Thursday, May 06, 2021

Drönarfilm, Chorizo x 2, Att känna viss normalitet och Instagram

Godmorgon kära torsdagsmänniskor!
* Drönarfilm!I fredags skrev jag ett uppskattat inlägg om ett område nära mig, The Wharf.
Varje gång jag lägger ut bilder därifrån brukar folk bli nyfikna. DET är ju ett högst unikt område och ett högst unikt boende för de som bor där.
PÅ gott. På ont.


Jag hittade en drönarfilm på YouTube som den som vill kan titta på. En mäklarfilm. På det här sättet ser ni exakt hur det ser ut. OCH i början av filmen kan man se var jag bor också, haha. Alltså om man vet så vet man ... ;-)  Ni ser också hur otroligt mycket grönområden vi har. 
* Veckans Chorizo x 2.
Igår var det Cinco de Mayo!!  En dag som många firar även om man inte är från Mexico!  Historiskt är det dagen Mexico firar sin seger över Napoleons trupper i striden vid Pueblo den femte maj 1862.
På Cinco de Mayo äter man tacos, dricker Corona och margartitas!! 
Chorizo själv råkade bli taco genom ett missförstånd ;)

* Att börja leva mer normalt …
 


Som jag berättat tidigare så märks vaccineffekten tydligt där jag bor. Infektionerna fullständigt dyker ner med huvudet före.
DET är fantastiskt härligt och inger hopp om liv och framtid.


Jag har helt slutat bära munskydd utomhus. Inne på affärer och i allmänna rum är munskydd ett måste. Sanningen är att man INTE ens kommer in på affärer, restauranger, banker, läkare etc utan att ha på sig munskydd.
Det ska bli intressant att se hur länge till CDC (vår FHM) kommer att propsa på att vi ska behålla dem på oss då vi besöker dessa instanser.
Kanske är de här för att stanna för gott? Vem vet.


Läste i tidningen att NU kan alla som vill bara gå in och få vaccinet. Du kan besöka vilken drugstore som helst och få en spruta. Inga väntelistor längre. 
Nu talar man även om att vaccinera så små barn som tvååringar och uppåt.Peter och jag var ute och åt en riktig finmiddag förra lördagen, som ni kanske minns.
I söndags var vi ute och åt brunch för första gången sedan pandemin äntrade vår värld.
ACK och OOO så härligt det var. Vi märker tydligt av hur mycket vi slappnar av nu.
Snart har jag hört att biograferna kommer att slå upp sina portar också.* InstagramHäromdagen märkte jag att Instagram har börjat visa hur många “likes” foton i ens feed har igen. Under en lång period visades "lajksen" inte alls. Insta kunde gott ha fortsatt med det, det var faktiskt ganska befriande att inte se hur många likes ett foto hade. 


För övrigt får jag fortsätta att blocka 20-30 “män” om dagen som börjar följa mig. Alltså, det slutar ju aldrig ...
MEN jag är ju inte den enda drabbade precis. Alla “dessa män” går dock samma öde till mötes---direkt blockering.
Det har säkert hänt att jag i hastigheten blockerat någon oskyldig också …
MEN oftast ser man direkt att det är en skitföljare. Det avslöjas genom få bilder utan bildtext, ofta är följaren  "kirurg," "ensamstående far" eller "amerikansk militär."  SUCK och stööööön.
OCH så följer de bara kvinnor. Varje dag kommer något meddelande intrillande också, “hi gorgeous” eller något lika klyftigt. VEM svarar på sån skit, undrar jag?
TUR att det går att blocka.


Jaja, insta är kul och roligt. Men de män som tror de kan ragga upp en naturfotograf är helt ute och cyklar, haha.
Jag vet, det är botar och skit de allra flesta.
OCH så förstås "Keanu Reeves" som börjar följa mig sådär en gång i veckan, HAHA!
Häromdagen fick jag PM från "Tom Hanks" också, jag menar, bara en sån sak. HAHA.
Block and REPORT, så blir det med sådana.


