Friday, December 03, 2021

Jul i mitt hus (bildbomb galore)
Godmorgon fredags och julvänner!
"Welcome to my house
It's my house"Så haver vi då kommit till det årliga inlägget, Annikas julstuga. 
NU är det fixat och nu är det KLART! Ja, det har varit klart sen i lördags, men först nu kommer fotona här på min sida i cyberrymden.
När jag tar dessa bilder laddar jag med julmusik, tända ljus, mitt stativ och min Canon DSLR. För det är ju så att bästa bilderna tar ändå en gammal trogen systemkamera med inställning på långa slutartider. Eftersom det är lång slutartid på mina bilder tar det också en god stund att fota de här bägge rummen.
Det är ju så att jag spiller nästan allt mitt pyntkrut på mellanplanet. Jag pyntar pyttelite i vårt sovrum. Karolina har en gran på sitt rum och hon har ljusslingor. 
I källarrummet (gillestugan/gästrummet/extrarummet … vet inte vad jag ska kalla det stora rummet) har vi en liten gran också. Jag kan visa er några bilder därfrån i nästa vecka.
Sanningen är dock den att vi aldrig vistas på nedervåningen. När Karolina kommer hem, och har kompisar på besök, är det i det rummet de hänger.


Karolina förresten, hon kommer hem på SÖNDAG!!
Just det, den andra advent kommer hon!! Hon stannar till den sjunde januari. Karolina jobbar hemifrån och de jobben kan hon utföra varifrån i världen hon än befinner sig. Jag är så glad över att hon kommer hem. MYSIGT!!


Men nu *tah-dah* välkommen till Annikas Julhus Anno 2021!
Snart ska jag visa er hur det ser ut utomhus också, men det tar nästan ännu längre tid att fota! HAHA! 

OCH den "gran" jag köpte på Target för värmeljus för jättelängesen som jag älskar än idag.Ha en riktigt fin adventshelg!!

28 comments:

Från Glam till Damm said...

Godmorgon Annika!

Men så mysigt ni har gjort det hemma med all juldekoration. Så vackra tallrikar på stolpen.

Jag har inte hunnit så mycket ännu förutom att plantera lite jullökar. Kanske tar vi in granen till helgen.

Fantastiskt att din dotter har ett jobb där hon kan jobba hemifrån var som helst i världen, det är ju drömmen.

Ha en riktigt fin fredag och helg sedan.

Tusen tack för dina kommentarer hos mig!

Varm kram,

Anneli

Elisabeth said...

Det är verkligen jättefint hemma hos dig; man får liksom en varm och skön känsla av att se fotona. Roligt att Karolina kommer hem och stannar så länge! Vad är det hon jobbar med nu?

Bloggblad said...

Wow! Helt fantastiskt duktig är du att få till det så snyggt och så himla mysigt! Det syns verkligen att du älskar ditt hem. Riktigt fina foton, jätteroligt att få se ert fina hem i juletid.

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, så mysigt, varmt och ombonat du gjort i ditt hem, helt fantastiskt! Märks att du är en duktig dekoratör. Alla dessa ljus mycket att släcka vid läggdags, hi, hi. Jag tänder också mycket ljus, både mysigt och ger värme. Försöker ofta välja värmeljus och helst i en ljushållare som inte kan brinna eller spricka. Riktiga kronljus är sååå pampigt, men dem måste man ju passa mer än värmeljus, Ute har jag blockljus i lyktor och de låter jag brinna ner så pass så att ett värmeljus passar in utan att det syns och då behöver jag inte tänka på att släcka där ute, värmeljuset slocknar av sig själv när tiden är ute. Enda tråkiga med den varianten är att blockljusen räcker så länge så man inte får byta dem så ofta.

Så fina granar och kulor och pynt du har. Ett hästjobb att få allt på plats förstår jag.

Kul att Karolina kommer snart och stannar så länge. Helt perfekt att kunna jobba på distans. Det gjorde jag också sista åren, satt i Spanien och jobbade.

Förstår verkligen att ni trivs att sitta hemma och mysa i alla rum när det är så fint.

Stor kram och trevlig helg

Annika said...

Anneli:
TACK så mycket, Anneli.
Det ska vara julmysigt i kvadrat hos mig. Då mår jag bra!!
Ja, de där små tallrikarna köpte jag hemma i Sverige för 12 år sedan. jag är mkt svag för dem.
Du hinner, Anneli. Vad jg har sett på Insta är det väldigt julmysigt hos dig!!
Ja, min dotter hankar sig fram på dessa jobb. men du vet ju vad hon helst vill ...


