Friday, January 21, 2022

En tillbakatitt på 2021, del ett
Godmorgon fredag!Nu har vi redan kommit en bra bit in i januari.
Ja, vi är ju faktiskt i slutet av månaden. Tiden går fort, som vanligt.


Varje nyår brukar jag göra en årskrönika över det år som just passerat. 
Jag tänker göra en för 2021 likaså. Som alltid delar jag upp krönikan i två delar.


Så, låt oss ta oss en titt på 2021 och vad som hände undertecknad. Det blev ju ett år under Det Svarta Paraplyet återigen, iallafall under årets första månader.
Sen kom vaccinet, och sommaren …
Nu är paraplyet i allra högsta grad uppfällt och aktuellt igen, men det känns som om vi människor numera tar det med fattning och allt mindre panik.Men nog snackat …
Januari!

Den 6 januari 2021 skulle kongressen och senaten  klubba in den som vunnit folkomröstningen om vem som skulle komma att bli USAs 46 president.  En petitess i vanliga fall, en ren formalitet.  Ni vet vad som hände den eftermiddagen, Capitolium i Washington DC stormades av galna högerextremister och Trumpister.  Det var helt och hållet overkligt det som skedde framför våra ögon.  I ett land som USA.  VAD var det som hände? OCH hur förändrades inte landet den dagen?  Eller, landet blev till det så mycket sämre under Trump-åren.  Ibland tänker jag att det kanske inte går att läka.  Såren från hans år vid makten blev för djupa.  Ingen har som 45 fått landet så polariserat som han fick det.  Den som står bakom och stöder det som hände den 6 januari dömer jag ut.  Direkt.  Må landet läka ihop.  Må höger och vänster komma närmare varandra på det sättet det var innan en viss person kom till makten.  Eller egentligen började väl urkalkningen redan när tepartyrörelsen fick fart.  Men 45 blåste under och det tog fart på den elden.  Jag anser att 45 ska ställas inför rätta för det som skedde den 6 januari 2021.  Jag skyller det helt och fullt på den förre presidenten.  NEJ, valresultatet var helt och hållet som det SKA.  Inget valfusk skedde.  FATTA det!! INGET FUSK SKEDDE.  USA gav sina röster rent och klart.  INGET fusk,  det har bevisats om och om och om igen.  ÄNDÅ fattar de inte.  JAG BLIR SÅ TRÖTT PÅ FOLIEHATTAR OCH DUMSKALLAR!!VART är världen på väg?END of rant!

Vi hade dessutom lyckan att få ha Karolina hos oss under hela januari.  Det var ingen ide att hon återvände till Los Angeles efter jul eftersom staden då befann sig i total lockdown.  Peter och jag var så glada över att ha Karolina här hos oss.  Karolina själv njöt av den snö som föll då också.  Karolina var hos oss i över två månader, från den 4 december till den 7 februari. 
Februari!I början av februari i fjol njöt jag av sköna, snöiga morgonpromenader. 
Den 21 februari hade en halv miljon amerikaner dött i Covid.  Ett sorgligt datum som jag blev påmind om under min morgonpromenad.  Idag är dödssiffran 855.000

Mars!Körsbär  i blom vid Lake Thoreau den sista mars.
April!Deck ready :-)


Maj!
Karolina och jag utanför den svenska godisaffären Sockerbit.Juni!Grönskan sommargrön och mättad.Med denna bildbomb GALORE önskar jag dig en riktigt fin och bra januarihelg!!
TACK för att DU hängt med så här långt i detta mastondontinlägg!!
Vi ses på tisdag igen för den som vill och önskar!

22 comments:

Yvonne said...

Vad roligt med en tillbakablick av året som gått. Så vackert det är vid Vietnam memorial. Sen inträffade ju det mindre vackra av Trump och hans anhängare. Helt otroligt hur det kunde hända just i USA. De drev väl på varann och sen tappade de helt greppet om situationen. Såg på TV att Trump hintar lite om att göra en comeback vid nästa val. Vore ju förfärligt om det blev så. Synd Biden är så osynlig, han borde nog borsta upp sig lite.

Vilken läcker charkbricka du gjorde, mums!

Tänk att det snart närmar sig en miljon döda hos er i Covid, än är det ju inte över så det lär väl hamna på de siffrorna är man rädd för.

Vaccinbevisen, ja för varje vaccin vi fått så har vi varit överlyckliga. Tror absolut de hjälper mot att bli allvarligt sjuk i Covid med alla varianter. Kommer med glädje att nr 4 också om det behövs.

