Friday, November 05, 2021

Besök på en butik ...
Hej fredag!!“Nu så är det ju igen. jultomten myser …” 
HA, nej men det är ju SANT. JU!
Snart är det verkligen jul igen. Jag känner till och med att jag ligger lite efter här vad gäller att pynta upp mitt hem, phew!!
Nej, men skämt åsido. Lite sen är jag nog. I fjol började jag direkt efter Halloween. För, varför inte? Vi befann oss mitt i pandemin och jag liksom kände hur hela min själ krävde ljus och mys. 
Med allt det där i backspegeln insåg jag hur bra det var att ta fram lite i taget.  Därför kommer jag att göra likadant i år.
När lördagen efter Thanksgiving är här måste det bara vara så att Peter och jag endast har granen kvar att köpa och pynta, allt annat SKA vara klart. Skönt och stressfritt. Tycker jag alltså, haha!!
Några av er ryser säkert bara vid tanken på att göra som jag gör, but so be it ;-)I affärerna är det bara jul som gäller nu!
Ni ska få hänga med mig till en av mina favoritaffärer, HomeGoods. Vi ska ta oss en titt på julsakerna där. Det kan bli så att jag tar er med till olika butiker några veckor framöver så ska vi kolla in julutbudet tillsammans.NU är ju hela import-exportkedjan lite ur slag också. Ja ni vet ju … Lastfartyg ligger på redden än här och än där utan att kunna lossas av. 
Alltså är det så att när man ser något man vill ha är det bara att grabba det direkt.
Jag har till exempel redan köpt ljusslingor som ska sättas upp ute. De KOMMER att slut i affärerna i nafs, och det är bara att passa på när man ser de sorter man är på jakt efter. Det är absolut ingen vits med att vänta detta nådens år.Jag kommer att förvandla min blogg till en julblogg i december, och jag hoppas att ni tycker det det ska bli kul.
Det känner ni igen sedan flera år tillbaka vid det här laget. December handlar enbart om julrelaterade (för det mesta. OM inget oväntat och stort inträffar) inlägg.
Men nu ska vi dra till HomeGoods och se vad man kan tänkas hitta där i år. Häng med!! 

Julfrottehandukar i massor.


Med detta mastiga HomeGoods-inlägg :-D önskar dig en riktigt fin och bra fredag och helg!!

22 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, så mycket fint, gissa om jag blir sugen på att ta fram lite julgrejer nu. Har lite prylar från USA som min man köpte när han jobbade och ofta var i Chicago, men det mesta är ju köpta hemma. Finns så mycket fint, men mycket mindre fint också nu för tiden.

Förr bytte jag alltid gardiner i de flesta rummen, men då barn och barnbarn tycker det är för ljust på morgonen så får de där mörkläggningsgardinerna vi har hänga även under julen. Köket byter jag alltid till en julgardin även nu.

Har iaf bestämt att nästa gång vi åker till USA så ska det vara den här tiden när affärerna är sprängfyllda av roliga saker

Du frågade om vad vi tyckte om MAID, gillar den skarpt även om den är tung och sorglig, men man inser hur bra ordnat vi har det här i Sverige just på den fronten. Många som klagar tänker nog inte på hur det kan vara i andra länder, ffa i USA där det inte alls verkar finnas samma skyddsnät som här. Imponerad av tjejen som aldrig, hur trött hon än är, låter det gå ut över Maddy, utan tvärtom öser kärlek och tid över henne. Vi har visst 2 avsnitt kvar, trodde vi såg det sista igår men så var det inte.

Ha en fin fredag och helg säger jag och skickar en kram från Åkersberga

Christina said...

Kära nån, så ofantligt mycket saker det finns. Jag tycker mycket om julen, men blir ofta illa till mods i affärer över överflödet.
En sak jag undrar som jag nog tänkte på redan förra året: ljusslingor. Håller de bara ett år, eller varför behöver du köpa nya?

Monica said...

