Wednesday, July 06, 2022

Helg med SMOLK i bägaren ...




Hej onsdag!


En långhelg har kommit, och gått. Den var  mestadels väldigt trevlig. Bra väder på det hela taget. Fint sällskap och allt det där.


Tyvärr förmörkades den rejält för mig när nyheten kom att SAS piloter gått ut i strejk.
Jag ska åka med dem på måndag härifrån, eller då har jag biljetter iallafall … Men i dagsläget (tisdag morgon) verkar inget att ha ändrats och de verkar heller inte ha någon brådska att lösa denna konflikt. Så jag räknar starkt med fördröjning. SÅ tråkigt, så innerligt trist.
Jag får bara vänta och se. Hoppas på ett litet mirakel att strejken är över till måndag. Tvivlar dock starkt på det.
Eller så hoppas jag att jag blir ombokad snarast. Efter detta kommer jag inte att åka med SAS mer.
Ja de lär väl förresten duka under nu också, tror SAS är slut som bolag.  Trist men sant …


Peter och jag har både vandrat, varit ute och ätit i helgen samt firat 4 juli. 
På söndagen var det lite småregnigt då vi begav oss mot vandringen i Ball's Bluff. Ball's Bluff är ett gammalt stridsfält från inbördeskriget och sådana är alltid intressanta att besöka.
Det var så skönt att gå i skogen längs lederna runt detta stridsfält. Skogen doftade så gott och det gjorde inget att det regnade lite. Härligt.

Det blev en extremt mysig kväll med god mat och en massa folkliv! Helt fullt på alla krogar och barer. Nog märks det att folk verkligen vill ut efter pandemin. I sanningens namn är ju pandemin högst närvarande än. Jag känner flera som nyligen varit, och är, sjuka i Covid. Men jag tror folk i största allmänhet nu verkligen inte bryr sig längre. De vill bara leva sina liv och göra det de brukade göra innan Coronan slog till.


 









OCH i måndags var det nationaldagen, alltså självständighetsdagen och USAs födelsedag.
De som kom hit och "firade" med oss var alla överens om att USA inte förtjänade någon födelsedagsfest i år med allt skit som hänt vad gäller indragna mänskliga rättigheter.
Ingen av oss hade klätt sig patriotiskt och vi sa alla att det känns i luften att det faktiskt ligger som ett lock av tungsinne och uppgivenhet över oss nu.
Även inne i DC såg vi att det verkade vara färre personer än vanligt som var inne i stan för att fira (detta lade vi märke på när vi såg “A Capital Fourth” på TV senare på kvällen) dagen. Men fyrverkerierna var OTROLIGA som vanligt, och även här i Reston smälldes det av fyrverkerier hela kvällen.
Fast ja, det märks att det inte är “som det ska” med firandet. Vi ska hoppas att läget ser lite annorlunda ut nästa år.


Önskar dig en bra och fin onsdag!!

27 comments:

Nilla Tankebubblor said...

Vilken fin plats! Många härliga bilder.

Yvonne said...

Vilken härlig långhelg ni har haft. Hunnit med mycket. Förstår att 4 juli inte var som vanligt med allt som har hänt och sen skjutningen i Chicago, helt förfärligt.

SAS, ja vad ska man säga mer än att det är förjäkligt. Dessa piloter, tycker de är bortskämda och så korkade att ställa till med detta just i semestertid. Inga lågavlönade jobb har de heller. Såååå synd för alla som ställt in sig på att åka på semester, många för första gången efter pandemin och så blir det inget av. En kompis till sonen skulle åka till Kreta imorgon och den fick de veta igår är inställd, hittade ny resa, 16 000 kr dyrare + några hotellnätter till, så det blev inget av den semestern. Snacka om att SAS måste återanställa de 400 piloterna som fick gå under pandemin, nu ställer de nog till så alla de 900 som strejkar nu också får gå och bolaget läggs ner. Hoppas du kommer iväg på måndag som tänkt.

Vilken läcker middag ni åt, ser jättegott ut alltihop. Så mysigt att se allt folkliv också på gator och torg. Välbehövligt efter de 2 år vi alla var mer eller mindre instängda.

