Friday, April 30, 2021

Skulle du kunna tänka dig ..?

Godmorgon på självaste Valborgsmässoafton!Valborg idag. En dag jag inte kan säga att jag direkt saknar. Den står inte på någon sentimental saknarlista, vilket många andra svenska helgdagar gör med luciadagen som saknardagen nummer ett. Men, jag hoppas att ni alla ska få en riktigt fin och trevlig Valborg!
Jag antar att det inte blir eldar och fyrverkerier på grund av den vidriga pandemin. Ni får fira på så gott ni kan med egna (kanske) små eldar och lite god mat.
OCH imorgon är det MAJ!!!
Maj som är den vackraste månaden på hela året i Sverige. Åtminstone tyckte jag det då jag bodde i Stockholm.
Min april i Washington DC är lika ljuvlig som er maj! Maj här hos mig är en månad som balanserar helt och hållet på gränsen till att bli sommar. Det mesta har blommat över, grönskan mättas.Idag tänkte jag att vi skulle ta oss en titt på ett ganska unikt bostadsområde vi har här i Reston. Jag har visat er bilder därifrån förr, det vet jag.
Men, varje gång jag lägger upp bilder från det här området på Instagram får jag kommentarer om det. Folk är nyfikna på det, helt enkelt.
Nyfikna därför att området i sig är helt unikt.Jag talar om The Wharf som ligger på en ganska hög punkt ovanför Lake Audubon. 
Det lär vara den högsta punkten i hela Reston. MEN det kan jag inte gå i god för, har dock läst det. 
The Wharf består av radhus som samtliga är byggda runt två konstgjorda dammar. Alla som bor i det här området har sina uteplatser och verandor med utsikt över någon av dessa bägge dammar.
PÅ framsidan har de garage och ganska smala gångar.
Kort sagt, det är helt och håller byggt för att man ska maximera utelivet mot dammarna. De har inga uteplatser alls på sina framsidor.Läste dock att det finns inplanterad fisk här, men jag kan inte tänka mig att någon kommer sig för att fiska från sina deck. Inte heller tror jag att någon får lust att bada här. MEN det vet jag inte heller, förstås. DET har säkert hänt att någon simmat där, säkerligen har iallafall barn plaskat i de där dammarna.
Jag vet att man ibland på vintern åker skridskor på dessa dammar. Mysigt.


NEJ, det skulle jag inte.
Jag ser mest nackdelar med att bo där även om det är överCOOLT område.
Bor du där så bor du som på en bricka helt och hållet. 
ALLA ser dig så fort du går ut på din uteplats. De ser om du har besök, de ser när du solar, de ser när du äter, de ser när grillar … OCH framförallt, de HÖR dig!!
Även att sitta ute och prata med någon i normal samtalston en lugn sommarkväll måste få det att eka längs varenda huslänga. Eller om man ordnar en fest där, jag menar det måste ju störa varenda en som bor längs dammen. ALLA hör, och alla ser. SÅ jobbigt.
Ja, det är superballt område, men jag är alltför introvert och privat för att vilja bo så. Jag skulle inte klara av det där bricklivet.
Jag vill kunna sitta i lugn och ro på min uteplats utan att folk ser mig. PÅ framsidan kan folk se mig då jag sitter där md mitt kaffe på morgonen, men absolut inte på det sätt som någon skulle se mig om jag bodde på The Wharf. Inte ens i närheten. 


DET är lätt att bli svag i benen när man ser det här ... MEN nej ...SÅ, nu har jag visat er The Wharf.
Både fram och baksidan.
Vad tycker du?
Skulle du vilja bo så?
Eller ser du, precis som jag, mest nackdelar? Med detta önskar jag dig en JÄTTEFIN Valborg och Första Maj!!

29 comments:

Anonymous said...

