Tuesday, December 21, 2021

Busy weekend

Good morning Tuesday!Christmas week!
This years’s Christmas week is upon us.
December has passed by SO incredibly fast.
Karolina and Mike arrived Friday afternoon. So very nice having them here.
Mike left yesterday for New Jersey. But we get to keep Karolina with us until January, 7. 
Mike brought his Oculus with him. Oculus is the mask you put over your eyes and just like that you are in another world. SO weird and fun.
I tried rollercoasters and walking the plank over a city street from a high rise building. THAT was so creepy, even though I knew that I was in my own living room I did almost freak out. Anyway, sooo fun to try this.Saturday was a busy day overall. I helped Karolina with a work project. And, in the evening we had Peter’s family here for glögg and appetizers.


Sunday, the four of us headed to Arlington Cemetery to see all the Christmas wreaths and to pay my mother- in-law’s grave a visit.
As you all might know, Arlington Cemetery is the biggest (and most prestigious) military cemetery in the US. It is a majestic, beautiful and somber place. And, it is huge.
John F Kennedy is laid to rest there, so is Jackie. Bob Kennedy is buried there as well. So are many other American dignitaries.
This was Mike’s first visit to this cemetery and he was impressed and humbled by the beauty and its vaste size.
My father in law did serve the United States Air Force for twenty years. After he left active military duty he started work for the Pentagon.
My mother in law was a devoted military wife, and always active in the Officers Wives Club, during all their years in the Air Force. The family moved numerous times during Peter’s, and his sisters, childhood and teenage years. Not easy for anybody.
Peter’s father did two long stints in Vietnam during the war. One day my father in law will rest in the same grave as his wife. 

We ended the day at the movies.
The movie we watched was West Side Story. The three of us really liked it. Mike hated it.
The difference between us and Mike is that we know the story, and the songs, so well. Mike did not know much about it at all. I do think you have to know something about a musical before you watch it in order to enjoy it.
I loved the old movie growing up.
Also, Karolina was a cast member in West Side Story in high school.
The new movie is a bit different from the original, and also longer. I think I might prefer the original, but this one IS beautiful as well.
I do recommend it.  Have a very good Tuesday!

22 comments:

Taina said...

Oj vad fort tiden har gått. Julveckan är verkligen här. Kul att K är hemma och kan stanna ett tag också. Mysigt.
Vilken fin kyrkogård! Så många unga liv som släckts tidigt som du skriver. Ledsamt. I Finland åkte vi alltid till kyrkogården på julafton. Inte lika stor som denna men den i Pori stad är stor och jag tycker det är fridfullt att gå omkring där och titta på alla fint smyckade gravar inför julen.
Ha en fin tisdag Annika!
Kram kram

Anonymous said...

Yvonne said...
Det är så fantastiskt vackert på kyrkogården, både stiligt och sorgligt på samma gång. Köper alla själva de där vackra dekorationerna eller är det någon som gör det till alla? Så vackert när alla ser likadana ut mot de vita stenarna. Sorgligt med alla unga som fått lämna allt för tidigt.

Ja, nu står verkligen julen inför dörren, bara 3 dagar kvar. Idag får vi veta om dottern med familj är positiva eller negativa för covid, de har rätt mycket i skolorna i Skåne så man vet aldrig. De har gjort PSR-test igår och väntar på svar. Hoppas verkligen de är negativa alla fem. Vågar inte riktigt åka och handla allt som ska ännu, vill ju inte stå med kilovis med mat om vi bara blir vi och sonen. Min beställda kalkon som ska hämtas imorgon, ja, bara att hålla tummarna att vi behöver den.

Nu har vi vitt på marken och -7 grader, brr. Men, ganska vackert när man tittar ut är det.

Nu ska jag ta en kopp kaffe för jag har roat mig med att steka 1.6 kg småköttbullar nu på fm. Ska sen fixa en jättegod grön sparrissoppa till lunch som Decenniets mästerkock Catarina König gjort, den är såååå god med både vitt vin och vispgrädde i, mums!

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram

Bloggblad said...

