Wednesday, May 18, 2022

Hotellkänsla?
Godmorgon denna onsdag!Jag sitter här på min plats vid köksbordet och tittar ut över det jag ser från min stol just precis NU. Ljusstakar med kronljus ser jag flera stycken (har börjat köpa Bolsius kronljus numera eftersom jag inte varit på IKEA på så länge). IKEA borde jag verkligen åka till snart, men det verkar visst aldrig bli av att jag kommer dit … Dessutom tycker jag Bolsius ljus är jättebra. De är inte direkt billiga, men de är mycket bra!
Men om jag åker till IKEA snart ska jag köpa på mig ett gäng av deras kronljus för de är verkligen också SUPERBRA.
IKEAs värmeljus håller däremot inte måttet. Jag har börjat köpa värmeljus via andra istället, som World Market, men jag köper dem också via Amazon.


Vad mer ser jag?
Jag ser mycket i mitt lilla (men trivsamma) kök. Jag är ingen minimalist alls, more is more är mer min gebit.
Ljusstakar, doftljus, bordstabletter, löpare, en vas med blommor, ljusslingor som går på timer, foton, ett skåp fullt med porslin och glas.
Sen ser jag mina två köksfönster där virkade, vita gardiner hänger. Gardiner som min älskade mormor virkat åt mig. 
Jag ser också en vägghylla som är full med ugglor samt porslin från Arabia och Iittala. Jag ser en brun skinnfåtölj som fick flytta från vardagsrummet in till ett “dött hörn” i köket när vi gjorde om i vardagsrummet och skapade oss “the Nestled Nook”. I den fåtöljen slår jag mig ner och dricker mitt kaffe på morgonen (om jag inte sitter ute) och jag läser tidningen där likaså.
Jag ser en inramad plansch på temat “Gilmore Girls” och jag ser en uggleklocka strax ovanför den inramade planschen. Det här  är en en skön plats som jag gillar.


Ibland läser jag om folk som vill skapa “hotellkänsla” hemma hos sig …. Då tänker jag alltid, SAY WHAT?!? Varför!?
Det är nog det sista jag vill ha hemma, hotellkänsla.
Visserligen gillar jag att bo på hotell, men jag vill inte ha den “opersonliga” stilen hemma. Hotellkänslan uppstår säkert mest i sovrum och badrum, men ändå … NEJ! Stilen på (bättre) hotell är ju ofta så sober och opersonlig.
Det av en anledning såklart, att det ska vara så mainstream och opersonligt just för att hotellgästerna ska trivas och finna lugn. Snyggt och renskalat. 
Men att ha så hemma? Nope.
Hotellkänsla betyder färgerna beige, grått, vitt och kanske något diskret dimblått som bryter av den sobra skalan, men bara lite.
De personliga prylarna ska helst inte synas. Ner med böcker, pennor, dagböcker, block och annat i lådan på nattygsbordet. Fram med en liten vas istället och möjligtvis också en liten väl placerad snygg “prydnadsbok”, en coffee table-bok typ. Inget privat eller personligt får synas. Fattar inte hur någon orkar bo så …

