Thursday, April 22, 2021

Roligt, Störd än idag, Veckans Chorizo, Arborister och Rättvisan vann!
Hej och godmorgon torsdagsmänniskor!!* Roligt!


Kul att så många av er uppskattade gårdagens inlägg om kläder och stil.
SOM alltid är det så roligt att läsa era kommentarer och hur ni ser på detta med trender. TACK till alla som skrev.
Ett kul ämne är det. Kläder har vi alla på oss, och viss stil kör vi med också. Ja, vare sig vi vill eller inte. Tack för tyck och tänk runt detta ämne.* Jamen … OK … Ibland blir jag störd än idag …Igår skrev jag att numera slutat kolla snett på sådana som kanske känns “hopplöst ute”. Till stor del har jag det. Jag struntar i om jeansen känns töntigt fula och gammalmodiga. Jag bryr mig inte om vita sneakers i något konstmaterial längre (vilket jag rös åt förr).


MEN jag har en käpphäst!
Det var SweFlo i Florida som igår skrev att hon tyckte det var konstigt när hon var ny i USA att folk här inte klär upp sig till fest. DET är sååå sant. Så är det. 


När jag for till USA som 24-åring fick jag höra att amerikaner klär upp sig när de ska till jobbet, men de klär ner sig då de ska på fest eller då de går ut och tar en öl (typ). 
Detta stämde, det fick jag snabbt erfara.
Ja, kanske att de klär upp sig lite då de ska ut på krogen eller ut och dansa (nu var det 1800 år sen jag var ute på ett dansställe, men …)
Men på krogen går jag gärna. Visst, somliga kanske klär upp sig lite.
Är det en finkrog så måste de …


MEN, det här med privata fester …
Näppeligen, folk klär inte upp sig.
OCH ja … fastän jag igår skrev att jag är förlåtande i mångt och mycket numera kan jag än idag bli störd om jag bjuder på fest och somliga inte lägger två strån i kors vad gäller klädseln innan de kommer hit.


JAG uppskattar STORT då någon gör det. Verkligen alltså.
När jag firat stora födelsedagar--som mina 40 och 50-årsdagar-- har någon amerikan, eller flera av dem, kommit i typ mysbyxor eller shorts och t-shirt (jag fyller år i mitten av mars).
Shorts och t-shirt är helt okej på en Fjärde Juli-fest eller ett deckhäng mitt i sommaren. Men annars? NÄÄÄÄ!!


Lika störd kan jag bli på nyårsafton om folk inte klär upp sig litegrann. Jag gör det själv nämligen och tänker fortsätta med det.
Vi har ju alltid fest med grannarna då. Somliga av dem KLÄR INTE upp sig alls. Det är som om det skulle vara en vanlig tisdag. SÅ tråkigt.
DOCK, tror jag infört lite mer glamourtänk var gäller nyår i grannskapet för det HAR blivit bättre. Dessutom vet de nu hur mycket jag uppskattar att folk klär upp sig lite då det ordnas fest. Vad gäller svenska vänner här i US kan man alltid lita på dem, de klär upp sig. TREVLIGT!!


SÅ okej då, jag har minsann mina käpphästar vad gäller detta än idag.
HAHA. I stand, somewhat, corrected ;-)
  * Veckans Chorizo.

Chorizo är som alltid högst aktuell och med i leken. Nu planterar hen och fixar inför vår och sommar. Givetvis gör hen det. Chorizo kan, och gör, allt!!
  * Arborister … HUR törs de???Häromdagen hade vi en arborist här. Arboristen tog ner några höga grenar i en lönn utanför vårt deck. Grenarna skrapade mot grannens tak. OCH eftersom det är vår lönn ligger det på vårt ansvar att de där grenarna avlägsnades.Jag beundrar dessa trädkillar.
HELT otroligt är det att se dem jobba. HUR kan de vara SÅ orädda?
När jag tittade på honom bland trädgrenarna var det som om blodet isades i mina ådror. SÅ skicklig han var med repen och han visste precis vilka grenar han kunde gå ut på.
Motorsåg? Glöm. Han hade en handsåg. Motorsågen låg på marken. Han slapp använda den.
Ja, jag är djupt imponerad av dessa killar.
Han fick en applåd då han stod på marken igen.

