henne. Wednesdays ständige följeslagare är Thing, ni minns handen som lever sitt eget liv i Familjen Addams.

Jag rekommenderar verkligen denna serie. Peter och jag halkade in på ett bananskal, och sen var vi fast. ÄLSKAR då sådant händer.


 * Har ni sett …

… många julfilmer i år?
DET har inte jag. Jag har sett förvånansvärt få för att vara mig. Den jag sett är Falling for Christmas med Lindsey Lohan (Netflix). Njaee, den var inte speciellt bra. I och för sig är nästan alla julfilmer lika, så WHO am I kidding? Dock brukar de vara roliga att göra narr av eftersom de är så förutsägbara.


 ***


Med detta önskar jag dig en riktigt fin och bra första december!

22 comments:

Äventyret framtiden said...

Förbenade covid!
Den spökar för evigt tycks det som men glädjande är att den inte "tar på" så mycket som tidigare. Säkert mycket tack vara vaccinationerna. Hoppas nu att du och Karolina snart är ordentligt på benen igen och kan säga att ni är friska. Jag håller tummarna för det!

Julen är här, eller december är här, men nu för tiden så är julen här redan långt innan. Tack för alla dekorativa foton från ditt håll. Idag tänds julbelysningen här i Funchal, kl. 18. Sen kan jag leverera foton av allt som glittrar.

Julfilmer? Av en händelse såg jag en del/slutet av en som jag har sett tidigare som jag inte ens minns namnet på just nu men som handlar om två kvinnor som byter land och bostad för att komma bort från sina usla kärleksförhållanden. Nyåret firas tillsammans med de nya kärlekarna i England. Du vet säkert vilken jag menar..:) Jag är alltför yrvaken för att kunna tänka någonting alls just nu ;)

Ha en fin första december Annika, hoppas att du kryar på dig snabbt!
Kramar!

Yvonne said...

December idag, jag håller med, vart tog hösten vägen?! Fantastiskt vackert ni har det pyntat i er "lilla stad". Tyckte det var mycket mindre inne i Sthlm än vad det brukar vara, sååå tråkigt. För att inte tala om här i vår 40 000 invånares förort har kommunen dragit ner allt för att spara på ström. Väldigt, väldigt tråkigt. Det är ju nu man behöver ljuset och ha det pyntat och fint.

Kul med alla som åker skridskor.

Det där parkeringsgaraget är väldigt stiligt måste jag säga.

Men fy för Covid, stackars er. Här hör man ingen som får/har det längre. Nu när vi skulle ner till Skåne hade dottern och barnen varit på judotävlingar hela helgen och var småförkylda när de kom hem igen. Testade sig och alla var negativa så då åkte vi ner. Mellanbarnet blev sjuk först på torsdagen efter, men vi klarade oss från förkylningen de hade. Tror det var för att vi tagit influensasprutan ngn vecka tidigare.

Stackars Karolina, så typiskt att åka på det när man minst vill ha det. Har ni några bestämmelser hur länge man måste vara hemma, eller är det bara att leva som vanligt om man är hyfsat pigg?

Så nu åkte du också på det, usch och fy. Hoppas det blir en lindrig variant för både dig och Karolina.

Träffade på en kinesisk städerska som skulle städa hos sonen, hon åkte hem i våras för att vara där i 3 mån, började med att i 26 dagar vara inlåst på ett hotellrum och testades hela tiden, trots att hon tagit alla sprutor här i Sverige, men Kina godkänner inte Europeiska vaccin tydligen.

Tack för Netflixtipsen, de ska kollas upp.

Inte en enda julfilm har vi sett ännu.

Stor kram och krya på er

Mamma C said...

Så tråkigt att du och dotter har fått covid igen. Hoppas det går över snabbt på er båda.
Jag och gubben har varit sjuka två gånger detta året med feber. Men om det är covid vi har haft vet vi inte, för vi har inte testat oss.
Så vacker julskyltning det var i stan.
Jag har inte sett någon julfilm ännu. Så tack för tipsen.
Kram Carin

Snart Dr Jo said...

