Wednesday, February 02, 2022

Önskeinlägg: Stil och mode.




Hej onsdag!



Det här inlägget är ett så kallat önskeinlägg. 
När pandemin härjade som värst frågade jag er läsare om tips på ämnen ni ville att jag skulle skriva om. Jag fick flera bra förslag från många av er, tack för det!
Just detta förslag om stil kommer från min kära, trogna läsare—och kommentator— Elisabeth!


That being said, är det något DU vill att jag ska skriva om så hojta till om det i kommentarsfältet. Älskar nämligen att få ämnesförslag från dig som läser här!


Jag tycker det är trevligt med bloggare som visar sin klädstil lite då och då, som Channal och Anneli till exempel.
Det är alltid kul att se vad tjejer i min ålder har på sig, vilken stil de har. Hur håret ser ser ut. Ja allt sånt. Jag har inte många sådana bilder själv på bloggen, förmodligen eftersom jag inte jobbar utanför hemmet. Borde jag lägga ut fler stilbilder kanske? Hehe.
Det blir liksom inte så mycket roligt och spännande då man inte har ett jobb att gå till varje dag. Men jag gillar ju kläder, smink och stil.
Har dock så otroligt dålig koll på trender. Typ noll faktiskt. Det är väldigt få modemagasin jag bläddrar i numera. Jag följer inga modebloggare. På Instagram följer jag några modetjejer i min ålder som jag brukar kolla in.
Men, på det stora hela är jag ganska borta vad gäller det som är inne och inte inne.



När jag var runt 30 hittade jag min stil. 
Vi kan säga att jag har behållit den stilen. Jag föredrar kjolar och klänningar framför byxor. Tycker att jag passar mycket bättre i de plaggen än i byxor.
Jeans klarar jag nästan inte av. Obehagligare plagg, typ …
Om jag ska ha jeans på mig måste det vara mycket stretch i dem. DET kan jag säga.



Jag har en förkärlek till lite kortare kjolar, kjolar som slutar ovanför knäna.
Det där att man “ska vara i en viss ålder” för att kunna ha kort kjol köper jag ICKE!!
Nej!
Men jag kan erkänna att mina kjolar är kortare på vintern än på sommaren. Anledningen till det heter tjocka strumpbyxor, opaques!
Jag är nog lite kär i strumpbyxor av det täckande slaget. Har man sådana på sig kan man lätt också att ha kortare kjolar. Ja, jag har turen att ha ganska OK ben, annars skulle jag inte bära dessa plagg.



 

En titt i mitt fotogalleri över 2021 visar att jag endast tagit sex stycken spegelselfies av mina outfits. Så med lite darrande fingrar lägger jag ut de sex fotona ... Rosa tröja på bilden ovan givetvis, jeans för en gångs skull och mina höga boots som jag använder då och då.  Och scarf.


En annan sak är det här med skor …
När jag fyllde 50 år , för snart sex år sedan, tog jag på mig ett par väldigt högklackade skor till den fest jag ordnat den kvällen.
Min mamma och hennes (och även min) väninna kom hit från Sverige för att fira min dag tillsammans med mig.
Väninnan sa då till mig—Annika, sluta aldrig att gå i högklackade skor. Den dagen du gör det börjar du aldrig igen.
Sanna ord, tror jag. Inte för att jag direkt använder klackskor dagligdags. Fast jag gör det gärna när jag ska vara lite finare.
Har dessutom ett par boots med högre klackar som jag gärna använder då och då till vardags när jag är out and about.
Här hemma går jag ständigt med mina BearPaw-tofflor. Bästa tofflorna i världen. Jo, jag använder tofflor året runt. På sommaren också eftersom AC gör att det blir lite svalt i huset.




 

I gammal jeansjacka från början av 00-talet, klänning som går i rosa (haha) och skor med halvhöga klackar.


Men, problemet med skor numera är också de artoser jag dras med. Det gör ont att gå länge i högra klackar, man får liksom betala ett pris för det.
Jag får ganska i mina fotleder och mina storttåleder då jag använder höga klackar. Ja, knäna kan lätt ta stryk av det användadet likaså.
Förr bodde jag nästan i högklackat, kunde gå på stan i en hel dag i sådana. Numera funkar inte det. Högklackat får komma fram till fest, eller då och då under veckan (då i form av de boots jag nämnde ovan).
Det ljuvligaste som finns är att slänga av sig de högklackade då jag kommer hem och ta på fårskinnstofflorna!! AHHHH vilken känsla!!
HAHA. Så visst, där tar åldern helt klart ut sin rätt.



 

Koftan är en gammal trotjänare från Ann Taylor, klänningen kommer från GAP och skorna är klassiska pumps.