Bild från inspoguide.seEtt sådant hem, där allt går ton i ton och allt är skapat enbart för att ge en inredningstidningskänsla, kan ju så lätt gå miste om hela mysfaktorn. 
Alltså det som gör ett hem till ett hem. Det blir inte hemtrevligt, det blir som en snygg annons till slut. Hotellkänslan har därmed skapats, och det ju den som väldigt många vill uppnå.Mitt eget sovrum skulle lätt behöva en make-over. Jag erkänner det, rakt av.
Det känns egentligen som jag aldrig har lyckats med just det rummet.
Sovrummet  har högt i tak, kanske fyra meter upp till taknocken. Det är ett ganska stort rum med ett större fönster och en balkong med dubbeldörrar.
Det finns en öppen spis där, vilken vi aldrig använt. Varför en öppen spis i sovrummet? Så märkligt. Vi har en öppen spis i källaren också, men INGEN i vardagsrummet där den verkligen skulle komma till pass. Märkligt hur de tänkte 1975 då de byggde den här modellen i radhusområdet där jag bor.
Men, hotellkänsla … Nej, det är inget jag är på jakt efter. 
Skulle nog inte klara det mer än en vecka heller innan jag skulle stöka till med mina prylar. JAG har ju dessutom en tendens att använda den fåtölj vi har i sovrummet som garderob, typ! Jag lägger alltid mina kläder där, och till slut har fåtöljen—och dess fotpall— helt blivit ett berg av mina paltor.
Jag vet att andra är lika goda kålsupare som jag då det kommer till att använda stolar som avlastning för kläder, haha.
Peter är mycket mer noggrann än jag med att hänga undan sina kläder efter att de använts. Han klår mig gånger hundra där. Ibland är det han som hänger undan mina paltor då han inte längre står ut med att se berget på fåtöljen.
Annars är det inte så här i huset, men just det där med kläderna är ett problem för mig som jag visst inte lärt mig tackla, haha.
Nä, jag är nog för stökig för att kunna uppnå hotellkänsla i sovrummet. Dessutom vill jag inte heller.
Jag gillar alla familjefoton som står vid min säng, jag gillar min korg vid huvudändan där jag förvarar böcker, liniment, blodtrycksmätare och tidningar.
Jag gillar mina omaka prydnadskuddar på sängen.
Bild från keep your room clean.


Bäddar jag sängen varje dag? JAAA, ett måste.
Jag klarar inte av obäddade sängar. Jag är precis som min mamma är, och som min mormor var när det kommer till sängarna. Jag blir nervös av obäddade sängar, haha.
DESSUTOM har jag ett överkast som min mormor virkade åt mig för länge sen, medan jag ännu var ett barn. DET fina överkastet är det en fröjd att kunna lägga på sängen när den är bäddad.Sanningen är nog att jag är för mysknarkande för att kunna uppnå hotellkänsla, jag behöver personliga grejer omkring för att må bra.
Men mitt sovrum är samtidigt min akilleshäl som jag aldrig riktigt har kunnat få till …Hur är det med dig,
Strävar du efter hotellkänsla i sovrum och badrum?
Eller, kanske för den delen i hela huset?
Har du något problemrum som du aldrig riktigt lyckats med att få till?


Framöver ska vi gå igenom det där med mysfaktorn i ett hem också.
Men, det inlägget tar vi vid ett senare tillfälle.Ha en jättebra onsdag!

26 comments:

Äventyret framtiden said...

Tack för en trevlig insyn i ditt myshem Annika!
Det var riktigt roligt att följa dig genom dina rum utan att få bild på allting, även om jag känner igen mycket från dina tidigare foton här på bloggen.
Nej tack! Ingen hotellkänsla här, det räcker gott och väl att bo på hotell någon gång nu och då. Hemma ska kännas hemma.
Här har jag inte fått till det som jag vill ännu men är på god väg. Sakta mak sätter det sig där det ska sitta. Vi tog inte mycket med oss från Geta/Åland när vi flyttade hit men vissa saker kom förstås med. Saker jag inte vill vara utan. Någon gång kanske jag också delar med mig av dem på bloggen.
Nu ska vi snart lägga upp tavlor och liknande för att få det där sista stinget som vi saknar men eftersom väggarna är av sten och betong, tar vi det easy. Vi vill att det ska sitta när det verkligen sitter så vi slipper göra hål i väggarna i onödan.

Ha en fin dag hela dagen!
Kramar!

Yvonne said...

Tycker inte heller om hotellkänsla hemma, varför skulle man ha det? Är ju sååå opersonligt och passar bara på ett hotell.

Vi har ett stort kök, ca 18 kvm, men längtar efter större arbetsyta, men det får nog stanna vid en dröm då det skulle vara väldigt svårt att få till i detta kök. Stora fönster och en balkongdörr till uteplatsen på framsidan sätter stopp för det, ha, ha.