Otroligt så mycket sorg som finns på den kyrkogården! Jag förstår att det är en mäktig och märklig känsla att besöka den.

Här lyser solen idag, på årets kortaste dag. Svinkallt igen, men vackert med sol på frosten.

Annika said...

Taina:
Jamen det fullkomligt rusar fram. OCH julvecka är det. KONSTIGT!!
Ja, du måste besöka Arlington om du kommer till DC.
Den är verkligen en plats som bör ses.
Samma i Närpes, vet att nästan alla som har en grav där åker till kyrkan och tänder ljus på graven på julafton. Det måste vara så vackert.
Som på Allhelgona.
Bästa Taina, har tänkt så mkt på dig.
KRAMAR i massor!!!

Annika said...

Yvonne:
Det är ju det, sorgligt och stiligt på samma gång.
Det som gör Arlington så speciell är alla vita stenar och sättet de står på, i perfekta led.
SÅÅÅÅÅ många unga ligger där, SÅÅ sååå så många.
Så många som dött i aktiv tjänst.


FATTAR inte att det är jul om tre dagar. Alltså, hjälp!!!!
Ja, lika bra att de testar sig, nu är ju skiten precis överallt.
Försökte hitta hemmatest igår då vi var ute, men de är slut ÖVERALLT. GAAHH!!
FÖRSTÅR att du inte riktigt törs planera fullt innan du verkligen vet att de KAN komma. Håller alla tummar!!!!

Skulle gärna ta ert väder!!
Ögonaböj!!

Köttbullar, tänker nog göra mina idag också.
Nu är du värd ditt kaffe och skön stund.
Vet du, jag gjorde ett JÄTTEGOTT recept från Catarina König i fredags.
Gillar henne!!!

Ha en jättefin dag, fina Yvonne!!
Kramar!!

Annika said...

Bloggblad:
Ja, verkligen. OCH så många unga liv. När jag vandrar bland stenarna där tittar jag alltid på födelseåret.
På julen blir det så tydligt med alla extra smyckade gravar.
DET är så fint på Arlington och alla som kommer hit borde besöka den. Den är enormt stor med det finns guidade turer med buss att ta för den som vill.

Njut av ert kalla väder!!

Keith said...

Going to Arlington Cemetery when the wreaths are on is both beautiful and sad. Thanks for sharing the displays....Sometimes seeing a Hollywood remake is nice; especially if you know the story and music. Not so much if you do not know either. Glad you recommend!

Humlan said...

Det är verkligen en mäktig och tankeväckande kyrkogård! Stramheten i den gör den speciell, men precis som du skriver, man kan inte låta bli att tänka på alla unga liv som har tagit slut alltför tidigt.

Opera och musikal är nog sådant som man behöver se flera gånger, man behöver förstå historien och dialogerna för att verkligen uppskatta dem. Så är det för mig i alla fall.

I dag skulle jag äntligen få min influensaspruta, väl sent men jag tänkte att det är bäst att ta den ändå. I går fick jag meddelande om att jag får ta det tredje covidvaccinet, så jag frågade om jag behövde vänta med att boka det (hade för mig att det inte behövs). Då erbjöd hon mig det också! Så jag fick båda vaccinen i dag och det är så skönt att få det gjort!

Hoppas du har en skön dag!
Kramar!

Elisabeth said...

Jag håller med; det känns verkligen osannolikt att det är julafton om tre dagar. Imorgon har vi julavslutning (vilken jag har ett och annat att säga om - kanske skriver ett DM på Instagram), och jullovet är så efterlängtat, av alla.

Var tvungen att googla Ocolus, och vad häftigt det verkar! Sååå fascinerande vad tekniken kan göra. Jag har läst om att de används för att behandla fobier, t.ex. att man tror sig stå på en hög klippa, men egentligen är i ett vanligt rum. Kan tänka mig att det är effektivt.

Haha, stackars Mike som inte gillade West Side Story-filmen. ;-D Jag tror också att man måste känna till sångerna och själva historien för att gilla filmen.

Anonymous said...

