Thursday, June 24, 2021

Midsommar, Lite ledigt, Chorizo, Gatukonst, Är det höst nu? OCH, Här & Nu!
Hej på torsdagen!!* Midsommar!Midsommaren står för dörren. Den kanske största av helger i Sverige (efter julen).
Midsommar som kanske kan kallas den sanna nationaldagen för Svea Rike.


Jag hoppas att ni alla ska få precis lika mysigt och trevligt som NI vill ha det. 
Det är ju lite olika det där.
Somliga älskar att dansa kring midsommarstången.
Somliga vill ha stora fester med silllunch, lekar, dans, grillkväll … RUBBET.
Somliga plockar sju sorters blommor som de lägger under kudden.
Somliga vill fira lugnt och skönt på landet. I mindre sällskap.
Kanske vill man bara njuta av naturen och den ljusa sommarnatten. Bort från stora fester och glam. Jag är en sådan person.


Jag bryr mig inte speciellt mycket om midsommaren och har aldrig gjort.
När jag var ung var det så mycket press på vad man skulle göra att jag och mina vänner ibland blev helt matta av kraven. Eller de krav vi tyckte fanns då vi var unga.
Vi kände ingen som hade hus i skärgården, inget sånt.
Vi var alltid kvar i stan, Nä, jag började nog ogilla midsommaren då. Stockholm är ingen rolig stad direkt under midsommarhelgen.
När jag var liten älskade jag inte precis att dansa runt midsommarstången heller.Nu som VÄLDIGT medelålders känner jag att jag uppskattar midsommaren mer än då jag var yngre.
Fast är man här i USA så blir det ju absolut inte samma sak som att fira midsommar på en plats där midsommar verkligen firas. DET känns även som att det är en svår helg att importera.
Men jag har varit på otaliga svenska midsommarfirandet med vänner här i US genom åren. Alla har varit fina, men kanske mer som rena sommarfester än som midsommarfester även om “allt” har funnits med som “ska” finnas med.
Ändå, de där SANNA känslan går det inte att få fram här.


Det är nog så att midsommaren måste firas i Norden, där ljuset är som sommarvackrast och blommorna som finast
I US är morgondagen en helt vanlig fredag. En fredag bland andra. Ganska skönt, jag bryr mig ju inte iallafall.Helst av allt skulle jag vilja sitta i sommarstugan vid sundet och bara njuta av ljuset, tystnaden och naturen på midsommarnatten. Kanske i ett mindre sällskap. Utan krav, med bara med sommaren och sommarnatten som gäst.


Jag ska fira lite med en svensk vän imorgon. Ser fram emot det. DET gör jag!* Midsommarledigt


Med anledning av midsommaren tar jag också lite bloggledigt imorgon.
Ni alla har fullt upp med att fira ändå. Så nästa gång vi hörs blir på tisdag.

* Chorizo

Chorizo då!!  Hen har omfamnat sommaren för fullt!  Naturligtvis fiskar Chorizo i sjön.  Catch and release, självklart!!  Fiskaren själv, haha!!* Gatukonst.

OCH tjejen som är så duktig med skolkritor har gjort det igen!!  KOLLA denna fina målning nu under Pride-månaden!  GILLAR den skarpt!!

* Är det höst nu?Här i DC-området kan man nu se en massa löv på marken, stora och torra lövruskor ligger under ekar, lönnar och andra träd.
De här träden har även grenar--speciellt de yttersta kvistarna-- som är alldeles brungula nu. Man ser det överallt. 
Har träden fått fnatt?
Har det blivit höst?
VAD är detta? 
Nej, det är skador på träden efter den cikadainvasion som var.
Cikadahonorna lägger sina ägg i kvistar, grenar och stammar och då blir det på det här sättet.
DET är noll problem för stora och större träd, de klarar sig fintfint oavsett. Men mindre och nyplanterade träd kan stryka med. Det är därför man sett så många unga träd som är insvepta i nät. Det enbart för att skydda dem mot just detta.
Det ser lite underligt ut allting. Jag har heller inget minne av detta från 2004, men det är mycket jag inte minns från cikadainvasionen den gången.
Man hinner gömma bort en hel del på 17 år.


