Thursday, October 21, 2021

Bytt är bytt, Den ultimata och Man märker vad som komma skall.
Hej på torsdagen!* Bytt är bytt …… NU så, nu har den här donnan bytt sin garderob. Sommarkläderna är bortträngda fram till i april. Garderoben har bytt skepnad från färglada sommarkläder till en lite mer sober skala. Lite så. Jag är inte den som enbart går klädd i svart. Tvärtom, jag har till exempel märkt hur bra jag passar i rosa ju äldre jag blir. Alltså blir det så att jag köper ganska mycket i den rosafärgade skalan.Det är ju likadant med läppstift. Förr, när jag var ung, hade jag mörka ametistfärgade läppstift. Starka färger funkar inte längre vad gäller läppstift. Nej, nu passar jag så mycket bättre i ljusare sådana. I mildare smink överhuvudtaget. 


Det blir för hårt mot min hy. Ser inte bra ut. Samma sak med håret. När jag var ung hade jag riktigt mörkbrunt hår. Skulle jag idag färga det i min originalfärg skulle det inte se klokt ut. Det skulle bli en alltför stark kontrast mot min hy. Så ja, med åren har jag blivit blondare.
En dag, när håret grånat mer än det gjort idag, ska jag sluta färga det och bli helt gråhårig. Tycker det är så enormt snyggt på de kvinnor som gjort den resan. Men, som sagt, ännu är mitt hår lite för “ogrått” för det. 


OJ, det blev ett sidospår från det jag egentligen vek punkten åt --garderobsbytet. NU är det mina favoritkläder som gäller igen, för jag gillar ju höst och vinterkläder sådär en tusen gånger mer än jag gillar sommarkläder.* Den ultimata.Tror faktiskt att den ultimata hösten finns här hos mig.
Dessa otroliga, soliga, vackra, varma (INTE längre fuktiga) dagarna och de kyliga nätterna. Det regnar inte speciellt ofta på hösten här. Ibland kommer det lite regn en dag eller två. Faktum är att det regnar mycket mer på våren än på hösten i min del av världen. 


Just nu är det sådan där äkta, klassisk östkusthöst som råder här.
Den bästa.
Ingen AC behövs. Ingen värme i huset. Fast ja, ibland är det nära att vi blir så sugna att vi nästan sätter på den. Det är runt 18 grader inomhus nu.
LIIITE för kallt om du frågar mig, men vi ska hålla ut ett tag till. Tro mig, jag fryser nästan hela dagarna nu. Inomhus alltså.


 Det härligaste just nu är att gå ut och sätta sig på framsidan vid 10:30 på morgonen. Då steker solen ner där och det är så varmt och härligt att det inte är KLOKT!!!
Det är nämligen lite för kallt och skuggigt att sitta och fika där redan vid 8:45 då jag kommer hem från min prommis. Men sen så!!
* Halloween i grannskapet.


Det går inte att mista sig på vilken högtid som står för dörren. Sanningen är den att det alltid är lika kul att se vad folk hittar på den här tiden på året. Hur spökar man ut sitt hus? Sin trädgård?


Här kommer några bilder som jag tagit de senaste två veckorna.


När annars kan man förvandla sin trädgård till en kyrkogård? Eller ha skelett som krälar ur marken? Allt sånt. Kul är det, och samtidigt är det ju faktiskt helknäppt också. FAST nej, det är bara roligt!!!Med detta önskar jag dig en supertorsdag

12 comments:

Anonymous said...

Yvonne said...
Du går från sommar till höst, jag kommer nog att gå från sommar till vinter, både vad gäller kläder och väder.

Så imponerande vad mycket folk kan pynta för Halloween, eg konstigt att det inte slagit mer i Sverige. Där är nog en pumpa eller två framför dörren och barn som erbjuder bus eller godis allt. Kul att se dina bilder vad man kan göra. Balkongen med skeletten är ju för härlig och han med flipflop på sig, ha, ha, ha

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram

Annika said...

Yvonne:
SÅ är det nog, Yvonne.
Ditt byte blir mer abrupt. Här går det ju så pö om pö allting.