Vilken härlig bildkavalkad med alla fantastiskt vackra träd och buskar som du har om våren, tack för det.

Naturen på era vandringar är ju fantastisk, förstår det lockar att ge sig ut och vandra.

Cikadorna säger jag bara usch och fy åt, såååå läskiga till och med på bild.

Kalifornien resan ser verkligen ut som en höjdarresa för er och så få guidning av de unga tu som bor där är ju alltid bra och mysigt. Ni måste ha varit fullproppade av nya, härliga intryck efter allt ni fått uppleva.

Tack för det trevliga inlägget och fantastiska bilder.

Trevlig helg säger jag och skickar en stor kram

Annika said...

Otroligt att läsa din tillbakablick!
Våren 2021 känns så väldigt avlägsen för mig...att det var då vi fick vaccinet och började kunna leva lite mer normalt igen (fast just nu är jag ju nästan lika isolerad som då - inte riktigt, men nästan). Ändå - det känns som ett helt annat liv. Sen är ju mitt liv helt annorlunda nu från då på ett rent personligt plan. I januari 2021 hade jag knappt ens börjat föreställa mig livet nu...geografiskt, professionellt, ekonomiskt, personligt.
Så, ja, jag har lite svårt att hänga med mentalt i förändringarna som skett under året som gått :/. Kanske kommer ifatt mig själv så småningom...
Roligt iallafall att se dina vackra bilder och höra dina reflektioner!
Kram!

Elisabeth said...

Det är verkligen trevligt med dina tillbakablickar! Så underbara vårbilder, de får mig att längta ännu mer tills det börjar blomma, för det ÄR ju så vackert.

Vaccin ja - jag tillhörde de ganska få som inte var direkt glad när jag tog dos 1 och 2. Lättnad var nog snarare känslan, framförallt av dos 2. (Då inbillade jag mig att jag skulle vara bra skyddad mot den, inte bara mot allvarlig sjukdom, utan också att jag skulle ha ett bra skydd mot att bli smittad i stort.) Och ja, dos 3 (som jag fick igår torsdag) kände jag också en slags lättnad av att få, men den lättnaden hängde nog mer ihop med att jag inte fick några förkylningssymtom innan vaccindagen. Hade ju liksom varit så surt att tvingas ställa in besöket... Ägnade orimligt mycket energi åt att oroa mig för förkylningssymtom. Sov t.ex. totaluselt natten till torsdag p.g.a. detta. Suck alltså, blir så trött på mig själv ibland! Men tack till Kalmar län, som har fem månader mellan dos 2 och 3. Det har också gjort att "vi" har störst andel med tre doser i Sverige!

Ni har gjort många härliga vandringar. 26 km i den terrängen är i sanning imponerande! Tänk också vad roligt att ni kunde åka till Kalifornien och få fin guidning. Planerar ni någon ny resa i vår?

Till sist: vilken fin tröja du har på födelsedagsfotot. Både tröjan i sig och färgen är jättefin!

Monica said...

Fin tillbakablick med så många vackra foton. Det händer mer positivt ser vi då än man minns annars. Underbart att se alla vackra blommor, våren är ljuvlig.

Mitt finaste är slottsresan med Anna genom böljande Sörmlandsnatur, så vackert det var och så vackert slottet var med omgivningar, minns tror jag varje steg på vandringar där och minns också att jag hade lite dålig kondis. Skyller på du vet ... Det där V:et gav färre aktiviteter.

Blir inspirerad av fotona att använda lite mer av alla fina kläder i garderoben och måla naglarna:-).

Ja vi får ta nya tag och så skönt att januari går fort. Stormen igår ger matthet än. Stor tacksamhet att allt gick bra och det var mängder med bilolyckor och lastbilar på tvären söder om Stockholm, det värsta någonsin i historien sas det men enligt polisen inga allvarliga personskador. Nästan hemma låg ytterligare en stor lastbil nedkanad i diket. Många satt i timmar på de avstängda vägarna. Tack och lov också för tekniken, att se i mb info långt innan myndigheters rapporter så man kan hitta alternativa vägar i tid.

Nu ska jag se på dina vackra foton igen och drömma om vårblommor och hoppas att de snart kan planteras i alla lådor och krukor. Ha en riktigt fin helg Annika.

Brysselkakan said...

Kul att läsa din återblick på första halvan av 2021!
Blev sugen på semlor och saknar våren!

Tack för att du gjort allt jobb för vet hur mycket tid dessa inlägg tar.

Ligger lite efter så blev flera kommentarer hos dig idag!

