Thursday, December 16, 2021

16 december, Klipp och sling, Veckans Chorizo, And just like that ... , SUGEN på och Här och Nu!

Hej och godmorgon denna torsdag!!
* 16 december …   … men hur snabbt går tiden egentligen?
Snart är det nytt år och vi kan kyssa 2021 farväl.
Blev pandemin bättre i år? I fjol minns jag att jag inte kunde bärga mig tills att vi skulle lämna 2020 därhän. Det kände symboliskt att på nyårsafton träffa grannarna vid tolvslaget och bränna lappar över allt vi hatat med 2020.


Men, blev det så mycket bättre då? Tveksamt va? Nya varianter av SKITEN dyker upp hela tiden. Munskydd på varthän man ska, tester och oro, folk som insjuknar … 
Tre sprutor tagna, och fler lär det bli. Hur mycket hjälper de egentligen? OH well, det är bara att vara glad så länge man inte insjuknar.
Ibland känns det som om det är dömt, vi ska alla bli sjuka i skiten på något sätt. ACK ja.


Men, året blev ju iallafall lite bättre än 2020. Det gick att resa till Sverige och till sommarstugan i Finland. Allt blev nog mer normaliserat, trots allt. När jag läser om Omicron så känner jag ingen bottenlös skräck längre (såsom jag kände i början av pandemin). Vi människor orkar nog inte med oro och ängslan i all oändlighet.


Jaja, vi får se vad som händer nästa år. Ingen vet, men vi ska hoppas att det blir bättre.
* Klipp och sling …


… så är det åter dags för mig att besöka min frisör. Dags för klipp och sling.
I september var jag där sist. Jag tar faktiskt tunnelbanan till henne. DET är fasiken inte ofta jag tar tuben, kan jag säga. Men Laura (frisören) har sin salong mitt i Arlington och jag tycker det är skönt att slippa leta parkeringshus där.

* Veckans Chorizo!ÄR som vanligt SÅÅÅÅ BRA!! NU är det grinchen som råder över Chorizo som blivit Chorizo med röda mulen. Helt underbart!!!

Har någon av er sett “And just like that …” på HBO Max? Alltså, fortsättningen av Sex and the City?
JAG har!!
Jag är gammalt SATC-fan och SOM jag älskat den serien! OCH gör än idag.
Samtliga avsnitt äger jag på DVD, och jag ser om dem när lusten faller på. Eller, numera ser jag dem strömmade via HBO Max om lusten faller på.
Den serien har betytt så mycket för mig.


Filmerna gillade jag också, speciellt ettan! Så givetvis slog jag mig ner framför And just like that … 


Jag tänker inte “spoila” något här. Men, i början satt jag och skruvade på mig en hel del. Tyckte att de gått lite över gränsen vad gäller att den politiska korrektheten. Fine, att de är PC till en GRÄNS, men det kändes såååå framtvingat och klingade falskt. Faktiskt så pass att det blev lite jobbigt att se.
Stort plus på att de är LIKA gamla som jag är!! HAHA.
YES! Alltid kul att se serier och filmer om kvinnor i ens egen ålder.
SJP och Cynthia Nixon ser väldigt naturligt åldrade ut. Kristen Davis (Charlotte) gör det ICKE. sönderlyft och sönderbotoxad. Lite tråkigt att se. MEN, alla gör som de själva vill då de kommer till ingrepp. Själv har jag inte gjort ett skit, vad gäller ingrepp, åt mitt eget åldrande och det är helt OK.


Miranda (Cynthia Nixon) kändes till en början väldigt annorlunda Så pass att jag blev irriterad på henne. Var fanns den kloka Miranda med den välbalanserade hjärnan liksom?MEN, efter två avsnitt tycker jag ändå att det finns potential. Absolut. JAG kommer med nöje att fortsätta följa Carries, Mirandas och Charlottes liv. HOPPAS att Samantha kommer tillbaka också i nästa säsong.OM du sett serien vill jag verkligen höra vad DU tycker?