Åhh så fint pynt!! Är det en riktig gran? Alltid så nyfiken på hur dom gör med belysningen för att få det så tät och ut på varje liten gren.

Va tråkigt med Covid, hoppas det går över fort och är milt!

Ah va bra med filmtips, ska ta och kolla upp Wednesday, min har har börjat kolla och sagt att den var bra.

Imorgon smäller det! Då är det disputationsdags, håll en tumme eller 5!!Wiiiieee

Kramar

Channal said...

Hej Annika! Så fint i City och granen är verkligen stilig och vacker, både på dagen och kvällen. Fy så trist att ni har fått covid igen!! Peppa peppar så håller vi oss friska här hemma. Även alla på skolan. Säger som du, stackars kineser! Förstår att de har tröttnat på att leva med så hårda restriktioner. Men deras vaccin är inte lika bra som vårat och MÅNGA äldre har inte blivit vaccinerade. Konstig strategi. Hur många bor det i Kina? Typ 1 1/2 MILJARD människor. Inte 10 000 000 som här. Wednesday gillar jag... wow. Wednesday, speciellt när Christina Ricci som Wednesday är så lik min Alma!! Till utseendet och det lite allvarliga.

1a december, inte klokt! Vart tog november vägen? KRYAKRAMAR Anna

Monet said...

Precis så där finoch smakfull som er stora gran är och har varit en amerikansk inspirationskälla till juldekorationer för mig sedan jag tillbringade min första jul i La Jolla, CA för många år sen. Den innehåller ju inte en massa konstigheter som de du visade från det där magasinet utan enbart i princip julgranskulor i max två färger. Snyggt! Precis som de övriga gatudekorationerna. Så det stämmer inte för mig med det här smaklösa andra pyntet. Min egen lilla adventsgran som nu står på den inglasade balkongen är nu klädd med små vita frostiga kulor och lika många champagnefärgade plus små guldfärgade trähjärtan och ministjärnor - that’s all och det är så snyggt och fint att titta på när det mörknar runt 4-tiden!

Det stämmer inte att det inte finns covid i Sverige. Omikronvarianterna sprids nu med rask fart igen och det är jättemånga sjuka här också. Många fler än man tror eftersom folk inte testar sig och vår förbaskade Folkhälsomyndighet inte gör ett smack (som vanligt). Min man och jag som tillhör riskgrupp har nu tagit vår femte spruta och det rekommenderas att man tar en sån boosterinjektion ungefär var 3-4 månad, längre än så räcker inte eventuella antikroppar från föregående injektion eller vaccination. Viruset ändrar dessutom karaktär hela tiden så vill man undvika att bli smittad är det enda att göra att undvika folksamlingar, att flyga, restauranger, bio och fester med för mycket folk. Inte roligt i advents- och jultider och ingen bryr sig om det heller så det är inte konstigt att det blossar upp hela tiden.

Hoppas du kryar på dig och att din man inte får det. Men det lär vara svårt att undvika, det är ju ovanligt att en i en familj klarar sig. Vaccinationerna gör ju ändå att sjukdomen blir något mildare men många här blir faktiskt ordentligt dåliga men mycket pga de går igång för tidigt! Så take care!

Annika said...

Karin;
Ja verkligen, känner mig sååå trött.
Det är nog det värsta och SÅ tung i kroppen.
Kommer bara att sitta här i soffan idag, hoppas jag kan sova.
Tack Karin, det ska nog gå det hör också. Jag är mest rädd för andningen etc, men so far so ...
Hr inte pratat med K idag, men hon har förlorat smaken nu också. Må den komma tillbaka.

Du får visa foton på era granar, spännande. Älskar sånt.

ÅÅÅÅ du tänker på en riktig julklassiker. En äkta klassisk julfilm. The Holiday. Har den på DVD och älskar den.

Tack kära Karin, blir det inte värre än då här kommer det att gå bra.
Stora kramar!!!

Annika said...

