Wednesday, June 29, 2022

När nyheten förmörkade min midsommar ...
Godmorgon onsdag!


Midsommarafton kändes bra för mig, eller den var mer som ett skönt sommarfredagsbubbel i kroppen. Av bästa slag faktiskt.


FRAM tills att en pushnotis valsade upp på min dator medan jag satt och läste i godan ro under blanka förmiddagen.
OCH med ens förmörkades ALLT. Sommarglädjen förbyttes mot ilska och ren och skär PAFFHET!!


Ni vet vad jag kommer att skriva härnäst, HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT ATT KÖRA ROE VS WADE I BOTTEN!
I ett kick slängdes hela riket tillbaka femtio år i tiden. 
Med ens kändes “A Handmaids Tale” ännu lite närmare (för den känslan närmar sig hela tiden).
Med ens blev USA ännu mer polariserat än vad det redan är.
Med ens förlorade kvinnor rätten till sin kropp på grund av ett gäng skockkonservativa domare bestämmer sig för att riva upp något som borde vara en ren självklarhet. Ofattbart, hur är det ens möjligt?


 
Washington Posts braskande rubrik på Midsommardagen.Ur led är allt.
För egen del är jag inte längre i fertil ålder. Men för alla yngre kvinnor är detta en käftsmäll som heter duga.
Eller, det är mer än så. Det är ovärdigt och rent skrämmande faktiskt att män kan behandla kvinnor som djur.  Vi är djur som inte själva får bestämma över våra kroppar. 
Ja, de kvinnor som stöder antiabortlagar har jag inte ens ord för. I all ärlighet har jag det inte för männen heller. Det är obegripligt det hela. Men de kvinnor ställer sig bakom detta … Ja, jag kan inte ens …


Nu kommer allt att vara upp till delstaterna, och dess guvernörerer, att bestämma hur abortfrågan ska skötas. 
I somliga stater handlade man direkt och gjorde allt ÄNNU svårare än vad det redan är. Med det menas OMÖJLIGT för kvinnor att få en abort.
I andra stater är det skyddat och där kommer kvinnor även fortsättningsvis att kunna få en abort. Som alltid är det de stockkonservativa sydstaterna som agerar värst för kvinnorna. Naturligtvis är det så … Ja, vi kan även lägga en hel del stater i mellanvästern till det lägret likaså. 
NU njuter de, männen, nu kan de verkligen BESTÄMMA över kvinnorna.
Kvinnan tiga i församlingen …
Med sig har de “Aunt Lydia -kvinnor “ (A Handmaids Tale) på tåget.


 


OCH vad kommer härnäst?
Att förbjuda dagen-efter-pillret?
Att förbjuda preventivmedel helt och hållet kanske? Ja, varför inte? NU känns det som om vad som helst kan bubbla upp till ytan.
Vem trodde ens att Roe v. Wade skulle komma att rivas upp? INTE jag.
Nu har de högerkristna-galna-Trumpälskande-konservativa-evangelisterna fått vatten på sin kvarn.
Någon inom deras eget parti lär ha sagt, this is only the beginning.
Med det menade mannen (för såklart var det en man) att nu skulle man ta tag i homoäktenskap, queers, feminism och annat “un-godly” likaså … Det är bara början …
Läser att Pence med flera vill driva igenom så att hela USA ska bli en abortfritt land. I samtliga stater. Guvernörena och staterna ska således inte ha något att säga till om. Alls.
Vet ni, jag orkar inte …

Hur ska detta elände kunna stoppas?
Hur ska dessa vidriga människor stoppas från att styra?
Ja, för de är i sanningens namn just VIDRIGA.
DET fastän presidenten själv gör allt för att hejda denna galna utveckling som sker mitt framför ögonen på oss.
När ska skutan vändas?
NÄR ska vettet vakna till liv hos folk? 
Var ska det sluta?


Min egen dotter demonstrerade tillsammans med en hel massa andra i lördags i Los Angeles. Där gick unga, gamla, killar, tjejer, gubbar och gummor tillsammans i stark förening och skanderade längs gatorna i Downtown LA.
Jag är så glad att Karolina och hennes vänner förenades direkt i denna demonstration. Kalifornien är en liberalt styrd stat, och där är aborträtten fortsatt skyddad.
Det gläder mig, mitt i allt elände, att kvinnor och män över hela riket förenar sig mot denna hemska utveckling, eller nedveckling, som vi ser framför våra egna ögon i USA nu.
Det gläder mig också att de stater där aborträtten är skyddad basunerar ut till resten av landet att kvinnor är välkomna dit om de vill ha abort.


