Wednesday, October 27, 2021

Det här med kalendrar ...

Hej och godmorgon onsdag!!IT is not EVEN Halloween YET! Och ändå ska jag tala om julen, eller iallafall något julrelaterat som jag reflekterat över under senare år.Sanningen är den att julen inte ligger långt bort alls. Nope, vi snackar om mindre än två månader. Jag förfasas inte över att se julsaker i butikerna redan nu. Tvärtom, de måste ju sälja.
Julen är handelns allra största högtid och jag har all förståelse för att man börjar se julsaker dyka upp i butiker och annonser ganska tidigt under hösten. NO big deal. Så är det bara.MEN, det var inte åt detta jag hade tänkt att vika dagens inlägg. Dagens inlägg ska handla om adventskalendrar för VUXNA!


Jösses hörni, vilken HYPE det är! OCH vilken förhållandevis ny företeelse det ändå är.
Annonser på Facebook och Insta är ju verkligen vinklade för att tilltala just DIG (creepy AF många gånger).
I min feed dyker annonser för dessa kalendrar—menade för vuxna— upp ideligen. Det mesta i min reklamväg just nu handlar om whiskeykalenderar och vinkalendrar (japp, eftersom jag googlat på dessa kan man fullkomligt räkna med annonser galore på temat sedan …)
Men, jag får också förslag på kaffekalendrar, doftljuskalendrar och en hel massa annat i kalenderväg.
När blev detta med kalendrar till vuxna så STORT?? 

Bild från New York Magazine.Under flera år har jag köpt tekalendrar åt mig själv. Tycker om det, det är roligt att öppna sådana och sen dricka det teet som ligger bakom luckan varje eftermiddag.
Jag dricker nämligen alltid te när jag redigerar och korrläser det inlägg jag ska publicera inför nästa dag. En kopp te finns alltid bredvid mig i soffan under seneftermiddagen då. Trevligt.

Bild från BienmangerMen nu känns det som om dessa vuxenkalendrar blir allt mer avancerade och dyra.
Uhumm, Yours Truly ska inte hyckla nu. Jag erkänner härmed direkt att jag har köpt en kalender åt mig själv redan, Rituals (hudvårdsmärket) ni vet. KUNDE inte motstå frestelsen … Så den ligger härhemma nu och väntar på advent.
Just därför är jag en lika god kålsupare jag med som fallit för denna HYPE!


Bild från beautyadventcalendar.net

Kalendrar för barn har ju länge varit superavancerade.
Nu duger det ju knappast med Sveriges Radios och TVs kalender längre (som när jag var barn) eller de gratiskalendrar man fick från ICA. Somliga fick chokladkalendrar även på min tid. MEN det var det lyxigaste som fanns .
Nej, nu ska det vara inslagna paket VARJE dag från första advent fram till julafton. Paketen ska dessutom vara fina och smakfulla så att de ser bra ut där de hänger.
Vilken press ändå för de familjer som har fler än ett barn. När Karolina var liten hade jag (har den kvar) en träkalender med små luckor man öppnade. I den kalendern kunde jag lägga in småsaker som hårspännen, någon godisbit, ett litet billigt julsmycke … Ja, småprylar helt enkelt. Jag slog inte in dem, de låg bara där när hon öppnade luckorna. Men idag verkar det som att allt är upphöjt gånger tio vad gäller detta. 

Bild från twenty20Jag är så kluven till det här.
Som sagt, jag har ju köpt en egen till mig själv, och jag kommer att köpa en kalender till Peter likaså. Det blir nog en choklad till honom, hehe. I fjol köpte jag en whiskeykalender åt honom, men han dricker ju inte whiskey dagligen precis. Faktum är att vi ännu har kvar småflaskor från i fjolårets kalender (i storlek de man får på flyget, ni vet). Choklad älskar han, och det vill han ju äta varje dag.
Numera finns det ju så fina chokladkalendrar också (minns särskilt en kalender med Mozartkulor som jag köpte för några år sen. SÅ fin). Ack ja, det verkar finnas kalendrar på nästan samtliga teman för oss vuxna. 
Å ena sidan tycker jag det är kul.
Å andra sidan kan jag tycka att det är fånigt (med en fet smak av ren dubbelmoral).
KLUVEN är mitt namn!! 

