Wednesday, April 28, 2021

Hur står det till under Det Svarta Paraplyet?
Godmorgon onsdag!!Saker och ting börjar sakta men säkert kännas som om de normaliseras.
Sakteliga går det framåt …
Är det kanske så att Det Svarta Paraplyet verkligen håller på att spricka sönder och blekna?
Kan vi se ana en blek sol bakom de tunga järngrå molnen?
Jamen jag tror verkligen det. Det finns ett slut på eländet.


Jag vet såklart att det kanske inte är lika ljust under paraplyet i Europa där pandemin ännu sprider svarta skuggor i väntan på vaccineffekten.
Fast jag vet ju att det går framåt hos er också, tack och LOV!!!
Här märker vi av vaccineffekten på ett sådant påtagligt sätt. Må ni snart också göra det. 
Tycker det är så mycket svarta rubriker från Europa ännu när jag läser tidningarna på nätet. Sverige är så hårt drabbat av detta elände. Kanske dör färre nu, men infektionerna är ganska envisa, men det ska väl ändras bara vaccinationerna verkligen kommer igång på riktigt.
För att siffrorna ska dala måste säkert vaccineffekten slå till. SÅ må den göra det, SLÅ TILL!!Här är nästan varenda en av alla jag känner helvaccinerade nu.
Jag har några kompisar som ännu väntar på sin andra dos, och den får man tre veckor efter sin första. Iallafall vi som fått Pfizer. Tror det gäller samma med Modernas. Det är ju de två vaccinen som är aktuella här.
Nu har jag förstås läst att Johnson and Johnson släpper sitt vaccin i US igen. One and done, ni vet.
MEN, många är skeptiska till att ta JJ-sprutan. DET kan jämföras med motståndet till AstraZeneca i Europa.


I fjol vid den här tiden befann vi oss under total lockdown. 
Allt var stängt, allt utom “essential stores”, alltså mataffärer och apotek. 
Man kunde beställa mat från restauranger och hämta upp den där. Men samtliga krogar var stängda för sittande matgäster. Jag vet att vi tvekade över att beställa mat till en början likaså eftersom vi inte kunde lita på att den som lagat den inte hade covid. Sånt. Det Svarta Paraplyet var svartare än svart.
Alla grafer och staplar pekade bara åt enda håll, UPPÅT. Det enda det talades om på nyhetskanaler och i tidningar var viruset.
Ganska snart började jag undvika CNN och dylika kanaler. STOD inte ut med eländet och svärtan, helt enkelt.
Jag gav mig själv restriktioner, jag fick bara läsa nyheter två gånger om dagen på nätet. EN gång på morgonen och en gång mitt på dagen. PÅ kvällarna var det strängeligen förbjudet att öppna en dagstidning online. OM jag gjorde det skulle jag garanterat inte kunna somna.


I affärerna var det brist på mycket. INTE minst toapapper, rengöringsmedel och tvål.
Herregud, det känns nästan overkligt att tänka på det så här ett år senare. NU när faktiskt allt är normalt i affärerna igen. Inget fattas. TACK och LOV!!! 
Fast—haha— förutom det faktum att Knorrs buljonger (förutom kyckling) ännu inte finns. FATTAR inte. DET har jag berättat för er tidigare i vår.


Jag har coolat ner mig vad gäller det mesta.
Förr sanerade jag i sinne när jag kom hem från mataffären. Jag tvättade händerna flera gånger efter ett besök på mataffären. Skrubbade dem, och sen desinficerade jag rubbet jag vidrört efter en mathandling. ALLA köksbänkar, handtagen till frys och kyl och skafferi skulle saneras. ALLT. Dörrhandtagen på ytterdörren, strömbrytare och även luften i sig fick sig flera sprut med Lysol-sprayen.
I början slängde jag de kläder jag haft på mig i mataffären direkt i tvätten så fort jag kom hem. Omedelbart. Nej, så håller jag inte på längre.
Mitt munskydd slänger jag direkt i tvätten, det gör jag. Men inte kläderna jag haft på mig. Jag sprayar inte allt som en galning heller. Tvättar inte händerna om och om och om igen. MEN jag tvättar dem vansinnigt noga då jag kommer hem igen efter att ha varit ute. DOCK, det har jag alltid gjort även långt innan c-19 visade sitt fula tryne. 