Nu vet vi att polisen Derek Chauvin, som hade ihjäl George Floyd, är skyldig på alla tre punkter.
Rättvisan vann.
Det trodde jag nog att den skulle göra hela tiden i detta SOLKLARA fall. Alla jag känner drog en djup suck av lättnad i förrgår då domen föll.
OM polisen inte fällts hade det BRUNNIT nu. Jag vågar inte ens tänka på följderna om det dömts annorlunda, faktiskt inte ... 
Hoppas nu att poliskåren i detta land lärt sig något.
Må detta ha gett alla en tankeställare. 


Rättvisan vann.
Det märks överallt nu, i tidningar, på TV och i sociala medier. OCH ute på parkvägarna också … 


Den senaste i raden som fallit offer för polisens våld, en trettonårig pojke i Chicago.


***
Med dessa punkter önskar jag DIG en fin och bra torsdag.

12 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Visst är det konstigt att vissa kommer i det de "står och går i" när man ska ut och äta eller bjudit hem folk. Vi har vänner som kommer med "foppatofflor", uttvättade T-shirts osv när vi ska träffas i Spanien. De är iofs lite speciella med det mesta om man säger så. Tycker man kan klä upp sig lite iaf även om man inte är något modelejon och nyår, då bara måste man ju göra lite extra kan jag tycka. Vi brukar vara 10-14 pers då (förutom senaste) och då har alla varit uppklädda och fina, man väljer ju sitt sällskap, ha, ha, ha.

Chorizo är laddad för sommaren ser jag, så gulligt!

Hu, man blir ju svag i benen bara man tittar på bilderna hur han klättrar där uppe och sen kunna fälla rätta grenar utan att det händer något tokigt, klart imponerande!

Skönt med rättvisan segrade vad gäller polisvåldet, hoppas de lär sig nåt för framtiden. Det är ju förfärligt hur de kan tappa omdömet så att de till slut dödar offret och pojken, 13 år, som fick sätta livet till - förfärligt!

Ha en fin torsdag hälsar jag med en kram från ett Åkersberga där SNÖN vräker ner, men som tack och lov (än så länge iaf) inte stannar kvar på marken.

Från Glam till Damm said...

Hej Annika,

Haha...Ja, precis det där känner jag igen! Att man inte klär upp sig när man går ut!! Jamen tänk dig mig då på en bar i San Diego uppklädd i dräkt och högklackat, vilket ju var högsta mode hemma i Sverige just då. Folk undrade ju om jag inte hunnit hem för att byta om efter jobbet. LoL! Jag fattade ingenting! Minns även en fest i Monterey 1993 när jag hade kjol, snygg topp, högklackat och NYLON-STRUMPBYXOR!! Jag tyckte jag var så rätt klädd för fest, men jag fick så många väldigt diplomatiska kommentarer öven min klädsel från barfota tjejer i shorts.

Jamen det där med Nyårsafton! Vi hade tre-rätters middag med fint dukat bord. Kristall, linneduk, ljus och finporslinet typ. Jag var klädd i svart cocktailklänning, mannen i fina byxor, skjorta och kavaj. Gästerna anländer i jeans och bulkiga ulltröjor. Alltså!!! Gud så trist!!!

Blir man bortbjuden och värdparet har ansträngt sig för att ordna med en riktigt festlig och fin kväll så tycker jag att det minsta man kan göra är väl att klä upp sig lite och inte komma i samma jeans och tröja som man hade på sig när man städade garaget. Nej, det blev riktiga kulturkrockar faktiskt.

Men så intressant ämne!

Nu tycker jag att uppslag till ett annat inlägg kan vara våra kulturkrockar när vi först anlände USA, som vi så felaktigt trodde liknade Sverige och Europa. Ja, LoL!

Varm kram och ha det gott!

Anneli

Annika said...

