Wednesday, November 10, 2021

Funderingar om ett och annat ...
Godmorgon!!


Onsdag igen. 
Hösten är som vackrast nu. Här där jag bor kan man nog faktiskt säga att de första veckorna i november är det allra vackraste. Iallafall i år.
Men, för det mesta är det nog faktiskt så att hösten är som finast i början av november i The Mid-Atlantic.Just nu är det verkligen som en saga därute. Den här veckan är det dessutom så otroligt milt under dagarna. Vi snackar runt 20 grader. Inte dumt.
Jag sitter ute och fikar då jag kommer hem från min promenad. Snart är det över, snart är det fulhöst. Bäst att bara passa på.


JAPP, det har jag. Jag har bytt gardiner, jag har bytt ut kuddar och filtar. Jag har en liten, äkta bordsgran som lyser om kvällen. Jag tar fram ett och annat juligt varje dag den här veckan. Det känns bra.


Igår berättade Peter att då han suttit i videomöte med olika arbetskamrater hade han sett en julgran bakom en av kollegorna.
Peter hade då påpekat det.
-Yea, my wife you know, sa killen, she’s nuts. She wants to start all this so early. I just go with the flow. Peter bara skrattade och sa att det var EXAKT samma sak hemma hos honom.
True DAT!
Ja, förutom att vi inte har julgran än, men snart kommer alla mina smågranar att tas fram. Som sagt, det blir mer och mer varje dag. THIS chick loves it.
Och faktiskt, jag tror inte Peter har så mycket emot det heller.


Jag har övervägt om jag ska berätta något jag är väldigt irriterad och arg på för tillfället … MEN, jag tar upp det … ändå.I helgen var Peter och jag bjudna på middag hem till en familj vi känner väl. 
Det var trevligt, vi åt av samma ostbricka, drack vin, dippade i samma skålar.
Vid middagen satt vi alla tillsammans i familjens något trånga matrum. God mat och trevligt sällskap. Följande morgon kom ett textmeddelande från värdinnan där hon skrev att under natten hade två av dem som varit med på middagen fått veta att de har smittats av den farsot som världen är drabbad av nu.
Paret hade varit och testat sig samma eftermiddag som middagen ägde rum, men de hade inte sagt ett ord om det. 
Dessa bägge visste alltså om att de träffat en person dagarna innan middagen som haft skiten. De visste således om att de blivit utsatta och de säger inget till någon.
Jag blev så arg då jag fick reda på detta.
Vi fick ställa in våra planer vi hade med goda vänner dagen efter middagsbjudningen. Jag hade verkligen sett fram emot att träffa vännerna och göra det vi skulle göra tillsammans med dem.
MEN! Aldrig i livet att jag utsätter någon för eventuell smitta när jag vet att vi verkligen umgåtts med två som har eländet. Aldrig.
Imorgon har jag och maken tid för provtagning. Jag har inte gjort något denna vecka förutom att pyssla på hemma (därmed allt mitt julande, ni fattar …). 
Jag har inte träffat någon enda människa, inte varit i en enda affär (förstås).
Allt jag gjort är att ha tagit mina långa morgonrundor.
SOM tur är veckohandlade jag en dag tidigare än vi brukar.
Paret som är är positiva har inga symptom. De har dubbla sprutor.
Jag och Peter känner inget av eventuell sjukdom heller.  ÄNNU, lägger jag till.  Men, imorgon får vi veta då.
På lördag är det tänkt att vi bägge ska ta vår booster, men vi får se hur det blir med den saken.


Så, det är tur att jag har den vackra hösten att vandra i.
Tur att jag kan pyssla på med julen härhemma. För nej, någon person blir det inte av att träffa denna vecka. Ja, kanske på fredag, men då har jag lite ärenden att utföra eftersom det varit en ofrivillig vecka i något som väl kan liknas vid karantän. 


