Thursday, May 19, 2022

Veckans Chorizo, Gulligt och Below Deck
Godmorgon torsdagsfolket!


Vi slänger oss rätt in i punkterna, as per usual. * Veckans Chorizo.Det är lika bra att jag visar er vår favoritgris så länge det går. Än så länge klär Karen ut sin kära Chorizo! Oj, vad jag kommer sakna dem när de flyttar. 
Jag har totalt vant mig vid att kolla in om Karen klätt ut Chorizo när jag går förbi. Nu är det krabbtema som gäller för allas vår gris.Några av mina kära läsare tycker jag att ska ta över ideen med Chorizo.
DET skulle jag kunna göra eftersom jag i sanning gillar sånt. Jag har ett barnsligt och kreativt drag i mig jag också.
Det trista i kråksången är att inte mitt hus ligger lika “bra” till som Karens.  Hon bor precis vid en allmän parkväg och det går massor med folk förbi hennes ytterdörr hela tiden.
Jag bor inte så. Det är inte många som går förbi mitt hus, om de inte är grannen som bor vägg i vägg eller grannen som bor ett hus bort. Förutom de bägge familjerna är det ingen som har vägarna förbi mitt hus direkt.
Det skulle inte vara “så tacksamt” att satsa på ett gosigt stendjur a la Chorizo. Jag skulle nog välja en uggla om jag skulle “bli med Chorizo”.
Men, jag bor för “otacksamt” för att satsa på en sådan sötnos.* SÅ gulligt.Utanför mitt ena köksfönster har en fågel byggt ett bo. En Kardinalfågel. Älskar de fåglarna så mycket! Peter och jag brukar kalla dem “våra vänner”.
Kardinaler är underbart fina.  Hanen är alldeles röd, honan lite mindre färggrann men ändå fin!
Kardinaler finns här året om och på vintern lyser de verkligen upp den ACK så trista färgskalan i naturen. Nu ligger en kardinalhona och ruvar på tre ägg precis utanför mitt fönster.
Peter och jag försöker att vara tysta när vi är ute i täppan, och vi smyger oss förbi järneken (där de har sitt bo) för att inte oroa det här paret.
Hanen sitter alltid i närheten han också. Det är så gulligt att se dem. Jag är glad att de byggt bo här, även om vi får smyga lite.
Bild från national audubon society.Det ska bli extremt gulligt att kolla in paret när ungarna föds.


FÖRR i världen kunde de tydligen (här i US) bura in dessa kardinaler och ha dem i fångenskap.
DET är förbjudet numera. Tur det, för de här fåglarna är verkligen fina i naturen, och vi har så gott om dem här där jag bor.


KAN också berätta att kardinalen är Virginias “state bird”.

* Below DeckÄr det någon läsare som tittar på Below Deck?
Jag älskar den serien. För den som inte vet vad det är handlar Below Deck om personalen, och besättning, på privata superjakter.
Somliga av oss tittar på “90 day fiancee” och “Married at First Sight” (vilka man ju blir helt besatt av när man väl slår sig ner framför ett avsnitt. Man vill bara fortsätta).
Jag har däremot helt snöat in på Below Deck och jag har sett alla säsonger, både från Karibien och Medelhavet. Jag har även kollat samtliga  Below Deck Sailing, vilka också kryssar i Medelhavet.Det är så intressant att få följa personal, och gäster, på dessa charters.
Man får hänga med servicepersonalen, the stews, och man hänger med personalen på däck och man får följa kaptenen.För den som eventuellt följer denna serie kan jag berätta att Malia White (bosun på Below Deck Mediterranean ) har en podd som är JÄTTEBRA och intressant.
Där går hon in på hur det verkligen är jobba på en charterjakt, hur hon hamnade där och hon svarar även på frågor från lyssnarna. Hon gör ett toppenjobb.Bild från The Things.


Mailia intervjuar även andra inom jaktindustrin vilka vi Below Deck-fans har lärt känna via serien.
SÅ kul.


SÅ, jag fattar att denna punkt är totalt ointressant för den som inte kollar in Below Deck, men för er som gör det kan jag verkligen rekommendera denna podd.
Den heter Total Ship Show och jag lyssnar via Spotify.
Bild från Hurrdat Media


Pssst … om ni inte sett Below Deck tycker jag ni ska göra det.
Sure, det är reality, men det är väldigt intressant och SÅ kul att se!


Alltså, Below Deck handlar inte om megakryssningsbåtar med flera tusen passagarere ombord.
Det handlar om exklusiva jakter med högst tio passagerare som betalar astronomiska summor (och dricks) för några dagar ombord. Bara en sån sak, eller hur? HAHA!  ***
Med detta önskar jag dig en alldeles särskilt bra torsdag!

