Thursday, January 20, 2022

Enkelfönster, Papperskopior, Snö, Rött kött och Covidtester åt folket.
Hallå torsdagsmänniskor!* Enkelfönster


Tack för era kommentarer igår på ämnet dåligt isolerade hus.
Det är nog så att US och UK kan ta varandra i handen då det kommer till den saken. Det är lika illa oavsett land.


Peter och jag bodde i en lägenhet i McLean, VA under tre års tid. Det var precis de åren innan vi flyttade till Reston
Lägenheten var en trea som låg i ett hörn av bostadskomplexet. Vi bodde på mittenplanet. Detta är också den enda gång som jag bott i en gated community.


Peters och mitt sovrum låg på galveln och det vette norrut. 
Vintern 1996 var svinkall här. Vi fick massor, massor med snö det året. I denna lägenhet fanns bara enkelfönster och gissa om det kunde bli kallt i den våningen, speciellt i vårt sovrum. Somliga morgnar, och det glömmer jag aldrig, var vårt fönster där täckt med is. PÅ INSIDAN!!!
Det var ett islagret som var nog så tjockt. Helt otroligt. Men ack så sant.


Vi bytte ut våra fönster i vårt nuvarande hus för 14 år sedan.  Då bytte vi ut samtliga fönster och samtliga stora glasdörrar (tre stycken). Dubbelglas blev det. Treglasfönster vet jag knappt om det existerar i detta land?
I ärlighetens namn vet jag inte om fönsterbytet gjorde att det blev varmare direkt? Men snyggare blev det ju.


Nä, isoleringen är och förblir sorgebarnet i amerikanska hem. Även om bloggläsaren Sweflo igår skrev att man nu börjar tänka mer på det här med isolering i nya amerikanska hem.  Inte en dag för tidigt isåfall.

* PapperskopiorVarje år gör jag min egen väggkalender. Jag använder mig enbart av mina egna foton då. Jag gör designen och bestämmer typsnitt via ett förtag online som sysslar med just detta.
Genom dem har jag gjort fotoböcker också, samt spelkort och säkert något annat som jag glömt i hastigheten. De är bra, helt enkelt.
Då jag gjorde min kalender i julas- och skulle klicka iväg den beställningen- kom en förfrågan från företaget ifall jag även ville ha papperskopior av bilderna jag skulle använda mig av i kalendern?
Det till en pytteliten extrakostnad. Absolut, tänkte jag, och klickade i den rutan.


Nu har jag både papperskopior och min väggkalender hemma. Det var verkligen så roligt att bläddra igenom bunten med papperskopior. Jag fick en flashback “to the olden days”.
Men sen då jag tittat igenom bunten så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med dem? Förr i världen klistrade jag in ALLA mina foton i album.
Nu har jag inte gjort ett album sedan i början av 00-talet Jag vet forfarande inte vad jag ska göra med alla dessa pappersfoton. De blir väl liggande, tråkigt nog.


Det är nog så att vi vant oss vid att få våra foton digitalt. Eller så gör vi fotoböcker, det är nya tidens fotoalbum.
Fotoböcker blir oftast vansinnigt snygga och proffsiga också.

Som sagt, det var roligt att titta igenom papperfotona, men sen då?

Brukar du göra papperskopior av dina foton?
Isåfall, var hamnar de?
Gör du fotoalbum av dem?
Scrap books?


Throw me a bone here! HAHA.


 
* SnöIdag är det sagt att vi ska drabbas av snö igen. Vi får väl se. Problemet är som alltid, halkan. 


Peter ska köra sin pappa till en läkarundersökning den här morgonen.
Jag funderar lite på om det verkligen är nödvändigt eller om svärfar borde boka om besöket.  Men, inför denna undersökning har min svärfar gått igenom en del preppande och jag förstår om han vill få den gjord.


Men, det kan ju så lätt bli kaos i trafiken med ishalka, snö och annat. Ingen här har ju vinterdäck heller. Peter är rätt cool med det hela, men jag är mer … Hmmm ...
Ja, vi ska väl hoppas och tro att det ska gå bra.


Vi får väl se om jag lyckas ta några vackra bilder.

* Rött kött 
Hur mycket rött kött äter du?
Känner du att det ibland kan bli för mycket av den varan?


