Thursday, April 29, 2021

VARMT, Garderobsbyte, Deck Ready, Tips från mig och Jösses.
Hej torsdag!! 
* VARMT!I skrivande stund har vi värmebölja. Det har varit runt 30 grader varmt de senaste dagarna nu. SÅ ja, DET KÄNNS!!
Det är fruktansvärda mängder av pollen i luften likaså. Igår när jag gick förbi en av våra sjöar var det ett tjockt lager pollen på ytan. Det var dessutom vindstilla så det såg nästan ut som olja. 
Bilarna är täckta av segt, gult puder. Alla utemöbler likaså. 
Jag bara tackar och tar emot att den inte längre plågar mig, alltså pollenallergin.
Men gissa om folk är ansatta runt om mig. Inte minst Karolina ute i LA, hon har det jättetufft med sin pollenallergi just nu. 

Nej, vi har inte slagit på vår AC ännu.
Vi väntar med det så länge vi kan. Däremot använder vi fläktar nattetid.
* Byte av garderob. IGÅR bytte jag äntligen mina vinterkläder mot sommarkläder. NU är det dags och även om det kommer svalare dagar framöver så HAR verkligen vinter och höstkläder spelat ut sin roll för denna säsong.HA, knäpp som jag är ser jag redan fram emot att använda höst och vinterkläder igen. Jag tycker de är såååå mycket snyggare än sommarkläder. CALL me nuts, men det är så jag känner.


Nu är garderoben färgglad igen och full av tunnare bomullskläder.
* Deck ready!
Decket är färdigfixat för sommaren likaså.
DET är härligt. Decket blir som ett extrarum under den varma årstiden.
Jag är extremt mysfixerad så jag vill ju att det ska vara superombonat och trevligt därute. 
NU ser jag fram emot att sitta där och dricka en aperol spritz i kvällssolen. Härligt.
Men pollen är det MINSANN i parti och minut därute i skrivande stund.


Nu har jag lyssnat klart på varenda avsnitt av radioprogrammet “Fråga Agnes Wold”.
Har lyssnat under mina rundor på morgnarna, då jag städat och såklart under den tid det tog att byta garderoben. Sånt tar ju sin lilla tid.
Jätteintressanta avsnitt, varenda ett.
Agnes Wold är verkligen en no frills kind a gal. A No nonsense queen.
Hon säger precis vad hon tycker, och det är befriande. Vet inte om jag håller med henne om allt. Men det är kul och SUPERINTRESSANT att lyssna på henne och det hon har att säga. Programmet återkommer i höst igen, YAY!
Men redan nu finns det tio avsnitt att lyssna på. Lyssnade med allra största intresse på avsnittet om klimakteriet, avsnittet om dieter samt det om överdriven städning och rengöring. HAHA.
KUL att lyssna på. Alla är bra och intressanta. SÅ det blir dagens tips till er!

Om du redan lyssnat, så berätta för mig vad du tycker om det hela :-)* MEN jösses …Alltså denna rubrik.
Typiskt Aftonbladet. Undrar vad det står i artikeln egentligen, haha!! GAWD, jag är INTE plus-medlem och kommer inte att bli.
Jag är övertygad om, ÖVERTYGAD, att man tack vare detta reportage kommer att kunna avslöja en psykopat … ELLER INTE!!! 

Men jag tycker det är sådan otroligt braskande rubrik, töntig också.
SUCK!!


  ***Ha en bra torsdag så hörs vi imorgon igen!!

14 comments:

Elisabeth said...

* 30 grader, brukar ni ha sådana temperaturer redan i slutet på april? Varmt är det i alla fall! Här är det kallt som vore det mars. Jaja, inget att göra åt.

* Vinterkläder ÄR snyggare än sommarkläder, det tycker jag också. Fast i Sverige behövs ju sällan speciellt mycket sommarkläder, så jag byter egentligen aldrig garderob. Det enda jag lägger undan på sommaren är mössor, halsdukar och vantar, och så ställer jag undan vinterskorna. Annars har jag mycket samma kläder på sommaren som på vintern. Behovet av tunna kläder är ju minimalt i Sverige... Helt annorlunda hos dig förstås!

* Ditt/ert deck ser så trevligt ut! Förstår att du tycker om att tillbringa tid där.

* Haha, men jaaa, läser man Aftonbladets artikel kan man ju garanterat avslöja en psykopat! Eller inte, som sagt. Själv är jag Meet-trött istället för Zoom-trött. Ibland på nätterna drömmer jag om Meet, att det krånglar på olika sätt, haha, så knäppt egentligen.