* Här och nu.Här är det sommar deluxe. 
Så här ser det ut här och nu.


Med detta vill jag önska er alla en jättefin och magisk midsommar.
Fira som DU vill.
Eller strunta i det om du hellre vill det. 


Jag hoppas ALLA ska få en bra helg det bara går att få!
Vi hörs på tisdag igen!!

PS.
Sex månader kvar till julafton ;-)  Sorry, kunde inte låta bli, hehe.

14 comments:

Channal said...

Blev lite orolig att ni redan har fått höst! Snart är juni över men sommar har vi ett tag till. Vackert hos dig, natur, gatukonst och sötknäppa chorizo! Idag ska vi handla och städa! Imorgon firar vi midsommar här hemma! Blir ingen dans runt midsommarstången i år heller tack vare covid. Regn ska det bli också, som vanligt alltså! Men mysigt ska vi ha det!

Glad midsommar och Kram! Anna

Monica said...

Glad midsommar till dig och er Annika önskas. Vi haft väldigt varma dagar och hoppas på att regnet inte öser ned på midsommarafton.
Jag har alltid firat och dansat sen jag var liten, sen i tonåren till morgonen, vi kunde ro ut med båtar i morgonljuset, äta frukost, sen sov vi midsommardagen, haha. Och fortsatt som vuxen på hembygdsgårdar som är så fina. Men även firat midsommar i London och andra platser, riktigt roligt det med men lite annorlunda. Nu i år ska vi åldersstigna ta de lugnt, haha men dotter och jag har varit på roadtrip som vi avslutade på ett helt fantastiskt slott med boende och middagar, helt otrolig vacker miljö med fantastisk natur och badstrand, fin båthamn vi hade utsikt över från rummet som hade en så hög och fluffig säng så jag knappt kom upp, haha, kaffe på nymalda bönor med mjölkfluff och härlig frukt uppskattade vi på rummet. Precis min stil det, haha. Och gick lite vandringar i historisk miljö längs stränder och i bokskog.
Och så otroligt vackert det är i små byar, såg bara perfekta hus och trädgårdar, ja det sägs att renoveringsivern stått på topp och det ser ut så i den vackra sörmländska naturen. Riksvägar och mindre helt nygjorda också, det var liksom helt perfekt allt, stor skillnad mot i stockholmsområdet. Och stannade i några småstäder och tänkte på så varierande Sverige är och folk med.

Ha det riktigt fint i helgen, vi tar det lugnt och kära dotter förbereder för gäster med midsommarfest i flera dagar för både vuxna och barn, så roligt. Och så härligt med stor trädgård och badsjöar runt om.

PS lite kul, visst är det jul om ett halvår, hihi, tanken slog mig och jag gillar förändringar och årstider, skulle inte vilja ha sommar alltid.

Anonymous said...

Yvonne said....
Midsommar står för dörren, så strax är det dags att dra igång tillverkningen av småköttbullar. Jag är inte heller så mycket för midsommarfirande, gillar nog mest maten man äter i trevligt sällskap. Små grodorna och annat, ja det får gärna vara tycker jag.

Chorizo är ju för söt, och alltid något nytt på sig. Gillar även tjejen som målar på trottoarerna, vilken begåvning även hon.

Så de där rackarna lämnar så mycket skräp efter sig, man kan ju tycka de ska städa efter sig när de går till 17-års vilan igen, hi, hi.

Faktiskt så ser man hur hett och fuktigt ni har, måste vara jätteskönt att gå ut på morgonen med bara +12. Här är det nog +25 redan när man vaknar, idag fläktar det härligt så det känns inte som det är så varmt.

Regn och åska behövs ibland, rensar luften så bra tycker även jag fast jag inte gillar åska.

Så fina bilder som vanligt!

Stor kram och trevlig midsommar hur du än firar

Brysselkakan said...