Vi har också ett rum som skulle behövas göra något åt, men vad, det är frågan. Vi sitter ju med 4 sovrum, ett allrum på övervåningen på två personer, nere kök, vardagsrum, stor hall och ett inneförråd som tidigare var mitt kontor när jag jobbade.

Bäddar sängen gör vi, läs min man, varje dag och lägger alltid på överkast, kläder är jag också liiite slarvig med, ids inte springa upp och ner i trappen så jag har en liten klädsamling här nere i hallen.

Märkligt med öppen spis i sovrummet och i källaren men inte i vardagsrummet kan man tycka. I sovrummet vill man ju ha lite svalt om natten och i källaren spelar det ju ingen roll om det är varmt eller kallt.

Hotellkänsla det står jag gärna över, iaf vad det gäller här och i Spanienhuset.

Ha en fin onsdag säger jag och skickar en stor kram från ett soligt och fint Åkersberga

bettan said...

Tack Annika. Jag har aldrig förstått mig på att man vill ha hotellkänsla i sitt hem. Förfärligt opersonligt, omysigt och otrivsamt. Jag tycker det är ett märkligt fenomen.

Jag förstår vi hör till samma kategori av personer när det gäller klädernas betydelse för trivselfaktorn i sovrummet, hihi! I en del av mitt sovrum har jag en generös klädställning där de kläder som jag använder mest får hänga. Mycket praktiskt. En del har dock kommentarer som, att det ser stökigt ut, blir inte kläderna dammiga? osv. Lösningen med klädställning passar mig utmärkt och lätt att ha koll på och få ihop plagg som annars lätt blir "bortglömda".
Återigen ett supertrevligt inlägg, Annika😊
KRAMAR!!

Humlan said...

Vi är verkligen överens om hur man vill bo! Jag har visserligen mindre levande ljus, men vill, precis som du, absolut ha personliga saker framme och vill ha färger i mitt hem. Nu har jag visserligen mest en röra och ouppackade lådor spridda över huset (fortfarande!), men det beror ju på att jag mår som jag mår. Vad jag vill, är att ha ett personligt hem med mysig belysning (när man inte behöver starkare läslampor ...) och färger som gör att man trivs och mår bra. Jag ändrar gärna färg efter årstider på gardiner, kuddar, filtar och dukar, så jag vill ha väggar och möbler som klarar av det men vitt lär det nog inte bli här. Jag har sett rum med vita väggar som jag har tyckt om, men det kräver saker på väggar och i rummet som gör det varmt och trivsamt.

Sedan jag flyttade och skaffade bredare säng så har jag inte hittat ett bra överkast. Jag lämnar sängen obäddad med täcket på en stol när jag stiger upp och sedan bäddar jag efter någon timme när sängen har luftat. På vintern ligger en filt över nedre delen av sängen, men när det är varmare så får den ligga kvar i stolen när jag bäddar.

Jag följer en del renoverings- och inredningsgrupper på nätet och kan bara konstatera att jag inte har en modern smak! :-)

Ha en fin onsdag!
Kramar!

Anonymous said...

Jag gillar både hotell känsla och ombonat och hemtrevligt. Lutar mer mot less is more än more is more, men som sagt gillar många stilar.

SB

betta igen said...

Tillägg.
Får ingen ro förrän jag också skrivit "alltid bäddad säng". Superviktigt ju😉 vantrivs till den (milda) svåra grad över obäddad sängar.
KRAM!!

Annika said...

Karin;
TACKAR!!
Ja, jag orkade inte riktigt fota denna gång, om jag ska vara ärlig. Sedan vet jag ju att ni har sett det så det fick bli en ett inlägg utan personliga bilder denna gång. GLAD att du gillar, tack!!!
Spot on, ett hem ska kännas som HEMMA inte som att ta in på hotell. SÅ är det, absolut!!
Det ska vara personligt, lite grejer framme, foton.
Klokt att låta allt ta sin lilla tid nu när du skapar ett nytt hem. Just det där att inte panikköpa från IKEA direkt.
Utan att vänta.
Känna efter.
DET skulle vara så kul om du gjorde ett litet "hemma hos" hos dig!!
MEN jag fattar att ni verkligen tänker efter noga när tavlor ska upp. Det är inte att bara slå i en spik när väggar är av betong.