Färgerna på mina kläder har också ändrats med åren.
Förr i världen var det mycket starkare färger som gällde, mycket svart, klarblått, cerise och grått.
Numera dras jag så väldigt mycket till det gammelrosa. Jag tror jag håller på att bli Rosa Tanten! Men inte mig emot, jag blir gärna en sådan rosa dam!
Pink lady me!
När jag köper kläder numera (vilket jag GÄRNA gör. DET har inte ändrats) dras jag till det rosa, rosa och åter rosa … 
DET är nog en färg jag aldrig köpte förr i världen. Men, som sagt, det ändras med tiden.
DOCK, stilen är kvar. Den där Classic-Annika-stilen med kjolar, koftor eller tröjor, scarves och boots. Det kanske är därför jag aldrig direkt söker upp trender? Vet inte …
Blir det så om man tycker att man hittat sin stil?
Säkert blir man “blind” med tiden också och kan behöva sig en uppryckning, hehe.



 

OHHHH boy, den här outfiten köpte jag inför resan till Cali i fjol.  Älskar den där storskjortan i den färgen.  Så snygg på sommaren.  Shortsen är korta, och vita!!  Använde den där skjortan massor i somras, men shortsen endast ett par gånger.




Jag och en granne brukar analysera serien And just like that varje vecka …
Grannen är tio år äldre än jag och stort Sex and the City fan hon också. Så kul att snacka AJLT med henne. Hon tycker det är osannolikt att 55-åriga Carrie har så utstuderad klädstil “in her mid-fifties”
DET tycker inte jag eftersom Carrie alltid varit extrem och så fashion forward. Sådant försvinner ju inte bara för att man träder över 50-strecket.
Nej, det är vettigt ändå att Carrie är så modeintresserad eftersom hon alltid varit det. Så det stör inte mig. Min granne tycker också att Carries hår är så osannolikt för en femtioplussare.
Håller inte med där heller. Det är coolt med jättelångt hår även efter att man har nått livets middagshöjd. Kör på!
Det är ändå Carries stil. Jag köper det! Man slutar ju inte med att gilla en viss stil bara för att man blivit lite äldre.
För övrigt, jag skulle önska att jag kunde ha de skor Carrie går omkring med i serien. MEN det skulle inte mina fötter och leder stå ut med i långa loppet.
Dock, det är skitsnyggt med högklackat. Det kommer jag nog alltid att tycka.
För övrigt är grannen och jag rörande överens om serien och dess brister (för det har den, brister), men att det är superkul ändå att kolla varje vecka.


 

EN av mina älsklingar bland sommarklänning som INTE är rosa!! Jag har köpt den på Amazon. Använde den jätteofta i somras.


Här hemma en vanlig vardag blir det nästan bara klänningar, koftor och kjolar. 
Bekvämt och snyggt på en och samma gång.
Det måste vara varma plagg nu på vintern eftersom jag absolut inte vill frysa. Jag ryser nästan av kyla när jag ser dem som inte är lika påbyltade som jag är, hihi!
Har heller inga problem med värmevallningar (jo men jag är ju i klimakteriet) under dagtid. Tvärtom, fryser nästan alltid. 
På nätterna är det annan femma … hehe …
Knäppt det där hur kroppen reagerar under de här konstiga klimakterieåren.


Smink och fix är också kul!
Sminkar mig dock inte till vardags om jag inte ska någonstans. Är jag bara ute på prommisar och skrotar runt härhemma kommer inte en sminkdroppe på. Ska jag ut så sminkar jag mig. Alltid. Vill ha det så. Naglarna fixar jag också, men numera enbart på salong. Det är en liten lyx i tillvaron, jag vet det. Men snyggt blir det.


En spegelselfie från december med Amazonpaket så snyggt i förgrunden, hehehehe. Byxorna är SKIN TIGHT och kommer från Spanx.  Me likey them!!  Men jag använder dem inte alltför ofta. Måste använda dem mer!


Hur är det med dig? Vilken stil har du?
I vilken ålder hittade du den?
Har du kört ungefär samma sedan dess?
Bryr du dig om mode och trender?
Märker du att något ändrats med åren? Som med mig, som håller på att bli Rosa Tanten.



Med detta önskar jag just dig och din stil en fin och bra onsdag!

27 comments:

Lisa said...

Jag var för länge sedan på en föreställning med Henrik Schyffert som menade att man har på sig kläder från den tiden i livet då men hade som mest roligt, fann sig själv osv. Jag tog detta till mig och började analysera min klädstil och det stämmer faktiskt! Jag hittade "min" klädstil när jag var 19-20 år och bodde ett år i USA. Ett fantastiskt år! Än idag, 24 år senare, älskar jag samma klädstil, jeans, en t-shirt och ett par Vans. Det funkar ju tyvärr inte på jobbet, men jag har det varje tillfälle jag kan.

Yvonne said...

Jag är en långbyx fan av rang, klännning på julafton och nyårsafton vintertid. På sommaren blir det klänning mycket oftare i Spanien, lärt mig tycka det är skönt med klänning. 3/4 byxor gillar jag också sommartid. Skor ska vara bekväma, superbekväma, kör mycket med Sketcher skor och har nog bara 2 par skor för finare tillfällen. Använder aldrig skinnstövlar längre, ej heller kappa.

