Wednesday, November 02, 2022

It's the Holiday Season!




“It’s the holiday season (the holiday season) So hoop-de-do and hickory dock”


Just det, så fort Halloween är över så har vi klivit in i det som kallas The Holiday Season.
Nu ligger helgerna som ett band framöver i två månaders tid. Take it, or leave it! Men så är det.


Själv ÄLSKAR jag denna tid på året (duh, surprise *himlar menande med ögonen"!) och gläder mig över att få mysa upp mitt hem till max och så småningom göra det till den julstuga det till slut förvandlas till.
Men för att få till denna julstuga, utan att jobba ihjäl mig, börjar jag redan nu … Yeah guys, that’s me!
Jag har så mycket saker som ska fram och jag vill ta det pö om pö. ALLT ska dock vara klart till Thanksgiving.
Thanksgiving i år äger rum den 24 november. DÅ ska ALLT utom julgranen vara på plats. Julgranen kommer att inhandlas den 26 november, alltså lördagen efter Thanksgiving. SÅ lyder traditionen i mitt hus.


Jag började pynta upp inför julen så här tidigt 2020, mitt under brinnande pandemi, och jag insåg då att här vill jag fortsätta.
Innan pandemin smög jag visserligen igång julen i november också, men det mesta gjorde jag  lördagen efter Thanksgiving. Men nu är det ALL systems go redan nu. Fast, det kommer inte att vara klart ännu på ett tag, som sagt. It is a work in progress … 


Igår putsade jag fönster, tog ner gardinerna i kök och vardagsrum, plockade bort allt Halloweenpynt. 
BORT!
Allt sånt bara måste bort så fort Halloween är över. Direkt. 


Halloween så …
DET blev en grå och regnig Halloween det här året. Så pass regnig att Peter och jag inte visste om vi alls  skulle få några besök av barn på godisrunda.
Vi hade köpt mycket godis, såklart.
Skulle vi bli tvungna att behålla allt själva? Det ville vi inte, vi skämtade och sa att i skulle gå runt i grannskapet och lägga godis på allas trappor så att vi skulle bli av med det. Peter vill dessutom alltid vara den där coola Halloween-snubben som ger barnen king size godis, alltså inte de små Halloweengodisarna. Han vill ge dem stora chokladkakor. Så vi hade en stor skål med bara sådant godis för de större barnen, och en skål med små Halloweengodisar för de mindre barnen.



 

Vårt lilla bord ute i vår täppa, vi hade hoppats kunna sitta ute i år också.  DET fick vi glömma på grund av vädret.



MEN till vår förvåning fick vi en strid ström med barn ändå, de kom mellan 18-19.
Jag skulle tippa att det var ungefär 30 barn som kom. Föräldrarna fanns i bakgrunden hela tiden. Alla barn, och många föräldrar, var utklädda. TREVLIGT!!!

Jag blåste ut ljusen i pumporna, släckte mina ljusslingor därute samt utelampan. Slut för oss med Halloween i och med det.
I och för sig tror jag att inga fler var ute på sina godisrundor då, de hade gått hem allihopa.


DET var Halloween 2022 det. 
Det är stor skillnad på hur jag firar nu och hur det var när Karolina bodde hemma. DÅ var det så stort allting, men jag är ändå glad över att Peter och jag fortsätter att fira dagen. Jag tycker ännu mycket om Halloween!
Jag pyntar inte lika mycket längre, inte alls som förr. MEN ljusslingor har jag därute, och en annan skräckfigur finns i täppan. Härinne har jag lite pumpor, ljusstakar och prydnader. MEN inte alls som förr.


Men nu så, nu är det julen som ska fram … YAY, jag vet att många av er tycker det är knäppt att börja nu. MEN so be it, det får jag leva med.


Ha en finfin onsdag!!!

22 comments:

Eva i Dalarna said...

Till oss kom det inget bus-eller-godisbarn på Halloween, de verkar ha slutat med det häromkring. Eller så beror det på att vi bor en bra bit från vägen. Men mina barnbarn på annan ort gick och spökade vet jag.
Jag börjar inte "jula" riktigt än, fast nu är jag ju pensionär och rår min egen tid, så man vet ju inte vad jag får för mig. Annars brukar jag oftast börja i veckan före advent.
Men det ska bli kul att läsa om din julstuga!
Och förresten: det var kul att se Söt också!

Yvonne said...

Mysig tid framöver som väntar, blir fint med alla tända ljus hos folk, Spännande att se om det blir mindre tända ljus med tanke på det horribla elpriser vi har i Sverige nu. Jag är ju redo då jag investerat i ledlampor till alla mina 11 elljusstakar och 3 stjärnor. Så från slutet av november tänds allt upp och släcks i mitten av januari och lyser dygnet om tills dess.