Yvonne:
HA!!
SAMMA där alltså!??
Förvånande.
Precis, det är nästan fräckt att komma i foppadojjor och shorts, tycker jag. Gillar det INTE.
Såvida det är inte är rent deckhäng.
Just nyår är en så skum dag att INTE klä upp sig på. Det är vinter, det är kallt. OCH det är ... NYÅR!!!
Fattar inte.
Men jag har lärt mina grannar, haha. I början var det bedrövligt att se somliga i säckiga jeans och flanellskjortan på svaj ...
De har lärt sig. HAHA!!

Chorizo så söt!!!

Ja, rättvisan vann.
DET hade inte gått på annat sätt i det här fallet.
OM det hade dömts annorlunda hade folk rasat. OCH inte bara de vanliga grupperna, utan i princip ALLA.
Vi får se om poliskåren lärt sig ngt?
Tvivlar väl.
Det fina idag är att så mkt lätt kan dokumenteras på bilder och film.
Det är sådan rasism bakom så mkt också.
Den vet jag inte hur man ska komma till rätta med.

JA jag såg på insta att ni har snö.
CLASSIC April!!


KRAMAR!!!!

Annika said...

Anneli:
HIHI!!
Allt tack vare dig!!! DET var himla KUL att skriva inlägget också.
Hoppas att du också skriver ett.

HAHA .. jamen JA!!!!!
Just det, pumps, kjol, blus, blanka strumpbyxor, matchande smycken.
WHUT? You coming straight from work, or what?
Relax honey.
VILKEN skillnad mot Sthlm det var!!!
Vi har verkligen lika erfarenheter där, fniss.
Nu var det ju vansinnigt länge sen jag gick ut övh, men då jag ser yngre människor i en bar idag (läs pre covid) känns det som om de har börjat klä upp sig LIIIIIITE mer kanske??


Nyår alltså, say NO more ...
Vilken skillnad det är på där och här. Faktum är att jag gillar nyår i Sverige mer än här. Hemma är det festligt, alla kör upp sig, äter gott och fyrverkerier vid tolvslaget. Här är nyår ett ingenting ...
VILKEN kulturkrock det var.

HAHA, Anneli, vi kan skriva mkt om detta!!!

Ibland önskar jag det fanns en plats där allt skulle vara den perfekta blandingen mellan Sverige och USA.
Men vi får ta the good with the bad.

KRAMAR!!

Brysselkakan said...

Haha! Skrattade gott åt dina beskrivningar ang amerikaners sätt att klä sig när de är bortbjudna! Under åren i Bryssel så hade vi eller deltog i en hel del fina middag med dress code. Man var rejält uppklädd kan vi säga. Och deltagarna kom från alla hörn på jorden. Och ett par, från US, kunde komma i var som helst! Minns väl en gång när vi alla hade tjusiga sommarklänningar och höga klackar och männen kostym, ja då kommer hon i en urtvättad strandklänning och flip-flops och han, som vanligt, i sin svarta HD-skjorta! Man kan säga att de stack ut på varje middag!

Vi hade arborist här 2017 för att beskära våra lindar och jag kan bara hålla med dig! Inte ens chans att jag hade valt det jobbet!

Elisabeth said...

*Folk som kommer i "vad som helst" till fester stör mig också. Jag är verkligen ingen person som har mycket att klä upp mig i (så går jag aldrig på fest heller, haha), men LITE kan man ju snygga till sig i alla fall, olika mycket beroende på tillfälle förstås. Mysbyxor borde vara straffbart att ha på fest. ;-) Jag har inte ens mysbyxor hemma, så konstig är jag.

*Helt rätt av Chorizo att fixa inför våren och sommaren. Lite sommarplanteringar är aldrig fel!

*Håller med, hur vågar arborister? Och ja, alla andra som arbetar på höga höjder med diverse saker. Jag hade heller aldrig vågat!

*Visst var rättegången mot polisen ett solklart fall, det hade varit oerhört konstigt om han INTE blivit dömd. Försvaret hävdade väl att det inte gick att bevisa vad som dödade Floyd, droger eller polisens handlande, men trycker man sitt knä mot en persons hals i nio minuter borde det inte finnas något tvivel om vad som var orsaken. Vet du om polisen kommer att överklaga?

*Här har vi ruggigt och kallt idag, men det blev i alla fall ingen snö. Alltid något. ;-) Skönt med fredag imorgon, hände en tämligen dramatisk sak i skolan igår (inget som drabbade mig personligen dock), om du orkar läsa en halv roman om detta kan jag skicka ett mail.