Nu under pandemin har jag nog mest gått i leggings här hemma och en varm tröja, tofflor inomhus klarar jag mig inte utan.

Sminkar mig ytterst lite och har alltid gjort så, bara när man ska vara lite "fin".

Här hemma har jag lite problem på vintern då jag avskyr tjocka vinterskor, vill helst gå i mina Sketcher året om, men som nu med -6 så blir det till att plocka fram Uggsen, har köpt 2 par i NY för flera år sedan och de gillar jag, men om man ska vara lite fin är de ju inte ens att tänka på att gå ut i, ha, ha, ha.

Högklackat, ja det var mååååånga år sedan och lär nog aldrig mer ha på mig några då jag har problem med en stortå som inte gillar att bli klämd.

Ha en fin onsdag säger jag och skickar en stor kram

Annika said...

Lisa:
Så är det säkerligen. Man hittar den, och så behåller man den!
Det blir liksom en del av en själv.
Ibland tänker jg att man kanske "borde skakas om", men å andra sidan ... man ska ju ha det man gillar och trivs i.
Tack för din kommentar!!

Annika said...

Yvonne:
Du är helt klart en äkta byxtjej!!
:-)
Det blir ju så, vissa plagg trivs man verkligen så mkt bättre i!
ÅÅÅÅÅ jag ÄLSKAR Sketchers skor. SÅ otroligt otroligt bekväma!!!
Kul att även du gillar dem!!
Tofflor, bara sååå bäst. Skulle inte stå ut utan dem, haha. Använder du sådana i Spanien också? Kan tänka mig att golven blir kalla där.
UGGs ja!! SKÖNA!! Har också ett par sådana. Men de är så hala. Iaf mina. Men SKÖNA är de!!!

Tack för din kommentar Yvonne!!
Stora kramar från mig!!

Anonymous said...

Skönt att du har hittat din stil och att den funkar! Själv är jag ju en byxmänniska. Fast under pandemi och hemmajobb så har mina svarta leggings och joggers gått för högtryck. Älsklingsfärger har nog alltid varit svart och marinblått. Högklackat är så snyggt men jag har nästan gett upp där. Sminkar mig gör jag ofta även när jag bara är hemma. Tycker att det gör stor skillnad på hur jag ser ut. Även om det bara är lite mascara och läppglans. Gör jag naglarna är det nästan uteslutande pedikyr. Så härligt!

SB

Bloggblad said...

Du är så fin i alla dina outfits!
Jag hittade nog inte min stil förrän jag var i 50-årsåldern. Då insåg jag hur viktigt det var att klä sig snyggt. Jag vill inte försöka se ut som när jag var 20, absolut inte, även om det var en bra tid med mycket kul. Men klädsmak hade jag inte skaffat mig! Nu tycker jag att jag ser ut som det bästa det går att göra av en 70-årig tant med en byst som ett par hängamplar.

Hemma klarar jag inte att vara "finklädd", då spiller jag direkt. Dessutom vill jag inte slita på de ganska dyra plaggen i god kvalitet som jag unnar mig. Jag hasar omkring i raggsockor, gamla uttjänta jeans, uttjänta tröjor och fleecejacka. Fryser i stort sett alltid medan maken hävdar att vi har det väldigt varmt inomhus.

Sminkar mig gör jag bara när jag ska på "nåt" - inte för att gå och handla. Håret är snällt och ligger som det ska när jag blänger på det i spegeln.

Högklackat... håhåjaja... det slutade jag med för många år sen.

Elisabeth said...

Så roligt att du skriver om mitt önskeinlägg (eller ett av mina kanske jag ska säga, haha)! Du har verkligen stil och jag skulle uppskatta fler stilbilder, även om vi ju får se en del av din stil på dina vanliga foton, så att säga.

Själv tycker jag inte att jag har någon direkt stil, förutom att jag gillar kjolar, skjortor, kavajer och stilrena tröjor, men när vi satt och pratade klädstil en dag på lunchen för några veckor sedan sa en kollega att min stil är "preppy". Googlade det, och ja, rätt likt var det onekligen. ;-D

På jobbet har jag oftast kjol men jag tycker även att det är snyggt med kostymbyxor, skjorta och kavaj. (Då brukar en del elever säga att jag ser ut som en advokat eller en - som de säger - "business woman". :-D) Jeans har jag mest på fritiden, både när jag är ute och går och hemma i soffan, för jag tillhör den grupp som inte trivs i jeans. Ibland har jag det i skolan också; snygga jeans, skjorta och kavaj ser välklätt ut, speciellt med ett par passande kängor till.

Kjolstilen började jag med ganska nyligen, det var väl två och ett halvt år sedan jag började köpa kjolar (igen), om jag inte minns fel. Dock gillade jag kjol när jag gick i gymnasiet, så det är inte helt nytt heller. Sörjer lite att jag slängde mina gamla kjolar, en del hade jag nog fortfarande gillat.