Jag vet, det är så roligt att se hur folk pyntar inför Halloween. SÅ roligt.
När jag bodde i Sverige var Halloween ett absolut ingenting. Minns att ja var bjuden på en Halloweenfest en gång på 8+-talet. KUL!!
Den tjejen som ordnade den hade en mamma från England, så det var nog mkt därför hon kände till det.
Vi andra bara hängde på och hade urkul!!
Missuppfattningen hemma är ju också att det bara måste var skräck, det behöver det inte vara alls. Mkt humor ingår också.
Ja, balkongen tar alla pris alltså!!!! SÅ bra!!

Ha det bäst!!
Stora kramar!!!

Erica said...

Ja, jag kan ändå förstå att du gillar hösten när den är så fin hos dig. Och framförallt om det är så att det sällan regnar under årstiden.
Här kan det lätt bli så att det regnar hela hösten, tills det blir så kallt att det snöar istället...
Bilderna är fantastiska! Spegelblankt är verkligen helt underbart, och finns inget mer rogivande! :-D

Härligt att du fått byta garderob nu. Vet ju att du ser fram emot det när hösten närmar sig.
Om man har olika garderober kan jag tänka mig att det är lite grann som med julpynt i januari, så att säga. Det är underbart under rätt årstid, men känns lätt "dammigt" off-season.
Själv har jag tyvärr inte tillräckligt med kläder för att ha säsongsgarderober. Har samma kläder året runt ;-)
Har funderat på att köpa på mig lite mer, men dels tycker jag det är så trååååkigt att shoppa kläder. Och dels så dyrt.
Typ 2-3 tröjor eller två par byxor och man är uppe i nästan en tusenlapp.

Kul med alla Halloweendekorationer :-)
Har insett att jag inte tror just Halloween är en högtid jag skulle fastna för, men jag tänker att det är alltid roligt när det händer något mitt under hösten.
Det livar liksom upp :-)

Tycker spöket med orange ansiktsmask - om jag tittar snabbt - nästan ser ut som en budgetversion av Kalle Anka, haha ;-D

Gissar att Chorizo också börjar dras mot Halloweeninspiration snart... ;-)


Ha en riktigt fin fortsatt torsdag!
Kramar /Erica

Annika said...

Erica:
Ja, det är lätt att älska den här. Den är ju så fin!!!
Precis, hos dig är vädret så totalt annorlunda. Såg ju din film på insta idag.
Vi bor i totalt skilda världar nu vädermässigt.

JUST det, jag kommer ihåg att du sagt det förr, att du inte byter garderob. OCH det är ju verkligen inget måste att göra heller.
Speciellt om de kläder man har räcker för samtliga årstider.
Jag har ju ett litet klädintresse också, men jag förstår ju att det är astrist att handla kläder om man inte gillar.
Visst är det dyrt också.

Halloween är kul, fick ju upp ögonen för det först då jag flyttat hit.
Det är en helg med mkt humor. Just det där att det ska vara så hemskt som möjligt är ju ngt som ju lätt missförstås, tror jag. Så är det inte.


HAHA, men vet du, jag MED!!! När jag såg spöket med munskydd ffg tänkte jag också en ANKA först. En näbb.
KUL att du också tycker det. GILLAR!!!
Tycker det nog än också, fniss.

Chorizo har inte bytt skepnad sen förra veckan. Men hens matte har ju satsat hårt redan nu. Vet inte om du såg de bilderna förra torsdagen? Om inte, gå tillbaka och kolla. Priceless!!!

Stor kram till dig!!

BP said...

I Reston går man verkligen all in för Halloween. Vissa utsmyckningar är både bra och påkostade.
Vad gäller hösten så förstår jag mycket väl att alla vyer som du delar med dig verkligen är det ultimata. Så otroligt vackert där er. Här skulle till och med jag trivas med hösten;-)

PS. Just nu ösregnar det över huvudstaden, så tusen tack för dina fina bilder. DS.

Susjos said...

Din höst verkar bra mycket trevligare än vår höst, idag har det verkligen spöregnat nästan hela dagen, inte kul nånstans! Jag gillar nog hellre sommarkläder än höstkläder...även om det finns fina höstkläder, absolut!
Underbar foton från dina trakter!
Halloween är verkligen en stor högtid hos er, jösses så de smyckas!
Ha det gott!
Kram!

Brysselkakan said...

Jag kan tycka att övergången mellan sensommar och höst är lite svår när man ska välja kläder. Men det problemet är snart löst då det bara blir kallare...