Vi har aldrig varit speciellt traditionella när det gäller midsommar. Var inne i stan nyss och jösses vad folk handlar och fixar! Blir matt bara av att se dem...
Nej, inget sånt hos oss, vi hoppas att vädret ska ändras (just nu säger prognosen givetvis regn) och i så fall åker vi ut med båten i morgon. Annars blir det nog en vanlig fredag och kanske någon serie på kvällen.
Just nu har både T och jag ett stort behov att vara nära varandra och det är ju inte så konstigt!
Ha en fin helg!

Monica said...

Ursäkta haha, haha, men går inte att göra nån liten figur hos dig med olika känslor, blir bara lite mysko prickar men jag växlade till ett hihi i alla fall:-) ha det nu så fint Annika, jag landat hemma precis efter vår äventyrsresa. Så nöjd och glad men känner liiite att jag är sån där 70 nu;-)

BP said...

Du och dina drömbilder:-) Det är alltid en fröjd att kika in här hos dig:-)
Har man inga barn som vi så är Midsommar liksom inte riktigt samma sak. Det är ungefär samma sak som med jul. Vi har varit några år och firat Midsommar hos kompisar på en ö i skärgården - du vet med regn, tält och luftmadrass och insåg ganska fort att det inte var nåt för oss;-)

Chorizo - han är verkligen härlig. Kollade du hans "vandrakängor?! Chorizos ägare satsar verkligen bra med pengar för att göra sina läsare glada:-)

Gatukonstnären är otroligt duktig:-)

Elisabeth said...

*Midsommar kommer att gå obemärkt förbi här, eller ja, bor man i Sverige är det förstås svårt att missa att det ÄR midsommar, men något firande blir det inte. Är alltså som du, d.v.s. bryr mig inte om midsommar. Det finns för övrigt ett foto på mig, taget en midsommarafton när jag är fem år och ska dansa kring midsommarstången. Jag ser extremt butter ut, haha! Annars var jag glad och tyckte att det mesta var roligt, men att dansa kring midsommarstången, nej, det var inget för mig.

*Chorizo, så söt med sina stövlar! Bra för honom att det nappade också. ;-)

*Mycket fin och bra gatukonst. Vet inte hur mycket du följer med i den europeiska politiken, men Ungern har i alla fall stiftat en lag, som bland annat innebär förbud mot att "visa, skildra eller porträttera personer som avviker från sitt biologiska kön eller är homosexuella", och man får inte heller ta upp dessa ämnen i skolan. Detta i Europa 2021!

*Dessa cikador alltså, de ställer då till det. Tur ändå att många skyddat sina träd och att de stora klarar sig.

*Som alltid vackra foton på dina omgivningar! Och ja, det syns verkligen på bilden med molnen att det ska bli oväder.

Annika said...

Channal:
HAHA, neej du, den är långt borta, först ska en lång het sommar passera. MEN cikadorna har farit fram så att kvistar och grenar på somliga träd blivit bruna.
Ni ska ha en riktigt fin midsommar!!!
UNDERBART.
Man ska fira precis som man själv vill.
Kraven tar död på mkt.
KRAMAR!!

Annika said...

Monica:
Glad midsommar.
Vet att ni har jättevarmt.
Här har vi haft en ovanligt fin vecka med 26-27 grader och ingen fukt. Känns jättehärligt. OCH svala morgnar. DET är vi inte vana vid.
MEN i nästa vecka då ska vi få 34-36. Alltså verkligen inte kul.
Njuter av det här sköna medan det varar.

KUL att du gillar, och har firat, midsommaren så stort.
De allra flesta älskar den här dagen.
Härligt Monica:
Har firat midsommaren mkt här också på olika fester som mina vänner gjort. Det har varit fint, men ngn direkt sådan där äkta midsommarkänsla kan jag väl inte säga att det varit. DET trots att det varit SÅ fint och allt funnits med.
Nej, det är ngt med att den ska firas i Norden.
Eler så är det jag som är alltför anti.midsommar redan från början.
Men det har blivit bättre med åren.
Ju äldre jag blir desto mer cool och collected blir jag vad gäller midsommaren.

Vilken MYSIG roadtrip ni två gjort. Härligt!!!

Nej tack till Evig sommar. HAHA.

HA det bäst i midsommar kära Monica!!!

Annika said...