Jag skulle inte säga att jag bryr mig om mode och trender, MEN det är klart att jag till viss del påverkas av vad som finns i butikerna. Har inte riktigt tålamodet att handla aktivt på second hand, och då blir jag såklart inte helt "trendbefriad". Ett exempel på detta: Har ganska länge tänkt att det vore snyggt med slipover (eller det som numera i Sverige tydligen kallas väst...) och nu finns det helt plötsligt att köpa i "vanliga" butiker. Så därför kunde jag få två stycken i julklapp, tack vare att det uppenbarligen är trendigt. Dock skulle jag ALDRIG köpa något bara för att det är mode och likaledes ALDRIG sluta använda något för att det inte är trendigt längre.

Smink är jag ganska ointresserad av, och har i princip alltid vara. "Sminka mig" innebär för min del att ta på mascara, inget annat. Förutom nagellack då, som vi pratade om på Instagram. ;-D

Hemma har jag som sagt oftast jeans, till vilka jag har någon skön gammal tröja. Såhär på vintern har jag alltid raggsockor.

Håller för övrigt med dig kjollängden; självklart ska man kunna ha kort kjol oavsett ålder!

Elisabeth said...

Angående färger: Jag gillar egentligen de flesta färger och tycker framförallt att det är roligt med lite extra färg på ytterkläder. Har t.ex. en röd vinterkappa (femte säsongen för den nu), en grön vårkappa (som jag köpte 2009!) och en rosa vårkappa. Det blir lite roligare så, även om det är snyggt även med t.ex. en svart eller grå vinterjacka.

Brysselkakan said...

Rosa tanten! Skriver under på det! Det är nog dem mest förekommande färgen i min garderob. Och grönt.
Eftersom jag, liksom du, inte jobbar så går jag mest omkring här hemma i samma kläder varje dag (har ofta två-tre av de plagg jag gillar så det inte är någon risk att jag måste leta nya på ett tag). Så nu under vintern är det mjuk tröja i pile (rosa så klart), velourbyxor och raggsockor! Ska jag utanför dörren byter jag till snäva jeans med hög midja och mycket stretch, inga byxor utan hög midja.
Finklädd... är ju sällan sånt händer men jeansen igen och någon blus i vinrött, rosa (!!!) eller grönt.
På sommaren har jag ofta kjol eller klänning men näst intill aldrig på vintern.

Har nog klätt mig så här i tio år nu, sedan vi flyttade från Bryssel. Under åren där hade jag mycket mer klänningar och kjolar året runt men vintern där är inte lika kall och så klär man sig mer så överlag. Och så mer fina klänningar pga större middagar titt som tätt.

Och ALDRIG svart. Äger inga svarta kläder eller skor.

Höga klackar? Näpp, funkar dåligt med mina besvärliga höfter och det blir endast vid fina tillfällen och då jag vet att jag kan sitta mycket! Sedan har vi ju sällan skor inomhus i Sverige så man slipper klackskor även på fest!

Kul ämne!

Annika said...

Susanna:
Ja, för länge sen nu, hihi!!
Ja du är byxtjej.
nej, smink på hemmaplan blir det aldrig här. Jo om ngn kommer över eller om jag ngn ngn känner för't. Men aldrig en vanlig hemmadag liksom.
Inbillar mig att min hy tackar mig, haha.
Både mani och pedi här, och det är riktigt härligt att göra det på salong.

Annika said...

Bloggblad:
TACK! Så roligt att du tycker det!
Tar sååå få spegelselfies ändå, bara 6 jhela fjolåret.
Oh well, får väl gaska upp mig där.
Du hittade din stil ganska sent, men det är så skönt när man känner att "detta är jag".
jag tycker att du är fin på alla bilder jag ser dig på!!
OCH du har hittat dina färger också.

Haha, ja att inte vilja slita på det finare paltorna, ja. Jag är också en spillmoster, spiller jämt på mig själv, haha.
OCH ja, att frysa inomhus är ju sååååå inte kul.
Jag är som du, byltar på mig massor :-)

Det där med smink tycker jag är så skönt att slippa. Inbillar mig att jag gör min hy en tjänst också. MEN sk jag ut, ja då kommer sminket fram :-D
MEN visst har det hänt att jag handlat etc utan ngt smink alls.
DU har ett bra hår- DET syns lång väg!!
:-)

Annika said...

Elisabeth:
TACK för det!!!
Det var ett bra förslag. Gillar det. KUL att skriva var det dessutom.
TACK för att du tycker det, Elisabeth! Det gör mig verkligen glad!!
Det där är ju jag.
HIHI, ja fler selfies kanske?
Tycker mest ni ser mig i vandringskläder annars, men visst syns väl de vanliga också förstås på bild också ...


