Thursday, October 07, 2021

Höst? Normalitet till en gräns och TRE tv-tips från mig
Godmorgon!!* Höst much?


Ja, kära ni, som jag längtar efter riktigt HÖST nu. Men än har jag inte fått tag på den. JO, i sydvästra Virginia fanns den. Men här i den allra nordligaste delen av samma delstat lyser den med sin frånvaro. Visst, träden har delvis börjat skifta här, men det är varmt och fuktigt. Vår AC surrar fortsättningsvis natt och dag. Jag går ännu klädd i sommarkläder och jag är så LESS PÅ DET!!! Läste i tidningen att vi kommer att få vänta ännu ett tag eftersom ingen kalluft synes på väderkartan de närmaste sju dagarna iallafall.

Att hösten var så långt kommen i de sydvästra delarna av staten beror ju på att det är bergigt och ligger högt. Det var så vackert där nere. OCH ännu vackrare blir det. Givetvis, det kommer att bli sprakande vackert här med i sinom tid. Såklart. 

Men nu vill jag BARA dra på mig vinter och höstkläder igen. Jag vill ha höga, klara höstdagar och kalla nätter. Jag vill kunna stänga av AC i ett par veckors tid innan det är dags för värmen i huset. Förmodligen kommer det att gå direkt från AC till värme …
OH boy.


* Normalitet, till viss del!


När jag är ute på mina tidiga morgonrundor slår det mig hur mycket biltrafik det är igen nu. Under mer än ett år märktes det ju så TYDLIGT i trafiken att folk jobbade hemifrån. Nu märker jag motsatsen, att folk åker till sina kontor igen. Skolorna är ju igång på heltid också. TACK och lov för DET! Må de aldrig mer stänga som de gjorde under början av pandemin. Ja, det var stängda i ett år. Inte klokt. Nu är det 100% skolnärvaro PÅ skolan igen som gäller.Folk har har börjat få tredje dosen av covidvaccinet. Jag känner flera stycken som fått det. Snart är det nog min tur också. Kommer att ta det med glädje den dagen det är dags.


Munskydd?
Fastän det inte finns krav på det längre i butiker har 90% på sig munskydd i affärerna. Jag med. Ett tag i början av sommaren slutade nästan alla med dem, men i och med Deltavariantens framfart märker man tydligt hur folk återigen drar på sig munskydd då det är dags att handla. Jag tycker det är helt OK och det känns rätt ändå att ha munskydd på sig i butikerna. Utomhus ser man dock väldigt få med munskydd, och det är ju BRA, någon måtta får det ändå vara. DOCK, längtar tills alla skit bara lugnar sig och man kan lägga bort dessa munskydd för GOTT. KAN berätta att i de sydsvästra delarna använde nästan ingen munskydd. Inte på butikerna eller på restauranger. STOR skillnad på HÄR i Nova och på landet i Virginia (visst, det är ju politiskt detta. DET märks, kan jag säga).


 Men ja, jag tycker nog ändå att det börjar bli mer och mer som “det alltid har varit”.
NU ska jag ger er TRE tv-tips innan jag avslutar dagens inlägg. * TED LASSO! Alltså, vill ni ha feelgood galore och underbar HUMOR måste nu ser Ted Lasso På Apple+. 
Vilken helt underbar serie det ÄR!
Ted Lasso (Jason Sudeikis) åker från USA till England för att träna ett falnande fotbollslag i Premier League. Han har med sig sin stoiske, tysta träningsassisten Beard (Brendan Hunt). Både Ted Lasso och Beard har bägge varit tränare i amerikansk fotboll fram tills att de fick sitt uppdrag i England. NU ska det då träna det haltade laget Richmond AFC i fotboll.

De här två vet egentligen inget alls om vanlig fotboll, och kulturkrockarna blir MÅNGA! Det är en helt UNDERBART fin serie!
En serie man mår riktigt BRA av att se! Vänlighet är en DYGD!

Antar att många av er redan sett den? Isåfall tror jag att ni håller med mig om att detta är något av det bästa som visats på LÄNGE!!!
 

 * Clickbait!


INTE feelgood alls. Långt därifrån!
När jag kom tillbaka till Reston efter min långa vistelse i Norden ville Peter (och Karolina) att jag skulle se serien ClickbaitNetflix. Lite motvilligt gick jag med på det.
Men tro mig, jag fastnade direkt! Jag tror att jag knarkade denna serie på ett par dagar (Peter hade inget emot att se om den heller).
Det är en klassisk “whodunnit”-deckare.
En familjefar och populär lärare kidnappas på väg till sitt jobb en tidig morgon. Samtidigt dyker en film med honom upp på nätet där han sitter sönderslagen visandes textade plakat som säger att när klippet fått fem  miljoner visningar kommer han att ta dö.