Intressant, väcker mest praktiska frågor hos mig. Vem sköter dammarna, vattnet måste väl cirkulera, kan tänka mig att det annars skulle börja lukta. Är där mycket myggor? Vem är det som bor där, om jag hade små barn skulle jag vara livrädd för drunkningsolyckor. Jag förstår inte heller tjusningen med att bo på en "bricka". När jag är ute o promenerar i något av våra nya bostadsområden här i Österbotten, förundras jag också över dagens hustrend, med jättestora panorama-fönster från golv till tak. Men i o m att husen står så tätt, är det total insyn och de som bor där får ändå leva med nedfällda persienner för att få något privatliv. Tacka vet jag enskildheten på landet :-) Annah

Eva i Dalarna said...

Jamen detsamma till dig Annika, ha en fin Valborg och Första maj. Jag är ledig denna valborgsmässoafton, det har inte hänt ofta de senaste åren kan jag säga, så här ska firas. Stor brasa och cirka 55 personer inbjudna....äh jag hittar på förstås! Ledig är jag men brasan blir tända ljus och det blir 3 personer, jag och de jag bor med alltså. God mat ska maken laga och med efterrätt dagen till ära.
Sååå härligt med maj som ligger framför oss, dock ingen värmebölja här direkt, men det kommer väl!

Anonymous said...

Yvonne said.....
Läckra hus, men ställer mig också frågan om stillastående vatten eller ej, luktar ju förfärligt om det är stillastående en längre tid. Skulle inte heller vilja bo där med småbarn även om det säkert inte är så djupt där, men är olyckan framme så huuuu. Framsidan ser ju lite tråkigare ut, men jag förstår det är härligt att promenera där, upptäcker säkert något nytt varje gång. Vi bor ju också i radhus med 2 uteplatser, en mot vår gränd med hus mittemot men på solsidan finns inte ett enda hus, bara gångvägar och lite "skog" och det är sååå skönt. Förråd mellan grannarna så vill man prata med dem får man gå ut på gräsmattan vilket också är skönt.

Valborg, ja många år sen vi var vid någon brasa och det blir ju ingen brasa i år heller. Vi har i stort sett varje år varit bjudna till grannar på middag, dock inte förra året eller i år, i år beroende på att ingen av oss är fullsprutade än, så vi tar igen allt vi förlorat när alla är vaccinerade.

Ha en fin fredag/valborg och en fin helg säger jag och skickar en stor kram.

Humlan said...

Jag håller helt med dig, det är fint att titta på och härlig grönska på dina bilder, men inte skulle jag vilja bo där och sitta på en scen så fort man satt på uteplatsen och veta att man både syns och hörs. Dessutom vill jag inte se och höra så mycket av mina grannars liv heller! :-)

Jag misstänker att alla brasor är inställda här och jag vet att Uppsala är avspärrat och alla evenemang där är inställda. Dessutom är det inte ett väder som gör att man längtar ut till kvällen, de flesta kurar nog inomhus utan att sakna brasan. Jag ska som vanligt vara själv och jag har inga planer för i kväll eller helgen, men det finns alltid saker att göra, bara att välja beroende på lust och ork. I dag blir det nog lite extra lugnt, jag är trött och frusen men vet inte om det beror på sprutan eller på att jag knappt har sovit i natt, men böcker finns ju alltid om man inte orkar göra något annat. :-)

Jag lärde mig i morse att orsaken till att vi har det så kallt just nu är att det ligger en Grönlandsblockering och skickar ner isvindar över oss. Den kan ligga där i dagar eller veckor, ingen kan säga hur länge det blir kvar. Just nu ser det fortsatt kallt ut de två första veckorna i maj, sedan får vi väl se.
Vem var det som sa att hon gillade en sval och utdragen vår? Där fick jag! ;-)

Jag hoppas att du får en skön helg, njut av ert deck och ert fina väder!
Stora Kramar!

Annika said...

