Wednesday, April 14, 2021

En lista om våren ...

Godmorgon onsdag!!Nu när jag är ute och går slås jag nästan på daglig basis över hur sanslöst SNABBT det grönskar omkring mig.
Väldigt snart kommer den skira och ljusgröna grönskan att var mättad och lummig. Tursamt nog har värmen lugnat sig lite och de lite kyligare dagarna bör stilla denna enorma blomning och grönska som pågår omkring i mig nu.

Min kära bloggvän Erica i Piteå publicerade en liten vårlista på sin blogg för lite sedan.
Jag tänkte att jag också ska fylla i den medan min vår ännu inte övergått i sommar.


Har våren börjat som du tänkt dig?

Våren har nog börjat som jag tänkt mig, tror jag. Den har gått för snabbt. MEN så är det alltid, som jag sagt många gånger förr. 
När jag tittar tillbaka på mina bilder ser jag ju ändå att våren faktiskt pågått länge när allt kommer omkring. Ja, sedan i början av mars.


 
Samtliga bilder i dagens inlägg är tagna under måndagens och tisdagens morgonrundor.  Pinfärska alltså.  Jag vet att det är mycket blommor, buskar och träd på min blogg för tillfället.  MEN det är ju så här, denna tid är så överjordisk vacker och försvinnande kort.  Ni måste ha tålamod med mig :-)  SNART är denna blomning förpassad till minnen ...Hur såg ditt liv ut förra våren?DEN våren var inte rolig. Fylld av oro och ångest inför the NOVEL Corona Virus … ACK, vilken vår det blev, hemsk på så många sätt.
Panik och eländes elände.
Samtidigt prisade jag naturen, den blev räddaren i nöden under en mycket svår aprilmånad. Det lättade lite i andra hälften av maj, men rädslan finns ju kvar än idag i mångt och mycket.
DEN bör bli lättare eftersom jag nu är helvaccinerad. Detsamma gäller de flesta av mina vänner, nästan samtliga är vaccinerade nu.
Hittills har vi setts utomhus och med avstånd. Numera kan vi som är helvaccinerade ses inomhus om samtliga fått vaccin. DET känns nästan konstigt att tänka på det. SKA vi verkligen kunna/VÅGA gå in hos varandra igen?
Annars ser nog våren ut som den brukar med fixande i täppa och på deck. 

Dogwoods for DAYS!!Hur hoppas du ditt liv ser ut nästa vår?


Omöjligt att sia om. Omöjligt.
Hoppas att det är ungefär som idag. Minus pandemin, givetvis.


Fastän våren pågår för fullt och mättas hela tiden har jag ännu INTE bytt min garderob. Jag bär vinterkläder fastän det är mitten av april. Vill inte byta innan det verkligen är varmt på riktigt.
Men vårplagget nummer ett? Tror inte jag har något sådant … Brukar tycka att mina vår och sommarkläder ser SÅ tråkiga ut då det är dags att ta fram dem igen, haha. SÅ känns det alltid.
Jag har köpt några nya paltor till sommaren, men inte använt dem än (förstås).
I sinom tid, i sinom tid … Sommaren är så lång ändå.Lite smått och gott som absolut INTE hade gått att ro iland i fjol har jag allt på G.
Bord är bokat på vår absoluta favoritrestaurang så dit ska vi om någon vecka. WOW! DET längtar jag efter.
Sen ska vi nog passa på att ta en lite längre resa västerut också vad det lider … Mer om det sen.
Annars är det nog det gamla vanliga som gäller med vår/sommarfix och sånt.


 
De här buskarna är vanliga hos mig.  Jag vet inte vad de heter, men FINA är de!Vad önskar du dig i vår?


Att alla ska få vara friska. Det är allt.


 

ÄNNU en maffig galore eastern redbud ... OH how I love thee ...Föredrar du våren eller hösten?


Jag älskar dem bägge. Högt och rent. Den ena tjusigare än den andra …
Våren är nog snäppet vackrare.
Men jag bor ju på en plats där hösten är OTROLIGT vacker och MYSIG likaså. I själ och hjärta är jag mer av en höstperson, så OM jag tvingas välja blir det nog hösten.
SOM tur är slipper jag välja och kan njuta stort av bägge mina favoritårstider. 

Se här, nu blommar bondsyrenerna.  Ja, redan ...  DET är och förblir konstigt för mig att se blommande syrener i april och inte i juni.  MEN ååå vad de doftar gott!! OCH är så vackra.


Tre saker som stoppar vårkänslorna?


