Friday, July 08, 2022

Början på den stora bloggledigheten, eller ...?




Hej kära och fina läsare!


Det här KAN bli mitt sista inlägg innan min sommarsemester.
DET behöver inte bli det, men det kanske blir så. MÖJLIGTVIS.


Ni vet ju alla att jag är inbokad med SAS på måndag. 
Ni vet ju också att SAS-piloterna är i strejk.
När jag skiver detta är förhandlingarna inte ens påbörjade ännu. SÅ, vi vet alla att jag iallafall INTE kommer att flyga med SAS på måndag.
Nu är det bara att vänta på det där e-mailet som säger att flighten är inställd. SEN är det bara att vänta på nästa mail, hur jag har ombokats. För SAS måste boka om sina passagerare, eller så får man pengarna tillbaka (vilket verkar vara en KAMP i sig för många att ens få tillbaka sina pengar på kontot). Men ja, SAS måste alltså boka om dem som väljer att resa. Det blir på andra bolag, och man vet inte viken rutt man får när det väl bokats om.
Vänta och se … 
ÄR det helt åt fanders kan man ringa till SAS. Det är det många som gör så telefonköerna är långa, flera timmar långa. Jag läste om en kvinna som suttit i kö i SJU timmar. Jag är med i flera grupper på Facebook så jag kan läsa om allt sånt här direkt.


Nej, det är inte så att jag absolut måste åka på måndag. 
Blir min resa uppskjuten några dagar gör det inget. Men jag vill inte heller vänta tills Peter åker den 22 juli. På så sätt skulle jag få så väldigt kort tid i stugan vid sundet. Mina dagar med min syster och svåger skulle bli så få. 
Jag skulle isåfall inte få träffa min bror överhuvudtaget denna sommar. Så jo, jag vill iväg i nästa vecka på något sätt. Det behöver absolut inte bli just på måndag, men fram till torsdag vore allt A-OK. Vill inte åka på helgen om jag kan slippa det.


Som jag skrev igår, det värsta i allt detta är ovissheten. Att ha noll koll och inte veta ett enda dugg. Avskyr det. Det tär på mig och mina nerver. 


Att boka en enkelresa med annat bolag är svindlande dyrt. Det är så dyrt att det är löjligt. Kollade Finnairs flight från JFK till Helsingfors-Vanda, över 2000 dollar. ENKEL resa.
Det är likadant med Lufthansa, Swissair och Austrian. Vill helst slippa åka över London Heathrow så jag har inte ens kollat British Airways biljetter. MEN de lära ligga i samma klass.
Ser att många svenskar (som har resor med SAS i dessa dagar) här i US blir ombokade via Lissabon med TAP-Air. Vet inget alls om det bolaget, men jag skulle lugnt ta det om jag blev ombokad med dem.


Jaja, den som lever får se heter det ju …
SÅ vi får se …


MEN, om detta skulle bli mitt sista inlägg innan semestern så är det också inledningen till ett långt blogguppehåll.
Ni vet, jag tar ju alltid ledigt från Bloglandia då jag reser. Isåfall hörs vi i mitten av september igen, för då kommer jag tillbaka hit igen (SAS kanske strejkar då också, haha).


SOM alltid kommer jag att vara aktiv på Instagram. Följ mig via mitt huvudkonto där, @skandigirl DET kontot är öppet för alla som vill följa mig där.
JAG har även ett privat resekonto som jag är aktiv på då jag reser @nesw_travels För att kunna följa mig där måste jag godkänna först, men skicka en förfrågan så kommer ni in!
Det kontot är inte alls tillrättalagt och nischat, vilket Skandigirl är. Det är mycket spontant och bilderna är verkliga snapshots och jag skriver ganska mycket där (mest på engelska).


OM min resa inte blir av på måndag så lovar jag att skriva ett inlägg till.
JAG kan förresten skriva ändå när jag vet hur det blir med allt. Så vi hörs nog igen, trots allt, innan jag styr kosan österut på NÅGOT sätt.