Bild från HBO Max 
* Måste äta … SÅ sugen PÅ … 
 … Janssons frestelse.
Nu har jag gått och tänkt på den rätten i flera dagar. Ikväll ska jag äntligen laga till en sådan. Jag älskar Janssons, Peter tycker det är hyfsat gott.
Mmmm … Massor med grädde, Grebbestad ansjovis, smörstekt lök, smör …
OCH till härligheten äter vi knäckebröd och ost. OCH kanske blir det även årets första julmust för undertecknad. UNDERBART!!

* Här och nu!!


Ingen snö så långt ögat når.
Ingen i kommande heller. 
Mildare än normalt.
Vad kan jag säga? MEN just då här ser det ut just nu i mitten av december.


Ha en riktigt bra och fin torsdag!

20 comments:

Channal said...

Hahaha... vad är den där grisen gjord av? Är det din grannes? Kul att få följa Chorizo...
Men hallå! Klart jag har sett “And just like that” och det känns lovande! Väntar just nu på nästa avsnitt. Men det är ju inte torsdag än hos er! Det kändes lite snöpligt och märkligt att Mr Big dog och samtidigt veta att Stanford dog på riktigt under inspelningen. Tragiskt! Samantha är saknad. Lite märkligt sätt som de skrivit ut henne från serien. Dialogen mellan Carrie och Miranda kändes som om det var på riktigt. Synd att det har skurit sig mellan Kim Catrall och Sarah Jessica Parker.

KRAMAR Anna


Hannas krypin said...

Ja du, sprutorna verkar inte funka mot smittspridning iallafall. Jag trodde att 2021 skulle bli ett bättre år vad gäller pandemin men tycker snarare att det blivit värre men på andra sätt istället. Nog om det.

Jag har aldrig sett hela sex and the city. Däremot står båda filmerna i hyllan. Kanske får ge den nya serien en chans. Även om den var lite väl pk. Förstår precis av den bilden att döma att Charlotte har botoxat sig.

Anonymous said...

Yvonne said....
Ja du, Covid-19 verkar vara en never ending story och det är nog bara att lräa sig leva med det hotet och fortsätta vara försiktig i allt man gör. Känns iaf inte lika hemskt som det var år 2020 då skiten drog igång. Tror nog att vi kommer att få vaccinera oss många gånger för att vara på säkra sidan.

Chorizo är ju för söt och texten hon fått till är ju underbar.

Klippa och slinga håret har jag tid för på Nyårsafton i Spanien - om vi nu kommer iväg, sånt kan man ju inte vara säker på i dessa dagar.

Sex and City såg jag nog aldrig alla avsnitt av, då och då, så få se om jag kommer att se nya filmen, känner ju så klart igen alla karaktärerna rätt väl och minns deras egenheter, så vem vet.

Janssons frestelse är sååå gott, jag gör den då och då och ska så klart ha den på julbordet också även om det inte brukar gå åt så mycket då det finns så mycket annat gott.

Så vackra bilder och inte kan man tro det är mitten av december precis när man ser dem. Vi har ju också snöfritt men här är mycket fulare färger där ute.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram

Annika said...

Channal:
Grisen är gjord i terracotta skulle jg tro.
Det är inte min grannes, jag går förbi Chorizos hus ett par ggr i veckan så jag spanar alltid in det. Jag känner ägaren, K och hennes son gick i HS tillsammans och de var bägge teaterungar.

KUL att du sett det!
Idag kommer tredje avsnittet ut, SKA kolla ikväll.
Ja, det har absolut potential. JAG hade undvikit att läsa om serien innan jag såg den. Bigs död kom som en chock för mig just därför. BUHU!!
Gillade inte att de drog det politiska korrekta så pass vasst som de gjorde, det kändes så himla oäkta och forcerat.
Läste i tidningen att Samantha kan tänkas komma tillbaka i säsong 2. Hon är ju inte död sas och därför inte helt utskriven.
Det måste ha varit en ordentligt schism mellan henne och SJP, annars tror jag inte KC hade tackat nej.
Hon var saknad, det var hon.
OCH vad har hänt med Miranda?? Nej, jag har en del att invända, det har jag.

HOPPAS du mår bättre nu!!
Kramar!!

Annika said...