Så fint ni har det på decket, ser så inbjudande ut. Wow, vilken läcker tårta, här är jordgubbssäsongen tyvärr över, men hallon och blåbär finns kvar. Många goda frukter är i säsong så jag äter sååå mycket frukt varje dag, jag är en riktig "fruktoman".

Önskar dig en jättefin onsdag, här väntar och längtar vi efter torsdag då dottern med familj och sonen kommer hit. Blir sååå mysigt. Nu blir det mycket matlagande, barnbarnen har lagt in önskemål om både tekakor, köttbullar och en massa grillat.

Stor kram

Mamma C said...

Hörde i morse att läget är väl inte så ljust för SAS. Vi får hoppas att de hittar någon lösning så att du/ni kommer iväg.
Vilken härlig bröllopsdag ni hade. Visst är det härligt att se alla människor igen. Men precis som du säger så finns ju den där förbaskade bacillen fortfarande och det ökar successivt igen.
Så gott det såg ut det ni åt. Fisk och skaldjur är så himla gott.
Kan tänka mig att det inte var något pompa och ståt precis den 4 Juli med allt som hänt hos er. Men vilken fin tårta det var.
Kram Carin

Sara said...

Vilka härliga bilder från Alexandria. Det är så vackert där, och härligt att kunna njuta av vattenutsikten också. Folklivet, visst är det underbart efter det ofrivilliga uppehållet? Maten ser jättegod ut, trist att tonfisken var lite torr. Vad fina ni är, du och P!

SAS ja, verkligen trist och så himla många som drabbas. Du kommer ju att komma till oss på något sätt frågan är bara hur fördröjt det blir. Vi håller tummarna för att allt löser sig till det bästa såklart.

Vilken fin tårta! Är det M som har gjort den? Ser härligt ut på decket.

Puss, kram och älskar (nu river jag av sista timmarna innan semestern:))

Sara said...

Nu såg jag ju att det var svärdfisken som var torr och inte tonfisken, den var tvärtom jättegod. Rätt ska vara rätt;)

Äventyret framtiden said...

Jag tänkte direkt på dig när jag hörde om SAS! Hoppas att det ordnar sig på bästa sätt! Usch, ingen rolig situation alls det där.
Jag håller mina tummar!

Skön vandring har ni gjort, skön bröllopsdag från morgon till natt med god mat i mängder. Härligt att läsa om och att se på bild!

Ha en fin onsdag Annika, lycka till!
Kramar!

Anonymous said...

SAS 1960
Maken, jag och våra två flickor, 4 och 6, skulle flyga
Köpenhamn-New York. När vi skulle gå in i planet visade det sej, att det bara fanns 3 säten i stället för 4. Planet var smockfullt. Flygvärdinnan bad om ursäkt och sände oss tillbaka, Vi blev mottagna med mer ursäkter, taxi till ett de luxe hotell i stan. Efter frukost, taxi tillbaka till flygplatsen och Första Klass till New York.
Så gick det till på SAS för 62 år sen. :)
Hoppas iaf att du kommer iväg.
Alexandria så underbart ut. Du och Peter - jag tror ni gillar varandra. God fortsättning. Don och jag var bara några månader från 50 år. Det är underbart att vara kär i den man är gift med. Kram, Ruth i Virginia

Annika said...

Nilla:
Tusen tack för dina ord!

Annika said...

Yvonne:
JUST det, skjutningen i Chicago som grädde på skitmoset. Inte klokt.
En vit ung man som alltid. SOM alltid.
För jävligt.
Men vapnen ska finnas för alla .. Aborter däremot ... NOPE!!

SAS, jag har gett upp allt hopp om att strejken är över på måndag.
DE har fan inte ens en emailadress man kan skriva till. Helt sjukt.
Det stod i tidningen att man skulle göra det, men det finns ingen adress att skicka till. Blir såååå förrrrb ...
Allt jag kan göra nu är att vänta tills mitt plan blir inställt och sen bara hoppas att min ombokning blir ngtlunda OK.
GAAHH!!
Tycker också det är otroligt taskig och sjuk tajming. MITT i sommaren. OCH de ligger på chapter 11. Jag kommer inte att flyga SAS mer även om de blir kvar som bolag. Tycker de är rätt trista ändå. Deras kundtjänst är också usel.
SUCK, ja på ngt sätt kommer jag nog iväg. Hoppas med Lufthansa eller Swissair.
Skulle helst bli ombokad med Finnair, men det lär inte gå.
JAAA, enklbiljtterna nu är friuktansvärt dyra. Chockerande dyra. Har varken råd eller lust att boka in mot på över 2000 dollar för en enkelresa.