SÅ, jag säger till er alla, ha en riktigt fin helg!
Skriver ett litet inlägg här när jag vet när min resa går av stapeln!! Lovar det!

15 comments:

Anonymous said...

Hoppas verkligen du kommer iväg! Vet att innan pandemin gick det direktflyg från Arlanda —> N.Y billigt med Norweigan. Kolla upp det! Se till att få pengarna tillbaks annars förlorar du allt om de sätts i konkurs. Vilket jag tror kommer att hända. SAS ville ha denna strejk. Så tråkigt! Håller alla tummar och tår för dig Annika!

KRAMAR Anna/Channal

Yvonne said...

Så jobbigt för dig med denna ovisshet, skulle bli helt nojig. Är ju en så pass lång resa också, så allt måste ju klaffa. Tror inte heller det löser sig med själva SAS, men de bokar ju om alla med andra bolag om man är på ett normalt ställe där det finns andra möjligheter, värre med udda resmål kanske.

Klart alla flygbolag har höjt priserna som bara den, så Norwegian är nog inte annorlunda i det fallet. Om de konkar så är det inget som sker över en natt hävdar min man, utan det kommer att avvecklas snyggt, så pengarna är nog ingen fara med. Dessutom har vi i Sverige rätt att få tillbaka gm kreditkortsbolagen om det händer något, kanske samma för er.

Svärsonen som är dansk säger att DK inte kommer låta SAS konka för de är alldeles för viktiga för Kastrup och danska staten. Ja, ja, vi får väl se.

Irriterande och tråkigt är situationen iaf. Sonen kom med SAS/Air Baltic igår från Arlanda, funkade helt perfekt, mindre plan men fräscht och fint, så han hade inget att klaga över, kom dessutom 20 min före utsatt tid.

Jag håller tummarna för att du kommer iväg måndag el tisdag med något annat bolag, Lufthansa är ju bra, Finnair också. Du får väl sitta med väskan packad och vara beredd, hi, hi.

Ha en trevlig helg säger jag och skickar en stor kram och hoppas på det bästa för dig.

Humlan said...

All denna ovisshet och all denna väntan!
Jag förstår att du vill komma iväg så snart som möjligt och utan alltför mycket krångel. Det vore ju snopet om du missar din bror för att du inte kommer fram i tid.
Nu ska tydligen charterresenärer hämtas hem i helgen, OM nu inte de sympatistrejkande mekanikerna i Danmark ställer till det ... Tänk om de (strejkande piloterna) skulle kunna tänka lite på alla andra semesterfirare som nu är strandsatta, de får inte mycket sympati när de strejkar under denna tid på året!

Jag hoppas verkligen att det ordnar sig snabbt för dig och alla andra som nu inte vet om de kommer iväg eller hem igen!

Ha nu en så bra helg som det bara går!
Kramar!

Brysselkakan said...

Håller tummarna att du kommer iväg på måndag. Och att vi kommer i väg på fredag.
Stressen är enorm, tyvärr. Det är så otroligt irriterande att man inte kan göra ett skit, bara vänta.
Hoppas du får en fin helg trots allt och att vi får läsa positiva besked på söndag eller måndag från dig!

Mamma C said...

Nu får vi verkligen hoppas att du kommer iväg som det var bokat från början, fast såklart med ett annat bolag då.
Ha en bra helg.
Kram Carin

Christina said...

Jag håller tummarna för att du kommer iväg, med ett bolag eller ett annat!

Elisabeth said...

Håller tummarna för att du ska komma iväg på måndag! Det ska bli roligt att följa din vistelse i Sverige och Finland på Instagram (även om du kommer iväg lite senare, haha). :-)

bettan said...

Hoppas att du kommer iväg I alla fall i början av nästa vecka. Förstår din iver att komma iväg till dina nära och kära.
Så evinnerligt dumt med strejk men taktiskt i denna tid då det drabbar så många resenärer. Undrar vad som egentligen pågår inom SAS? Skulle gärna höra Björn pilots tankegångar kring detta. Så mycket ståhej det har varit och är inom detta bolag, som tidigare borgade för kvalité och trygghet. Sorgligt.