Yvonne:
VISST är det konstigt. Hösten bara försvann.
Så snabbt den gick.
Jamen jag läste att man dragit ner i Sthlm på pynt och ljus. TRÅKIGT. FATTAR ju att "d e vill föregå med gott exempel" eftersom elpriserna rusar. Men nej, det är trist ändå ...
Ja i RTC sparas det inte på krutet. OCH jag älskar det. Visserligen har vi inte era galna elpriser,så jag är glad att de brassar järnet.
Ja, jag tycker att städerna och förorterna hemma kan pynta upp, det behövs ju nu i mörkret.

Tror covid är ngt vi måste leva jämte, den är hr för att stanna och den är inte lika farlig längre ... FÅR jag hoppas, ta i trä ...
Läste i tidningen att det går sååå många förkylningar nu, samt flunsa samt RS-virus + covid. Phew ...

Vad gäller K kan hon åka iväg och jobba då hon mår bättre. Tycker man har lättat på nästan alla restriktioner här nu, och det är bra.

Kina, helt galet där. Obehagligt där. Riktigt läskigt.

Tack Yvonne, det är inte så farligt med mig. Bara sååå tung i huvud och kropp.

KRAMAR!!!

Annika said...

Carin:
Ibland är det bättre att inte veta om det är förkylning eller covid.
Tyckte jag började må sämre så fort strecken visade sig, mkt psykologiskt allting.
Ja, visst är det så fint i RTC. Älskar det!!!
Kramar!

Annika said...

Snart dr Jo:
VISST är den såå fin!!!
Så maffig och stilig. Den är fake.
Ja, se wednesday. Riktigt riktigt underhållande och superbra.
Tack, jag hoppas det inte ska bli värre med coviden.
Kramar!

Annika said...

Channal:
Visst är det tjusigt i Reston Town Center. Älskar att se allt de har. och att de inte sparar på krutet utan blåser på.
Det är första gången jag har covid, men andra för K.
Har ännu inte hört av henne idag.
Jag mår ganska OK, trots allt.
HEMSKT i Kina, när jag läser om det i tidningarna svindlar det. Precis, de har sämre vaccin än vav vi har. FATTAR inte att de ännu har så strikta regler. Dags att slopa dem nu.
Folk mår ju sååå dåligt.


ÅÅÅ vad KUL att du gillar Wednesday. Jag älskar den, snart klar med den tyvärr. OCH ja jag kan faktiskt se att Alma liknar W!!
Så fin. W är ju otroligt vacker.

VART tog nov vägen!!!????
Kramar och tack!!!

Annika said...

Monet:
Just, SÅ ska en slipsten dras. OCH de går all in och all out. Jag ÄLSKAR det!!
Lika fin varje år, lika överdådig.
Ja, som sagt, allt finns. Något för alla smaker i affärerna.
Gillar att se allt, från högt till lågt.

Nej men visst finns covid överallt. Såklart. Och vi måste bara lära oss leva med den, den kommer att gå runt och runt. Lyssnade på ett bra radioprogram om det hela där de just sa att ju fler som har den, desto bättre/sämre (beroende på hur man ser det) för viruset. Eller, det muterar ner. Spanska sjukan är ju ännu i omlopp också men som en vanlig förkylning. Pesten lär också finnas än idag, men numera finns det ju botemedel för den.
Det är väl så att allt färre testar sig, så man vet ju inte riktigt vad det är man drabbats av. En vanlig förkylning? RS-virus eller covid?
Som jag skriver, vi får lära oss leva sida vid sida med viruset för all framtid.
tror inte på restriktioner heller i ngn form. Lika bra NU att bara leva som vanligt. De gör ju folk också, och jag tycker nog det är det bästa. Här bär nästan ingen munskydd längre, alla barer och krogar och butiker kör på som innan covid..
Vi hade ju ganska strikt där ett tag, men vi fick ju vara ute så mkt vi ville. SÅ glad att man inte skar in på det.
Farligt för folkhälsan med för strikta regler. Kina ett praktexempel.

