Thursday, November 18, 2021

He did it again, Veckans Chorizo, FULT, Julmusik dygnet runt, Här & Nu, NÄÄJ och Booster

Hej torsdag!*   He did id again!!Mitt hus förvandlas alltmer till en julstuga.
SNART är jag KLAR!! SNART! Inte än! Men väldigt snart.
I december ska jag bara njuta av min julstuga utan att behöva tänka på att pynta och stressa.
Ja, jag förtränger tanken på när allt ska stoppas undan igen. Det är ju inte förrän nästa år JU!

Peter dock, han fortsätter att skicka lite roliga bilder som får mig att skratta!!NI hör musiken va?  Tuh-duh (bara de två kända olycksbådande tonerna) ---Lägg till lite off tune bjällror  så blir det perfekt, haha!!


*   Chorizo!!Visste väl att Chorizo är min typ av gris!! Klart att hen gillar att hajka!!
Jag visar er mattens instagram och bildtext eftersom hon är så suverän på att få till det! Alltså, Chorizo måste ju ha en hel garderob inne hos matten!
Respekt!!
 
*   Men hur FULT!!
 Kolla vad som dök upp som annons på Insta!!
Började garva då jag såg den, så FUL!!
Alltså vem skaffar en sådan här “ställning”? SNACKA om hyllvärmare och snacka om onödig pryl.
ACK ja!!


 *   Julmusik dygnet runt.
 Nu spelar en av radiokanalerna julmusik dygnet runt igen.
När jag hörde det på bilradion blev jag så glad. HAHA!
Peter däremot gav upp en djup suck.

Nej, jag har inte börjat lyssna på julmusik hemma (via Spotify där jag har en GEDIGEN lista) ännu. DET blir efter Thanksgiving.
Peter kan pusta ut en vecka till.

*   Här och nu!
Alltså, det är nog så att de första veckorna i november är de vackraste höstveckorna vi har.
DÅ står naturen i sitt absoluta crescendo.  
Färgerna är då som allra vackrast och mest gyllene.
Finhösten står i sin vackraste skrud.

Nu är vi redan inne på andra halvan av månaden.  Det är vackert som bara den än, men peaken är nådd.  Det finaste har passerat.
Finhöst är det visserigen, men den är på god väg att falna nu och bli fulhöst.
Med lite otur (läs att det inte kommer någon snö i vinter) kan fulhösten vara från november till i mitten av mars (ibland hela mars).

Just nu är det dock som en enda höstdröm därute.  Det är en fröjd att bege sig ut när solen  knappt hunnit gå upp.
Det ger mig glädje och energi!
Alltså, jag fattar inte hur snabbt tiden går. JAG vet att jag säger det hela tiden. Men när jag nu ser att det redan är 18 november blir jag PAFF.
WHAT the hell happened???
Rent mentalt tror jag nog att det ännu är i början i av månaden, men den är ju snart slut för tusan.

* Booster!I eftermiddag ska Peter och jag få vår tredje spruta mot Covid.
DET känns bara bra.
Injicera mig bara, haha. HOPPAS vi slipper biverkningar.
Min käre make räknar redan med att morgondagen är rökt. Jag är lite mer positiv än han. Men, vi får se vem av oss som får rätt.   ***
Med detta önskar jag dig en finfin torsdag

16 comments:

Anonymous said...

Yvonne said...
Härligt att börjat med julstöket, det har inte jag, men får nog börja lite i helgen OM jag inte blir dålig av 3:e dosen jag får imorgon. Är sååå mörkt ute så det behövs verkligen juleljus överallt nu. Många hade redan börjat få upp såg vi när vi kom hem från Skåne i måndagskväll.

Roliga bilder din man hittar, ha, ha, ha

Chorizo är ju för söt, verkligen stor variation på alla kostymer

Men fy så ful den där vinhållaren var, skulle verkligen inte vilja ha en sådan.

Fantastiskt vilken vacker höst ni har, och dina bilder är som vanligt helt, helt magiska. Förstår du får energi och glädje att ta dina promenader i allt det vackra som naturen bjuder på.

Får lite småpanik när jag tänker på att det är 18 nov redan och inga julklappar är köpta än, men, men till helgen kanske det lossnar. Är ju bara till barnbarnen vi köper och till en vuxen som vi lottat ut till vem. Det svåra är ju att alla har allt och då är det inte lätt att komma på något.