Det är spänning och nerv på hög nivå. Ännu i sista avsnittet (serien är avslutande) vet man inte vem som ligger bakom detta. Det är en riktigt, riktigt BRA serie och mycket spännande. Flera av er har säkerligen redan sett den eftersom den legat högt på Netflix-listorna under ett längre tag. Om inte, då har ni något att se fram emot.* White Lotus!ÅÅÅÅ, ja … Här har ni ännu en intressant serie att sätta tänderna i.
White Lotus går på HBO MAX.
Serien handlar om gästerna, och personalen, på en lyxig resort på Hawaii under EN veckas tid. Man får följa ett gång nyinkomna gäster vilka anländer med båt till den lilla ön där resorten ligger. Ett nygift par, en splittrad familj, en medelålders kvinna som ska sprida sin mors aska i havet medan hon är på semester, en före detta alkoholist som är hotellchef, en massör som jobbar på hotellets spa ...  Det är riktigt spännande människoporträtt som visas upp.

Jag är inte klar med serien ännu, men vi betar av ett par avsnitt varje kväll. OCH ja, redan i första avsnittet får man veta att någon kommer att dö under veckan … 


   
*** 


  Med detta önskar jag en fin torsdag!

16 comments:

Elisabeth said...

*Kan tänka mig att du är less på sommarkläder nu! I Sverige hinner man ju aldrig tröttna för säsongen är så kort. Dock gillar jag, som du vet, höstkläder bättre än sommarkläder, speciellt att ha mörka strumpbyxor.

*Här har i princip alla restriktioner tagits bort (vilket jag tycker är konstigt), och vi kör skola som vanligt här också. Det märkliga är att det känns helt normalt att ha alla elever på plats samtidigt! Vi hade förvisso så ett tag förra hösten, men ganska snart, i november någon gång, blev det deldistans, sedan heldistans, och därefter deldistans igen. Nu känner jag ett rent fysiskt motstånd mot Meet-lektioner, det där Meet-plinget och att sitta och prata in i en skärm... Så oerhört tråkigt och stressande! Skönt för alla elever hos dig att de också har skola på plats igen. Är det så i hela USA? Vet du vad som händer om det blir något Corona-fall i en klass?

Ett tag var det förresten prat om att vi skulle ha alla lektioner på Meet också (alltså Meet + på plats), eftersom alla elever måste stanna hemma och testa sig vid minsta symptom, även om de är vaccinerade. Som bra var blev det inget av det. Lagar (undervisningen ska ju vara på plats nu) och fackförbunden satte som bra var stopp.

Munskydd i butik är det nog nästan ingen som har, inte i min lilla stad i alla fall, och eftersom jag vistas i skolmiljö hela dagarna utan munskydd skulle det kännas som en överloppsgärning med munskydd i affärer. Kommer dock med hög sannolikhet ha mask när jag åker tåg och buss längre fram i höst. Då riskerar jag att sitta precis bredvid någon under en lång tid, i affären är jag kanske fem minuter och är aldrig nära någon.

*Kul med serietips! Jag har dock ingen strömningstjänst (tycker inte att jag hinner titta tillräckligt mycket för att det ska löna sig), så jag kan inte titta på dem. Men någon gång kanske de kommer till Svt Play, vem vet.

Anonymous said...

Yvonne said....
Ja, lite less på sommarkläder är man nu, även om jag gillar att slippa ha tjocka tröjor och jackor, vantar mm. Här i Spanien har vi prövat på hösttemperaturer några dagar, bara +13 på morgonen innan solen gick upp vid 08-tiden, framåt dagen blev det behagliga temperaturer igen. Kvällarna var också klart kyligare än vanligt, men nu är vi tillbaka i sensommarvärmen igen.

Här är skolorna igång efter sitt långa sommarlov har jag sett. Många restriktioner har släppts, men fortfarande gäller munskydd i affärer, på marknader, bussar, tåg och taxi och känslan är att de är så vana nu med att bära det så för många hör det till om man lämnar hemmet. Utomhus behöver man det bara om du inte kan hålla avstånd på 1.5 m, vilket vi inte har problem med då vi bor utanför stan, men inne i stan kan det nog vara på sin plats med att ha på sig munskydd.

Vi vill också ha en tredje dos, men det verkar dröja i Sverige, om ens de tänkt så långt mer än till de allra äldsta.

Har skrivit upp dina tips, blir kul att se om vi hittar dem, vi har nog bara Netflix än så länge. Just nu håller vi på med en serie som heter New Amsterdam om ett sjukhus i NY, riktigt bra faktiskt. Vi har även sett en "The good doctor" om en autistisk kirurg, riktigt bra även den.

