Friday, June 03, 2022

När hettan dallrar och man är på konsert ...





Godmorgon fredagsmänniskor!



Hoppas du är redo inför junis första helg. Det ska bli skönt nu med ett veckoslut. Igen. 



Ja, i onsdags var vi då på konsert och såg Coldplay spela. 
Deras framträdande och show var HELT otroligt bra. Herregud vilken konsert de levererade. De bjöd på sådana ljuseffekter att jag rös. De skickade även upp fyrverkerier med jämna mellanrum och alla i publiken fick ett armband att sätta på sig som i sin tur blinkade och glittrade ikapp med låtarna. SÅ effektfullt och så sanslöst VACKERT!
Chris Martin är bra, tycker jag. Han ger ett så himla sympatiskt intryck.
Även om jag bara känner till en bråkdel av Coldplays låtar var det en SANN upplevelse för mig och jag njöt genom hela konserten. DET var en överraskning för mig eftersom jag hade ganska ljumma  förväntningar.  



MEN, i övrigt var det en jobbig dag …
Varför?  Jo på grund av vädret.
Det var brännhett och 35 grader då vi lämnade Reston för att åka mot Landover i Maryland där FedEx Field ligger. 
Vi tog The Beltway, ringleden runt Washington DC som går genom Maryland och Virginia. Den ringleden är ALLTID hårt trafikerad med enorm trafikvolym och en massa filer. Trafiken är mycket hetsig där. Dessutom var det vägarbeten och bilköer till och från trots att vi lämnade Reston redan 14:45.
Vi kom till Landover en timme senare och parkerade där vi beställt parkering.
Solen gassade ner på oss och ingen skugga fanns att få. Det var så enormt och fruktansvärt hett. Vi hade med ett parasoll och det var tur det. Utan det hade vi inte orkat sitta där vi satt. Vidrigt, så vidrigt.


 



Vid klockan 18 gick vi in på arenan och där är det ju inget skydd heller att tala om.
 
Hett som en bastu (eftersom det är en stor utomhusstadion). Vi hade platser högt upp, i det som kallas “the nose bleed section”, allra högst upp alltså. Där brände den nedgående solen hårt på oss. För att stå ut var vi tvungna att hälla vatten över våra huvudet från våra vattenflaskor med jämna mellanrum. Jag såg även till att låta vattnet rinna ner på min rygg och bröst också. Så, vi satt där med blöta kläder i hettan och gasset.  Fast om vi inte blött ner oss det hade vi storknat, tro mig.

Vid 20:30 började Peter känna sig svimfärdig. Han var tvungen att lämna sin plats och gå ut på “baksidan” så att säga. På baksidan fläktade det mer och var skugga. Jag hängde med honom för att kolla in att inget hemskt skulle hända.
Peter mådde inte bra alls. Han var likblek och kallsvettig Det slutade med att en sjukvårdsvagn (typ golfbil) kom körande efter att en säkerhetsvakt tillkallat dem. De tog blodtrycket på Peter, kollade hans syresättning och förhörde sig om tillståndet. Vi kom ju fram till att han var överhettad. Efter ett tag mådde Peter mycket bättre och vi gick in till våra platser igen. Precis då började Coldplay spela.


Chris Martin är SÅ bra och han ger ett väldigt sympatiskt intryck.
Som jag skrev ovan var det sådana rent fantastiskt ljusseffekter under hela konserten, bara det gjorde det värt biljettpriset. Peter mådde återigen toppen, och det var det viktigste av allt.
Coldplay började spela vid 21 och klockan 23:10 var det slut. Då lämnade vi arenan och gick till bilen. ALLA gick till sina bilar. Samtidigt. Det tog säkert en timme att bara komma ut ur området.
När vi sedan kommit ut på The Beltway och började åka hemåt var det stora vägarbeten mitt i natten (det asfalterade om tre filer i vår riktning under en lång sträcka). Det tog två timmar för oss att komma hem. Helt vansinnigt och galet. Klockan 2 låste vi upp dörren till vårt hem. Då hade vi varit borta i elva timmar. DET är faktiskt sjukt.

