Thursday, January 27, 2022

Torsdagar, Ljusare, Veckans Chorizo, Suck, Is och And just like that ...
Hej torsdagsmänniskor!!* Torsdagar!


Vem mer gillar torsdagar här?
Det är en av veckans favoritdagar för mig. Det känns att helgen är nära. Dessutom har vi alltid vår svennefrulle på torsdagarna. Alltså då vi svenskor träffas. Så trevligt. Idag vankas det semlor! YAY!
Torsdagar, alltså svennefrulle och sen kan det hända att Peter och jag tar oss ett glas vin framåt kvällen. KAN hända, det händer inte varje torsdag.


 Torsdagar är också den dagen då jag och min älskade Sara (min syster) facetimar. Alltså, en hel del att se fram emot så här i slutet av veckan.
  * Ljusare …


Jag har egentligen NOLL och inget alls emot vinterns mörker. Det är förlåtande och mysigt kan jag tycka. Jag har alltid tyckt det.
Tror inte jag skulle ha så stort problem att bo i norra Sverige, eller långt norrut i Kanada eller Alaska. När andra suckar över mörkret på hösten tycker jag mest det är en mysig tid vi går in i. Men det är jag det …


Vem vet, kanske var jag vampyr i tidigare liv?
Gillar vintermörker och levande ljus? Vampyr!
Precis som hantverkaren sa en gång då något skulle fixas i huset. När hantisen anlände satt jag vid datorn omgiven av levande ljus i den mörka, sena eftermiddagen. 
Fast, han frågade ju faktiskt om jag var en HÄXA! Rätt ska vara rätt.
Häxa, det är inget omöjligt det heller … HAHA.


 Nej, men THAT being SAID!! Nu märks det tydligt på eftermiddagen hur mycket ljusare det har blivit sedan i december. Solen går ner 17:23 nu.
Det är ju härligt det också. Det tycker jag med. Faktiskt tycker jag det, haha.
Löfte om den vår som kanske ligger sådär en fem veckor framåt i tiden här …  * Veckans Chorizo


Älskar instagram så mycket. 
Ett så trevligt medium. Eftersom jag har ett öppet konto där kan vem som helst börja följa utan att jag har minsta kontroll över det.
Jag har tidigare skrivit om “män” som börjar följa, fejkade konton med snodda bilder, botar and what not!! Ofta ger de sig ut för att vara högst uppsatta amerikanska militärer, doktorer eller piloter. Skriver de något på engelska är det alltid på dålig sådan. FEJK!!
OCH de följer endast tjejer. BLOCKERING! Direkt.
Ibland skriver de något privat meddelande också. De tror alltså att de ska få svar?
Istället blir det en direkt BLOCKERING!!
Jag blockar i snitt ungefär 20 nya “manliga” följare om dagen.


NU har ett nytt fenomen uppstått. TJEJER. Lättklädda sådana. Alltid med kanadensiska och tyska flaggan i profilen. Någon av er som märkt av detta?


Fantastiskt ändå att de tror att de ska få följare på detta sätt.
Botar och allt per automatik, antar jag. Men det blir inget annat än BLOCKERING.

Skrattretande, really.* IS!Vilka kalla dagar vi har haft denna vecka. Igår var det åtta minusgrader då jag gick ut på min morgonrunda. Det var helt vindstilla och solen gick upp. Fantastiskt skönt. Jag frös inte alls. Det var bara en så himla fin promenad. 
Dammarna vid The Wharf måste vara bottenfrusna nu.  HÄR kan de som bor lätt åka skridskor om de vill.  * And, just like that …


(OBS! Innehåller en spoiler från första avsnittet)


Jag har hängivet följt Sex and the City uppföljaren, And Just like that, sedan den hade premiär på HBO Max i december. 
Jag är ju ett äkta gammalt SatC- fan! Äger samtliga säsonger av SatC på dvd och äger även de bägge filmerna. 
Anledningen till att vi skaffade HBO för 22 år sedan var för just SatC.


