Thursday, January 13, 2022

Torsdagspunkterna, Sjukrapport, Broddar och Tomma hyllor




Hej torsdag!




* Torsdagspunkterna …




… kommer jag att fortsätta med även det här året.
Gillar att skriva i punktform. Jag tror att ni gillar formen också. Så det blir fortsättning på det även under 2022.



* Sjukrapport från väst.



Jag pratade med en snuvig och mycket hes Karolina igår. Hon mådde sämre då än dagen innan. Inte kul. Ärligt talat, det känns inte så bra inom mig att hon är så långt borta nu.
Karolina sa att hon vaknat natten till igår och kippat efter andan. Hon hade haft sådan slembildning i halsen och då fått svårt att andas. DETTA gjorde inte mitt sinne lätt, tvärtom. Hon sa att hon var trött, så trött. Men, att hon jobbar ändå (hon jobbar på distans).
Nej, jag blev inte så lugnad som jag hade hoppats att jag skulle bli av gårdagens samtal. 
DOCK sa hon att hon mådde mycket sämre för cirka tio år sedan då hon och jag hade influensan samtidigt. Omicron inte lika svår, sa hon.
MEN idag är en annan dag och förhoppningsvis mår hon, och killarna, bättre idag. 


Karolina orkade iallafall laga middag till alla igår. Hon provade ett nytt recept ur kokboken hon fick av oss i julkpapp. Att hon orkade göra det, och tyckte det var gott, kändes ändå lugnande för mig att höra.

Hur de får hem matvaror? Genom leverans. 


Imorgon hoppas jag kunna skriva att hon mår bättre. Killarna mår ungefär som Karolina.





* Broddar



NU har jag skaffat broddar. DET borde jag ha gjort för flera år sen, men nu först har det blivit av. Jag är ju riktigt livrädd för att halka och slå mig när jag är ute på vintern.
Jag har dåliga knän och leder så ett fall skulle inte vara roligt. DET är det inte för någon förstås. Broddarna verkar bra iallafall, har inte riktigt kunnat testa dem eftersom det nu endast är fläckvis halka. Det jag är räddast för är den vanskliga svartisen. 
Nu har vi flera minusgrader på morgnarna så jag törs inte gå ut och gå utan broddarna på skorna. 


Japp, vinterns baksida är absolut halkan. Avskyr den!



Bilder jag tagit i veckan under de kalla morgnarna.  Kandagässen ovan har jag inte mycket till övers för, jobbiga fåglar.  Men isporren ville jag fånga på bild!




Jag vill se mer isporr!!  MER!!




Frusen sandgrop på golfbanan.





Mer is som jag inte vill halka på.





Isen håller på att lägga sig nu.  MEN idag ska det tydligen bli tio grader varmt så den lär smälta lika snabbt igen ...













* Tomt på hyllorna




Läser i Washington Post att det börjar bli tomt på hyllorna i matbutiker, och andra affärer, igen. USCH, bara jag läser i rubriken får jag flashbacks till den hemska våren 2020 när jag fick åka och handla klockan 6 på morgonen.
Då var den en ständig jakt på toapapper, hushållspapper, pasta, ris och kyckling. Vilken vidrig tid det var. Mardrömmen är att det ska bli så igen.
MÅ det som hände den våren aldrig upprepas igen.




JAG har själv märkt att det är lite sämre utbud i butikerna nu, men ändå inget alarmerande och ingen brist på det det var brist på 2020. 


Nu lär det endast delvis bero på omicron, det mesta har med handelskedjorna (supply and demand) att göra. Ja ni vet alla de fartyg som ligger på redden och inte får lasta av, suck.
Men det har också att göra med det snöoväder vi just drabbades av. Det är allmänt känt att folk blir helgalna här när en snöstorm nalkas och då hamstras det rejält.
Japp, sen handlar det givetvis om personalbrist i butikerna BIG time!! Folk ska ju stanna hemma vid symptom och när affärerna går på knäna kommer inte varorna upp i den mån de ska. 
SAMMA elände hos livsmedelsleverantörer, många sjuka där, och mat och andra varor kommer inte ut till butikerna som det ska. Så det är som det är.
I söndags tyckte jag inte det var någon större fara i den butik jag veckohandlade i. VI får se hur det är idag? Tänkte ge mig iväg till affären om en stund. Det snackas ny snöstorm till helgen så det är lika bra att åka och handla nu.