Bild från Pinterest 
Hur känner DU?
Tycker du att det är larvigt med kalendrar för vuxna?
Eller, du kanske redan har köpt dig en själv (precis som jag har)?
Känner du att denna hype har ökat?
Skulle du kunna tänka dig en kalender?
Isåfall, vilken sorts kalender skulle DU vilja ha?
Berätta!!Med dessa spretiga tankar önskar jag dig en fin och bra onsdag!!

31 comments:

Elisabeth said...

Jag ska vara ärlig; jag tycker att det är rätt larvigt med kalendrar för vuxna, och skulle därför INTE köpa en kalender till mig själv. Att jag inte vill ha en egen kalender beror även på att jag har någon slags anti-gen, som gör att jag lätt blir anti mot sådant som många andra gör. ;-) Och ja, jag uppfattar det helt klart som att fenomenet kalandrar för vuxna har blivit större. Minns inte exakt när det började, men fem år sedan kanske? (Eftersom jag skriver fem år är det säkert tio...) Nu blir det bara mer och mer, och dyrare och dyrare blir de. Beträffande kalendrar för barn är det nog absolut som du skriver, att de blir allt mer avancerade och inte minst dyrare, vilket förstås är ett stort problem för dem med låga inkomster och/eller många barn.

Det är för övrigt lite intressant, kan jag tycka, att det i en tid när det pratas så mycket om vår (onödiga) konsumtion finns vuxenjulkalendrar, som i alla fall till viss del bidrar till detta. Det beror ju dock på vad som finns i dem, te och och choklad till exempel är förstås en annan sak.

Visste du förresten att du kan ändra i inställningarna för Facebook, Instagram, Google m.fl. så att din sökhistorik inte sparas och så att sidorna inte får använda dina sökningar för att skapa personanpassade annonser? Det har jag gjort, och det är skönt.

Linda said...

Jag är barnsligt förtjust i julkalendrar och har köpt en till mig själv i flera år, kör olika tema varje år beroende på vad jag är sugen på. I år blir det nog någon med badtema (badbomber och sånt). Till barnen blir det en färdig julkalender, skulle aldrig orka fixa en egen med massor av små paket :-)
Linda

Anonymous said...

Yvonne said....
Jag brukar ta en ICA-kalender till mig själv. När våra 2 barn var små broderade jag jättefina kalendrar där man skulle hänga små paket, nu har barnbarnen fått ärva dem men nu är det bara yngsta Alma som vill ha paket. Brukar hålla mig till ca 500 kr så grabbarna får 500 kr i pengar och hon får paket för det. Fyller ju 8 år i januari så tror det kanske är sista året hon också vill ha paket.

Just nu har jag redan 19 paket klara och det är skönt, vi flyger ju ner till dem i Malmö 11 nov och då ska jag ha med mig alla paketen, alldeles för dyrt att skicka med Postnord för det blir faktiskt tungt trots att det bara är "småkrafs". Lättare att köpa till en tjej kan jag också säga, hårband, nagellack, små väskor mm.

Såg just att Rituals var i bråk med en av kändisbagarna i Sverige och skulle stämma dem för att den kalendern var så lik Rituals....

Tekalender lät kul, älskar te och dricker en stor kopp både morgon och kväll.

Vet att flera som har fler barn gör så att de i turordning får öppna varsitt paket så behövs ju "bara" 24 paket. Det är absolut inte billigt nöje om man måste köpa alla paketen hemma, här i Spanien kan man hitta mycket prylar på Primark, Kinesaffärerna och andra affärer, så det är ganska lätt att klara sig betydligt billigare.

För mig känns det kul att vi fört över den traditionen till barnbarnen och så länge Alma tycker det är kul så fortsätter jag.

Nu ska jag ut och jag de sista paketen så kan jag bocka av det projektet. Vi åker ju hem på fredag förmiddag efter 2 månader här i Solens Land. Känns helt ok faktiskt.

Stor kram från mig och spännande med Rituals kalender, fick en massa grejs på Mors Dag som barnen köpt.

Sara said...