Hanna:
Ja, det känns lömskt allting med viruset och all skit i dess kölvatten.
SUCK och stöööön.
Vi får hoppas 2022 blir bättre för oss o att viruset lugnar sig. Tycker det är så svårt att veta om Omicron också, hur farlig är den? OCH skyddar vaccinet?
BLÄ ...

Jamen absolut, se serien. Tycker absolut att det kan vara pk till en gräns, men inte så pass att det känns som rena löjan, vilket det ibland gjorde.
MEN det kan också vara så att hela serien kommer att stabilisera sig, det är väl ännu på lite osäkra ben den står.

Annika said...

Yvonne:
Ja, verkligen ... blir inte klok på Omicron heller ...
USCH!
YUP, jag tror också det, det blir många boosters för oss alla. Nästa blir väl i maj, kan jag tro ...
OH well, jag fortsätter att ta sprutorna så länge det behövs.
OCH så hoppas vi på att det ska mutera ner och verkligen bli en vanlig förkylning till slut ...
PUST!
Nej, det känns inte alls som det gjorde i början. Tack och lov för det iaf.

Ja, nu tycker jag att Chorizos matte överträffar sig själv varje gång.


SÅ sant, nu börjar man tvivla på resor och sånt också.
Alltså, pust...
Hoppas du kommer iväg till din frissa som tänkt är OCH att ni ffa kan åka till Spanien.

Exakt, Janssons är för god för julbordet nästan, Den försvinner. Jag gör den som en egen middag innan jul istället.
Längtar redan till kvällens middag :-D

Vi har en av de mildaste decembermånaderna sedan de började mäta. Tycker det är både sorgligt och hemskt. Idag ska det bli 19 grader. Tycker inte det är OK nånstans.


Yvonne, tack för att du la ut din gran. Så kul att se!

KRAMAR!!

Monica said...

Låter både trevligt och skönt med frisörbesök, fick ju tips av Anna och gick dit i somras och det var den bästa i mitt liv. Nästan förvånande vilken skillnad det kan vara, ja några har varit trevliga och duktiga förut också men den här helt fantastisk. Men nu i dessa orkanot-virustider vet jag inte. Ja jag givit det nytt namn, säger till maken jag har orkanot när jag tappat energin och ändrar mig. Kan gälla att vi ska besöka nåt och inhandla men skjuter på det.

Janssons en riktigt god och smarrig är nästan det jag tycker är viktigast och så läckra lite kryddiga köttbullar och gott saffransbröd och julmusten, varit särskild god i år tycker jag.
Skinka och liknande är jag redan trött på, kokt griljerad har funnits länge i affärerna, skivad om man vill och väldigt gott då när det kom.
Lite extra fint och gott godis förstås och frukt behövs med.

Tiden går fort, väldigt fort, men tycker det är skönt. Ja om man inte precis lyssnat på Hallengren och co om vilket helvete vi ska få till jul och efter.

Så har jag tagit del av proffsforskarna i Sydafrika och riktiga proffs säger inte att så här är det utan de sammanställer den forskning de ser och sett, tänker, funderar, ser bakåt och möjligen framåt. Ja de finns här också men ohörda. De säger att det tycks nu som denna nya mutation rasar framåt över hela världen men både barn, ovaccinerade och vuxna dubbel/trippelvaccinerade drabbas ungefär lika och inte så allvarligt. Och en tolkning de har är att det är räddningen, kan bli flockimmunitet och att eländet planar ut precis som spanska sjukan gjorde och det utan vaccin.
Nu ges tredje dos i fart och det finns ingen forskning att den skyddar mot detta, är ju inte någon ny komponent klar som alla aktörer pratar om att de har på gång så samma samma. Och just det säger forskarna kan trigga igång nästa mutation. Viruset stimuleras hela tiden att skapa något värre. Men får stora delar av invånarna antikroppar i eget immunsvar så lägger viruset av. Har alltid skett i alla pandemier. Och det vore så intressant att ta reda på invånarnas i Sverige antikroppar och immunitet. På hela befolkningen. Inte kostsammare än dessa otaliga tester med så många falska aktörer utan det ska göras på universitetssjukhus och ackrediterade laboratorium, hur det ska gå till vet jag däremot inte:-) men inget är omöjligt. Vi kan göra det men kanske ännu hellre våra grannar som har färre invånare. Ett sådant forskningsunderlag skulle säga mycket. Vi skulle se skillnader i åldrar och som vi har viss kunskap om idag men kan skilja mycket mer än vi tror från individ till individ och lära oss så mycket mer, nu är det mycket antaganden.