SUCK, orkar inte med en upprepning av våren 2020 i butikerna igen. OCH detta med handelskedjan är ju bara SÅ stönigt.

 Är detta något ni märker av i Sverige alls?


Som sagt, tror inte omicron har SÅ stor del i detta, trots allt. Det är det övriga som har en mycket större roll i nuvarande elände. 


Ja, jag får rapportera även om detta i morgondagens inlägg, tror jag. 


Stay tuned, får jag säga till er!



***




Jag önskar dig en riktigt fin torsdag

20 comments:

Elisabeth said...

*Skönt att Karolina orkade laga middag och att hon tyckte att det var gott. Är det förresten inte ganska vanligt att man mår sämre efter någon dag, alltså även med "vanliga" sjukdomar? Det kan jag tycka alla fall.

*Broddar är verkligen räddningen i snö, is, slask och modd. Jag har haft det i säkert 15 år, dels för att kunna hålla ordentligt tempo även i halka, dels för att jag har SÅ lätt att halka och ramla. Hoppas att ni får mer snö så att du får chans att testa dina broddar!

*Där jag bor, i alla fall i affären jag handlar, har jag inte märkt av några tomma hyllor. Å andra sidan var det inte speciellt mycket tomt våren 2020 heller, inte alls på samma sätt som i de större städerna. Det blir intressant med en rapport om detta imorgon. :-)

Yvonne said...

Förstår du blir orolig när Karolina mår sämre, men så är det väl att man dyker ner för att sedan klättra uppåt innan man mår bättre och bättre och infektionen är över. Bra att hon orkade laga mat till hela gänget och tyckte det smakade bra. Usch, att man är less på skiten är ju bara förnamnet.

Vad gäller tomt på hyllorna så är faktiskt IKEA enda stället jag märkt det på, och där märks det ordentligt. De får ju inte sina varor som tillverkas i andra länder utan de containrarna sitter fast någonstans.

Men fy vilken is ni har, tur du har broddar att ta till. Jag antar vi också måste använda våra Icebugs när vi kommer hem, nå de är bekväma och bra att gå i och så skönt att slipa oroa sig för att halka. Gillar att se dina fina bilder på vinter, snö och is, men vill helst inte ha så där jag befinner mig ha, ha, ha. Här i Spanien kom ju snö tror det var 2017 så det var liiiiite vitt på marken och vilken sensation, hade inte varit så på 100 år så då var det många som fotograferade det ovanliga väderläget. Dock stannade det vita inte kvar många timmar, men kul så länge det varade.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram

Annika said...

Elisabeth;
Precis, såg det som "ett friskhetstecken"
JO, du har nog helt rätt i det, att man mår sämre ett par dagar efter första symptomen även med en vanlig förkylning, så sant.
Idag hoppas jag på lite goda nyheter västerifrån.

Broddar, tänk att jag inte skaffat sådan förrän nu. Inte klokt.
Men bättre sent än aldrig.
Ja, jag är nog lite fånig som har dem nu eftesom halkan är fläckvis bara, och jag kan SE isen. Sliter väl ner broddarna om jag har dem "iI onödan".

Så sant, även 2020 verkade det som att ni hade mer än vi i butikerna. Det rådde väl egentligen ingen brist hos er?
Här var det ju nästan ångestladdat att gå in i butiker den våren. BLÄ.
Jaja, jag ska snart testa läget i affären. Säkert fullt av galna snöpanikkunder. Hehe.

Annika said...

Yvonne:
Absolut, så är det ju. Det blir sämre några dagar efter första symptomen. Suck och stön, skulle helst velat vara i samma stad, ja du vet ..
MEN jag hoppas på lite bättre nyheter idag.
Exakt, tog det där med maten ändå som ett gott tecken.

AHA, IKEA, intressant!!
har inte varit där på över ett år. Men det kan jag tro, att de ligger efter i leveranser också.

Isen på golfbanan var verkligen talande. På de vanliga trottoarerna är den mer fläckvis o jag ser den.
Men jag är sååå rädd för att dratta dit.
KAN tro att det var sensation 2017 då det snöade i din del av Spanien. Jösses!!
OCH att folk fotade och gillade, och säkert fasades.
Vet att det ngn enstaka ngn snöat i LA, men det är nog lika ovanligt som i din del.
Men snart ska du hem till vintersverige. HIHI.
Tycker dock att ert liv verkar sååååååååååååå himla skönt.

