Tuesday, November 09, 2021

Every five minutes

Good morning Tuesday people!!


I hope your weekend has been good.
By now we have turned back our clocks on this side of the pond as well.
So, we are back on standard time. I like that. 
The mornings are so much lighter now. I no longer have to venture out in total darkness. 


Today, I want you to tag along on my regular Monday morning walk. But, this will be a bit different. Instead of just showing you THE most beautiful spots along my Monday route I’ll take you on “an every five minutes walk”.
You’ve seen it here before. The rules are that you HAVE to stop and take a picture regardless of where you are every five minutes.
SO, let’s see how it really looks along my path as I am forced to open the camera when the timer goes off!
And, minutes later I am having my morning coffee outside in the sun.  The weather this week will be very mild.  It will be around 70 F (20 C) during the days.  Of course it gets much, much colder as soon as the sun goes away.  But, I'll enjoy my coffee outside this week.  It has been a while since I was able to sit outside.  Frankly, it's been too cold.  I wish you a very good Tuesday!

12 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, vilken härlig promenad och ljust har du också, måste vara underbart att ge sig ut på morgonen, innan stan har vaknat. Tänk så mycket man hinner notera var 5:e minut. Ska tänka på det när jag ger mig ut.

Sitta ute med en kopp kaffe går inte längre, just nu är det helt vitt av frost överallt och då är klockan 07.30. Vackert, men ser kallt ut, brr. Dags att plocka fram vinterkläderna på riktigt.

Har du många olika slingor du går varje morgon, eller samma varje morgon? Du har ju så vacker natur runt om dig så jag antar du kan variera.

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram och tack för 5 min promenaderna, jättekul inslag

Humlan said...

Det är roligt med dessa 5-minuterspromenader, det blir ju helt andra vyer än de du brukar visa och vi får en bättre bild av din promenadväg och omgivning. Det är en rejäl morgonpromenad du tar! Jag förstår att du uppskattar att det nu är ljust redan när du går ut, jag skulle inte alls ha något emot att vi hade normaltid året om, inte för att jag tycker att det är så jobbigt att ställa om tiden, men jag tycker att det är viktigt att få ljuset på morgonen och förmiddagen.

Så härligt att sedan kunna sitta ute en stund med kaffet och tidningen, här är det verkligen inte läge för det längre.

Vi skrev om covid när man är fullvaccinerad tidigare och jag skulle berätta hur det gick för mina vänner som misstänkte att de hade blivit smittade trots vaccin. En vän hade bekräftad covid och var hemma i 6-7 veckor och om hon inte hade varit vaccinerad så hade hon enligt läkarna legat på IVA!
En annan vän hade negativt covidtest (hemtest) trots att hon har tappat lukt och smak, istället är det "bara" lunginflamation, hon är inne på tredje veckan och är väldigt dålig.

Ha en skön tisdag!
Kramar!

Keith said...

All the pics you posted made it seem like I was on the walk with you :-) Walking amongst nature makes the trip much more enjoyable!

Annika said...

Yvonne:
TACK, riktigt härlig var den. Perfekt morgon att fota. Någon gång borde jag göra det då vädret är sämre, hehe.
Precis, det är verkligen roligt att dokumentera exakt var man är var femte minut. Det blir lite annat då än då man bara tar en prommis och visar det allra vackraste.
Prova!!
Nej, jag förstår att det inte går att fika utomhus för er längre.
Här har vi en mild vecka så jag ska passa på så länge det går.
Jag har flera olika slingor jag går, denna och några andra. Jag har en till sjö som jag runt ca 2 ggr i veckan också, Lake Audubon.
Skulle kunna gå andra slingor också, men jag är lite osäker på om jag vill ge mig in i skogen och gå skogsstigar etc ensam.
Inte helt på det klara om jag vill det.

TACK fina Yvonne, så roligt att du gillade detta.
Jag önskar dig en jättefin tisdag likaså.
KRAMAR!!

Annika said...

Humlan:
TACK!
det är verkligen det. Just när det blir med tvång. Jag gillar det!
Älskar ljuset på morgonen nu.
Jag vet, jag vill också ha normaltid hela året. Fattar inte varför vi håller på att böka på det här sättet? Ofattbart.
Jag vet, just denna vecka är det så milt och fint. OCH där jag sitter är det rena rama solgrytan. Det blir nästan för varmt.
Snart är det över så jag ska njuta av dessa fikor denna vecka.