ÄLSKAR att se folklivet på stan nu.
KÄNNS så rätt!!
En bra middag var det.

Visst är tårtan såååå fin!!!
Jättefin!!


ÅÅÅÅÅ vad kul att din familj kommer ner. Hur kommer de? Med flyg? Bil?
KUL!!!
Kramar i massor!!

Annika said...

Carin:
Så är det. Räknar kallt med att mitt flyg ställs in.
OCH att de ombokar mig på ett ngtlunda bra sätt.
Bara att vänta och se ...
SUCK:
Så fint med allt folkliv, men viruset ger sig ICKE!!
LESS. Men jag förstår att folk vill leva som innan. Helt klart.
Jättegod mt över helgen.
SÅ god.
Visst är tårtan så fin!
Ja, det kändes i luften att fjärde juli var naggad i kanten.
Kramar!!!

Annika said...

Sara:
Ja, det är så härligt i Old Town nu när de gjort en såååå lång strandpromenad där. Ska bli kul att visa er när ni kommer nästa gång.
Precis, svärdfisken var för torr. Utan tvekan.
Tonfisken var BRA!!
Mkt härligt att se allt folkliv igen. Gillar det mkt.

SAS ja, ja vi talade ju om det nyss.
Kollade Finnair igen. SÅ dyrt att jag bara måste skrinlägga att boka om själv. Måste vänta på SAS och hur de bokar om mig. SUCK!!!

Melinda gjorde tårtan, ja!!

JAAAA, nu semester. HOW lovely,. OCH ngt ggn i nästa vecka ses vi ju!!!

ÄLSKAR!!!!!!!

Äventyret framtiden said...

Jag glömde att säga att sköldpaddan är så fin!
Siktar in mig på det positiva i tillvaron men inser att det är allt annat än det, hann inte kommentera allt jag tänkte i morse så det blir en andra avdelning nu istället.
Ni är jättefina på bilderna och grattis än en gång till bröllopsdagen!

Kramar!

Annika said...

Karin:
DET är så jobbigt och ger mig sååå mkt stress som jag önskar att jag inte kände.
Jag behöver verkligen inte det här stresspåslaget.
GAHH!!!
Inte ens chans att denna konflikt är löst på måndag.
Inte en sportslig.
Så jag hoppas bara att jag ska få ett ngtlunda bra alternativ av SAS. Bara at vänta in dem nu. Har inte råd eller lust att beställa en enkelresa med annat bolag. Chockerande dyrt är det.

Tack Karin, en finfin helg var det.
Roligt att du gillar bilderna.

KRAMAR!!!

Annika said...

Ruth;
SÅ var det då. Vilken fin historia från när SAS verkligen var ett bra bolag.
Idag får man vara glad om man kommer fram feftger 4 timmar i telefonkö eller inte blir sparkad ur ngn chatt. Inte klokt detta.
MEn ni fick minsann kompensation. UNDERBART,
Tak Ruth, på ngt sätt ska jag komma iväg på måndag, eller dagarna däromkring.
SAS måste boka om mig.
TACK Ruth, Alexandria var såååå fint. OCH så trevligt med den nya strandpromenaden.
Kram från mig!

Annika said...

Karin;
VISST är den SÖT!!!
OCH än idag tycker jag det är exotiskt med sköldpaddor i naturen!
Kramar!

Annika said...

Ja, herregud, SAS! Och resorna i allmänhet - jag har aldrig haft så struliga resor som den här sommaren. Borttappade bagage, förseningar, missade transfers, långa köer, osv. osv. Fullständigt kaos.

Finnair är bäst hittills - resan hem igår gick nästan helt utan strul - men förstår att du inte kan boka om och betala nytt på egen hand.

Ser ut som ni haft en fin helg annars.

