Tuesday, May 25, 2021

Weekend fun

Good morning Tuesday!!


DISCLAIMER: This post contains pictures of cicadas ... ;-)How was your weekend?
I hope it was a good one for all of you. 


In Scandinavia, some of you might have celebrated pentecost (pingst), another religious holiday that is NOT observed in US.
Well, maybe in the churches, but that’s it.
Church and state are deeply separated in the US. The few christian holidays that ARE indeed observed are Christmas Day and Easter Sunday. That’s it. The rest of our federal holidays are non-religious.
BUT, regardless of not observing pentecost, it has been a very nice weekend.


On Friday (during my early morning walk), I heard the cicadas go nuts singing for the first time this Brood X-season. 
At places, they are SO loud. SO loud!
At other places, it is more quiet.
At some places, you see SO many of them.
At other places, they are more sparse.
But, they are indeed here and they are everywhere. 

I found these guys yesterday.  Sure, it is kind of too much and a bit gross.


The weekend also consisted of a very fun happy hour on our deck with our best neighbors and our best friend.
SO much fun. And the fact that we are getting back to normal more and more is nothing short of fantastic. We were also invited to another good friend’s house on Saturday night.
It was so nice hanging out in her garden amongst all the cicadas, haha. BUT, the cicadas are kind of cool and quiet at night. It is during the day they go totally nuts. OH, yes … OH YES!
We did catch the European Song Contest on Saturday afternoon. IT is so fun doing so and it has turned out to be a bit of tradition for Peter and I to watch it. 
In the meantime, we chat with my sister and brother-in-law in Stockholm. This year my brother and his wife joined in as well. SO fun with the chat. 
And so fun with the whole song contest.
I did NOT like the winning song AT ALL!!!
Malta was my choice.
Sweden was OK. Sorry people, kind of a boring song if you ask me. I totally get that he did not place higher than 14.
However, loads of fun to watch.
Do you guys now that Christer Björkman and Peter Settman are about to introduce a similar contest here in the US? They are … WE’LL see how that goes!!! It might work.
Or, maybe it is a purely Euro-thing that you can only appreciate if you grew up with it??


Sunday Peter and I took a very HOT and long walk/hike on a nearby trail.
I am so damn happy that we have so many nature trails to pick from.
At times, it was unbearably hot, the sun was BAKING down on us on the exposed parts. It was easier to deal with the heat in the woods.
But, it is always nice to be out and about.

18 comments:

Elisabeth said...

Angående pingst är jag fortfarande, 16 år senare, bitter för att annandagen inte är en helgdag längre. ;-) Förr i tiden var det en skön långhelg, nu är det väl mest de som är engagerad i kyrkan som märker någon skillnad.

Alltså dessa cikador, de är verkligen äckliga. Och lite, lite fascinerande också, vilket förstås är lätt att säga när jag slipper dem! Brukar de förresten sätta sig i håret och liknande? Flyger de in när ni öppnar dörren?

Jag började titta på Eurovision, men orkade såklart inte titta klart, haha. Italiens bidrag lyssnade jag på i efterhand, och det är liksom inte min typ av musik. Däremot var det lite roligt att något så pass "udda" (för att vara Eurovision alltså) vann. Sveriges bidrag är rätt tråkigt, jag håller helt med dig där. Så Christer Björkman ska lansera en liknande tävling i USA?! Det visste jag inte! Kan nog fungera faktiskt, i vissa grupper alltså.

Fina foton från er vandring! Jag är imponerad av att ni orkar vandra i hettan, själv tycker jag att allt är 20 grader blir varmt...

Elisabeth said...

"själv tycker jag att allt ÖVER 20 grader blir för varmt..." ska det stå.

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, jag ryser när jag ser mängden av de där läskiga krypen, verkar vara överallt, kan ni ha dörrar öppna eller flyger de in då? I Spanien ser man dem ytterst sällan, man bara hör dem och det är jag glad för nu när jag sett dem på bild, huuu. Tycker de påminner om kackerlackor med de där genomskinliga vingarna och det är de mest äckliga kryp jag vet. Hur lång är "säsongen" med dem? Kackerlackorna flyger ju inte heller först när de dyker upp, men längre in i säsongen flyger de snabbt och osynligt in i huset om man inte ser upp. Kanske är de släkt med era kryp

Imponerande att ni orkade vandra i den hettan, hoppas ni hade gott om vatten med. Vacker natur har ni och fina bilder som vanligt. Fästingar, finns det hos er också och måste ni i så fall ta sprutor mot TBE?

