Thursday, February 03, 2022

Groundhog Day, HAJP, Ringa, Isporr, Veckans tv-tips och Veckans Chorizo




Hej torsdag!!



* Groundhog Day!



Igår var det Groundhog Day, vilket det förstås alltid är just den 2 februari. 
I Punxsutawney, Pennsylvania har det lilla murmeldjuret just spått (skrev det här inlägget igår morse, hihi) att det blir vinter i sex veckor till. 
Punxsutawney Phil såg sin egen skugga och drog därför snabbt in i sin bur igen, haha. OM han inte ser sin skugga betyder det att det blir en tidig vår.


Alltså, tänk att bo i den lilla stan med det SVÅRA namnet. De måste säkert alltid stava upp sitt ortsnamn varenda gång  någon frågar efter det, haha.
Jag har bott i US länge, men får alltid leta upp namnet på staden och sedan nästan skriva av det bokstav för bokstav. Jösses.


Ni har väl sett filmen “Groundhog Day” (Måndag hela veckan är den svenska titeln) med Bill Murray och Andie McDowell?
CLASSIC och SÅ rolig!!


Sex vinterveckor till alltså, om man nu ska ta murmeldjuret Phil på allvar …




Bild från Vocal media



* Men gud, vilken HAJP. 



Här i US har det gått total hajp i ordspelet Wordle. Helt galet. Det känns som om “alla” spelar det. 
Varje dag läggs ett nytt ord på fem bokstäver ut på Wordles site. Alla får samma ord. Man har sex chanser på att gissa vilket ord det är. 
Det komiska (och stöniga) är att folk känner att de måste lägga ut sina resultat på Facebook. Så varje dag lägger x-antal människor ut sina resultat där för att vi alla ska få ta del av deras resultat.
VEM BRYR SIG?? Kör ert spel, fine! Men är det verkligen så himla viktigt att lägga upp det på Fejjan till allmän beskådning? SUCK. 


Jag har inte sett några svenskar göra detta, så jag antar att detta är ett fenomen inom den engelskspråkiga världen.



Bild från Business insider. 



Facebook för övrigt, herregud vad jag är inaktiv där. Det är inte klokt. Borde väl dra därifrån egentligen. Men somliga grupper är lite roliga, och Messenger är bra. Bra också för att man kan ringa via det mediet. Dock, FB är ett ställe för medelålders och äldre numera, de yngre har tagit sitt pick och pack och slagit sig ner på andra sociala plattformar istället, haha.



* Ringa till vänner och bekanta i Sverige.



Som jag just skrev ovan så är Messenger på FB väldigt bra för samtal. Jag och en av mina allra bästa vänner i good old Sweden talas alltid vid via just Messenger.
När jag pratar med min syster, andra vänner (som har Apple) och mina föräldrar talas vi alltid vid via iMessage mellan våra iphones eller Apple produkter.
Om jag pratar med mina bröder, eller någon annan som har android (vilket bröderna har), så talas vi vid via WhatsApp
Alla dessa medier har bra kvalitet på samtalen.


Alltså, tänk ändå … Vi kan snacka gratis på detta sätt. DET är helt fantastiskt.
Igår talade jag med min syster under nästan hela min promenad på 8 kilometer. Så himla KUL!! Vi snackade på om allt och inget och brydde oss inte om tiden alls.


Fantastiskt, jag minns ju ännu hur otroligt dyrt det var att ringa hem innan allt detta trädde in i våra liv. Pratade man med Sverige fick man hålla ständig koll på minuterna. Hela tiden. Inte sjutton var det som idag, eller ens i närheten.


Nej, somligt har verkligen blivit bättre. Tack tekniken!!





* Isporr galore. 



HAHA, denna bild fotade jag i veckan. Alltså, jag dör lite … Kolla, ÄKTA isporr!! PÅ riktigt.
För porrig för instagram. Helt rätt för bloggen, fniss!!



 





* Dopesick




Idag ska jag tipsa er om riktigt bra tv-serie vi såg då Karolina var hemma över jul.
SOM intressant kuriosa kan jag också tala om att Karolinas kille Mike har varit med och producerat denna serie. Ja, under sin chefs Goldwyn’s namn. Men Mike var med under hela processen av Dopesick. Som sagt, endast lite värdelöst vetande för er, men ändå kul.