Annah:
Hej, tror du är ny. Välkommen!!!
Dammarna sköts om av något bolag som villaföreningen använder sig av. De är alltid fina, alltid fräscha. Har aldrig känt ngn lukt där. Skulle säga att de sköts perfekt.
Insekter och mygg? BRA fråga. VET inte. Men jag kan tänka mig att de HAR problem med ffa mygg. Tyvärr känner jag ingen som bor där, annars hade jag frågat.
Absolut, håller med, det är absolut ingen plats för den som har småbarn. JAG skulle också vara livrädd. Barn älskar ju vatten.
Nej, du är som jag, vill inte leva brickliv. Inte en chans.
Mysigt med livet på landet i Österbotten. Jag skulle själv kunna tänka mig att flytta till skären ett år :)
Varmt välkommen tillbaka!!

Annika said...

Eva:
Skönt med ledighet!
YAY!
Och så en fin valborg och Första Maj på det. INTE dumt!!
NJUUUT av er fina lilla fest!!
HAHA, 55 personer ...det hade varit ngt det. NÄSTA år kanske!!
ha det toppen!!!!
Själv får jag väl tända ljus ikväll och sjunga Vintern RA...
;)

Annika said...

Yvonne:
Det är läckert.
Vattnet är inte helt stillastående tack vare otaliga små fontäner och bäckar och sånt som rinner til, och jag ngn firma sköter dessa dammar minutiöst. ALDRIG har jag sett dem ofräscha, och aldrig har jag ngnsin känt ngn lukt från dem.
NEJ, inte heller jag skulle vilja bo där med småbarn. HUALIGEN, vilken skräck. OCH inte har de stora ytor att leka på.
Skulle tro att de flesta som bor där är medelålders med barn i övre skolåldern eller sådana i min ålder.
Tycker det låter som om du bor ungefär som jag. Har ju sett din fina utsikt över parkvägar och parken.
Fint.
Allså, jag kräver verkligen privatliv och vill inte synas då jag sitter ute på min baksida. På framsidan är det en annan sak. Men de som ser mig där ser mig ju inte som folk skulle se mig på The Wharf.
Undrar om de saknar att inte ha ngn uteplats på framsidan? DET skulle jag göra.

EXAKT, ta igen allt ni missar när ni är helvaccinerade. DET är så värt att vänta.

Ha en superfin helg.
Stora, stora kramar från mig!!!

Annika said...

Humlan:
EXAKT, vi tycker precis lika!!!!
När jag går förbi i arla morgonstund är det alltid så stilla och porlande. Man hör fontäner och bäckar. Det är allt. Ngn enstaka sitter på sitt deck och läser tidningen och dricker kaffe. Ser skönt ut.
MEN sen tänker man på allt det anda, tänk en sommarkväll. HU, jag ryser.
Om ngn har fest och skrålar ... jamen hjälp!! Eller bara har vänner som sitter ute och snackar. ALLT hörs.
NEJ tack, NEJ!!
Ballt område, men inget för mig.

Låter som en skön valborg, Humlan.
Den dagen har aldrig betytt mkt för mig heller.
OCH jag kan tänka mig att det blir LUGNT också.
KLOKT att man ställt in. KLOKT!!
Skönt med en bok.

Du har säkerligen biverkningar av sprutan. Jag var SÅÅÅÅ förfärligt trött efter sprutan. Efter bägge doserna.
Men det gick över på 24 h.
DOCK, seeeeg som kola var jag. JAG är glad att jag inte hade några planer de bägge fredagarna som följde efter mina sprutor.

HAHA, ja där fick du ;-)
Men, jag hoppas blockerandet släpper snart så att det strömmar lite värme över Skandinavien.
Hörde ngn som sa att det ska bli en upprepning av sommaren 2018 vädermässigt i Norden.
GULP!!!


Kramar och trevlig helg!!

Humlan said...

Du har rätt, seeeeg som kola är en bra beskrivning på mig i dag! Men det är helt OK, jag har inget emot att tillbringa dagen vid datorn eller i soffan med en bok och låta immunsystemet starta upp ordentligt i kroppen. Denna trötthet går ju över.
Det var Pfizer jag fick och jag får ta den andra om 6-9 veckor.

Jag hoppas innerligt att det inte blir en sommar som 2018!! Det var alldeles för hett för mig, men det är ju ingen som kan säga något säkert om det så här långt i förväg, så vi kan ju bara vänta och se.