Sis, din Ritualskalender ser superhärlig ut! Och stor är den. Jag fick en Rituals för 2 år sedan, tyckte att det var jätteroligt att öppna upp luckorna med små doftljus, krämer mm. Och ja, jag använde allt. Förra julen fick jag en lyxig chokladkalender men om jag ska vara ärlig så hoppas jag mer på en Rituals i år igen. Vi får väl se..

Själv gav jag H en ölkalender förra året och eftersom han verkligen uppskattar öl var det en perfekt kalender för honom. Du vet ju vad jag vill ge honom nästa år:) Får se hur det blir i år, har inte hittat nåt riktigt kul än men jag söker.

Jag är glad att jag inte har yngre barn nu. Kan känna att det finns en massa press på presenter alla dagar fram till julafton. Tycker att du hade en bra lösning på det ändå, med små oinslagna presenter. Sedan de var små har EE träkalendrar som ser ut som pepparkakshus och som har små luckor man kan dra ut. Där la vi in en liten godisbit som de kunde suga i sig på morgonen om de ville. Jag fyller den fortfarande när de kommer hem, haha;). Hållbart för miljön också eftersom de har använts i nästan 20 år nu.

Puss, kram och älskar!

Anonymous said...

Hur har jag undgått alla dessa s.k. vuxenkalendrar.
Det enda jag sett är choklad... hos Trader Joe.
Jag ser inte finessen med att köpa nånting för att
överraska sej själv. Sara nämnde ölkalender - Hur
funkar det? -en burk el. flaska bakom varje dörr? :)

Ruth i Virginia

Brysselkakan said...

Rent spontant så känns det verkligen bra att våra barn är stora och jag slipper fixa TRE paketkalendrar varje år...
Till mig själv brukar jag sedan tre år köpa Ikeas chokladkalender, den kostar oftast 75 kr om jag minns rätt och man får två presentkort á 50 kr plus god choklad.

Annika said...

Elisabeth;
JA! Jag kan delvis hålla med dig. Kluven som jag är!!
Jag tycker ju också det är rätt töntigt, även om jag ju köpt en själv, hooohummmm ... som sagt.
Samtidigt är det KUL att öppna varje dag.
ja du hör, men LIIITE kul är det ju ;-)
Just det, jag kommer ihåg din anti-gen, hihi.
MEN visst är det en HYPE som heter duga. Den verkar bli större och större likaså.
Dyrare.

Ja, barnen idag ja ...
Vad gör familjer som inte har så gott ställt? Läste just en artikel i DN om barn och
relativ fattigdom i Sverige. Intressant. Just dessa familjer har absolut inte råd med denna extravagans. För det är det ju med ett paket varje dag fram till jul. OCH har man fyra barn, ja ....

Du har rätt såklart om konsumtion.
GAWD!! My agony!!
HAHA!

Det där med annonser är faktiskt läskigt. Ibland behöver man BARA prata om ngt så kommer det som annons.
CREEPY.
Så du får ganska "random" annonser på Insta då?? Alltså inget som känns vinklat till just dig?

Annika said...

Linda:
HIHI, visst är det lätt att falla för det?
Jag tycker ju också det är rätt kul det här. Annars skulle jag inte köpa, hehe.
Nej, jösses vilket himla MECK med dessa paketkalendrar. Förstår att du köper färdigt!!!

Annika said...

Yvonne:
DET låter bra, tycker jag. Jag tror att jag också skulle ta en ICA-kalender om jag bodde i Sverige, haha Minns att jag gillade dem som barn.
MEN ÅÅÅ vad fint med broderande kalendrar. SÅ underbart att ärva dem sen för barnbarnen.
Antar att det blir ganska små paket då?
Exakt, det var sådana saker jag brukade lägga i Karolinas kalender förr också. Småkrafs.
Nej, det går inte att skicka ngt alls längre, har helt slutat. Portot larvigt dyrt.
Mysigt att ni snart ska ner till Malmö.

Jasså, haha, det har varit bråk om Rituals, där ser man!!