Dopesick är baserad på opiodkrisen. Den handlar, bland annat, om ett litet gruvsamhälle i sydvästra Virginia där gruvarbetarna sliter livet ur sig under farliga förhållanden och många av dem lider av kronisk värk.
Samtidigt handlar serien om läkemedelsjätten Purdue Pharma och familjen Sackler som äger företaget. Det handlar om den starka värktabletten OxyContin som skrevs ut som vore den godis.
Dopesick beskriver de drivna och påstridiga läkemedelssäljarna och hur de prånglade på läkare och sjukhus denna värktablett på det mest effektiva sätt.
OCH givetvis talades det om att den gav zero side effects
DET är ju en lögn som heter duga.


Dopesick behandlar den svåra opiodkris som USA ännu befinner sig under.
Se denna serie. Det är inte feelgood, tvärtom. Du kommer att bli både arg, ledsen och uppgiven då du ser den.
Men serien är så otroligt sevärd och välspelad. Här visas serien på Hulu. I Sverige tror jag den går på Disney +, men googla för säkerhets skull.






* Veckans Chorizo


Chorizo är som alltid så med i tiden!
Lägger ut direkt från Instagram eftersom jag vill att ni ska få se bildtexten likaså.


 




***




Med detta önskar jag dig en fin och bra torsdag

16 comments:

Channal said...

Måndag hela veckan var länge sedan jag såg. Minns den som kul och väldigt bra... gillar Andie McDowell! Tänker på filmerna "Greencard" och "Fyra bröllop och en begravning". Såg på Insta att hon är lika tjusig idag som då. Men hennes enorma hårsvall är idag grått! Så vackert!

Den där Chorizo är ju för kul... vilka söta små skridskor med hjärtan! Wordle har jag inte hört talas om. Kommer säkert hit om några månader. Du jag minns när jag fick spärra mobilnummer från vår stationära telefon när Ida var i tonåren. Galet dyrt när hon ringde sina vänner/till mobilnummer! Minns när mina föräldrar sa: Korta samtal när du ringer riksnummer! Hahahah! Idag har alla i en familj varsin svindyr mobiltelefon med abonnemang. Det måste minst vara tio gånger dyrare med telefoni idag än förr. Dock bra med messenger och Skype.

Tack för filmtips! Strax blir det AJLT... hemma med Covid som resten av folket! Lindrig omikron! Idag släpps alla restriktioner i Sverige! Säger Hallelulheja!!

KRAMAR Anna

Yvonne said...

Måndag hela veckan har jag också sett, men det är längesedan. Så ni ska ha vinter i sex veckor till - om Phil har rätt, låter länge i mina öron, hi, hi.

Wordie har nog inte kommit hit än och låt det gärna dröja. Folk sätter ju ut det mesta på FB, lite tröttsamt med allas resultat hit och dit.

Ja, tänk så bekvämt det är idag med att ringa och så billigt mot för förr. Minns när dottern pluggade i Malaga efter studenten, så bestämde vi och kompisens föräldrar att de skulle köra Collect call och vi avböjde samtalet och ringde då upp till dem själva, då visste vi hon ville nåt. Tror de hade någon slags telefon i huset där studenterna bodde som vi kunde ringa till, men som var svindyr om de ringde ut. Helt fantastiskt med både Messenger och WhatsUp samtal, så bra ljud och Facetime, tiderna förändras och många gånger till det bättre.

Isporren var riktigt bra men hade nog inte platsat på Insta eller FB.

Ska kolla om vi kan se Dopesick på någon av våra alla kanaler, låter som en sevärd serie.

Chorizo, bara för söt i sina små skridskor med hjärtan på, och bra text till.

Ha en fin torsdag, själv ska jag ta mig till optikern och prova synen och se om jag hittar glasögonbågar jag gillar för nya glasögon. Stor kram från ett vitt och -5 gradigt Åkersberga

Annika said...

Channal:
DU måste kolla in Andie McDowell i serien Maid på Netflix. Där ser man verkligen hur vackert hon har åldrats + att hennes roll där är så ba-boom bra.
Serien är fö en av de bästa serier jag såg i höstas. Sök upp den!! Absolut ingen feelgood heller, men med hopp ändå.
Andie McDowells dotter spelar huvudrollen och hon är bara sååå bra.

JAG vet, Chorizo så söt!!
Älskar skridskorna, såååå himla gulliga!!!

Du ska se att Wordle kommer, men det är nog mest i den engelska världen det är en jättehajp. SÅ stönigt. INTE själva spelet, men att folk prompt ska visa hur många försök de klarat det på. SUCK.