Jag kan känna det. Som jag nämnde i tisdagens inlägg lagade jag en jättegod rätt i lördags, shortribs in wine sauce. Ett långkok, och sådana är trevliga att fixa med. Short ribs är revbensstek, enligt en översättning jag just körde.
Det är alltså nötkött det gäller. De är ganska goda, men har en verklig fettkappa. Jag har svårt för fett på kött, och har alltid haft. Har svårt för att äta det. Men, i det här fallet blandade sig fettet med vinsåsen och “ribsen” blev goda. 
Vi åt den här rätten både lördag och söndag. Men sen kände vi bägge hur less vi var på rött kött. OCH hur fet såsen blev likaså. Jag har känt det förr också vad gäller just rött kött. Det blir så lätt för mycket av det hela. Det är ju inte så bra för vare sig miljö eller kropp att stoppa i sig för mycket av den varan heller.


Jag kan lätt byta ut köttfärs numera mot kalkonfärs, eller mot meatless meat.
OCH jag kan ganska lätt välja bort biffar och annat också.
ÄVEN om jag tycker att en god, ej för fet, biff nästan är det godaste som finns. Men, jag har också insett att jag endast bör njuta av en sådan vid speciella tillfällen. 
Jag brukar säga att om jag skulle vara dömd till dödsstraff--och stod inför att välja min sista måltid innan min dödliga injektion utdelades--skulle jag välja en riktig god biff med gräddig vitlökspotatisgratäng och beasås + en sallad.
CLASSIC. Fniss.


Vad skulle du välja som din allra sista måltid om du skulle befinna dig på “death row” ;-)* Covidtester åt ALLANu i dagarna ska alla amerikanska hushåll få hem fyra covidtest av staten. Det är bara att gå  online och beställa hem så kommer de. Nej, de kostar inget alls oavsett om man har försäkring eller inte.
Endast fyra test per adress delas ut, om jag fattat det rätt. Lite kämpigt om man är fler än fyra i familjen som måste testas. 
Vet inte hur de ska lösa det, för jag tror ju att det är meningen att man ska få flera test än så.

OH well, våra är på väg iallafall. Alltid något. Jag har redan en liten bunt antigentest som jag köpt via Amazon härhemma. De är ju antigen allihopa, och jag litar inte riktigt på dem. Men, det känns bra att ha en liten samling hemma. För jo, jag tror nog vi åker på skiten vid tillfälle vi också.

Hur som, detta är verkligen dagens snackis in the US of A, dessa covidtester som ska ut till vartenda hushåll.Snart så ... Bild från USA Today
  ***

En fin och bra torsdag önskar jag dig!

22 comments:

Elisabeth said...

*Fy vilken historia om is på insidan av fönstret! Det skulle till och med jag tycka var kallt i överkant. ;-) Nej, men allvarligt talat, det låter som om det hade varit i ett fattigt land, eller i ett land i krig. I min lägenhet har jag tvåglasfönster, ser det ut som i alla fall. Huset är byggt i slutet av 70-talet och fönstren är inte bytta sedan dess, så det lär nog inte vara treglas.

*Jag gör fotoböcker med en del av mina foton - de från mina och mammas promenader och från mina föräldrars trädgård. Ska ta tag i resten av fotona också, men jag har inte riktigt kommit dit än. Fotoböcker - och även kalendrar! - tycker jag är ett SÅ bra sätt att samla sina foton, och som du skriver, fotoböckerna blir snygg.

*Hoppas att det går bra för Peter att köra sin papper till läkaren! Jag har inte körkort men att köra bil med sommardäck i halka låter verkligen otäckt. Å andra sidan är han ju van.

*Jag är vegetarian så jag äter förstås aldrig rött kött (eller något annat kött heller såklart). Numera finns det ju massvis med ersättningsprodukter för kött - en gång när en affär hade specialpriser köpte jag burgare där man hade gjort något så att det såg ut som att de "blödde". Lite skumt faktiskt och troligen bättre för någon som äter kött och bara vill ersätta vissa måltider med något annat.

*Bra med gratis covidtest! Är det PCR som ska delas ut alltså? Eller vanliga snabbtester?

Från Glam till Damm said...

Hej Annika,

Is på insidan av fönstern hade vi faktiskt i ett par rum här i huset (byggt 1970) men mest för att fönstren är gamla och hör väl till det som skall bytas ut härnäst. Men i äldre hus är det ofta självventilering och man kan råka ut för att det blir för tätt om man byter ut och sätter i fönster som är moderna och isolerande. Jag vet folk som råkat ut för mögel på så sätt. Svårt det där.