Ha en fin torsdag, nu ska jag åka och handla för vi ska ha middagsgäster imorgon och då gäller det att jag hittar allt jag tänkt.

Stor kram fån mig

Annika said...

Elisabeth:
GUD jag är så less att det inte är klokt. Orkar inte se paltorna i garderoben längre. Står inte ut.
Men än är det bara att bita ihop och inse att de måste hänga med en vecka till åtminstone. Längtar efter den stil som du också gillar, haha. Ja du vet!!

Ja, jag vet att samtliga restriktioner är borta nu i Sverige oh DK. Norge också?? Inte säker.
Men jag var hemma då beslutet togs att Sverige skulle öppna upp totalt den 29 sept. Lät konstigt för mig då.
Ja du, fastän jag inte är lärare eller har ett jobb där zoom och meet ingår är jag fasiken helt klar med zoom. Ogilar sådant så in i bänken. Factime är bra eftersom man ju oftast bara talar med en person, men zoom med 30 pers måste vara en mardröm. USCH!

Jag måste ta reda på det där om en elev får covid, vad händer då??? Ska höra runt och återkomma. Här hos oss ligger fallen på jämn nivå.
Ovaxxade som drabbas mest.
Jag TROR (OBS, vet INTE) att samtliga skolor i US kör IN house på heltid.

Nädu, när jag var hemma såg jag ingen med munskydd. Eller väldigt få, några på tunnelbanan. Men int i butikerna.
Nästan inga iaf. OCH avstånd? HAHA, vilket skämt. Inget sånt.
Tyckte Sthlm var precis som vanligt. Lite skyltar om avstånd som ingen brydde sig om. Vilken stor skillnad från mig som kom härifrån.
I Finland däremot, a whole other story!!! Ska skriva lite om det!!

Hr hos mig är ju munskydd så sjukt politiskt, vilket hela coronaskiten är. De högerkonservativa (läs Trumpare) tror för det mesta inte på vaxxet. De tror inte på munskydd, de tror inte på covid övh. Och gissa var folk stryker med? Just det, i de staterna som är röda. . Inte kokt. Blir såååå förbannad.
Det är ju inte så i Sverige. det vet jag. Alltså polariserat politiskt vad gäller covid. Där har ni väl mer "min store idol" AT att tacka för detta. OBS Ironi, hahah!!

Ngn ggn kommer de kanske till Play, ja. Ja, det är strömning jag ägnar mina kvällar åt. LOVE IT!!
:-D

Annika said...

Yvonne:
SÅÅÅÅ LESS!!!
Orkar inte se mina paltor i skåpen längre.
VILL lägga undan dem.
MEN det är bara att bita ihop ett tag till, haha!!
VI ska visst få 28 grader varmt i nästa vecka. Antar att du har liknande temps hos dig.
Brukar älska hösten här då det blir sådär 15-20 grader om dagarna och nätterna är kalla. SOL och blå himmel.
Nu är det mest ett grått våtvarmt omslag, haha.

DET låter som här, Yvonne. Folk har vant sig vid det där med munskydd. Här vet jag att folk började använda dem då Deltavarianten visade sitt fula tryne,
Skulle helst förstås bara skita i dem och längtar tills vi KAN göra det. Inga restriktioner, det är bara ngt folk gör.
HOPPAS att det börjar lugna sig snart, det hela.

Tror jag kommer att få en tredje dos i början av nov.
Det kommer att kännas bra.
Ska ta vanliga flunsasprutan också innan dess.

TACK för tips från dig, har hört talas om bägge serierna.

ÅÅÅ god middag hos dg imorgon, mums. DÅ vet dina gäster att det blir gott.

KRAMAR!!!

Elisabeth said...

Japp, alla (eller i princip alla) restriktioner är borta i Norge också. Jag tror dock att vaccinationstäckningen är högre där, bland annat vaccinerar de ju sedan ganska länge 12-15-åringar, så det känns på något sätt mer logiskt än att Sverige öppnat allt.

Det är verkligen helt obegripligt hur covid kan bli politik. Vet att det till viss del är så i Tyskland också, där så kallade "Querdenker" sprider en massa konspirationsteorier om Corona. De är visserligen inget parti, men många Querdenker röstar på AfD (Alternativ för Tyskland, ett främlingsfientligt parti), och på det sättet blir det politiskt. Jag vet också att det i delstater där AfD har många röster så är det färre som vaccinerat sig. Suck alltså. HUR kan det bli så?!

Anonymous said...

Här är det ordentligt höst. Dock ej så kallt så det är skönt.
Här tycker jag oxå att det är ungefär dom innan. Mycket folk i rörelse överallt men väldigt få som har munskydd.Är det de som inte är vaccinerade sim bär det kanske?
White lotus och clickbait har vi sett. Bra båda två.
Har ni sett Kastanjemannen på Netflix? Den kanske inte går hos er förresten? En dansk riktigt bra serie! Vi har även sett Collateral och Grey zone. Oxå dem bra serier på Netflix
Kramar från Anette!