Anonymous said...

Yvonne said......
I mina öron låter värmebölja med runt 30 grader som en dröm, här är det inget slut på kylan verkar det som. Allt som växer har ju satts på paus och nu behövs solen och värmen för att få dem att växa. Mina rabarber var på så god väg, men nu händer absolut ingenting, tyvärr.

Pollen har jag inget besvär av mer än av allt det gula på nytvättade fönster, bord och stolar där ute.

Byte av garderob här hemma blir mest att packa ner mössor, vantar, sockar och tjocka jackor. I Spanien har vi mest sommarkläder och några tjockare plagg, nästan ombytta roller mot för här hemma, ha, ha.

Så mysigt du har gjort på er uteplats, är lyktorna "solfångare" eller använder du vanliga värmeljus?

Anges Wold har jag hört på TV nu i samband med pandemin, hon är rak och bra och säger och står för det hon tycker.

Vad gäller Aftonbladet så är ju snart allt låst att läsa och dyrt som bara den att vara pluskund. Förr tyckte jag de var mer sansade än Expressen, men nu är det samma skrot och korn. Framför allt nu under pandemin har man märkt att de också kör med töntiga, braskande rubriker och skrämselrubriker.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram.

Brysselkakan said...

Inga +30 här inte! Men kanske +13 i helgen, vi får väl se!

Och björkpollen-halterna ska bli höga sas det på tv i går... lär flyga bort när T sätter igång att nysa.

Vet inte om jag ens ser fram emot sommarkläder... vet att jag lagt på mig några kilon i vinter och anar att det mesta kommer kännas trångt... Helt mitt eget fel men orkar liksom inte bry mig.

Agnes... ja, hon skapar rubriker. Hon uttalar sig om både det ena och det andra och har ibland lite dålig koll plus att hon låter rätt okunnig till och från. Hon är ju forskare inom bakterier man plötsligt pratar hon om virus. Har lite svårt för henna, faktiskt. Men avsnitt om klimakteriet låter ju intressant.

Läste i ditt inlägg från igår att mycket börjar återgå till normalt hos er, det låter ju toppen! Men tänker som du gör; vi lär få leva med detta virus på ett eller annat sätt långt tid framöver.

Monica said...

Så fint ni fått på decket, härligt och att nu kunna sitta ute i allt det vackra. Och skönt om du inte lider av pollen mer än på möblerna, vårt kommer senare med allt det gula och nu påminns jag om "näsorna", men är ju igång annars här med redan för allergiker, är verkligen en plåga och att läkemedel ger sån trötthet och biverkningar så många berättar så tufft de har att orka stressa som vanligt på jobbet. Eller vara föreläsare och hosta och nysa i dessa tider som är ändå.

Övrigt instämmer jag helt med Brysselkakan om Agnes och kunde tillägga en del men avstår och då kan hon ju vara bra på andra områden hon verkligen kan och vet och berättade ofta förr så svårt det var att vara kvinna i konkurrensen. Hon gillar att prata i alla fall:-)

Ha det så fint i helgen Annika och trevligt på alla sätt. Vi har sett till att ha fullt upp så jag knappt hinner titta i mobilen. Så skönt det går mot vår nu och slippa frysa, fast idag är det kyligt igen.

Annika said...

Elisabeth:
DET händer ibland, det är en nyckig månad här, april.
Det går UPP och ner, hela tiden.
Det är inget ovanligt, men det är inte speciellt skönt när det slår till som det gjort nu.
Vi var tvungna att slå på ACn i morse. VI stod inte ut.

JAPP, när jag lade undan mina vinterpaltor saknade jag dem direkt, haha. Tänkte, ååååå jag längtar till oktober då jag får ta fram er igen. HAHAHA!!!
Sant, vi har ju lite olika klimat. När jag åker hem måste jag alltid packa lite för kyla också, så jag får gräva lite i vintergarderoben då och plocka fram ffa koftor.
ETT så bra PLAGG!!!

TACK, ja jag gillar decket, och täppan. Så fina sommaruterum. För varmt att sitta där häromkvällen då P och jag skulle äta middag. INTE KLOKT. REDAN!!

HAHA, AB alltså ... och deras rubriker. SÅÅÅÅ komiskt.
FÖ, guuuuuud vad jag fattar att du är ZOOM och MEET-trött. USCH vad trist det är. DET blir väl ändå ett plus sen när skiten är över att slippa det.

Annika said...