TACK Anneli,
ha en toppenhelg.
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
TACK Eiisabeth. Det är precis så jag vill att det ska kännas.
K har två jobb, hon pitchar ideer till ett produktionsbolag via flera dagstidningar hon läser dagligen. kan det tänkas bli en dokumentär, spelfilm eller serie?
Det är ena jobbet.
Det andra är som produktionsassistent åt en start-up för kvinnor i min ålder. Web content.
Det ena jobbet gör hon 15 h i veckan. Det andra 20 h i veckan. Men hon kan styra sin tid för att kunna klämma in auditons etc om så skulle behövas.
:-)

Annika said...

Bloggblad:
TACK. tack och TACK!!!
Vad snäll du är.
Jag är gammal dekoratör så det är nog lite det som talar också. Jag älskar mitt hem, det gör jag.
:)
Stor tack igen, fina Marianne!!

Annika said...

Yvonne:
TACK Yvonne!!!
Ja, så här vill jag ha det. Det ska vara supermysig och ombonat till MAX!!!
Jo, de gamla dekoratörstakterna sitter nog i än.
HIHI!!
VERKLIGEN!! Jag är galet noga med ljusen. HAR inte alla ljus tända en vanlig kväll heller, men kanske 5-7 stycken.
Det är verkligen viktigt att blåsa ut dem..
Jag har så mkt som går på timer också vad gäller ljusslingor etc, annars skulle man ju kunna ha mörket som hjälp innan man går upp och lägger sig. MEN ofta går jag upp innan de är slingorna slås av.
Det är en skräck att glömma.
SANT, ute jbehöver man inte inte vara lika noga. DET är sant.
Har också blockljus i vissa lyktor där.
Och värmeljus behöver man inte heller stressa så mkt över varken ute eller inne. Kronljusen är de läskiga, och doftljusen. Även om de kanske inte skulle orsaka brand ... ?? Eller vem vet, men de skrämmer mig lite. Alla min kronljus kommer från IKEA och jag tycker de har bra sådana.

tack, ja alla granar tar tid. SÅ det är ju mkt därför jag börjar så tidigt.

S¨å kul med K!! OCh bra att kunna jobba hemifrån.
Så du körde så också innan du gick i pension.
Smart.

Yvonne, ha en fin och trevlig helg!!
KRAMAR!!

Eva Lindh said...

Hej!
Wow så mycket julmys, jättefint!!
Som jag skrev igår så har jag inte så mycket framme längre. När pojkarna var små hade jag mer t.ex. julgardiner i köket och pepparkakshjärtan i fönstren.
Det var så mycket i december förr när våra tre pojkar var små. Äldste sonen fyller år den 19 december, så då var det barnkalas strax innan jul. Sedan fyllde min mamma år den 27 december och då åkte vi ofta upp till henne på Smögen. Sedan fyller jag själv den 30 december.
Jag jobbade på förskola och där var det också mycket i december och julavslutningar i pojkarnas klasser.
Nu när jag är pensionär tycker jag det är skönt att ha det lugnare i december, jag ska bara baka lussekatter nästa vecka och sen göra köttbullar och Janssons gör jag dagen innan julafton.
Vi gillar sill bäst min man och jag och jag köper goda sillinläggningar, kallrökt lax och räkröror i fiskbilen. Pojkarna gillar skinka, men den köper jag färdigkokt.
Jag har läst dina inlägg i några år nu, men bara kommenterat en gång tidigare, i våras tror jag.
Det är så roligt att se dina vackra bilder från dina promenader! Jag brukar också promenera de flesta dagarna. Vi bor i södra Göteborg nära havet och här finns en fin gång- och cykelväg längs med vattnet. Ibland tar vi bilen 5-10 minuter och går runt ett par olika sjöar i skogen. I natt kom det ännu mer snö här, så det ser ut som ett julkort med snö på träden, om en vecka väntas det tyvärr regn.
Ha en fin helg i ert fina julhus!
Hälsar Eva

Monica said...