Annika said...

Elisabeth:
Ja, jag trodde det- Såg att de öppnat mot Sverige igen.
Aha, så de ligger före Sverige med vaccinen.
Visste inte det. De har ju klarat sig bättre överlag under pandemin överlag också.
EXAKT, hur kan ett virus blir politik. DET är faktiskt helt sjukt, men så är det.
Läste just i Washington Post om de stater där BARN får covid i jättestor utsträckning. Gissa vilka, just det, de röda staterna. Vaccin finns, men folk vägrar av olika anledningar. Hemsk läsning.
Om folk inte tr vaccinet som finns så kommer det ju att mutera om och om igen.
SÅ farligt detta.
Vi var i den delen av VA där man inte TROR på det, alltså i de blodröda delarna av VA. Snacka om att det är polariserat.
SÅ är det iaf inte i Sverige, och tack och lov för det!!!

Annika said...

Anette:
Ja, ni verkar ha skönt och milt väder så här på höstkanten. Men ¨åndå så pass att det är lite tjockare kläder som gäller.
Härligt.
Ja, här står det på ingången till butiker etc att ovaxxade ska bära mask. MEN alla bär det ändå, med några få undantag.
Skulle säga att 95% i NoVA bär mask i butiker etc.
i Sydvästra VA kanske 3%.
YAY, tack för tips!! Ska se om dessa går på amerikanska Netflix. Alltid roligt med tips.
Kramar!!

BP said...

Här i nollåttaland ÄR det höst, varken jag vill ha den eller inte. Men det är fortfarande mellan 12 och 15 grader varmt, vilket är helt okej för årstiden. Solen däremot lyser med sin frånvaro...
Sedan är det precis tvärtom här. Redan när det antyddes att restriktionerna skulle sluta gälla den 29 september åkte alla munskydd av. Nu ser man inte en kotte med munskydd längre varken inom- eller utomhus. Rätt korkat med tanke på att det fortfarande dör minst 10 personer varje dag.
Tredje sprutan - har läst att boende på äldreboenden i Stockholmsområdet vaccineras nästa vecka.

Brysselkakan said...

Ja, även här börjar saker och ting återgå till det mer normala, vad nu det är och blir framöver. Finns en del som använder munskydd men betydligt färre än i våras. Ibland funderar jag på om det är de som inte vaccinerats sig.

Annika said...

Brysselkakan;
Ni har verkligen milt väder ändå.
Trist att solen inte orkar skina, men den ska väl visa sig den också.
JAPP, nu har ni inga restriktoner alls. Covid inte över, verkligen inte.
Ska bli intressant att följa detta, jag måste säga det.
Jag får min tredje dos i början av nov. Verkar inte vara svårt att boka den.

Annika said...

Brysselkakan:
Såg så få med munskydd då jag var hemma. Ngn få på tunnelbana och buss.
DET kändes konstigt för mig som kommit härifrån att se hur lätt det togs på det hela.
Ska bli intressant att följa det som sker nu ...
MÅ det bära, jag säger bara det.

Susjos said...

Tack för tipsen på serier, det ska kollas in. Har just fått ett tips om "Kastanjemannen" som jag vill se!
Hoppas att vi snart får dos tre av vaccinet här också.
Må så gott!
Kram

Channal said...

Här har vi en mild vacker höst! +16 grader och idag sol! Hela helgen har de lovat sol!! Tack för tv-tips! White Lotus är skruvat bra! Just nu är det The Morning Show med Aniston och Reese på Appel TV+. Jättebra! Känner fler som är i riskgrupp som fått sin tredje dos. Nästa vecka ska elever i åk.6-9 få covidvaccin. Bra att de får det i skolan som de andra vaccinen.

KRAMAR Anna

Annika said...

Susjos:
Absolut!! Kastanjemannen fick jag tips om ovan också. Ska kolla om den går på Netflix här. Vad kan den heta på engelska? Får googla.
Tror jag får min tredje dos i o början av nov. Det måste ha gått ett halvår, och det har det just IDAG för mig. Så det blir bra med november.
Ska ta flunsasprutan också innan dess.
Ha en ffin helg.
Kramar!!

Annika said...

Channal:
JAAA, White Lotus är verkligen skruvat BRA.
Vilka rollfigurer, och vilka djup inom dem. ÅÅÅÅ vad jag tyckte om den serien.
Klar med den nu.
Kollar också The Morning show säsong 2 nu.
Men Channal, du har väl inte missat Ted Lasso!!!!
Kramar!!