Ja, som du säger idag har alla en smartphone. Varenda kotte i en familj. Tror det dyraste är surfen, då inte wifi finns tillgängligt) och appar, spel etc.
Men ja, vi har tre abonnemang som inte är billiga (ja vi står för Karolinas också).
Att ringa internationellt däremot kostar inget alls längre, ja då man går via appar av olika slag, eller FB.

Damn, har omicron kommit till dig? Ja jag tror nästan det är omöjligt att stoppa den.
Åker säkert på den också.
Du får frossa i serier och mys, hihi och krya på dig väldigt snabbt.

Ja, lika bra att släppa alla restriktioner nu, känns ganska värdo att ha dem.

Stora kramar!!

Annika said...

Yvonne:
haha, ja om vi ska tro Phil så ...
Slutet av mars då.
Tror nog Phil har lite fel ... men vi får se, fniss.

Uhu ... jag vet ... allt ska tydligen prånglas ut på fb. Har en person i mitt flöde som spelar tennis nästan varje dag och varje dag lägga hen ut resultat och selfie. Det blir nästan som ett skämt. Men jag vet inte om hen ser det så, haha.
ja, må wordle dröja hos er, hehe.

Isporren är så bra, nej jag kunde inte lägga den på insta, hahahah!!!
Här kan den dock passa.

ja kolla Dopesick, så intressant och hemsk.

Chorizo extremt söt i de skridskorna.

Lycka till idag hos optikern.
Kul med nya glasögon ändå.

Kram från ett Reston där regnet öser ner!!

Susjos said...

Nej, tror inte jag har sett "måndag hela veckan", nåt jag borde göra alltså :-)
Tjusig isporr du lägger ut, haha, fantasi har man ju, men den var läcker!
Chorizo är verkligen söt i sina skridskor, och kul text till med sin lilla grisbak!

Va lustigt att du nämner Wordlie, just igår la bloggaren Paula ut en bild på detta nya spel, så visst finns det i Sverige!
Tack för tipset om den nya serien,låter intressant!
Å snart så ska jag se i fatt fler avsnitt av "and just like that", men redan innan operation hann jag nog se de 6 första avsnitten...och visst blir det bättre och bättre!
Ha det fortsatt fint!
Kram!

Brysselkakan said...

Jaha, då blir det vinter i många veckor till för er!

Alltså, så tacksam för dagen teknik! Gillar verkligen att kunna prata med vår son i USA varje söndag utan att tänka på kostnaden, bara behöva ta hänsyn till 9 timmars tidsskillnad. Det började lite redan när vi bodde i Bryssel, via Skype, men inser att det hade varit så otroligt mycket smidigare med alla sätt och appar som finns idag men som inte fanns då.

BP said...

Punxsutawney är ju ingenting jämfört med staden Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch i Wales. Nej, det är inget skämt: https://sv.wikipedia.org/wiki/Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Äntligen en film jag har sett - Groundhog day. Älskade den. Mycket tänkvärt film med både allvar och en del skratt.

Chorizo, såååååå himla kul att du har honom i närheten. Nu när jag ser skridskorna så är jag nästan övertygad att Chorizo är en hon. Texten till bilden är så kreativ och genuint rolig:-)

Så Mike är filmproducent - WOW! Jättekul! För Katarina är väl utbildad skådespelare. Då finns det hopp att hon snart ska få en roll i en film om pojkvännen är producent och pandemin tillåter att filmindustrin får producera filmer igen.

Wordle hade jag inte hört talas om tills igår. Då visade BBC:s program Click upp Wordle, samtidigt som en svensk bloggare (https://paulaz.se/glansis-pangpang-och-soppan-som-reder-sig-sjalv/) skrev om spelet och idag är det din tur. Ja, Wordle är väl som Wordfeud och Pokémon - en fluga antar jag. Är urkass på sådana spel.

Ja, urkass är jag också på FB. Har alltid vågat vägra FB, och den bedriften är jag rätt så nöjd med;-)

Elisabeth said...

Hoppas att Phil har fel, tycker jag då. ;-) Å andra sidan kanske han inte spår vädret för Sverige och att vi kanske får en tidig vår även om han skulle ha rätt, haha.