Sen pågår ju eländet så tester måste ske kontinuerligt men tramsigt ännu från styrande, folk som reser in ska se till att de helst testas. Inte tydligt krav. Norge uttalar sig att vi ska få som de, ja då borde vi stänga gränser som de gjorde själva mot Sverige, folk kunde ju inte ens åka till sin bostad där och jobb. ATs motsvarighet i Norge skrev en bok om Sveriges dårskap men vet inte om den kom ut.
Nu uttalar han sig om Norges eget helvete och är noga med att uttrycka att vi ska få samma.
Nya kommissioner säger att i beredskap för nästa pandemi måste vi samarbeta världen över och det är så sant som det är sagt.

Tänker också på att folk här knappt går ut, bara de med hundar som ska rastas. Blivit väldigt konstigt och får hoppas på att det nästa år kan bli nån vändning på detta.

Om serien står det mycket här hemma men kanske blir lite konstig:-), jag såg allt förut och det kanske räcker.

Ha det fortsatt bra och fint i ditt julehus Annika. Idag lyser solen här och det är otroligt skönt med lite ljus.

Annika said...

Monica:
Det enda problemet är att det tar sådan tid.
Tycker det är lite jobbigt.
MEN snyggt blir det ju, haha.

Orkanot, haha. ja varför inte?
Vi kommer iaf att lära oss hela det grekiska alfabetet på detta sätt.


Nej, det är väl så ...
Jag har också förstått det som att det inte blir så allvarligt??? Att det är mer som en förkylning??
Känner mig ändå så osäker.
OCH faktum ÄR att jag inte orkar läsa om det heller. Märker att jag mest rycker på axlarna och skummar rubrik och ingress, typ.
Orkar inte med skiten längre.
Just det, läste det också att det kommer att följa ungefär samma väg som Spanska sjukan tog. den lär ju finnas än idag bland oss alla, men vi blir inte mer än förkylda av den.
ja Monica, du vet ju faktiskt MYCKET om detta.
Tar säkert alla sprutor som ges framöver också, men jag hör ju vad du säger ang mutationer upp ...


Läste Björn Olsen i Dagens Nyheter häromdagen, tycker han är klok. Gillade hans Sommarprogram mkt i fjol också.
AT och FHM ger jag inte fem ruttna lingon för.
Alltså, orkar inte ens se AT. Litar inte på vd han säger övh. hela han känns som ett skämt.

Ja, det verkar vara en hel vetenskap igen med resor in och ut. Tester, PCR och aningen och covidpass och allt vad det nu är.
Nu får det lägga av. Bara stilla sig. ENOUGH!!!


Håller med, det du gillar mest gillar jag också mest på julbordet. ÄVEN om Janssons är för god för julbordet, hihi.
Gissa om jag ser fram emot middagen ikväll!!!

Monica, du ska också ha det bra i ditt julehus och njuta hygge och julmys en masse!!

Monica said...

Får du tag på Grebbestad hos dig eller köpte du med dig? Det är den enda, med den blir Janssons perfekt. Tur jag köpte förut, är slut hos många sägs det men ska kolla hur det är. Ha en fin kväll, ja här är det kväll och kolmörkt;-)

Brysselkakan said...

Ja, jösses vad man såg fram emot 2021!
Som blev... ungefär som 2020... Och nu dessa nya mutationer... Ärligt så är jag orolig, kanske inte så mycket för mig själv men för vår mellansons jobb och vår yngste sons flytt i sommar (som vi inte vet vart den blir).

Vi hade ju superkallt för någon vecka sedan, ingen snö men men vitt i så gott som hela Sverige utom Mälardalen. Och nu? Grönt och plusgrader, så pass mycket som upp till 8.
Och jag klagar inte!