Här behövs verkligen ljuset, tycker det är sååå mörkt så tidigt om eftermiddagen och ännu värre nu när det varit lite halvdåligt väder.

Vi är ju 10 hus här på vår radhusgata och det var bara en som pyntat upp för Halloween och de hade gjort det riktigt ordentligt så alla gick dit, även folk och fotograferade och tittade. Tyvärr är de inte lika bra på att ta bort utsmyckningen som ff hänger där ute och lär säkert göra det någon vecka till är jag rädd för. De är mycket för att pynta upp både nu och till julen och förra året tror jag det var först i slutet på februari julpyntet togs bort, sånt gillar inte jag.

Ha en fin onsdag säger jag och skickar en stor kram från ett vädermässigt dystert Åkersberga

Channal said...

Jag älskar att du alltid har gått ALL IN! Själv har jag två fina dekorationspumpor på bordet ute vid entrén samt en stor Halloweenpumpa med värmeljus vid dörren. I år blev den FUL!! T.o.m. en skata har hackat i ögonen på den, hahaha jätteläskigt!! Jag har redan köpt två av årets julgranskula från UNICEF, så fin! Ett bra bidrag också. Den 27 har ni Thanksgiving och vi 1:a advent! Då börjar pyntet här hemma! Ljusstakar och stjärnor i fönstren, hyacinter, amaryllisar, pepparkaksbak och glögg. Så mysigt! LÄNGTAR! Vi har det soligt och varmt dock... känns konstigt. Men jag gillar att inte behöva frysa och elräkningen blir snällare.

Ha en fin dag! KRAM Anna

Mamma C said...

Jag vet inte om något barn var och knackade på hos oss. Vi var inte hemma under kvällen och jag hade inte köpt något godis heller just för detta 🙊🙈. Men det finns alltid något godis i skåpet hos oss.
Julpyntandet har blivit minimaliskt sedan vi flyttade till Spanien. Vi är aldrig hemma under julen utan är i Sverige då hos barn och barnbarn. Men något julpynt åker fram.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram Carin

Cari said...

Du gör det alltid så fint. Du är duktig. Men så har du väl också jobbat med det.

Jag har tagit bort vår keramikpumpa med ljus i och satt ut en lykta med belysning. Vill ha mycket ljus nu då det blir mörkt tidigt. Vi har ledlampor så elförbrukningen är inte stor.
Vi behöver ljuset. Ser fram emot advent då vi tänder fler stjärnor och lampor.

Johanna said...

Så härligt,
Det är något jag hoppas att mina tjejer får uppleva, halloweenfirning i Usa. Det lät väldigt uppstyrt och mysigt med firningen på det sättet. Kul med Uggletema på pumporna, brukar du variera eller är det troget med ugglor. Väldigt fina :)

Jag har faktiskt också sedan pandemin börjat julpynta tidigare och tidigare. Där jag bor har vi inte heller gatubelysning så det behövs lite extra mys och piff för att det inte ska bli alltför mörkt. Ska försöka få upp julslingorna relativt snart, det är nästan det bästa.

Nyfiken ifall det är vanligt att folk har pool hemma där du bor? Antingen vanlig pool eller spabad som jacuzzi? Eller finns det på vissa ställen en community pool?
Varma hälsningar från Johanna

Annika said...

Eva:
Ja, vem vet vad det beror på? Har fått för mig att flest besök får man i ett radhusområde. Det går snabbt och husen ligger nära. Mycket bang for the buck, helt enkelt.
:D
Julstugan kommer på bild såsmåningom då allt är klart.
SÖT! Idag ska han ner i sin låda igen, efter att ha torkat i solen igår.
Nu ska han ner igömmarna igen.
KUL att du gillade att se allas vår SÖT!

Annika said...

Yvonne:
En mycket fin tid väntar oss nu.
Det kommer att få så fort.
Älskar också alla ljus överallt. Mysfaktorn.
HORRIBLA elpriser hos er, ja. Inte KLOKT!!!
Ja, di får spana och se om många drar ner på det. Kanske har de inte sin belysning tänd nätterna igenom. Tycker ändå det är trist när jag läser om städer i Sverige som ska dra ner på sin belysning till jul, jag fattar ju varför såklart, dock trist ändå.
Bra att du skaffat led-ljus nu. Det betalar sig.