Yvonne:
HAHA, ja det kan jag förstå. I vanliga fall kanske du hade varit i Spanien nu också och fått just dessa temperaturer?
Jag vet att ni har det kallt och dävet därhemma. MEN det måste ju ändras snart. Snart maj!!!
HOPPAS på lite värme hos er. Som du säger, då fort det är kyla hejdas ju blomning etc. MEN du har nog en mkt vacker maj att se fram emot.

TUR för oss att vi slipper pollenallergi, Yvonne :-)


KAN tro att du har en hel uppsättning av sommarkläder i Spanien. Men ja, det är ju liten annat i Sverige. Snart hoppas jag dock att du ska kunna ta fram dem där också.

TACK!!! Kul att du gillar mitt deck.
De är för värmeljus, men jag har tänkt skaffa solfångare också då jag tycker de lyser så vackert. Ska absolut införskaffa några fina.

Agnes Wold är cool. Absolut en no nonsense kvinna. Säger precis som det är utan att tveka.
Ibland håller jag inte med henne, ibland nickar jag totalt.
Bra podd!!

AB, ja nästan allt är låst där. Nope, inte chans att jag blir pluskund där heller.
Deras rubriker har varit vidriga under pandemin. Samma med Expressen.
PUST!!!

DU med, ha en rikigt fin och bra torsdag.

Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
13 i helgen och sol blir BRA!! Då kan du säkert hitta en solig plats i lä.
Mysigt.
Jag tycker det blir väl varmt här väl fort.

ÅÅÅ jag hade jätteproblem med björken då jag bodde i Sverige. GUD sådan hösnuva jag fick av den. Stackars T!! Hoppas han har bra medicin.


FATTAR vad du menar om AW, absolut. Hon är verkligen säker på det hon säger. Det är inte alltid jag håller med henne, ska du veta.
Men det är KUL att höra henne, och underhållande. Klimakteriet ja ... hon hade bara en sak att säga där. OCH det var om vallningar. Allt annat är nonsens. Lyssna, hihi!!!

Så är det, visserligen börjar saker och ting normaliseras. MEN jag tror det kommer att ta åratal innan saker och ring återhämtat sig. OCH mkt är nog här för att stanna.
NU hoppas jag att DU och alla andra hemma ska börja gå vandringen mot en mer normal tillvaro också.

Annika said...

Monica:
TACK Monica! TACK!!
Får torka av alla ytor ute om vi sitter ute. De är tjocka med pollen.
OCH på kvällarna har det varit för varmt att sitta där och äta middag de senaste dagarna. Inte klokt egentligen, så här tidigt.
MEN denna bölja kommer ju inte att hålla i sig förstås. Men ändå ...
DET är på g hos er också, minsann. Som du säger, medicinerna ger trötthet. Minns det från när jag brukade ta dem. Jag är såååå tacksam över att jag numera slipper eländet.

AW, jag hör vad ni säger. Somligt håller jag med henne om, somligt inte.
Lyssna lite på henne och se vad du tycker hihi!!
Jag lyssnade på varenda ett, underhållande och lite kul allting allt.
SKULLE gärna höra mer om vad du tycker hihi,

Ja, njut av rubbet nu. Även om ni har det kallt så är det iaf en fin och vacker tid ni är i nu. OCH vackrare blir den!!

HA en toppenhelg!!!

Channal said...

Jag gillar Agnes men jag har inte lyssnat på hennes podd. Har något att se fram emot. Vill också ha värme! Men o andra sidan får jag suga på våren länge. Nu har björkarna fått musöron. Det värsta är att nätterna är kalla. Längtar till min sommargarderob. Men inte 30 grader tack! Inte än. Ni har det så fint på er uteplats! Du får sätta dig där och njuta av en svalkande drink. Imorgon valborgsmässoafton utan eld! Blir säkert något på TV som i fjol.

KRAM Anna

Annika said...

Channal:
Ja, hon säger iaf vad hon tycker. Underhållande att lyssna på. Håller absolut inte med henne om allt hon säger. MEN jag tyckte mkt om det här programmet.
DU får suga på våren länge sen, såååå sant.
Tusen tack, gillar verkligen mitt deck. Imorgon ska det bli mkt svalare, men det gör inget, haha.
Precis, valborg blir det väl inte så mkt med tänker jag.
Kramar!!

BP said...

Absolut ÄLSKAR ert trädäck! Så ombonat och supermysigt där är med möblerna och det fina utsmyckningarna. Succé skulle jag säga. Det där med pollen är ju inte så roligt, speciellt inte på glasbord, men det är ju bara under några dagar som tur är. Även vi har den gula geggan på balkongen och det gäller att hålla fönster och dörrar stängda, annars är hela lägenheten gul

Agnes Wold har jag bara sett i intervjuer om C-19, men den kvinnan är helt i min smak. Hon är totalt osvensk om man säger så. Hon går rakt på sak, varken du gillar det eller inte.