Det vette fan …
Vi borde ha gjort mycket annorlunda, vi borde inte ha åkt hemifrån så tidigt som vi gjorde. Vi borde inte ha tagit med picknick (vi skulle ha ätit på någon restaurang istället). Att vi anlände så tidigt berodde förstås på att vi inte ville sitta fast i rusningstrafiken senare på eftermiddagen. Vi skulle såklart ha lämnat arenan innan Coldplay sjöng sin allra sista sång (vilken var Biutyful som både Peter och jag älskar). Ja, och så borde vi ha kollat Waze (trafikapp) innan vi åkte ut på Beltway igen. Dock, ingen av oss hade ju kunnat räkna med stora vägarbeten mitt i natten.


 




Slutet gott och allting gott till slut, men natten blev kort ack så kort.
Vi hade ju en tidig examen att närvara vid, men det är en annan historia.


En fin och bra helg önskar jag dig!

22 comments:

Yvonne said...

Härlig konsert ser det ut som, men fy vad läskigt med den hettan och sitta där och solen gassar på en, stackars Peter men vilken tur att han piggnade till efter koll. Så läskigt det måste ha varit för dig. Är ju inte att leka med om man blir överhettad, då behövs hjälp och det fick ni ju.

Kul att konserten var till belåtenhet, ser ju så häftigt ut med alla ljusen från alla armbanden också.

Härligt att allt ordnade upp sig och att ni kom hem även om det tog tid. Man lär sig alltid något nytt och nästa gång börjar ni väl dra er ut innan sista låten, men det kanske fler tänker på, hi, hi.

Ha en fin fredag säger jag och skickar soliga kramar

Äventyret framtiden said...

En upplevelse som heter duga har ni varit med om, verkligen. Chris Martin är bra, det tycker jag också och då måste han ju vara bra, hahaha...
Men hettan, usch ja. Men så är det ibland och ni hade ju tack och lov ett parasoll med er och allt slutade bra. Överhettning är allt annat än bra så tack och lov för ett gott slut i alla fall.
Ni satt på en bra plats, lite grann från ovan så att säga med överblick över hela härligheten.
Ha en toppenhelg, vila ut ordentligt, sök skugga och drick vatten!
Kramar!

Annika said...

Yvonne:
Coldplay så bra.
Men allt annat bara så jobbigt.
Hettan var såååå hemsk, och fukten därtill. ALLT utomhus och så en brännande nedgående sol.
SÅ läskigt när P började känna sig svimfärdig.
Tur att det kändes bättre ganska snart.

Konserten i sig skulle jag vilja vara med om igen. DEN var så bra. Men resten? Vet inte om det var värt det.
Brutalt som det var.
SYND att just sista låten var vår favorit, haha!!

Jag hoppas att vi lärt av dessa misstag. Verkligen.
Ska på konsert igen i slutet av denna månad, men det blir lugnt. Den är av annan sort.

Soliga kramar till dig, fina Yvonne!! Trevlig helg!!

Annika said...

Karin:
Du hade gillat denna konsert. SÅ himla sympatiskt intryck ger C Martin!!
OCH själva konserten var en upplevelse med alla ljuseffekter.
Ja det vr otäckt när P började känna sig dålig. Tur att vi fick hjälp ändå.
SKÖNT!!
För mkt sol och för mkt hetta i onsdags.

KRAMAR och trevlig helg till dig!!

Susjos said...

Ojoj, vilken heldag/natt ni fick! Jösses! Men det var tur att konserten var bra, har inte lyssnat på Coldplay, så kan inga låtar med dem, men känner säkert igen några om jag får lyssna på dem. Läskigt när Peter inte mådde bra, tur att det gick över. Vilken hemsk hetta! Tur ni hade vatten i alla fall! Puh!
Här hemma väntar vi på värmen, men den kommer väl, och det behöver inte vara sååå hett!!
Ha en fin helg!
Kram

Humlan said...

