Friday, April 23, 2021

Vilken vecka!!
Godmorgon fredag!
!Igår skedde något här som jag inte varit med om på över ett år. 
Vad hände?
JO, vi hade svennefrullen INOMHUS!
Inomhus för allra första gången sedan mars 2020. Jag hade räknat med att duka ute, som vanligt. MEN det var SÅ isande kallt igårmorse, bara runt NOLLAN. Sol visserligen, men bitande blåst.
Mina vänner är helvaccinerade. Den ena av dem fick sista sprutan för en vecka sen.
SKULLE vi ta risken att sitta inne och äta frulle? JA! Så skedde.
Ett större steg än man kan tro. Men nu är isen bruten. Ett år av utefrullar är ÖVER.
Eller ja, vi sågs väl inte när det var som allra kallast i vintras. OCH inte i början av pandemin heller och väldigt lite under sommaren. Men sen någon gång i höstas började vi trappa upp våra frullar igen. Alltid utomhus.
NU är cirkeln bruten.


DE vackraste körsbärsträden, kwanzan, står ännu i blom.  TACKSAM!!OCH vet ni!
Imorgon ska Peter och jag jag gå ut och äta på vår favoritkrog nummer ett!!
DET ser jag fram emot så otroligt mycket.
TÄNK att få dricka en cocktail som en riktig bartender har mixat.
TÄNK att få sitta ner vid ett bord och bli serverad.
Herregud vad länge sen sist det VAR vi var ute och åt.
Vi hade bord på Eddie V’s den 14 mars i fjol. Vi skulle dit för att fira min födelsedag den gången. Ni vet vad som hände, pandemin klev in i våra liv på ett panikartat sätt. Världen slog igen.
Vi bokade av den där middagen. I efterhand inser jag att vi naturligtivs hade kunnat gå ut och äta då. Det var nästan ingen som var sjuk vid det laget. Å andra sidan kändes det BARA helt självklart att göra så då. Men nu ska vi tillbaka. YAY.
Jag gläder mig mer än jag TRODDE att jag skulle göra. Absolut tänker klä upp mig lite.  Bara en sådan sak med tanke på vad veckans tema har varit  på min blogg, haha.  Jag ska sminka mig och klä upp mig. ÅÅÅÅÅÅ!!! Vi har haft svalt vårväder den senaste veckan.
Inte mig emot. Inte alls. Jag njuter på så sätt av en förlängd blomning. Pollenhalterna är skyhöga, men mina nysningar börjar mattas av ordentligt.
Inser ATT det finns en bra sak med att åldras, man slipper hösnuva och allergier för det allra mesta. 
OCH idag ska jag klippa och slinga mitt hår.
Det skedde senast i december. Jag tänker ta tunnelbanan. DET har jag inte heller gjort på långt över ett år. BARA en sån sak, hörni!!! Vilken vecka va!! 

Rosa dogwoods vid The Wharf.  Det var veckans bilder det!
Våren i kvadrat som så sakteliga  nu går över till att bli sommar.


En bra helg önskar jag DIG!!

16 comments:

Elisabeth said...

Det här ÄR onekligen en speciell vecka för dig! Hur märkligt är det inte att så normala saker som att träffas vänner inne och äta på restaurang har blivit så exotiska? Hoppas att restaurangbesöket utfaller till belåtenhet och att ni inte glömt hur man gör! ;-)

Underbart vackra foton! Blomningen hos dig är verkligen fortfarande fantastisk, och så bra att vädret varit svalt också, så att blomningen finns kvar längre.

Anonymous said...

Yvonne said....
Så härligt att det börjar bli lite mer normalt hos er, just det pratade vi om här hemma, hur det kommer att vara att träffa folk inomhus de första gångerna, när man kommer sluta med munskydd och handskar när man handlar, när man inte kommer att dra sig för att gå på restaurang osv. Många höga hinder som ska övervinnas känns det som.