Vänner till mig, vilka vägrade bege sig till mataffären vid den här tiden i fjol, handlade online. Att handla online var som ett lotteri. De som handlade så fick boka sina tider mitt i natten då nya bokningar för hemkörning släpptes.
Mycket prövande för den som ville ha sina matvaror levererade direkt till dörren. Idag kan du handla mat online direkt på sekunden om du så vill.
Allt som hände i fjol ter sig såååå märkligt då man tänker tillbaka på det nu.
Själv handlande jag aldrig matvaror via nätet, inte en enda gång. Men jag förstår ju den som gjorde det, man blev ju lite psykiskt knäpp över att handla i matvaruaffär under den här tiden i fjol.


Nu har vår guvernör släppt på en massa restriktioner. 
DET känns så bra.
Självklart måste vi ännu bära munskydd och hålla avstånd i allmänna rum. DET tror jag kommer att hänga med oss långt in i framtiden. Men annars är det mesta “ganska normalt”.
Siffrorna för nya infektioner och dödstal går ner dagligen.
Det lär inte alls vara svårt att boka vaccinationstider för den som vill ha vaccin och som är över 16 år gammal.
Snart vet jag att man kommer att påbörja processen med att börja vaccinera från 12 års ålder. 
Skolorna har öppnat igen, men med restriktioner.
I höst vet jag att samtliga skoldistrikt--samt privatskolor i hela DC-området-- tänker köra skola precis som innan pandemin.
Frågan är vad som händer med alla som jobbat hemifrån under pandemin?
ÄN så länge vill guvernören att alla som kan SKA jobba hemifrån. Men, hur blir det i höst? Undrar lite smått om hemarbetet är här för att stanna? Har de sedvanliga kontoren spelat ut sin roll?  Jag tror nästan det. Nästan alla arbetsgivare har märkt hur mycket MER deras anställda presterar då de jobbar hemifrån.Jag kommer att resa hem i sommar, detsamma gäller nästan alla mina svenska och europeiska vänner. 
De flesta av oss kommer att styra kosan österut i sommar. Häromdagen hörde jag att EU kommer att tillåta vaccinerade amerikaner att besöka EU senare i sommar likaså. Fast, ja frågan är väl hur kul det är att turista i Europa i sommar? Jag skulle ha väntat ett år till om jag skulle turista fullt ut i Europa.
För mig och mina vänner är det ju lite annat liv i luckan eftersom vi har föräldrar och familj i Europa som vi inte har träffat på ett par år nu.
Karolina räknar också med att åka till Norden i sommar. Bra det.
Peter också, kanske. 


Hur känner du inför sommaren och semestern?
Tror du att du kommer att stanna i hemma i år och inte åka utomlands?
Vad planerar du att göra på din semester?
Tror du att DU kommer att ha fått bägge vaccinationsdoserna innan du går på semester?
Tycker du att DU märker av hur DET Svarta Paraplyet bleknar?
Eller tycker du att infektionerna är för svarta än så länge?
Är du lika rädd som du var för ett år sen?
Eller, känner du att du släppt en del på rädslor och nojor och ser framåt på ett ljust sätt?
Berätta!!


Jag öskar dig en riktigt fin och bra onsdag!


* Igår fick vi klartecken från CDC (typ FHM) att vi som är helvaccinerade inte längre behöver använda munskydd utomhus!!
YAY, undertecknad kommer genast att HELT sluta med att täcka mun och näsa vid promenader även om de jag möter gör det.
HURRA, det här känns BRA!!

17 comments:

Elisabeth said...