Ha en fin torsdag hälsar jag från ett småregnigt Åkersberga med en stor kram och hoppas 3:an inte ställer till med några problem

Humlan said...

Inget julstök här inte, bara stök! ;-) Men jag förstår att du gillar att hålla på och fixa till det i lugn och ro. Du kanske ska göra så när du plockar ner också? Lite i taget över några veckor. Inte det? ;-)
Jag förstår att Peter har roligt när han letar fram de där bilderna till dig. Och det är ju skönt när man kan retas lite med varandra för vars och ens ovanor eller speciella vanor.
Själv är jag inte det minsta sugen på julmusik än, men att det börjar komma upp lite ljusslingor ute, tycker jag bara är trevligt.

Chorizo är verkligen söt och man förstår ju på texten också att hon verkligen har kul när hon skapar alla olika utstyrslar och texter.

Ja du, det finns många konstiga saker som har gjorts för att någon tycker att de har behov av det, denna vinglaskylare var väl en av de konstigare! Fyll inte vinglasen så fulla och håll vinflaskan kall är mitt tips! :-)

Ja, ni har det verkligen vackert och du går ju också genom områden där du kan njuta av allt det vackra. Jag måste erkänna att jag missat en hel del för att jag inte orkat ta mig hemifrån. Får försöka bättra mig på den fronten! Och visst rusar tiden, jag fattar inte att dagarna, veckorna och månaderna går så snabbt!

Ha en riktigt fin torsdag och lycka till med sprutorna (eller ffa efterverkningarna).
Kramar!

Elisabeth said...

*Haha, Peters bilder är onekligen träffande! Du har ju så mycket att det skulle bli extremt jobbigt att sätta upp allt på kort tid, så jag förstår att du börjar i tid.

*Chorizo är söt som alltid, och självklart gillar han att hajka. ;-D

*Jag undrar också vem som köper "vinglasställningen". Sedan fattar jag inte på vilket sätt den kyler vinet; är det extra kyla i den, eller är det bara för att man inte ska hålla i glaset? Då kan man ju ställa det på bordet...

*Tur för Peter att han har en veckas respit från julmusiken. ;-) Skämt å sido, jag ska nog snart leta fram någon trevlig julmusikslista på Youtube och börja lyssna.

*Det är verkligen vackert hos dig nu, ungefär som det var för tre veckor sedan här. Men visst ser man att träden börjar avlövas och den vackraste delen av hösten är förbi.

*Fattar inte heller att det redan är 18 november! Snart har vi bara 4,5 skolveckor kvar innan jullovet (vi slutar den 22); helt absurt.

*Bra att du bokat tid för tredje dosen. Vi lär behöva fylla på med jämna mellanrum även längre framåt, det är jag helt säker på.

Beträffande din fråga från förra inlägget: Som du mycket riktigt trodde äter jag inte av skolmaten. Vi betalar 65 kr, vilket den inte riktigt år värd. När jag var här på praktik åt jag dock gratis (mycket generöst av kommunen, det är inte vanligt att det är så), och maten var för det mesta alldeles utmärkt. Självklart fanns det sådant jag inte gillade så mycket (linsgryta t.ex.) eller sådant jag tycker blir lite tråkigt som lunch, men överlag var den god. Det fanns/finns alltid minst två alternativ att välja på, ett vegetariskt och ett köttalternativ, helt klart stor skillnad jämfört med större delen av min skoltid.

Channal said...

Hösten är så vacker och dina bilder är underbara! Vi har fortfarande gula björkar... men de flesta är kala. Har varit grått och milt men idag sken solen och knallblå himmel. Ljuvligt! Men det är kolsvart när jag åker till jobbet och kolsvart när jag åker hem. Längtar till december. Då ska jag börja göra adventsfint och lyssna på julmusik. Sen kommer Lucia, så mysigt! Då kommer mer pynt fram. Dagen innan julafton klär vi granen. Tycker om att ha saker att se fram emot... och vart tog november vägen. Tiden går ruggigt fort! Hike Chorizo i rutig skjorta tar priset. Så söt! Men den där prylen till glaset... vilket skräp! Säkert gjord i post också. Usch!!

KRAM Anna

BP said...

