Tuesday, May 03, 2022

It's been a while.





Good morning Tuesday!


It is May!
It is hard to believe. It is—actually—almost summer …
April is over and with that the most beautiful time of the year here in the DC-area. May is beautiful as well, but nothing like April.


So, it’s been a while since my “last confession”.
I have had a visitor staying with me, Anne-Marie from Northern California. Anne-Marie used to be an avid blogger back in the day. But nowadays she’s has put her blog to rest (like so many others have as well).
It was fun seeing Anne-Marie and I did my very best to be a great hostess, as per usual. A short visit for her here in the DC-area, and it was really special to finally meet up. Her Swedish passport is now taken care of.
Done and done.

The weekend has come and gone. Peter and I have been out and about. We took suburban hikes both Saturday and Sunday. 
We were all hanging on The Best Deck on Friday night. So nice to be able to utilize that space now when the weather is warmer. Love it.



 

Wild flowers.



Peter and I went out to eat at our favorite restaurant as well on Saturday night.
Among other things, we had the best calamari ever there, an asian fusion. To die for good. It is nice to be out and about every once in a while, to let ones kitchen rest for an evening.





18 comments:

Yvonne said...

Ja du, vart tog april vägen, försvann även den i rasande fart. Maj är ju jättefin här hemma och har börjat så bra sen vi kom hem den 30 april och hoppas det fortsätter så.

Kul att träffen med bloggkompisen blev lyckad.

Vilken fantastisk blomprakt du har hos dig, azaleorna är ju såååå vackra och det skira gröna, så fint. Här har björkarna små, små "musöron" nu, det är så vackert när björkarna blir grönare och grönare.

Wow, maten ni åt ser ju grymt god ut, älskar calamares och lobster ska vi inte tala om, sååå gott! Vi brukar alltid äta Lobsterrolls när vi är i NY, skulle kunna äta det varje dag.

Dina bilder är helt underbara, och så fint avslut med liljekonvaljer, älskar dem.

Nu ska vi snart ner och få dos nr 4, så jag slutar här med en stor kram.

Äventyret framtiden said...

Den skira grönskan är den bästa grönskan. Allt är nytt och framför en ligger blomningen. Bakom dig kanske, som har haft blommor ett bra tag redan. Också här ser man den skira grönskan på sina ställen även om det blommar året om här. Men höst, vinter, vår och sommar finns här, men med obetydliga gränser.
Vackra bilder som vanligt här hos dig Annika!
Ha en fin tisdag!
Maj-kram!

Annika said...

Yvonne:
Den bara kom och gick. BOOM, över!
Så snabbt gick det.
Inte klokt.
Nu är väl inte våren över per se ännu, men snart så.
Maj anses nog som en vårmånad, men den maffigaste blomningen är ett minne blott.

När jag bodde i Sverige var maj min favorit bland månaderna. Den allra vackraste, liksom april är det här.

ja, nu är det azaleornas tur att blomma.
de är fina medan de blommar, men trista resten av året.

Maten var såååå god i lördags, oj oj!!
Speciellt calamarin, tror det var den bästa jag ätit.

TACK fina du, det är vackert och skirt o naturen.
Tackar sååååå mkt för att du gillar mina bilder.

SÅG på insta att du fått fjörde dosen. Jag ska också ta den snart!

Kramar i massor!!

Annika said...

Karin:
DET är den allra finaste, det är så vackert och just det skira gör mig så lycklig. Speciellt numera eftersom min pollenallergi har vikt hädan.
Du har nog fint hela året kan jag tro, Karin. Alltid ngt som blommar. Härligt!!
TACK för dina fina ord.
Kramar till dig från ett mulet Reston!!

Keith said...

Nature is popping green. I can see why you and Peter enjoy walking through it. Looks like a nice dinner at Eddie V's.

Mamma C said...

Verkligen vackra promenadstråk du/ni har i er närhet.
Kan vara skönt att slippa stå vid spisen ibland.
Ha en fortsatt bra tisdag.
Kram Carin

Annika said...

Keith:
Sure is! it is lovely.
A good weekend all in all, Keith! And you were part of it on TBD!!

Annika said...