Alltså ja, det är verkligen KUL med tekalender, kan rekommendera en sådan. Det är riktigt trevligt att ta sig en kopp varje em. Eller när man nu vill ta sin kopp.
I fjol köpte jag en riktigt fin en från Davids Tea med löste. Sonliga goda, somliga inte. Men det är väl det som är själva grejen antar jag.

Du har absolut rätt i att man turas om att öppna paketen om man är fler än ett barn i familjen. Absolut. Hoppas att det är många som gör så.

Ja, jag fattar absolut att du gillar denna tradition. OCH why the hell not egentligen. Man gör ju som det passar en själv.
Absolut!!!

Ja jag gillar ju Rituals och lyxade till det för mig själv iom den kalender jag köpte. hIHI!!
Fina grejer har de.

Kramar från mig!!

Annika said...

Sara.
Tror verkligen att min Ritualskalender är jättefin!!
ja, jag visade ju dig via FT nyligen när den kommit.
Ska bli spännande att öppna dag för dag sen.
Det var ju du också som delvis gav mig inspo till den eftersom du fick en sådan av H för några år sen.
Du får hinta Håkan igen! HIHI!!


Nästa år tror jag faktiskt att H får en whiskeykalender, hihi. YOU know ;-)
Men vad du ska köpa detta år?? Ja, du får fundera. Du skulle ju kunna göra en egen och köpa flygplansflaskor. IOFS kanske det blir SVINDYRT och du skulle säkert få leta en del innan du får 24 olika.

Ja, vad gulligt att du fortfarande har EEs träkalendrar och att du fyller dem Jag har slutat köra med dem för K.
Men du har så rätt, det är bra för miljön med dessa gamla träkalendrar. Absolut.
OCH ja, jag är glad att jag inte har yngre barn idag. Känns som om pressen överlag har ökat.

Puss, kram och ÄLSKAR!!

Annika said...

Ruth:
Kan du kommentera igen?
Länge sen jag såg dig här. Välkommen tillbaka.
Trot eller ej, det är kul ;-)
Japp, en flaska bakom varje lucka, så funkar en ölkalender.
Du får spana runt mer, Ruth, hihi!! Men de flesta finns nog online. Tekalendrar finns hos World Market, om du är nyfiken.
Ha det så gott och kul att det verkar funka med kommentering igen!

Annika said...

Brysselkakan:
ELLER HUR!!!!
Jag med, jag är glad över att jag inte har yngre barn idag. Känns som om pressen överlag ökat sedan våra barn var små.
Låter bra det, med din kalender och presentkort. Bra grej!!

SweFlo said...

Ja, vi har alltid haft kalendrar för dottern. Lite svårare nu när hon är 18, men det är liksom tradition! Det blev en Pokemon i år, med små samlingsfigurer, eftersom hon gillar sånt. Förra året när allt var så trist med pandemin beslutade vi oss för att köpa var sin fin kalender åt varandra. Jag fick en absolut kanonkalender från L’Occitane. Det var en fröjd att öppna och se vilken liten lyxig produkt som fanns där bakom. Maken fick en med små tyska ölflaskor från Aldi. Aldi är bäst på kalendrar! MEN man måste dock vara ute i god tid. De släpps i år den 3 november och man måste vara där när de öppnar och få en kölapp. Väldigt populärt. De har massor av olika roliga kalendrar, för både vuxna och barn. Leksaker, böcker, ost, vin, öl, choklad och lyxiga badprodukter. De har allt! Och bra priser också! Det blir nog en öl eller vin till honom i år. Han köpte en fin till mig i år från Voluspa med vackra och väldoftande ljus, blir mysigt att öppna. Den där lilla guldkanten är helt klart värt det i dessa tider tycker jag.

Annika said...

SweFlo:
Ja, traditoner ja --- så svåra att bryta ibland. OCH egentligen, det är ju bara att köra på :-D
ja, i fjol köpte jag också min första riktigt dyra kalender, en från David's Tea med löste. Tror faktiskt det var pandemin som fick mig att köpa den. Jag sprang inte gärna i affärer då heller under glödande pandemi.
Så lite som ni, så resonerade jag också.
JAAA!! Jag ser fram emot ngt liknade med min Rituals som du hade med L'Occitane i fjol!!
TACK för tips om Aldi!!!!! Ska fasiken åka dit. Kanske kan det bli en ölkalender åt p!!!
OCH tack för tipset om att vara där i tid!!!!
Voluspa, vilken UNDERBAR kalender!!! Mmmm!!
Ja, du har absolut rätt, jag håller med dig. Varför inte!!!!! Ska inte vara så vankelmodig som jag är!

