Thursday, October 14, 2021

En stycke SÖT är tillbaka, Halloween in spe, Mörka morgnar, Jag har sett, Chorizo, samt veckans serietips!
Hej på torsdagen!!
* KOLLA vem som är tillbaka!!SÖT is back in town, SÖT is back in town! De flesta av er känner ju SÖT vid det här laget. SÖT har hängt med mig i många år.
När SÖT var ny i vårt hus sprattlade han runt i fällan kvidandes tack vare batterier, stackars lille SÖT. NUMERA är han helt död, men hamnar på min trappa varje Halloween.
Så här är det, INGEN Halloween utan SÖT!!!


 
* Halloween in spe!
 


En gång var jag The Queen of Halloween!
Det var då det,  jag blev totalknäpp den här tiden på året och pyntade i parti och minut i min lilla täppa samt inomhus likaså.
Jodå, jag tycker fortfarande det är kul att pynta den lilla täppan runt Halloween. OM än inte på det galna sätt jag en gång gjorde.
Jag har gillat Halloween sedan jag kom till USA. Innan jag kom hit visste jag inte så mycket om högtiden. Med åren har jag lärt mig att älska den.
Den stora kärleken till Halloween kom när Karolina var liten. Hon och jag kunde trigga varandra i massor då det kom till att spöka ut huset. Det var så roligt.
När Karolina började på universitet kände jag att jag ville lägga Halloweenkronan på hyllan och abdikerade  därmed som drottning. Numera är det lite mer sparsmakat med pyntet.
Jag brukar tänka att jag inte orkar plocka undan allt den första november.
FÖR, den första november MÅSTE nämligen allt Halloweenpynt plockas bort. Jag står inte ut att se det en enda dag efter att Halloween passerat.
Halloween äger alltid rum den 31 oktober, men det visste ni redan.


Peter däremot tycker att vi ska pynta upp mer än vi gjort de senaste åren.
Då ska ni veta att vi redan har en hel del galningar i täppan … 
Jaja, vi får se.
Mysigast är ändå de lila och orangea ljusslingorna som lyser i mörket. 

Ännu en DAH'LIN
När vi går ut på trappan är det denna dam som möter oss där ...
*  Mörka morgnar nu ...


Oj, vad morgnarna är mörka. Jag tar ju min runda varje dag runt 7.
Då jag travar ut på min prommis är det ganska så mörkt. Så pass mörkt att jag absolut inte vill gå in i skogen.
Becksvart är det vid 6 då jag vaknar, solen går upp 7:18 nu.


Igår vilade mystisk dimma över landskapet. JAG älskar dimma, är galet förtjust i den.
Framförallt blir det så vackra foton i dimlandskapet. Många tycker att dimma är kusligt. Jag finner en ro i den.


Natten mellan den sjätte och den sjunde november byter vi tillbaka till normaltid här. Ni i Sverige byter en vecka tidigare. Det ska bli skönt med lite ljusare morgnar, ser fram emot det. 

Dimma över Lake Thoreau igår.
* Har sett årets första … 


… klädda julgran!!
OCH då menar jag inte på en affär. Jag menar i ett privathem.
Igår såg jag en stor, lysande klädd julgran i ett hus jag passerar ett par gånger i veckan. JAPP, redan nu är det en del som börjar tydligen.  AND, it is not EVEN Halloween yet!!!
Faktum är att det ÄR tidigt att börja med julen innan Halloween. Verkligen TIDIGT. Jag skulle inte vilja pynta upp för julen ännu.


MEN vet ni, jag kommer faktiskt att börja smyga fram julen direkt efter Halloween. *visslar oskyldigt”. DOCK, ni som hängt med mig ett tag vet ju hur otroligt mycket pynt jag har till julen. 
GOTTA get busy, ya know!!
* Chorizo


Chorizo och hens matte leverar, som alltid. NU har Chorizos Halloweenkompis, Nathaniel, gjort entre igen. 
Jag får helt enkelt lägga ut screen shots från Chorizos instagram eftersom hens matte har en sådan rolig bildtext.  DET har hon alltid.


 
* Netflixtips!


Vad vore torsdagspunkterna utan ett tv-tips från mig?
Just nu ser Peter och jag serien MaidNetflix. Jag kan verkligen rekommendera den. Den visar verkligen hur knepigt och jobbigt det är att tillhöra “the working poor” i USA.