Annika said...

BP:
TACK!!! Gud vad glad jag blir när du skriver så!!
Mysfaktorn är a och o därute. Alltid.
Pollen råder där får fullt nu. MEN jag klarar det numera, så skönt.
Jag vet, det är äckligt med den gula geggan. Ngn frågade om jag hänger tvätt ute, haha. DET skulle inte gå!!

AW är osvensk. HELT klart. Hon säger vad hon tycker. Är inte rädd för ngt alls.
Coolt.
Även om jag inte håller med om allt hon säger.

Humlan said...

Vilken värmebölja ni har! Jag är glad att det inte har slagit om så här utan våren smyger försiktigt fram, med minusgrader på nätterna men en sol som värmer om du lyckas hitta en vindskyddad plats på eftermiddagen. Jag byter inte hela garderoben när vi byter årstid, men lite anpassad efter temperaturen är den ju och än så länge har det inte funnits något behov av att plocka fram några tunnare kläder här.

Ert deck är verkligen fint och inbjudande! Det ser verkligen ut som ett ställe där man vill vara, jag förstår att ni använder det mycket under sommaren. Trevligt och inbjudande och med en massa grönska runtomkring. Naturligtvis finns den en fin uggla som hänger där också, jättefin!

Ja, AW är rolig att lyssna på, men tyvärr så påstås hon uttala sig om saker som hon tydligen inte vet så mycket om också, och det är ju inte bra när en människa som får så mycket medieutrymme sprider osanningar och missuppfattningar. Men underhållande är hon helt klart och det låter vettigt det hon säger när man själv inte är insatt i sakerna.

Ja de där rubrikerna på Aftonbladet och Expressen ... om jag någon gång har läst en sådan artikel, så har det mest varit svammel och vaga beskrivningar. Jag har inte heller deras betaltjänster, men brukar le lite åt att de försöker locka folk att gå med genom alla dessa rubriker.

I dag har jag varit och tagit första vaccinsprutan! Om deras tidsplan stämmer så ska jag vara färdigvaccinerad i juni. Det ska bli SÅ skönt! Visserligen kommer ju restriktionerna gälla mig fortfarande, jag får ju fortfarande inte umgås med fler än någon enstaka som finns i min "bubbla", men eftersom de flesta verkar ha tröttnat på att följa de få regler vi har så blir det skönt att få ett skydd.

Hoppas du har haft en bra dag, här är det midnatt nu och dags att försöka sova.
Kramar!

Annika said...

Humlan:
JAA, det är helt sanslöst.
Idag är det bara runt 18, imorrn ska det bli 20, men sen är det dags igen för en ny drabbning.
DET behöver inte bli 30 grader varmt i april. DET är helt onödigt, haha.
Ja, ni har visserligen kallt, men som du skrev på inta, det är vår ändå med blommande träd etc.
Hellre har jag det så än en chockvåg av värme som vi har haft. OCH kommer att få. Det är juliväder.
Nej, jag tror inte att jag bytte hela garderoben då jag bodde i Sverige under höst och vår. Så jag förstår dig fullkomligt.

TACK Humlan.
ÄLSKAR däcket och framsidan.
Decket mkt mer privat. och med kvällssol. DET kan visserligen vara ett minus, men.
Härligt ändå.
Japp, det finns ett par ugglor därute, hihi!!

SÅÅÅÅ sant det du skriver om AW.
Jag gillar somligt hon säger, men förstår ju att hon inte kan vara så tvärsäkert rätt i allt hon säger.
Men det är kul att lyssna på henne.
Somligt har hon rätt i och annat säkert grundfel.

HAHA, jag VEEET .... jösses, ABs och Expressens rubriker alltså.
SOM du säger, de gånger man läst har det bara varit vagt och såå allmängiltigt. Komiskt.
Nej, jag kommer inte att bli pluskund, inte en chans.


GRATTIS!!!
GRATTIS!!
Blev det Pfizer eller Moderna?
UNDERBART!!
Jag var genuint lycklig, speciellt efter spruta 1. Jösses vad det KÄNDES fint.

Trist det där att folk inte orkar följa reglerna. USCH.
MEn nu har du fått ett bra skydd, men klart du ska det lugnt med allt fram tills att spruta 2 getts och sen en vecka efter den också. MEN SEN!!!!

Hoppas du inte får biverkningar och sånt. MEN de går över.
KRAMAR!!!!