Så kul att se julen Annika, igenkänning på julmuggar i ställ, såna finns från England här som kära dotter förstod passade kära mor. De är röd-vita med hjärtan varannan, stjärnor varannan.
Fina tomtar med väldigt fint stickade kläder och tumvantar greppade jag raskt fem stycken, ska lägga med i en "tack för all vänlighetspåse" till tre, som ska bli överraskning. De två övriga kommer till användning också:-). Såg de tog slut direkt. Och så är det bara granen som fattas men på gång. Plockar fram lite vartefter och ska inte bli så mycket men så vackert. Nya gardiner i sammet ska jag köpa till två fönster, milt grå tänkte jag, är så vackert och blir mer ombonat med dem.
Och hittade så bra ljusslingor för både ute/inne i samma som går på el, vi tänder en varje morgon i mörkret, så trivsamt.
En jättefin helg önskas er, vi ska här se på ljushaven som sprider både ljus, värme och tankar. Hörde bröderna i, så mycket bättre, där en sa att musik och ljus sprids långt. De hyllade så vackert sin kära vän K Gidlund. Vi var många som följde honom till han en dag svävade ut i något som tog emot honom, rymd efter rymd minns jag han sa. Han var så otroligt klok och vis 29 år.
Nu ska jag titta mer på dina fina julfoton.

Annika said...

Yvonne:
HAHA, kul at du tycker DET!!
jag vet, jag blir också sugen. OCH jag ska börja väldigt snart. P är lite mer motsträvig, men han får hänga med i svängarna nu, haha.
GISSA om jag gärna skulle vilja komma hem till Sverige i juletid och botanisera bland julgrejer och julgardiner. ÅÅÅ vad jag skulle vilja det.
Det är ju så roligt att blanda.
Jag byter till julgardiner i kök och vardags. På övervåning och nedervåning gör jag det icke.
HAHA, ja lika bra du behåller mörkläggningsgardinerna.

JAMEN gör det, åk till US på hösten!! DÅ jädrar kan du botanisera. FFA om ni åker efter Halloween.
Dessutom är det ju en sällsynt vacker tid på året att komma hit. Win-win!!!


VISST är MAID så bra. Eller hur, man inser hur bra det är i Sverige ändå när man ser denna. USA är inte för de working poor, inte alls. De får kämpa som djur. OCH just det sociala skyddsnätet här, de är ju främst privata sådana. Som Denises härbärge i serien. Sen att de ska behöva kämpa så för att få de pengar från staten som hon har rätt till. GAAHH!!!
Ja en otrolig kämpaglöd i den tjejen. Och aldrig gick det ut över Maddy!!
SÅ glad att du bilar den, den är verkligen så bra.

Ha en jättefin helg!!
Kramar från mig!!

Annika said...

Christina:
Grejer finns det. OCH jag tar dig med till en affär nära mig snart igen :-D
Ja, de slingor jag har utomhus klarar bara en säsong. De utsätts för regn och rusk, och sedan då man tar in dem har de slutat att funka.
Somliga, de på däcket, är inte lika utsatta så de kan jag ha kvar ett par säsonger. MEN resten? Nope.
Just därför måste det bli nytt varje år av det jag ska ha på framsidan.
Halloweenljusen klarar sig bättre, de kan jag ha år ut och år in. Men julljusen har en tendens att inte klara av mer än en jul. Utomhus alltså, inne är det ju en helt annan sak.

Annika said...

Monica:
KUL att du tycker det!!
I nästa vecka ska jag ta dig med till ännu en affär. Lite kul att kolla in utbudet i dessa dagar.
Ja, alla gånger är det nog mkt likt England i utbudet.
Och du fick julmuggar av Anna, trevligt.
Jag har inte plats för så mkt mer i mina skåp nu, haha.
Exakt, lika bra att grabba det man vill ha direkt. Det kommer att ta slut, nu när supply and demand kedjan är bruten också är det inget att ens tänka på.
Visst är det kul och mysigt att smyga fram julen nu. Jag är lite av en slacker med det i år, märker jag, haha.
ÄLSKAR ljusslingor, de ger mysfaktor galore på ett så BRA sätt, både ute och inne.
ÅÅÅ ja, jag minns att jag läste K Gidlunds blogg, och hur jag lyssnade på honom på radio. SÅ fin människa.
Monica, ha en riktigt fin helg. I nästa vecka blir det mer jul framåt fredagen.
HIHI!!!
PS, skaffa ett instakonto!! ;-*

Humlan said...

Jag förstår att du ligger i startgroparna nu, och att få upp ljusslingor och sådant längtar jag också efter, men tomtar och annat som är mer jul blir tidigast i mitten av december. Du vet hur jag är, först adventspyntar jag och sedan julpyntar. Tyvärr lever jag fortfarande i ett rörigt kaos, hade hoppats att jag skulle ha fått ordning på det vid det här laget, så det blir nog inte så mycket jul här i år heller. Det är ju inte roligt att pynta mitt i röran.
Men jag tittar på dina bilder och inser att jag mer och mer uppskattar de dämpade pastellfärgerna som förr kallades dimrosa, dimgrönt, dimblått ... Färgskalan på den första bilden gillar jag och den skulle jag nog kunna tänka mig här hemma. Tidigare har jag ju alltid varit traditionell med röd-grön-vit skalan tillsammans med silver och guld, men plötsligt lockar den dämpade pastellskalan. Roligt när man inser att man har ändrat sig och vill ha annat.