Vad vill jag säga med detta? 
Att det är fullkomligt obegripligt för mig hur två person som vet att de träffat en tredje person med aktiv sjukdom inte säger ett ord om detta innan middagen.
ATT man inte förvarnade oss andra, jag hade aldrig gått på den här middagen om vi vetat om det.
Hur kan man inte tala om det när man testats samma eftermiddag? När man vet att man faktiskt utsatts för smitta.
Nej, fullkomligt obegripligt. De kanske tänkte att det var lugna puckar eftersom alla som var med hade fått dubbla doser och att somliga i sällskapet redan hunnit få den tredje. Ärligt talat, fattar det inte.


Jaja, imorgon eftermiddag vet jag. Jag får hojta om resultatet i mitt fredagsinlägg.Ha det nu så gott allihopa!!!

24 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej och godmorgon Annika!

Vilka vackra bilder! Grattis till att Visit Virginia publiserat dem. Visit Orsa kontaktade mig om några av mina bilder som de sett på FB. Bara så kul. Jag tror att vi som är ute och går ofta ser naturen med andra ögon än de stora företagen, och så har vi tiden och sinnesron att stanna och ta in miljön och fota. Men dina bilder är i särklass. Breathtaking! Jag kommer ihåg den där vackra foilage när jag körde längs Baltimore-Washington Pkwy på hösten....Som en dröm.

Jag tycker att paret som blivit exponerade gjorde fel som sedan i sin tur gick på middag och utsatte ännu fler. Men de kanske kände sig säkra pga att de var dubbelvacinerade. Men konstigt sätt att göra så. Man förstår sig inte alltid på folk. Här i Sverige slutar man nu att testa folk som är vaccinerade. Det är ju också konstigt. Men å andra sidan, när ska man kunna känna sig säker? Kanske de resonerade så att alla på bjudningen var vaccinerade och skyddade och därmed vågade gå trots att de blivit exponerade?

Ha en riktigt fin dag. Själv ligger jag hemma nyopererad och äter oxicodon och funderar över hur jag skall göra med min blogg som lyckats gått och blivit osäker mark där man blir omdirigerad och varnad. Känns inte kul. Vad var det som du tog bort exakt när det hände dig? Jag har gått in och tagit bort allt jag länkat till i vissa inlägg de sista månaderna. Alternativet är ju att starta en ny blogg men då tappar jag så mycket historia om jag inte importerar allt innehåll från den förra men då kanske jag också importerar något osäkert. Usch, vet ej hur jag skall göra....

Varm kram,

Anneli

Anonymous said...

Yvonne said.....
Helt underbara höstbilder du presenterar, förstår att de vill ha dem för reklam om Virginia som jag såg på Insta. Jättekul för dig, nu kanske du drar igång en fotoutställning också (vilket du borde med alla vackra bilder)

Ang middagsgästerna skulle jag bli skogstokig, så FÅR man bara INTE göra, det är så fräckt, oförskämt och idiotiskt så man blir helt matt. Hur kan man ens komma på tanken undrar jag?! Hoppas verkligen ingen av er åker på något skit efter deras urbota dumhet. Vem vet hur många de hann träffa innan middagen. Inte är det konstigt att vi aldrig blir av med skiten när folk beter sig på det viset. Fullständigt obegripligt!!!

Ha en fin onsdag och så skickar jag en stor kram och håller tummar och tår för att ni inte blev smittade.

Brysselkakan said...

Men vilket otroligt egoistiskt beteende... Jag hade blivit riktigt arg.
Vi ska eventuellt på ett mingel för en 20-åring på lördag och vi tvekar just för vi inte vet om folk är vaccinerade och om de tar sitt ansvar. Man kan ju inte veta, tyvärr, och det lär vara folk i många olika åldersgrupper.

Hoppas verkligen ni inte smittades!
Du får julpynta medans du väntar på svar.

Humlan said...

Ja, vad jag anser om det där paret skrev jag ju i går! Jag blir fortfarande upprörd över det och över alla ovaccinerade som tycker att de minsann får göra som de vill samtidigt som de anser sig ha rätt att leva som vanligt och träffa människor både i jobb och privat utan att ta hänsyn till de de träffar. Jag hoppas verkligen att ni inte är smittade!