***En fin och bra torsdag önskar jag dig!

12 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Kul med drönarfilmen, men jag blir ännu mer övertygad om att jag inte skulle vilja bo i de där husen med utgång till kanalen, ha, ha. Jag skulle nog velat ha ett högt staket runt om mitt hus i så fall.

Chorizo är ju bedårande söt i sina olika klädslar, måste vara en mycket kreativ person som kommer på allt.

Tänk så långt ni kommit i pandemin, tycker vi ligger kvar och stampar då vaccineringen går alldeles för trögt, iaf här i Stockholmsområdet. Blir galen på allt gnäll om någon fått en dos som inte skulle ha just då, t ex poliser som fick restdoser, det är ju bara jättebra, vaccinera allt och alla så fort som möjligt. Nu stoppar visst polisledningen att poliserna på fältet ska få ta restdoser, är det bättre att slänga en massa vaccin då??? Svenska avundsjukan visar sig även i detta sammanhang.

Brunch, det är nåt jag verkligen längtar efter. Vi har gått då och då på "finare" hotell inne i stan innan pandemin och ätit och njutit och ännu en trevlig sak med brunch är ju att man inte behöver mer mat den dagen, en kopp te räcker.

Ja på Insta dräller det av förfrågningar från herrar stup i ett, bara att blocka utan att ens fundera på något annat. Tom Hanks, inte illa att få ett PM från honom, hi, hi.

Ha en fin torsdag hälsar jag med en kram från ett regnigt och kallt Åkersberga, blåsten verkar iaf ha lugnat ner sig idag

Annika said...

Yvonne:
JAG med!!
Gick förbi där idag igen och tänkte att nej ...
Coolt, men NEJ!!!
Staket får de säkert inte bygga även om de skulle vilja, det går säkert emot estetiken inom villaföreningen. SÅÅÅÅ mkt regler.

Chorizo bäst, som alltid.
JA hens matte är otrolig. DET är hon.
SÅ kul att hon sysslar med detta!


FATTAR inte hur det funkar i Sverige. Begriper det inte.
Hur svårt kan det vara?
OCH om rester finns? UT med dem!
Här kunde man skriva upp sig för att för resterande vaccin efter dagens slut. Det fanns en hel kölista för det för det.
Så ja, vaccinera för tusan. Släng inte.

Bruncher är mysiga. DET var så härligt att vara ute på sådan igen.
Otroligt härlig!!
Snart Yvonne, snart!!!

Helt otroligt på insta och skitföljare.
Helt sanslöst.
Idag tror jag att jag blockat 15 och klockan är inte ens 10:30.
Otroligt.

Stroa kramar till dig från ett solig, men svalt, Reston!!!

Brysselkakan said...

Kul att se filmen! Och det är bastu det huset! Är det vanligt att folk har bastu i USA? Känns inte som det!

Förstår att det är så skönt att vara färdig-vaccinerad! 11 maj öppnar de bokningarna för de i min åldersgrupp i vår region! Då börjar jakten på en tid! Eller två för T behöver ju också.

Annika said...

Brysselkakan:
KUL att du tyckte det.
NEJ, inte vanligt!! Jag reagerade också på det.
Bastun.
Ibland har jag sett det i ngt enstaka hus online, men det ÄR ovanligt.

JAA!!
Snart dags för er att få sprutan!!! Växlarna och internet lär väl kollapsa när alla ska beställa tid. Som här, den 18 jan då de släppte tider .. BOOM kollaps i systemet. Men sen redde det ut sig.

Elisabeth said...

* Kul med drönarfilmen och att få se lite inifrån husen också! Som sagt, ett fint område, men inget för mig.

* Självklart kan Chorizo vaccinera dem som behöver, fattas bara annat. ;-) Hen är verkligen söt som taco, även om jag kan förstå att det inte var vad hen tänkte sig. ;-)

* Vaccineringen i Sverige, orkar inte ens tänka på den. Känner mig som en egoist när jag surar över att människor som kan jobba hemifrån och inte behöver träffa andra människor får vaccin före mig, som visserligen är relativt "ung" men som måste träffa andra människor vareviga vardag. Men jag förstår verkligen att det är skönt att livet hos dig börjar i normalt igen!

