Thursday, May 12, 2022

TACK!!! ESC och ASC samt mer om Chorizo.




Andra torsdagen i maj!



* TACK!!



MEN ÅÅÅÅ, tack för alla fina och sporrande kommentarer igår på mitt 16-årsinlägg.
Ni ser, det är NI som ger mig inspiration och lust att skriva.
Säger det jag sagt TUSEN gånger, Utan ER, ingen blogg. 

Jag blev så glad och rörd då jag läste kommentarerna igår. 
SÅ himla roligt att ni gillar min blogg. TACK från djupet av mitt hjärta.



* ESC och ASC



Det är Eurovison till helgen. Japp, jag hoppas kunna bänka mig i soffan vid 15-snåret och kolla in det hela. KUL JU!!
Brukar alltid chatta med min syster under tiden, då blir det ännu roligare. 



 Att kolla på ESC har blivit  lite av en tradition för mig och Peter (ser det via SVT PLAY via vår Apple TV). 
Älskar all show runt det, även om jag faktiskt inte riktigt fattar hur röstningen går till … HAHA.


Tur att det ska bli lite regnigt och åskigt på lördag så att man slipper känna stress över att kolla mitt på blanka eftermiddagen. Äsch, jag känner ingen sån stress oavsett faktiskt. 
Det ska enbart bli kul att kolla!



Detta för mig in på ASC. Alltså American Song Contest.
Det programmet lär ha blivit en flopp. Någon som är förvånad? DET är inte jag. 
Tävligen är slut och den vanns av Oklahoma och en ung K-pop tjej som heter Alexa. Det ska bli intressant att höra om den låten kommer att spelas mycket?


Enligt Washington Post är det tveksamt om det blir en säsong till av ASC.
Den tävligen har haft pinsamt låga tittarsiffror. 


Jag tror att man måste ha melodifestivalen och ESC i blodet för att verkligen fatta vad det rör sig om.
Lite som att gilla sill, julmust och saltlakrits.




* Så, detta med GRISEN!! 



Häromdagen stötte jag på Chorizos matte när jag var ute på min morgonrunda. Hennes hus är sålt och hon flyttar ut i mitten av juni. OCH tar Chorizo med sig, såklart.
Jag sa att vi är så många som kommer att sakna henne, inte minst ni som läser min blogg. Hon blev jätteglad (Karen heter hon förresten, jag har bara kallat henne matten fastän jag varit bekant med henne i så många år). 
Karen lessnade på att bo i Northern Virginia och på den stress och hets som finns här. Hon tar med sig Chorizo, Tumbleweed (hennes lilla husvagn) och flyttar till antingen Williamsburg, Virginia eller till delstaten Delaware
Williamsburg ligger ungefär tre timmar söderut från oss. En plats med mycket historia.
Delaware ligger ett par timmar nordost om oss. 
Hon vill ha ett eget litet hus med trädgård till sig, sina tre hundar och Chorizo. Idag bor hon i en liten bostadsrätt.



Det coola, och lite läskiga, är att hon säljer utan att ha något eget att flytta in i!! 
Men, de pengar hon får för sin bostadsrätt i Reston kan lätt täcka kostnaden för en villa på annan plats. Karen säger att hon ska börja med att långtidshyra en AirBnB på den plats hon bestämmer sig för. Eller så provar hon att först hyra i Williamsburg i några månader och sen ett par månader i Delware innan hon bestämmer sig vart det bär av på riktigt till slut. Ett klokt beslut.


Karen sa också att hon mest av allt drömmer om att flytta väster om The Rockies, men att det känns som ett för stort steg just nu. 
Hon har två vuxna barn som bägge bor i DC och hon vill inte var för långt ifrån dem.


En sak är säker, jag kommer verkligen att sakna Chorizo och även Karen. Vi brukade alltid prata länge då vi sågs. Jag har känt Karen sen Karolina gick i high school, hennes son var stjärna i dramaklasserna och på scenen. Karolina och han var bra kompisar och gick till och med på Prom ihop under Karolinas näst sista år på high school.
Sonen utbildade sig till skådis på en scenskola i Boston, men han är numera professionell fotograf.