Älskar papperskopior och innan den totala digitaliseringen hade jag allt i fotoalbum. Jag fotade nästan lika mycket då som nu, och kunde framkalla billigt på typ Costco eller Target, och äger ca. 75 fotoalbum. Nu använder jag min blogg som ett ställe där jag förvarar mina foton, så den får dubbla som dagbok och fotoalbum nu. Jag vet inte ens vart jag skulle gå här för att få något framkallat. Man får väl beställa bilder online, men dethar inte blivit att jag gjort det. Ett tag köpte jag fotopapper och printade från datorn själv.

Här i Sverige har många regioner slutat med Covid-test nu för labben hinner inte med. På vissa ställen är testen slut helt enkelt.

Ha det gott!

Varm kram,

Anneli

Yvonne said...

Fy så hemskt det låter med is på insidan, då är det rejält dragigt hus, brrr! Vi har enkelfönster här i Spanien men är sugna på att byta till 2 glas så slipper man kondens på insidan och säkert lite mindre kallt.

Papperskopior på foton var länge sedan jag gjorde, har ibland lämnat in om det blivit jättefina kort på barnbarnen, men även det är längesedan nu. De växer ju så snabbt och bilderna blir ju snabbt inaktuella då. Hemma har vi ett fotocollage på barn och barnbarn i en ram med säkert 20-30 bilder i, den är lite mysigt att titta på och komma ihåg speciella tillfällen.

Jag har alldeles för många bilder på min telefon, men ska föra över dem på datorn när jag kommer hem, för jag har en sprillans ny dator där. Fortfarande tycker jag dock det är lite trist om man ska visa någon något att behöva gå till telefonen eller datorn för att visa, var lättare med fotoalbum, men, men tiderna förändras så det är bara att hänga med.

Snöstorm har vi visst på hemmaplan skrev min kompis, halt och bedrövligt väglag. Det går säkert bra för P och svärfar att ta sig till och från läkaren, tar säkert mycket längre tid än normalt med bättre det än att hamna utanför vägbanan.

Rött kött äter vi inte ofta, köttfärs använder jag rätt mycket men en biff el dyl är väldigt sällan. Just nu är jag inne i en period då jag prövar många nya veg rätter och tycker det är jättegott. Gjorde en supergod veg lasagne och vi höll på att äta "ihjäl" oss, så gott var det.

Om jag skulle måsta välja en sista rätt, ja då blev det nog någon god pasta med en god sås till, eller kanske min mosters goda potatispalt med en smörklick och hemgjord lingonsylt

Covidtest, ja här i Spanien var de jättedyra, ca 8 euro/st av den sorten man testar själv, men sen i lördags har staten bestämt att ingen får ta mer än 2.95 Euro/st. Var ner på Apoteket och köpte ett gäng, alltid bra att ha hemma.

Ha en fin torsdag, nu ska vi ner och ta en fika med grannar från Göteborg, så en stor kram skickar jag till dig

Sara said...

Sis, vet ju hur fruktansvärt kallt ni har inomhus på vintern, det är verkligen hemskt! Kommer ihåg hur via alla 4 låg och huttrade nere i källaren när vi var där på julen, Eli blev sjuk till och med. Och Peters arbetsrum var en plåga. Det är verkligen skumt att det inte byggs bättre från början.

Kan verkligen sakna fotoalbumen. Det är inte alls samma sak att kolla på bilder i mobilen eller på datorn. Inte alls. Och det roliga när man hämtade ut sina foton och gick igenom dem, underbart och pirrigt! Gillar dina fotoböcker, dock, de är väldigt fina.

Här har det snöat i natt. De har plogat undan snön men inte sandat vilket betyder att det är snorhalt!! Ren isgata! Läskigt. Då är det bättre att lämna snön så det finns lite att greppa i. Men det trycks ju också ihop och blir isigt sen såklart. Men att skotta utan att sanda är rätt verkningslöst. Måste köpa ett par skor med greppsula (vill inte ha dubbskor). Har ett par som är underbara, ett par Doc Martens, de greppar både is och snö, underbart. MEN de är iskalla och jag får ont i fötterna av dem så....

Du vet att jag inte är någon rött-kött-människa medan jag vet att du älskar det. Så vi äter inte rött kött så ofta.

Flott med testerna. Hoppas de är tillförlitliga också. Det är väl lite si och så med snabbtesterna (om det nu är det?) även om det väl är bättre än ingenting?

Hoppas P och P kommer fram till läkaren utan missöden idag. Puss, kram och älskar!

Annika said...