Hoppas ni får en fin restaurangupplevelse och god mat och dryck.

Så vackert ni fortfarande har där ute, här stannade allt upp när det blev så här kyligt igen, fick ta in mina blommor som hängde i amplar, tror inte de gillar iskyla, snö och hård vind som det är på nätterna och även just nu.

Stor kram från mig och ha en jättefin helg

Annika said...

Elisabeth:
DET är DET!!
HAHA.
Känns som om lite av mitt gamla liv kommer tillbaka ...
Lite, lite.
Precis, det som var normalt för 14 månader sen känns plötsligt som enorma steg!
Komiskt och underbart på samma gång.

Tack, ja visst är det urfint här nu.
Ett litet tag till, sen kommer den mättade grönskan och allt färre träd och buskar står i full blom.
KALLT är det dock, men i nästa vecka 30 grader. Vi hade minusgrader inatt. Upp och ner och ner och upp.
Men ingen snö iaf ;-)

NU önskar jag dig en trevlig helg!!!

Annika said...

Yvonne:
Jamen det är verkligen härligt!!
Det känns som enorma steg till att göra något så normalt som de tre sakerna jag listat.
Att bjuda hem folk? Helt normalt för 14 månader sen. KÄNNS som ett jättesteg nu.
Att gå ut och äta? HELT normalt för 14 men sen. Enormt steg nu.
Åka tunnelbana? Helt normalt för 14 mån sen, jättestort steg idag.
HAHA.
Härligt är det.
Munskydd, alltså jag tror det kommer att ta jättelång tid innan de försvinner. Somliga kommer säkert att använda dem för alltid på affärer och ute.
Jag kommer att sluta med dem när det anses som säkert. Men ännu är det obligatoriskt.

Tack, det ska blir så härligt imorgon att gå ut och äta.
ÅÅÅÅ ser fram emot det.

OCH ja, än är våren helt underbar här.
SÅÅÅÅ vacker.
Men kallt har vi också, minusgrader inatt.
Ingen snö dock.
Men det gör inget, i nästa vecka ska det bli sååå hett.

Yvonne, ha en fin och bra helg!!!
KRAMAR!!

Brysselkakan said...

ÅH! Så mycket nygamla spännande saker du har att se fram emot! Och era frukostar!
Bara att njuta! Och självklart ska du klä dig snyggt! Givet!
Ha en fin helg Annika!

Humlan said...

Oj så mycket som händer hos dig! Jag förstår att du njuter av att få tillbaka lite av ditt normala liv. Det låter härligt att gå ut och äta gott och bli serverad, jag förstår att ni kommer att njuta extra nu när det var så länge sedan sist.
Det låter härligt att få håret fixat också, jag har inte klippt mig på 1½ år och mitt hår är inte bara långt, jag har tappat massor också! MEN nästa vecka får jag min första spruta! Så snart kan man kanske både träffa människor och göra sådant som att fixa håret, det ska bli så skönt!

Även om det har både regnat och snöat denna vecka så är det ändå härlig vår här och buskarna börjar skifta lite i grönt. Jag njuter och är glad att det faktiskt är aprilväder så att det går lite långsamt och man verkligen hinner med! Jag känner av pollen en del, men med den nederbörd som varit senaste tiden och mina mediciner, så är det inte så farligt. Tyvärr är inte min erfarenhet (i min familj) att det blir mindre pollenallergi med åren, men skulle det bli så, så kommer jag inte att klaga! :-)

Ha nu en riktigt skön och trevlig helg, njut av allt det "nya" som ni nu kan göra! Själv ska jag har städdag med grannarna (i snöbyar och hårda vindbyar enligt prognosen) annars blir det lugnt här.

BP said...