Härligt att se och så mycket glädje nu med alla färger och ljus. Tycker mycket om dina tallrikar, så fina och dekorativa. Och det är underbart att ha den här tiden före jul och njuta av allt. Det blir ju ljusare redan efter och då ser vi fram emot det:-). Nu har vi både rejäl kyla och mycket snö. Glad vi var på en fin slottsjulmarknad redan 20 november, lite berömd kan sägas och det var flera tusen där men mycket välorganiserat. Alla bilar kollades innan allén, sen före slottet igen och betalning och hänvisning till en jätteparkering så inga bilar nära där folk rörde sig. Och allt, jag säger allt från norr till söder i Sverige fanns och utomhus. Fin upplevelse. Och inget vi kommit på utan Anna, hon har koll och lika hennes fina kille, de vet vad som händer och även går att ta med gamlingar till:-). Helgens julbord däremot avbokats, nej det känns helt olämpligt nu, blir ett litet privat istället. Och önskar dig en jättefin advent i ditt underbara julehus och så roligt att K kan resa hem och vara en lite längre tid. Så fint för er alla.

Humlan said...

Vilket varmt, ombonat och trevligt julhus du bor i! Vi gillar båda att ha många små ljuspunkter och tycker att belysningen är viktig för att man ska trivas. Tyvärr kräver synen (åldern?) att jag behöver ha bra läs-/handarbetsbelysning också, så det finns också här, men trivseln skapas av varmt och lite dämpat ljus, precis som på dina bilder. Ditt hem ser verkligen ut som en trevlig plats att umgås på.

Visst är julen väldigt mycket minnen och tradition. Det är inte alltid jag tar fram alla mina julpynt, men det är fortfarande viktigt att ha kvar de där som kanske andra inte tycker är speciella men som väcker så många minnen hos mig. Hos dig så ser jag ju saker från alla "dina" länder och det är ju det som gör att ens jul blir personlig. Precis som du tidigare i veckan har skrivit om våra svenska adventsljusstakar och -stjärnor i fönstren. Juldekorationer är verkligen sådant som man ofta tar med sig från sin familj, sin uppväxt men också samlar på sig under sitt liv, de berättar ens historia på något sätt.

Så roligt att Karolina kan vara hemma under en lång tid, det är verkligen en av fördelarna med att kunna jobba från andra ställen än en fast arbetsplats.

En riktigt trevlig och mysig helg önskar jag dig och hela din familj!
Kramar!

Stockholmsbo said...

Annika i en julsaga!
Du kan du.
Det märks att det bor en dekoratör i dig, woaw.
Smakfullt, varmt och vackert.
En fin 2 advent t dig, din man och dotter.

BP said...

Det är andra gången den här veckan att jag blir totalt matt. All in är ju bara förnamnet tycker jag. Vilket jobb du har lagt ned. Hur lång tid tog det att sätta upp alla dessa utsmyckningar? Minst en vecka skulle jag gissa. Å så får du plocka ned allt om cirka en månad igen...
Alla är vi som sagt olika. Ser ju att du verkligen ÄLSKAR julen, och du lever verkligen som du lär:-)

Susjos said...

Wow! Det var inte dåligt pyntat, och granen är redan klädd! Det ser verkligen mysigt ut, och riktigt "juligt"!
Ha nu en fin helg, själv ska jag åka till jobbet....
PS. Så klart ska du se nya filmen "Sagan om Karl-Bertils julafton", fast den var lite annorlunda med en sidoberättelse också, men jag gillade den!
Kram!

Channal said...

Åh så mysigt och fint Annika! Älskar’t🧡✨
Här kommer mer o mer fram! Adventsgranen lyser vackert i mörkret på baksidan. Julskinkan på balkongen och alla stjärnor o adventsljusstakar. Missar inte julkalendern och nu har vi fått snö. Och solen skiner! Har du hört de nya julskivorna? Den med Elton John och Ed Sheridan, John Travolta o Olivia Newton John och Bo Kaspers orkester. Ha en jättefin o mysig helg!

KRAMAR Anna

Channal said...

Julskinka på balkongen😂😂Julslingan ska det var!

Annika said...

Eva:
Roligt att du gillar mitt hem.
DET är verkligen mkt mysigt nu :-)
Precis så här vill jag ha det.
Tycker det låter som om ni har en fin planerning inför jul. Just det där att bara äta det man verkligen vill ha på julbordet är jag helt med på.
Varför köpa sånt som egentligen ingen stoppar i sig??
December är verkligen en stressig månad för många. Skönt att det är lugnare för dig nu. Många dagar där att fira :-)
SÅ roligt att du läst min blogg i flera år och att du gillar den. TACK för det.
OCH tack för att du kommentarer.
SÅÅÅ härligt med snön hemma. Förstår att du njuter.
Hoppas din helg varit jättefin!!!

Annika said...