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram från ett just nu soligt Åkersberga, tror regnperioden ska börja imorgon igen

Monica said...

Nu har de kommit, ser väldigt speciellt ut med de mängderna och samtidigt lite intressant bara de inte landar i håret. Vet inte vad det är med det, men insekter i håret känns alltid så äckligt vad det än är och man viftar och lever om, haha.

Vi hade lite jury här med om ESC via nätet och vi tittade på hela. Maken och jag tyckte det var rätt tråkigt och så otroligt tråkiga de är de två gubbarna, våra programledare, ingen fart i dem. Var en annan fart i Let's dance-finalen med Petra och David, kul och spännande.
Förresten så konstigt Christer uttalade Meghan's efternamn och inte var han rolig heller, en tönt enligt mig, haha.

Många inslag var rätt lika med mer akrobatik än sång, såg att Tusse fick kritik för att han inte dansade så men sjöng ju i alla fall. Bra att han inte vann ändå utan får mer tid med allt, tar studenten nu och har framtiden för sig. En duktig kille tycker jag.

Ser så fint och vackert ut på er vandring och väldigt roligt att du kunnat fånga era "besökare" så fint. Roligt att se.

Vi har vackert med all grönska nu också men för många skyfall, igår igen, regnade när vi var ute men då kommer extrema skyfall plötsligt, folk ser både trötta och rädda ut nästan. Sen träffade vi lite vänner ute under tak och man tänkte på så länge sedan det var att ses och att tiden varit/är konstig verkligen.

Och vi följer larmen om laboratoriet i det där landet du vet och ser ju ut som Mr DT hade en hel del rätt i sina farhågor, men läs inte om du vill ha avkoppling från eländet:-). Ha det fint nu i veckan Annika.

Eva i Dalarna said...

Kan det verkligen ha undgått nån i Sverige att Christer Björkman ska vara med och lansera nåt liknande Eurovision i USA, det har ju varit på tapeten både här och där.
Jag såg också Eurovision men gillade ingen av låtarna särskilt mycket. Det vinnande bidraget tyckte jag var skitdåligt. Men så är det ju, det är aldrig rätt låt som vinner. Sveriges bidrag är "sådär" tycker jag.
Största behållningen av årets Eurovision var Islands bidrag tycker jag, inte för att låten var bäst eller ens bra, men framträdandet var roligt!
Ohyran på dina bilder - ja jag kan inte sluta rysa....

Annika said...

Elisabeth:
FATTAR!!
vet att min mamma tycker exakt som du. Ni har säkert många med er. Pingsten försvinner ju och blir ett absolut ingenting.
Ett vanligt veckoslut bland andra veckoslut.
DU har säkert rätt, det är nog bara kyrkan därhemma som talar om pingsten idag.
Antar att det ännu är en stor bröllopshelg?

Cikadorna är både äckliga och superfascinerande på en och samma gång.
De kommer inte in. Ja, om man inte har dörrar och fönster på vid gavel. Men nej, tror aldrig jag haft en cikada i huset.
Ja, de kan flyga in i dig av mistag, de flyger tungt och klumpigt. Peter fick en på sig under hajken.
Det är inte så farligt som man kanske tror. Alltså, så äckligt som man tror.
Lovar det!!

ESC tar ju lååååång tid att titta på. Jag var riktigt glad för att det började 15 här. Men ändå missade vi när folket röster räknades får då for vi mot middagen vi var bjudna på.
SÅ det ÄR utdraget.
Nä, gillade inte Italiens låt.
Isf var Finlands hårdrock bättre.
Ja, vi får se om CB och PS lyckas med det hör i US. Det blir stat för stat då som tävlar. OCH ev Kanada ... inte säker där.

JAG är imponerad av dina vandringar!!!!
Mne det är inte roligt då solen fullkomligt gassar ner och det redan är 32 grader. Tur det var mkt skogsvandring.

Ha en fin tisdag!!

Annika said...