Ni har verkligen den härligaste, färgsprakande hösttiden just nu och med era dagstemperaturer så förstår jag att du passar på att njuta.
Jag skulle gärna ha mer lampor, slingor och ljus ute och det är mysigt med ljus och stämningsbelysning inne, men jag har inte alls någon längtan efter julpynt än, där är vi olika. Men jag brukar ju inte vilja plocka ner julen i januari sedan, så egentligen vill vi kanske ha julpyntat lika lång tid men det är bara det att min kommer fram senare. :-)

Ha en bra dag!
Kramar!

Monica said...

Så bra att värdinnan meddelade men i övrigt är det svårt att förstå sig på folk. Det blir nog mer och mer av sådana här situationer, folk som är dubbelvaccinerade men har inga eller få symptom, en del blir ju mer sjuka också. Här i Stockholm igen, har hänt förut, träffades en kör efter långt uppehåll, halva fick covid fast de var dubbelvaccinerade, en kvinna 65 måste läggas in och få syrgas. Så konserter och julsamlingar går bort tyvärr, men det ordnas i stora sammanhang om inte regler ändras igen.
Och kan vara svårt att träffa folk på en middag bara som ni, hoppas det inte blev nån smitta vidare och skönt du har så vackert omkring dig att vandra i.
Här igår var årets regnigaste dag, svårt i trafiken faktiskt med allt vatten. Far blev firad av kära dotter lite i förväg, det är så härligt bara att åka iväg och göra något. En underbar middag i härliga huset bjöds och vi fick tid att prata. Kom hem vid 22 och det var väldiga skyfall. Lite sol nu mellan molnen.
Jag passade på att handla, älskar Annas affärer och vi hade lite tomt nu, jag munskydd och en och annan glor väl men fler hade. En man så där 85 år gick runt överallt och handlade, okey så, stod sen bakom mig i kön, nös och hostade, säkert dubbelvaccinerad och kan vara förkylning men mest troligt covid ändå och tänk om de hade munskydd! Jag var tacksam för mitt, alltid kirurgiskt och sitter perfekt. Där ändå var plexiglas kvar och skydd mellan att packa sina varor. Ingång hade en stor behållare för att rengöra handtag på alla kundvagnar. Med papper till. Inne i butiken stationer med handsprit här och där och sen vid utgång. Men inget hjälper mot nysande gubbar, ja en och annan kvinna med nyser så, utom munskydd. Och de själva tänker minst. Har inga svar, folk kan vara logiska i ett sammanhang och totalt ologiska i annat och fattar noll. Väldigt vanligt. Men vi kloka finns, tror det är tur. Ta hand om er och ha det så bra Annika.

Annika said...

Anneli:
Ja, det blir lite features då och då från stora hubbar online. Sånt är kul!!
Blir alltid lika glad då jag blir re-postad på The Gram, haha!.
TACK tack och TACK för dina vackra ord om mina foton, blir jätteglad!!

Jag tror att vi son är ute i varje dag ser naturen med andra ögon, man håller koll på vissa platser där man vet att det är extra tjusigt.
OCH ja, ibland önskar jag att jag SATTE mig ner också. Jag bara ångar på. Jag tar bilderna, och sen fortsätter jag att gå. Det skulle inte skada att ngn ggn sätta sig ner och verkligen ta in skönheten. MEN jagjagar ju steg och kilometrar också och vill svettas. Ja du vet ...
MEN du har helt rätt, vi SER!!

Ngn sa nyligen You have not experienced real fall unless you've been on the American east coast.
SÅ sant, här är den ngt alldeles extra.
Blir påmind om det varje dag.

Visst var det fel. De skulleha haft den goda smaken att förvarna oss. Att vi själva skulle få ta beslutet om vi skulle gå.
DE visste att de träffat en person med aktiv sjukdom.
Gör mig sååå ...
De tänkte säkert att alla har fått vaccin, absolut.