NU är tjejerna i serien (minus Samantha som tyvärr inte är med) exakt lika gamla som jag är, 55 år!
DET är roligt, och det är ju inte direkt vanligt att man gör serier om kvinnor i min ålder. Så, bra där!!
Sarah Jessica Parker ser helt ofixad ut i ansiktet, inga ingrepp (efter vad jag kan se). DET gillar jag mycket.
Samma med Cynthia Nixon (Miranda), hon ser också helt naturlig ut.
Kristin Davis, not so much! Sönderfixad. Men, det är vad det är. 
Alla bilder från HBO Max


Vad jag har problem med— speciellt under de fyra första avsnitten— var att tiden verkar ha stått stilla för de här damerna. 
Att de inte hängt med alls i vad som hänt sedan filmerna kom i början av 10-talet. Att de varit som inlåsta i en garderob i 14 år …
Ett exempel (bland många), supersmarta Miranda var som tappad bakom en vagn då hon kom till sin första lektion på Columbia University (masters degree in spe för henne) och träffade sin svarta, unga professor. Helt osannolikt reagerade Miranda under den lektionen och det gjorde det hela så stönigt. Pinsamt och CRINGE!! 
Miranda stoppade foten i munnen hela tiden. Gamla Miranda skulle aldrig ha gjort så. Vass som en kniv som hon beskrevs i serien och filmerna. HUR kan en så vass hjärna bli helt avtrubbad? USCH, ogillade just denna scen så mycket.


Vad jag har emot serien (även om den NU har tagit sig) är hur överdrivet politisk korrekt och woke den är.
Det är väl bra om det hålls inom rimliga gränser, men här blir det helt enkelt för mycket och till slut blir det bara så att man sitter och himlar med ögonen.
RELAX already, manusförfattare!!


Carrie har, underligt nog genom alla år, behållit sin lilla lya i Greenwich Village vilket också helt osannolikt.
Där har den stått tom, liksom. Nu är hon tillbaka där igen som om absolut inget har hänt…
Hennes sorg efter Big? Nybliven änka som är, knappast synbar ...


De andra äkta männen i serien, Steve och Harry (Mirandas och Charlottes män), agerar också som om de tappat miljontals hjärnceller sedan serien och filmerna.
Numera verkar de befinna sig i något slags neanderthalstadie. Fattar det inte. Jag fattar inte hur manusförfattarna tänkte här.


Jag känner för And just like that … ungefär som jag kände när "Gilmore Girls" kom tillbaka efter elva år. Jag var SÅ förväntansfull eftersom jag fullkomligt avgudade den serien. 
Samma sak där, det var som att tiden stått stilla i “A year in the life”.
Lorelai och Rory betedde sig som om de inte gjort ett skit för att utvecklas på elva år. Istället borde ju Lorelai och Luke varit gifta sedan länge, kanske fått ett barn tillsammans, haft ett företag ihop, byggt ett nytt hus … Men nej … 
And, just like that följer i samma spår, ATT ha fastnat kvar.


Fansen VILL ju se utveckling och kunna relatera.


Oh well, And Just like that har blivit bättre avsnitt för avsnitt, DET HAR DEN i rättvisans namn. 
Jag himlar inte längre med ögonen så de fastnar i skallen, vilket både jag och Karolina gjorde under de första tre avsnitten. Vi satt faktiskt med skämskuddar framför oss i början, haha.
Som sagt, serien HAR tagit sig. 


OCH jag tycker det är så coolt att se tjejer som är i mitten av de femtio i huvudrollerna.
KUL är det också att kolla in modet och stilen!
Carries skor till exempel, som jag själv absolut inte skulle kunna stå ut med att använda till vardags eller ens till fest, är ju bara en fröjd att se. GOOOOO CARRIE!!
Hemmen och inredningen likaså hos tjejerna! Allt sånt. 
Hoppas givetvis på en säsong till. OCH att Samantha (Kim Cattrall) ska komma tillbaka. DET är inte samma sak utan henne.
Samantha är ju tio år äldre än Carrie, Miranda och Charlotte, så goooo for it! Anledningen till att Kim Cattrall har tackat nej lär handla om slitningar mellan henne och SJP, men förhoppningsvis kan de kanske reda ut det hela? Hoppas!


OM någon av er sett/ser serien får ni så gärna skriva och berätta vad ni tycker om den!
JAG vill så gärna ta del av vad ni tycker! Spill the beans!!


Mer seriesnack blir det nästa veckas punkter!!***En bra torsdag önskar jag dig!!

21 comments:

Elisabeth said...

*Torsdagar är en bra dag, en vanlig arbetsdag så att säga. Jag gör inget speciellt, utan det är som det brukar vara när jag jobbar. På pluskontot finns att jag har planeringstid innan och efter lunchen, vilket gör att jag inte behöver stressa med den, och det är skönt!