Yvonne:
Hehe, jag vet.
Då det är så där många på ett ställe blir det genast äckligt.
Annars tycker jag inte det är så farligt.
Nu när det är mulet, kyligare och lite regn sjunger de inte alls. Håller sig väldigt lugna. Det är under de heta och soliga dagarna de blir som tokiga.
De kommer inte in.
Men vi har inte dörrar och fönster öppna heller. Har insektsnät på dörrar och fönster likaså. För varmt att ha öppet dessutom.
Har aldrig haft en cikada inne i huset.
Inte dessa, och inte de vanliga sommarcikadorna.

Sommarcikador av den vanliga sorten kan jag verkligen tänka mig att ni har Spanien. De som sjunger hela sommaren. Vi har dem också. Väldigt sällan man ser dem, det har du rätt i. De sitter i träden och kan verkligen vara högljudda också. De är fula också, såååå fula.
Jag kollade i min dagbok från 2004, i mitten av juni var de borta den gången.
Tror det blir ngt liknande nu.
Så ni har alltså flygande kackerlackor i Spanien, fy fasiken vad läskigt.
Alltså, jag vet att de finns söderut här. I FLA tex, massor med sådana. Men även i GA och SC.
USCH.
Antar att de finns hos er hela sommaren, varje sommar?
Antar också att man vänjer sig vid dem, att de till slut inte blir ngt man tänker på. UTOMHUS. INTE inomhus.

Ja, vi har gott om fästingar och farliga sådana också. Nej, man ger inte vaccin mot TBE här.
Fråga mig inte varför, men det gör man inte.
Kanske för att det finns så många andra fästingburna eländiga sjukdomar.
Jag har två personer i min närhet som bägge lider av kronisk borrelia. INTE kul.
Måste ta redan på varför man inte vaccinerar här ...
För vi har dem i mängd, fästingarna. Äckliga. De är mkt värre än cikadorna. mkt, mkt värre.

Vi har kyligare, grått och regn nu.
OCH cikadorna är därmed mkt tysta.
hehe.

Kramar till DIG!!!

Annika said...

Monica:
NU är de här!!!
Men igår och idag är de väldigt tysta och timida. DET regnar och är svalt, 18 grader. Grått och mulet. Tror de tar ledigt sådana dagar.
HAHA.
Peter fick en på sig i söndags. Jag viftade bort den och den brummade iväg TUNGT. De är så stora och klumpiga då de flyger.

Det är kul med ESC, och ännu roligare om man har en chatt på gång. Mest är det ju diss och så i den, haha.
Men det är roligt och fascinerande allt.
jag såg det via SVT Play direkt.
HAHA, kommentatorerna för Sverige! Minns bara att jag reagerade på att de sa att det aldrig varit ett så starkt startfält i ESC.
HAHA.
Vet att ESC visas på en betalkanal här i US. Tur man kan se det via Apple TV och SVT appen där.

Tusse kommer nog att gå långt. Det var låten som var lite slätstruken bara.
Men han är säker och gullig och duktig.

Tack för att du gillar mina bilder.
Det är så fint nu innan sommarens massiva grönska blir mörkgrön. Fast, sommar är det ju nu förstås. DET är det.
Ni har haft en sådan konstig och kylig vår.
Må det snart bli stabilare. det är inte så kul när vädret är så ostadigt.

HAHA, ja jag ligger rätt lågt med sådan läsning nu.

Monica, ha en jättefin dag!!

Annika said...

Eva:
Några har det nog undgått, haha!
Vi får se hur det går här. OM det går. Ibland tänker jag att det är så EURO att det inte går att exportera.
Ska bli lite intressant att följa det.
jag är inte helt 100 på att de fått igenom det än. Vet bara att de förhandlar i Hollywood om det.
Sen måste de ju hitta en kanal som är intresserad.
Jaja, vi får se ...
Italien var sååååååå dålig. USCH!!
Gillade inte.
Sveriges bidrag verkligen sådär.
HAHA, det är inte så farligt som det ser ut, men visst är det äckligt då de finns i sådana otroliga mängder.
Nu är de tysta för det är regn, grått och för kyligt för de små liven.
De lär sätta igång imorgon igen.
hehe.

Annika said...

Elisabeth igen:
20 grader är max säger du...
ja, jag är nästan böjd att hålla med.
När jag var yngre sa jag att 27 var maxgräns, nu tycker jag allt över 24 är en PAIN.
TACK och lov för AC.