Som du skriver, i Europa är det nästan lika illa som förut. Antalet dödsfall minskar visserligen, eftersom de flesta äldre är vaccinerade, men sjukhusen (absolut inte bara i Sverige) har stora problem, med fulla avdelningar, inställda operationer etc.

Imorgon får vi veta hur det blir med undervisning här resten av terminen - förhoppningsvis (och dessvärre) fortsätter den vara mycket på distans. Distans är trist och på många sätt sämre än vanlig undervisning, men som det är nu vore det konstigt att gå tillbaka till mer närundervisning. Nu har förresten till och med AT insett det som vi andra fattat åtminstone sedan oktober någon gång, att det är många utbrott i skolmiljöer (https://www.svd.se/folkhalsomyndigheten-haller-presskonferens-kugv). Förut hette det ju bara att visst, ungdomar blev smittade, men de blev då INTE smittade i skolan, utan BARA på fritiden eller i hemmet, och därför kunde man klämma in 30 elever och en lärare på en yta där man i en affär fått vara kanske fem personer. Det var ju också med hänvisning till detta som lärare inte skulle prioriteras, för vi löpte ju inte större risk än andra. Jaja, det är som det är, ingen mening att vara bitter egentligen, men det känns ändå lite jobbigt att veta många (och nu menar jag inte riskgrupper!) som KAN jobba hemifrån och därmed faktiskt KAN undvika människor i stor utsträckning, kommer att få vaccin LÅNGT tidigare än mig, bara för att jag i det här sammanhanget är "ung". Egoistiskt? Ja, säkert.

Med hänvisning till ovanstående: Jag tror inte att jag kommer att ha fått NÅGON av sprutorna när jag går på semester veckan innan midsommar. Oklart hur jag ska lösa det, för jag vill bo hos mina föräldrar i sommar, och då blir det krångligt med vaccination här. Har dock läst att man kan få vaccin i den region man är i, men den ligger efter, så då kanske de inte ens hunnit till min åldersgrupp i sommar. Måste sluta tänka så mycket på detta dock, jag analyserar det in absurdum, och det är inte bra för min psykiska hälsa, haha.

Att åka ut och resa finns inte på kartan, dels för att jag med högsta sannolikhet inte kommer att ha fått något vaccin, dels för det du skriver, hur kul är det att turista i Europa i sommar? Orka med alla restriktioner liksom... Och vem vill gå runt i munskydd i 30, 35 graders hetta? Nej, jag stannar hemma, eller åker till mina föräldrar rättare sagt. Det är ju som sagt skillnad för dig och andra med familj och vänner i Europa, ni vill ju träffa dem och är inte "turister" på samma sätt.

Elisabeth said...

Har mailat dig förresten! Uppdatering om du-vet-vad.

Elisabeth (en tredje gång, haha!) said...

Hm, vill förtydliga angående undervisning: Som det är nu är vissa program på distans två veckor och i skolan den tredje, medan ettorna och tvåorna på yrkesprogrammen är en vecka hemma och en i skolan, och treorna på yrkesprogrammen är i skolan varje vecka. (Vilket för övrigt är bra, med tanke på alla praktiska moment de ska genomföra!) Så det är rätt många människor man träffar varje dag.

Från Glam till Damm said...

Hej Annika,

Men så underbart för er att man släpper på restriktioner och att de flesta av er nu är halv-vaccinerade.

Vi är nu inne i en tung tredje våg. Dalarna ligger på topp vad gäller smittade. För första gången har vi några veckors sammanhängande distansundervisning via TEAMS med eleverna på högstadiet. Många vi känner har nu eller har haft Covid, och nu är även min lilla familj drabbad så vi sitter i karantän. Det känns overkligt! Vad är det här egentligen?! När kan det hela vara över?

Underbart att ni slipper munskydd. Hörde att de även tvingat på mindre barn i USA munskydd vilket istället visat sig orsaka andra infektioner och sjukdomar bland barngrupper än Covid. Hoppas barnen slipper munskydd.