18 comments:

Yvonne said...

Chorizo är verkligen för söt, kommer att sakna honom på Insta när hon flyttar om hon inte återupptar visningen av honom och fyndiga texter till.

Men så fina fåglar, tur de inte får has i bur längre, tror iofs alla fåglar hellre vill vistas fritt än sitta i en bur hela livet.

Spännande att se när ni får fågelungar, måste ju vara sååå söta.

Below deck har vi inte sett, håller ff på med Chicago Meds som verkar finnas hur många säsonger som helst av. Vi brukar skoja och säga att efter att ha följd New Amsterdam och nu den här sjukhusserien kan vi både operera och allt annat som kan hända på en akutavdelning, ha, ha. Min man är liiiite less på CM nu, gillar mest att se bilderna från Chicago där han varit sååå många gånger med jobbet.

Ska kolla om vi kan se Below deck på Netflix,

Ha en jättefin torsdag hälsar jag med en stor kram från Åkersberga där vi har ännu en härlig dag med sol och värme. Imorgon kommer visst regnet

Humlan said...

Vilka fina fåglar och så spännande att få följa deras familj detta år. Jag gillar verkligen de småfåglar som jag har här utanför (skatorna däremot ...) men jag har inte sett något bo än även om grannar har haft bon under taket till deras förråd.

Jag har en vän vars dotter jobbar på en sådan båt (jakt) och hon har fått förfrågan om hon vill vara med på Below Deck. Till mammans lättnad så tackade hon nej. Hon ville inte ha manuskript i sitt jobb, för hon beskrev det som att hon skulle spela en person och inte vara sig själv. Samtidigt som man lämnar ut sig och sitt privatliv så är det påhittade händelser och t.o.m. romanser.
Jag är ändå lite nyfiken och har tänkt att titta på Below Deck för att få en liten bild av det där livet, men det har inte blivit av än.
Jag får höra en del (mest genom mamman men jag har också varit med när de pratat genom FT) om vilket jobb det är, ett slitgöra med långa dagar blandat med härliga dagar när man är ledig på fantastiska platser. Att leva på en sådan liten yta med människor som man inte alltid kommer överens med, kan inte heller vara lätt. Men har de tur med en bra båtägare, bra (och ärlig) besättning, trevliga gäster och fint väder, så kan det vara fantastiskt. Det är verkligen ett annorlunda och spännande liv!

Önskar dig också en bra torsdag!
Kramar!

Mamma C said...

Vilka vackra fåglar och så himla kul att de byggt bo och ska ha ungar med.
Här har vi bara gråsparvar som bygger bo under takpannorna. Men det är rätt kul att sitta och spana på dem när de fått ungar.
Nej den serien har jag inte sett.
Ha en fin fortsatt torsdag.
Kram Carin

Äventyret framtiden said...

Jag förstår så väl Annika, att du inte kan "ta över" Chorizo-idén. Man ska bo på rätt plats och så har allt sin tid. Chorizogrannen är på väg till annat ställe och så går allt vidare igen med eller utan Chorizo. Men roligt är det så länge det varar. Tänk vilken kreativ och påhittig granne du har. Så kul! Ett bra sätt att förgylla på sin och andras dagar. Jag kanske ska göra något sådant jag också? Jag har ju folk som går förbi varje dag många gånger om. Nu ska här tänkas, haha...
Jag tror att de kanske ändå höjer på ögonbrynen åt oss främlingar med våra märkliga idéer, så det kanske får räcka med det men jag har ju barnasinnet i behåll. Ja, man vet aldrig.
Åh, dessa vackra kardinalfåglar! Så himla fina. Mina svärföräldrar hade två sådana som hantverk som de fick av svärmors systrar som bodde i USA. De var tovade och fantastiskt fina. Jag hajade till lite extra när jag såg de levande fina fåglarna ni har i er trädgård. Underbart!
Den serien har jag inte sett, ska se om den finns i menyn här ...har ju en hel del att välja och vraka bland. Ett drygt tusental...puh.
Kramar över halva Atlanten!

Brysselkakan said...

Blev lite full i skratt förra veckan, då började jag cykla ute igen efter inomhus under vintern, och i en av trädgårdarna jag susar förbi står en gris lik Chorizo! Men den står bara i ett hörn med lite för långt gräs runt, helt bortglöm...

Below deck har passerat förbi ibland när maken kör sitt "flippa igenom ALLA kanaler och se om något är kul", så ja, har sett glimtar av det.
Högst troligt väldigt arrangerat med intriger etc men ändå lite kul!

Annika said...