OH Anneli, krya!!
Kommer strax och "hälsar på".

Åh jag tog bort all third party links.
En av dem var full av virus.
Tror det var site meter.
Ta bort alla länkar du har i marginalen. Set ju att jag har en del third party links också, bog lovsång och facebook och stat counter. Borde ta bort den sistnämnda. Kollar den aldrig.
MEN då jag fick skiten var det just en sådan länk som var problemet. Det måste vara så i ditt fall också. Måste.
VET att man kan föra över Blogger till WordPress. Men det är ju så att vi är så vana vid Blogger nu att vi inte vill byta. MEN det går, Anneli.
Du får med alla gamla inlägg.
SÅ trist detta.

KRAMAR!!

Annika said...

Yvonne:
Stort tack!!
Det är så oändligt ljuvligt ute nu.
SÅ fantastiskt.
TACK, ja det skulle vara lite kul att ställa ut bilderna.
Så snällt sagt, Yvonne.

Jag blev arg, så arg att jag tom började gråta när P läste upp messet.
Fattar det inte.
Alltså jag bergriper det inte. Det är kloka, visa människor jag talar om. Så jag blir bara så otroligt förvirrad.
Det ställde ju till det för så många av oss.
Eller hur, jag håller med dig om varenda ord. Inte konstigt att skiten inte ger sig när folk är så ignoranta.
Bara litar på att alla fått sprutorna.
Imorrn får jag veta, mår bra.
De två som bär skiten har inga tecken på sjukdom heller.


TACK Yvonne, stor kram tillbaka. Berättar på fredag hur det gått!!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, jag vet ...
Jag blev så arg att jag grät.
Vi hade så trevliga planer den dagen också och det var bara att ställa in med våra vänner. Jag skulle aldrig våga utsätta ngn för smitta. OCH vi var ju verkligen mitt i ormboet. Peter kramade om det här paret också, jag kramas inte än (kommer inte att börja med det igen, hehe).
Obegripligt.

JAG tror att det är farligt med små sammankomster. Jag tror faktiskt det. Peter var hos läkare på en rutinkoll nyligen. Läkaren sa då att nästan alla som får smittan idag blir smittade på barer eller hemma hos folk som har fester. GO figure ...
Förstår din tvekan. Jag skulle aldrig ha gått om jag fått veta. ALDRIG!!

Vet jag pyntar på och fixar. Känns som de är allt jag kan göra. Fönsterna är tvättade också, yihaaa!!
TACK B, jag berättar på fredag hur det går!!

Annika said...

Humlan:
PRECIS, och jag håller med om ALLT.
DET är en gåta och jag är så paff och förvånad eftesom jag alltid ansett att de är så KLOKA och visa.
Men så kommer detta ...
ja, jag vet inte vad jag ska tänka längre. Förvirrad är jag .
Ovaxxade ja, jag håller med.
IN med pass, det har jag sagt hela tiden.
Tack Humlan, lovar att berätta om resultat på fredag.

Det blev ju så att det blev en total anledning för mig att verkligen börja med julen. Var så besviken i söndags på att vi inte fick göra det vi skulle så jag började ... Började med fönsterputs, sen gav det ena det andra.
Nu kan jag lika gärna fortsätta. Har ju husarrest ändå fram tills imorgon em. Kanske ännu längre om vi har skiten. Vem vet?

Stor kram till dig, hoppas du kan få tag på lite fina slingor att ha därute. DET är så fin. jag har inget sånt nu. Men Black Friday sätter jag igång.

Annika said...

Monica:
JA, det gjorde hon. Direkt.
Men visst är det oförståeligt. Det är obegripligt. Jag tycker ju dessutom att de alltid varit så otroligt kloka också, ja nästan visa. SÅ kommer detta. Bara kaboom.
Tror att de förlitade sig på de dubbla, och även trippel, sprutorna som vi alla har fått.
Men herregud, man kan ju bli sjuk ändå.
Alla vet ju det.
OCH stora konserter etc. Ja jag vet ...
Samma här.
Det händer samma, folk blir sjuka. En vän till mig här i Nova fick skiten efter en konsert med Rolling stones, dubbelvaxxad. Hon blev inte så sjuk, men det var långvarigt.
Så nog sjutton ska man vara försiktig.
vad jag vet har ingen som var med i helgen fått några symptom. Men alla ska ju testa sig, och några har inte kunnat åka in till sina kontor.
Jaja, imorrn får jag veta hur det står till med oss två ...