Covid, ja ...
Jag har en egen historia jag skulle kunna dra som inte är kul. Vet inte om jag bör ...
Men jag blev utsatt för covidx2 i helgen utan att man upplyst om detta, var på en middag.
Morgonen efter fick vi veta att två av de som var med hade covid. De två hade fått sina testresultat vid midnatt. De visste i sin tur att de träffat en kompis med aktiv covid. Så ja, det är inte så kul nu. De visste redan samma em som middagen äde rum att de var utsatta och de hade testat sig samma em. Att jag bliv paff och föb är bara förnamnet. Som sagt, vet inte om jag vågar skriva ett helt inlägg om det, men så ligger det till.
Ska testa mig själv på torsdag. Håller karantän, förutom min prommis, annars går jag ingenstans denna vecka. Ja, på to em kan jag väl ge mig ut om det är negativt. Men är det positivt. Ja då är det bara att ta sig igenom skiten.
De två som var med på middagen har inga symptom.
Jag känner inget heller. ÄN.
Så ja, denna eländiga sjuka ska man verkligen vara försiktig med. På lördag hade vi tänkt ta boostern, men vi får se nu då ...
USCH för din vän som varit sjuk så länge.
Tack och lov för vaccinet ändå.
Lunginflammation är verkligen farligt. Hoppas hon kryar på sig fort.

Kram till dig Humlan!!!

Annika said...

Keith:
And you know the area, too. Even better.
I just got home from today's walk. OR actually, it's been a while since I got home, haha.
But ya know, had to sit in the sun and have my fika before I sat down by my laptop.

BP said...

Börjar förstå varför du uppskattar vintertid, då det är ljust "mitt i natten" när du är ute och går;-) Vilken rolig idé med ett foto var femte minut. Det finns en fotoutmaning i Sverige som heter EFIT - Ett Foto I Timmen. Idén är ju densamma. Lättare att komma ihåg var femte minut om du frågar mig;-)

Du har betydligt trevligare väder hos dig än vad vi har här. Novemberväder i Sverige betyder ju grått, grått, grått. Men i år har vi faktiskt haft hela tre soldagar denna månad:-)

Humlan said...

Nämen vilket sätt att gå och träffa folk när man vet att man har blivit utsatt för smitta och därför själv kan smitta! Sitta på en middag är ju också både med närhet och att man träffas länge ... Jag håller helt med dig och delar din reaktion!
Hoppas verkligen att ni inte har fått det! Du gör verkligen helt rätt i att hålla dig isolerad men vara ute som vanligt! Håll humöret uppe och så håller jag tummarna för att du är negativ på på testet på torsdag!

Kram!

Annika said...

BP:
Precis, är så sjukt morgonpigg. Vill ut då det dagas. Iofs är det inte så kul med omställningen heller eftersom jag vaknar i rena, rama svinottan och oftast inte kan somna om. INTE KUL.
Men jag ska väl vänja mig. Önskar man kunde slopa skiten dock, bytet av tid.
EFIT körde jag en del förr, och borde göra det igen.
Det är roligt.
Var femte minut funkar bra på en prommis, sätta timern på mobilen och så är det klart.
EFIT fick man hålla på med en hel dag, haha.
MEN jag ska köra EFIT vid tillfälle igen.

Ja, vädret är drömmen nu.
Vet att det inte är så hos dig. MEN du har ju haft några riktigt fina dagar.

Annika said...

Humlan:
faktiskt, jag kommer att ta upp det i morgondagens inlägg. Tänker så mkt på det att jag lika gärna kan skriva om det ...
Visst är det ofattbart. Ja på to em borde jag veta.
TACK Humlan!!
Kramar!!

Susjos said...

Underbara vyer på din morgonpromenad, kul med ett foto var 5:e minut. Så fina färger på trädens löv ännu, och just och fint har ni på mornarna. Just nu klagar jag inte på vädret där jag befinner mej. Njuter av ljuset och värmen här på Gran Canaria, det gäller att ta vara på dagarna!
Kram från soliga Spanien!

Elisabeth said...

Det är alltid trevligt med foto var femte minut, för man får en så bra bild av hur det ser ut längs din promenadväg.