Ja, vilken vecka! Det finns nog ingen lyckligare människa än du idag skulle jag gissa. Å att du firar restaurangbesöket med ny frisyr, en god middag med dryck och uppklädd med festkläder förstår jag faktiskt. För har man inte gjort nåt sånt "normalt" på ett år så är det ju nåt riktigt speciellt. Å tänk så mycket pengar ni och alla andra har kunnat spara i över ett år nu. Det blir nog många restaurang-/pubbesök den här sommaren;-)

Du bor i ett paradis, men det har jag ju redan sagt:-)

Ha en härlig kväll!!!

Channal said...

UNDERBART!! Detta har man längtat efter att kunna umgås med vänner hemma. Jag har skrivit upp mig på en väntelista för vaccinering. De kan ringa mig när som helst på kort varsel. Maken är fullvaccinerad och även min yngsta dotter. Vaccineringen har gett resultat. fast det är många som blir smittade är dödligheten låg. Bra att prioritera de äldre. Även UNDERBARA vårbilder från dina trakter!

Ha en fin helg! KRAM Anna

Susjos said...

Vilken härlig helg du har framför dej! Restaurangbesök, frissan och så en date inomhus med svennefrulle, låter ju perfekt!
Ser fram emot att min man snart ska få sin första vaccinspruta, dock om en dryg vecka, men snart så!!!
Ha en toppenhelg!
KRAM

Anonymous said...

Gratulerar till restaurangbesök och träffa vänner hemma! För drygt ett år sedan i början på mars så var det rejält blåsigt till och med för att vara nordväst Skåne, jag arbetade inne på det lokala bankkontoret och det blåste så mycket så att ytterdörren for upp av sig själv gång på gång. Jag och en till låste dörren och satte upp en lapp att kunderna fick ringa på dörrklockan för att komma in. Inte för att det kom speciellt många, det var nästan folktomt på stan, dåligt väder och att vi började förstå att det där med pandemin kanske var allvarligare än vi trodde för två veckor sedan. Hon som jag hjälpte att stänga dörren sa till mig "det här vädret är kanske ett omen för hur allvarligt det kommer bli med pandemin". Jag tyckte det var lite för melodramiskt, men samtidigt trodde jag aldrig att livet skulle ändras så här mycket.

Då har jag ändå gått på lite restauranger under året, där det har känts säkert, jag har klippt håret, men jag har jobbat mycket hemifrån och sedan i oktober på heltid på chefens order, jag har inte gått i affärer speciellt ofta, och sedan i oktober har jag bara varit på vår lokala lilla restaurang, med undantag för när vi köpte valp och var tvungna att resa med övernattning. Vänner har jag mest träffat utomhus och familjeträffarna har varit färre och mindre som kommit. Ju närmare det kommer vaccinering desto striktare blir vi.

Jag gillade förresten ditt inlägg om klädstil, när jag flyttade till Stockholm (från Göteborg) blev jag förvånad över hur enhetligt det var. Var skotskrutiga kjolar moderna, så hade alla tjejer i min ålder det. För någon vinter sedan hade alla stickad mössa med en pälstofs på. En morgon på tvärbanan går det upp för mig att alla kvinnor i vagnen har väskor som det står MK på, jag hade helt missat det märket, aldrig hört talas om det.

Själv är jag inte fokuserad på att följa trender, men nog följer man med på något sätt i alla fall, för man behöver ju nya kläder ibland och det är ungefär samma som finns överallt. För några år sedan råkade vi ut för att komma över på middag till två olika familjer inom loppet av en månad och där de gick runt i vad jag kallar slappekläder. Det var stockholmska övre medelklass familjer, jag vet inte om det var en trend då, men det kändes fel när man själv tagit på sig "gå-bort-kläder".
/Tysta C

Annika said...

Brysselkakan:
En helg som kändes .... någotlunda normal ... UNDERBART!!!
Så härligt attt få känna så.
Hoppas du haft ett finfint veckoslut.

Annika said...