Stockholmsbo said...

Välskrivet och trevligt att läsa som alltid.
Jag tycker om att läsa dina genomtänkta onsdags-inlägg.
Visst har det blivit konstigt med alla dessa kalendrar som ständigt kommer upp i nya former för små och stora.
Håller ändå med alla som skriver att det kan vara kul att sätta en liten spets på tillvaron ändå. Jag säger om det känns bra så är det bara roligt.
Tack Annika i Reston för dina inlägg.

Erica said...

Måste erkänna att jag inte reflekterat supermycket över fenomenet med vuxenkalendrar. Men jag kan bli lite småirriterad på det här att de blir större och större, mer och mer för varje år, och därmed priset...
Vissa kalendrar kostar ju för fasen lika mycket som jag sammanlagt lägger på julklappar!
Jag kan absolut tänka mig att ha en kalender själv, men det är ingenting jag letar efter. Skulle i så fall vara om jag snubblar över en som passar mig som hand i handske.

Annars så, om jag blir sugen på att ha en kalender, köper jag en vanlig klassisk chokladkalender för en tia på Dollarstore eller ÖB. Och det av rent nostalgiska skäl.
Vi hade alltid varsin sådan chokladkalender samt en för SVT´s julkalender = kostnad på några kronor styck.
Vågar inte tänka på vad kostnaden för mina föräldrar skulle ha blivit om vi skulle fått varsin paketkalender varje år.
För även om man köper småsaker så blir det ju ändå 24 paket gånger 4 barn... NITTIOSEX paket per år!
Eller om alla de här leksakskalendrarna för barn funnits då. ALltså typ Lego, Disney och allt vad det kan vara. Kostar ju typ 300-500 spänn per kalender!
Hade varit lite väl saftigt för en Undersköterska och en Lastbilschaufför med fyra barn... ;-P

Och ja, de här kalendrarna för vuxna som kan springa iväg mot en fyrsiffrig prislapp.
Känns lite grann som att alla företag bara tävlar om vem som kan göra den mest påkostade kalendern. Men då hamnar ju prislappen därefter också.
Jag tycker absolut det finns mycket roliga kalendrar, men priserna är oftast det som gör det till "not worth it" för mig.
Det kan vara så att jag bara är snål, men jag vill helst inte betala mer än max en hundring för en julkalender.
Så det får som sagt bli de klassiska med choklad i för tio spänn, haha :-D

Skulle precis skriva att det nog inte finns någon kalender jag direkt känner att jag skulle vilja ha, men då jag satte fingrarna mot tangenterna kom jag på en sak...
En KAMERAKALENDER! Om det fanns.
Bakom varje lucka/i varje paket finns ett litet fototillbehör; typ en lins/filter, ett minneskort eller liknande.
Vågar dock inte tänka på vad en SÅDAN kalender skulle kosta, så jag får nöja mig med tanken på hur kul den hade varit att ha ;-D
Fy jäklar! NU blev jag nästan sur över att det inte finns... ;-P

I alla fall; sammanfattningsvis har jag - bortsett från priserna - egentligen inget emot kalendrar, även för vuxna.
Tycker egentligen det är ganska kul att det trots allt finns ett sätt att få känna lite av den där spännande julkänslan från barndomen -även om man vuxit upp.
Vad som helst som gör den förestående mörkt-som-i-en-säck-tiden lite lättare välkomnar jag med öppna armar :-D


Hoppas du haft en riktigt fin onsdag!
Kramar /Erica

Channal said...

Tror det var The Body Shop som började med julkalendrar i 3D😄 Nej tack! Jag har aldrig varit sugen på dem. Det handlar bara om pengar. Min mamma broderade en julkalender, en bonad m små fickor till mina bröder när de var små på 50-talet. Även jag fick små överraskningar varje dag i den när jag var liten. Spännande o roliga minnen. Mina barn har fick varsin chokladkalender och SVTs julkalender och det är den som gäller än idag.