En jättefin torsdag önskar jag dig!
KRAMAR!!

Monica said...

Du får ha kontakt och väldigt bra ändå att de är flera tillsammans med Karolina. Och tycker med att lite konstigt är det att som ung drabbas rätt mycket trots vaccination. Äldre gör det för immunförsvaret dalar ju med åldern, men det är väldigt individuellt det också.

Nu idag är det stora larmet från vår kära myndighet. Vaccinerades skydd även med tre doser är lågt eller nästan inget. Folk med covid går ut och bryter benet och var man ska sätta dem i statistiken är det lite rörigt med också. Ska de skriva att de vårdas för covid och kommer med på den sidan eller för benbrott eller båda och det görs lite olika på sjukhusen. Statistiken svajar men ännu är det endast 1/5 som fyller platserna på IVA med covid, inte alla som folk och media tror.

De sa också att snart är alla med hemtjänst smittade trots att de är vaccinerade, personalen är väl det också.

EMA, europeiska Läkemedelsverket, förr i London, väldigt mycket proffs arbetade där inom forskning och vetenskap, nu i Amsterdam efter Brexit, ja de uttalat att dos på dos med kortare mellanrum troligen får vårt immunförsvar att tappa fotfästet och skadar oss. De forskar vidare och själv tror jag och lite mer än så att de har rätt.

Tegnell målar upp döden döden, ja nästan så, och det känns lite som FHM har tappat fotfästet också och jag har ingen synpunkt för de måste vara i sin roll och kan inte heller veta, är mest tro och gissningar.

Men folk vet både det ena och det andra tycks det, som verkligen inte har en aning om varken virus eller immunologi.

Och där är det lite ironiskt eller hur jag ska säga, mannen som upptäckte 1983 och utvecklade PCR-tekniken dog i aug 2019. Han fick Nobelpriset 1993. Men han fick inte se hur den används i hela världen på miljarder gånger miljarder. Väldigt avancerad teknik, helt revolutionerande hur man kan kopiera fragment av DNA och efter flera miljarder kopior så kan analysen göras såsom det sker nu, mycket teknik är det och mycket kostsam men det finns folk som springer och tar provet var tredje dag. Det har också blivit galet. Och laboratorierna på sjukhusen stupar av mängden. Och utbildad personal räcker inte, dels sjukskrivna men för få utbildade. Och det blir tydligt nu.

Idag här så larmande så jag avstod för första gången att sticka iväg och handla bland alla dem utan munskydd som hostar och nyser.

Vi får se, men allt känns underligt och ovisst.

Och lite tungt och tänker på att 2 miljoner barn och skolbarn/ungdomar ändå ska trängas ihop och tänker på alla lärares situation. Men de planerar och försöker utifrån hela denna tid att göra dagen lite säkrare för alla, ja de har erfarenhet våra lärare att göra allt själva utan något som helst stöd. De nämns inte.

Hoppas på bättring på alla områden nu. Men ett tredje år, jag börjat ledsna trots mitt tålamod. Saknar det sociala verkligen, att mötas spontant, ta en fika, gå på bio och konsert. Bjuda hem och bli bjuden. Nu ska jag brygga lyxkaffe och bjuda maken:-)

Ta hand om dig Annika.

bettan said...

Läste i Sydsvenskan idag om gapande tomma hyllor i matbutiker i Washington DC. "Var sjunde matvara slut" och "efterfrågechock". Ja, denna pandemi har långt ifrån släppt greppet om oss på så många plan.
Inte roligt alls när ens barn inte mår bra. Konstant oro. Men ändå positiva inslag att hon orkar fixa mat. Hoppas det snart vänder. Viruset uppvisar verkligen ett lynningt beteende.

Isporr gillar vi, så fortsätt din jakt på fina exempel.
KRAMAR!!

Humlan said...

Jag förstår att du tycker att Karolina är för långt borta, men du får trösta dig med att hon inte bor ensam och hon är ändå så pigg att hon orkar laga mat! Jag hoppas att du får en positiv rapport i dag!

Jag har saknat några varor i affärerna på senaste tiden, men jag tror att det är mer slumpen än att det har blivit problem med leveranserna. Men frågan är i vilket läge det börjar märkas att många är sjuka. Förutom död och lidande orsakad av pandemin så kan ju inte hur många människor som helst vara hemma från jobbet utan att det påverkar andra i samhället. Det är ju fortfarande människor som tar hand om barnen, kör kollektivtrafiken, kör ut varor, jobbar i affärer, betalar ut löner ... Hur många som helst kan inte vara sjuka utan att det påverkar andras vardag. Och nu har jag inte alls nämnt sjukvården!