Har aldrig riktigt sett Sex and the City utan mer om det fladdrat förbi när min man klickar sig runt bland kanaler. Men hörd om denna nya serie.

Elisabeth said...

* Beträffande 2021 minns jag att jag suckade lite åt allt prat om hur fantastiskt 2021 skulle bli, vilken välsignelse det skulle vara med vaccinet och hur många kände sig som superhjältar efter första dosen vaccin. Jaja, ta nu inte ut en massa i förskott, tänkte pessimisten/realisten i mig, men det vågade jag nästan inte säga högt, när alla var så glada. Och nu? Jo, lite rätt hade väl min inre pessimist/realist, får man nog säga. Vaccinet verkar ju fungera uselt mot omikron, i alla fall med bara två doser. Läste t.ex. om julbordet i Norge, där massvis med människor smittades - 98 % av dessa var dubbelvaccinerade! Har dessutom kollegor med familjer om blivit smittade, och ganska rejält dåliga, trots bara cirka tre månader sedan deras dos 2. Försöker att stoppa tankarna från att börja skena, men helt lätt är det INTE. Nåväl, i somras var det ju trots allt lite normalt. Det var ju t.ex. så roligt att du kunde åka till Sverige och Finland!

* Bra med frisörbesök! Själv aktar jag mig för frisörer, haha. Färgar håret själv och låter mamma toppa det.

* Chorizo är helt fantastisk. Jag slutar aldrig att imponeras över hens mattes fantasi, uppfinningsrikedom och kreativitet, den är SÅ imponerande.

* Sex and the City följde jag aldrig direkt, men några avsnitt här och där såg jag, och så var jag på bio i Tyskland och såg filmen när jag bodde där. Vi var tvungna att kontrollera noga så att den inte var "synchronisiert" (dubbad), för vi ville ju inte höra Carrie prata tyska, haha.

* Håller med om att Janssons frestelse är gott, fast jag gör ju förstås utan ansjovis. Dock gör det mycket för smaken att man strimlar potatisen istället för att skiva den.

* Jättefina bilder från dina trakter! Här hade vi snö förra veckan, men nu har det blivit milt och skönt. INTE mig emot, som du ju vet. ;-D Hoppas att du får lite snö inom någorlunda kort tid.

(För övrigt, som svar på din fråga till min förra kommentar: Mina föräldrar har, tack och lov, fått tre doser.)

BP said...

Helt underbara somriga bilder mitt under vintern. Tiden är ur led, det är bara att konstatera. Ni har ju sommartemperaturer just nu, och det är absolut inte normalt, även om jag inte skulle klaga...
Chorizo får priset igen! Han och hans matte är verkligen suveräna. Så himla kul:-)
Janssons frestelse gillar jag skarpt. Har dock hört och sett att det är brist på ansjovis i år. Så grattis att du fick tack på fisken. Har läst att vissa restauranger här som inte fick tag på ansjovis utelämnade huvudingrediensen, vilket inte var populärt bland gästerna.
Rätt kul att ni får så mycket svensk mat och dryck i Virginia. Då är det lättare att vara expat;-)

PS. Kan inte kommentera dina film-/serietips, då vi inte har betalkanaler som HBO. DS.

Annika said...

Monica:
Jag köper den här.
Den finns på en tysk affär här som även säljer mkt nordiskt. Vet att det går att beställa online också. FÖRR i världen hade Ikea den, inte längre.
Ha en fin och god natt!!!

Annika said...

Brysselkakan:
Eller hur?
Man såg fram emot 2021 såååå mkt!!!
Ska man ens se fram emot 2022??
Nu med mutationer, som sagt.
Vi ska lära oss hela grekiska alfabetet.
Ja, jag förstår din oro.

SÅ konstigt väder, vi hade också väldigt kylslaget under november, men nu ...
Jo jag klagar. Tycker det är otäckt och så fel.
Men det är bara att digga läget och go with the flow.

ja, SATC är välkänd även hos dem som aldrig såg den.
Har också vänner som aldrig sett den.

Ha en finfin natt.

Annika said...