Här är vi långtifrån vaccinerade! Men nu skulle vi få ett antal miljoner doser Astra Zeneca vaccin från USA som inte är tillåten i USA på grund av biverkningar. Svenskarna får ta det istället trots ca. 10 dödsfall.

Ha en riktigt fin onsdag!

Varm kram, Anneli

Lena said...

Åh, jag önskar så att jag snart blir vaccinerad och att tillståndet i Europa förbättras så att jag faktiskt kan ta modet till mig och åka utomlands.
Vi brukar åka till Portugal om somrarna(mitt moderland) men har inte varit där sedan 2018. Förra året blev det inte av naturliga skäl och året dessförinnan tillbringade vi hemma i Sverige så saknaden är stor.
I år har hoppet inte övergivit mig än men mycket beror på hur det ser ut i Europa, naturligtvis. Vi kommer att behöva köra bil ner vilket tar tre dagar och då vill jag att det ska vara någorlunda säkert i de länder vi kör igenom. Att flyga känns inte aktuellt då flygbolagen som flyger dit ställer in resor mest hela tiden.
Båda föräldrarna har gått bort under denna tid och att åka ner och avsluta det de har kvar ligger som nummer 1 på listan 'att göra'. Att sedan träffa de få som finns kvar i familjen känns också angeläget och naturligtvis sol och bad.
Men sen är ju frågan hur normalt blir det? Går det att ha en normal tillvaro där eller är det bästa att avstå och vänta? Kommer jag att njuta eller bara vara rädd? För visst känns det fortfarande osäkert och inte vill man hamna på sjukhus i ett annat land...
Ja vi får se. Utan spruta och en lite säkrare virusbild lär det inte bli någon utlandsvistelse tyvärr men vi får klara det också :)
Ha en härlig dag
Lena

Anonymous said...

Yvonne said....
Så skönt det låter att det nästan är normalläge hos er, vi har en bit kvar till det, även om man känner att vi är på väg mot normalläge när vi fick första sprutan. Nu går vi bara och väntar på den andra som vi nog får i slutet av maj - början av juni.

Vi ska faktiskt åka ner till Malmö i mitten på maj, äldsta barnbarnet konfirmeras och då har det ju gått 4 veckor efter första sprutan och det känns helt ok, hålla avstånd lär man ju göra ändå, men bara tanken på att få se dem alla igen gör ju en lycklig. Vi kör bil ner såklart och har med oss både fika och lunch.

Visst har man släppt på många nojor, men munskydd och handskar på när jag handlar har jag fortfarande, men inte alls så hysteriskt som det var förra året, inte på långa vägar.

Ha en fin onsdag, här har vi "vår" snickare Fredrik som lägger laminatgolv på hela övervåningen, så det låter rätt mycket kan jag säga när han sågar. Ska gå på promenad istället för att höra på det.

Stor kram från ett soligt men kallt Åkersberga och ännu en gång, grattis till att ni snart kan fälla ihop hela det svarta paraplyet.

Vi hoppas på att kunna åka ner till vårt hus i Spanien kring midsommar och vara kvar till slutet av juli iaf - vi får se om de planerna går i lås.

Min kompis storasyster som bor i Boston kommer hem 9 juni och är kvar till mitten av september om allt går i lås för henne.

Annika said...

Elisabeth;
Jag vet :-(
SÅÅÅÅ sorgligt. Väntar på att det ska komma lite ljusare rubriker.
Jag förstår att inga länder, förutom UK och Israel, märker av vaccineffekten än.
Tycker det jag läser, och hör, är så svart ännu.
Läst det där om att färre dör, tur det. TACK och lov att de äldre har fått vaccin nu,
Men resten av er då?

Ja, Elisabeth, håller med. DE kan inte gå tillbaka till närundervisning nu i terminens slutskede. Bättre då att fortsätta med distans. Absolut.
Vore fånigt och urdumt och jättefarligt att låta eleverna gå tillbaka till skolan.