Klokt av dig att skaffa broddar! Jag har skadat knät två gånger genom vridning, då var det inte pga halka, men det är ju väldigt lätt att vrida till knäna när man halkar. Jag har testat olika typer av broddar, mitt problem var att hitta några som passade på mina kängor och som satt kvar utan att förstöra skorna. Numera använder jag helst icebugs, men då kan man ju inte ta av dem när man ska gå inne i affärer och liknande. Men halkskydd är en välsignelse när det är halt!
Instämmer om kanadagäss, vi har dem här också. Men isen på dina bilder är fin!

Jag är glad att du fortsätter med dina torsdagspunkter!
Ha en bra torsdag
Kramar!

Brysselkakan said...

Broddar är räddningen! Så himla bra!

Hoppas verkligen K, pojkvän och vänner är pigga snart igen! Låter inte bra att hon har problem med andningen...

Det har lite smått börjat saknas matvaror även här, fick fråga efter flera saker i måndags och de hade inte fått dem och damen sa att det är massor de inte fått. Och som du säger; det beror nog inte så mycket på hamstring utan mer på försenade leveranser, sjuka arbetare osv.

Vi måste igenom den här skitstormen och hoppas det går fort och vi alla klarar det bra. Fler och fler vänner åker dit nu...

Annika said...

Monica:
Ja, det är väldigt lugnande att de bor tillsammans alla fyra.
Håller koll på varandra. Allt sånt.
K sa idag att det är som en förkylning, en kraftig. Men inte lika illa som en flunsa.
K fick sin booster i september så det mesta med den har säkert gjort sitt.
Läste i tidningen att omicron lär vara lika smittsam som mässlingen.
NOT fun.

Tycker allt svajar med hela omicron.
Ingen ide att hålla på med covidpass och sånt nu. Det hjälper inte. Och de som är dubbelvaxxade har ju inget kvar alls närapå av sitt.
Fånigt att hålla på med såna pass nu.
Omicron går över oss alla.
Precis, när är dt covid? När är det ett benbrott?
Hur klassad det?Tror det är exakt samma problematik här.

Vet inte heller vad jag ska tro om vaccinen längre. Pfizer lär ju ska släppa ngt specialnischat mot omicron i mars, men hur mkt vaccin ska vi egentligen?
OCH hur kommer det att hjälpa inför nästa mutering?
Tror absolut inte skiten är över för oss. TYVÄRR!!

Precis, det känns som ett evigt gissande och alla är experter ... typ.
Så trött på det här nu.
Less.
Även AT och gänget gissar.
Fauci här i US också.
Nä, fasiken bäst att bar låta bli att läsa eländet.

Var och handlade idag, inte så mkt folk. Skulle säga 100% använda munskydd.
Men jag fattar hur du tänker, det är ju absolut inte samma sak med det användandet i Sverige, jag vet ju det.

Lärarna dock.
Jamen ja, jag känner så förfärligt med den arbetsgruppen. Och all skolpersonal.
Elelverna ockå
Men lärarna blir ju sjukare.
Ingen bra situation detta. Tycker skolpersonal får så lite uppmärksamhet just nu.

Intressant med mannen bakom PCR, på ett sätt synd att han inte fick se detta.
På ett annat sätt, lika bra.

Ja, Monica, vi får mysa på så gott vi kan våra bubblor. Sen får vi hoppas att det inte ska slå så hårt den dagen vi får skiten.
Sen får vi väl se när saker och ting börjar bena upp sig som de ska igen.

Ha det så jättebra nu, Monica!!!

Annika said...

Bettan:
Du måste ha läst samma artikel som jag läste i Washington Post i veckan. Alltså kan tro att den är tagen fr WP och översatt av sydsvenskan.
KAN berätta att det inte är så illa, iaf inte här där jag bor, tack och lov.
Berättar mer imorgon.
MEn nog märks det på vissa varor, det går det. Dock inget alarmerande kan jag säga.
Viruset ja, det gör som det vill med oss. VEM hade kunnat tro detta hela två år senare?
GAAAHH!!
Tröttsamt är bara förnamnet.