ÅH jag var helt säker på att din stil liknade min!
Att vi gillar samma sorts kläder. Preppy på dig? Jamen det kan nog stämma.
Klassikt också.
JA, en pant suit---kostym--- ger absolut ett intryck av karriärkvinna, tycke jag. Vansinnigt snyggt. Tycker bara inte att jag passar i brallor, men älskar att se andra i sådana kläder.
Men jag förstår exakt vad din elever menar då du har sådana kläder på dig.
Snyggt, pondus och klassiskt.

Precis, tror som du, vi påverkas alla av vad som säljs i butikerna, vad vi ser omkring etc. Det går nog inte att komma undan, tror jag.
Men just det där med att ha koll på trender är jag så sjukt dålig på. Numera känns det som om jag fattar det då andra haft det i 6 mån redan, haha.
som sagt, har slutet läsa modetidningar. vet egentligen inte varför det blivit så heller. För lite intresse kanske? Även om jag gillar kläder.
Ibland tänker jag sådär, jag skulle också vilja ha ett plagg ... som i ditt fall väst! Jag tänker att jag inte sett det direkt, men sen fattar jag ju att alla redan har det, majjjj gawd ... Så kan det nog ha varit i ditt fall med. HIHI.
Förmodligen snappar vi upp mkt undermedvetet.

Raggisar, sååå sköna och ett måste på vintern!!
Jeans, not so much ;-) MEN jag vet ju att världen är full av jeanstjejer!!!

TACK för detta utsökta ämne. SÅ kul att bita tag i!! OCH tack för din kommentar!!

Annika said...

Elisabeth ign:
ÅÅÅ vad kul!! Röda kappor är ju så wawawooomsnyggt!!
fram för mer färg!!
Din rosa kappa låter sååå fin, hihi!!
Har också en riktigt grön kappa, i sammet. OCH en riktigt brå av samma märke. Gillar dem!
Är inte rädd för färg, glad att du inte är det heller!!

Annika said...

Brysselkakan:
KUUUL!!!
DU också!!
Jamen det är ju en sådan vacker färg!! OCH klädsam!
Älskar den!
Kul att du också är pink lady!!!

YES girl!!! Hög midja på jeans ett måste! Säger detsamma även om du absolut är mer jeanstjej än jag. MEN ska jag ha jeans, och brallor övh, ska banne mig midjan vara hög. Tänker med rysningar på när byxorna satt så lågt. OGILLADE det enormt mkt.
PÅ mig alltså.
Det fina med jeans är att man kan klä upp dem så lätt, lika väl som man kan klä ner dem.

Och ja, raggsockor--underbara!!

Så du började använda klänningar mer under års i Bryssel. Tror nog det stämmer det där om mildare vintrar och att det gjorde att du började använda mer klänningar.
SÅ kan det nog, undermedvetet, vara för mig också. Makes sense!!

Färsöker också jobba mig bort från svart, har ju en del såna plagg förstås. Ibland är det snyggt, men jag måste färga till det då med ngt. Sällan jag är helt svartklädd.
Tycker det är strongt av dig att inte äga svarta kläder. Jag vet ju hur svart det är i Sverige på klädfronten.

Högklackade ja, inte bra för höfterna för sure.
Tur att det finns många snygga plattare numera också.
Skor på fest, nej det är kanske inte så vanligt. Minns att vi brukade ta med inneskor. Numera skulle det vara otänkbart för mig att gå på fest utan skor på fötterna. Ja du vet ju hur det är, man färgas.

Så kul att ta del av din stil!
Tack för det!!

BP said...

Vad gäller kläder, stil, färg och skor har vi absolut ingenting gemensamt kan jag säga;-)
Absolut ÄLSKAR kombon jeansjacka och den vackra "rosa" klänningen. Å japp, du har råd med kjolar/klänningar som slutar ovanför knäna, då du har fina ben = helt rätt iakttagit av dig:-)

Har egentligen aldrig följt modetrender. Har bara haft kjol/klänning på mig när jag var väldigt ung. Har aldrig trivts i klänningar/kjolar. Vet inte ens riktigt varför. Enda förklaringen jag kan komma på att jag har fula åderbråck på vänstra benet. Så jag har för det mesta varit en jeanstjej.
Kan absolut köpa en hoodie/t-shirt/jacka med mera som är moderiktig, bara de inte är i rosa, beige, rött, svart eller grått.
Nej "rosa tanten" lär jag aldrig bli. Tenderar mera till orange och lila. Dock inte limegrönt som den tredje av mina favofärger;-)

Channal said...

Tack för ett roligt inlägg! Du är jättefin i alla outfits. Jag har alltid älskat mode och smink! Låter kanske ytligt men jag tycker det är jättekul! När jag gick i trean ville jag bli designer! Borde ha flyttat till Stockholm New York!! Haha!! AJLT missar jag inte! Snart torsdag hos er så jag kan se nästa avsnitt! Carrie är som en smällkaramell! Lika läcker idag som för 25 år sedan. Hon har åldrats med stil precis som hennes medsystrar. Charlotte har väl fixat lite för mycket i fejcet! Härlig korallröd skjorta! Älskar färg och pasteller. Rosa har alltid varit en favorit. Perfekt kjollängd för en kvinna i sina bästa år! Nu blev jag sugen på och visa några outfits!