Elisabeth:
Ja det var sååå vidrigt.
Ett tjockt islager varje morgon. Minns det så väl.
Minns inte om det höll i sig hela dagen, men jag tror det. Då bodde vi ändå på mellanvåningen och hade grannar både uppe och nere.
DET var verkligen inte roligt med den isen.
Nope, i en POSH förort och i en gated community. Men ja, man skulle kunna tro att det var i tredje världen. Otroligt faktiskt. Undrar om de där husen än idag har enkelfönster?


Exakt, fotoböcker är perfekta. Roliga att titta i och SÅ snygga. Nya tidens album.
Men just papperskopior, vette fan vad jag ska göra med de jag fick hem. Tror de blir liggande och får ligga och blekas ur. Sorligt.
Det är jättebra och roligt att göra väggkalendrar och annat av sina egna bilder. har ju gjort två stora canvas också, det glömde jag att skriva.
Nej, men det är bra att det finns företag som sysslar med just detta. Om inte de fanns skulle väl varenda bild bli liggande på datorn?
Kul att du också går böcker till dig och din mamma. Det är ju en högst uppskattad present också.

Vet du, det regnar bara ... ett kallt iskallt regn.
Lika bra det.
Jag kommer väl inte att gå utanför dörren själv idag, haha.
Vidrigt väder.


Ja, jag har också ätit meatless meat som blöder. Faktum är att jag tycker att att det smakar precis som köttfärs. Ibland undrar jag lite smått vad det där "köttet" innehåller egentligen?
Svamp till stor del, visst?
MEN gott är det, funkar jättebra.
Kalkonfärs också.

Det är antigen som vi får hem, tror jag iaf. Jo, hyfsat säker på det.
SÅÅÅÅÅ jag litar inte på sådana riktigt... När K hade covid tog hon två snabbtester, bägge visade negativt. När hon sedan fick PCR svaret var det ju positivt. Så nja, man ska nog inte lita för mkt på snabbtester.

Annika said...

Anneli:
Har ni det?
Det är ju så otrevligt när man har det.
Yikes.
Förstår att ni måste byta ut fönsterna.
Du har rätt, det är nog en svår balansgång det där. Att inte islorera för hårt så mögel uppstår (en mardröm det också, kanske ännu värre).

Samma här, pappersfotona sattes in i album direkt, man skrev bildtexter och det var så roligt att titta i dem. Vänner och bekanta brukade gilla att titta i dem också. Jag med, när jag besökte vänner älskade jag att titta i deras album.
Numera? Tja, vem ser bilderna? Inte många.
Bloggen ja, det är ett ställe där man kan lägga ut sina bilder, och det gör vi ju. BRA det.
Insta också, även om det inte blir likadant där.
Ja, det var billigt att framkalla papperskopior här förr. Brukade alltid beställa i trippelkopior, skickade hem en massa, klistrade in och så ...
Kul var det.


Samma, det går knappt att få tid till ett PCR test just nu.
Helt hopplöst.
Antigen litar jag inte riktigt på. Men det är nog sådana staten skickar ut nu, tror jag. Kan inte tänka mig att det är PCR.
Ack ja, snart känns det som om vi borde skippa samtliga restriktioner. What's the point liksom?

Kramar!!

Annika said...

Yvonne:
Ja det var ytterst otrevligt och kallt var minsann rummet redan innan isen tjockade på sig på insidan,
Säkert skulle det vara bra om ni kunde byta till dubbelglas.
Det skulle säkert hjälpa mot råheten som uppstår.
Men billigt är det ju inte. Jösses vad fönster kostar.

Exakt, collage skulle nog vara kul att göra.
Om jag hittar rätt material, vilket jag borde kunna. Försår att du tycker det är kul med det collage du har hemma av dina barnbarn.
Så sant, riktigt fina bilder kan man absolut rama in. Men då tar jag dem nog i lite större format, tror jag.

Jag vet, det är trist när man ska visa bilder på telefon eller dator. Det känns som om bilder gör sig bäst i ett album, eller en fotobok. Fotoböcker är verkligen trevliga. Sådana kan du göra.
Tror att många gillar att titta i dem också.

ja, jag såg att det snöat en hel del i Sthlm. Facetimade med min syster också och hon visade mig gatan. Hon sa att det var svinhalt då hon gick till jobbet, men på hemvägen hade de sandat.
Här är det regn, som nu övergått i blöt snö. P och P är hos läkaren nu, tror inte det blir några problem att köra hem för min P.
Just idag vill jag inte ha snö i stora mängder.