SENT ska AT vakna ...
Alltså den mannen ...
NU trillar poletten när nästan ett år senare. Blir sååååå förrrrrrbbbbbb....
Men ja, bra att han fattar nu då *himlar med ögonen*.
Håller med om allt du skriver om skolan. DU vet att jag står bakom er lärare till 100%.
Att ni lärare inte får vaccin ... det är liksom bortom allt ....

Du har säkert rätt i att du inte blivit vaccinerad till midsommar. Inte ens med dos ett.
Tycker dock att du lugnt kan vara hos dina fldrar.
När du kommer hem igen kanske dos 1 kan ges. ELLER ev på en VC nära dina föräldrar under sommaren. Ja, jag vet jag är väldigt optimistisk nu, jag vet det ...

Helt rätt, sååååå inte kul att semestra i Europa i år. SKIPPA för tusan.
har en kompis hr som tänker sig till Holland. Han har biljetter. FATTAR det inte, fattar det INTE.
Jag tror att han tror att allt ska vara som vanligt med barer etc.
DET är helt fel tid att semestra i EU. HELT fel sommar. GAAAAH.
Blir förbannad bara jag tänker på det. Hoppas han avbeställer för jag tycker det är så i bomben KORKAT!!!!

Annika said...

Elisabeth igen:
JAA!! Svar kommer :-)


OCH ja, du träffar många människor varje dag!! Alldeles för många för att det ska vara OK.

Annika said...

Anneli:
SÅÅÅ härligt.
Nästan alla är helvaccinerade :-)
Har bara ett par kompisar som ännu väntar på spruta två. Annars har alla fått bägge doserna.
Så det är ju för härligt att restriktioner lättar och släpps.


NI är ju det, såååååååååååå HOPPLÖST-
Har läst om ditt område och norr om er att det är riktigt illa. För jävligt.
NEEEEEEJ, har ni också fått in det huset??
FAN!! Må ni inte bli så sjuka, må ni inte. Anneli, jag håller ALLA tummar!!!

Underbart att slippa munskydd ute iaf nu. Tack och LOV!!!
Imorse gick jag ut helt utan scarf och munskydd. Men somliga hade mask iaf.
Barnen på skolan måste ha munskydd, även de små.
Vi får se om de släpper på det i höst i skolorna?
Lovar att tala om hur det går.
Som du säger, det är ju inte helt ofarligt att använda munskydd i flera timmar heller.


SÅ bra att ni får ha onlineundervisning på skolan nu. About time!!!

Läste att US skickar iväg lagret av AstraZ. Du ska veta att motståndet mot JJ här är nästan lika stort som det är hemma med AZ vaccinet.

Anneli, MÅ ingen av er bli för sjuk.

Kramar i massor från mig!

Annika said...

Lena:
Varmt välkommen till min blogg!!!
Men jag förstår det. TILL FULLO!!!!
Må du snart få vaccin! Må vaccineeffekten snart slå till i Sverige, och övriga EU-länder också.
Så du kommer från Portugal?
Men då hoppas jag VERKLIGEN VERKLIGEN att du kan åka i sommar. Du har ju verkligen en anledning, liksom jag har.
Det är ju ingen nöjesresa per se, utan en nödvändig resa.
Håller alla tummar för dig!!
Som du säger, lika bra att ni kör ner. JAG tror det kommer att GÅ BRA!
Lena, Lena ... det är inte lätt det du ska göra heller ...OJ oj. HOPPAS ni kommer iväg.
Vilket otroligt sorgeår det varit.
Stora och varma kramar från mig!!!

Annika said...

Yvonne:
Nästan normalläge, inte helt och hållet. Inte alls.
MEN nog känns det som om vi är inne på absolut rätt spår.
Vet att det är så mkt sämre i Sverige, och i EU :-(
SÅÅÅÅ bortom ledsamt.
Du och din man har gått spruta ett.
DET är ju SÅÅÅ BRA!!

MEN vad trevligt att ni åker ner till Skåne.
UNDERBART.
Så länge sen sist ni sågs.
Var ska ni bo?
Underbart att ni bilar ner. DET kommer att bli en energikick hela resan.