 


Så här ser Chorizo ut nu. Undrar hur många fler gestalter Chorizo hinner med innan flytten?



***




En bra torsdag önskar jag er alla!!

22 comments:

Yvonne said...

Kul att du fick så mycket positiv respons för din blogg, det är du värd att få så bara att ta det till dig.

Ikväll är ju svenska bidraget med och tävlar om ev fortsättning, låten är helt ok men man vet ju aldrig hur det går. Vissa år är det ju mycket knepiga låtar som går vidare och t om vinner.

Förstår att konceptet inte gick hem i USA, det är på något sätt typiskt Europeiskt fenomen och man måste nog ha det lite i blodet som du säger

Tråkigt att Chorizo och Karen flyttar, hoppas hon fortsätter på Insta vart hon än hamnar.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram från ett soligt men blåsigt Skåne

Mamma C said...

Det var länge sedan jag satt och såg på ESC. Har t.o.m. slutat att se den svenska uttagningen till den. Som vi följde maniskt förr.
Söt liten solchorizo 😀.
Ha en fortsatt bra torsdag.
Kram Carin

Äventyret framtiden said...

ESC är något som jag har sett, givetvis, men särskilt intresserad är jag inte om sanningen ska fram. Vi brukar se finalen men själva tävlingarna, uttagningarna inför finalen brukar bara gå förbi här hos oss.

Williamsburg, ja, där har skrivits historia och dit flyttar Chorizo tillsammans med Karen! Roligt att veta vart grisen tar vägen på vägen till den plats som så småningom ska bli deras hem.
Karen vågar hoppa, en modig kvinna.

Men du borde nog skaffa dig en gris du också, ett syskon till Chorizo, en liten Choriza, som du klär ut och visar enligt senaste händelser. Inte det? ;)

Ha en fin torsdag Annika, första dagen på de tidigare sexton bloggåren. <3
Kramar!

Humlan said...

Ja, på lördag ska det tävlas igen, om jag mår bra så kommer jag inte vara hemma och då blir det inget tittande. Det roligaste är ju att vara flera som tittar och tycker tillsammans. Jag förstår att det är svårt att exportera till andra världsdelar, för det är ju så mycket tradition.

Så coolt och läskigt att sälja hemmet och sedan bestämma sig för var man ska bo, men det låter så rätt när jag tänker på det. Att "provbo" i ett samhälle innan man köper ett hem ger en både en chans att se var man vill bo i det samhället och om man tror att man kommer att trivas på stället.

Ha en bra torsdag, du också!

Kramar!

Brysselkakan said...

Så ASC floppade... tycker lite synd om Christer Björkman för vet att han satsat mycket, både energi och pengar, på detta. Men jag ser inte ens ESC så jag kan inget om sånt!

Låter bra att provbo som Chorizos matte tänker göra! Flyttar blir så mycket enklare när man inte behöver tänka på bra skolor etc. Så var det för oss när vi flyttade hem från Bryssel, vi kunde köpa huset vi gillade och behövde bara förhållas oss till att det skulle ta max 30 minuter till T:s jobb.

Och grattis i efterskott! 16 år! Du är lyckligt lottad som har läsare som kommenterar massor, det är a och o. Och en av anledningarna att jag skriver mer och mer sällan på min blogg. Det känns så meningslöst när det näst intill är bara du och kanske två till som kommenterar regelbundet.
Men jag hoppas du kommer fortsätta ett bra tag till, full fart mot 20 år!

Erica said...

* Måste erkänna att jag inte hade en aning om att det var ESC i helgen förrän jag såg det på något tidningsomslag nu idag. Har av någon anledning inte kollat varken Melodifestivalen eller ESC på flera år. Har inte ens hört Sveriges bidrag i år.
Tror senaste året jag såg tävlingen måste ha varit när Måns vann... och det var väl typ 2015 eller 2016?