ÅÅÅ du är som jag då, låter det som.
Att du inte äter det så ofta, rött kött. Det kan lätt bli för mkt.
Härligt att vara inne på vegospåret, det känns ju faktiskt väldigt fräscht också. OCH gott!!!

ÅÅÅ igen, PALT, det skulle jag vilja äta!!
Har aldrig ätit det, och tror att jag skulle tycka MKT om det. Härligt.
Jag kan förstå dig där.
Pastarätter ja, sååååååå gott också. TACK för ditt svar, kul!! :-D


Det är bra att de där testerna inte får kosta för mkt. Under jul var de sjukt dyra här också.
OCH de gick inte att få tag på.
BRA att man i Spanien bestämt att de inte får kosta skjortan.
Känner som du, bra att ha ett gäng hemma. Inte för att jag direkt litar på antigen, men det är ändå betryggande att ha en liten samling.

Nu har sååå mysigt där ni är. Bästa livet.
KRAMAR!!!

Annika said...

Sara:
NI fick ju drabbas av det, ja.
Eli blev så förkyld och ni andra frös. Det trots element, för visst hade ni väl ett sånt därnere??
HOPPAS JAG!!
Peters kontor är helt sjukt kallt också. OCH varmt på sommaren. Ett galet rum.
Ja, du vet hur det kan vara och den julen var det inte jättekallt väder heller. MEN är det under 10 grader är det kallt nog för att huset ska bli utkylt. OCH under tio är det ju nästan hela vintern, så.

Jag vet, det var sååå roligt att hämta ut foton förr i världen, titta på dem, klistra in dem.
LIKA kul var det att titta i album hos andra.
NEJ, det blir absolut inte samma sak att se bilder på ngns mobil eller ngns dator. Brukar köra airplay med bilderna till apple tv ibland, men inte ens det är jättekul.
Fotoböcker är roliga, och jag borde göra många fler än vad jag har gjort.
Vet inte vad jag ska göra med alla bilder jag fick som papperskopior? Aja, det ordnar sig. Tar väl med dem hem kanske.


Ja, vi pratade ju om det då vi facetimade. DET är helt värdelöst att ploga utan att sanda. Det blir ännu halare då. Halka är vidrigt.
Men nu vet vi ju att de hade sandat hihi. Så det var lugnt då du gick hem på Odengatan idag. BRA det!!!
Annars såg det väldigt härligt och vintrigt ut, tyckte jag.
Aha, så du har Doc Martins du, det har Klixo också :-)
Bra grepp, men ont i fötterna och inte varma .... NOT so good, Sis.
men det var inte dem du hade idag va?

nej, ni äter inte mkt rött kött, det vet jag :-)
Jag vet att du skulle välja fisk, hihi.
Den mat ni ska äta idag älskar jag.
Jag har dragit ner på det jag också, på det röda köttet. Som jag sa, det blir lätt lite mkt. OCH fettkanter och sånt, kan inte med det.

Tror nog det är antigen vi får hem.
Litar inte heller på dem, K tog TVÅ antigenhemtester under sin sjukdom, negativt på bägge. SEN kom PCR-svaret och du vet ju vad det visade ... SÅ nej, man får ta ett negativt svar där med en stor nypa salt. Däremot tror jag att ett positivt svar där är klockrent. Får du utslag positivt på ett hemtest HAR du absolut covid.

KRAMAR och ÄLSKAR!!!!!

bettan said...

Jag har så svårt att förstå hur det kommer sig att både USA och UK ska ha så svårt för att bygga varma hus. Har aldrig frusit så mycket som de gånger jag bott på hotell i London under vintertid. Jag knyckte filtar från tvätt-vagnar i hotellkorridorerna för att lägga på hög i fönsterkarmarna. Gardinerna fläktade i draget.

Avskyr halka. Avskyr broddar. Jag har broddar och använder dem ibland. Blir vansinnigt irriterad och väljer ofta att gå utan. Tycker inte det är lönt att skaffa de dyra Icebugs-skorna eftersom halksäsongen är så kort i Skåne. Men det räcker ju med att det är halt vid ett tillfälle för att olyckan ska vara framme.
Tar stavar som stöd. Stavar med "pigg".

Jag är inte alls förtjust i rött kött och har aldrig varit det. Så för mig är det ingen stor grej. Jag kan visst äta det men lika gärna avstå.

Min sista måltid skulle vara kokt torsk med potatis och senapssås. Nyfångad torsk, som är precis lagom tillagad och skivar sig. Förmodligen skulle jag mosa potatisen i senapssåsen och fortsätta att äta även om jag var proppmätt.