*Haha, du kanske var vampyr i ditt förra liv, vem vet? ;-) Vintermörkret är INTE min favorit, även om jag har lättare för det nu än för ett antal år sedan. Här märks det också att det blivit mycket ljusare - solen går ner 16:07 och halv fem är det fortfarande ljust! Helt fantastiskt. Nu längtar jag bara efter att det är ljust när jag går till jobbet, men det lär dröja, eftersom solen går upp 08:06.

Jag minns för övrigt SÅ väl när jag bodde i Österrike; när mina kompisar (ej svenska) klagade över att det var så mörkt skakade jag bara på huvudet, för jag tyckte att det var LJUST. Halv åtta på var det ljust och sedan blev det inte mörkt förrän vid halv fem! Det kunde ingen kalla mörkt, tyckte jag. ;-) (Googlade och hittade följande tider för solnedgång och soluppgång 21 december för staden jag bodde i: soluppgång 07:41, solnedgång 16:09 - alltså ljusare än min svenska stad nu - och då tycker jag ändå att det blivit så ljust...)

*Chorizo är alltid lika rolig och söt! Undra om hen vet ett hen har beundrare i Sverige?

*Jag har också fått en del förfrågningar av lättklädda tjejer, suck! Fattar inte hur folk kan gå på den typen av konton.

*Isen är fin! De som bor vid dammarna har onekligen skridskobanan direkt utanför fönstret.

*Sex and the City-uppföljaren har jag ingen koll på, men utifrån det du skriver förstår jag din frustration!

Yvonne said...

Torsdag redan? Ja, dagarna går i rasande fart vecka efter vecka. Härlig tradition med svennefrulle varje torsdag, hur många är ni som träffas då? Semlor, ja det ser jag fram emot att åka till Tösses på Karlavägen och äta en semlewrap, köpte 2 semlor här på en svensk affär som kör bakeoff, men det var inte ett dugg gott, torr bulle. Klagade så klart och ska få nya när vi kommer ner nästa gång. Våra goda vänner (som hade rekommenderat dem) hade samma upplevelse samma dag, så nåt måste ha gått totalfel i bakandet.

Mörker gillar jag inte, tycker det är så skönt med ljuset, här är det ljust från strax före 08 på morgonen och ljust ända fram till ca 18.30 och det är härligt. Tycker mörkret bara är mysigt att titta på då man är inomhus och har en massa ljus tända. Här har jag svårt med levande ljus då värmen sprutar ut från AC-maskinen och gör så alla ljus rinner, nackdelen med att ha för litet kombinerat kök/vardagsrum, hi, hi.

Chorizo är bara för söt, gillar alla utstyrslar och texten till.

På Insta får jag mest dessa sk militärer, flygkaptener och gud vet allt som vill bli vän med mig - blockering och borttagning med en gång. Lättklädda tjejer har dykt upp några gånger dåoch då, samma där, blockering direkt. Tröttsamt!

Fina bilder som vanligt, men vet inte om jag skulle våga mig på att gå ut på dem, vill gärna ha garantier att de håller.

Sex and City, såg jag då den gick, men har inte sett något efter serien tog slut för si så där "hundra år sedan". Verkar ju lite knepigt att inte manusförfattaren inte tänkt på att många år gått sen sista avsnittet och tiderna har förändrats.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram.

Annika said...

Elisabeth:
VISST är den BRA!!!
SÅ bra!!
Låter som en bra veckodag för dig också.

HAHA, minns du att vi förr brukade skriva att just 16:30 och ljust var en magisk brytpunkt. Jag minns det själv så väl då jag bodde i Sverige.
Just 16:30 och ljusets återkomst var en speciell tid.
Igår tänkte jag att det faktiskt även fast en smula dagsljus kl 18.
Lite, lite.
Förstår att du ser fram emot att gå till jobbet då det ljusnar.
Snart, snart!!

Precis, du är som jag här ... Du tänkte, aha well ni har inte varit i Sverige en vinter, det hörs. HAHA.
SÅ kan jag också tänka än idag när ngn HÄR klagar på mörkret. HAHA.
Tänker ... du vet inte vad du snackar om, haha.

Jag har talat om för Chorizos matte att jag skriver om den lille C varje torsdag, så hon vet, hihi!!
Ja hen är ju så rolig!!

Ja, och just nu exakt samma "presentation" på de där tjejerna, ett namn och så tyska och kanadensiska flaggan. SÅÅÅ sjukt.