ASC hörde jag talas om någon gång för ett tag sedan; alltså att det funderade på att anordnas ett "ESC i USA". Var det inte så att det till och med var någon från Sverige som dragit dit konceptet? Känns som jag hörde det någonstans.
De skulle ha frågat mig... Jag hade kunnat berätta från början att det inte skulle bli någon hit.
Vissa fenomen är helt enkelt inte transferbara.
ESC är ett sådant.
Som du skriver så tror jag också det är något man behöver vara uppvuxen med för att kunna känna betydelsen av.
Lite som om man skulle börja med "Kalle Anka klockan tre på julafton" i USA. Det har en kulturell betydelse för oss, men alla amerikaner skulle ju naturligt bara "Eh... Why?"

* Wow! Låter som att Karen har en otroligt spännande framtid för sig! Tycker det låter läskigt och så spännande på samma gång. Har i många år haft en liten underliggande smålängtan efter just det där att liksom bara kasta sig ut och se var man landar.
Hon gör så rätt i att prova på! Hoppas hon får det liv hon vill ha :-D
Jag började för övrigt också följa Chorizo på Instagram, så kan tänka mig att en sådan livsresa kommer generera i ännu fler kreativa idéer till den lilla grisen! :-D
Vad roligt förresten att hennes son både är Skådespelare och Fotograf! Kreativiteten går i släkten, kan man verkligen säga!!



Ha en toppentorsdag!
Kramar från Erica

BP said...

ASC ja... Var det inte ESC-generalen Christer Björkman som skulle åka över till USA och hålla i ASC. Det var ju därför han slutade med ESC. Är inte riktigt insatt där. Susjos och hennes kompis är ju i Turin just nu. Om en kvart ska de följa den svenska deltagaren och hoppas att hon går vidare till final.
Såg häromdagen att Chorizo har "återuppstått" på "mattes" Insta. Tycker Karen är modig och jag hoppas ju att hon fortsätter med Chorizo även på det nya stället. H*n är ju en institution vid det här laget.

Anonymous said...

Hej Annika! Jag har sett båda deltävlingarna i ESC! Flera bra bidrag men Cornelia sticker ut! Hon är bäst. Fast jag är säker på att Ukraina tar hem det. Lova and Peace! Ukraina symboliserar solrosen. Tänkte på dem när jag såg chorizo🐷🌻

ASC har jag faktiskt inte sett! Inget som lockar! Missar tyvärr finalen på lördag! Då bjuder kommunen på stor baluns. Jag med flera firar att vi jobbat 25 år i Norrköping. Ska bli jättekul!

Trevlig helg och Kram! Anna / Channal
(Kan inte logga in med mobilen)

Elisabeth said...

Jag har inte sett någon av ESC-semifinalerna; de håller på för länge för att jag ska orka titta en vardag. Eventuellt ser jag en del av finalen, men det är lite samma där, det blir för sent för min smak.

Vad roligt att du träffade Karen! Jag håller med dig om att det är coolt att flytta utan att veta vart hon ska flytta, så att säga. Sådant skulle jag aldrig våga mig på, haha.

Annika said...

Yvonne:
Verkligen roligt. DET sporrar och gläder mig mer än du anar.
Tack Yvonne, du är alltid så snäll och glad!!

Det gick fint för Cornelia igår.
Så det blir extra kul att bänka sig imorgon.

Exakt, det är nog så att vi ska ha växt upp med det. Glatt oss i dagar innan finalen, laddat och sen ägnat en helkväll åt att tycka, titta och själva ge poäng åt låtarna.
Sen är ju Europa så olika land från land. Olika kulturer och musik.
Så allt blir annorlunda beroende på land. Här är ju stater, trots allt, ganska snarlika. Samma kultur och samma musik (på det hela taget). Ingen kan riktigt sätta fingret på vad det egenlgen är för tävling.
Nej, man ska ha med sig det och förstå hela innerbörden, haha.

Kramar i massor till dig från ett regnigt Reston.

Annika said...

Carin:
Inte jag heller, ser inte heller på svenska mellon. Såg finalen då jag var hemma i mars, men härifrån orkar jag inte titta.
Ha en finfin helg!
Kramar!

Annika said...