Wordle har jag pinsamt nog aldrig hört talas om. Jag är inte så förtjust i spel där man spelar mot andra, utan gillar quiz och korsord där jag spelar för mig själv. Ganska komiskt faktiskt att alla ska lägga ut sina resultat på Facebook... Det var som ett tag i december, när alla, eller i alla fall väldigt många, lade ut sin Spotify-statistik på Instagram och liknande ställen. Lite tjatigt blev det faktiskt. Och ja, Facebook är verkligen ingen plats för yngre numera. Snart lär de väl lämna TikTok också, för även dit har äldre börjat hitta.

Tekniken är fantastisk! Din promenad blev ju nästan som att din syster och du promenerat tillsammans på riktigt, så att säga.

Haha, isporr de luxe! :-D Helt klart för porrig för Instagram. ;-D

Serien verkar bra och ett viktigt ämne är det sannerligen. Dessutom; vad häftigt att Mike varit med och producerat den!

Chorizo är alltid lika söt och kreativ! Kanske kommer han att titta på OS nu? Det börjar väl "på riktigt" imorgon.

Annika said...

Susjos!
JA; sen nu när du är hemma!!
DEn ska du se!!
tror du kommer att GILLA!!!!!
Passar jättebra att se nu när du är hemma och är konvalescent!!

HAHA, isporren ja. HAHA.
Började garva då jag såg den.

Precis, Chorizos bildtexter bara måste med, älskar dem!!

YAY, kul att du snart ska fortsätta se AJLT!!
Passar också perfekt nu när du är hemma.

STOR kram!!

Annika said...

Brysselkakan:
OM vi ska tro på Phil blir det det, hehe!!

Ja gud ja, vilken revolution det har blivit med det här att kunna prata via appar och FB etc.
FANTASTISKT!!!
Förstår såväl att du gillar det mkt. Just det, Skype var nog nästan först, eller hur?
Skaffade aldrig Skype, konstigt nog.

Annika said...

BP:
Damn, då ligger Phils stad i lä!!
HAHAHA, tror jag sett det där förr. OTROLIGT!!
Vilket namn!! PHEEEW!!!

Javisst, såååå bra film!
Som du säger, både allvar och komik då det är som bäst!!
KUL att du sett den!!

HAHA, jaaaaa ... jag med, att det är en hon. MEN vi får fortsätta med hen eftesom vi inte är säkra, haha.
Idag var hen mkt tjejig.
Håller med!!

YES, Mike jobbar för Sam Goldwyn, senior producer där. Så ser du Goldwyns namn så är Mike involverad.
Karolina är skådis, ja.
Ja, Mike kan nog vara till hjälp, ska vi tro.
Det är så hopplöst just nu när alla auditions sker digitalt. Det blir inte alls samma sak.
Tycker US ska göra som Sverige och bara lägga ner alla restriktioner nu!!

Det fjantigaste med Wordle är alla som ska lägga ut det på FB.
Blir så trött.
OCH ja, absolut en fluga som Wordfeud tex.
KUL att du nu fick höra om det back to back :)


Bra det. fler och fler hoppar av fejjan. Min syster har alltid vägrat den. Jag borde hoppa av, men det är lite där som jag gillar. Lägger nästan aldrig upp ngt själv där. ORKA!!!

Annika said...

Elisabeth:
Exakt, tror Phil spår nordamerika. Han har haft fel, många gånger ...

Wordle, du spalar bara mot dig själv.
Ingen annan.
Men det töntiga i kråksången är att så många resultat hamnar på FB. KOLLA vad JAG är duktig, typ. jag löste det på andra försöket. SUCK!
Men du tävlar bara mot dig själv.
Världens fluga just nu. JAG har inte gjort det. P gör det varje dag, men lägger inte upp det.

MEN JA!!! ALLA la ut sina Spotifylistor på FB. Inte jag. Igen, orka!! HAHA. vem bryr sig? Fånigt dt också.
Tik Tok ja, är du där?
Jag är det inte. Men jag har vänner som älskar det.
Tror som du, snart lämnar alla yngre det mediet också eftersom gamlingarna hittat dit.

Det var så härligt igår, att ha Sara i telefon medan jag gick. Det var som om vi gick tillsammans, helt rätt!!
tekniken ÄR otrolig!!

Alldeles för porrigt för min sida på inta, haha. SA till Peter, om jag lägger ut den här kommer folk att avfölja mig, fniss.
Men här på bloggen passar den!


Ja, precis Mike har producent Dopesick. Så kul. Kul också när han berättade om casting etc. Så så bra serie och aktuell, och hemsk.

Chorizo är bara så BRA!!
Säkre på att C kommer att följa OS!! HIHI

Erica said...