KRAMAR!!

bettan said...

Hej igen!
Så glömsk så jag blir tokig. Ville ju också skriva att jag saknar fotoalbum. Tack och lov gör Linda årskalendrar som jag blir jätteglad över att få. Men jag har massor av foton som ligger i sina kuvert sen många år tillbaka. Har varit dålig på att sätta in i album.

Tycker det låter bra att ni får snabbtester hemskickade.
Jag har för ett tag sen slutat att lyssna och ta in nya restriktioner. Det blir så snårigt och fullt av undantag. Jag har mina egna regler och stränga sådana. Undviker folksamlingar, munskydd när jag är i affärer, handsprit.
Hade igår anmält mig till en författarkväll på Malmö Stadsbibliotek men avstod.
Jag tror inte jag kommer undan smittan men jag försöker i alla fall.
Jag är väldigt irriterad på alla som inte vaccinerar sig. Alltså de som kan.

Undrar när det kan bli dags för 4:e dos vaccin?

En omgång KRAMAR till!!

BP said...

Is respektive kondens på insidan känner jag också igen från svärföräldrarhemmet i norra England. Man skojade ju också om det att i England bygger man husväggarna runt fönstren som sätts dit först. Mycket möjligt;-)

Det händer att jag gör papperskopior på enstaka bilder, men då bara för att byta ut ett gammalt foto i en ram med ett nytt.

Rött kött, absolut. Gärna "rare". Inte varje dag, men jag älskar entrecôte, flanksteak, eller en kotlett. Oxfilé däremot tycker jag är totalt överreklamerad. Den smakar ingenting - enligt mig alltså.
Långkok - nja. Det ser sällan aptitligt ut, för jag vill gärna äta med ögonen också. Men långkok är absolut inne. Måste medge att jag aldrig ätit kyckling- eller kalkonfärs. Inte quorn heller.

Min sista måltid - scampi med risnudlar.

Hörde Joe Bidens presstal igår. Så han skröt om dessa kostnadsfria Covidtest. Ja, han skröt om mycket mera också. Enligt BBC är han inte så värst poppis i USA just nu. Här delas inga test kit ut, utan dom måste man köpa själv - 350 kronor för fem test. Pålitlighet? Tveksamt enligt olika media.
Här och i många europeiska länder har man till och med slutat testa folk med hjälp av PCR-test, då man inte har kapacitet, då alla är sjuka i Covid, influensa, vinterkrälsjuka eller vabb. Endast riskgrupper och gamlingar testas fortfarande. Karantän har kortats från sju till fem dagar idag.

Ha en fortsatt bra torsdag!

Anonymous said...

Min sista måltid skulle absolut bli en
CRAB LOUI SALAD, gjord med Dungeness crab meat.
Dungeness finns endast utefter Västkusten. Smakade
den first vid Fishermans Wharf i San Francisco.
Rött kött äter jag sällan; gillar fläsk (pork loin)
men blir fort trött på "chicken". Min vegetarian
granne ger mej allt som oftast hemgjord soppa gjord
med lentils - jättegod. Gillar faktiskt soppa mer
än kött.
Gillar "riktiga" kort som man kan hålla i handen. När nån kommer med en telefon eller platta för att visa mej sina barnbarn, försöker jag komma undan, hehe. Och vem ska titta på dom efter fotografen är borta? Har professionella förstoringar av mina föräldrar, födda 1884 och 1891 på väggen i sovrummet. Helt underbara!

Det var ruttet väder i morse. Gick du ut iaf?

Ruth i Virginia

Annika said...

Bettan:
Skumt, eller hur.
FATTAR det inte heller. I de nordliga staterna också, vilket är helt vrickat. Nyfiken på hur det är i Kanada.
Exakt, som du i London. FRYS galore.
Kanske är det ngt bättre här? Men problemet är ju att det drar så för jäkligt.


Kan nog hålla med dig. Sugen på icebugs men tycker inte det är värt den korta säsong som det är här också.
Kan stå ut med broddar, men det blir ju jobbigt då det är mkt barmark och isfläckar här och där.
Ja, jg vet inte jag. Men skiträdd för att halka är jag så jag är glad för mina. Tror dock jag slet ut ett par pga just för mkt barmark, haha.
Nej, halka och is är verkligen vinterns baksida. Absolut.

Det är bra att du inte är så förtjust i rött kött, inte så bra för hälsan och inte för miljön.