Ja, nu är det kallt, -11 när jag skriver detta.

HAHA, bra att du fattar ändå, Elisabeth, om nya SatC. Det blir lite för mkt av det goda ibland.


HA en toppendag!!

Humlan said...

Jag förstår att du gillar torsdagar, de låter verkligen som goda och trevliga dagar, men för mig är det ingen skillnad på veckodagar, vilket kanske inte är så konstigt.

Jag har inte heller något problem med vintermörkret, men märker när det har varit en period med riktigt mulet väder så gör en dag med solsken att jag blir mycket piggare och gladare. Så jag påverkas nog mest av att det inte blir riktigt ljust, inte hur kort tid det är ljust. Med detta sagt så gläds jag också nu när man märker att det blir ljust tidigare och dagarna är längre.

Chorizo är, som vanligt, bra och matte har verkligen härliga texter till också!

Ja du, jag gjorde ju Instagram privat för att jag tröttnade på att rensa, nu kan jag avvisa dem direkt. Jag har också lättklädda tjejer som vill följa men när jag har tittat efter så har de oftast varit från Östeuropa.

Jag har nog sett alla avsnitt av SatC även om jag inte följde dem slaviskt och allt har jag ju inte sett i rätt ordning då, men det är verkligen en av de få serier som jag faktiskt har sett. Men det du beskriver av den nya serien hade nog fått mig att stänga av redan under något av de första avsnitten och sedan struntat i den. Jag hade inte fortsatt att se en serie där jag längtat efter en skämskudde! Det låter dessutom väldigt sorgligt att ingen av dem har utvecklats eller levt under så många år! Nä, mig hade de tappat! Annars är det ju roligt att se något som handlar om kvinnor mer i ens egen ålder och hade Samantha varit med så hade det ju blivit lite runt min ålder också.

Hoppas du har en riktigt bra torsdag och att semlorna var riktigt goda!
Kramar!

Brysselkakan said...

Har just ätit årets första semla! Så inte avis på dig just nu!

Jodå, även med ett privat konto på Insta så får man förfrågningar från de där lättklädda kvinnorna... irriterande! Man undrar ju vad det ger? Tjänar någon på det? För i så fall måste ju folk gå på det också...

Njut av din semla!

Brysselkakan said...

Just det!
Frågade sonen om testerna och han har rätt till dem också, de måste beställas sa han och han har inte gjort det för han kan testa sig på universitetet om det behövs.

BP said...

Ja, jag följer ju ett tema som KajsaLisa uppfunnit "Tråktorsdag". Egentligen tycker inte jag heller att torsdagar är tråkiga. Det är betydligt värre med tisdagar tycker jag. Den dagen "has nothing going for it".

Veckans Chorizo är bara sååååå bäst. Chorizos matte är helt suverän! Vilken idé med Harry Potter, ugglan Hedwig och Hogwarts. Å självaste texten - den kvinnan är så oerhört kreativ. Fantastiskt!

Härliga bilder du tagit! Men det gör du ju dagligen. Du är en mycket skicklig fotograf:-)

Susjos said...

Underbart att solen är uppe så länge hos er! Här går den ner 15.55 idag, och visst, dagarna bir sakta men säkert längre här också, men det går alldeles för sakta!
Jag har ett låst konto på instagram efter att nån hackade mitt konto, men får också flera förfrågningar från just militärer och läkare i USA!,haha.

Håller med dig om uppföljaren till SATC, scenen med Miranda på sin kurs var pinsam! De första avsnitten var faktiskt sådär, men det blir bättre. Och ja, Charlotte ser likadan ut som hon gjorde för 15 år sedan, jösses!

Jag mår verkligen inte bra efter min operation, har väldigt ont mellan varven och får ta en hel del stark medicin mot smärtan, men det ska väl bli bättre. Nej, de opererar aldrig två öron samtidigt, hujedamej så ont det skulle bli, och man kan inte ligga på den sida de har opererat. Man blir ju döv också, först om 3 veckor så ska jag bli inkopplad och hjärnan ska lära sig nya ljud, vilket kan ta lång tid. Men de finns de som fått ci på båda öronen, det vet jag ifrån den grupp jag är med i på facebook. Barn som föds döva blir opererade vid 5 månaders ålder, kanske tar de båda öronen på en gång där, jag vet inte? Men är du vuxen och varit döv i hela ditt liv så hjälper det inte att få implantat, för din hjärna har inget ljudminne då. Men vi som får vår nedsatta hörsel i vuxen ålder, där finns det goda resultat med just dessa implantat!
Hoppas jag hör dit!
Må så gott, KRAM!