KRAMAR Anna

BP said...

Hahaha! Det där med adventskalendrar för vuxna har ju ökat lavinartat de senaste åren. Alla vill ju tjäna pengar...
Tycker du att det är larvigt med kalendrar för vuxna? Japp, det tycker jag.

Känner du att denna hype har ökat? Japp, lavinartad till och med i lilla Sverige.

Skulle du kunna tänka dig en kalender? I så fall, vilken sorts kalender skulle DU vilja ha? Alltså absolut ingen med sötsaker/choklad i. Ingen med lotions och krämer heller. De använder man ju aldrig klart, precis som du konstaterar. Olika alkoholhaltiga drycker kanske är en idé, men det lär aldrig hända i Sverige med Systembolaget som monopol.

Monica said...

Inte ett dugg barnsligt eller vadå? Lite barnsliga på det området skulle kanske vara bra bara.
Blev inspirerad av dig och köpte en chokladkalender idag. Och inspirerade en rad än som också köpte�� De med teer har Cervera haft i engelsk modell förr, nu får man leta lite efter de butikerna, slagit igen här och där.
Inte nog med det, jag beställde skönhetsprodukter till maken, haha, tyckte det var dags och de kom i en julstrumpa tillsammans med annat smått och gott som ska bli julklappar till fler. Tittat på några julavdelningar också som har så fint, riktigt upplyftande. I år har Halloween dämpats tycker jag. Är mer jul. En butik hade redan massor med godsaker och julmarsipan m m och jag tror allt kommer vara borta om någon vecka. Vi tänker handla i god tid allt för tveksamt hur det blir i landet, inte bara alla virus på besök utan även brist med påfyllnad av varor tror jag.
Och skönt att bara se något vackert.
Vågade mig in på ett apotek för att köpa vitaminer, få kunder men en man sökte för sin pågående influensa och fick rekommenadtioner. Och åh så glad jag var för mitt munskydd. Att det satt där det skulle för årets influensa, som redan är här sen månader via resenärer från varmare länder där den redan klingat av, är en typ med fyra influensor i en.
Ha det så fint Annika, vi tror på en solig torsdag och några dagar till med milt och sol. Varit en regnig oktober annars.

Monica said...

En rad män skulle det va'

Annika said...

Stockholmsbo_
ÅÅÅ vad snäll du är, tack!!
Kul också att du noterat mina onsdagsinlägg.
Absolut, vi kan gott ha lite guldkant på tillvaron till mans.
TACK för att DU läser och kommenterar!!

Annika said...

Erica:
NU lär du tänka på det. Du vet hur det är, först tänker man inte alls på det och sen finns det överallt!!!
Ja, de är dyra de finare av dem, det är de. MEN det finns ju billigare också, som en kalender med tepåsar etc.
Men finns, det gör de och fenomenet verkar bli större från jul till jul. Nästan allt blir större, känns det som.
Du kanske kommer att hitta en, Erica :-)
OCH gör du det inte, ja då är det ju det helt OK också.

JAG vet! För barn har det ju verkligen accelererat! Oj oj oj vad det ökat där. Borta är de gamla papperskalendrarna och frågan är om ens en chokladkalender funkar längre?
Som du säger, just dessa leksakskalendrar. Tänker som du, vi var också fyra barn i familjen. Hur skulle det ha gått? Man hade förstås kunnat dela upp det på var fjärde dag. Men ändå ...
NEJ!!
Så jag förstår att det här är ett knivigt problem hos många.
Sen det där att de ska vara SNYGGA också. Fast det kan förstås vara influensers som säger det ... ja du vet ju ...

EN kamerakalender ja ... det skulle inte jag säga nej till heller, haha!
men tänk dig priset på den!! HAHA!!
En Canon, nya tillbehör och filter varje dag. DET du!!!
Vi kanske borde satsa på det, Erica!! I 24:an ligger den fetaste systemkamera som tänkas kan!!! Eller, borde den ligga i första luckan ... hmmm .... Haha!!

nej, inte helelr jag har ngt emot det här med vuxenkalendrar. Vi kan ju ändå förstå och vi jämför (förhoppningsvis) inte på det sättet barn gör. Det är barnen det är synd om.
För oss vuxna är det ju bara en liten rolig bonus.