Tror ni dessa ärkekonservativa bryr sig om bebin när den väl är född?
HA, inte det minsta. INTE ett skit. 
kommer de att börja rya om “WE can not be a welfare state” till den stackars mamman som sitter med en bebis som hon inte kan försörja eller ta hand om. Men skydda en klump celler som utgör ett embryo, det ska ske till varje pris. 
Ett liv är ett liv även fast det bara är några veckor gammalt … 
Men dödsstraff, det är OK. OCH det ska ske.
OCH att folk får bära vapen öppet?
OCH kunna skjuta om man känner sig det minsta trängd?
Kanske döda en levande människa? Jamen givet.
Att abortläkare blir mördade? Jamen det skedde för att skydda det ofödda barnet. FATTAR man inte det? Eller, det faktum att 46 illegala immigranter påträffades döda i ett långtradarsläp i Texas häromdagen? -De är illegala. DE har ingen rätt att vara i USA. Skyll er själva (typ, så låter det bland de extrema högermänniskorna).
Life IS precious … (MY ASS!!!!)
Fy fan vad vidrigt det är. Jag står inte ut.


 Nej, jag måste sluta nu innan mitt blod brinner upp.
Men att skriva om detta? Jo, jag var tvungen att få ur mig mina tankar innan min själ kokar över.

22 comments:

Sara said...

Ja du, sis, jag kan inte annat än hålla med i precis allt. Vilken kräftgång för kvinnors rättigheter. Där sitter konservativa människor och bestämmer över kvinnors kroppar, som om det inte fanns viktigare saker för dem att ta tag i.... Vidrigt på alla plan. Kvinnohatet och patriarkatets vilja att minska kvinnors självrätt och makt, det är verkligen Handmaid's tail som knappar in. Läskigt värre. Nästa steg (enligt domare Clarence Thomas) lär vara att se över rätten till preventivmedel för gifta par, homosexuellas rätt att gifta sig samt att ens få ha sex. Vad är det som händer??!! Det skulle behöva trilla bort ett par stycken konservativa i den där skithögen så att Biden kan försöka tillsätta lite mer liberala domare igen. Oj, vad vi sörjer RBG idag..

Här pratas det nu om att grundlagsskydda aborträtten. Ja men så gör det då, även om det tar tid så bara gör det. Så får vi se hur många som verkligen står bakom det. Ebba Busch står och viftar med ett kontrakt som inte betyder ett skit, vafan är det för jävla larv och hyckleri. Hoppas verkligen att det kan skyddas på riktigt, att politikerna nu tar tag i det. Det är sannerligen en läskig värld vi lever i.

Puss och kram sis!!

Läsken said...

Det är onekligen helt sjukt. Hörde att man i Polen (där det inte är tillåtet med abort) även vill registrera alla gravida. Då kommer man att kunna lagföra dem som väljer att resa utomlands för att göra en abort. Jag skulle inte bli förvånad om liknande lagar stiftas i många amerikanska delstater.

Äventyret framtiden said...

Det är helt enkelt inte riktigt klokt !
Du beskriver det så väl själv så flera ord behövs inte. Det är helt enkelt inte klokt! Och vad gömmer sig dessa fanatiker bakom? Jo, de säger att det är Gud som har bestämt det så.
Vart är världen på väg? Vart är USA men också många andra länder på väg?
Jag ryser och förstår ingenting alls men så mycket förstår jag att snart har vi häxor som ska brännas på bål igen. Avveckling av allt som har byggts upp och även om Biden är av annan orsak så fixade denne Trump att han har domstolarna på sin sida. Jag förstår inte alls hur de tänker, om de ens kan tänka.
Skönt att det fortfarande finns stater i USA som har vettet i behåll. Folk kommer ju att flytta bort från de helgalna staterna, så blir det ju. Om de kan och har råd. Fy bubblan.

Varm kram !

Humlan said...