* Dessa "män" alltså, jag har så svårt att förstå hela fenomenet. Hur många blir egentligen lurade av dem? Uppenbarligen tillräckligt många, men ändå... Inte illa att du fick PM från Tom Hanks! Att du inte svarade?! Det borde du ju ha gjort. ;-)

Erica said...

* Riktigt vackert område ser det ut att vara. Och naturen kring där du bor känns ju verkligen som en dröm.
Däremot; drönarfilmer/bilder i all ära (gillar sådana också), men jag satt mest och väntade på att det skulle komma bilder från interiören, haha ;-)
Jag älskar att sitta och titta på sådana bilder. Kan sitta länge på Hemnet och bara kolla på bilder. Även om jag inte har några närliggande planer på att köpa hus, så kan jag gå in där bara för att titta.
Jag älskar att kolla House Tour-videos på YouTube, och även mindre sk Room Tours.

* Haha :-D Ja, det är klart att Chorizo också ska vaccineras! Så hen kan få möta alla sina fans utan att behöva riskera något :-)
Och ja, haha! Inte är det så lätt med missförstånd inte ;-) Hoppas Chorizo får sig en tacos också istället för att vara en :-D

* Så härligt att livet med stadiga steg börjar återgå till något som liknar tiden innan pandemin.
Så är inte fallet här, tyvärr.
För mig personligen känner jag mig inte så påverkad av allt just nu. De allra flesta är friska på min förskola, så på jobbet är det lika fullt upp som vanligt.
Dock är det extremt hög smittspridning i Piteå just nu, vilket märks hos förskolorna bland annat i att det är nästan omöjligt att få tag i lediga och friska vikarier vid sjukdom. Många förskolor som får avslag på sina vikarieansökningar, för det finns helt enkelt inga att tillgå. Vilket i sin tur betyder att pedagogerna får jobba kort.

Min systersons skola/fritids (F-3 skola) stängde i tisdags pga så hög sjukfrånvaro/smittspridning (och inte tillräckligt med vikarier).
Första beslutet gällde tis-ons-tors, sedan skulle de fatta nytt beslut. Så föräldrarna får väl någon info nu idag kan jag tro. Om skolan öppnar igen imorgon eller om den stänger längre.
Så nu har då min syster varit tvungen stanna hemma. Logiskt sett borde hennes yrke klassas som samhällsbärande (kan jag tycka), men det fanns tydligen inte med på den listan.
Vilket då betyder att de inte har rätt till "krisbarnomsorg" (i brist på bättre ord).
Så för dem håller jag tummarna att skolan kan öppna igen senast måndag.
Känns så trist att E´s första år i skolan (han går F-klass) skulle bli detta.

Vaccineringen går framåt, men ganska segt.
Dock har jag det för att jag läst att det ändå är några regioner som ändå kommit hyfsat långt i processen.
Vi får väl se hur det fortskrider. Tror inte riktigt att Sveriges befolkning kommer att vara färdigvaccinerad i år. Har en känsla av att det kommer dra över mot 2022.

* Jag såg också för ett tag sedan att antalet Like på Instagram syns igen.
Är beredd att hålla med dig där dock; jag tror det var bara bra att man inte kunde se hur många likes andra fått. Tror det i ett längre perspektiv hade tagit bort en stor del av pressen som hamnar hos många.

De där bot-kontona känner jag också igen. Får inte så mycket sådant (fördelen med ett så litet konto som mitt), men de dyker upp nån gång om sänder och "börjar följa mig".
Bort.
Har även sett liknande, men med "porrkonton". Profilbilden visar en porrig bild på en kvinna, och kontot har alltid 0 inlägg, 0 följare, men följer ett tre -eller fyrsiffrigt antal.
Har sett sådana i kommentarsfält hos andra. Det kan stå typ "Hi. My [valfri bekant] says I´m hot. Is it true?" eller liknande skit. Och går man in på profilen så är det en sådan noll inlägg, noll följare och följer 8654 st...
Är 100% säker på att det är antingen botar eller någon man som ligger bakom sådana konton också.