Kram!

Annika said...

Humlan:
DET var det jobbigaste av allt. SEEEEGHETEN!! Jag var så glad att jag inte hade några planer alls efter mina sprutor.
Hade ont i nacken också, och efter första sprutan fick jag halsont och snuva + nackvärk. Nackvärk av ännu värre sort efter andra. MEN tröttheten var det jobbigaste.
DOCK, på lördagen var den borta. Hoppas detsamma gäller för dig.
Grattis till Pfizer!! Härligt!!

Jag vill absolut inte ha en repris på sommaren 18 i Sverige.
En plåga ju!!!
Nä, det finns ingen som kan spå väder så långt i förväg. Inte en chans.

Kramen!!

bettan said...

Instämmer helt med dig. Skulle aldrig i livet vilja bo så utsatt (det räcker gott och väl med hur jag bor), som på en estrad så fort man går ut. Avskyr "dö-snackandet" med människor när jag inte själv har lust. För att inte tala om alla ljud man inte kan undkomma.
Däremot jag tycker det var väldigt trevligt att få mig en rundtur. Området är ju ändå häftigt på nåt vis. Älskar dina beskrivande foton.
Jag hade dock aldrig haft en lugn stund om jag bodde där som barnfamilj. Så många ställen för drunkningstillbud.
Så nej, inget för mig.

Jag har två altaner/uteplatser. En åt öster och en åt sydväst. Den ena är tyvärr utsatt av förbipasserande. Jobbigast på seneftermiddag när en del barn är utomhus är de kommit hem från skola/förskola. Väldigt mycket ljud då, om man säger så. Har hänt jag använt öronproppar.

Har haft otur då jag kommenterat några av dina inlägg bakåt i tiden. Så irriterande och retligt när det inte gått att publicera utan till slut bara försvinner.
Vi får se hur det går med denna kommentar+

Önskar dig en fin helg.
KRAMAR!!

Erica said...

Jag ska flytta dit och ställa till med Surströmmingskalas på min uteplats, haha ;-D ;-D
Nej, skämt åsido så tror jag att jag är på samma linje som du; ögongodis, men inget ställe jag skulle vilja bo på. Jag som tycker svenska radhus står för nära varandra...
Skulle nog i så fall hellre satsa på en villa direkt.
Eller ännu bättre; ett hus på landet.
Någonstans där man kan gå ut på gården i bara underkläderna, typ :-)

För övrigt verkar The Wharf vara ett väldigt vackert - och fotovänligt - område. Bortsett från husen, som inte riktigt var min stil.
Trots intimiteten med grannarna kan jag tänka mig att det blir ett visst mått av lugn ändå, tack vare vattnet. Vatten är ju oftast så rofyllt, speciellt när det är spegelblankt på det där sättet.


Valborgsplaner har jag inga alls. Har inte firat Valborgs sedan jag var liten, då när vi alltid hade årets husvagnspremiär tillsammans med ett kompisgäng bestående av ett gäng familjer.
Har jobbat en helt vanlig arbetsdag idag. Vi har ju ingen förkortad arbetstid dag-före-röd-dag. Så en helt vanlig fredag bara.


Hoppas du får en riktigt fin helg!
Kramar /Erica

Brysselkakan said...

Kul att vi fick kika in i det området! Har ju sett glimtar av det tidigare i dina bilder.
Ser man till arkitekturen är de husen väldigt annorlunda för att vara i USA, gillar dem faktiskt men bo där... Antar att det finns bättre och sämre delar, mer avskilda än andra och då kanske men annars; nej!

Vore kul att få se dem inifrån, kanske i en annons om något är till salu!
Vet du om de är dyrare än hus runt omkring?

Här blir det en vanlig fredag, Valborg har vi nog aldrig firat!

BP said...

Spontant tänkte jag: "där bor det nog inga fattiga". Tycker att området är väldigt vackert. Men sedan är jag ju lat och skulle inte vilja bo i hus på grund av alltför mycket jobb. Åt andra sidan skulle du inte vilja bo i nybyggda lägenheter i Sverige heller. Om du tycker att husen i The Wharf är "trångbodda", så är det ingenting jämfört med skokartongerna här. Och här finns det inga dammar...