Jag såg med julfavorit "A Charlie Brown Christmas" i
söndagskväll. Försöker se den varje år. Ger verkliga julkänslor. - Channelsurfing råkade jag på "Sound of
Music". Såg filmen i Sverige, när den först kom ut.
Tyckte då, att den var fantastisk. Samma film idag
var så långsam; allt gick väldigt sakta. Sångerna var
ju fina men resten ... Boring!
Såg "West Side Story" på stage. Otroligt känslofull.

Ruth i Virginia
-Arlington cemetary, finns inte ord att beskriva-

BP said...

Arlington Cemetery ser man ju ibland på tv här hemma, när presidenten lägger ned en krans för någon. Men jag har då aldrig sett gravstenarna ur perspektivet som du valt. Helt fantastiska foton som verkligen visar den imponerande storleken av denna kyrkogård. För att inte tala om hur man "tänkt ut symmetrin" av gravstenarna.

Intressant att läsa om Peters föräldrars militära bakgrund. Imponerande "to say the least".
Sedan kan man gilla eller ogilla gravstenen med pussar om man vill;-)

PS. Såg West Side Story när musikalen kom ut med min mamma på 1960-talet tror jag det var. Som teaterföreställning alltså. Min mamma var lyrisk. Jag hatade rubbet precis som Mike. Klarade inte av My Fair Lady heller. Musikaler, opera och operetter är inte min grej;-) DS.

Channal said...

Visst blir man berörd av att gå runt på en kyrkogård... livet är en gåva!
Westsidestory har jag läst om... lite sugen på att se den. Ännu mer nyfiken på Utvandrarna som snart har premiär. Tror inte att den kan vara lika bra som Jan Troells. Idag har jag gått på jullov, tjoho!

KRAMAR Anna

Susjos said...

Oj Oj Oj, vilken kyrkogård, magisk stor, och så tragiskt med alla dessa unga män som omkommit i kriget, puh! Såklart man blir berörd. Men den är också så vacker denna kyrkogård!

Va kul att du sett Steven Spielbergs "West side story", har ju sett lite reklam för den, och såklart vill jag se den, tror dock inte att jag får med min man på den, haha! Vet inte om jag sett originalfilmen, däremot har jag sett den på musikalscen två gånger, en gång för länge sedan på Chinateatern tror jag, med bla. Petra Nielsen och Rennie Mirro, om jag inte minns fel, och de kan dansa! Sen har jag för inte så många år sedan sett en uppsättning på Stadsteatern, som jag också gillade!, så visst ska jag se filmen!
Må SÅ GOTT!
Kram!

Från Glam till Damm said...

Ja, Arlington kyrkogården....Där kan man se mycket som sätter livet i perspektiv. Så många som gett sina liv och som varit så mycket modigare än så många andra av oss. Familjer som gjort den största uppoffringen av alla.

Vackert inlägg. Ofattbart ställe. All respekt till alla själar där.

Varm kram och tack för att du delar med dig av detta.

Anneli

Annika said...

Keith:
It really is.
Beautiful and somber.
A place that is so majestic that it is almost hard to believe if you have not seen it with your own eyes.

Annika said...

Humlan:
Verkligen vacker.
Det är stramheten och de vita stenarna som gör så mkt.
Tycker det är så så vackert.
Så väldigt många unga som ligger där, döda i olika strider.

SÅ är det, vad gäller musikal, opera och balett är det toppen att kunna handlingen innan. OCH att även känna till musiken.
Jag ra varit på musikal där jag inte kunde en enda låt och jag somnade ...
SANT.
HAHA!
Mike säger dessutom att han inte gillar musikaler övh, men han var nyfiken WSS eftersom den fått fina recensioner etc plus att han kände ngn produktionslaget.
Men nej, han somnade han , haha.
Komiskt.


Double whammy för dig! Grattis till bägge sprutorna. SÅÅÅÅ skönt!!!

Kramar!!!

Annika said...

Elisabeth:
Overkligt. NU bara två dagar kvar, GULP!!
TACK för mail, onekligen mkt intressant att få ta del av. Som jag skrev, begriper det ICKE!!!!