Idag skulla jag ha tagit både flunsavaccin och min femte covidspruta. NU blir det inte så, förstås. SUCK.
Men jag kan säkert låta det gå tre månader nu innan jag tar boostern. Flunsasprutan tar jag så fort jag mer bättre.

Peter hade covid i sept, så vi har gott hopp om att han ska få slippa.
So far so good för honom.

Ja nu är det sannerligen en finfin tid, det är bara att njuta av allt.

Humlan said...

Ja du, redan december och jag undrar också vart hösten tog vägen och varför allt ska gå så fort nu? Jag hoppas att december tar det lugnt och går så pass långsamt att vi verkligen hinner njuta av denna stämningsfulla månad.
Det är lika fin julstämning som alltid i ert centrum! Det är verkligen härligt med all julbelysning och granen är magnifik.

Så trist att ni har fått covid! Hoppas verkligen att ni kommer lindrigt undan och det går snabbt över. Här tycker jag också att det är många som har eller nyligen haft det. Jag har inte köpt något test att ha hemma, så jag kunde inte testa mig när jag blev förkyld nyligen, men det var väldigt lik en vanlig förkylning, så jag tror att det bara var det. Men jag kanske ska ta med några test när jag beställer medicin nästa gång (måste beställa varje månad).

Just nu har jag bara SVT på min tv, så några julfilmer eller roliga serier kan jag inte se, annars brukar julfilmerna vara ganska trevligt även om de är förutsägbara.

Jag hoppas att både du och K kommer lindrigt undan och kryar på er snabbt!

Kramar!

Brysselkakan said...

Attans att ni fått Covid igen... Hoppas verkligen det blir en mild variant för dig och K. Och att P klarar sig, tyvärr verkar det inte spela någon roll att man haft det nyligen, på vår VC sa de att man kan få det direkt igen om man har otur. Håller tummarna att han klarar sig. Tyvärr tror jag risken att smittas är större i US för andelen vaccinerade är lägre men det beror ju också på vilket område man är i. Förstår att K blev ledsen.

Granen i Reston är som vanligt maffig! Och dekorerat P-hus! Vi har ett litet P-hus här i stan och det är så trist att det verkligen borde pyntas!

Krya på dig nu! Det går över.

BP said...

Allt, precis allt är ju XXXL i USA jämfört med Europa. Å det gäller också den maffiga julgranen. Undrar var kommunen hittar en lagerlokal i den storleken. För visst var granen med ifjol också. Den är vacker:-)

Osis med Covid. Men tajmingen är ändå ganska bra. Jag menar ni är sjuka nu och inte över jul och nyår. Ja, man får väl leta efter nåt positivt i samband med Corona. Inte lätt.

Jag åkte ju på det i början av september och då hade jag bara tagit tre sprutor. Men ärligt talat så var det ingenting att hänga i julgranen. Lite snuva och två dagars feber, sedan var det över.

Hoppas att du kommer lika lindrigt undan.

Elisabeth said...

*Imponerande julpynt! Här i min lilla stad är det inte direkt lika storslaget, om man säger så, haha.

*Trist med Covid, hoppas att det går över snabbt.

*Jag har inte sett några julfilmer alls - hinner inte, för jag är (likt mina kollegor och elever) så politiskt inkorrekt att jag ägnar mina kvällar åt fotbolls-VM. Nu sitter jag och tittar på Tyskland-Costa Rica och det ser minst sagt mörkt ut för Tyskland...

---

Så fina bilder från er vandring i förra inlägget! Jag hade aldrig vågat stå där Peter står, är alldeles för feg för sådant. Eller jag väljer att kalla det försiktig, det låter bättre. ;-)

Bloggblad said...

Vilket paradis för julälskare! Det är tjusigt att se även om jag inte är FÖR det överdådiga. Jag gillar julkänsla och mys, men känner det starkt av bara lite lite pynt, hyacinter och ljus. Vi har sett ut en pytteliten gran även i år, det finns lite sankmark i utkanten av stugtomten där det växer smågranar - så vi glesar bara ur lite 😉
Jag tycker att jularna kommer allt tätare, vi övar julsånger i båda körerna, har fem sångtillfällen kvar, i olika kyrkor i mina två körer. Men julnatten blir det som vanligt ett hopplock av sångare som vill - hittills har det funkat. Julottor blir allt ovanligare, midnattsmässan tar över.