Jag vet inte hur mycket jag kommer in till affärer i år, men om jag springer på en "julig" kaffe- eller temugg som ser ut att vara god att dricka ur (jag vill inte ha dem för tjocka) så kan jag tänka mig en, jag får se om jag hittar något. Slingor och utebelysning vill jag absolut ha mer av, men det var ju det där med att ta sig till affären också. :-)

En fin julhandduk med uggla på, det kan väl inte bli mer rätt för dig! Klart att du skulle ha den!

Ha en riktigt trevlig helg!
Kramar!

Bloggblad said...

Åh, som vanligt smäller jag av... :)
Varje år funderar jag på hur få grejer jag kan ta fram för att få julstämning i huset. Det blir färre för varje år. Möjligen kommer de fram redan vid 4:e advent eftersom vi sjunger in julen i kyrkan då. Annars är det den 22-23:e som gäller.
Det verkar ju vara en hel julindustri over there... men till Sparvstigen når den inte! Nu har vi en del gransly vid stugan, så en pytteliten gran blir det.

BP said...

OMG! Är det samma butik som du introducerade ifjol? Fast då med andra artiklar? Hur mycket julsaker behöver man - egentligen alltså? Slänger man allt varje år för att köpa nytt året därpå, eller öser man bara på med fler och fler pryttlar?

Som tur är är vi alla olika. Jag blir bara knäsvag när jag ser pynt, inte bara julpynt utan all slags pynt. Men du - kör på bara:-)

Steel City Anna said...

Jag ska frossa i svensk jul i år :) Min dröm är att allt ska vara gammaldags och handgjort men får väl se hur det går med det. Granris och stearinljus räcker långt iallafall. Jag vill gärna ha julgran NU. Har ställt fram julgransfoten 😅 Det finns så många julmarknader och de började tidigt. Julita gård t ex hade sin innan Halloween och jag hann inte ens dit. Skulle behöva semester i november!

Jag tycker att det är smart att börja tidigt, särskilt om man pyntar mycket. Ska bli spännande att följa pyntet hos dig!

Christina said...

Tack så mycket för svar, jag är så knasig att jag faktiskt undrat :-). Vad trist att ljusslingorna håller så dåligt! Utomhusslingorna här håller ju flera år. Du får skicka efter från Sverige, (ja, jag vet att det är nästan ogörligt numera pga portot)

Channal said...

Du älskar ju ugglor! Klart den fick följa med hem precis som den söta löparen! Det börjar dyka upp julsaker här också. Har redan köpt några julklappar. Blev väldigt förtjust i Cult Design jul 2021. Kommer säkert köpa något därifrån. En vinter-Muminmugg till Alma o Frank också.

KRAMAR Anna

Elisabeth said...

Så mycket fint! (Ja, och en del mindre fint också...) Löparen du köpte var verkligen söt, precis som ugglehandduken, som jag nog tror fick följa med dig hem. Du och ugglor är ju ungefär som jag och katter, och hade jag sett en likadan katthandduk hade jag lätt köpt den! Jag har faktiskt googlat efter julsaker med just katter, men det verkar dessvärre inte finnas mycket sådant, vilket är synd, för jag hade gärna haft en julkatt.

Ser fram emot din julblogg, det är alltid lika mysigt!

Elisabeth said...

Läser ikapp din blogg efter min semester och måste ju bara kommentera detta med dricka! För ja, vi pratade också om drickaback och dricka. Vilka märkliga människor kvinnan i radio måste umgås med. ;-) Nuförtiden pratar jag ytterst sällan om läsk/dricka, men skulle nog benämna det läsk.

Det är för övrigt roligt med ord som heter olika saker beroende på var man bor och/eller har vuxit upp. När jag precis börjat jobba där frågade en kollega om jag hade kludd. Kludd?!? tänkte jag, och var tvungen att be kollegan att säga ordet en för mig begriplig svenska. ;-) Fick då lära mig att kludd var ett annat ord för häftmassa. Jag hade dock aldrig hört ordet förut, för där jag växte upp kallade vi det elefantskit, och sedan har jag inte pratat så mycket om det.

Annika said...