ISPORR till folket!
NU!!
HAHA.
Jag ska ut på jakt så snart jag kan,

KRAMAR till dig!

Annika said...

Humlan:
Ja lite tungt är det allt att hon är på andra sidan landet.
PUST!!
Men jag tröstar mig med att de har varandra och tar hand om varandra. Typiskt nog har ingen av dem en febertermometer i sin ägo ...
För feber har de, skulle vilja veta hur hög den är ...
Men det var iaf inte värre idag än igår.

Aha, så du har märkt av det du också ... med varorna!!
Interssant.
Ja, jag tror det är mkt som spelar in där, inte minst alla som är hemma och sjuka. Man ska ju vara hemma vid minsta känning.
DET märks nog tydligt nu bland de som kör ut varor etc.
Du har så rätt i det du skriver och jag håller med.
Hur många kan vara hemma innan det blir samhällsfarligt?
De får nog slopa det där med att stanna hemma för lite snuva snart.
Kan inte kräva det i långa loppet.
Ja, vi får se hur det fortgår det hela.

Broddar ja...
Icebugs är jag nyfiken på.
Jag kan tycka att de jag har inte skyddar lika mkt som jag skulle vilja. MEN jag har inte heller provat på riktigt halt underlag.
Kan tro att Icebugs är otroligt bra.
Ska spana lite på dem.
Knän är mitt sorgebarn, och det är säkert så att jag måste byta ut dem. PUST!!
Orkar inte tänka på det heller.

Avskyr kanadagäss, Har noll problem med utrotning i det fallet, hehe.
Men isporr är fin, hihi.


KUL att du gillar min punkter.

Kramar till dig Humlan!!!

Annika said...

Brysselkakan:
VERKLIGEN!!
Skulle inte vilja gå ut utan dem. Nu är det flera plus så nu skulle det gå fint, men annars.
NEJ!!

Ingen större skilland hos de unga fyra idag.
Men inga problem med andningen längre, och det är det viktigaste av allt.
PUST!!

Aha, ja hos er också ...
Tror absolut att det är så med varorna i butikerna ... De har problem med leveranser pga sjukdom.
Och här via att folk blir så knäppa vid snöoväder. Då ska de prompt köpa på sig som skulle de bli insnöade en månad ...
PUST, ett äkta DC-fenomen.
Men, det är faktiskt på ngt sätt lugnande att även ni känner av det.
Övergående är det ju, ska vi tro.
Men jag hoppas verkligen att de reder upp hela detta trassel med handelskedjor och importer. Tröttsamt.

JAPP, vi måste igenom skiten nu, ride out the storm. K sa idag att det är som att ha en värre förkylning, men inte så illa som en flunsa.
Hon fick sin booster i sept. Säkert är den ganska värdelös nu när det gått så lång tid.

Vi för göra det bästa, B, hålla oss i hemma och vara försiktiga.

BP said...

Tycker att Karolina är duktig att laga mat åt alla trots att hon känner sig risig. Men det är ju ett sätt att skingra tankarna. Vet inte vilket slags sjukförsäkringssystem USA har nuförtiden, då Obama Care aldrig gick igenom, men jag har förstått att det är inte lika förmånligt som här att vara sjuk och få betalt från Försäkringskassan. Hursomhelst hoppas jag att Karolina kryar på sig snart.

Har inte hört att utbudet i livsmedelsaffärerna återigen blivit sämre här. Minns att det var mest jäst, mjöl och papper som saknades under förra vändan. Däremot är det många "pryttlar" på bilar som inte levererades och därmed försenades nybilsleveranser med upp till tre månader.

Broddar - ja, här är det ju nästan ett måste om man vill "överleva". Jag har både broddar och Icebugs. Den här vintern har jag hittills klarat mig med broddar.

Susjos said...

Trist att Karolina är sämre, men ändå positivt att hon orkar laga mat, skönt att de är flera som bor ihop och har lite koll på varandra.

Ja, broddar har vi också att sätta på skorna, och jag har köpt ett par sköna kängor med broddar förra året, som jag i år använt ett par gånger, toppenbra! Men idag hade vi 7 plusgrader, så det var ganska torrt på asfalten i alla fall när jag gick min promenad utan broddar!
Nej, har inte märkt att det är varor som saknas i butikerna...ännu, peppar peppar!
Ha det gott, och var försiktig på isen, trots broddar!
Kram!

Annika said...