Humlan:
DET är verkligen riktigt skönt.
Just att det normala kommer smygandes tillbaka. Inte dumt. Alls.
Fortfarande med stor försiktighet. Men ändå ...
Snart, snart får du också känna av hur det är när saker och ting börjar bli lite mer normala i livet.
Så skönt.
Låter inte så kul med håravfallet :-(

Du har verkligen haft äkta aprilväder med snö, regn och sol.
Men jag kan tänka mig att det verkligen syns en viss skir grönska hos er nu.
En sådan fin, fin tid på året!!
Men pollen, ja det kan verkligen vara ett sant elände. Usch och fy för den aspekten. Karolina har haft riktigt jobbigt de här dagarna.

Städdagar i grannskapet för dig. HOPPAS det gick bra!!

Kramar!

Annika said...

BP.
Tänk så fint det är då saker och ting iaf börjar kännas lite mer normalt. DET gör det nu och det är ju så härligt, visserligen med stor försiktighet, men ändå.
Det var lika härligt som jag trodde att bli serverad vid bordet, dricka gott och äta supergott.
UNDERBART!!

Tusen tack, BP, det är verkligen en härlig plats att bo på.

Hoppas din helg varit fin!!

Annika said...

Channal:
Ja, nu är faktiskt varenda en jag känner här vaccinerad.
DET är verkligen en milstolpe.
Hoppas det går framtåt hos er också.
Jasså, så vaccineffekten märks hemma?
Tycker mest jag läser om motsatsen :-(
Tycker ni har LIIIIIIITE för många fall för att det kan kallas godkänt.
Men det kanske börjar gå framåt nu? HOPPAS.
På tiden isf.

TACK, ja våren är verkligen i fullgång, nästan på gränsen till sommar.

Kramar!!

Annika said...

Susjos:
JAAA!
Så härligt!!!
Allting.
OCH sprutan närmar sig för din make också. BRA det- Antar att du får ett av de andra vaccinen snart?? Modernas eller Pfizers?
Såg att JJ är med i leken igen.
Bra det.
Kramar!!!

Annika said...

Tysta C:
ÅÅÅÅ, så SYMBOLISKT ändå.
Talande, nästan kusligt.
DET var ju liksom verkligen ett omen på vad som komma skulle.
Vilket år vi har haft, inte klokt.

Jag har också fixat håret, klippte mig i somras och slingade mig, sen i dec igen och så nu.
Men nu har jag vaccin och är inte längre speciellt rädd.
Restaurangbesök har det varit sparsamt med, verkligen.
Du har säkert gått ut mer än vad jag har.
SÅ ni har skaffat valp under året. GULLIGT.
Det gjorde ett grannpar också eftesom de bägge jobbade hemifrån under krisen, nu har den brun labrador.

JA!! Jag känner igen det där med att bli ytterst strikt ju närmare vaccin man kommer. Vi var precis likadana. Jag gjorde inget alls av risk veckorna innan vi visste att vi skulle få första sprutan.
Ville inte utmana ett dugg. Handlade på affären, visst. Men det var allt.
Det finns ett liv bortom vaccinet, HÅLL UT!! Snart har du sprutan.

Tack, kul att du gillade det inlägget.
Alla har vi nog en stil och alla följer vi nog modet vare sig vi vill eller inte. Som du säger, det är ju modekläder som säljs u affärerna.
OCH säkert är det mkt som sker på ett omedvetet plan också.

Sthlm är en verkligt trendig stad. ÅÅÅ ja, jag vet ...
GUD, det märks direkt vad som är på tapeten där. Mer än GBG alltså?
Intressant.
Michael Kors väskorna, ja jösses, jag VET!!!
Minns det väldigt väl.

Lounge wear vet jag har ökat ngt enormt under krisen.
Men jag skulle verkligen också tycka det bore konstigt om man kom hem till middag till ngn som bar sådana då.
Nope.

Hoppas din helg varit bra!!!