Humlan:
Ja, det är dags nu. var ganska flitig igår, och idag ska jag fortsätta. Kan lika gärna njuta av det till max så länge det varar.
JAPP, jag vet att du väntar lite med ditt. Det fina hemma är ju att det är så helt OK att behålla julen en bra bit i jan. Här är det ju slut på nyårsdagen, som du vet.
Så jag fattar fullkomligt.
HOPPAS du känner att du kan pynta upp lite.
Absolut, jag kan känna att jag gillar den lite mer mättade skalan också.
Men det mesta jag har är det traditionella.
ÄLSKAR juliga muggar, inser hur få sådana jag egentligen äger. Men jag har inte plats, buuuhuuu!!
Utebelysning är härligt. HOPPAS du får tag på det, du kanske kan beställa via nätet?

HOPPAS du haft en fin och bra helg!!
Kramar!

Annika said...

Bloggblad:
Vi är olika, haha.
More is more för mig, less is more för dig.
Stor business överallt, skulle jag nog säga. Det är väl åretsm utan jämförelse, största pyntarhelg.
Skulle göra mkt för att gå i svenska affärer just nu ... AHHH!!
Säker på att det blir supermysigt hos dig, Marianne. jag gillar att komma hem till folk som har få, men fina julgrejer. Själv vill jag bo i en julstuga. Men jag uppskattar egentligen allt juligt hos andra, stort, smått, lite, mkt.
:-)

Annika said...

BP.
HAHA, JAA!!!
DET var det. OCH jag kommer att ge mig ut till fler julbutiker (kan inte denna vecka av olika förbannat irriterande och onödiga anledningar som gör mig .... FÖRRRB ... kanske skriver jag mer om detta. Har god lust, men vet inte om jag "törs")
Jaja, det blir fler besök. MEN visst, jag var i denna affär i fjol också.

Jadu, ibland kan man fråga sig? Slänger man julsaker varje år och köper nytt?
JAG gör det inte. DET kan jag lova dig. MEN jag har läst om sådana som gör det. FATTAR DET INTE!!!

HAHA, jajag förstår att vi blir knäsvaga av olika anledningar runt jul. Jag är glad att du hänger med mig på färden och jag hoppas att du inte blir trött på mig :-*

Annika said...

Anna:
MYSIGT!!!!
Det skulle jag nog också göra om jag bodde hemma. Du får verkligen frossa nu när du bor där. Det lär ju bli supermysigt i er lilla stuga!!
Hoppas du lägger ut mkt på insta!!!
Anna, varför inte köra en liten gran redan nu!! GÖR DET!!!
Eller gör precis som du vill, vem bryr sig- VILL du köra på nu så gör det!!!
AVIS på alla julmarknader du kan gå på och allt fint som brukar finnas där.

TACK, ja jag har dragit igång min jul nu. KÄNNS fint :-)
Som du sägar, jag "måste" nästan med tanke på allt pynt.

Annika said...

Christina:
SÅ är det + att ljusslingor är mkt billigare här än i Sverige + att det inte funkar med elnätet med ev svenska + portot, haha.
Nej, det går inte.
Det är som det är. Innebelysningen håller år ut och år in, men inte den som ska vara ute.
jag kan spara vissa som varit ute ibland, men då kan man ge sig på att de inte funkar nästa år.
Trist, men sant.

Annika said...

Channal:
Just det, det är sant!
det är kul att köpa på sig lite nytt ibland.
Skulle gärna kolla in det svenska utbudet.
OCH vintemumimmiggar!!?? ALLA gånger.
Bra presenter till dina barnbarn!!
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
Blandad konfekt, eller hur?
Somligt fint, somligt ALDRIG.
ÄLSKAR löparen, den var det noll tvekan då jag plockade ner den.
Ja, du vet ju hur oerhört svag jag är för ugglor, haha.

KUL att du ser fram emot min julblogg!!!
TACK för det!!

MEN visst var det konstigt med drickan. Alltså, jag trodde på fullaste allvar att ALLA sa dricka om läsk i SVEA rike en gång i tiden.
Man kunde använda både läsk och dricka och alla visste vad det var. Tydligen fattar ingen idag vad dricka betyder i andemeningen läsk.
SKUMT!!

Kludd, nej det ordet har jag inte använt heller. Häftmassa.
Elefantskit, haha. DEN var bra!! KUL!! Aldrig hört!!

Från Glam till Damm said...

Alltså, jag skulle kunna flytta tillbaka till USA enbart pga Home Goods och Target. Suck, så härligt! :-)

Varm kram och tack för att jag fick följa med och leva mig in i en av mina favoritaffärer.

Anneli