KRAMAR Anna

Anonymous said...

När jag var sekreterare i Sthlm, var det ingen
tvekan om, hur man skulle klä sej. Det var "dräkt",
dvs matchande kjol och jacka plus en snygg blus,
silke, om man hade råd. - Det var ingen trend, det var
lagen. Permanentat hår. Puder och rouge kanske, men
inte för mej. Smink är jag för lat att använda. Först
ska man sätta på det, och sen kan man inte gå och lägga
sej utan att göra rent ansiktet. Lite läppstift, OK.
Måste säga, att de flesta "mogna" kvinnnoknän INTE är attraktiva. Och vad stilettoklackar gör åt hållningen!
På gamla dar blir det bekväma byxor (har aldrig
ägt jeans) med elastisk midja,längärmad turtleneck

Annika said...

Bp:
TACK!!! VAD kul att du gör det!! Jag gillar det också. Jeansjackan gammal som gatan, men funkar än!
Speciellt kul att du tycker det eftesom vi inte har samma stil.
Ännu roligare:-)
Och ja, jag kan köra de där kortare klänningarna eftersom benen är OK. Tro mig, det är lättare på vintern än på sommaren med kortare kjolar, konstigt not. Det har nog mkt med just de täckande strumpbyxorna att göra.
Trodde nog att du är jeanstjej!! OCH jag vet att du gillar lila och inte rosa. HIHI.
Purple lady för dig då! Gillar också lila för den delen!

Annika said...

Channal:
Tack själv, Anna. Du har alltid så fina bildere på dina kläder.
Borde nog göra det själv mer än vad jag gör. Endast sex spegelselfies på ett helt år, haha.
Du var inspo hör + Anneli + Elisabeth, som kom med förslaget.
KUL inlägg att skriva var det dessutom.

Tycke också om mode och smink. HELT ok, känn inte att det är ytligt. So what! Vi gör vad vi vill!! Den som dömer har större problem isf.

Jag ville bli modetecknare när jag var liten, hihi. Då satt jag jämt och kollade i kataloger, ritade, ritade, ritade ..
OCh du designer.

Ja, jag tycker också Carrie är spot on!!
Torsdag imorgon, så kul!! Ser också fram mot AJLT!!

ja, visa fler outfits och TACK för att du gillade det här inlägget.

Kramar!!

Annika said...

Ruth:
TROR att det är du iaf, haha!!
Ja, förr var det nog så. det var kostymen liksom.
Klackar gör under för hållningen. Det kan bära upp en hel outfit.
Så snyggt men sååå jobbigt att gå i. Numera.
Ja, det är bland annat därför det är lättare med korta klänningar på vintern, tack vare just täckande strumpbyxor.
Länge leve de bekväma kläderna!!

Susjos said...

Så kul att se dina outfits, passar dej jättebra!
Ja jösses, vilken stil har man? Jag tycker det är snyggt med högklackat, men har svårt att gå i dem! När jag fyllde 50 hade jag i alla fall ett par högklackade Jimmy Choo, tro inte jag har haft dem fler gånger!
Gillar både klänningar och byxor, men använder nog mest byxor. Men en gång köpte jag 6 klänningar på Desigual, tyckte de var så snygga, och det är de, men alldeles för tajta just nu, hihi!
Visst tittar man lite på trender, men jag följer dem inte slaviskt, jobbar man inom vården så har man "uniform" och behöver inte tänka på vad man har för kläder på sig.

Jag har en hel hög avsnitt att se av "Just like that", har haft lite för ont och varit lite för trött, men nu så..älskar Carries underbara kläder och hår!
Ha det fint!
Kram!

Monica said...

Fin du är i alla outfits. Allt klär en skönhet visst och längd på kjolar är ju bara att ha som man passar bra i, ålder har noll betydelse om man har snygga välformade ben. Själv har jag ännu aldrig haft ett åderbråck, det hade inte min mamma heller och aldrig haft en vallning, är nog lite unik, haha.
Klänningar hade jag så ofta i UK, året om, köpt de flesta där, ska ta fram dem mer igen men vi har lite tristare väder här.

Färger gillar jag och har kappor och jackor i grönt, rött, blått m m. Gillar också mycket grått, svart och vitt. Passar verkligen i det och det t o m förstärker mina blonda färger och gröna ögon.
Jeans älskar jag och din jeansjacka så fin. Har någon kvar men spontant har jag givit bort till någon som sett ut att behöva, den gången fick hon min väska också. Sen tänkte jag att en sån jacka hittar jag snart och kan köpa men det gjorde jag inte.