* Härligt för dig att vintern stannar ett tag till :-) Vet ju att du njuter av den när det väl är riktig vinter.
Här är det ju definitivt fler veckor än så kvar av denna årstid. Är ju trots allt två hela månader (februari & mars) kvar av högvintern. Sedan vårvinter i en månad.
Haaaatar att bo i norr just nu, som du vet ;-P
Men LJUSET är i alla fall på väg tillbaka! Det är redan så pass att det är ljust klockan 15! Och klockan fyra på eftermiddagen är det inte helt mörkt. Inte helt ljust, men inte helt mörkt heller.

Haha! Kan mycket väl förstå att de som bor i Phil-staden ;-) ständigt får bokstavera namnet på sin bostadsort. Hälsningar Hon som växte upp på Görjängsvägen.
Namnet på min barndomsgata är såklart inte lika invecklat som Punxsutawney, men det lät alltid såhär, typ:
"Vilken är din adress?"
"Görjängsvägen"
"Jör... va?"
(Det uttalas "Jörrjängsvägen".)


* Så jobbigt när det kommer ett nytt spel som blir så överhypat. Även om det är kul blir det lätt störande när alla - som du skriver - ska posta sina resultat på andra sociala medier (typ Facebook).
Har dock ingen aning om det där spelet har kommit hit. Har aldrig sett det förut.

Jag inaktiverade mitt FB-konto i ett år (hela 2021). Helt underbart måste jag säga. Ska jag vara ärlig saknade jag det inte en enda gång.
Nu runt jul testade jag som sagt att återaktivera det igen (INTE appen i mobilen dock!) och känner att det är lika trist att hänga där nu som före mitt uppehåll.
Kanske lägger jag ner igen snart. Kanske inte. Vi får se. Har inga direkta tankar eller planer på mitt FB-konto.


* Haha! Kul med alla isformationer som bildas på vintern! :-D
Jepp, den bilden var sannerligen isporr.
Frågan är bara om den faktiskt varit "för porrig" för Instagram..? Det ser ju trots allt ut som det manliga organet. Det kan jag tänka mig absolut hade fått ligga kvar. Men prova att lägga ut en bild på en tjock kvinna i underkläder eller badkläder.
Då j*vlar vad det bryter mot Instagrams regler...


* Och så lilla konståknings-Chorizo :-D Så söt!!

Paula Merio said...

Hej, wordle-flugan har jag också blivit biten av, bara för någon vecka sedan, och nu är jag fast. Men, jag skryter inte med resultatet....Spelet heter ordlig.se på svenska! Ha en fin helg over there!

Annika said...

Erica:
NU öser regnet ner.
Det var 16 grader då jag vaknade nu på morgonen. Under dagen sjunker det till minus. Sånt är inte kul.
Det får gärna vara kallt, men när det håller på så här fryser det ju på på läskigt sätt.
VET att du inte gillar att bo där du bor på vintern :-*
Du bor lite fel då eftersom ni verkligen har mkt av varan. MEN som du säger, ljuset återkommer verkligen!!!

Haha, jg förstår att du fick stava upp ditt gatunamn också. OCH jag kan tänka mig att det blir felstavat ändå ungefär hälften av gångerna.

Ja, jag tycker det är så töntigt att se alla dessa resultat på FB när ngn gjort spelet. Alltså, vem bryr sig. haha.
Spela det gärna, men lägg inte ut skiten, HAHA.
Taskig jag är nu ;-)

FB är verkligen en axelryckning. Orkar inte lägga ut ngt själv där längre.
Tittar in och ser vad andra gör.
Det finns några grupper jg gillar och så tycker jag Messenger är bra! Annars? Not so much.

Ja, det kan nog hända att du har rätt där. Bilden kommer inte UT där, det kan jag säga. HAHA.
Men ja, jag vet hur snävt det är med synen där. Helt galet.
Som du säger, en överviktig kvinna i underkläder tas bort medan en smal kvinna i detsamma får ligga kvar. Så sjukt.
Stina W har ju bevisat detta gång på gång. OCH andra också förstås.

Visst är Chorizo så söt!!
Älskar skridskorna.

Kramar!!




Annika said...

Paula:
Välkommen hit.
AHA, men då lär jag snart se mina svenska vänner göra likadant. HIHI!!
Alltså, att de lägger upp på FB. En tidsfråga.
Trevlig helg och välkommen tilllbaka