Dina bilder är som alltid en ren fröjd för ögat. Speciellt de med speglingarna. Outstanding! Sedan kan jag samtidigt beundra de fina husen. Där bor då inga fattiglappar direkt;-)
Chorizo är inte bara söt han är klockren i allt han har på sig. Hans matte/husse har en suverän hobby där. Tänk bara att leta kläder för olika tillfällen/bemärkelsedagar med mera. Nästan ett heltidsjobb.
Dagens inlägg är ytterligare ett bevis på att vi gillar helt olika saker. Det är ju just det som är så spännande med blogglandia tycker jag. Jag är ju inte julig och håller med Peter. Sedan gillar du inte vinkylaren, medan jag tycker att den är helt suverän. En totalt onödig pryl, men ack så läcker. Nästan så jag villhöver den;-)

Monica said...

Härliga färger ännu hos dig. Och tiden rusar på. Så vad är inte klokare än att fixa allt i god tid och bara njuta när det blir ännu mer fart i december🎄. Här är allt nu klart men så där noga utvalt och matchat😊. Inte så mycket, utan en del får stå kvar i skåpen men vad roligt det är också att köpa något nytt, det blev en ny adventsljusstake för levande ljus, lite Ernststuk men finare tycker jag och jag var rätt trött på diverse plåtlådor och kopparbunkar, fina i sig men den här kan man pynta lite eller inte alls. Jag strödde miniministjärnor i den.

Och idag en underbar dag, stod en stund och solen värmde kinderna, tänkte alltid på det i UK under vackra strövtåg att solen värmde i november och faktiskt idag här med.
Vi besökte fem stora affärer så nu har jag sett mycket😄kanske får ersätta en julmarknad. Det är lite svajigt om de ska bli igen efter allt larm och en toppenfin i Annas kvarter var inplanerad men vi får se.

Mycket skrämsel och röra som gäller olika från dag till dag, ja du vet från vem och vilka. Och folk tycker det blir toppen att sitta tätt för nu har de pass ... Och vi vet ju, ja det borde informeras om att vi är alla unika med ett unikt immunförsvar så vissa får aldrig någon immunitet trots vaccin, andra igen har immunitet av allt genomgånget i livet tidigare och även skydd mot viruset i pandemin fast de inte haft just det. Men folk har utsatts för minst sju olika Coronavarianter i detta liv. Finns bra, tydliga och omfattande studier på blodgivare då man nu testade virus som man alltid gör och även Tcellsimmunitet och såg detta. Mitt område jag startade inom som nykläckt en gång. Spännande värre.

Och tror du sa om en anhörig som var sjuk och mannen icke. Och jag vet fler.
Och så många, ja de flesta tror att de är odödliga och kan nysa och hosta över andra för den möjligheten finns inte att göra dessa fördjupade analyser, mycket stor kostnad och finns inte många med den kompetensen som kan utföra dem.

Och det som sackar efter nu i forskningen, är om de som varit sjuka i Covid har ett kraftigt immunskydd lång tid vilket jag är övertygad om.
I affärerna sansat men en tjej med barnvagn klev in och hon hostade tills hon gått runt och glott och lyft på varje pryl innan utgång. Jag och fler tog omvägar. Säkert dubbelvaccinerad men var finns tankeförmågan? Munskydd med tanke på andra vilken hosta det nu än var. Jag tog på mig dubbla här.

Nu har vi redan börjat "helga" in oss, druckit årets julkaffe, så gott!
Önskar dig och er en toppenfin helg och jag ska kika in i morgon, för du kanske har julehuset klart🏘️🏡

Anonymous said...

Ruth i Virginia

Jag lider med Peter. Julmusiken sliter på öronen,
nåt alldeles hemskt, efter ett tag.
Som BP är jag inte heller mycket för en massa pynt.
Annat var det, när barnen var i elem. skolåldern,
vi stöpte ljus, bakade pepparkakor och gjorde pappersfigurer, men granen
kom inte in förrän ett par dagar före jul and var
kvar till 13-dagen. Jag spelade piano och vi sjöng
julsånger, både svenska och amerikanska. Då kunde
man verkligen få julkänslor.

Ja, det är roligt att läsa, hur olika vi är, när det
faktiskt gäller samma sak. -
Vacker dag i dag,menallting har blivit brunt

Annika said...