Carin:
Tack, ja jag har tur som bor just här.
OCH visst, ibland är det mkt skönt att slippa laga mat :-)
Kramar

Brysselkakan said...

Ser inte ut att gå någon nöd på er i helgen!
Och maten ser fantastiskt god ut, helt i min smak!
I Bryssel hade de flesta ställen ändrat namn på Moscow mule och kallade den Kiev mule istället, ett sätt att agera det med!

BP said...

Underbara bilder! Å sedan säger jag bara "Asian calamari" - MUMS! Älskar squid och bläckfisk. Skulle kunna leva på dessa två:-)

Från Glam till Damm said...

Hej Annika,

Så kul att du fick chansen att träffa Anne-Marie. Jag tycker att det är så trist att hon har slutat att blogga. Jag tyckte verkligen om hennes blogg som hade ett lite annorlunda stuk än vad så många andra svenska USA bloggar har. Man fick så mycket information och jag lärde mig massor.

Jag älskar Georgetown! Och dina vackra vårbilder. Här har vi inte kommit så långt in i våren ännu. Kommer ihåg azaleas buskarna från når vi bodde i Maryland. Sååå vackra.

Mums vilken god mat och drinken hade jag inte tackat nej till :-)

Varm kram och ha det gott!

Anneli

Elisabeth said...

Visst gick april fort! Delvis hänger det såklart ihop med att jag hade påsklov, men bara delvis, för skolveckorna har också gått i extremt snabb takt.

Azaleor är så vackra när de blommar. I Botaniska i Göteborg fanns massvis med Azaleor, olika färger, dofter och former. En hette Persil, som det gamla tvättmedlet. Ett lite roligt namn! Kan sakna Botaniska rätt mycket såhär års, att kunna gå dit och se allt vackert samlat på samma plats.

Så trevligt att ni hade roligt på bloggträffen! Jag håller för övrigt med dig i ditt svar på min kommentar till förra inlägget; det skulle vara SÅ roligt om vi kunde ses! Du får ta omvägen via Smålandskusten nästa gång du är i Stockholm och åker nedåt landet. ;-)

Susjos said...

Tiden bara rusar fram...maj månad redan! Underbara foton du lägger ut , jag bara njuter!!! Liljekonvaljer...åh, den doften! Såg några spirande blad av liljekonvalj sticka upp ur jorden vid stugan på Rådmansö, men än har de inte
kommit upp. Azaleorna hos er , wow!!!!!
Så kul att få träffa en gammal bloggkompis, passet ja, vi fick åka till Strängnäs för att förnya våra pass, sen tog de 3 veckor innan de var färdiga, jag började bli orolig ,åker ju till Italien på måndag!
Njut vidare av försommaren!
KRAM!

Annika said...

Brysselkakan:
Ing nöd på oss. Skön helg på alla de sätt.
Maten så god, speciellt calamaris.
Kiev mule, ja det är ett sätt att agera det med.

Annika said...

Bp:
TACKAR!
Alltså dessa asian calamaris var det bästa jag ätit i den vägen. HELT underbara!!!

Annika said...

Anneli:
Ja, det var roligt att träffa AM och prata med henne.
Tror inte hon har ngra planer på att väcka sin blogg igen.
Men ja, den var matnyttig, håller med.

Georgetown är verkligen helt underbart. ÄLSKAR att strosa där + att ju svenska ambassaden huserar där också.

NU blommar azaleorna som tårtor, sååå vackra!!

Maten var oooooo så god.

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
Tiden fullkomligt vrålar fram.

Ja, azaleor är egentligen bara vackra då de blommar. Annars är de trista, spretiga och faktiskt egentligen inte ens lite fina.
Det är delvis en anledning till att jag inte har ngn själv, de är för trista årets andra 50 veckor, haha.
Förstår dock att du saknar Botaniska denna tid på året.

Det skulle vara så kul att träffa dig vid tillfälle!!
HOPPAS vi kan få till det!!

Annika said...

SusJos:
TACK för dina vackra ord, blir glad.
Det är så roligt att fota nu när naturen är så fin!
Strängnäs för pass!!! Ur led är det verkligen!!
Så här får det inte vara.
Kramar!