Yvonne:
JAG vet, jag med!!
Kommer att sakna Antar att det beror på hur Karen bor sedan, om hon ska satsa på C eller inte.
ELLER så gör hon det för sina instaföljare, hoppas det.
men jag kommer nog inte att fortsätta lägga ut hen här.
SAKNAR att ha C i Reston!!

Visst är det SÖTA de här fåglarna. Så rätt, inga fåglar borde få vara i bur. Hur grymt är inte det.
Smyger på mitt par hela tiden, ännu ruvar hon.

EXAKT, minns då jag såg Greys Anatomy att man verkligen kunde lära sig därigenom.
Samma med CM, som jag inte sett. Skulle förmodligen gilla den serien, brukar gillar sjukhusserier.

Js kolla om BD finns på Netflix i Sverige, det är möjligt.

KRAMAR!!

Annika said...

Humlan:
Tycker om att följa de här fina fåglarna.
Gillar småfåglar, och fåglar överlag. Men inte sparvar, skator, kråkor, duvor och skräniga måsar, haha.
Nope.
Men annars, mysigt.
Kul att du också har dina sötnosar att titta på.

Det fina med podden är att höra Malia berätta om hur det är bakom scenen på BD. Inga manus, men du spelar en slags roll av dig själv och så har producenterna en hel del att säga till om, såklart. Som i all reality. Men har man varit med i flera säsonger blir man mer och mer sig själv, enligt henne.
Dock inga manus.
Malia sa också att man sagt till henne då hon började filma att spiken i kistan inom industrin var att vara med i BD. OCH direkt efteråt, efter säsong 1, hade hon svårt att få jobb. Men sn släppte det och hon har hittat sin nya karriär och vill fortsätta att jobba som yachtie. Med siktet ställt på att bli kapten.
Men ja, producentern ska ju skapa en underhållande show.
DE som jobbar ombord lever ett slitsamt liv, det är då säkert. Höga krav och slit.
I vanliga fall ligger de ute i tre månader, men i BD bara i 6 veckor medan de filmar.
Se det! Mycket underhållande och trevligt och jobbigt (gillar inte då de är between charters och festar. DET känns faktiskt ganska tillrättalagt)
Kolla, kul program och sen kan du lyssna på Malia.
HIHI!

Kramar!

Annika said...

Carin:
Visst är de så söta.
Jag smyger på dem hela tiden nu från mitt fönster.
Det är trevligt att ha fåglar omkring sig, om det inte är skator och kråkor.
HAHA.
Kramar!

Annika said...

Karin:
Alltså det hade varit så KUL om jag hade bott "bättre", men nu ser ingen vad jag har egentligen . OM man inte råkar bo precis granne med mig.
Karen har verkligen förgyllt andras dagar med den lilla grisen.
DET har hon.
Man skrev tom om det på en app för folk som bor i området, en slags sociala medie-app för NoVA. Där skrev folk verkligen hur lessna det var.
Värmande för Karen att läsa.
Vo får se om hon fortsätter, hon sa att det beror lite på var hon hamnar och hur hon bor. Men hon siktar kju på att bo mer lantligt så det är inte säkert att hon tycker det är mödan värt.

Karin, OM DU har en väl trafikerad parkväg, eller trottoar och har rum får något dylikt SÅ GÖR DET!!
Folk älskar sånt här!!
Så jag skulle säga, KÖR I VIND!!!!

Kardinalerna är verkligen favoriter, och jag gläds över att ha så många av dem runt oss året om. SÅÅÅ fina.


Ja, se om serien finns hos dig på ngn tjänst. Jag vet, det finns 1000 och 1 program att se. Utbudet är stort, phew ...

KRAMAR till dig på din ö!!!

Annika said...

Brysselkakan:
ÅÅÅÅÅ tänk om den grannen skulle ta sig an sin lila gris och klä ut den!!
DET skulle vara ngt det. Kul att du hittat en ändå, älskar det.
Du borde adoptera ideen!!!

BD är kul, och såklart mkt producerat via producenterna som styr.
Men roligt är det verkligen att ta del av.
Slitsamt och svårt många ggr.
Och att bo ihop så tätt.
PUST!!

BP said...

Du får nog dela mig dig av Karens Chorizo när hon väl ha flyttat. Kan inte tänka mig att hon slutar med den charmiga grisen;-) Å som du säger, Chorizo måste synas av förbipasserande, annars är det ingen bits.
Beundrar dina kunskaper om fåglar. Kardinalfåglarna är vackra och ser ut som papegojor. Kul att de trivs hos er:-)

Elisabeth said...

Roligt att få se Chorizo! Det är synd att du inte bor bättre till ur Chorizo-synpunkt, för det hade varit kul om du tog över idéen. Men, som du skriver, man ska ju bo "rätt" för att det så att säga ska löna sig att lägga ner tiden och mödan som kräv.