Hur som, jag önskar dig sköna och fina månader i Norden. Är glad du håller Ig-kontot/na igång🤗❤
KRAMAR!!

Äventyret framtiden said...

Ja, tala om att gå i väntans tider!
Vilket eländes elände det blir när inte flygbolagen fungerar som de ska.
TAP brukar vi flyga med så jag kan varmt rekommendera det flygbolaget. Det är statligt vilket bidrar till att det flyger på andra premisser än de privatägda planen gör. Också nu under de svåra tiderna som har varit.
Men jag hoppas givetvis på att du kommer iväg som planerat eller före torsdagen. Fint att du uppdaterar!

Stor lycka till och om du kommer iväg så ha det toppen i Norden!
Kommer att sakna dina inlägg men så här brukar det vara ett tag varje år!

Varma lyckokramar över havet!

BP said...

Förstår att du just nu åker en mental berg- och dalbana. Det är ju ingen "liten" resa du gör som man lätt kan ändra genom att ta en bil till exempel. Du reser ju över Atlanten.
Håller verkligen alla tummar och tår att det ordnar sig för dig.

Cecilia i Houston said...

Det finns inga möjligheter att avboka helt (utan kostnad)? Under pandemin var detta en möjlighet på många bolag. Om det går skulle jag göra det och boka en ny biljett med United eller Lufthansa (eller ngn annan kombination) - det är ju alltid mer prisvärt att köpa en returbiljett än en enkelbiljett.
Är inte direkt insatt i piloternas situation men det låter ju som om SAS vill urholka anställnigsskyddet och flytta dem alla till bemanningsbolag, detta efter att de har haft dåliga arbetsvillkor jmf med andra europeiska bolag i många år.

Susjos said...

Så jobbigt att inte veta, det är ju det värsta! Hoppas det löser sig till det bästa. Har flugit med TAP till och från Lissabon ( ESC du vet…. När Benjamin Ingrosso representerade Sverige) och det funkade fint!
Håller tummarna att det löser sig till det bästa!
Kram

Steel City Anna said...

Segt att inte kunna planera! Jag blev så förvånad över strejken, och lättad att jag inte bokat en resa till England som jag tänkt. Hoppas du kommer iväg och får njuta av sommaren i höga Norden :)

Monet said...

Är du verkligen helt säker på att SAS måste boka om dig om flighten blir inställd? Som läget nu är verkar det som om de säger att de verkligen SKA försöka boka om men förvarnar om att med tanke på det allmänna flygläget i världen så är det för få platser också på andra bolag för att de ska räcka till alla? Just nu verkar man mest prioritera att genom att ”begära undantag” försöka få hem strandade charterresenärer? Jag förstår verkligen din frustration, det är förstås oerhört irriterande att hamna i den här situationen. Jag hoppas förstås det löser sig för dig men inte för att verka alltför negativ så kanske det ändå är bäst att du ställer in dig på att du inte kommer iväg och inte kan veta riktigt när (eller ens om) den här sommaren? Vill du själv boka av helt och söka andra alternativ verkar det som om de måste ligga i samma prisklass som din egen biljett, annars får du inte ersättning. Otroligt rörigt alltihop. Och otroliga priser, man tror ju inte det är sant! Jag följer också detta då min ”franska” dotters familj ska till Sverige om 2 veckor och det är lika illa där. Men de kan ju alltid köra bil om det kniper.

Du var ju ”hemma” för inte så länge sedan så det blir väl finlandsvistelsen i första hand som påverkas förstås? Om det är någon tröst kan jag säga att vädret här på ostkusten som ju liknar det vid Närpes är ganska svalt och dessutom oregelbundet med regn och omväxlande sol. Vanlig svensk sommar av det lite sämre slaget alltså, åtminstone hittills. Men vi får hålla alla tummar!

Annika said...

TACK alla för kommentarer!
Har skrivit ett nytt inlägg ovan med min nya rutt.
Är alltså ombokad.
Jag kommer iväg.

TACK igen alla ni som skrivit!! NU mot packningen :-*