Alex är sambo med en kille som har våldsamma tendenser. En natt efter ett av hans utbrott tar hon deras treåriga dotter med sig och flyr hals över huvud.
Det som sedan händer är otaliga besök hos myndigheter som ska hjälpa till, men där det är som ett tröskverk. Förnedrande och otroligt krävande.
Alex hamnar på ett härbärge för utsatta kvinnor. Hon tar också jobb som städerska för en kvinna som driver ett privat städbolag.

 Vi får lära känna Alex bipolära mamma, sambons familj som drogar ganska friskt, Alex pappa som också har sina egna problem, andra utsatta kvinnor som Alex möter längs vägen, en rik kvinna som Alex ibland städar hos … Alex spelas av Margaret Qualley, Andie McDowells dotter. Andie McDowell spelar även Alex mamma i serien med den äran.


SE den här serien. SE hur svårt (OMÖJLIGT!) det är att leva på minimilön i USA, hur slitsamt och totalt ogörligt det är. OCH hur hårt de allra sämst avlönade måste slita.
Oron att ständigt grubbla på varifrån maten ska komma. Att inte kunna betala räkningar. Inte ha försäkringar och därför dra sig för att besöka läkare vid behov. Att stå på mataffären och bli förnedrad av kassörskan för att du handlar med SNAP (statliga pengar som socialen ger dem som inte har råd att köpa mat åt sig själva och sin familj) medan övriga kunder i kön bakom dig ser ner på dig och dömer dig på studs.

 Detta är inte feelgood alls, förstås. Men en ögonöppnare bland serier om hur det verkligen är att leva på skuggsidan i USA.


Serien är baserad på Stephanie Lands självbiografiska bok, “Hard work, low pay, And a mother’s will to survive
   ***


Med detta önskar jag dig en riktigt fin torsdag

22 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Halloween, ja det märks även här framför allt på Kinesaffärer där det finns massor av pynt. vi var på en härom dagen och när vi gick ut satte en vit dam att vifta runt och skrek och härja, höll på att få dåndimpen då figuren var tyst när vi gick in i affären. Sen studerade jag den och det var bara då och då den satt igång och det var när folk gick ut från affären.

Vi kommer ju hem den 29 så det blir nog inget pynt för min del.

Chorizos mattes pynt är ju för härligt och texten till.

Här går solen upp just nu vid 08.05, men snart ska ju vintertiden klickas in men då är vi ju hemma igen.

Idag är det Räkmackans dag så vi ska till ett svenskt ställe och äta en sådan till lunch med "riktiga" räkor, de spanska är inte alls lika goda som de vi har från kallare vatten. De spanska är jättestora jämförelsevis men inte lika goda.

Vi har just börjat titta på en serie du tipsade om, Clickbait har vi sett 2 avsnitt av och den verkar riktigt bra. Dagens tips ska jag också notera, kan behövas när vi kommer hem och det är slut på att sitta ute om kvällarna.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram

Sara said...

Det är väldigt mysigt att vara hos er under Halloween! Pynt och ljus överallt, barn som ringer på dörren den 31, allt pynt i grannskapet. Mysigt. Vi pyntar ju inte nåt för Halloween, kan tänka mig att det bara är de som har barn hemma som gör det. Eller, jag vet inte. Vi hade i alla fall lite pynt när barnen bodde hemma. Och härligt att se SÖT igen:)

Jag är också svag för dimma. Det känns så inbäddat och tryggt. Och det blir väldigt snygga bilder också.

Chorizo och framförallt Chorizos matte är väldigt påhittig och rolig i sitt pyntande. Snygg kompis där bakom:)

Har inte hört om TV-serien men får lägga till den i min lista.

Ha en fin torsdag, sis! Puss, kram och älskar!

Humlan said...

Ha ha, SÖT hade jag lyckligt förträngt! Jag har insett att det där läskiga pyntet är inget för mig, jag tittar bort. Vet inte när jag blev känslig för sådant men tror att det började med spindlar, jag gillar verkligen inte spindlar! Men andra får gärna pynta och det är ändå roligt att se vilken kreativitet som finns. Om jag hittar någon ork och om jag kan komma iväg till någon affär så skulle jag gärna pynta upp lite med ljus, pumpor och ljusslingor, en höstpyntning helt enkelt.
Barnen häromkring är verkligen oberäkneliga, för två år sedan ringde de på dörren helgen före Halloween (då hade jag inte köpt något än) och förra året kom ingen alls. Men det är nog bäst att jag skriver upp godis på listan, så att jag har hemma ifall några dyker upp i år.