Ha en fin helg!

BP said...

Det var en imponerande tillbakablick till första halvan av 2021. Å ärligt talat så känns det nästan "normalt", alltså att ni levt ett liv som vanligt. Tycker ni har lyckats riktigt bra med att göra det bästa av situationen utan att begränsa era aktiviteter alltför mycket. Bra gjort där!
Absolut älskar era selfies och groupies. Ni är en härlig och lycklig familj. Det syns lång väg (i dubbel bemärkelse).

Nytt för mig var att du har vanliga glasögon också. Så fina de är:-)

Anonymous said...

Vilken fin arskronika! Sa bra gjort! Nu maste jag installera mitt svenska tangentbord, detta ar inte ok. Hursomhelst, ha en bra helg!

SB

bettan said...

Fina återblickar och jag tycker året gått så fort. Det är både roligt och intressant att följa delar av ditt liv. Men det vet du.
Nu går vi mot vår igen.
Tack och lov att vi har tillgång till naturen.
Önskar dig en fin helg.

KRAMAR!!

Susjos said...

Åh vilka härliga bilder från ditt år! Älskar de ljuvliga vårlika fotona, tänk att ni får vår så tidigt, lyckostar!!!
Så fina foton på dej och familjen också, och semlor, mums har inte ätit någon riktigt ännu, men det har min semmeltokiga man gjort!
Kram från en lyckorusig Farmor!!!!

Channal said...

Vilken hemsk start på året med Capitolium! Lunt och skönt nu när Trump är borta! Ett år går rasande fort...
Kul att hänga här hos dig! Få följa med i din vardag. Jag har gjort två fotoböcker via fb. Mina fb-bilder 2020 och 2021. Jag blev supernöjd. Så fina böcker! Jag ska också få ihop mitt 2021 på bloggen. Har gjort halvårskoll i många år! Tack för att du delar med dig och du vet att jag älskar dina bilder! Sista bilden på Karolina är stunning! Så vacker!

KRAMAR Anna

Steel City Anna said...

Och nu är Trump på gång igen ... Det är ganska otäckt när man tänker på vad som hände. Han hävdar fortfarande att valet var riggat.

Fina bilder från dig!

Annika said...

Yvonne:
Vad roligt att du tycker det. TACK!!
Ja, det är alltid kul med en tillbakablick.
Ja herregud, det som hände den 6 jan i fjol, man tror ju inte det är sant.
OCH ja, hotet med att han tänker försöka sig på presidentposten 2024 är sååå skrämmande hemskt.
Vad är det med folk?
HAn förstörde så mkt av USA, grävde ett stort sår i det som inte läks.

Håller med dig om att det är bra att vi har vaccinet nu, tack oc lov. Så många sjuka, men inte så sjuka att de behöver vård.
TACK vetenskapen.
Sen ska vi hoppas att det så sakta lugnar sig.
Mne det kanske gör det nu med nya varianter som blir svagare. HOPPAS!!
Mne nog kan jag tro att det blir en miljon döda här innan resan är slut :-(

Ja, så roligt i CA med K och M!!
En fin vecka där.

TACK tack och TACK för att du gillade detta inlägg.
En fin och bra måndag önskar jag dig!!

Kramar i massor!

Annika said...

Annika:
Glad att du gillade :-)
Ja, mkt har hänt i ditt liv det här året. Ny plats och nytt mycket.
Du kanske kan skriva ett liknande inlägg och bena ut det?
Men nu ska du först hem ett tag.
Tack Annika, glad att du gillade inlägget.

Kramen!

Annika said...

Elisabeth:
TUSEN tack, så himla kul att du gillar det.
Sporrande!!


Åh ,jag kan nog i det närmaste jämföra den första sprutan med eufori!!
Sen var det härligt med andra också, och tredje.
men inte den där jublande lättheten som jag fick med ettan!
Det blev sååå symboliskt med den.
Du fick vänta mkt längre på din.
Det kan ju ha spelat in.
USCH ja, jag vet att man ligger och känner efter mkt dagarna innan vaccinet.
Just detta grubbel ...
Glad att du fått trean nu!!
Det kommer säkert en fyra snart också.

Den där vandringen var svår, men härlig.
Jobbigast minns att det var att gå ner från berget, det tog så på mina knän att jag höll på att bli tokig.

CA ja, jag hoppas verkligen att vi åker ut dit i vår igen!!
Skulle kanske helt vilja åka i höst, men våren är ju så fin därute också.
Kankse vi åker inåt staten mer än till kusten och på så sätt kan komma ifrån May grey och June gloom.