Hoppas du kommer iväg och blir ombokad på något vettigt sätt: tips från mig - res med underklädesombyte, allt nödvändigt - mediciner och toalettartiklar - i handbagaget. Packa snacks, våtservetter, ett powerpack att ladda telefonen med, någon skön tröja för luftkonditionerade väntplatser, öronproppar och kanske en ögonmask. Mat, vatten, att kunna ta tupplurar, fulladdad telefon, rena underkläder är allt när resandet börjar gå åt skogen...

Kram - och det är fortfarande värt det när man väl kommer dit man ska!
Annika

Humlan said...

Jag tänkte på dig och några andra som snart ska resa med SAS, jag hoppas verkligen att det snart blir löst!

Ni har verkligen härlig natur och fina vandringsleder nära er och vilken fin sköldpadda ni mötte dessutom.
Er kväll såg verkligen god och trevlig ut. Jag instämmer, det är nog många som längtat efter folkvimmel efter all isolering. Jag har tyvärr inte kunnat ta mig in till stan, men längtar också efter att få se lite folk och kanske äta lite gott snart.

Ert deck ser så trevligt och inbjudande ut! Det är lustigt att du beskriver att ni inte hade någon lust att fira, för jag lyssnade precis på USApodden och de pratade också om att det var en uppenbar brist på lusten att fira nationaldagen detta år.

Jag hoppas att det ordnar sig med din resa!
Kramar!

BP said...

Helt underbara bilder, inte minst på den gudomliga maten. Mina absoluta favoriträtter - pilgrimsmusslor och maccaroni and cheese med hummer - dregel, dregel.

Sen är det så himla skönt att se utelivet igen. Att det kommit igång och liknar en ketchup effekt efter mera än två år. Känns så skönt:-)

Å era selfies är kanoooooon:-)

Brysselkakan said...

SAS... är så himla trött på all stress de utsätter oss för. Sonen kom hit från USA med ett flyg som lyfte 8 minuter innan första strejkhotet och vi tänkte PUH!
Och nu börjar vi inse att han inte lär kunna flyga tillbaka till jobb och sitt liv i USA pga strejken, vi ska ju med och hjälpa honom att flytta och idag, med nio dagar kvar, börjar stressen igen.

Ser att ni hade en mysig bröllopsdag!
Och jag vet att det är varmt där du bor för mellansonen är på jobb i DC och talade nyss med honom.

Många som har covid nu, tex vår äldste son och hans flickvän... Han kom hem från jobb i Portugal i fredags, blev sjuk i söndags och flickvännen i går. De är ganska rejält sjuka också...

Söt sköldpadda!

Susjos said...

Vilka härliga foton! Stort Grattis i efterskott på er bröllopsdag, såg även fotona från bröllopet, så fina ni är,nu som då! Vilken underbar middag ni åt, älskar tonfisk och pilgrimsmusslor!
Så 4 de juli firandet blev lite annorlunda i år, förstår det, och som grädde på moset blev det skjutningar i Chicago! Tårtan som svägerskan gjort ser dock supergod ut!
Ja SAS ja, hoppas du blir ombokad och att du kommer iväg till Sverige som du ska, lustigt att de inte har en e- mail så du kan kontakta dem! United Airlines går väl också till Arlanda, men antar att biljetterna inte är billiga….
Min man jobbar ju som flygtekniker på SAS, vi får se om han har nåt jobb att gå till efter sin semester???
Ha det fint!
Kram!

Elisabeth said...

Det ser ut som en fin vandring! Sköldpaddor i naturen är i sanning exotiskt - har faktiskt aldrig sett det, eftersom jag bara vandrat i Sverige och Österrike, där det inte direkt finns sköldpaddor i det fria. ;-D

Trots att maten ni åt inte är något för mig som vegetarian ser de god ut. Och tårtan hade jag mer än gärna ätit en stor bit av.

Annika said...

Annika:
På ett sätt önskar jag nästan att jag varit kvar här i sommar.
Vilken pajasfest det verkar vara på flygplatser och sen SAS och dess pilotstrejk som pricken över i.
USCH!
Inga förhandlingar har inletts ens en gång, ingenting. SÅ less jag BLIR!!!

Finnair for the win alltså!! hr hört många som prisat dem denna sommar. Önskar att jag själv reste med dem. Arg på mig själv för att jg bokade med SAS också. I mars sa jag att jag inte skulle resa med dem mer (men då pga av de små planen de kör i lågsäsong. Ogillade det mkt) Mem så bokade jag ändå SAS. SÅ dumt.