Steel City Anna said...

Mörkret är vidrigt, jag räknar varje minut. Nu har jag kunnat börja åka till jobbet utan helljus och hinner precis hem för en promenad i skymningen de flesta dagar. Det där kolmörkret, att börja dagen i det, gör mig på enormt dåligt humör! Ljus piggar ju upp något iallafall :)

Grått, brunt och halt har jag just nu och längtar väldigt mycket efter våren ... Lååååångt kvar.

Sex and the city utan Samantha känns inget kul!

bettan said...

Jag skrattar högt när jag läser din recension av de första avsnitten SatC. Det låter verkligen inte klokt. Alltid trist när människor tappar hjärnceller och uppför sig skämmigt, hihihi! Måste nog se några avsnitt och kolla kläder, skor och inredning. Du tror inte Carrie haft sin lägenhet uthyrd under åren? Dumt att inte tjäna en hacka. Skoja bara.
Samantha kommer vara mycket saknad. De bilder jag sett av Charlotte gör mig beklämd. Sorgligt när det blir så mycket fix.

Jag gillar Ig. Tillför mycket och så otroligt att ha tillgång till så mycket information och bilder från hela världen. I alla fall de platser man är intresserad av. Kul att du uppdaterar ofta där��

Nu är kl 01 på natten. Nu blir det godnatt.
KRAMAR!!

Annika said...

Yvonne:
Veckorna fullkomligt rusar iväg!!
Fredag nu när jag skriver detta!!
Say what!
Igår var vi fem stycken hemma hos min kompis Lotta.
Kul är det. Vi har känt varandra länge.

Det är bäst å ngn svensk gör semlor. Åt det en gång i NYC på Fika. Nej, det smakade inte som det ska.
Samma sak en gång när jg köpte en prinsessbakelse i Andersonville i Chicago, smakade helt fel.
Så jag kan tänka mig att det inte smakar rätt i Spanien heller även fast det säkert är många svenskar som driver bagerier där.
Tösses sååå goda. Och semmelwrap så goda!!

Nä, jag är nog lite udda med mitt mörker.
Och jag vet, ljus och AC liksom ...
Nej, det går inte.


Ja herregud, insta alltså och de där nya tjejerna ... haha. Hopplöst.

Det är som om tjejerna i SatC suttit i en garderob de senaste tolv åren, haha. nej ,en faktiskt. Helt sjukt.
Idag en artikel i Washington Post om det, haha. Jag hade kunnat skriva den själv! Höll med om allt.

Trevlig helg till dig fina Yvonne!!
Kramar!!

Annika said...

Humlan:
En bra veckodag, känns nästan som om helg.
Gillar mkt.

Ja, det är verkligen märkbart med ljuset på em. På morgonen tycker jag det är lika mörkt som det var i december, märkligt nog.
Håller med dig om att gråa dagar i ett sträck blir lite deppiga och man gläds då solen tittar fram igen.

Chorizos matte är så härlig och bildtexterna måste jag ju lägga ut, de är halva grejen.

Ja, vad är detta med dessa som börjar följa en? På mitt privata resekonto kommer det aldrig såna förfrågningar. men på Skandigirl, dagligen ramlar den in. Det blir block direkt.
de här tjejerna har kanadas och tysklands flaggor som sitt signum. Varenda en, SÅ skumt. Antar att det är ngn bot.
Bort bort bort.


Jag hör vad du säger om And just like that. Varför inte sluta se den liksom? Men samtidigt är jag så nyfiken. Den har blivit bättre, det har den. Men gårdagens avsnitt var ganska smärtsamt att se, det måste jag medge, phew ...
Idag hade WP en artikel om Miranda som genomgått total personlighetsförändring tydligen, SÅ klockrent skrivet. Höll med om allt.
HAHA.
Ja, Samantha är 10 år ¨äldre. cool chick alltså.
Hoppa hon kommer tillbaka.

Trevlig helg till dog, bästa Humlan.
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
Såg ju det på insta igår, haha
Så kul, för min bild kom precis ovanför din bild i att flöde. Samma tema indeed.
HIHI!!
Ja, dessa "tjejer" alltså. What gives?? Får inga förfrågningar på mitt privata konto alls, men det kanske syns att det är inaktivt på ngt sätt? vem vet .
Som du säger, kanske nappar ngn? Vem tusan vet...
Har du också fått dessa tysk/kanadensare?? SÅÅÅ knäppt.