Elisabeth:
Precis så.
Jag var en av dem!
Jag kände nästan eufori när jag fick spruta nummer 1.
Vid tredje nu var det mest, jaha jag undrar hur många fler vi ska få?
Jag såg fram ett nyår så mkt. Mest på det symboliska planet.
Nej, så sant. Allas dubbelvaxx börjar väl sina nu. DET är verkligen sant, det börjar släppa sitt grepp. DAGS för trean.
Men vem vet, kanske den är ganska värda också.
Den enda "trösten" är väl att det inte verkar som om Omicron är så svår?
GUD så less jag är på skiten.

Vet du, jag har gått till min frissa nästan under hela krisen. Hon har egen salong och det är bara hon och jag.
Säkert kommer det med en risk, inte mint på t-banan dit. Men ja ...
Jag har en granne som inte klippt sig sedan i jan-20!! En man, han är långhårig nu kan jag säga, haha.

Jag vet, Chorizo är FAB!!! Hens matte UNDERBAR i sin kreativitet.


SATC dubbad på tyska. HAHA. NEJ det hade jag inte velat.
OCH tänk om man skulle se den dubbad på svenska. Kul att du också gillar den. Jag är en SUCKER för den.

Tack, ja det är fint och MILT här.
Galet märklo.

BRA med dina föräldrar. SKÖNT!!!

Annika said...

BP:
Ja, kanske bilderna ser somriga ut tom!!
Inte klokt, haha.
Förstår att du skulle gilla det här. Idag har det nästan varit overkligt.
Solen strålat och det har varit över 20 grader tom!!

JA, Chorizo for the WIN!!!
Hens matte alltså!!

Japp, jag fick tag på Grebbestad på en tysk affär här som säljer mkt nordiskt. Glad är jag för det.
Nu ska jag snart sätta in den i ugnen. MUMS!!!
:D
BOR i ett bra område. Hela NoVA har ett enormt utbud och stor mångfald. Så vi har mat från hela världen.
Tacksam för det är jag!
MUMS!!

Susjos said...

Åh jag ÄLSKAR SATC, men har inte sett de nya avsnitten ännu, men ska göra det, nu råkade jag se någon kommentar hos dej om Mr Big, o nej!!!!!
Har läst nån recension i Aftonbladet att de två första avsnitten är sådär, precis som du skrev, men att det blir bättre, hoppas det!

Jag har såklart tillsammans med en väninna åkt bussturen SATC i New York, hur underbar var inte den! Där ingick en cosmopolitan drink på baren som Steve? hade.

Här i Sverige är det brist på ansjovis, helt slut på vår Hemköp, folk har hamstrat helt enkelt!
Så fina bilder du lägger ut, och visst går tiden fort nu....
Chorizo bilden, haha, underbar!
Ha det fint, och ja---är så tacksam för att en operation är på gång för mej!!!
KRAM!

Annika said...

Susjos_
JAAA!!
Och jag gillade gårdagens avsnitt.
Potential absolut. SEN är det så kul att se kvinnor i vår ålder i en serie likaså.
DAMN, jag vet. JAG visste inte det heller. Kom som en chock.
Olyckligt med spoilingen där. Jag vet.


JAG har också åkt den touren, SATC i NYC. DET var såååå roligt!!!
Yes, absolut, man fick Cosmos på Steves bar!!


Jag hade tur som fick tag på ansjovis. Pratade just m min syster och hon berättade också om brister på ett ióch annat.
DET är ju samma här, man märker att export/import inte funkar som det ska.
Men i ansjovisens fall är det absolut hamsting. VARFÖR hamstra??

Jag är så sjukt glad för din skull!!!
UNDERBART!!!


Kramar!!

Nilla Tankebubblor said...

Jag såg hela Sex and the city när det gick, men inser nu att jag glömt en hel del. ...and just like that är bättre än vad jag förväntade. Ser fram emot torsdagar nu!
Trevlig helg.

Annika said...

Nilla:
Absolut, och torsdagens avsnitt var riktigt bra. OM än förutsägbart.
Men jag kommer att fortsätta att titta med nöje.
Trevlig helg!!