JAAA!! OM du får en chans att testa oculus så gör det. Det var fascinerande som bara den. OCH tro mig, jag klev ut pp den där plankan på skyskrapan och det var så hemskt. OCH vidrigt. OCH spännande. DET fastän jag visste JU att jag var i mitt eget vardagsrum och hade fötterna på golvet. Men jag vågade inte kasta mig ut. Helt otroligt hur hjärnan är funtad.
Vilken uppfinning alltså. PROVA om du har chansen!!!! Bergodalbanorna var JÄTTEKUL!!

Det första Mike sa när lamporna tändes i salongen var, SNOOOZE, I hated it. I was bored beyond.
Medan resten av oss var, ÅÅÅ den vara så bra och lite annorlunda bla bla.
Vi skrattade åt Mike.
Men Känner man inte till varken musik eller handling (och int gillar musikaler) ÄR det dömt, haha.


Annika said...

Ruth;
Låter som en mycket bra helg för dig.
CB Christmas är gullig.
Så du tycker inte SoM håller idag?
ÄLSKAR den!! Men det var ett tag sen jag såg den.
Lång är den ju förstås.
WSS tror jag nog de flesta, ja förutom Mike då (haha)gillar.
Klassisk historia och musik man (ja förutom Mike) känner igen.

Arlington cemetery är en plats som måste ses och upplevas i sin storhet.

Ha det så gott!!

Annika said...

BP:
Absolut, och i otaliga filmer och serier.
Det är USAs mest kända kyrkogård. En mkt speciell plats.
Jut stramheten och hur stenarna är ställda är helt otroligt mäktigt. Den är enormt stor, det går att ta en sightseeingbuss där just pga av hur enormt stor den är.
Nja, jag gillar nog inte pussmärkena heller, men de är ändå så talande.

Ja, Peter är en sk Air Force Brat, han växte upp i olika stater och i Tyskland, två gånger bodde familjen där. Så han blev uppriven ur skolor time and time again. Inte lätt.
Är man inom militären här blir det en hel del uppoffringar.
Kan berätta mer om det nästa år. Har skrivit om det förr, men det tål att skrivas om igen.

HAHAHA, du och Mike kan ta varandra i hand.
Han är precis som du!!
Han gillar inte ens Grease.
WSS kallade han a Snooze fest och han var galet uttråkad och sov till och från, hahahahaha!!!

Annika said...

Channal:
Så är det, och Arlington är en krigskyrkogård så det är unga liv många av dem.
Det känns väldigt speciellt där.

WSS var bra, se den!! Tycker bättre om originalet, men denna var bra och VACKERT filmad.
Ja, jag är också nyfiken på Utvandrarna, VERKLIGEN!!
Har också svårt att tro att den kan komma upp i Jam Troells mästarklass!!

Kramar!

Annika said...

Susjos:
Den är så enormt stort.
Jag visar bara en bråkdel av den.
Någon gång ska jag göra ett inlägg om den och verkligen fota de olika delarna av den.
Den äldsta delen är från amerikanska inbördeskriget.
Så väldigt många unga män, och kvinnor, som vilar där. Döda i strider.
Det ger verkligen eftertanke. Sedan är det sådana som tjänat i militären, varit ute i krig samt haft höga befattningar. Men alla i rikets tjänst sas.

Susjos:
DU skulle gilla WSS!! Du som gillar musik och dans.
Jag gillade den!!! Se den. Inte riktigt lika bra som originalet, men absolut BRA!!!
Du kan musiken och handlingen, så du skulle GILLA!!


Kramar!!!!

Annika said...

Anneli:
Spot on, så är det!
Där ligger de som verkligen dött för sitt land. DET ger eftertanke och perpektiv.
En otroligt vacker plats. OCH en otroligt mäktig plats.

ALL respekt till alla som vilar där.
Jag brukar gå omkring där och klappa lite på stenarna, säga någons namn högt.
Tänka och fundera.

Ska skriva mer om Arlington nästa år.

KRAMAR!!!