OCH tack, den tröjan gillar jag också. Gillar ju rosa överlag :-)

Annika said...

Monica:
Tusen tack, roligt att du gillar det här inlägget.
Våren är verkligen så fin så FIN!!!
Som en saga nästan.

Så himla mysigt med slottsresan i Sörmland med Anna.
Inte dumt, hoppas ni kan göra om ngt liknande igen snart.
När det våras!!

HIHI, ja kör på med kläder och nagellack du! KUL om det inspar lite, hihi.

DET är verkligen hemskt med sådana där krockar i trafiken. Vidrigt.
Ren änglavakt att ingen dog eller att det uppstod stora skador.
"Bara" kaos.
Vinterns absoluta baksida.
Det är son här i DC där folk satt fast i sina bilar över ett dygn när vi fick den ganska stora snödrabbningen för några veckor sen.

Monica, ha en riktigt fin måndag!!
Annika said...

Brysselkakan:
TACK!!
KuL att du gillade
OCH du har rätt, det tar tid att göra ett sådant här inlägg. Något bara en annan bloggare förstår :-)

Snart är det vår igen! Semlor ja. MUMS!!

ÅÅÅ ska kolla tidigare inlägg . NU upptar ju det här hela min startsida. BOMB som det är :-D

Annika said...

BP:
Ja, kanske det!?
Min man jobbar ju hemifrån sedan förr. Och jag har ju mitt liv på hemmaplan också.
Vi har kört våra vandringar.
Kanske var det inte så mkt som ändrades i våra liv? ja förutom att vi inte kunde gå hem till ngn eller gå ut och käka då och då.
Minns fortfarande hur glada vi var då vi gick på den restaurangen jag har bild ifrån. DET var helt UNDERBART!!
Vi var inte rädda heller eftersom vi var dubbelvaxxade då.
Nu har jag återigen ingen stor lust att gå ut och äta ... men jag hoppas det ska ändras snart med färre omicronfall etc.

TACK tack och TACK för dina fina och snälla ord. Blir riktigt glad :-*

ÅÅÅ glajjerna, det är läsglasögon!! De har gått sönder nu, dee jag har på bilden.
Läsglasögon ett måste för mig.
Men har inga progressiva. ÄNNU!

Ha en fin och bra måndag!!

Annika said...

Susanna:
TACK för i fredags, min vän!!
Så mysigt.

OCH tack för dina ord KUL att du gillade detta.. Det tog tid att göra inlägget, hihi (med tanke på vad vi snackade om ang stories och ticktock etc. HIHI)..

Vi ses senare i veckan!!

Annika said...

Bettan:
TACK!!!
Jag tycker också att året gick fort.
Inte klokt.

JAG är såååå glad att du följer mig, Bettan!
Och att du uppskattar det jag skriver.
:-*

TACK och lov för naturen!!!


KRAMAR i massor!!

Annika said...

Farmor Susjos!!!


STORT stort grattis till dig som blivit farmor.
SÅÅÅÅ himla söt bebis.

TACK för dina ord.
Ja våren här kommer i mars, andra hälften.
Brukar säga att vi ligger 3-5 veckor er.
OCH eftre på hösten.


Stora och varma kramar till dig!! OCH imorgon är det dagen O!!!
Håller alla tummar!!

Annika said...

Channal:
Året går så fort.
Ja, en hemsk inledning av 2021 blev det.
Helt sjukt.

TACK, det är så roligt att du läser här!! Det gör mig jätteglad!!
Så roligt att följa dig också!!

Halvårskollen ja, det är en gammal kvarleva från fredagstemat en gång i världen. Så kul att du än dig kör den, jag kör så här numera istället.

Fotoböcker är verkligen såååå kul att göra och de blir så fina.
Är ju typ noll aktiv på Fejjan så för mig måste det ske på annat sätt. MEN bra att det går!!
Vet att man kan göra böcker på sina instabilder også.

TACK och tack för dina vackra ord. Jag blir så glad!!
OO och bilden på K är en proffsbild. Hennes headshot.

Stora kramar från mig!!

Annika said...

Anna:
Visst är det hemskt.
Fastän det är bevisat om och om och om igen att INGET fusk skedde så släpper han det inte.
han är inte frisk.
Jag tycker han ska sättas i fängelse, skyller hela 6 jan på honom.
Farlig farlig man med farliga anhängare, iaf de extrema av dem ...
Ryser.


Kul att du gillade bilderna i inlägget. Tack :-)