Ja, visst är det något magiskt med dimma! Jag blir lycklig när det är dimma och vill bara ut och gå i den magiska dimvärlden, dessutom bor jag så nära vatten att jag hör mistlurarna som bidrar till stämningen.

Jag håller med dem som vill vänta på och längta efter jul, och jag låter julen växa fram med början i adventspyntet och sedan blir det gradvis mer. Sedan är det jul tills Knut dansar ut den. Men att jag vill ha det så, vet du ju redan. :-)

Chorizo är ju för härlig! Bildtexten var verkligen bra, vilken kreativitet hens matte har!

Ha en bra torsdag!
Kramar!

Linda said...

Hej, Har läst din blogg ett litet tag, men lämnade första kommentaren för någon dag sedan. Vill bara säga att du skriver riktigt bra och intressanta inlägg :-)
Mvh Linda

Annika said...

Yvonne:
HAHA, de där har jag sett här också. De som sätter igång när ngn går förbi.
Brukar gå förbi ett hus som har just en sådan.
Jag brukade ha en, men orkade inte höra rasslande benrangel varje gång jag gick ut på trappan, haha.
Nä, men det finns verkligen massor med pynt.

Jag vet, Chorizos matte får till det SÅ himla BRA. Både med rekvisita och bildtext. Skrattade verkligen gott!!
Nu vid Halloween går hon ju ALL IN!! Så roligt.

OJ, vad sent solen går upp hos er där i Spanien!! Men snart ska ni hem. Ja, och klart, solen går ju inte upp i brådrasket där heller den här tiden på året. MEN jag ser fram emot ljusår morgnar.

RÄCKMACKANS DAG!!!! WOOOW!!
GUUUD vad härligt. OCH ni ska äta sådana- MUUUMS!!!
Som här då, räkorna här är absolut inte lika goda som de svenska. Ibland kan jag hitta frusna räkor från ishavet.
Absolut är de godare.
NJUT!!!


Clickbait, ja herregud ... vilken SERIE!! Helt otroligt bra (och det trodde jag inte att jag skulle tycka).
Ja, den här som jag tipsar om idag är otroligt bra!! MEN på ett helt annat sätt.

KRAMAR och njut av räkmackan!!! AVIS!!

Annika said...

Sara:
DET var extremt mysigt att ha er här den gången (och varje gång). Men extra kul att EE fick vara med om en äkta Halloween.
Tror jag med, i Sverige pyntar man nog bara om man har barn hemma. Absolut.
Här kan man tom skriva in sig på en app att man sas deltar i firandet och att barn är välkomna. DET har vi gjort.
SÖT!! JA, ingen Halloween utan SÖT!!
HIHI!!
Dimma ja, naturens eget filter. ÄLSKAR dimma. DET var samma idag, tjock dimma. JUST det måste instagramma lite, haha!! Men ngn Facetimade ju så jag har inte hunnit, haha. :-***
Chorizos matte är drottning alltså. Helt suverän!!! Jag garvar så gott åt det hon gör + det hon skriver. CLASSIC!!

Ja, den serien får du beta tag i i nästa vecka. SÅ bra, och så jobbig också.

KRAMAR till dig älskade sis!!!

Annika said...

Humlan;
HAHA, ja honom kan man lätt förtränga. Men ingen Halloween utan SÖT på trappan.
Han har skrämt många, haha.
Precis, det är kul att se vad folk fixar med i Hallweentider. Somligt är gruvsamt hemskt, annat är bara gulligt, mkt är humor. Ska visa lite bilder från grannskapet i nästa vecka.
Det fina är ju att man inte behöver ha skräcktema, man jan köra lite som man vill. Detsamma gäller ju barnen som kommer, alla är inte utklädda till spöken. Många är brandmän, poliser, nallar eller prinsessor. Lite kul.
Spindlarna ja, de är ganska läskiga.
Har ingen direkt spindelfobi, men visst, vill int ha en stor sådan i mitt hus (har haft stora besökare här inne ... GULP, det är inte kul. Wolf spiders och sådana ... GAAAH).
Ja, DET MYSIGASTE med den här tiden är just alla ljusslingor därute + pumpor och krysantemums etc. GILLAR!!!
Ja, det hr blivit lite konstigt hemma med halloween. jag vet. Skulle bli tokig om jag inte visste vilken dag man skulle få barn som knackar på dörren. Inte så kul.
Ja, jag skulle önska att du fick lite slingor och pumpor hemma hos dig. Ngt som lyser upp mörket.