TACK, bra sista mål du skulle välja. Gillar det mkt!!
Tycker jättemkt om torsk också!!!

album ja, visst saknar man dem.
Alltså verkligen.
Kalenderar med personliga bilder är jättekul och en jättebra gåva. SÅ personligt. Förstår att du blir glad när du får dem av Linda.


Ja, jag tror det är bäst nu att ALLA kör sitt race. Lyssnar inåt på vad som är bäst för just en själv.
Tror inte riktigt på restriktioner heller. Ännu mindre på rekommendationer.
Så det låter klokt som du gör.

VET, hur vad du säger om antivaxxers. Känner likadant.

KRAMAR!!

Annika said...

BP:
HAHA, ja så kan det ju vara ...
Kanske tänker de så, vi bygger runt fönstret. Fniss.
Nämen, det är ingen lek med kondens och is på insidan.
Obegripligt faktiskt hur det byggs och byggdes.

Ja, det är bra, att bara ut gamla foton mot nya i ram. Gillar den tanken. Ska spana och se om jag har ngt som kan bytas ut i den stl.
Förstorar jag annars blir det i större format.


Ja, jag vet ... rött kött är ju gott. En riktigt god stek, entrecote ... alltså ja ...medium vill ja ha den.
Jag tycker mkt om det.
Som sagt, sista måltiden, haha.
Men det där feta har jag så svårt för. Verkligen svårt för. Fett på kött.
Sant, långkok får sådan där "rejäl" färg, fattar vad du menar.

Asiatisk mat ja, så gott.
Din sista måltid låter mkt god :-)

Biden är inte så poppis nej. Inte lätt att bli det i dessa tider.
Men nog försöker han, det gör han. Ändå hoppas jag att han inte ställer upp 2024, för sin egen skull.
Japp, gratis test ska vi alla få, och masker nu med.
Har inget emot JB, men ja ...
Helt omöjligt att få tag på tester här med. Och de är dyra. Tycker JB gjorde helt rätt när han skickar ut dem. MEN det är antigen och de är väl inte så tillförlitliga. K tog två snabbtester under tiden hon var sjuk, bägge neg. Sen kom PCR, positivt.
Så tjaaa... NOPE.
Mne det känns ändå bra att ha en packe hemma.

Som jag skrev ovan, de kan lika gärna slopa restrirktioner och annat nu. Folk bör få bestämma själva hur de ska göra.
Somliga är försiktigare än andra, och andra kör rakt ut. Känns som om det inte är ngn ide längre, faktiskt. Såg att Sverige nu ska slopa krav på neg covidtest vid inresa från tex US.
Lika bra det. De kan göra samma sak här.

Ha en finfin kväll!

Annika said...

Ruth:
Låter så gott, Ruth!!
ÅÅÅ, tack för att du svarade på frågan.
MUMS, blir sugen på en sån sallad nu.
Klokt att inte äta så mkt rött kött, det kanske är därför som du uppnåt din respektabla ålder också, hihi!
Kyckling ja, det kan bli trist i längden.
Fläsk är jag väl sådär förtjust i, men gillar ju bacon och skinka. HIHI!!
Går också en jättegod linssoppa. DET är verkligen gott med soppor, det kan jag hålla med dig om. Speciellt sådana här råa dagar som idag.

Du har så rätt, Ruth. FATTAR att du tycker det är trist att se bilder på en telefon eller platta. DET tycker jag med. Jag ser mkt hellre ett album eller en packe med bilder.
Sen gillar jag fotoböcker mkt, eller så här via bloggar.
Men visst, du har rätt ... när fotografen trillar ifrån försvinner också bilder, såvida de inte finns i ett moln. Men då gäller det ju för ngn att ha inloggning.
Nej, men du har verkligen en fet poäng där, Ruth.


NEJ, gick inte ur i hällregnet. SÅ deppigt och vått.
Har inte varit utanför dörren idag. Värsta tänkbara skitväder.

:-D

PS, gillar att du har foton på dina färldrar i sovrummet!! Jag har det också på min mormor, morfar och lite andra foton. Men dt gör mig glad att du har ett sådant gammalt foto uppsatt.

Channal said...

Men Annika! Vilken fråga haha! Det har jag aldrig funderat på, min sista måltid. Usch så tragiskt. Hmmm… 1. Sill, svensk färskpotatis, matjessill, gräddfil o gräslök. 2. Färska skalade räkor, vitlöksbröd, avokado och prosecco. 3. Raggmunk, knaperstekt fläsk och lingon.