KRAMAR och ha en bra dag hela dagen du också!!!

Annika said...

Yvonne:
Eller hur??
Fattar int riktigt varför man vill ha det så hemma.
Ett hem ska ju vara ett hem med personliga grejer.
Så härligt med ett stort kök, mitt är väl medelstort. Men mindre än ditt.
Jag saknar också jobbytor och får kompromissa om jag har mkt på gång. Dra ut lådor och ställa plåtar på etc. HAHA.
Tycker ditt kök låter härligt ändå!! Just det att ni har direkt utgång till uteplats etc. PERFEKT!!!
Just det, ni har många rum över, hela fyra sovrum (varav ett är ert då), så tre över.
Vi har kvar Karolinas rum precis som det var då hon flyttade, Peter har ett sovrum till kontor, sen vårt rum och så ett stort källarrum där vi aldrig är.
Visst är det svårt med vissa rum, det är det verkligen.
Det där med kläder som samlas på HÖG!! HAHA, klassiskt!! Jag tycker det är såååå trist att hänga undan dem. Lika trist som att tömma en diskmaskin, men den måste ju tömmas. Kläderna kan ligga kvar länge, hihi.
Ja, den som planerade driving now modell jag bor i vet jg inte hur hen tänkte ...
Våra öppna spisar används aldrig, men hade jag haft en i vardagsrummet hade den använts.
Nej Yvonne, vi skiter i hotellkänslan.

Kramar i massor till dig i Åkersberga!!

Annika said...

Bettan:
VISST är det!!??? Obegripligt för mig.
Varför vill man ha det så opersonligt?
HAHA, JA DET det verkar som om vi är på samma våglängd vad gäller klädberget. Hehe.
Fattar inte att det är så svårt att lägga undan paltorna.
Jag borde nog skaffa mig en sådan där ställning också!
TACK!! Så kul att du gillade det här inlägget.
KRAMAR!!

Annika said...

Humlan:
Vad BRA!! Det där med färger i ett hem tycker jag också är viktigt.
SÅ viktigt.
Just det där monotona är ju så trist.
Och visst ska det vara personligt också.
Precis som du gillar jag ändra textiler och annat efter årstid. OCH ja, belysningen är sååå viktig. SÅ väldigt viktig. Det är nästan a och o.

Ja,jag har hört att man EGENTLIGEN inte ska bädda sängen, att det är bättre för kvalster, damma etc om man inte bäddar, eller sämre för dem är det nog, haha.
Men det låter bra att spm du vädra ut och sen bädda efter ngn timme.
Jag har ju en en tysk granne som hänger ut sitt sängtäcke en stund varje dag från balkongen i henens sovrum. Ja inte nu kanske med allt pollen, men annars.

INTE jag heller, jag har inte heller modern smak. Men so be it!!

Kramar i massor till dig!

Annika said...

Susanna:
Många stilar är det bra att gilla :-D
Vi ses imörra!!!

Annika said...

Bettan.
HAAAA!!! Du md alltså!!!
BRA, jag är exakt likadan.
Exakt.
Kram igen!

Susjos said...

Å vad jag känner igen mej med en stol full med kläder, där är både jag och min man lika, tyvärr! När vi köpte vår lägenhet för 5-6 år sedan så var jag glad att det var stora fönster och inte så många ytor att möblera på, för vi har alltid så mycket grejer som ligger överallt, nu har vi istället stora fönster, haha! Men nejdå, såklart samlas grejerna på vårt stora köksbord istället! Så jo, vill hellre ha det lite avskalat, men lyckas inte! Vi är dåliga på att bädda sängen också...

Ha det gott!
KRAM

Mamma C said...