DU och jag tycker exakt lika om dimma. JAG med. Dimman lockar ut mig. Världen blir så lugn när dimma råder. OCH det är vackert. Naturens eget filter. Precis du bor ju på en ö och har säkert en hel del dimma på höstkanten. Jag tycker inte dimma är hotfull, bara lugn.
Mistlurar! ÅÅÅÅ ja, jag förstår att du gillar det vemodiga ljudet. DET gör jag med!!


Precis, tom jag tycker ju att det är tidigt nu med julen.
I fjol började jag pynta upp tidigt, mkt pga covid, sen kom jag på hur bra det funkade för mig. Att slippa stressa pc göra i princip allt på en dag.
Riggar julbelysning flera veckor i förväg därute, men tänder den inte förrän fredagen efter Thanksgiving.
Det lugnar min själ att få göra det i lugn och ro.
Det var mkt bra jag upptäckte under isoleringen i fjol.
Men, ja, det fina är ju att alla göra som den vill. Mysigt att börja vid advent och sen trigga upp det, som man ju gör i Sverige.

Chorizos matte är verkligen såååå kreativ, i både utförande och text. SÅ kul!!!!

Humlan, ha en jättefin torsdag!!!
Kramar från mig!!

Annika said...

Linda:
TACK Linda. SÅÅÅÅ roligt att ha dig här!!!
Tack för att du skriver, det betyder mkt för mig.
Och så roligt att du gillar min blogg.
Ha en finfin torsdag!!

bettan said...

Okej, jag tar på mig rollen som glädjedödare. Var i helskotta hittade ni SÖT? Så fint och behagligt när otäckingen höll sig borta.

Makalöst nervpåfrestande och utmanande att som rått-fobiker mötas av två närbilder på SÖT när man gör sitt dagliga besök på favoritbloggen.

Märkligt att jag idag såg gnagartänderna (väldigt snabbt skymta förbi)på SÖT för första gången under alla dessa år). Har aldrig dröjt mig kvar för närmare beskådan av detta väldigt döda djur.
Jaja, får väl gå under benämningen "årets fobi-träning".

Av hela ditt intressanta inlägg handlar min kommentar endast om SÖT. Fatta vidden!!

KRAMAR!!

Annika said...

Bettan:
HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHHAHHAHAHHAHHAHHAHHHAHAHHAHHAHHA!!
DÖÖÖÖÖR!
Ja, ett år var han ju försvunnen!! Jag fattade inte var han var. MEN i fjol bara låg han i sin låda igen. SÅ komiskt att du minns det. HAHAHAHA!!

SORRY Bettan, tänkte faktiskt att jag borde ha börjat med en lite snäll bild, som fikabilden. MEN det blev SÖT istället.

JAG fattar vidden, Bettan!!! TRAUMA!!! OCH jag garvar riktigt gott här på andra sidan pölen.

SKICKAR en stor SÖTfri kram som plåster på såren!!

Brysselkakan said...

Haha! Minns hur du pyntade på! Förstår att du dragit ner på det.
Men att någon redan fått fram julgranen??? Helt galet, det är ju över två månader till jul. Jag skulle tröttnat på allt innan november var över.

BP said...

Hahaha! Din definition av söt är då absolut inte min kan jag säga. Den där Söt är alldeles för realistisk för att jag ska tända på den;-)
Däremot älskar jag din fina lykta och såklart Chorizo och hans kompis. Chorizos matte har en gränslös fantasi och hon är otroligt duktig. Du borde försöka intervjua henne någon gång.

Erica said...

* Söt ja.. Not a fan, haha ;-D Gillar inte råttor; varken levande, döda eller tillverkade av plast ;-)
Men kul att hen fått hänga med så länge.

* Och mörka mornar... usch och fy så jobbigt det är!
För mig som är extremt morgontrött blir mörka vardagsmornar som tortyr.
Vintertidsbytet kan kvitta för mig, känner jag. Känner att en timme ljusare mornar spelar inte så stor roll eftersom naturen ändå tar igen den timmen snabbt som sjutton.
Inom en snar framtid kommer det ändå att vara mörkt flera timmar in på arbetsdagem.