Karin:
ESC är kul, men jag ser inte heller svenska mello. För långt och för lite intresse. Halva nöjet med mellon är ju att se det hemma med andra och samtidigt veta att halva landet tittar.
Nä. Men det var kul att se mellofinalen i mars då jag var hemma.
ESC ska jag se imorgon, iaf delar av den. Den är ju såååå lång och röstningen fattar jag noll av, haha.

Ja, den lille grisen flyttar antingen till Williamsburg eller Delaware. Karen tror att hon fortsätter med den lille C. Men det beror lite på var hon hamnar och hur hennes hus ligger.
Som det är idag bor hon precis vid en parkväg där många går förbi.

Jaa, det skulle vara lite kul att ta över en sån grej, med en uggla kanske?
MEN jag bor inte vid en sådan trafikerad parkväg somhon, inte så många skulle se min "C". Så det skulle inte bli samma grej.
Men ja, det är absolut en grej jag skulle kunna göra, och som jg förmodligen skulle älska.

Tack fina Karin!!!
Önskar dig en fin helg!!
KRAMAR från ett regnigt Reston!

Annika said...

Humlan:
Jag hoppas att du mer bra imorgon så att du INTE tittar på ESC.
Du har så rätt, man ska se den med andra så man kan kommentera hela den.
Halva nöjet!!

Visst är det smart att göra som Karen gör, att hyra en AirBnB på långtid innan man bestämmer sig. Mkt smart-
Eftersom hon jobbar hemifrån kan hon ju verkligen göra sånt. Först prova Williamsburg och sen testa Delaware. Smart!!
OCH läskigt. Men mest smart :-D

Kramar och he en fin helg!!

Annika said...

Brysselkakan.
Ja, tyvärr. Den floppade.
Take också synd om Björkman/Settman mfl.
Ett bra försök, men det går nog inte att bara föra över en så unik tävling.

Visst är det smart som Karen gör. Hon har inga skolbarn längre, hon har ingen kille (vad jag vet), hon är totalt fri. Tar bara med sig husvagnen och hundarna och drar.
SÅ smart med AirBnB. Visst är det så din son kommer att göra nu då han flyttar till Maine?
Det är ett himla bra sätt att känna sig för på.

Kommentarer är onekligen a och o. Utan dem dör intresset och inspänn som en växt som inte får vatten, så är det verkligen.
Hoppas du orkar skriva iaf, B. Det är roligt att läsa när du har inlägg.

OCH tack, ja det är otroligt att jag faktiskt bloggat i 16 år.

Annika said...

Erica:
DET är det :)
ESC it is!
Ska kolla, men problemet är ju att det är sååååå långt. Det håller på såååå länge och sent.
Så vi får se när jag ger upp?
Har väl på den i bakgrunden. Visserligen börjar det 1500 hos mig, men jag ska ju laga middag och så också, haha + att en kompis kommer hit imorgonkväll.

Ja så är det, det är Christer Björkman och Peter Settman som ligger bakom + några till.
Tanken är god, men det går inte.
Det funkar inte. I Europa är kulturer, språk och musik OLIKA i varje land. Ja, musiken i västeuropa skiljer ju sig från öst och även syd. MEN ändå.
Här är kulturen relativt lik sig stat till stat, man lyssnar på samma musik överlag och det blir inga stora skillnader direkt inom landet.
Alltgså, funkar inte ...
Det är som att plötsligt introducera midsommar, say what??
HAHA, gissa om jag fått många frågor på Kalle om julen. Det är verkligen så, de undrar verkligen WHY???
HAHA.


Karen är modig.
DET är hon, hennes barn är vuxna, hon har ingen kille (tror jag), hon är fri. Hon tar sina tre hundar, sin husvagn och drar iväg.
SÅ modigt att sälja utan att ha ngt nytt.
MEn coolt, och bra tänkt att hyra en AirBnB i flera månader.
Hoppas också att hon finner det hon letar efter och att hon inte ska sakna Reston efter alla år. Hon är fr Pennsylvania från början men flyttade hit sen och har bott här LÄÄÄÄÄÄNGE.
Ja hennes son är dkpdis och numera då yrkesfotograf. Karen själv är skitduktig att fota också. Så det ligger i släkten. Dottern är kurator på ett museum i DC. Kreativiteten äger i den familjen.