Någon "kändiskopia" har jag dock inte råkat ut för (ännu).
Om det är riktiga människor bakom sådana konton fattar jag ju inte riktigt hur de tror att det ska fungera. Instagram har ju det där Verifieringssystemet; alltså att man kan bli verifierad av Instagram och får då en blå cirkel med en vit bock i mitten, bakom sitt namn.
Och de allra flesta kändisar är ju trots allt Verifierade.
Så tur att man kan rensa på sitt konto!Hoppas du har en finfin dag!
Kramar /Erica

BP said...

Hahaha! Ja, om man vet var du bor så var det ju solklart vilket hus det var;-) Hursomhelst bor ni nära vattnet ni med. Som jag skrev till inlägget om The Wharf så tycker jag att området är helt okej. Är ju inte lika bortskämt som du med stora avstånd. Skokartongerna som byggs här har betydligt mera insyn än husen i The Wharf.

Chorizo - hahaha! Speciellt den som taco. Här lärde jag mig nåt nytt Cinco de Mayo visste jag inte att dagen firades i Mexico och även i USA än mindre varför. Tack för den infon:-) Blogglandia är fantastiskt:-)

Sedan håller Instagram dig i arbete... Átt du bara orkar...

Annika said...

Elisabeth:
ja, den var lite kul.
Nej, inget för mig heller.
GLÖM!!! men kul att gå förbi ett par gånger i veckan.

Chorizo så söt.
Alltid.
Jag tycker hens matte är otrolig!!


Som vanligt håller jag med om allt du skriver om vaccinet och Sverige.
DET är ofattbart, ja ofattbart, att skolans personal inte prioriteras. FATTAR NOLL.

Borde svarat TH och sagt att jag har en dotter i LA. KAN han inte hjälpa henne att få en roll, snälla rara TH!!
HAHA!
ja, dessa "män" det är fasiken ofattbart. Idag har jag blockat fler än jag orkar räkna.

Annika said...

Erica:
ja, lite kul med filmen jag hittade.
Naturen och grönskan här ÄR otrolig. Den är verkligen det.
SÅÅÅ glad och tacksam över att jag bor just här.
JAAA!!! Jag håller med, älskar också house tours. ÅÅÅ vad det är roligt.
Kan sitta och glo på Hemnet och Zillow bara för att det är så kul.
MÅSTE absolut kolla in det på YT också.
Älskar ju HGTV också.

Chorizo är söt som sköterska och taco, även om det är missförstånd. HAHA.

Fan alltså .... det är inte klokt att ni ännu inte ser ngn ljusning i tunneln vad gäller covid. SÅ ledsamt.
jag önskar bara att de kommer igång med massvaccinering nu så att ni också får ta del av den underbara vaccineffekten.
MÅ det snart bli så!!!
Det du skriver är nedslående med ALLA fall inkl det på dina systerbarns förskola.
Så sjukdomen grasserar bland yngre nu. SÅ ledsamt.
MÅ skutan vända.
Du har nog rätt i att det är 2022 som gäller.

Ja, insta kunde gott ha fortsatt att gömma lajksen. Det räckte att se sina egna. Lätt.
OCH dessa botar.
Helt otroligt.
Ja, jag vet porrtjejer, det går jag också ibland.
SÅÅÅÅÅ talande.
BLOCK direkt.
SÅÅÅÅÅ sanslöst mkt botar, det är inte KLOKT.

EXAKT, Tom Hanks ja, hur kan ngn ens ge sig ut för att vara honom. Kollade ju upp då jag anmälde, visst den riktiga TH är verifierad. Keanu har inget instakonto, så hans impostörer är det svårare att anmäla. Men många äro de som säger sig vara honom.
TUR vi kan blocka och plocka bort, Erica!!

Kramar!!!

Annika said...

BP:
HAHA, helt klart är det så ;-)

Jag bor vid golfbanan, och ganska nära en liten damm. Ser den dock inte från mitt hus.
Bor inte stort jag heller.
Men det är inte byggt som the wharf. Bor dock i radhus. Husen där har nog mer yta
inomhus än vad vi har.