Det skulle vara skoj att se hur ni bor - i jämförelse alltså. Att ni har världens ballaste trädäck har jag ju sett, men ligger ert hus också nära sjön? Hur är ert hus byggt - utifrån alltså?

Elisabeth said...

Snyggt område, visst, men jag håller med dig; det finns fler nackdelar än fördelar, framförallt just detta med att man syns så bra. Dessutom skulle jag oroa mig för översvämningar... Nej tack, inget för mig, även om det är ett spännande område.

Valborg betyder inte något speciellt för mig heller. Några av de år jag bodde i Göteborg tittade jag på Chalmerskortegen, men sedan tröttnade jag på att trängas med folk (även före Corona ;-)) och lade ner det där med Chalmerskortegen.

Susjos said...

Nej, jag håller med dig, fint att titta på ,men bo där så nära varandra, nej tack. Din terrass däremot, såååå mysig!

Svar: Tack för alla fina ord i min blogg, min arbetsplats är verkligen inte att leka med...full fart och det är oftast för mycket än för lite att göra!

Må så gott!
Stor KRAM!

Elisabeth said...

Glömde kommentera katten! Det ser ut som att hen undrar vem du är och vad du egentligen gör där. ;-)

Bloggblad said...

Kanske roligare att besöka än att bo där?
Valborg gillar jag skarpt! Saknar brasa, verkligen. Kravlös helgdagsafton, inte en massa ståhej före. Vi har firat med våra studentkompisar i över femtio år, inte varenda pga diverse orsaker, men de flesta. Saknar det jättemycket.

Channal said...

Det är kul när arkitekter får lite fria händer. Ser läckert ut. Men de bor väldigt nära varandra. Ser trångt ut. Kan tänka mig att myggen trivs där om det blir varmt o fuktigt. Gillar space...

KRAM Anna

Annika said...

Bettan:
JAPP, håller SÅÅÅÅÅ med dig.
INTE jag heller. Tror det är lätt att falla för det och sen komma på att ,fasiken det här är nära grannen ...
Området i sig är bortom coolt och såååå annorlunda. ÄLSKAR att gå där. OCH det är alltid lugnt, lugnt lugnt. MEN gissa hur det är en varm sommarkväll. GAAHH!!
Nej tack, och sen då bara ha denna utsikt mot grannar och en damm. NÄPP.
Du har som jag, öst och väst.
DET gillar jag. Du ser nog fler människor än jag som går förbi, jag bor liksom en bit bort från trottoaren så ingen går förbi utanför förutom min närmaste granne.
På baksidan är det ingen som ser oss.
DAMN, så du måste använda öronproppar för skrikiga barn på em. Jobbigt.
MEN jag fattar alltså, inga kan väl låta mer än barn, haha.

USCH för kommentarsstrul.
SÅÅ tråkigt.
Men bra att det här gick bra.

KRAMAR!!

Annika said...

Erica:
HAHA!!
JAAA!!! Tänk dig en surströmmingsskiva där när grannarna bredvid grillar. KOMISKT!!!

EXAKT här kan du INTE gå ut i underkläderna för aldrig det!!
ALLA skulle se dig!!
Nä, inte min grej, men ögongodis ÄR det!!!
Det är riktigt kul att spana in det här området.

Tror säkert det är fint att bo där på många sätt, det enda jag inte gillar är just att alla ser alla. Men som du säger, vatten ger ett lugn. OCH det är ett lugn område, iaf på morgonen, hehe.
På kvällen? Vette 17 ...

Nä Valborg är väl en sådan dag som många inte bryr sig om alls.
MYSIGT då du var liten dock :-)
KRAMAR!!

Annika said...

Brysselkakan:
TACK!! Superkul att visa eftersom det är så unikt.
Precis som du säger, det finns ju mer eller mindre privata bryggor där. Bor man inne i vik är man kanske den enda där.
Ja, husen lär vara byggda i New England fishermen style, läste jag.