Yvonne:
Ja det känns verkligen jättebra. Jag får mer och mer gjort för var dag som går. Det här är ett klokt sätt, har jag kommit på. Funkar för mig.
SÅ jag tycker ju att du LUGNT kan börja.
JAAA!! Vi fick ju vår tredje dos samtidigt. Hur mår du???+
Jag har ont i armen, känner mig lite trött, men annars har jag inga symptom. ÄN så länge.
Hoppas du känner detsamma.

Peter är asbra på att hitta bilder. Igår kom han med en film som fick mig att skratta rätt ut. Ska se om jag kan lägga ut den i veckan som kommer, haha!!

TACK, ja vår höst är underbart fin.
Men det blåser hårt idag och det sliter hårt på de löv som är kvar. Snart är det fulhöst även här.

Jg vet, känner lite som du ang klappar. Men det är samma här. köper bara till P och K. Så det bör vara vara lugnt.
Men visst, önskar jag vore klar med det med.
KRAMAR!!

Annika said...

Humlan:
Haha, NEJ när det ska ner ska det NER!!
Det är lättare att plocka ner än upp, som tur är. Men jag vill att det ska se samma dag. OK, inte det som är ute, men inne.
Det ska bara bort.
Men så här som jag gjort i fjol och i år kommer jag hädanefter att fortsätta. SÅ skönt att bara göra lite i taget dag för dag.


Ja, det är så roligt med bilderna P hittar på nätet.
Jag skrattar gott åt dem. Igår kom han med en av de bästa filmer jag sett. Ska se om jag kan lägga ut den i nästa vecka.

Precis, Chorizos mattes bildtexter är halva nöjet. Så jag får nog lägga ut dem framöver. Måste fråga henne var hon förvarar alla Cs grejer, det blir ju en del.

Ja, tack, vi har det jättefint i naturen. MEN hårda vindar gör sitt bästa för att blåsa alla löv av träden, så snart är det fulhöst hos oss.
Hoppas att du orkar ta dig ut på en liten runda, Humlan.

Stora kramar från mig!!

Annika said...

Elisabeth;
HAN är onekligen klockren i det han hittar.
Igår kom nog ändå det bästa jag sett. HOPPAS att jag kan lägga ut det i nästa vecka.
Skrattade så åt det. En liten film.
HAHA!!

VET, helt obegripligt med vinhållaren. FATTAR noll. Såna där prylar gör mig förbryllad. vem köper skiten??

YES, en veckas respit innan julmusiken. EN enda vecka. Ja finns många bra listor på YT. OCH på Spotify.
Så du kan nog börja frossa du med ;-)

Precis, finhösten är över. OCH nu blåser det som f-n. Så snart är det onekligen fulhöst även här. Tycker du har rätt analys för, vi ligger nästan alltid tre veckor före eller efter er.

Jamenja ... vad hände med november?
Helt sjukt.
Hur kan det vara nästan slut på den.
OCH jullov inom räckhåll för dig.
Obegripligt.

Igår fick jag boostern!! HOPPAS du snart får den också. Tror som du, det kommer att behövas påfyllning ca en gång i halvåret tills de bakar in det i det vanliga flunsavaccinet.


Oj 65 spänn för skolmaten är onekligen mkt. Kostar som en dagens lunch ute typ?? Eller jag kanske är helt ute och cyklar nu?
Men jag fattar att det inte är värt det.
Men skolmaten har ju blivit så mkt bättre. Just det där med alternativen. Fantastiskt. Inget sånt då vi växte upp.

Annika said...

Channal;
Ja, hösten är så fin. Den finaste årstiden här, även om våren är en stark utmanare.
TACK, ja det är tacksamt att fota nu.
Det är det, men träden kalnar med fart.
Tycker nästan att höstfägerna står sig ännu vackrare mot en grå himmel än mot en blå.
Jo, ni har så mkt mörkare än här, och ffa så mkt gråare. Här har vi så pass mkt sol att jag aldrig tycker att det blir för grått de dagar vi har mulet och rusk.
Så det är stor skillnad.
Ja, snart är det advent, och det är mysigt.
Ljus och mys.
Då får du pynta upp!!
C är så sööööt alltid.
VISST är det den där vinställningen EXTREMT ful. Så ful att jag nästan blir förbannad, haha.
KRAMAR

Annika said...