Har haft mjukt rosa kläder länge! Till mitt rödbruna hår! Passar fin fint men kan tänka mig att det finns de som tänker annorlunda!
Kommer nog fortsätta färga håret många år till. Grått? Nej, långt dit. Alltså jag HAR grått hår sedan länge men bara som ett brett fält längs mittbenan, som en grävling!!! Så du fattar ju att det inte funkar att sluta färga.

Mycket Halloween-pynt där du bor! Säkert en del här och där runt där vi bor också men mest bostadsrätter runt där vi bor och mindre sånt då.

Annika said...

BP:
Absolut!
All in, somliga mer än andra.
Ja hösten här är en dröm!!!
Finaste fina. Det är verkligen olika nu mellan hur det är hos er och hos mig.

Annika said...

susjos:
Visst är den fin!!!
DET är så stor skillnad mellan här och hos er nu. Tror alla som flyttat hit norrifrån älskar höstarna här.
Ja, jag tror att många är som du, gillar sommarkläder mer :-)
Halloween ja, jättestort.
Stora kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
Det är den. Tyckte det var lite kul då jag var i Sverige, var ju där fram till sden 12 sept. DÅ såg man ALLT på stan, folk i shorts och folk i jeans, tjocktröja, dunjackor hann jag se också.
En salig blanding.
Lite som det är här nu. Idag på affären såg jag en kvinna i linne och shorts. Jag hade på mig en stickad klänning och svarta täckande strumpbyxor.
Skillnad.
Vet du, jag har vänner som slutat färga sitt hår. Bara rakt av. Så de led där ett tag när håret växte ut, men så måste det bli när man ska bli vithårig. Men, klart, man måste ju vara mentalt redo. Det är nog a och o. Men en ful tid blir det ju när det är under utväxt. De kvinnor jag känner som gjort så är såååå fina idag. Älskar sådant där gråvitt hår. OM mitt hår vore så under min färgning skulle jag löpa linan ut. Men det är nog mest salt och peppar. Inte så snyggt.
Ja, man pyntar nog mer i villa/radhus än i lägenheter och bostadsrätter. Helt klart är det så.

Elisabeth said...

Höst- och vinterkläder är absolut roligare än sommarvarianten. Dock byter jag aldrig garderob, så att säga, utan slutar bara använda sommarkläderna. Nu har jag sannerligen inga mängder med sommarkläder, men en del kjolar använder jag mestadels bara på sommaren, så dem använder jag inte. Förstår vad du menar med att färger blir för hårda mot ansiktet. Sådant ändras ju efterhand. Jag måste för övrigt färga mitt hår jag också, för det har en hel del gråa slingor. Det ligger i släkten, haha. Min mamma minns t.ex. bara sin pappa som gråhårig, och då var han 29 år när hon föddes! Så jag har ärvt generna för grått hår tidigt...

Så vackra bilder från dina trakter! Härligt med skönt väder och att slippa AC. På tal om värme hade vi ingen värme på skolan några dagar tidigare i veckan. Ingen visste varför, men av någon anledning hade värmen stängts av.

Annika said...

Elisabeth:
Vi är verkligen överens där. SÅ skönt att bytet är gjort nu.
Ja, du kanske också har märkt det där med att färger man en gång haft blir för hårda. Inte minst hårfärger. Du är ju mkt yngre än jag, men det kanske började märkas där runt 35?
Jag trappade nog ner på läppstiftsfärger i din ålder, tror jag.
Älskar grått hår, om mitt var mer grått än det är så skulle jag låta det växa ut.
Du kanske känner dig lite för ung för det ännu? Men en kompis dotter som är 33 år låter sitt gråa hår växa ut nu. SÅÅÅÅ snyggt, tycker jag. Ja inte nu kanske, för hon är i processen nu. Den man måste bita tag i, men det kommer at bli så snyggt då hon är grå! Hennes mammas hår (59 år) är vitt. Älskar det!!

Ja, vi har sååå fint väder nu.
Inne är det ganska kallt. HATAR att frysa inomhus.
Var det Ok på skolan fastän värmen inte funkade? En gång på lågstadiet slutade värmen funka, det var på vintern, vi fick gå hem. Minns det än. Den enda gång vi hade ngn slags "snölov".