Allt det du skriver har jag tänkt och sagt den senaste tiden, framför allt de senaste dagarna sedan vi hörde om beslutet som tagits i Högsta Domstolen. Vi har ju länder här i Europa där kvinnor dör medan läkarna tittar på för att läkarna inte får eller törs rädda dem! (Polen och Malta i de fall som skrivits/pratats om på senare tid.)
Jag är så upprörd att jag inte hittar ord, men jag funderar över vad som blir nästa steg, jag såg också den där listan som en domare hade om fler saker som skulle tas bort, där preventivmedel inom äktenskapet var en punkt... Hur det ska sluta? Och hur kommer det att sprida sig till resten av världen? Det är redan alltför många länder där kvinnor inte behandlas/räknas som människor, alltför många länder där abort är förbjudet och där kvinnors hälsa inte betyder något!

Nej, jag instämmer med Karin; Fy bubblan.

Kramar!

Mamma C said...

Jag höll på att sätta kaffet i fel strupe när jag såg detta på godmorgon tv:n. Det finns inte ord för detta, vad är vi på väg någonstans. Vad är det för människor som har detta tänkande. Eller de har inget tänk alls.
Kram Carin

bettan said...

Stödjer och håller med dig om vartenda ord i ditt inlägg. Det är fantamej inte riktigt klokt. Blir galen när jag tänker på all stollighet. "Högsta dumstolen"

Tänker på de mindre bemedlade som inte har råd att ta sig till en annan stat för att kunna få abort.
Som sagt, ditt inlägg borde delas då du får med så många sanna vanvettiga konsekvenser och dubbelmoral.

Sveriges egen "pellejöns" Ebba Busch saluför sig själv gång efter annan på de mest pinsamma vis. Ofattbart att någon kan uppfatta henne som en seriös person.

Nu mot dag två med firande av Ebba-tonåring.

KRAMAR!!

Yvonne said...

Ja du, hur kan detta hända i ett modernt land år 2022??? Helt obegripligt! Att en massa gubbar skulle få för sig något så dumt, men att även kvinnor sätter krokben för varandra, knappt så man finner några ord. Fruktansvärt!

Hur kan vilja gå så långt bakåt i utvecklingen i ett land som USA???? Stackars, stackars alla tjejer i fertil ålder som har det hängande över sig. Tycker nog det finns nödvändigare saker att ta itu med i USA, vapenlagarna och inte tillåta vem som helst köpa vapen.

Verkligen en sorgens dag!

Stor kram till dig skickar jag

Annika said...

Sara:
Ja det är för fan oroligt.
Trodde inte det var SANT då flashen kom!
Trodde i min enfald att det inte skulle ske.
Men, se där, vi drogs 49 år tillbaka i tiden på ett nafs. OCH vad blir nästa drag?
För det kommer inte att sluta här.
C Thomas, vet du hur ILLA jag tycker om den mannen? Så fort jag ser honom mår jag illa (lite som när jag ser en viss DT, samma känsla).
precis, nu kan allt hända.

Ruth Bader Ginsburg vänder sig om i sin grav. HON som var en av dem som drog igenom Roe v Wade.
Nej, alltså Biden måste få in fler domare i HD. Just nu känns det verkligen som om vi går mot en tillvaro son blir A Handmaids till. Tro mig, det är homosexuella som står näst på tur.
Jag mår illa.

Det finns ett visst hopp i november då det är mellanårsval. Men landet är fyllt av konservativa galningar så jag vet inte ...

Ja, jag följer hela Ebba Busch fiaskot härifrån.
Otrolgt töntigt.
Japp , skydda den lagen NU.


ÄLSKAR!!!!

Annika said...

Läsken,
INTE jag heller. DET skulle somliga här ÄLSKA. LÄS konservativa män! OCH kvinnor.
Ett missfall kan isf leda till fängelse. OCH att kvinnor då skulle kunna resa till stater där abort är skyddat skulle leda till straff.
Vad är en kvinna värd?
Vad är det för fel på världen?
OCH hur kan dessa förbannade domare bara riva upp detta?
VAD blir nästa steg?
Det är oroväckande.

Annika said...

Karin.
När denna nyhet kom på midsommaraftons sena förmiddag var det som att dra ner ett sjok över USA:
Med ens polariserades landet ännu mer.
OCH hur ska det sluta?
Kyrka och stat frånskilda? SÅ inte sant. Bort med alla dess religösa idioter från dessa poster.
De är så extrema.