TACK och lov att vi inte är lika rädda längre, och att vi alla liksom på ngt sätt landat i det.
Det viktagaste av allt nu är att ni ska börja se ngn ljusning. En effekt på vaccinen. Ni är för få vaccinerade
n för att det ska märkas. Men snart!!!

ÅÅÅÅÅÅÅ vad härligt med NYA golv. UNDERBART!
Det LÅTER, det vet jag. men åååååå så härligt!!

Paraplyet ska blekna hos er också, Yvonne, DEY ska det.
Snart, snart.
SÅ bra att din kompis syster kommer hem och stannar så länge,
OCH att ni kanske verkligen KAN åka ner till Spanien i sommar.
Jag håller alla tummar.

Kramar!!!

Annika said...

Jag åker till Sverige i sommar som du vet. Men det känns lite nervöst med den resan fortfarande - mest att jag ska ha feber eller testa positivt precis innan ditresan eller hemresan och inte kunna åka. Men dessutom ändrar flygbolaget hela tiden om biljetten - det har redan hänt två gånger på ett par veckor - eftersom de har mycket färre avgångar än normalt.
Sen är jag fortfarande inte helt säker på var jag som utlandssvensk kan testa mig i Sverige innan jag reser tillbaka igen.
Samtidigt - ska bli roligt och ser fram emot!

Kalifornien känns hyfsat tryggt just nu. Bland mina studerande - som alla är i 20-årsåldern - har en majoritet fått åtminstone första sprutan. Till hösten blir det krav på att 100% av de studerande vid universitetet ska vara vaccinerade (finns säkert de som kan få dispens). Det känns ju som en lättnad när man ska vara i klassrum med 80 pers. eller mer.

Jag hoppas faktiskt att delvis distansaktiviteter, lugnare livstempo och masker är här för att stanna! Jag skulle vilja undervisa hälften av mina kurser online, hälften i person - undvika resorna till jobbet. Har ingen längtan efter att vara "ute bland folk" på trängre, stökigare utrymmen. Och har verkligen uppskattat att jag lyckats undvika inte bara Covid utan alla andra sjukdomar som normalt cirkulerar också det här året som gått. Rädslan nu är tanken att vi bara går tillbaka till vad som var innan och som jag inte uppfattar som speciellt hälsosamt eller positivt (för mig själv iallafall). Men där får jag väl se till att själv ta ansvar för att det inte blir så. Nu har vi ju iallafall en del verktyg för det.

Hoppas Sverige blir bättre snart också!
Kram!

Annika said...

Annika:
Jag vet, och det är bra. DU ska se att det blir finfint.
Jag skulle absolut inte åka till EU som turist, men i våra fall är det ju så annorlunda.
Tydligen ska det finnas ett ställe på ARN vid Clarion hotell som gör snabbtester. Tror det är ganska dyrt, men what else is new.
Så där ska man kunna testa sig.
Bra att veta.
Det finns en grupp på FB du kan gå med i. Skickar dig den länken på Messenger. Den handlar enbart om resor till o från Swe-US.

Det där att flygbolagen ändrar biljetterna, SVAJIGT och inte så kul. USCH.
SÅ extra jobbig stress.

K säger exakt samma som du, att Cali känns säkert och tryggt med pandemin. Vaccineffekten slog superphårt där. OCH snabbt gick det.
YAY!!

Ja, du får väl se hur det går med distans i höst?
Kanske somligt av detta är här för att stanna?
Vem vet.
Men, du är säkert ganska säker även om det blir undervisning med elever i klassrummen.

Jag vet, det är såååå tydligt hur friska vi varit detta år, inte minsta förkylning. Inget sånt.
Magsjukor lär vara nästan som bortblåsta likaså.
HOPPAS vi alla lärt oss ngt på kuppen.
SOM du säger, vi har en det verktyg nu och vet så mkt mer än för bara ett år sen.

ja, Sverige har en bra bit att vandra innan effekter syns, tror jag. Än är det långt borta.
SUCK.