Annika said...

Brysselkakan:
HAHA, ja det är så ... hehe.
De klär verkligen ner sig om de inte blir tillsagda. HAHA.
CLASSIC Americans på era partyn i Bryssel. CLASSIC!!
Komiskt. Jag är NOLL förvånad. NOLL.
De klär upp sig till jobbet men ner sig på fritiden.

Arborister, fascinerande är det att se dem. LÄSKIGT som bara den.
Vilket jobb de har, och vad skickliga de är!!

BP said...

Hahaha! ja, att du och jag är olika har vi ju kunnat konstatera förut. Det är ju kanske just därför som vi gillar varandras bloggar. Eller inte vet jag om du gillar min blogg, men jag älskar din.
Det där med att klä upp sig alltså. Minns när jag var liten. Då klädde man upp sig i söndagskläder inte bara på söndagar utan även på födelsedagar och andra bemärkelsedagar. Både min man och jag har varit/är riktigt dåliga på det. Jeans it is...

Chorizo kan snart "joina" trädgårdsgruppen som jobbar på innergården på tisdagar;-)

Arborist skulle jag verkligen inte vilja vara, inte fönsterputsare med specialitet skyskrapa heller om jag tänker efter.

Street art hos dig är enastående. Teckningen av 13-åringen som mördades är gripande i sin enkelhet. Det mordet har jag missat. Men den kvinnliga polisen som "av misstag" sköt 20-åringen då hin blandade ihop tasern med sin pistol (ooooops) uppmärksammas stort på BBC och även här.

Annika said...

Elisabeth;
Ogillar det starkt. Tycker nästan det är respektlöst.
LÄGG två strån i kors, för tusan.
HAHA jag har inte mysbyxor jag heller.
Har andra sköna snygga kläder i stället.
På fest borde det vara straffbart med myskläder och gamla BAGGY jeans. HAHA.


Arborister är sååååååååååååå otroliga.
Det fullkomligt ilade i mina ben när jag såg honom. OCH som han klättrade och slängde sig. UTAN rädsla efter vad jag kunde se.
Jag stod med hjärtat i halgropen och tänkte, dö inte , dö inte, dö inte ....

SÅ sant, i D.Cs fall är det så solklart som det bara kan vara. Försvarets försvar var så vagt. Det visste nog försvaret också.
Det fanns inte en chans att han skulle friges. TACK och lov för det.
En liten seger.


KALLT här med idag, 0 på morgonen. ISKALLT
Men ingen snö som jag såg att många fått hemma.

MAILA!!!!!

Annika said...

BP.
LOOOOVE your blog, honey!!!
Att vi är olika är bara KUL!!! Du byxtjej, fotbollstjej och en del annat som inte jag är.
MEn det är det som är så roligt.
SÅ det ömsesidigt!!!
Jeans indeed för dig!!!

AHA, nej jag tror aldrig vi klädde upp oss på söndagar per se. MEN var det kalas var vi alltid uppklädda. OCH vi klädde upp oss för att gå på kalas också. Tvivlar på att dagens barn gör det. Eller det kanske de gör?? I Sverige iaf.
Ja, inget fel på det eftersom jag tycker man ska klä upp sig när ngn bjuder på kalas :-D

NI får skaffa en Chorizo hos er!!
TÄNK vad gulligt det hade varit.

Visst är det fin street art. Läs på om Adam Toledo. SÅÅÅÅ sorgligt.
OCH ja, som det är alltså. Rasismen så uttalad. Polisen drar sig inte för att använda vapen.
Många som jobbar som poliser skulle inte ens få göra det eftersom de är SÅ olämpliga.
Den unga 20 åriga killen ja ... som hade en dekoration som hände i bakspegeln. Aldrig att de stoppat en vit man för det. Aldrig.
Men denna kille fick sätta livet till.
OCH ja, hur kunde den kvinnliga polisen ta så fel?
Hemskt.

Elisabeth said...

Mailat! Förbered dig för långläsning, haha.

Annika said...

Elisabeth:
JADÅ!! YOU BET!! :-)