Rosa hade jag mycket förut och nu har jag upptäckt det igen. Ljusblått också är så fint och turkos.
Fina skor du har, de gör mycket. Men jag har mest bekväma numera som finns väldigt fina vår- och sommartyp och denna tid boots. Har bara 36,5 i svensk strl så de ser alltid lite söta ut:-)

Ja det har blivit lite sämre med outfits i denna märkliga tid men så mycket det gör att fixa till sig lite, man ser ju så mycket piggare ut på en gång.

Jag får lite ny input av kära dotter för så fin hon alltid är och snabbt går det. Stensäker med stil och då har jag tänkt lite nytt och kombinerat lite roligare själv.

Det är kul med mode, mamma var alltid så fin men det var så självklart så man tänkte inte på det. Ja pappa med var stilig. Maken här får jag påminna lite om vad som passar när han glömmer helt vilket sammanhang det gäller:-)

Så fina foton på dig men håller med, ute nu måste det vara varmt. Men man kan ha varma fina strumpor till klänning och det värmer helt okej men denna vinter har jag glömt det:-)

Ha det så bra nu Annika.

Annika said...

Susjos:
TACK!
Så roligt att du tycker det.
Högklackade är så snyggt!!
Jimmy Choo's, not bad!!! Förstår dock om de inte åker på varje dag. Kan tänka mig att de är skitsnygga men med skyhöga klackar!!
Precis, du har ju uniform i jobbet. Ganska skönt på ett sätt, då slipper du ens fundera.
Älskar klänningar, men hör vad du säger, det är sååååå inte kul när kläder är för tajta.

ÅÅÅ ja, snart kan du nog ta ett maraton vad gäller And just like that. SÅ kul för dig! MEN se till att ha en skämskudde du kan skrika i under de fyra första avsnitten!!
;-)

Önskar dig snabb bättring!!
Kramar från mig!!

Annika said...

Monica:
TACK Monica!!
Så snäll du är!!
Precis, kan man ha vissa plagg så kör på. Oavsett ålder.
Åderbråck har inte jag heller, men vallningar ... OH yes, inte på dagen men på natten.
Usch, ogillar.
Dagarna gå åt till att frysa.

Precis, det där med klänningar har ju med vädret att göra. Visserligen har vi kylslaget här, men ändå inte ert väder sas. Lättare med klänning här ändå. Jag tar ju nästan alltid bilen också.

det är roligt med färg. Och ja, det är ju så olika på vad man passar i!
Så jag kan verkligen tänka mig att du passar toppen i de färger som du gillar allra mest.
Tycker också om ljusblått, speciellt om det är en dämpad nyans.
Turkos, så snyggt på sommaren!!

DET är en viss skillnad på våra stå i skor. Phew. Lyckost dig. Jag har 40!!
Men skor kn göra en hel outfit, tycker jag.

NU'ru Monica kan du snart gå out and about så mkt du vill igen då Sverige tar bort alla retriktioner!!
Haha,
Rätt skönt ju, men bäst ta det lite lugnt.
Men absolut, under pandemin har man verkligen klätt ner sig.

Ja, det kan absolut vara kul att ta lite inputs från sin dotter. Du kan iaf. Jag kan det inte. Skulle jag gå i K's kläder, eller ha hennes stil, skulle jag frysa ihjäl och dö obekvämsdöden, haha. Hennes kläder skulle jag aldrig komma i ens.
nej, men Anna är ju lite äldre och har en helt annan stil förstås. Tycker det är bra när man få inputs av de yngre vad gäller stil, och mkt annat.

Jag tror delvis att stilen går i arv, som från din mamma till dig och från dig till Anna.
Killar måste absolut påminnas ibland, håller med!
HAHA!!

Tack, ja varma plagg nu på vintern ett måste. Idag har jag en stickad ljuslila tröja, en svart kjol och täckande, svarta strumpbyxor.
Det ösregnar ute och jag ska snart iväg på svennefrulle.

TACK för din kommentar Monica. OCH jag vet att du har stil! For sure!!

Erica said...

Intressant inlägg. Är alltid kul att läsa om andras syn på kläder och sådana ämnen jag är helt ointresserad av.
Och just på grund av det sistnämnda har jag inte direkt någon egen input att komma med när det gäller mode/kläder. Mitt intresse ligger verkligen på minus. Inte ens på noll, utan på minus. Tyvärr.
Det är inte heller så att det minskat med åren, utan det är någonting jag aldrig intresserat mig för.

Därav har jag, och aldrig haft, något klädstil. Möjligtvis "Bekvämt", men det är det enda.
Har dock börjat använda mer klänningar på äldre dar än jag gjorde när jag var yngre, men där gäller samma sak: Jag skiter i utseendet på dem. Ser de sköna ut? Är det mjuka material (typ bomull)? Sitter de luftigt runt kroppen? Helst ska det inte kännas att jag har kläder på mig alls.
Jag bor basically i klänningar, och det är bara av den anledningen att jag känner mig så "instängd" i byxor.
För i grund och botten avskyr jag att ha kläder på mig. Nästan vad jag än har på mig känns så obekvämt att jag alltid kastar av mig allting så fort jag sätter fötterna innanför dörren hemma.