Mysigt med tidigt firande hos Anna. Hon verkar bo så fint nu!
OCH trivs ju bra. Roligt.
Ja, s kul att kolla in butiker denna tid på året. Det blir inget besök i ngn julaffär på min blogg den här veckan eftersom jag ju inte KAN gå i någon affär.

Munkydd ja, det använder varenda kotte i butikerna här.
Fallen går ner i NOVA, vi får se när de säger att det är säkert att sluta använda dem. I somras kom det ju ett sånt beslut, helt OK att lägga av.
Men sen kom delta och alla började igen.
Nu skulle jag säga att 95% har det på butikerna.
Fine, jag tycker det är helt OK.
Om ngn nyser idag rätt ut, som gubben, skulle jag direkt tänka covid.
SUCK och stön!!!

TACK Monica, imorgon em vet jag. Skriver om det på fredag.

Elisabeth said...

Fantastiska foton, så vackra! Du är verkligen en duktig fotograf.

Haha, jag kan tänka mig att Peter kände igen sig i kollegans situation med julpyntet. ;-) Han borde dock uppskatta det, för det ser verkligen så mysigt ut hos dig.

Det är verkligen svårt att förstå hur paret som testat sig men inte fått svar än resonerade när de gick på middagen. Förhoppningsvis blev ni inte smittade. Ni har ju trots allt fått två doser vaccin (Jag VÄGRAR kalla det "fullvaccinerade", som svensk media gör. Vadå "fullvaccinerade" liksom?! Är helt övertygad om att det kommer att krävas flera påfyllnadsdoser.) En kollegas man hade corona förra hösten, och hon blev inte smittad, trots att de absolut inte hållit några avstånd, så chansen är stor att ni klarat er.

Beträffande mask: När jag åkte tåg förra veckan hade jag FFP2-munskydd på tre av tågen (på de andra var det så lite folk att det inte behövdes - utsätts för betydligt mer varje dag i skolan), och det var jag förstås helt ensam om. Tror dock inte att det var någon som brydde sig om min mask.

Anonymous said...

Jag hade blivit galen Annika! Så fruktansvärt oförskämt av dem! E var med om samma sak i Linköping förra hösten. Några träffades, varav en hade testat sej dgn innan men inte fått svar. E tackade nej till denna middag, ville inte ses under corona. Alla på middagen, verkligen ALLA blev smittade av denna person som då fick positivt svar. Då var inga vaccinerade heller o några blev så sjuka! Tack o lov att dottern var smart nog o stanna hemma!
Du har pyntat du. Nej här väntar jag till första advent. Men visst längtar jag....
Kram från Anette

Erica said...

Helt fantastiska bilder!! Speciellt den första. Jag kan inte se mig mätt på den!!
DEN har verkligen ALLT; klar himmel, finhöst, dimma, spegelblankt vatten, sol som lyser upp höstträden... DEN bilden skulle du förstora upp och hänga på väggen! :-D

-----

Och vad f*n!?! HUR kan man medvetet utsätta andra människor för den smittan??
Huuuur kan man testa sig och sedan åka på middag hos någon samma dag... Obegripligt.
För även om de inte hade några symptom var de ju ändå medvetna om att de kunde vara smittade, eftersom de testat sig innan middagen.
Vet inte vilka lagar och regler det är hos er, men här skulle ju en sådan sak vara ett Brott mot Smittskyddslagen.
Hamnar man i en situation där man behöver testa sig så åker man och gör det, och sedan måste man åka direkt hem och stanna där tills man får svaret.
Inga stopp på vägen, utan rakt från testet och hem.
Först efter man fått svar får man återgå till vardagen (om det kommer tillbaka negativt såklart).
Så fruktansvärt oansvarig handling. Förstår att du är arg.
100% befogat att vara arg, enligt min åsikt.
För de har ju inte en aning; de kan ju lika gärna smitta någon som vid insjuknande blir riktigt, riktigt dålig.