Dimbilden var för övrigt så vacker! Lite som en tavla :-)

* Håller med; kändes lite tidigt för julgran redan.
Samtidigt kan jag känna att "tja, go for it." Mår man bra av det så kör! :-D

* Chorizos matte är sannerligen fantastisk! Helt otroligt vilken kreativitet och inspiration hon har! Verkligen imponerad över att hon verkar ha så mycket idéer på lager! Vore det jag skulle jag få idétorka efter ett par uppsättningar.

* Roligt med film -och serietips!
Har sett omslagsbilden till den du tipsar om, men jag har inte sett något avsnitt.
Och utifrån vad det låter som den handlar om är jag inte så säker på om jag borde se den. Låter som en serie jag mest skulle sitta och störa mig på; alltså störa mig på hur hela systemet ser ut.
Hela systemet med minimilön känns verkligen så totalt sjukt att jag tycker det är så svårt att ta in att det är lagligt.
Jobbar man ska man ha en lön som går att leva på!
Tycker det är helt sjukt att USA´s system inte ser basic saker som sjukvård och bostad som en mänsklig rättighet, men att få bära vapen är en rättighet värd att slåss för...
Känner att jag triggar upp mig så mycket bara av att tänka på det, så jag ska nog inte se serien, hehe ;-P


Hoppas du haft en fin torsdag!
Kramar /Erica

Elisabeth said...

Haha, Söt är en klassiker. ;-D Jag minns också ditt Halloween-pyntande - det är ju lite roligt, men jobbigt att plocka ner allt... Så är det dock förstås med allt pynt. Jag Halloween-pyntar inte alls, även om jag säkert hade tänkt annorlunda om jag haft barn. Här märks inte Halloween alls på samma sätt heller, skulle jag säga, i alla fall om man inte har barn, då är det ju annorlunda.

Imorgon går solen upp 07:26 här. Ännu så länge är det därför i princip ljust nr jag går till jobbet, vilket jag är glad för. Ser för övrigt också fram emot omställningen till vintertid.

Julpynt, nej det är för tidigt. Nog för att alla gör som de vill, men jag tycker nog att det ska vara särskilt också, med julpynt (och annat pynt också). Sedan är det förstås en helt annan sak att du, som har så mycket pynt, börjar med det tidigt.

Slutligen: Chorizo är alltid lika söt!

Annika said...

Brysselkakan:
Verkligen!!
Det var kul när K bodde hemma, men sen började det kännas lite som överkurs. SÅ visst har vi dragit ner. Peter vill trappa upp, men ...
Det är ändå jag som ska plocka ner det den 1 nov. Han jobbar ju, så det blir min grej.

Jag vet, tycker det är alldeles för tidigt med gran nu. STOR var den också! Blev lite paff.

Annika said...

BP:
HAHA, visst har han ett bra namn, SÖT!!
Bara så rätt!
HAHA!!
TACK, ja jag har ju lite gulligare saker härhemma.
Intervjua Chorizos matte , det vore ngt det. Om jag stöter ihop med henne kan jag ju höra om hon har tid, hihi!!
Hon är otroligt kreativ och skriver så kul.
Det var hon som var ute och kuskade runt med sin husvagn i Klippiga Bergen nyligen. Bara hon och hennes två så hundar.

Annika said...

Erica:
SÖT är SÖT liksom!!
CLASSIC!!!
Han har hängt med i många herrans år nu. Frågan är hur många? 15?

Morgnarna nu är så mörka. Visserligen är det ljust vid 7:30, men ...
NÄEE, gillar inte.
Ja, det är ju verkligen så, samma ljusa timmar på dygnet vare sig det är vinter eller sommartid.
MEN jag vill ha normaltid året runt. Inte fjanta och byta som vu gör nu.
Men, ja, mörkt blir det oavsett hur mkt sommartid det än blir.

Dimman ja, den blir till vacker mystik. Vet ju att du också är svag för dimma.

Yeah, jag hör dig. Jag kan också tycka att vill man ha gran nu så ---ja kör!! Blir mer och mer förlåtande där. Men samtidigt är det liiiite tidigt. Men igen, why not.
Om man tänker efter, en sån som jag pyntar ofantligt mkt till jul. Varför då inte njuta av det länge ... inte så dumt egentligen .