Annika said...

Humlan:
Jag vet, varför måste tiden rusa hela tiden??
Det går så fort att det svindlar.
TACK, ja jag ÄLSKAR RTC och att de alltid går in såååå mkt för julen där. Det är en glädje för alla dem som handlar och äter där.
Härligt.

Ja det första ggn jag har har covid. Det är ingen fara med mig, som en förkylning. Alltså fortsätter det så här lindrigt har jag kommit lätt undan ... ta i trä ...
K mår bättre nu också o hon har fått smaken tillbaka.
Som du säger, många som har skiten nu, många som har flunsan, vanliga förkylningar, och så detta RS virus som drabbar de små.
Hade jag inte tagit testet för C.19 hade jag trott att detta var en vanlig förkylning.

Julfilmer är trevliga, det ligger väl ngn slags mening i att de är så förutsägbara som de är.
SVT, jag har hört att årets julkalender ska vara så bra. Måste kolla in den jag med.

Stora kramar från mig!!

Annika said...

Brysselkakan;
K andra gången, första för mig.
Väldigt lindrigt, måste jag ändå säga. Om jag inte hade tagit testet hade jag trott att detta är en vanlig förkylning. K mår bättre.
So far so good med P. HOPPAS det fortsätter så!!
Bor i ett område där nästan alla har tagit vaccin, en smart del av US :-D
Men det verkar inte hjälpa. Covid är här för att stanna, men jag är verkligen glad att jag har fyra sprutor. Skulle tagit den femte igår, det var bara att glömma.

Granen är en fröjd som alltid. OCH ja, jag tycker också att p-huset är så fint!
Det skulle de ta efter hemma med.

Annika said...

BP:
Ha, ja ... SÅ är det nog.
Granen har funnits i RTC på julen sen jag kom hit. Varje år, lika tjusig. Ingen aning om var man förvarar den under året. Det är en privat köpcentrum så kommunen har inget med den att göra.
Jag har sett när de monterar den, den kommer i olika delar.

Absolut, det är bra att ha covid nu och inte om tre veckor. Och ja, jag måste säga att jag har den lindrigt. Som en vanlig förkylning.
Tacksam för det.
K bättre nu också, men kan inte åka till sitt jobb förrän måndag.
Skönt att du också kom lindrigt undan.


Annika said...

Elisabeth:
VISST är det maffigt!!
Älskar det!!
Jag har nog en väldigt snäll variant av eländet. Mkt tacksam för det.
Som en vanlig förkylning.

Ja, jag såg också delar av den matchen. Höll på Tyskland, så tråkigt faktiskt att det inte gick vägen.
Jag vet, jag känner också att ffa P kunde vara lite mer politiskt korrekt, haha. Jag ser så lite så i mitt fall är det en kort suck. Om man vill se VM ska man se det, tycker jag nog ändå. Väldigt not WOKE :-D

Håller med, P är sååå mkt modigare än jag då det kommer till att stå på farliga avsatser under våra vandringar. Jag skulle heller aldrig våga gå ut på den klippan. Glöm det.
Försiktig är ett bra ord.

Annika said...

Marianne:
Jaa, jag älskar RTC på julen. Just att de verkligen går så ALL in!!
Absolut, så lite kan betyda såååå mkt och göra så vansinnigt mkt för julkänslan. Man behöver inte satsa jättestort (som jag), så lite räcker.
Alltså, jag menar det ur djupet av mitt hjärta. Less kan absolut vara more. OCH är det ofta också.
Man sk göra som man själv vill, då blir det bäst.
Visst känns det om om jularna kommer tätare.
OCH när man som du har kören och konserter så kommer den ju ännu tidigare med repetitioner etc.
Roligt.
Aha, så midnattsmässan håller på att konkurrera ut ottan. Jag kan förstå varför, men lite trist ändå.