Erica, spana in hennes vanliga konto på insta @whatmatterns

HA det bäst!!
KRAMAR!!

Annika said...

BP:
Absolut, han och P Settman mfl drog iväg och satsade stort.
Så synd att det inte bar sig, men det är ju så svårt att bara flytta ngt sådär.
Hänger med SusJos via insta nu, och hon har det verkligen KUL i Turin.
Snacka om äkta fan!!
OCH Sverige gick vidare :-)

Ja, Chorizo kanske hänger med fram tills att hon flyttar?
Karen trodde hon skulle fortsätta med C, men det beror på var hon hamnar. Som hon bor nu SYNS den lilla C så bra för alla som går förbi.
HON är modig, det är hon.

Annika said...

Anna:
Ja, tänk vad SVÅRT det är från mobilen alltså. FATTAR inte det.
Jag ka absolut inte själv kommentera från min mobil. Det bara försvinner fast jag är inloggad på google.
SKUMT.
Ja, Cornelia gick vidare. SÅ KUL!!
tror också Ukraina vinner, och det är OK oavsett.

Chorizo har hyllat Ukraina förr! Det här är nog också en nick mot landet.

DU missar alltså. MEN ni lär få såååå fint på er baluns. SPÄNNANDE!!!
OCH kul!


KRAMAR!!!

Annika said...

Elisabeth.
DET är ett problem, den börjar sent (för er) och slutar ju för tusan långt, långt efter midnatt.
SÅ utdraget allting.
Jag kommer att titta, men en kompis kommer hit på kvällen. Får kanske ha Ton på i bakgrunden så att vi får se vemsom vinner sen. Röstningen är ju så seg och lång o svår att fatta ...
Så jag fattar om du inte orkar.

Karen är modig. JAG är så trygghetsknarkande att jag inte skulle våga. Men jag tycker det coolt och modigt et hon ska göra.
YAY!

Brysselkakan said...

Nej, sonen kommer inte börja med Airbnb, fruktansvärt dyrt i det området. Så han letar och letar, enormt stressande faktiskt. Det är en mycket märklig hyresmarknad i det området, det säger flera han pratat med, lgh ligger ute, han visar intresse (och ofta betala anmälningsavgift) men inget händer. Ibland försvinner vissa och andra "vi ska ha visning snart" men även då händer inget. Siste juni har han ingenstans att bo...

Unknown said...

Hej Annika!
Jag har precis läst ikapp lite. Att du bloggat såpass länge, är ju helt enkelt fantastiskt!!.Jag läser bara två bloggar nuförtiden, men din är en av dem.Du är alltid lika positiv, så det är ett rent nöje att fortsätta ta del av dina upplevelser och tankar kring olika företeelser.
Hade lite dåligt samvete
faktiskt, att så att säga "smygläsa".Även om jag sällan kommenterar, så ska du veta att enligt mig är din blogg såå himla inspirerande och välskriven. Dessutom så svarar du ju alltid på dina läsares kommentarer ,så det blir till en sann dialog. Jättefint!!
Gillar dina ugglor till max ,Jättesöta..

Önskar dig en härlig fortsättning på sommaren. Här är just nu lagom värme och så vackert i naturen.
Gunilla N
PS.(ska allvarligt bli bättre på att kommentera i fortsättningen..haha)

Annika said...

Brysselkakan:
MEn nu har det ordnat sig. YIPPEY YAY!!! UNDERBART!!!
Jgs vet ju det tack vare insta och våra DMs. Lovely!!
YAY!!

Annika said...

Gunilla N:
MEN vad roligt att DU läser här!!! ÅÅÅÅÅÅ trodde att du "bara" var en VÄLDIGT trevlig instakontakt, och so visar det sig att du LÄSER min blogg!!
TACK för det!!!
NU tror jag iofs att jag MINNS att du kommenterat här förr ibland. Gunilla, du är bäst!!
SÅÅ glad att du läser här.
OCH att jag vet vem du är på insta!!!

Kramar i massor och TAAAAAACK för dina genomvakar ord!!!
Blir sporrad och SKITGLAD!!!