DU har så rätt, det är inte bara i USA denna högerstyrning sker. OTROLIGT ändå att det sker fastän vi har en demokratisk vald president som är liberal. Men han har inget att säga till om nu. Jag orkar inte ...
Men dt blåser starka högervindar över hela världen och inget känns tryggt direkt.
Men inte trodde jag nånsin att detta skulle rivas upp, Roe v wade.
Trodde verkligen inte det.

Jag star inte ut med Trumpister och urblåsta evangelistiska hjärnor.
Visst, en häxprocess anno 2022 känns inte långsökt alls.
Bränn kvinnor på bål? Varför inte?

Nej, Karin ... det är bara för mkt detta.

NU hoppas jag bara att Trump sys in. ATT han inte ännu står till svars för 6 januari är en gåta- Mkt värre än Watergate är detta.
OCH att idioter ÄNNU idag tror att valet inte gick rätt till!! Fastän det bevistats om och om igen att inget fusk skedde.

Gud vad arg jag är, det märks nog. phew ...

Jag är glad att jag har kloka läsare, som du!!!

TACK och lov för alla de stater där aborträtten är skyddad. MEN hur länge är de det?
OM de högerkristna får bestämma (vilket de tydligen får) så kan det nog rivas upp också.

Välkommen till A Handmaids Tale, på riktigt.


STÖRSTA kramar till DIG!!

Annika said...

Humlan:
Ja, det är för hemskt allting.
Fattar inte hur det kunde ske. HUR kunde dess domare bara riva upp det?
Mitt blod har kokat dessa dagar. OCH gör nu också.
Absolut, Polen är ett praktexempel på hur vidrigt det är.
SÅ vill ju somliga stater i södern och the midwest köra också.

En andra häxprocess (som Karin skriver) känns inte helt inaktuell.
Kvinnan TIGA i församlingen. Vi ska inte ha ngt alls att säga till om. Män och Aunt Lydias ska bestämma över oss.
Religion alltså ... Fundamentalism (vilket jag anser att detta är) är vidrigt.


Ja hur ska det sluta?

Kramar!!

Annika said...

Carin;
Jag med, när det flashade upp på min dator skrek jag.
DET är otroligt faktiskt.
nej, jag tror inte de har ngt tänk alls. Faktiskt inte.
Vad är det för fel på människorna??
Kramar!!

Annika said...

Bettan:
Tack, mitt blod har kokat i flera dagar nu.
OCH jag inser hur otroligt mkt jag hatar (brukar inte använda ordet hat ofta) ärkekonservativa kristna evangelister. Här ska kyrka och stat inte ha ngt med varandra att göra. Herregud, ibland tror man ju att det är talibaner som härjar i HD och inom den högra halvan av politiken.
Asså, nej jag blir så förbannad.

DU har så rätt, det kommer att finnas massor, massor, massor med kvinnor som inte kommer att ha råd att ens ta sig till grannstaten för en abort.
De som har det som allra fattigast.
Planned Parenthood (som är starka) kommer inte att ha ngt alls att säga till om eller att kunna hjälpa.
DETTA beslut som idioterna i HD nu bestämt måste rivas upp.

USA blir mer och mer polariserat och ett inbördeskrig ... Nej det känns inte heller omöjligt nu,

Skyller nästan allt på Trump o hans sjuka styre av det här landet. Om han inte hamnar i fängelse, då vet inte jag ...


Usch Bettan, jag är verkligen arg ... det kokar i mig.

Ebba Busch ja, men kan hon inte bara dra ngt gammalt över sig och försvinna in i Livets Ord igen ...

Men ja, det gäller att glädja sig över det som är bra. SOM att Ebba blivit tonåring. Så så fina bilder på insta!

KRAMAR!!!!!!

Annika said...

Yvonne:
DET är faktiskt helt och hållet OBEGRIPLIGT. USA år 2022.
Vem hade kunnat tro detta?
INTE jag.

Vad har hänt här?
Trump förstörde landet, kan ärligt säga det. Ja, hela extremhögern egentligen sen the tea party kom.
Men att han fick komma till makten var nog en dödsstöt för landet.
De högerkristna fick vatten på sin kvar och att sådana som en viss Marjorie sitter i kongressen säger precis allt.
Ibland tror man inte det är sant. Faktiskt inte.
Jag känner inte igen det USA jag kom till längre.