Kramar!!!

BP said...

Måste säga att du/ni har sett på pandemin med betydligt svartare paraply än vad vi har gjort här. Mycket berodde såklart på att USA hade drabbats hårdast i världen, och att den dåvarande presidenten nonchalerade pandemin. Sedan hade ni ju lockdowns också samt restriktioner, inte bara rekommendationer som vi här. Många ansåg/anser att Sverige varit för mesig, vilket vi nu betalar ett högt pris för.

Ärligt talat var jag/vi inte ens i närheten av vad du och Peter gjort. Klart vi tvättade/spritade händer, men vi bytte inte kläder och bar inga munskydd heller. MEN avstånd höll vi och blandade personlig handling i mataffären med hämtmat och online beställningar.

Personligen var jag inte rädd direkt, men följde rekommendationerna mera då än nu. Ja, jag vet att det är ett farligt tänk, men man orkar inte hur länge som helst. Avstånd är dock fortfarande vad som gäller, och det kan bara jag se till att det görs.

Min man fick sina sprutor. I mitt fal avråder min husläkare från vaccination och tycker jag ska avvakta. Å det gör jag så gärna. Du känner ju till min inställning...

Annika said...

BP:
SÅÅÅ väldigt sant. SÅ är det ju onekligen.
Vi hade mkt striktare restriktioner och total lockdown under flera veckors tid. Absolut skillnad.
YES, alla rätt där. Vi får skylla såååå mkt på förra presidenten, han tog det inte på allvar. Gjorde narr av det.
Guvernörerna tog saken i egna händer totalt. Tack och lov för det.
STOR skillnad sen när Biden tog över. Det här kan han vara stolt över, hur bra han lyckats.

Nej, rädd orkar man inte gå och vara hela tiden. DET funkar inte.
Så jag tror inte det finns så många som går omkring med råångest längre, som i början.

VAD bra att din make fått sprutorna. Just det, avvakta du, jag känner till din inställning :-)

Susjos said...

Säger som BP där, vi har inte haft lika hårda restriktioner här , så det har varit stor skillnad. Men ack så många som har smittas, och fortfarande smittas. Hoppas att vaccinationerna går fort fram nu. Min man har nu fått boka tid för första sprutan, han får den nu på söndag. Jag vet inte hur det blir med min dos 2 ännu, fortfarande pausad.
På IVA har de fortfarande tufft, personalbrist och 12,5 tim arbetspass, lite yngre patienter som är precis lika dåliga.
Semestern i år ja, vi får se vad som hittas på, min man och jag har inte fått semester samtidigt, så vi vet inte hur vi ska göra! Delar sommarhus i Norrtäljetrakten med svägerskan, så hoppas att kunna vara där lite!
Härligt för dej att kunna åka hem till Sverige, vet att min kompis i Kalifornien just varit "hemma" och hälsat på sina släktingar här.
Må så gott!
KRAM

Annika said...

SusJos:
SÅ är det, det har ni inte.
Det har nog varit ganska stor skillnad emellan våra länder, kanske ffa i början. DÅ när vi levde i total lockdown under en tid. USCH!!!
Ja, ni har haft alldeles för många fall i Sverige. Alldeles åt tok för många :-(
Så bra med din mans spruta.
OCH du får väl också antingen Pfizer eller Moderna framöver? Läste att ni som fått AstraZ ska få det. SUCK, så eländigt det också.
IVA och och covid-avd ... ja herregud vad den personalen fått slita. HOPPAS ni alla får en rejäl ökning i lön när detta är över. WHO am I kidding ...
NI som jobbade/JOBBAR med sådan risk hela tiden för smittan.

HOPPAS att du kan vara mkt i ditt sommarhus och koppla av.
Ja, jag ska absolut åka hem, har gamla föräldrar som jag inte träffat på två år nu.
Har inget bokat än, men ska göra det väldigt snart.
Fint att din kompis från CA varit hemma.

Tack snälla, ha det så fint du också

Kramar!!