Jag hänger inte med i trender. Har exempelvis ingen som helst aning om vad som är "inne" just nu.

Däremot har jag märkt att jag nu under mina senaste år (30+) dras mer och mer till färger. Och inte pastell, utan starka och klara färger. Tänk typ Grundfärgerna. Tänk regnbågen.
Klarrött. Klarblå. Kycklinggul. Visserligen petrol, skogsgrön & smaragdgrön snarare än klargrön. Men cerise. Himmelsblå. Färger man blir glad av.

På jobbet har jag dock endast svarta skor, svarta byxor, svarta T-shirtar och svarta köksmössor.
Testade att ha klatchiga T-shirts ett år. Det var ingen bra idé ;-P Hade bl.a. en kycklinggul T-shirt som jag hade på mig en fredag. Skvätte O´boy när jag skulle göra frukost och ja... den det såg ju inte sådär jättetrevligt ut resten av dagen ;-P
Sedan dess beställer jag bara arbetskläder i oömma färger ( =svart ).

---
Skor kan jag däremot knappt ens prata om. Hatar skor. Hatar dem. Främst hatar jag att KÖPA skor. Gör det endast när det är ett absolut måste.
Äger ett par vinterskor och ett par sommarskor (och så ett par crocs). That´s it. Det enda jag använder. Det är inte för att jag försöker leva minimalistiskt eller så, utan enbart för att jag avskyr att köpa skor :-P
Högklackat har jag aldrig använt någonsin. Det närmaste är väl att jag testat något par med typ kilklack, eller vad det heter. Använt sådana skor kanske 2-3 gånger i mitt liv.
Nej; joggingskor och Kuoma vinterkängor är det som gäller för mina fossingar.



Som sagt är det alltid kul att läsa om andra perspektiv på sådana här ämnen.
Har ändå alltid varit lite fascinerad över alla människor som har kläder/mode som hobby. Fascinerad över att exempelvis se videos från människor som "rensar garderoben". De rensar ut säckvis med kläder, och ändå behöver de typ två walk-ingarderober till det som blir kvar...

Annika said...

Erica:
TACK för att du tycker det.
Jag vet ju att du sagt förr att du inte bryr dig.
OCH det är såklart A-OK!!
Alla är vi verkligen olika.

Klänningar, vet du jag tycker det är både snyggt och bekvämt.
Men fryser du inte Erica?
DET är mitt problem, byltar på mig som fasiken på vintern?
Står inte ut att frysa. Nu har jag fårskinnstofflor på fötterna, tjocka strumpbyxor, kjol och en stor bylsig stickad tröja med en långärmad t-shirt under. HAHA.
Antar att du inte skulle ha det så hemma? Vet att du sagt att du nästan alltid är barfota hemma. Jag skulle nog frysa av att se dig, hihi.

Jag är helt med dig, fram för mer färg!!!
Men om jag nog dras till de pudriga och mättade mer.
Men absolut, jag gillar verkligen att se folk med färg!!
Våga vägra svart :-)

Fattar dock att svart att bäst på jobbet. Givet.

Haha, jaaa Erica ... vi är verkligen olika då det kommer till skor.
Fniss.
Jag gillar dem mkt. MEN, du sparar in en del av att inte vara intresserad. DET gäller kläder också.
:-)

Tycker också det är kul och intressant med perspektiv.
Hehe, jaa ... jag vet ... för ngt år sen rensade jag ur. OCH det blev sopsäckar av det, som jag donerade. Men ändå var det inte luftigt bland de paltor jag hade kvar ...
Emmm ... sant ...

TACK för din kommentar Erica.

Kramar!!

Erica said...

update angående klänningar:
Nej, jag brukar inte frysa. På vintern har jag alltid fodrade leggings under, och så en tjock vinterjacka, mössa och vantar. Och oftast går jag ju bara ner till bilen, åker dit jag ska (typ jobbet), går in. Och så reverse när jag ska hem.
Hinner inte bli kallt.

Är inte ute så mycket längre perioder mitt i vintern, eftersom jag som sagt brukar vara så trött att jag jobbar, äter och sover.

I skrivande stund är allt jag har på mig min luftiga, småblommiga sommarklänning i bomull (tror jag det är). Jepp, sommarklänning. Jag har inte tillräckligt mycket kläder för att ha årstidsgarderober, som många andra har. Så jag har en (1) garderob med plagg som passar typ alla årstider (men såklart med några årstidsspecifika plagg).
Fötterna är barfota.
Har dock en filt om axlarna, men det beror bara på att febern började stiga lite grann igen efter att ha legat på normaltemp sedan igår.
Men brukar göra så, haha ;-) När jag får feber klär jag inte på mig mer; jag tar bara på mig en filt, eller lägger mig under täcket ;-)

Yes, du hade nog trott jag var galen om du kom hit ;-)
Dock har jag ungefär 21 grader inne i min lägenhet på vintern (varmare på sommaren såklart).

Kramar /Erica