Tycker det känns som att så många har fel tro på vaccinet också. Som att det är någon typ av ogenomtränglig pansarsköld mot C.
Dubbelvaccinerade som tror att de nu är totalt immuna mot hela sjukdomen.
Och ovaccinerade som verkar tro att borttagandet av restriktioner gäller alla och att det är fritt fram att göra vad de vill.
Men man får ju faktiskt klar information (det fick i alla fall jag) vid vaccineringen om att man faktiskt fortfarande kan smitta andra med C, OCH att man fortfarande kan få sjukdomen själv.
Just det här att vaccinet är en hjälp och ett skydd mot att bli svårt sjuk.

Jag håller tummarna hårt för att varken ni eller någon av de andra som var med smittades. Det är ju en hyfsad lång inkubationstid på denna förbannelse också.Kramar! /Erica

BP said...

Så urbota dåligt av paret! De borde skämmas. Lika illa är det dock också att de var vaccinerade två gånger och ändå fick dom skiten. Illa tycker jag! Hoppas innerligt att era tester är negativa alltså positiva för er del;-)

Dina bilder är fantastiska, men ettan står ut. Den är enastående vacker och en av de bästa bilderna du lagt upp:-)

Annika said...

Elisabeth:
TACK för dina fina ord om mina foton. Blir verkligen glad!!

Haha, Peter gillar det. HAN behöver ju inte hålla på heller för det mesta. Jag fixar lite pö om pö nu.
Tror han gillar att han inte behöver slita häcken av sig den 27 november.
Han gillar att bo i myset också.
Tro mig, hihi!!

VISST är det obegripligt.
HUR tänkte de?
Varför sa de inget?
Varför inte bara säga, att bara så ni vet sp har vi träffat en person med c19, vi har testat oss idag. Vill bara att ni ska veta.
Hade de gjort det hade jag inte gått dit.
Fattar det inte, fattar inte tänket hos annars så visa och kloka.
Jaja, vi får se vad testet visar imorgon för oss.

Nej, när kan man säga fullvaxxad? En tredje dos behövs ju, och kanske en fjärde också ... etc etc.
Att ha dubbelvaccin idag som är äldre än 6 mån är nog inte så säkert längre.
HOPPAS vi klarat oss, en av de som var med fick svaret idag. Negativt.
Hoppas det blir samma för oss.
Ja, precis. Min syster fick c för ett år sen. Hennes man låg bredvid henne varje natt, jobbade hemifrån. Han klarade sig. Tror han är immun. DET kan din kollega också vara, immun.

Nä, jag såg ju det hemma i somras. Vad är mask liksom?
INGEN använder sådan.
MEn bra att du gjorde det på tåget. KLOKT!!!!!

Annika said...

Anette:
Jag vet, det är obegripligt. Hel och håller.
Jag är så förvånad och paff över det.
Förvirrad nästan eftersom jag håller dem som så kloka. Fattar noll.
Gud nej, i höstas hade jag aldrig gått på en sådan här middag. Men nu antar jag att paret resonerade som så att somliga var dubbelvaccinerade och en del hade fått den tredje.
KLOKT av E att inte gå på den festen. OCH det säger ngt det om att ALLA på festen fick skiten.
INTE klokt.
Kanske skyddar vaccinet oss än, hoppas det.
Jadu, pyntadet har varit en bra grej för mig de här dagarna, lite av en flykt också för att slippa grubbla så mkt. OCH känna efter för mkt. Ja du vet.
Stora kramar!!

Annika said...

Erica:
TACK!!
DET var en helt och hållet supermagisk morgon!!!
I fredags tog jag den. Det var som en sagovärld ute med frost, soluppgång och helt vindstilla och sedan då ångande sjöar. Som en saga.
SÅ tack, den bilden är min favorit likaså.