Vilka söta fåglar ni har i trädgården, och så trevligt att de valt att bygga bo hos er. Hos mig finns mest måsar, vilka kan driva en till vansinne med sitt skränande. För några år sedan var just måsar ett stort problem för personal och boende på ett äldreboende. Måsarna attackerade folk när de gick mellan de olika husen, bland annat. När de anställda ville att kommunen skulle göra något åt detta fick de till svar att kommunen inte kunde göra något, och att det inte var värre här än på andra ställen. Alltså, vad är det för svar?!

Below deck har jag (förstås, haha) inte sett, men det låter lite intressant, om inte annat för att få se en värld som är så långt bort från den värld vi vanliga rör oss i.

Och haha, vad komiskt att din tyska granne och jag vädrar på samma sätt! Det kan nog faktiskt vara det tyska arvet. Generellt tycker jag faktiskt att svenskar är dåliga på att vädra... Själv vädrar jag helst hela tiden, även på jobbet, till mina kollegors förtret. ;-)

Anonymous said...

Jsg tar hellre "Bar Rescue"!

Gillar köket och kockarna på BD, annars inget särskilt.
Dom byter tröjor alltför ofta. Och mycket trams ven som
sover med vem och var. Min dotterdotter ledde mej till BD. Tur att man har en remote. Kan kolla på cutie
Tucker Carlson, som jag bara vill nypa i kinderna (hårt, givetvis)
Sondotter har graduation fr Georgetown U i morgon och på lördag; lär ska bli väldigt hett. Nej, jag blir inte där.

Ruth i Virginia

Channal said...

Hahaha underbart Annika! Jag tittar på Below Deck! Du ÄR den ENDA som jag känner som ser på serien. När jag frågar andra personer tittar de bara på mig och undrar vad jag pratar om! Under pandemin när jag låg hemma började jag se på serien. Sen måste jag säga att era vänner kardinalfåglarna är så vackra! Har nog aldrig sett dem tidigare.

KRAMAR Anna

Annika said...

BP:
Vi får se, kanske ...
Det är ju inte säkert hon fortsätter heller om hon bosätter sig lite off. Halva nöjet och mer är ju att visa upp den söta grisen för andra som verkligen uppskattar mödan.

ÅÅÅÅ tro mig, jag är USEL på fåglar. Kan bara de allra vanligaste, de mest synliga.
Kardinaler är inga problem, så lätta att känna igen.
Men annars? Hackspettar, kråkor och blue birds, sen tar min kunskap slut. HAHA!!

Annika said...

Elisabeth:
För att ro en Chrozo i hamna måste hen synas, och få uppskattning. Det är mer än halva nöjet. Det är ju inte säkert att Karen fortsätter sen själv heller om hon bor ensligare än idag.
What's the point liksom?
Jag bor inte tillräckligt bra för det.
Skulle ha varit kul annars. Jag gillar ideen så mycket!

Jag vet, vi har så många söta fåglar. OCH så många jag inte känner igen från Sverige.
Så glad att just detta lilla par valt just vår järnek.
Kul att följa dem.
Nu ligger hon och ruvar när jag skriver detta.
Måsar kan vara SÅÅÅÅÅ jobbiga och LÄSKIGA. Speciellt om det kommer in i tätbebyggda områden och börjar tracka folk. de tar ju mat när de kan, kan hugga en glass eller korv om de vill.
Gillar bara måsar i skärgården, om de håller sig på avstånd och skitar ner och anfaller, haha.

BD så kul att se!!

Ja, det är ditt tyska arv, utan tvekan. Och ett bra sådant att ta med sig. JAG borde bli bättre på det jag också. Gör det bara ibland, men såååå sällan ändå.
Du har nog att i svenskar är dåliga på vädring, amerikaner ännu sämre.

Annika said...

Ruth:
Kul att du har sett lite av det iaf.
Antar att det är så charters, de måste byta kläder hela tiden efter hur "casual" det är. Typ, uniform då gästerna kommer, lite ledigare när de salar under dagtid och sen striktare på kvällen när det är middag.
Tror det är standard överallt på jakter.

Bar Rescue, låter kul. Har inte sett. Får googla på det
Låter som en Gordon Ramsey show. Men, jag för googla på't!

Tucker Carlson!!! HAHa Ruth!!
NYYYP!!!

OCH wow grad from Georgetown U!!!!
GRATTIS!!!

OCH Ruth, stanna inne i helgen, det ska bli brutalt.

KRAMEN!!

Annika said...

Channal:
LOOOOVE IT!!!
Visst är det KUL att se.
ÄLSKAR att du kollar också.

OCH ja, mina fina fåglar ...

KRAMAR!!