Vet inte riktigt vad jag har för stil, men inte en hotellstil. Det vet jag bestämt.
Nu bor vi på en sådan liten yta mot förut när vi bodde i hus i Sverige. Så lite mindre saker är nog framme nu och mycket mindre tavlor på väggarna med.
Men ljusslingor och levande ljus är det lite prio på här med.
Kram Carin

BP said...

Att du gillar att pynta har jag ju förstått, så inga överraskningar här;-) Å om det är en tröst så kan jag berätta att du inte är ensam om en "stolgarderob" i sovrummet. Vår alternativa garderob står i hallen - oooops;-)
Hotellkänsla i sovrum och badrum? Jo. Sovrummet är minimalistiskt inredd. Bäddar aldrig, då jag inte vill gynna kvalstren;-) Badrummet är ju så gott som nytt efter stambyte. Å det skulle verkligen kunna tillhöra ett hotellrum.
Resten av lägenheten är så långt ifrån hotellkänsla man kan komma.
Gästrummet kanske. Det var ett gästrum en gång i tiden. Just nu liknar det mera ett källarförråd... Men vi rensade rejält förra veckan. Ett steg i rätt riktning om man säger så.

Brysselkakan said...

Haha! Det där med högar av kläder känner jag igen. Och T och jag är lika där; jag har mina i det badrummet vid vårt sovrum (det används mest av mig), jag har en fristående klädhängare men fyller till och från hela kanten på badkaret med kläder... Och T slänger sina på schäslongen i vardagsrummet! Ja, inte så ultimat men givetvis städar han bort dem om det behövs.

Vårt sovrum är nog rätt avskalat men mysigt; varmt mörkgrått med fondvägg i varmt lite grårosa. Dämpad belysning och bara sängbord på min sida men få saker på.
Bädda med överkast? Skulle aldrig hända, vi har inget! Nä, vi bara kliver upp och låter allt ligga. Sedan gör jag mina rehab-övningar i sängen på morgonen och då föser jag alla sängkläder åt sidan för att få plats.

Tror man skulle kunna kalla det att vårt stora badrum har hotellkänsla; stora kakel och klinkers, brungrått på golvet och vitt på väggen. Stor dusch med takdusch, vägghängd toa, tvättställ med kommod och rund spegel över.
Jag gillar det!

Elisabeth said...

Nej, hotellkänsla är inget jag heller vill ha! Det blir, som du skriver, bara opersonligt och en lite stel känsla. Egentligen har jag inte speciellt mycket prylar (förutom katter, haha, och så krukväxter), men min lägenhet ger ändå inte en känsla av hotell.

Sängen bäddar jag naturligtvis varje dag! Innan jag duschar lägger jag ut underlakan, täcke och kudde på vädring, och när jag har duschat klart bäddar jag. Då är allt fräscht och vädrat, vilket jag gillar. Använder förstås även överkast, gör jag inte det känns sängen liksom obäddad. Vad fint att du har ett överkast din mormor virkat! Förstår att du tycker om det.

Faktum är att jag inte har några problem med kläder i sovrummet. När jag kommer hem från jobbet byter jag alltid om till hemmakläder och hänger ut jobbkläderna för vädring. Där är de kvar ett dygn ungefär, tills jag jobbat en dag till och nya kläder ska vädras. Mina hemmakläder vädrar jag över natten (är lite besatt av vädring, som du ser ;-D). På morgonen tar jag in dem och lägger dem på min speciella "hemmaklädershylla" i garderoben.

Knepigt med ert radhus och de öppna spisarna. Det är väl i vardagsrummet man mest behöver en öppen spis?!

Bloggblad said...

I varenda hus- och lägenhetsannons är det ljusgrått överallt. Ljusgrå soffor, väggar, mattor ... Nu vet jag att många gör en ”stajling” för ca 25 000 när de ska sälja, och då kommer firman med ljusgrå soffa och mattor ...

Bäddade sängar ... hm ... inga gäster går någonsin upp på övervåningen - och kvalster dör lättare i obäddade sängar. Det är min tröst. När vi hade sovrum på samma plan, då var det alltid bäddat.