Chorizos matte ja. Otroligt.
Det är faktiskt det.
Just idéerna, texterna, kreationerna. ALLT.


Erica, se serien. Den är så värd det. OCH så kan du jämföra med hur det är i Sverige.
DET är verkligen mkt olikt.
Jag har sagt det förr, för att leva bra i USA ska man fasiken ha en bra lön. DÅ lever man ett gott liv. Utan en ganska hög lön? NOT so much ...
Men se den!!!
OJ vad intressant den är Om inte annat så för denna tjejs enorma driv.

Jag har hft en bra torsdag, Köpt på mig ett gäng doftljus. HIHI.
Hoppas din varit bra också!!

KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth:
SÖT!!
Klassiker här på min blogg. Han hör till. Varje år!!
Så är det, när K var liten var det extremt kul med pyntet. Nu är det kul, men inte alls som det en gång var.
OCH jobbigt att plocka bort. Måste springa upp och ner för källartrappan ett otal gånger innan allt är borta ...
Jag är den som tar bort det också eftersom den 1 nov är en måndag och P jobbar. Så det kommer helt på mig. Lätt för P att säga att vi ska brassa, haha!!

Ser fram emot normaltiden nu. Den borde vi alla behålla sen. Det heter ju normaltid av en anledning.
Solen går upp ungefär samtidigt hos oss nu.
Men damn vad svart det är till nästan 7.

Julen ja, blev lite paff över granen. Det blev en sådan krock också eftersom de har fullt med Halloweenpynt ute. Men visst, kör på om de vill ... ser bara märkligt ut.
ja, jag måste börja i tid annars stressar jag sönder mig.

VET!! Chorizo är bara så söt. SÖT på riktigt, och inte som SÖT!!!

Susjos said...

Verkligen ett annorlunda namn på din läskiga råtta, haha!
Dimma är faktiskt lite coolt, bara man inte kör bil då.
Halloween har ju fastnat här i Sverige också, minns när killarna var små och de spökade ut sig hos dagmamman som bjöd på läskiga grejer. Men här hemma blir det ingen dekoration, minns inte om vi hade det när barnen bodde hemma heller? Minns bara att vi fick ägg på fönstret när vi inte öppnade och gav barnen som knackade på godis, så nej, nåt fan av halloween är jag inte.
Chorizo är ju bara för gullig ,haha!
Ha det fint!
Kram

Annika said...

SusJos:
Haha, jag vet ... ETT klart udda namn på den råttan.
HIHI.
Precis, dimma är coolt bara man inte kör bil, flyger eööer är ute med båt. DÅ blir den bara läskig. Hållerhelt med.
Halloween var aldrig stort då jag bodde i Sverige. Tror att det är större nu bland många, absolut bland dem som har mindre barn.
FY fan, fick ni äg på fönstret. Alltså, nej, det är såååå inte OK.
Det förekommer inte här. Visar man att man inte är med så respekteras det.
I Sverige har man nog inte riktigt fattat hur den firas. FATTAR fullkomligt att du inte är ett fan av det. USCH och fy!!
Men Chorizo äger!!
Kramar!

Taina said...

JAAAAAAAA! SÖÖÖT är tillbaka! Han är ju bara för "fin". Eller inte. Jag har också en del prylar som sprattlat eller gjort ljud ifrån sig men med åren så hjälper det inte att jag byter batterier. De är döda. Stendöda. Så en del, tidigare skrämmande, spindlar hänger i träden som fula och döda ting typ. Gav till och med bort en del dekorationer som jag tyckte var för barnsliga i vårt hushåll nu när det inte finns småbarn hemma. Om man inte räknar med 17-åringen förstås.
Började titta på Maid men kom liksom inte in i den. Däremot så fastnade jag för Goliath! På Prime tror den går. SÅ bra!!!

Kram kram

Annika said...

Taina:
YASSSSS!!
Han är här igen!!
SÖÖÖÖÖT!!!!
Exakt, det som går på batteri slutar att funka efter några år. SYND!!
Alltså, Maid är tung. Inget man direkt orkar knarka heller. P och jag tar ungefär ett avsnitt per kväll. MEN jag är ju väldigt tagen av just den där mörka sidan av US, the working poor.
tack för tips :-)
Krmar!!