BP:
TUSEN tack!
DET är så tacksamt att fota under mina rundor. Så oändligt tacksamt.
Ja, husen ja ... en dag kanske jag borde göra ett inlägg med bara hus?
Reston är lite speciellt, här finns allt från subventionerade bostäder till riktiga lyxhus.
Men ja, du ger mig upplägg till ett inlägg :)
Cs matte är otrolig. Nästa gång jag stöter ihop med henne ska jag fråga var hon förvarar allt, hon bor i lgh som är som ett radhus ... ahh svårt at förklara. MEN hon bor inte speciellt stort. Ensamstående är hon, ingen man finns. Två vuxna barn, K var superkompis med hennes son under åren på HS. Han var en fantastiks skådis. Han är också utbildad skådis, precis som min dotter. MEN numera är han fotograf. Se där, lite trivia om C och matten :-)
JAAA!!! Jag älskar det också, BP!! Just olikheterna. Love it!!
Som hos dig med fotboll och ditt icke julande. Berikande och kul!!

Annika said...

Monica:
Ja, tack!! ÄN så länge är det fint, men nu river hårda vindar effektivt löven ur träden. Snart har vi fulhöst här också.
Snabbt går det, onekligen.
YES Monica, vet du, jag är nästan klar nu. NÄSTAN!!! Allt färdigt i princip. Idag ska jag slinga decket med ljusslingor. Imorrn ska P och jag rigga framsidan. Inomhus tror jag allt är klart, förutom granen.
KOMMER att göra så här framöver. Funkar perfekt för mig att börja så smått den 1 nov.
Jag brukar beställa från Nordic Nest ibland, jag ar sett Ernst ljusstake där. SÅÅÅÅ fin!!
Sugen på den!!!
Så jag förstår ju att den du har är jättefin!!

Vad härligt väder ni hade igår, vi med. Men det är inget ovanligt.
Du får se till att verkligen suga i dig de vackra dagarna.
Trevligt med butiker och annat inför jul.
Jasså, de börjar hota med att ställa in julmarknader? TRÅKIGT.
Fram med covidpassen, säger jag. Har noll och inga problem med dem.

Jadu, denna eländiga pandemi och alla coronavirus som finns. Alla dubbla budskap.
GAAHH!!

javissst, min egen syster åkte på C19 i december i fjol. Ovaxxad då såklart. Hon hade huvudvärk, tappade smak och lukt. Hennes man låg bredvid henne varje natt, han jobbade hemifrån. De umgicks jämt. HAN fick det inte.
Min kompis här i Reston är dubbelvaxxad. Hennes make likaså. L fick skiten, bara med lätt huvudvärk och snuva, hennes man klarade sig.
De som vi var på middag hos, en fick skiten. MEN han är ung, och han är ofta ihop med paret som var positiva. Inte ett enda symptom fick ngn av de tre. Vaxxade? Ja.
S¨underligt allting är med detta.
MEN tack och lOV för vaccinet, jag säger bara det. Utan det ... ja vem vet hur det gått då ...

En sak, varför är folk så himla rädda för att dra på sig ett munskydd hemma? DET är den största gåtan av alla. Det är ju bevisat att de hjälper.
Ja, det är väl AT och co som tutade det i folk i början av skiten. USCH så fel.
AT retar mig så pass mkt än idag att jag knappt kan se honom på bild.


JUlkaffe!! MYSIGT!! Tog min booster igår, lite trött kanske, lite ont i armen. Annars, A OK!!
Trevlig helg fina Monica!!!

Annika said...

Ruth:
HAHA, det går INGEN nöd på honom. DET kan jag säga!!
Ska berätta lite om den käre maken i nästa vecka, fniss.
Julmusik i hemmet får vänta till BF, men i bilen är det WASH FM för hela slanten.
Inte för dig, Ruth, haha!!
Du körde ganska svenskt under dina barns uppväxt, Ruth!!
Vad trevligt.
Hur gör ni idag?
Dina barn måste ha jättefina minnen, blir glad av att läsa det.

Absolut, älskar hur olika vi alla är vad gäller samma högtid.
Berikande, och så KUL att del av!!

BLÅS inte bort idag, Ruth!!!

Nilla Tankebubblor said...

Vilken fin bild på haj-granen!

Annika said...

Nilla:
HA!!
Den var lite kul eller hur!!