Förr kunde demokrater och republikaner jobba sida vid sida. De tyckte olika ibland, men inget var extremt på ngt sätt.
Nu är det ju som motpoler totalt.
FARLIGT!!

Vill tillbaka som det var när Obama styrde, eller för all del Bush (inte för att jg gillade honom, men han var ju klok i jämförelse vad vi ser idag). Vill tillbaka till USA innan DT kom till makten.

JA, stackars alla kvinnor i fertil ålder, både ogifta som gifta.
Men vapen, de ska alla ha rätt att bära.
OCH dödsstraff?
Givet ...

ORAKAR inte.

KRAMAR!!

STHLM said...

Annika, du är bäst.
Ord och inga visor.
Skriva kan du.Sanningar därtill.

You go!

Annika said...

STHLM:

Tack, det här gör mig bara så förbannad!!!
Så jag skriver bara hur jag känner och ser i min text att den är lika arg som jag är, phew ...

BP said...

Din syster har skrivit precis vad jag tänkte säga. Så det behöver jag inte upprepa.
Chockerande att man 2022 kan vrida klockan 100 år tillbaka. Och det i ett annars ganska så "modernt" land. Eller nej, de flesta amerikaner speciellt de som bor i sydstaterna är extremt konservativa och korkade.
Till och med Biden var helt chockad och han är ändå 79 år gammal...

Erica said...

Ja, fy FAN alltså!!
Har hur många tankar som helst i huvudet, men på samma gång hittar jag inte orden.
Kan inte ta in hur det är så självklart för alla dessa människor att ta ifrån halva befolkningen sina mänskliga rättigheter (aborträtten hör bokstavligen till de mänskliga rättigheterna).
Håller med till 120% om allt du skriver!!
Man blir illamående (kände bokstavligen det när jag läste nyheten).

Det handlar inte om att "värna om livet", som de ultrakonservativa påstår. Det handlar om kontroll. Enbart kontroll och inget annat.
Såg den tecknade bilden på Insta för ett par dagar sedan; huvudet på spiken angående vad "pro-life" handlar om. (Att de kallar sig Pro-LIFE är ju för övrigt det största hånet någonsin!)
Samma människor som håller vapenrätten helig.
Enligt dem gäller ju rätten till liv endast fram till födseln. Efter det förlorar man alla rättigheter, speciellt om det är en flicka som föds...

The handmaids tale är inte en dystopi. Det är USA 2022.
Och Polen. Där har (minst) en kvinna hunnit dö pga abortlagstiftningen. Antagligen flera.
Läste om en kvinna som väntade sitt andra barn. Ett önskat barn. Men längst vägen i graviditeten tillstötte komplikationer. Det var bara frågan om dagar innan barnet skulle dö i magen, och om de kunnat göra en abort hade de kunnat rädda kvinnans liv.
Men pga totalt abortförbud kunde de inte göra något "förrän fostrets hjärta slutat slå", och det resulterade i att mamman dog dagen efter (och såklart fostret också).
Läste också att det i Polen ska ha kommit ett förslag från någon ultrakonservativ grupp om att döma Abort till 25 års fängelse, och MISSFALL till 5 års fängelse... För att de senare skulle räknas som Dråp!
Har inte läst något mer än det, så tror inte det gått igenom. Men bara tanken att det finns människor som tycker detta är rimligt..! Det äcklar mig till den grad att huvudet exploderar.
Och det skulle inte förvåna mig om det finns grupper även i USA som skulle tycka det vore en rimlig väg att gå. Att kriminalisera missfall.
Bara tanken på att det redan nu sitter kvinnor på långa fängelsestraff runt om i världen... Deras brott: Missfall.


Precis som du skriver så har jag heller inga problem att tro på att detta bara är början av vidrigheter. Med största sannolikhet står andra rättigheter på tur.
HBTQI+
Preventivmedel.
De vill garanterat förbjuda sexualundervisning i skolan!
De två senare fattar jag ju inte hur det skulle gå ihop... Förbjuda sexualundervisning, förbjuda preventivmedel OCH dessutom förbud mot abort...
Läste det här citatet som börjat om att cirkulera på Instagram nu senaste veckan:
When the penalty for aborting after rape is more severe than the penalty for rape, then you know it´s a war on women.

Tanke: Frankrike borde (i alla fall symboliskt) kräva tillbaka Frihetsgudinnan...
Det var en rolig meme, men det är nästan så att det borde göras på riktigt.