Kramar!!!

Annika said...

Channal:
Ingen aning vem som börjad med dessa vuxenkalendrar, men STORT är det. OCH större blir det jul från jul.
Lite kul är det väl ändå?
HIHI!!
Kramar!!

Annika said...

BP:
ELLER HUR!!!?? Vilken grej det har BLIVIT!!
OCH jag har hoppat på tåget jag med. Visst, företagen ser ju till att smida nu. Vuxna som är sugna på en liten överraskning varje dag.
HIHI!!
Nej, jag vet att min syster har letat whiskeykalender till sin man. I fjol fick hon iaf tag på en ölkalender åt honom. Tror hon beställde den?? Måste höra mer om det.
Hon skulle kunna beställa en whiskeykalender från GB, men den går på över 2000 SEK. Så jag kommer att köpa en här till hennes man istället som han får nästa år (skickar inget med posten längre). Här kostar de inte alls lika mkt.
Men BOOST och BOOOOM är det, herregud alltså!!!

Annika said...

Monica:
Alltid lika kul när du tittar in!!!
HEJ!!!
ja visst, lite barnsliga måste vi få vara. VI tycker ju också om advent, haha.
Vi vuxna.
Jag har ju absolut hoppat på det här tåget med buller och bång. I cannot lie!!
Ser fram emot att öppna min Ritualskalender den 1 dec. HIHI!!
Kul att du köpt en chokladkalender, var den av finare sort sas??
Tekalendrar är riktigt trevliga!!!
Jag köpte en fin en i fjol med löste, men åren innan dess brukade jag köpa den som finns på bilden.
YES, du har SÅ rätt!! Tror också det är dags att grabba det man vill ha nu innan jul. Hela världen är ju drabbad av den här supply-krisen. Panik. haha.
Nej, men jag tror nog man gör bäst i att vänta. Har ju märkt av det lite här redan. Tycker det varit tunt i Halloweenhyllorna även här.
Det lär ju ligga lastfartyg efter lastfartyg som bara väntar på att tömma sina laster. ja du vet ...
Kul att din make ska få så fina grejer!!
Munskydd, sådan använder nästan alla här, och det är jag glad för. Tog mitt flunsavaccin igår. Covidboostern blir om ett par veckor. Skriver lite om det imorgon i en av punkterna.
FATTAR inte att man går in på ett apotek när man har flunsan. GAAHHH!! Hade han verkligen ingen att skicka som kunde handla år honom?

SÅ kul att se dig här igen, Monica!! Jätteroligt!!!
Och kommer du, liksom jag, att pynta upp tidigt till julen???
Som sagt, vi behöver ngt vackert att se på!!

Bloggblad said...

Jag visste inte ens att det fanns. Har inte settet här, men å andra sidan tittar jag inte på reklam som handlar om jul. Här blir nog ännu mindre julfirande i år igen. Bara pyttelite i vardagsrummet. Jag är bjuden på två julbord redan, så jag lär tröttna på julmat av det. Maken och sonen får jag väl bjuda på julbord så att de också får... och så blir det bara nån enda sill här.

Monica said...