INTE jag heller.
Jag avskyr då inte pyntet tas bort. Det börjar klia i mig.
Gillar inte att se Halloweenpynt långt in i november, och gillar inte att se julpynt långt i januari. URK!!
Så vi känner lika där.

Skickar kramar till dig från ett soligt Reston!!

Annika said...

Channa.
TACK Anna, ja på julen gör jag ju det. Verkligen, ALL in.
Men på Halloween har jag lugnat ner mot otaliga spass, haha!!
Älskar dock Halloween lika mkt som jag alltid gjort.
ÅÅÅ Anna, jag vet hur det är att få sina pumpor förstörda. Ett år åt ekorrarna upp våra karvade pumpor. De åt upp det i skurit ur och förstörde allt.
GAAHHH!
Så jag vet hur det känns. Tar alltid in mina på natten mellan den 30 och 31 okt.
Sen får de stå.
Thanksgiving och första advent ligger nära.
En härlig tid på året.
Konstigt och milt även här, gillar inte.
MEN som du säger, bra för elräkningen.
KRAMAR!!!

Annika said...

Carin:
Nej, det är inte så lätt att veta om ngn kommer om man inte är hemma.
Alltså, nog kan jag fatta att du dragit ner på pyntet sen ni flyttade.
Klimatet är ju lite annat, även om det säkert blir rått, men ändå. Jag kan förstå det. OCH det faktum att ni alltid är i Sverige över jul. Ngt litet pynt kan göra sååå mkt.
OCH nej, jag skulle inte heller pynta massor om jag firade julen i Sverige. Inte alls.
Kramar!

Annika said...

Cari:
Tack Cari!
Det är sant, jag har jobbat som dekoratör och lite av det sitter kvar i mig, eller mkt av det sitter kvar.
Speciellt till julen.
Härligt med alla ljus, Cari! DET behövs!!!
OCH så bra med LED-lampor. Som du säger, ljuset behövs och det piggar upp alla.
Så trist tycker jag med de städer som i år tänker dra ner på ljusslingor och pynt.
Inte så bra för själen, tror jag.

Annika said...

Johanna:
Precis, det var ju USA som öppnade mina Halloweenögon. Utan tvekan.
Innan dess var det så abstrakt för mig, och det firades ju inte i Sverige under 80 och tidigt 90-tal heller.
Men det var ffa sen jag själv fick barn som jag fick upp ögonen för det, och speciellt efter att vi flyttat från lgh till radhus.
I lgh-byggnader förekommer inte mkt av den sorten övh.
Så ja, jag hoppas också att dina barn ska få uppleva en riktig USA-Halloween.

HELT rätt, upp med pyntet nu!
DET lärde jag mig också iom pandemin. OCH det kommer jag att hålla fast vid. KUL att du också började då. Ja Johanna, in med allt mys du bara kan!!

Ja, det är ganska vanligt med pool här, både spa och pool. Här i Reston där jag bor köper man in sig till Restons 16 pooler. Sen kan du välja själv vilken du går till.
Poolerna är öppna från slutet av maj fram till början av sep. Det är lite roligt när man flyger hit, eller bort, då ser man verkligen pooler. DOCK, många fler som har pool förstås i Florida, Kalifornien etc. Men många har det här med även om de inte använder dem hela året. Spa kan ju användas förstås, min svärfar har en bubbelpool vid sitt hus.


Ha det bäst, Johanna. KUL med dina frågor!!!

Brysselkakan said...

Sms:ade med min syster i måndags kväll och hon bor i ett villaområde med mycket barn i olika åldrar. En strid ström med barn men också många tonåringar som mest var ute för att skrämmas och tigga godis. Syrran var rätt irriterad på detta beteende. Och det att släcka belysningen funkar dåligt i Sverige intygade hon.
Vi konstaterade att Sverige tagit åt sig denna helg men att vi missat reglerna runt den. Nåväl, kanske det kommer med tiden!

Kul att ni håller fast vid er tradition även om den är nedbantad numera. Var ni utklädda? Om jag minns rätt har ni varit det någon gång sedan K flyttade.

Susjos said...

Jag har förstått att Halloween i USA är nåt helt annat än vad vi har här i Sverige. Hörde här att det har varit äggkastning på hus i kommuner på södra sidan av stan, trist.
Här borde det verkligen vara som ni har det, man tänder sina pumpor och då är man välkommen dit.
Du är otrolig vad gäller julen, hihi, you go girl!
Själv väntar jag länge till ;-)
Ha det gott!
Kram

Humlan said...