Monica:
TACK Monica!!
Så här vill jag ha det i juletid. Det ska vara som att komma in i en varm julstuga.
Tiden före jul är absolut mysigast. Älskar den!!!
Vad härligt med julmarknaden som Anna hittade. Underbart.
VILL också.
Nej, jag här vad du säger om att gå ut och käka etc n u. Lite olämpligt kanske. Visst har du fått alla tre doser?
Men jag förstår dig iaf.
USCH vad jag är less på detta elände. Orkar inte läsa om det ens längre. Skummar bara rubriker.
TACK Monica, jag har ju Anna på instagram så jag vet att ni har setts, hihi.
Du kan skaffa ett konto där likaså.
K hemma nu, känns så bra!!

Annika said...

Humlan:
TACK!!!
Ja, många små ljuspunkter är verkligen a och o!!! SÅ viktigt!!
Det ska vara varmt och mysigt och väldigt ombonat.
Ja, ska jag läsa sätter jag mig i hörnet och tänder golvlampan, vet inte om den syns på bilderna. Eller jo det gör den.
OM jag inte hade den skulle jag inte kunna läsa alls. haha.
Alldeles för mörkt.

Precis det, julen är ju ganska nostalgisk, det är den.
OCh just det där att grejer kommer fram vissa år och andra inte ...
Så är det.
Det är likadant här.
Men jag vill inte göra mig av med ngt. Allt betyder något.
Ja, all tre länder finns hos mig. Absolut. En salig blandning mellan dem.

Karolina är hemma nu. Det känns så bra.

Kramar till dig!!

Annika said...

Stockholmsbo:
Säger ett STORT tack till dig!!
GLAD att u gillar mitt hus.
Ja, haha, dekoratör är jag och det märks kanske.
Hoppas din helg varit riktigt fin!!

Annika said...

BP:
HAHA, ja BP ... så är det .. ALL in!!!
Till 120%
Det är ett jättejobb.
Jag börjar ju direkt efter Halloween. Då sätter jag upp gardiner, byter matta, kuddar etc.
Sen sätter jag igång med allt dag för dag.
Så glad att jag gör så. Förr gjorde jag ALLT en enda dag, och det var inte kul.
Så i fortsättningen kommer jag alltid att börja direkt efter Halloween.
Nerplocket sker alltid på nyårsdagen.
DET går fortare, men jobbigt är det.
Utebelysningen åker dagen efter.
Men de vita ljusen ute kommer jag att behålla fram till i mars.
SÅ sant, BP!! VI är olika, och det är tydligt. Det gör det hela kul.
OCH ja, jag lever som jag lär.
HIHI:
DU med :*
Hoppas din helg varit jättebra!!

Annika said...

Sisjos:
TACK!!!
Vad roligt att du gillar.
Ja, granen klär vi alltid lördagen efter Thanksgiving. Köper den och klär den dagen.
Hoppas det var en lugn helg på jobbet.
JA, vill såååå gärna se KBJ filmen. Hoppas att den strömmas nästa jul.
Kramar!

Annika said...

Channal:
TACK ANNA!!
Precis så här vill jag ha det!
Det låter såååå mysigt hos dig med. Dessutom jar du snö. det har INTE jag.
JA!!! Jag laddade neer Elton John och Ed Sheerans låt direkt, hihi.
Men nej, har inte hört JT och ONJ än. Måste lyssna.
OCH Bo Kaspers ... LOve them!!
HAHA, gotta LOVE auto correct!!
Kramar!!!

bettan said...

Jag borde vara förberedd och van vid ditt fantastiskt pyntade hem (har ju sett det under ett antal år :)) men jag är helt tagen av alla dina foton. Du går verkligen all in, more is more. Din julgran är FANTASTISK!!
Hela ditt hem andas värme och välkomnande julefrid.

Stor KRAM till dig, Queen of Christmas!

Freedomtravel said...

Åh vilken julstämning! Underbart!!! Här har vi en liten plastgran, men den har inte kommit upp ännu ;)

Annika said...

Bettan:
TACK Bettan!!
Du gör mig SÅÅÅÅ glad!!
Ja, just så vill jag att det ska vara då man stiger över min jultröskel.
Dina ord värmer mig.
TACK!!
Stora kramar!!!!

Annika said...

Helena:
TACK Helena!!!
Så här vill jag ha det!
UPP med granen nu, hihi!!!!

Steel City Anna said...

Vilka fina julkulor, särskilt de med mumin på! Jag köpte några glittriga champagneglas till granen, det blev inget av med mitt hemslöjdstema :)