PÅ ngt sätt kommer jag iväg. Det behöver inte bli på måndag heller, det kan dröja en dag eller två.
Har förstås en bokad flight med Finnair fr ARN till Vasa på ti. MEN det lär bara försvinna som en suck.
Räknar inte alls med de flighterna längre.

Dina råd är mkt bra.
Ska ta dem till mig.
Allt du skriver är bra. Just det, att alltid ha en fulladdad telefon, extra underkläder, kofta etc etc.
USCH, grämer mig fasiken för den här resan. Vet ju inte nes vilken rutt det blir ... Ovissheten gör mig TOKIG!!!

Men vad bra att du nu är HÄR igen. Hoppas att du inte ska behöva flyga på LÄNGE!!!

Absolut, när jag sitter vid stugan och tittar ut över havet kommer det att kännas bra. Men vägen dit ...


Kramar!!!

Annika said...

Humlan:
Det kommer inte att vara löst- De förhandlar ju inte ens.
SÅ less på SAS och deras sätt nu, och på piloterna.
GAAAHH!
Nä, jag vet inte alls vilken rutt det blir nu, eller ens vilken dag.
Så hopplöst allting just nu.
Ovissheten gör mig TOKIG!!!


Tack, ja helgen var jättefin med vandring och mat och folkliv och sen 4 juli.
SÅ är det, 4 juli var under lock detta år. Det märktes tydligt faktiskt.
Ingen av oss här klädde oss det minsta patriotiskt.
Orka liksom ...

Tack Hulman, på ngt sätt ska det nog lösa sig, men det är så hopplöst att inte veta HUR.

Stora kramar till dig!

Annika said...

BP:
DU hade älskat maten!
SÅÅÅ god!!!
Ja visst är det så gott med pilgrimsmusslor.
OCH macaroni and cheese med hummer var suvve!!
MUMS!!
Tack för att du gillar bilderna.

Älskar att se folklivet blomstra. SÅ bra för alla.
Även för viruset som får sprida sig, hehe.
Nä men det är ju sååå trist att det aldrig ger med sig.

TAAACK för att du gillar våra selfies!!!

Annika said...

Brysselkakan;
Ja, faktiskt kan det liknas lite vid tortyr ...
Just ovissheten att inte veta HUR man ska komma till slutdestinationen på sin resa. SÅ innerligt jobbigt allting och jag tänker på det hela tiden.
Din son hade TUR som kom iväg. Men nu är ju hans resa (och er) i verkligt limboland också.
Vad tröttsamt ALLT är.
Sen läser man om kaos på ARN och andra flygplatser. UGH, vilket skit det är allting.

JOODÅ, varmt och fuktigt är det.
Phew ... DC i nötskal på sommaren.

Vi har ju snackat lite via Insta så jag vet att det r lite bättre med din son och hans tjej nu. BRA!!
Men, det ska man också oroa sig för ombord, Covid. Det är bara att hoppas på att allt går bra.
Att flyga denna sommar? Vilken nitlott.

TACK, bröllopsdagen var trevlig!!
Visst är sköldisen så söt!!


Annika said...

Susjos:
TACK!!!
Det var en fin bröllopsdag vi fick!
Middagen ute var så god!
Älskar nästan alla skaldjur. OCH fisk!
4 juli var nedtonat till max, skjutningen i Chicago kom som ett mörkt moln såklart.
Sen detta med mänskliga rättigheter likaså ...
hoppas nästa års firande blir lite roligare.
ÅÅÅå vad jag håller tummarna nu för att din man ska få behålla jobbet.
SÅ ovisst allt är för så många.
Ja, det är många bolag som flyger till ARN, men att själv boka om nu kostar en halv förmögenhet så jag hoppas verkligen på SAS och att de bokar om.

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
En jättefin vandring fastän det var regnigt och fuktigt. Men det gjorde inget. GLAD att vi hade med stavarna eftersom lederna var HALA.
Hihi, tack ... ja maten var jättegod. Kul att även du tycker det fastän du inte skulle äta den.
Ellen hur, sköldpaddor ÄR exotiska!!
:-D