Och dessa vindar blåser ju tyvärr överallt nu, vilket är så extremt skrämmande.
Även här i Sverige finns ju krafter som vill inskränka aborträtten. Host host KD. Vad Ebba Busch än säger för att fiska röster. De vill ju ha sk samvetsfrihet, vilket basically bara är steg 1 i att inskränka aborträtten.

Just nu känner jag bara omväxlande ilska, upprördhet, ilska, hopplöshet, ilska, hat och ilska över alltihop.
Fy fan alltså!Kramar och ta hand om dig!
/Erica

Susjos said...

Kan bara hålla med dig och alla kommentarer du har fått, det är helt j-vla ofattbart det som händer i dag år 2022!!! Finner inga ord för att förklara hur förbannad man blir! Du skriver så bra om eländigt, tack för dina ord!
KRAM!!!

Annika said...

BP:
Visst är det så.
Det var ju våra mödrar som stred för detta. SKA nu deras barnbarn behöva kämpa för en så självklar sak igen.
Ur led är allt.
Precis allt.
Nej, de flesta amerikaner är inte korkade, trött på att höra det. MEN det finns absolut dumskallar som heter duga, och tyvärr finns de oftast i södern och i mellanvästern. Ärligt talat tror jag ibland att de inte är som andra, att de är en speciell ras. DÅ talar jg om ärkekonservativa evangelister och Trumpister.
Biden ja, han är ju en klok man med djup empati, han berördes verkligen av detta. Det är kvinnorna i hans generation som verkligen, och männen med, som verkligen stred för aborträtten.

Annika said...

Erica:
Preach sister!
Aborträtten är en mänsklig rätt.
SÅ är det. PUNKT!

JAPP, du har så rätt i det du säger om kontroll också. Kvinnor ska kontrolleras. Rätten till liv är det lilla ... får sen SKITER de i bebin och mamman.
För jävligt.
Som sagt, orkar knappt ...
Pro-lifarna ja, MOT abort, FÖR dödsstraff, FÖR vapen, FÖR konservativa tänkesätt, FÖR kärnfamiljen, MOT gayäktenskap, MOT feminism och lika rättigheter. Exakt, PRO life, MY ASS!!

Vi är iaf på väg mot en äkta Handmaids Tale, på god väg.
SOm tur är är ju halva landet starkt och klokt.
OCH vi ska hoppas att det vänder.
Skyddade stater finns det gott om,. tack och lov. MEN får Pence och hans gelikar som de vill så ill de ju ha en lag som förbjuder aborter i hela USA.
MEn dit ska vi tro att vi inte kommer.
BUT, what the hell do I know ...
Jag trodde inte det skulle bli så här heller.
OCH kvinnor kommer att dö, för såklart kommer aborter ändå att utföras med hjälpa av stålgaljar och annat ..
Ja du vet ...
Sen kanske de straffas för det. FÖR det vill ju dessa idioter också, att kvinnor som gör abort SKA straffas. Får du ett missfall kan det också misstänkas ...
Som sagt, orkar inte ...
NU är jag dystopisk till max i mitt tänkande. MEN det absolut inget spm säger att det inte kan bli som i hela US

Japp, Erica, så vill Pence och gänget ha det.
Förbjuda P-medel hos gifta par.
Helst straffas hårt om man har sex före äktenskapet.
EHHHH ... ja ... FUCK them. Blir förbannad igen när jag skriver det här till dig.

Det enda vi kan hoppas på är attt folk tar sitt förnuft till fånga i november och gör kongressen liberal igen.
MEn det är starka motpoler nu bland folket, starkare än ngnsin.

Ja, det skulle vara komiskt om Frankrike krävde tillbaka Frihetsgudinnan.
HAHA.
Ett fuck you till alla Trumpare och konservativa idioter.

Som du säger, inte bara i USA. Utan ÖVERALLT.
Konservativa vindar blåser hårt över västvärlden.
Ebba B, I rest my case ... Kan hon inte bara GE SIG!!

Jag med, känner inte mkt hopp ... inte om ngt som gäller dessa tomtar.

KRAMAR!!!

Annika said...

Susjos:
TACK Sus!
TACK!! Dina ord värmer!!
Jag har bara kloka läsare.
KRAMAR!!!