Vi äter en hel del fisk och vegetariskt. Köttet köper vi via RekoRing/lokalt - lamm, nöt o gris. Förra helgen åt vi biff Rydberg. Gott!!

Jag har gjort två fotoböcker via fb. Mina fb-bilder från åren 2020 och 2021. De blev verkligen jättefina! Har även gjort magnetbilder av Insta-bilder. Jättefina bilder du har gjort! Det är kul! Älskar pappersbilder.

Hoppas allt gick bra med er svärfar! Förstår inte hur ni kan eller vågar åka utan vinterdäck. Idag gick vi massor av snö igen! Och KALLT!!

KRAMAR Anna

Susjos said...

Hoppas det gick bra för din svärfar idag och Peters körning!
Här hemma är det också lite kaos på vägarna...vinter inte min favvo årstid!

Jag älskar också album, men har slutat att göra dem ja, har gjort två fotoböcker, heeelt underbara! Är så nöjd med dem, men kostar ju en slant.

Rött kött ja, vi äter inte så mycket rött kött, mest lax i alla former, och kyckling. Men jag är väldigt svag för "Gustafs korv", som är rökt hästkött, inte så bra kanske, men sååå gott!
Nu borde jag försöka sova, men ska bli farmor i natt, så jag är såååå orolig!
KRAM!

Annika said...

Channal:
HAR du inte??
Det har vi tom talat om vid julbordet ett år. HAHA.
Fråga runt ska du se vad folk svarar, haha.
Gilar dina önskningar. ALLA goda. mums!!

Fotoböcker blir verkligen fina!!
Så proffsiga och även roliga att titta i. Nya tidens album, helt klart.
Magneter av instabilder har jag gjort också. Det blir så snyggt.
Vet inte vad jag ska göra med dessa kopior. Kanske tar jag hem dem till mina föräldrar.

Vinterdäck så. helt enkelt därför att de inte finns. Ingen har dem. Tror inte ens de går att köpa här.
Dessutom är det ändå så få dagar då de verkligen behövs. Men klart, vissa vintrar är strängare än andra.
Vi har kort sagt inget val, det är bara att digga läget och ha 4-hjulsdrift (förhoppningsvis), köra försiktigt och hoppas på det bästa ...

Det bra regnade igår så det var lugnt.

KRAMAR!!

Annika said...

Susjos:
Tack, allt gick bra för P och P. Det blev bara regn av alltihopa.
Vidrigt väder igår.

Fotoböcker är såååå fina.
De blir proffsiga och är roliga att titta i.

Ibland är rött kött så gott, men det får inte bli för ofta.

FARMOR!!!
SÅÅÅÅÅ otroligt spännande!!!

Kramar!!!

Brysselkakan said...

Det där med is på insidan av fönster har jag sett under åren i Bryssel, som tur var inte hos oss! Sonen i Pullman har fönster som ser ut som smäck, inte direkt kvalité... Du kanske såg min kommentar ang amerikanska hus! Och T:s kollega!

Du får göra vykort av papperskopiorna! Skriva adress och text på baksidan och posta minnen till de som var med på bilden eller i närheten när den togs!

Rött kött har vi inte ätit på flera år. Kyckling och kanske lamm någon gång, det är väl i och för sig rött, sedan äter vi en del charkuterier och de kommer ju av rött kött. Men inga köttbitar eller färs från rött kött.

Måste fråga sonen på söndag om han också fått provkit hem, han är ju inte amerikan så en del sådant går bort.

Ha en fin helg!

Annika said...

Brysselkakan:
DET är då inte roligt. Fy tusan vad hemskt det var att hitta det där islagret inne på fönstret.
Nej du, det är mkt man kan önska ang kvalitet på amerikanska hus.
Galet.

Ja, bra ide där med fotona. DET är det bästa jag hört hittills.
DET kan jag absolut göra.

Det är klokt att ni skippat det röda köttet, varken bra för oss eller miljön. Jag har iaf dragit ner på det, det är då säkert om än inte skippat helt.
Äter också mkt kyckling.

Är det så??? Alltså att man måste bo här permanent för att få de där testen?
Men han är ju här på specialvisum så jag tycker nog han borde få??
Ännu har de inte kommit.
Fråga honom, det här gör mig nyfiken!!!

Ha en jättefin måndag!!

Brysselkakan said...

Frågade sonen om testerna och han har rätt till dem också, de måste beställas sa han och han har inte gjort det för han kan testa sig på universitetet om det behövs.