BP:
Det tycker jag också.
Ser det som ett friskhetstecken, att hon ville, vr sugen på ett nytt recept, tt hon orkade och att hon tyckte om det.
BRA tecken tar jag det som. Får se vad hon säger dig när hon ringer.
K är under vår sjukförsäkring än så länge.
Men du har rätt i att sjukskrivningar kan vara knepiga även för oss som har försäkring. Mkt är upp till arbetsgivaren. K är inte fast anställd på ngt av sina jobb, hon fakturerar sin tid till de bägge företagen. Så hon är väldigt skyddslös ändå.
Men även min makes chef, som är CFO jobbar på när han är sjuk. Han har covid också nu. Han har jobbat de allra flesta dagar under sjukdom, är runt 60. Det är så här, ett helt annat klimat runt sjukskrivningar överlag och ingen försäkringskassa som går in oc täcker upp. Folk som jobbar för stat och kommun har det i detta fall bättre än de (som P) som jobbar för privata företag. Men alla har ett antal sick days per år som de kan ta ut och få lön för. Tro mig, det är inte alla som tar dem även om de finns.
GAAAH, komplicerat ämne. VILL du att jag ska vika ett helt inlägg åt detta vid tillfälle???
Let me know isf.

Ja, mkt försenat nu, som du säger.
Suck och stön, vad är det för tider vi lever i?

Din läskiga is på bilden var hemsk.
Är sugen på icebugs tror jag.

Annika said...

Susjos_
SÅÅÅ skönt att K bor med killarna. Att de har koll på varandra.
Alla verkar mp ungefär lika dåligt.
Ska bli intressant med dagens rapport.

Broddar ett måste, så glad att jag äntligen skaffat.
Men ja, är det sju grader plus behövs de ju icke.
Konstig vinter överallt iår.
Som du säger, jag har mörkt att man ändå måste vara ytterst försiktig även med broddar. Så nej, halka är vinterns absoluta baksida.

Kramar!!

Steel City Anna said...

Jag har kängor med inbyggda broddar, så himla skönt! Förutom att man halkar när man är inomhus :) Det har varit extrema väderväxlingar här, från 17 minus till 7 plus och så ner igen. Halkan blir jobbig! Dock sandas och saltas det himla bra och snabbt, tom ute i skogen.

Det känns enormt tråkigt med Omicron och man är så slut på krafter att anpassa sig och vara flexibel med plan a, plan b och c. Skulle gått på två teaterföreställningar i jan/feb som är uppskjutna till september. Så trist när man trodde att man skulle kunna återgå till ett normalt liv.

Hoppas K snabbt blir frisk!

Från Glam till Damm said...

Alltså broddar är helt underskattade men livsnödvändiga och en riktigt bra uppfinning. Här var det glansis en morgon och då är det bra med broddar, som dubbdäck ser jag det, men till skorna.

Här i Sverige har vi kanske inte tomma hyllor men maten har blivit galet dyr. Priset på smör, till ex. har stigit med 25%. Det gäller verkligen att tänka efter när man handlar.

När jag var hemmafru hade jag tid att kolla upp kampanjepriser och vad som var på REA och så använde jag kuponger, men nu finns inte tid för det på samma sätt. Ser att min mamma som är pensionär har tid att planera sina matinköp på ett jättebra och ekonomiskt sätt.

Jag hörde att det är logestikproblem i hamnar och at tvaror inte kommer fram som de ska.

Intressant inlägg!

Varm kram,

Anneli

Annika said...

Anna:
Låter toppen!!
men inte så kul inomhus, om man går och handlar menar jag ... YIKES!!
Fast man kanske vänjer sig?
Extrema väderväxlingar verkar blir vanligare i Sverige också. DET är inte kul. På ngt sätt alls.
USCH!!!

Jaaa, bort med omicron och alla varianter nu ...
NU!!
Oj så less man är. OCH ffa du som lärare.


He en fin måndag!!

Annika said...

Anneli:
Ja, ett måste.
OCH ffa där du bor såklart. ÄNNU mer så än här.
Glansis, det är verkligen otäckt.

Inflationen ja, inte roligt.
Dyrt här med, men det har det ju alltid varit. Men dyrare nu än förr.
TRIST på så många sätt med så mkt just nu ...
BLÄ.

Handelskejdan ja, den kan vi skylla mkt på just nu,
Fasiken vad trött jag är på mkt just nu, som sagt.

KRAMAR!!