Så fint du hade det med pumporna!
Jag hade inga pumpor eller någon annan dekoration, men jag fick ändå besök under fredag och lördag!! Men inte en enda kom däremot i måndags! (Det kan ju bero på att de som gick runt då hade lärt sig samma regler som ni har; inget pynt så firar man inte.) I fredags var det 6 tjejer som var mer eller mindre utklädda till häxor, jag sa till den äldsta (9-10 år) att de var lite tidiga (samtidigt som jag delade ut godis till de yngre) och då sa hon -Jo jag vet, men vi vill ha godis till helgen.

Jag vill ju inte pynta för jul för tidigt, jag börjar att med lite till advent och sedan successivt mer och mer till dagen före julafton. Sedan har jag kvar mitt till tjugondagen, så jag njuter ju fortfarande när alla tjatar om att de är så trötta på jul. :-)
Men lite ljusslingor kan nog komma upp ute i trädgården även före advent, som små ljuspunkter som lyser upp lite i mörkret och jag tycker det är härligt när det lyser i trädgårdarna och fönstren hos andra när man går förbi.

Jag hoppas du har en bra dag.
Kramar!

BP said...

Ni har onekligen talang som pumpakonstnärer. Fantastiskt fina konstverk som ni skapat där.
Kul att så många barn dök upp, de följde nog ordspråket att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder;-)

Bilden med alla löv på er deck är otroligt vackert! Bra fångat. Nästan synd att ni blåste bort löven. Men det är klart, de är ju bara vackra när de är torra och krispiga...

Äventyret framtiden said...

Snygg pumpakonst! Ni får börja ha utställning till Halloween varje år du och Peter. Ni är ju redan kända som de som har goda chokladkakor åt alla barnen :) Jättekul Annika!
Finfina bilder igen, stämningsfulla, prasslande.

Så denn ja, nu börjar julpyntandet. Ser framemot det!

Kramar!

Annika said...

Brysselkakan:
Trist att det inte funkar. Reglerna. De som är så solklara här.
Hade också ganska många tonåringar, men utklädda och då är det helt OK.
FATTAR helt klart att din syrra blev irri, det skulle jag OCKSÅ ha blivit.

Inte alls utklädd i år, inte ens smink (av vanligt slag, haha). Bara min Halloweenklänning.
Peter inte alls.
Lite trist. Vi brukar lägga mer krut på oss själva än vi gjorde i år. Nästa år hoppas jag på mer krut och bättre väder!

Annika said...

Susjos:
Men det är verkligen det.
Inte minst det att det finns tydliga regler att följa. OCH att de följs.
Vet att det inte alls är så i Sverige, och int konstigt då om många blir irriterade och börjar tycka illa om Halloween, här är det endast trevligt (iallafall där jag bor).
I know, haha ... jag är galen när det kommer till jul. Idag fortsätter pyntandet.

KRAMAR!!!

Annika said...

Humlan;
TACK!
Och snart ska jag slänga dem, de ruttnar så fort då de är karvade.
Ack ja, du fick besök under fredag och lördag, men ingen i måndags ... SUCK.
Typiskt.
Kommentaren från den äldsta i ditt gäng var ju talande också, gaahhh!!!
TUR att du hade godis.

Det är bra, Humlan. ALLA ska köra som de vill (utom dem som ska ta ner julen på juldagen och börja hojta om fräscht och krispig, haha). Men annars, tycker det är så individuellt detta.
Om jag hade bott i Sverige hade jag haft mitt pynt kvar till Tjugondagen, lätt.
Så du gör helt rätt, enligt mig.
Här är ju allt över efter nyårsafton. Jag vill bara kunna njuta i december och inte pynta ett jota.


Jag med, ljusslingor är helt otroligt vackra ute, och inne. Blir glad över att se sådana i grannarnas trädgårdar också.

Varm kram från mig!!

Annika said...

BP:
TACKAR, vad kul att du gillar dem.
Nu ruttnar de karvade för fullt och jag ska göra mig av med dem.
Halloween är en sådan viktig dag för barnen, tror nästan inget stoppar dem. De bara måste ut!!
HAHA.

Löven ja, det var så otroligt coolt att se dem så. Som drivor. Men jag är glad att de är borta nu, det blev tunga av regnet.
Det var på min nedre uteplats, som vi aldrig använder :-)

Annika said...

Karin;
TACK gulliga du!!
Det är kul med karvningen, nu ruttnar de och ska bort.
Tur att vi fotar dem varje år, haha.
Peter är the king of candy, haha. Det ska bara vara stora kakor, inget småtjafs.
DET gillar barnen! Såklart.

TACK för att du gillar mina bilder.

Nu har jag fullt upp med pyntet, men bara lite i taget och det är SKÖÖÖNT!!!
Kramar!!!