Annika said...

Susjos:
HAHA, jaaa jag tror vi är många som har det så, PUST!
Varje gång det är rent på stolen tänker jag att jag INTE ska börja lägga kläder där igen. MEN så börjar jag ...
SUCK!
Jag vet, det är så svårt med PRYLAR!! Och i ett he måste man ju få ha prylar. Det kan liksom inte se ut som ett reklamblad.
KRAM!!

Annika said...

Mamma C:
Vet knappt vad jag har för stil heller. Min stil, ett hopplock. HAHA.
Nä, hotellstilen funkar liksom inte.
Förstår att ni fick rensa då ni downsizade. Kan också tro att det var riktigt skönt.
Ljusslingor och levande ljus, YES!!
Kramen!

Annika said...

BP:
You got it, girl!! HAHA.
Classic, snacka om att vi är många som lägger våra kläder då de blir till ett berg!! GAAHH!!
Önskar jag vore en sådan supernoga människa (ja pedant, tack) som alltid hänger undan, lägger undan och fixar. Liksom inte en pryl på fel plats.
JAPP, det där med att bädda är nog egentligen inte vad man ska göra... så du gör rätt där. Men jg har ngt nervöst inom mig som säger att sängen måste bäddas.
Ditt tänk är dock rätt.
ÅÅÅÅ vad härligt med nytt och fint badrum för er!
Nä, mitt hus är också så långt man kan komm från hotell. OCH källarrummet har blivit det rum dit möbler kommer för att dö. OCH prylar ...

Annika said...

Brysselkakan:
It's a classic!!
TUR att vi är många som gör så! HIHI!!
Det roliga är att om Peter slänger kläder på soffan i vardags klarar jg inte av det. Mellanplanet är liksom allmän plats och får inte stökas ner, hehe.
SÅ han måste ta upp dem, eller så gör jag det.
Samtidigt struntar jag i om jag totalt gör ett berg på en stol i sovrummet. Så knäppt.

Låter som om ni har ett snyggt sovrum. Jag har ju sett det på bild och förstår att det är väldigt stilrent.
OCH ja, att inte bädda ÄR ju det bästa för att motverka kvalster etc ... Sånt.

AVIS på ert badrum. JA TACK!! Jag skulle gärna uppgradera mina också.
OCH ta hotellkänslan, medan den varade, i just badrum.

Annika said...

Elisabeth:
Nej, jag vill inte heller ha sådär opersonligt och bortplockat (som det ju måste vara med hotellkänsla).
Katter och krukväxter for the win,
DE gör ett hem till hem.

Elisabeth, det måste vara ditt tyska arv!! Du är precis som Ingrid, min granne från Bayern.
Hon gör exakt som du!
OCH det är ju så klokt!!!
Jag gör det sgs aldrig.

Samma med kläderna. SÅ klokt tt du gör som du gör där.

Jag vet, så dumt tänkt av den som ritade vår modell när dessa hus byggdes.

Annika said...

Bloggblad:
SÅ är det verkligen.
allt lika och alltid stylat.
Trist att allt är så likt hela tiden. Hotellkänsla, verkligen,

Har också sovrummen på övervåningen. Men sängbäddande ett måste, haha.
MEN du har rätt, det är mkt bättre att inte bädda för att motverka kvalstren. SÅ sant.

Erica said...

Åååååh! Älskade detta inlägg!
Jag älskar inredning och jag älskar att läsa om andras tankar runt inredning.

I flera år har jag älskat (och suktat efter) just den där vita, avskalade - och ja, opersonliga - stilen. Jag ville ha vita väggar, bara vita möbler, pastelliga textilier typ gardiner, lite saker framme och till och med ljus-ljusgrått golv. Drömde om att inreda på detta viset.
Sedan flyttade jag ner till trean förra året, där det var vita tapeter, och ändrade snabbt som sjutton åsikt. Insåg att helvita väggar tillsammans med vitt tak inte direkt utgjorde någon ombonad känsla.
Hade börjat dra mig ifrån den avskalade stilen redan innan, men det var liksom spiken i kistan, så att säga.
Ledordet och min målbild numera är just Ombonat.
Jag vill att mitt hem ska kännas som ett hem.
Precis som du skriver; hotell kan vara trevliga och stilrena bostäder gör sig bra på bilder i inredningstidningarna. Men det är inga HEM.