Keith said...

Cicadas! Cicadas! Cicadas everywhere! Not a one to eat! :-) I heard them quite loud when visiting the cemetery on Sunday. Not a one near me.
Yes, what is Peter pointing at? Cute thing he found at the base of the tree. Maybe left by some primitive Fairfax County tribe?

BP said...

Pingst firas inte längre i Sverige. Annandag Pingst togs bort från och med 2005 och ersattes med Nationaldagen den 6 juni. Men vissa bloggare önskade en trevlig Pingst.
Dessa äckliga cikador - bilden dom verkligen var "gross" påminde konstigt nog om väggarna med hänglås som man ser bland annat på broar. Ja, tänk att dessa äckel får mig att tänka på kärlekspar - hahaha!

ESC blev en total antiklimax. Hade absolut kunnat leva med Frankrike som vinnare (refrängen av Voilà påminde om Edith Piafs "Non, je ne regrette rien") men dessa fåniga italienska hårdrockare... Om man nu absolut måste ha ett hårdrockband som vinnare hade dom åtminstone kunnat välja Finland.

Annika said...

Keith:
Cicadas galore left and right.
BUT, nooooo I do not want to put one of them in my mouth. Not even grilled or fried until they no longer resemble a bug.
YUK!!
You never know what kind o tribes there are along GCCCT, haha!!

Annika said...

BP:
Precis, pingsten finns ju ändå.
Fastän den är förkortad, till många förtret.
Vilket jag kan fatta.
HAHA, hänglåscikador, faktiskt ser det ut så!!!!
Komiskt.
Jodu, nu hörs de. jag hör dem hela vägen in fastän dörrar och fönster är stängda.

JA! Men visst, Frankrike påminde mkt om Den sången, helt sant. Fick Piaf vibbar av hela henne.
Finlands var mkt bättre än Italiens hemska låt. HUR kunde den vinna????

Susjos said...

Alltså de där cikadorna...bläää så läskiga de ser ut, påminner om kackerlackor, brrr!!!
Dina andra foton var ju däremot ljuvliga, ni har verkligen sommar nu! Jag tog på mig täckjacka till ICA idag, en tunn täckjacka, men ändå, ingen värme här!

ESC, en underbar show, och så många bra låtar i år! Jag älskade Schweiz och trodde han skulle vinna, fick rysningar när han sjöng! Mina vänner höll stenhårt på Malta och hade redan bokat hotellrum på Malta om de skulle vinna!
Jag gillade också Malta, Cypern, Albanien, San Marino, Azerbaijan, Litauen och Israel! Frankrike påminde väldigt om Edit Piaf absolut!
Italien, nej inte min typ av musik, men åker gärna till Italien nästa år, min schlagerkompis som jag gör resorna med är halvitalienska, så det är perfekt!
Spännande med en liknande show i USA, Peter Settman och Christer Björkman gör nog sitt bästa, men kommer det att funka, spännande!
HA det så bra!
Kram

Brysselkakan said...

Är verkligen inte avis på de där mini-monstren som flyger runt hos dig, men de är ändå lite fascinerande.
Jo, jag visste att Christer Björkman tar Eurovision till USA, det blev helt klart rätt nyligen. Vi får väl se om det slår!

Annika said...

Susjos:
Jag vet, de ser läskiga ut.
OCH just det faktum att de är så många ...
Vi har absolut sommar nu. Våren är över.
OCH du hade täckjacka ... NOOOOO!!!!

ESC var det jättekul att se!!
Älskade Malta mest av alla. Men sen gillade jag Ukraina på ngt märkligt sätt också.
Det hade varit mkt bättre om Schweiz hade vunnit.
Italiens låt SÅÅÅÅÅ inte bra.
Hur som helst, urkul att se. Det har blivit ngt av en tradition för mig och P att kolla.
Vi får se hur det lyckas här.
Måste man vara uppfödd med det?
Eller funkar det ändå?
Spännande!!!

KRAMAR!!

Annika said...

Brysselkakan:
OOO ja, de är verkligen både fascinerande och läskiga. Alltså verkligen. Jag har blandade känslor för dem, haha.
JAAA, vi får se om det slår här med motsvarighet till ESC. Ska bli kul att se och följa.