Vilken dag! Det är verkligen läskigt med hetta och jag känner igen det där med att man inte vill ha annat än vatten för att det är så varmt! Skönt att Peter återhämtade sig, det är inte roligt när man börjar må dåligt av värmen.

Kul det du skriver om förband, jag har flera gånger varit med om att förbanden har varit så bra att vi konstaterat att vi skulle varit nöjda med att bara gå och lyssna på dem! Men det jag kan tänka mig att hettan gjorde att ni inte riktigt orkade med att lyssna in er på okända band. Det var ju tur att Coldplay var bra i alla fall!
Visst är det hopplöst det där när alla ska hem samtidigt! Jag tycker att man inte kommer undan trängseln oavsett om man går innan det är slut eller drar benen efter sig och försöker låta de flesta hinna iväg, men otur att det var vägarbeten när ni skulle hem också.

Hoppas att examen blev trevlig och att ni får en trevlig helg!

Kramar!

BP said...

Bilderna är fantastiska! Å et är aningen ironiskt att bandet hette COLDplay och ni höll på att svettas ihjäl. Tack och lov att det gick bra för Peter.
I sådan hetta är ju fem liter vatten det enda som hjälper. Men vem tar med sig vattendunkar till en konsert.
Minns VM i fotboll i Los Angeles 1994 och Rose Bowl. Där var det 42 grader mitt på dagen. Där hade dom uppsatt sprinklers på läktarna, så det var rätt "behagligt". Tyckte synd om spelarna bara...
Från ena "festen" till nästa. Hoppas ni har skoj på festen nu.

Channal said...

WoW så häftigt! Känns osannolikt efter två pandeminår! Tänk att vi får uppleva detta igen. Jag gillar Coldplay... lite avis! Men jag är inte avis på värmen. Förstår att den är jobbig. Jag ser fram emot att det ska bli +21 imorgon här hemma. Hoppas , hoppas!

Trevlig helg och KRAM Anna

Mamma C said...

Låter som en fantastisk konsert, men tråkigt att det var mycket som inte blev helt okej för er.
Ha en fin helg nu.
Kram Carin

Eva i Dalarna said...

Jag har aldrig riktigt fattat det där med att man lämnar konserter, matcher etc innan de är slut. Bara för att komma iväg innan alla kommer ut. Jag tycker på nåt vis att det hör väl till, att det kan ta en stund att komma iväg efteråt.
Hur bråttom är det liksom? Köer är väl en del av livet?!
Tur att det gick bra för Peter i allafall!

Bloggblad said...

Det ser ju häftigt ut med så mycket folk i en så stor arena - men ... njae... det är nog inget för mig. Jag har varit i Globen några gånger när det varit mycket folk, det räckte.

Men värmen... som jag fryser här hemma!!! Varmt i lä i solen, men det blåser fortfarande kalla vindar och ligger på 10-15 grader. Jag längtar efter värmebölja! (men måttlig! Inte 35 grader, 30 räcker!)

Brysselkakan said...

Tur att Peter mår bra igen! Man ska inte underskatta värmen.
Och kul att det blev lyckat trots allt.

Försökte få tag i biljetter till Springsteen nästa sommar men nä, inte fasen betalar jag ca 7000 kr för två biljetter och på det ska man ta sig till Göteborg och sova där någon natt. Nej, vi avstår.

Marie Karlsson said...

Jag har också varit på konsert med Coldplay, inte nu, men får några år sedan. De är otroligt bra live.

Annika said...

Susjos:
Lovar att du känner igen många låtar.
Peter är ju ett mkt större fan
n jag av Coldplay.Men jag kände igen många.
KUL var det!!!
Ja, det är läskigt med överhettning och att bli svimfärdig.
TUR att det gick över och jag är glad att vi fick lite hjälp där av sjukvårdarna på plats.
nej,sådan värme som vi då hade är inget att önska sig alls.
KRAMAR!!