Visst är det konstigt.
DET är så konstigt att jag inte alls fattar hur de tänkte, Då ska du veta att jag håller den som väldigt kloka människor fö.
Men den här ggn måste det ha klickat ngt i deras hjärnor.
Exakt, de visste att de träffat en person med aktiv infektion dagarna innan. Därav testet på em.
SÅ de visste, de visste.
Det är nog ett brott här med, men då ska de anmälas etc. OCH det gör ju ingen som var med, men vi kommer nog aldrig att kunna helt lita på dem längre.
HÄR där vi dessutom har haft, och har, så stränga regler.
Nej, det är en gåta.
ja, jag håller med om allt du säger, Erica. Obegripligt är det. PÅ så annars visa och kloka människor.

Exakt, det där att förlita sig på vaxet som en sköld är farligt.
Jag har en god vän här som fick c på en konsert. Hon hade dubbelt, förstås. Hon blev inte så sjuk, men långdraget var det.
Alla kan bli sjuka. Är man dessutom äldre, eller har ngn sjukdom, kan man ju bli riktigt dålig.
Så nej, jag vet inte vad de tänkte.

TACK, en av de som var med, en äldre person som fått trippel, fick idag veta att hen är negativ.
HOPPAS vi får samma besked imorgon.
HOPPAS det.

Kramar till dig!!

Annika said...

BP:
Jag vet, helt otroligt.
FATTAR det inte.
Ja, dubbla vax. De har inga symptom.
men det spelar ingen roll. De visst, och de sa inget.
GRR ...
En av de som var med fick idag svar på sitt test, negativt. Imorgon är det vår tur ...
Lite skraj är jag.

TACK!!
Just den bilden är min favorit också. Magisk morgon i fredags. Magi med frost, soluppgång. ALLA element precis rätt.
TACK BP!!!

Jenny said...

Herregud, vilka puckon rent ut sagt. Inte snällt sagt, men vad ska man säga? Även om vaccinet skyddar mot svår sjukdom, så kan man ju sprida den vidare till nån som kanske är riskgrupp och kan bli sjukare än de flesta! När man VET att man träffat nån med covid???!! Jag blir mållös....

Annika said...

Jenny:
Håller med.
Det är fasiken helt sanslöst.
Jag var mållös i helgen, kan jag säga. Helt mållös och sen grät jag lite.
Imorgon får vi se ...

Monica said...

Vi fick en ny smittskyddslag från 2004 som ersatte den gamla lite åldrade men just nu finns tillfälliga bemyndiganden från den som det kallas p g a covid. Om det är FHM:s ni gör som ni vill kanske. I alla fall om en vaccinerad insjuknar och får symptom som i covid behöver den inte testa sig och då förstår vi alla att den dels smittar vidare, dels saknas i statistiken över covidsjuka. Och gärna gå till jobb och skola även om luftvägssymptom kvarstår. Erfarna forskare och läkare tar sig för pannan och som tur är finns det folk som tänker. Andra tycker det är bra och litar på sin ledare och guru AT.

Annika said...

Monica:
Ja, jag tycker det är såååå konstigt att man inte behöver testa sig om man är vaccinerad i Sverige.
Fattar inte det tänket.
inte konstigt om fallen rasar då, folk testar ju sig inte ...
Så dumt.
Så knäppt.
Ja du vet ju min åsikt om AT o CO.
SUCK.

Susjos said...

Vilka höstmorgon, wow! Ser ut som en saga!
Och jag kan bara hålla med alla andra och dej angående paret som inte sa något på middagen, helt galet ju!
Hoppas nu att ni klarat er!
Må så gott.
Varm Kram

Annika said...

Susjos:
Det är sagolikt vackert här just nu.
TACK!!!
Ja, jag vet ... helt galet med paret som kom till middagen.
Får snart veta om vi klarat oss ...
HA det bäst!
Kramar!!