Yvonne:
Misommar!
Glad midsommar till DIG!!!!
Och ni har fullt upp med att fira!
Du har rätta nerven.
H¨ller med om maten, så god.
HAHA, Små grodorna kan förpassas till ...
Nej, men det är maten som är godast, sällskapet, stämningen.

Håller med om Chorizo och Dottie som målar gatukonst. SÅ bra gjort!!!

Vi har haft en underbar vädervecka. Efter söndagens urladdning och regnet i tisdags har det varit perfekt. Inven fukt, runt 25-27 grader och sol.
OCH svala morgnar. DET är jag inte van vid denna tid på året.
MEN i nostalgia vecka blir det 36 grader och då blir det inte nådigt. Dp kommer fukt och hetta tillbaka dygnet runt.
MDEn jag ska njuta av det här medan det varar ett par dagar till.

JA; ja ...inte klokt vad mkt löv som ligger på marken. Eller lövruskor. Döda och beiga. Man ser det på träden, speciellt på ekar och lönnar.
MEN de stora träden grejar det fint. De nyplanterade gör det inte.
Ja, nu är d borta. Ser inte ens en enstaka längre. Underbart skönt.


TACK fina och gulliga och rataste Yvonne för snälla ord!!

Den bästa av midsomrar önskar jag dig!!

KRAMAR!!!!!

Annika said...

Bryssekakan:
HAHA, helt otroligt.
Erica, som brukar kommentera här, visade en bild på sin Insta från hyllor som var helt utplockade och att det inte fanns gräddfil att få tag på.
Classic.
Nej, jag tycker man ska köra sitt race och göra exakt det man vill om man inte absolut vill fira traditionsenligt.
SOM ni.
Såg ju att ni var ute med båten igen. GUD vad härligt!!!! DET skulle jag också välja.

Absolut, förstår till FULLO att ni bara vill vara tillsammans.

Stora midsommarkramar skickar jag och önskan om en jättefin och lugn helg.

Annika said...

Monica:
Emojis. HAHA, ibland har jag sett ngn som lagt in en här. TROR jag.
Fast vet inte säkert.
Men tror jag sett det här i fältet.
Tycker det borde funka.

Nu får du vila lite efter er finfina resa.

:-*

Annika said...

BP:
TACK!!!!
Vad glad blir. När morgnarna är som kristall är det inte svårt att fånga dem.
Sant, har man små kiddosar firar man nog mer som man "ska" sas.
Nä, just det du skriver om känns mest jobbigt i min bok. Låter mkt bättre som ni ska göra.
FRIHET!!!!!


jag vet, vandringskängorna bara såååå bäst på den lilla C!!!
OCH ja, Dottie är så duktig med sina kritor att det inte är klokt.

BP!!
En glad midsommar önskar jag dig.
Preis lika bra som DU vill att den ska bli!!!

Annika said...

Elisabeth:
VET att du och jag är midsommarfränder- Heter det så i plural?
HAHA.
Ja, du vet vad jag menar.
Nädu, det är faktiskt rätt skönt att bo här där det är en pinvanlig fredag. Menar det.
Med åldern kan jag kanske se det med lite andra ögon än förr. Kanske uppskatta det mer för det vackra i i naturen, vara med några få utvalda.
Ja du vet.
Lite som du har det hemma nu.
Så.
Själv har jag ett årligt läkarbesök idag, så du hör att jag firar med storm. HAHA.
Kul med bilden på dig då du var liten.
HAHA.
JAG var exakt likadan. Att dansa runt midsommarstången var inte kul. OCH speciellt inte när man skulle dansa Skära, skära havre ... WTF kind of MOBBINGSÅNG är det?
HAHA, jag var livrädd för den som barn.

C så SÖT!!!
Det har var en jättefin outfit, tycker jag!!


Jodå jag känner till Ungern och allt det där. helt sjukt.
Såg också debatten om fotbollsstadion i Munchen. Jag tycker de ska dränka den i regnbågens färger. OTROLIGT bakåtsträvande av Ungern. INTE klokt.

Träden ja ... såååå mkt löv på marken. Träden klarar sig dock, men inte de nyplanterade.


GLAD midsommar!!