Ja jag tänker göra det riktigt fint. Har redan börjat titta på julsakerna och ska ha de finaste framme. Det ska bli både tjusigt och mysigt, haha. Köpt fler ljusslingor redan och tanken är att ha en vinterbalkong, tagit in plädar, dynor m m vi är rädda om men det ska få finnas lite filtar och möbler kvar. Och ljuslyktor. Ingen fara för är ju inbyggd med tak och som ett stort rum. Och köpte mängder med fin ljung, vit mest och det står att den är perenn, den växt redan och är väldigt fin fast ljung brukar ju vara en skräphög på våren så vi får se. Har någon murklocka och den blommar för fullt och Margueriter, nån tålig sort tydligen som växt väldigt och nu slår ut igen. Vi ska sitta och mysa här med fårskinnsmössor och fårskinnstofflor;-). Tycker att i år känns det som att man behöver mer jul, minns knappt förra om jag inte läser i dagboken. Annars känns den helt blank.
Jo chokladkalendern ser väldigt lockande ut:-), och är ju rätt långt till 1 december ... I övrigt har jag börjat träna styrka varje dag hemma sen en tid, vägt och konstaterat att inte ett hekto syns på vågen, men sen idag tänkte jag när jag kollade i affärer att jeansen knappt satt uppe, kände magmusklerna och ben- och armmuskler och det är stor skillnad på styrkan. Så både trevligt och skönt att känna sig starkare och få lite mer muskler så nu fortsätter jag. Du vandrar ju mycket och i kuperad terräng, det gör också väldig nytta. Och du går alltid dina promenader så ihärdigt och alltid när man kommer ut blir man glad för det är så skönt. Vi är ute i timtal i Annas paradis, så otroligt vackert där och skönt. En annan luft, helt underbar känns den. Ha det fortsatt fint och bra Annika. Och trevlig helg sedan.

Annika said...

Bloggblad:
Jättestort i Sverige!! En boom överallt, skulle jag säga.
Ja, jag funderarockså på julen ... skulle så gärna vilja göra som i fjol. Tror att många, många fick upp ögonen för nytt julfirande i fjol när vi alla fick tänka om och inte fira tillsammans.
Jag tyckte det var helt i bänken perfekt och skulle gärna fortsätta. Men kanske Peters familj blir sårade? Vem vet...
Kommer såklart att pynta upp mitt hus till max, som alltid.
Ja, det finns nog risk att tröttna på julbord om det blir för många sådana innan jul.
Tycker fö det låter bra att banta julbordet, bara laga det alla verkligen vill ha.

Annika said...

Monica:
You and I both!!
Ska frossa i rubbet, precis som alltid.
Låter superfint, Monica!! ÄLSKAR tanken på vinterbalkong. Jag brukar göra fint ute också, även på decket. Iallafall den delen man ser inifrån.
Din balkong är nästan mer som ett uterum, visst??
Vill minnas det. Så du kan ju verkligen satsa på just uterummet med skinn, plädar, kuddar, slingor och lyktor. SÅÅÅÅ mysigt.
Ja, jag ska också köpa ljusslingor. BÄST att grabba så fort man ser dem, jag säger bara det. Ingen ide att vänta med ngt detta år då halva världens "grejer" ligger i stora containrar till havs, haha.
Jag minns fjolårsjulen med värme. SÅÅÅÅÅÅÅÅ mysigt. OCH just det att man fick göra om och skapa nytt. Vi kunde ju inte fira med de andra i familjen. OCH damn vad jag gillade det, speciellt juldagen. Den dagen brukar vi ränna som ett torrt skinn, från julklappar, till julrukost, till Peters pappa, middag där och så hem. Helt slut.
Vill skippa det helst. Men det går väl inte, tänker jag. Ack ja.

Numera har jag Anna på insta!! SÅ trevligt. Kan inte du gå med där också??? Du kan ju ha ett privat konto. Då kan du fortsätta att visa upp mysfaktor galore a la Monica!!

Perfekt att du tränar styrka. DET borde jag också göra.
Visst, jag går och går och vandrar mkt. Men musklerna i armar och bål etc tränar jag inte aktivt. Borde verkligen göra det.
GOOD JOB Monica!!!

Elisabeth said...

Det stämmer, annonserna jag får upp är inte vinklade till mig. Gäller kanske i högre grad andra sidor än Instagram (typ tidningar, Hemnet och liknande), för på Instagram tror jag att annonserna även påverkas av vilka konton man följer. Hur som helst känns det rätt skönt att ha gjort vad jag kan för att inte bli så övervakad. Nu tror jag visserligen att Google har sina sätt att ändå se vilka annonser som borde passa mig, men ja...

Annika said...

Elisabeth:
Ganska skönt. Mina är sååå vinklade.
men vet du, ibland tror jag att telefonen hÖR en också. Nyligen hände det igen, jag pratade om ngt och vips kom det jag pratat om som annons.
Google följer en verkligen, det är så säkert.
OCH allt annat också.
Ska nog göra om i mina inställningar också.