Hittade en bostadsannons på youtube, en drönare som flyger över. Ska visa den på torsdag, då visar de även hur huset som säljs ser ut inuti.
Just nu tror ja inget alls är till salu där. Det är sällan det är det, så folk trivs förmodligen rätt bra.

Valborg verkar vara en antingen eller dag!
Hoppas helgen var fin!!

Annika said...

BP:
SÅ är det, det kan jag nog lova dig ;-)
Tycker inte de är trångbodda per se. Deras radhus är större än det jag bor, lätt.
Men, jag gillar inte det där bricklivet, att alla ser alla.
Så är det inte där jag bor, och jag bor i radhus, men på ett helt annat sätt, har golfbana på baksidan, inga grannar som kan se mig övh om de inte går nedanför och det gör ngn högst sällan.
På framsidan är det min täppa och en stor allmänning och trädgård. Så jag ser ju folk, och de ser mig. Men absolut inte alls på det sätt man ser ngn i The Wharf.
Radhus både här och i Sverige kan ju ligga så att alla ser alla. MEN tycker ofta de är designade på rätt bra sätt, trots allt. Med The Wharf har jag mest problem med att man inte alls har ngn framsida heller. DET vill man ju gärna ha om nu råkar bo i radhus, haha. Iallfall jag.
Mitt hus ligger inte nära ngn av sjöarna. Utan vid en golfbana. ÖNKAR mig dock sjöutsikt, men inte i The Wharfs anda. Inte alls.
HIHI!!
Hoppas att helgen varit skön!!

Annika said...

Elisabeth:
Området är så enormt läckert!!! Unikt och underbart att strosa i.
Men nej, vill inte bo där!!
Vet att dessa hus inte har källare, antar att det beror på just vattnet och ev översvämning.
Exakt, Valborg lite överreklamerad KUL om man är student, och vackra sånger.
Men resten ... eeehhh ... nej ...

KATTEN ja, håller MED. Precis så ser hen ut, väldigt "vad gör DU här?"
:-D

Annika said...

Susjos:
Precis, supermysig att titta på, men att bo. NEJ!!!
Och tack, älskar mitt deck!!!

DU har tufft på jobbet, och härligt och skitjobbigt.
Men aldrig tråkigt förstår jag.
Kramar!!

Annika said...

Bloggblad:
Älskar att gå där, kolla in växter och vatten och folks verandor. SÅ kul!
Men nej, bo där vill jag icke.
MYSIGT att du känner så för valborg som du gör.
OCH vilka fina traditioner ni har, hoppas ni kan fira som ni brukar nästa år!!

Annika said...

Channal:
Superläckert område, men för tätt.
Inte min grej.
VILL också ha mer rum!!
Kramar!!

Från Glam till Damm said...

Hej,

Väldigt fint och unikt och jag förstår tanken bakom, men för min del lite för nära inpå och som du skriver så är man ju som på display på en tray såfort man rör sig i området. Jag bodde i ett radhusomräde i Mora en väldigt kort period och trivdes aldrig riktigt 100% , bl.a. av den anledning att man ständigt var påpassad av närgångna grannar som man fick lov att vara trevlig mot. I bland orkar man inte helt enkelt och vill bara vara ifred.

Ha en fin dag!

Kramen, Anneli

Annika said...

Anneli:
KUL och unikt område.
MEN nej, nej tack.
Brickliv är inget för mig.
OCH att alltid köra dösnack med grannar.
För så måste det bli om man bor sådär o har uteplatserna åt samma håll.

Jag bor i radhus själv, men av annat slag.
Ingen ser mig på min uteplats. Jag ser bara andra om jag tittar över räcket, men ingen ser oss. DET är det bästa av allt.
På framsidan syns jag, men det är som en stor allmänning och ingen ser mig på nära håll, bara att jag sitter där.

På The Wharf är det så annorlunda.
Hålelr med, ibland vill man bara vara ifred.

KRAMAR!!!