Annika said...

Humlan.
Sant, det är verkligen otäckt då värmen börjar spöka med kroppen.
TUR att det var när solen sgs gått ner.
OCH jag är glad att vi fick lite hjälp där av sjukvårdarna.
SÅ glad också att P mådde bättre ganska snabbt.

Nej det är nog väkldigt sant. Vi orkade lite riktigt med förbanden.
HER är rätt bra, ett av banden, men det var liksom så hett så att det bara var jobbigt.
Tycker nog oftast det bara är jobbigt med förband, men jag är ingen konsertmänniska heller.
Mpnga stora band har ju kommit fram tack vare att de varit just förband.

Medaljens absoluta baksida då man ska iväg hem. OCH i DC är det fasiken alltid trafik, spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är.
USCH.
Men du har rätt, alltid trängsel. HATAR det. HATAR att sitta på en en parkering och inte komma ur fläcken på över den timme.
UÄCK.


En bra examen blev det.

Ha en finfin nationaldag!!
Kramar!

Annika said...

Channal:
DET ar härligt. JUST att känna sig ett med en så stor grupp människor, en hel stadion full. DET älskar jag.
Äntligen som sagt.
Coldplay är bra och de ger verkligen en HELL of a SHOW!!!

Nä vår värme,som vi hade då, är inget att önska dig. Den är ofattbart vidrig.
Nu är det skönt , 26 grader, sol och ingen fukt Perfekt.

HOPPAS ni har fint väder idag på nationaldagen!!
KRAMAR

Annika said...

Carin:
MKT bra konsert, men såååå mkt jobbigt för övrigt.
PUST!!
Kramar!

Annika said...

Eva:
DET kan man kanske tycka, men sanningen är den att trafiken i DC är vidrig och måste upplevas för att ens förstås. Trafik jämt , jämt och jämt. Tre filer avstängda i vår riktning på motorvägen. Så där blev det ju en flaskhals i flera mil med tung trafik (många tradare åker ju på nätterna. Eller samma där, trafiken är alltid tung), hemskt.
Över en timmes väntan på att ens få lämna parkeringen vid arenan. Så tre timmar hem mot vad som borde tagit en timme, högst.
Så jo, ibland är det så värt att sticka från en match eller konsert tidigare, så värt det.
Vi stack inte tidigt nog, eller vi stack inte alls tidigare eftesom vi väntade till sista låten.
Nja, jag tycker inte det är värt det, kan man dra tidigare så gör man det. köer är verkligen en del av livet här, believe me you. Kan man undvika dem så gör man det, nästan till varje pris.
Men bor man på en liten ort är det ju givetvis en helt annan femma.

Annika said...

Bloggblad:
DET blir verkligen mkt folk. Härligt på ett sätt, men också såååå jobbigt. Speciellt när man ska därifrån.
GAAHH!
Ska snart på konsert igen, men det på en helt annan arena än en denna stora stadion.
Jag är heller ingen konsertmännsika.

ÅÅÅÅ ja, tro mig en värmen vi hade vill du inte ha.
MEN nu är det skönt och fint, 26 grader, nästan ingen fukt och sol.
HOPPAS att du har lite fint väder också så här på nationaldagen!!
:-)

Annika said...

Brysselkakan:
ja han började må bra nästan så fort han kom ut i skuggan där det fläktade.
Otöckt dock, han blev alldeles kallsvettig och så blek.

Ja, jag hörde att biljetterna till Springsteen tog slut direkt.
NO way, adrig i livet skulle jag betala så mkt för biljetter. Bra att ni inte ska göra't!!

Annika said...

Marie:
Verkligen SÅÅÅ bra, jag är impad över den show de gav oss.
Kul att du sett dem också!!

Elisabeth said...

Fy vad otäckt med Peter! Skönt dock att han repade sig så pass fort, och roligt att konserten var bra.