AHH, ja trodde nog att din son har all rätt till dem också. Till testerna.
Ja, man måste beställa dem. Snabbt gick det.
Men de har inte kommit än ...
SÅ vi får väl se när de behagar dyka upp

Annika said...

BP:
Ja, du gör ju det :-)
Tråktisdag hade varit bättre. FÖR jag håller med dig om att det nog är veckans tristaste dag, haha.

HÅLLER med dig om Chorizoa matte också. Hon är suverän!!!


OCH tack för dina ord!! Blir glad!!

Annika said...

Susjos!
Jag kollade precis min väderapp på min telefon och såg då att solen går ner så tidigt hos er nu.
I december går den ner som tidigast här 16:45 så det är en viss skilland på våra breddgrader.

Visst, alla dessa förfrågningar på insta. Så skumt. vem nappar liksom?
Läste om stora influensers på insta som fått sina konton kapade, otäckt. Mkt skit där, och jag tror det är svårt att få hjälp. Mitt eget blev ju snott en gång också, men då gick det att lösa. Suck.


ÅÅÅ vad bra att du också tyckte det var extremt pinsamt i And just like that.
USCH vilka scener. Och så OLIKT vassa Miranda att bära sig åt så.
Idag skriver Washington Post en artikel om just Miranda, komiskt nog. De tycker precis som du och jag.
Charlotte ja .. suck. Men Miranda är fan värst, haha.


TACK för ditt svar.
Nej, det borde jag nog ha fattat, att de inte tar bägge öronen på samma gång. Det är ju så känsligt också med så mkt organ där, som balansen och annat.
Usch vad jobbigt du har det. Inte kul.
MEN det SKA alla gånger bli bättre då det gått ett tag.
Jag vill så otroligt gärna att det ska gå BRA för dig nu. Som du säger, ljudminnen är nog ett måste.
ALLT ska gå bra!
Hoppas att du kan få en ngtlunda ok helg.

Stora, stora kramar från mig!!

Annika said...

Anna:
Stor skillnad från när du bodde i England, visst??
Förstår att du gläder dig över varje ljusare morgon du upplever.
Härligt.

Nej, det är inte samma sak utan Samantha.

Anna, hur gillade du A Year in the Life?
Du är lika stor GG fan som jag :-)

Annika said...

Bettan;
HAHA!
Phew ... det var verkligen ngt det.
Men det har blivit bättre det har det.
MAN skulle ju kunna TRO att Carrie haft den uthyrd, ja. Att hon tjänat en hacka, men NOOO!!!
Den har bara funnits där som extra hela tiden. Prime real estate på Manhattan liksom!!
Kristin Davis
har förstört sitt ansikte. Det är sorgligt.

IG for the win!!
Bara så bäst. KUL att du också lägger in bilder där.

STORA bamsiga kramar!!


Channal said...

Jag längtar till torsdagar när ett nytt avsnitt av Just like that! kommer ut på HBO. Så bra!! Vill se Aidian dyka upp snart! Även den nya serie The Gilded Age verkats vara bra! Inte lätt för de nyrika bli accepterade av aristokratin.

Harry Potter gillar mina tjejer! De är medlemmar i varsin skola i HP! Viktigt med rätt halsduk o andra prylar. De skulle gilla chorizo!

Visst märker jag av ljuset! Längre dagar! Underbart. Trevlig helg och kram! Anna

Annika said...

Channal:
Men du måste medge att det är ganska jobbigt med mkt i den? Senaste avsnittet var ju inte heller direkt bra ... den med mens etc till höger och vänster.
Jag längtar också till torsdagarna för att det är kul att se den, men jag har ganska många invändningar.
Ja, the gilded age ska jag absolut se!!

HP ja, såååå kult hos så många. Tror också dina tjejer skulle gilla Chorizo!!

Ljusets återkomst märks verkligen, speciellt på em!! Kramar till dig!!

Vonkis said...

Jag har inte sett And just like that... (har inte HBOMax) men såg för ett tag sedan att Carrie, Miranda och Charlotte nu är i samma ålder som Rose, Dorothy och Blanche var när Golden girls gick!

Annika said...

Vonkis:
HAHA, perspektiv!! TÄNK ändå.
DET trodde jag INTE!!!
Tack för att du talade om det för mig.
:-D