En av mina favoritpoddare sa en gång en sak i ett avsnitt, och jag har liksom tagit det till mig... Hon sa att det tar flera år att bygga ett hem. De pratade om det här med att man på sociala medier alltid ska ha "före -och efterbilder", men att det ju faktiskt antyder att man gjort sig av med allt man hade, åkt på typ en affär, köpt en massa nya grejer och sedan placerat ut i bostaden.
När man inreder sitt hem ombonat och personligt gör man ju det oftast genom att man pö-om-pö hittar saker man gillar, som sedan får sin plats i hemmet.
Att inreda är enkelt och går relativt snabbt - Att skapa ett hem är svårare och tar längre tid.

Ett av mina favoritavsnitt av podden Dålig stämning är det avsnitt som heter Femtio nyanser av beige. Finns på Spotify.
Där pratar de om just inredning och (vad de tycker är tråkiga) inredningstrender. När det kommer till hela hem, men även exempelvis barnrum.
Det är ett faktum att små barn bäst ser starka, klara färger (som grundfärgerna) och stimuleras som bäst av dem, men ändå är barnrumstrenden att skapa en beige eller grå smet med eventuella inslag av lite ljusa pasteller. Och så vitt som grund. "För huvudsaken är ju att det ser fint ut på Instagram"... :-P Raljerar lite direkt från podden, men håller verkligen med om allt som sägs just i det avsnittet.

Erica said...

In med färg i hela hemmet!
Precis som grejerna du listar; in med textilier, LJUS(!), ljusslingor (GULD för ombonaden!), personliga foton och tavlor. Älskar också vad växter gör för ett hem.
Skapa ett hem som det SYNS att det BOR någon i.
Tror jag skulle trivas väldigt bra i ditt hem; både utifrån de bilder jag sett här på bloggen och allt du beskriver i det här inlägget.

Sängen är jag tyvärr dålig på att bädda i perioder.
På vardagarna kravlar jag mig typ upp därifrån och åker till jobbet. När jag kommer hem är det typ dags att krypa ner där igen. Så under vardagarna är jag som sagt rätt kass på den typen av ordning. Går lättare på helger.
Plus att jag fortfarande minns från hemma hos mormor och morfar när vi var små... Minns att mormor alltid bäddade sängen först vid 11-12 kanske.
När de vaknade öppnade hon fönstret för vädring, och sängen fick stå obäddad.
En stund senare gick hon upp och stängde fönstret.
Ytterligare en stund senare gick hon upp och bäddade. Var något om att det är en större grogrund för kvalster om man bäddar igen sängen det första man gör på morgonen.

I övrigt är mitt hem inte ens halvklart ännu. Är en del saker/möbler/förvaring jag behöver införskaffa, eftersom jag ju flyttade till större förra året. Fortfarande är det inte så mycket inrett, utan mer "utplacering av möbler".
Och så förstås det där med finansieringen. Kommer ta saker pö-om-pö.
Men ledorden jag kommer att gå efter blir Ombonat, Hemtrevligt och Mysigt.
Stilarna jag gillar just nu drar mycket åt typ "modernt gammeldags lantligt" och boheminspirerat.
Mysig belysning snarare än kraftiga taklampor.
Textilier. Växter. TAVLOR. Någon typ av "bibliotekshörn" med mycket böcker.

Som du märker är även detta ett ämne jag kan prata om hur mycket som helst, så tror jag avrundar här.
Superintressant att läsa om dina tankar kring inredning!

Hoppas du får en finfin avslutning på veckan!
Kramar /Erica