Chorizo, gotta love him/her.
Som taco är hen såååå söt.
Cinco de mayo stort. Närheten till Mexico. Men å andra sidan firar man ju Saint Patricks Day också fastän landet inte direkt ligger nästgårds.

Insta, såååååå kul!
bästa mediet efter bloggarna.
Blockar bara, går på nolltid. Men störiga är dessa botar.

jennievivi said...

Jag undrar, vad kostar ett av de där fina mysiga radhusen som visas i filmen? Dom verkar väldigt fina men jag som har små barn hade ju varit lagom livrädd för drunkningsolyckor. Inga stängsel mot vattnet. Och som du sa tidigare, man lever tätt inpå grannen och alla ljud förstärks över vatten. Men det är härligt avslappnande att bo granne med vatten. Och ni bor i ett väldigt bördigt och vackert område. Så härligt att er kommun tänker så mycket på vikten av grönska.
Här i Sverige har huspriserna till mångas förvåning skenat ännu mera under pandemin. Är det samma i USA? Jag begriper det inte.

Ja, ni har ju många Hollywoodkontakter i er familj haha. Snart ingift med Joaquin Phoenix och bundis med Keanue (stavning?) OCH Tom Cruise!!! Det må jag säga. Kan du inte ta med hela gänget till Sverige/Finland i sommar?
Några generaler som lägger till mig på Instagram har jag aldrig sett faktiskt. Jag är nog inte tillräckligt intressant. Man kan ju undra vem som går på sånt? Samtidigt har man ju sett program, där släktingar försöker få sim pappa eller mormor att förstå att den där vackra, trevliga människan i Thailand som hela tiden har en massa problem som kostar pengar, inte finns på riktigt. Sånt kan ruinera människor.

Här hemma ligger vi ju efter med vaccineringen. Jag som inte tillhör riskgrupp räknar med att få mina sprutor till hösten. Inte tidigare. Men det är inte jag som är viktigast. Att ändå alla i den äldre generationen kommer att vara vaccinerade till sommaren plus att viruset inte verkar gilla vår sommar( baserat på förra årets nedgång under sommaren) så kanske det blir en något så när normal sommar. Under försiktighet.

Ha en bra helg!

Annika said...

Jennievivi:
De är s¨sällan till salu. Men runt 700.000 dollar ungefär, give or take.
Nej, absolut inget idealiskt ställe för barnfamiljer. Det känns som om det är nischat till medelåders par med äldre barn, eller empty nesters.
DET är precis samma här, marknaden överhettad. Så överhettad att folk helt frångår husinspektioner och annat. Priskrig.
Så det verkar vara samma ska överallt.
Vi skulle få toppdollar för det här huset vi bor i, men vi KAN inte sälja för vi måste ju ha ngt nytt. OCH allt som finns skjuter i höjden på nolltid.
Bäst att stanna.
Det verkar som som folk vill ha större. Antar att man fått nog över att bo trångt under pandemin när man jobbar hemifrån, går i skolan etc.
Så detta med överhettad husmarkand går igen över hal västvärlden, verkar det som.
Reston är verkligen grönt.
Det är byggt så.
Resten av kommunen är nog väldigt lummig den också på de flesta ställen.

HAHA, jamen visst!!
Nu har vi Tom Hanks som ville chatta med mig. bARA det är ju kUL!! HAHA.
OCH ja, "svärsonen" Joaqin ;.)
Keanu som alltid söker kontakt.
Jag menar, HALLÅ!!
HAHA!!

Precis, på ngt sätt måste dessa "män" få napp nånstans. Om de börjar följa 400 kvinnor på en dag kanske EN svarar.
SÅ ja ...
HAHA.
Lustigt fenomen det där.

jadu, vi ska hoppas på en ngntlunda normal sommar. OCH att NI snart ska få era vaccin.
FATTAR inte Sveriges hantering av detta.
Eller det är väl EU, iofs. Bedrövligt.


Kramar och trevlig helg!