Om sommaren dyker upp med 30 graders värme och enorm luftfuktighet för tidigt … 

SEN har vi inom en mycket SNAR framtid en ganska ovanlig invasion som kommer att drabba oss här i The Mid- Atlantic. 
Denna invasion kommer det INTE att gå att värja sig ifrån.

DEN ni, den ska jag berätta om vad det lider.
Har varit med om det en gång förr, 2004 närmare bestämt. Detta fenomen inträffar vart sjuttonde år. SNART dags igen alltså. OM detta KOMMER ni garanterat att få HÖRA och läsa om NÄR den dagen kommer här på min blogg, hehe …

Intrigued?
Yeah, you be that way ;-)Eastern redbud!Vad tar du med dig från vintern 2020-2021?


Att aldrig stressa över våren. Den kommer. Lika lite som jag stressar inför sommaren. Den kommer likaså. 
KwanzanHar du några sommarplaner?


DET har jag , och jag har hoppas VERKLIGEN att de går i lås. Med detta önskar jag DIG en riktigt fin och härlig vårdag!!

17 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
det är helt fantastiskt så vackert du har i din del av världen, vilken blomsterprakt, wow! Här vet jag att körsbärsträden i Kungsan blommar, annars tycker jag det mesta står i knopp än så länge.

Du får försöka hålla kvar våren så länge det går och njuta av allt fint.

Här väntar och väntar vi fortfarande på vaccin, men snart så borde iaf första dosen komma. Är så less på allt trassel kring vaccin, smitta osv så jag orkar inte lyssna på dem längre. Kan bara konstatera att det känns som att det inte är professionellt skött precis. Men, men hoppas de lär sig av sina misstag.

Nu kommer städerskan så jag får sluta här och skicka en stor kram. Ska titta på dina bilder en gång till i em i lugn och ro

bettan said...

Det är en sann njutning att promenera runt bland dina fantastiska foton. Paradiset eller som i den vackraste av trädgårdar.

Lyckost dig som är vaccinerad. Fortfarande inget som helst livstecken från Region Skåne. Går inte att få besked via telefon. Stackars den eller de som sköter "mina vårdkontakter" via 1177, de har ett antal meddelande från mig.

Tänker samma som du, ska man verkligen en gång våga gå in till varandra, så som vi gjorde förr?

Tiden är ständigt häpnadsväckande. Förstå detta att i morgon fyller dottern min 45 år????? Det låter inte klokt. Känns som det ungefär var tio år sedan jag var 45. Ångrar nästan att jag skrev ner det här. Det ser ännu märkligare ut i skrift...hihi
Tur för mig att jag bara känner mig lite gammal.

Största KRAMEN!!

Annika said...

Yvonne:
Jag vet, jag har ju det. NU har jag som allra finast. DET blir inte vackrare än så här. NU har det nått sitt kulmen.
SÅ jag försöker att njuta av det till max medan det varar. OCH fort går det, snart har nästan alla blommande träd blommat över.
Såg ngn bild från Kungsan, de verkar vara på gång men tror inte de nått sin peak sas. Men snart säkert. DE träden liknar kwanzan, men jag tror ändå inte det är samma sort.

JAAA, du borde verkligen få första dosen snart. DET kan ju inte ligga långt bort i tiden.
Såg ju att JJ-vaccinet nu dragits in, både här och där. SUUUUUUCK. Men det kanske släpps igen?
Astras verkar ju däremot inte släppas igen. HOPPLÖST!
Vet, och håller med, ett elände i hela EU. GAAHHH!!

TACK fina Yvonne, blir glad av dina ord.
OCH vad häääärrrligt med städet!!

Stor kram från mig!!!

Annika said...

Bettan:
TACK Bettan!! Vad glad jag blir.
Det är helt perfekt här nu. NU står det på sin höjdpunkt, det blir inte vackrare än så här.
Ja, det är som att bo en saga just nu, en liiiiiten stund till medan det finaste varar. Snabbt går det och det tycker jag är lite stressande.

Ja, jag måste lyfta på hatten vad gäller vaccineringen här. DET går så bra, och det går så fort.
Jag vet ju att US köpte in massor med vaccin medan tid fanns. OCH det är så trist att EU bommade där.
Oförlåtligt.
Som jag sa till dig på insta, du hade blivit vaccinerad här lååååångt före mig. Linda också. Ni hade legat i grupp ett efter vårdpersonal och äldre.
For jäkligt alltså ...
OCH nu när JJ-vaccinet blivit pausat likaså. SUCK.

VET, fastän vi KAN gå hem till varandra nu så tar det ändå emot. Sjukt hur skadat det är egentligen ... Ja, vad blir som förr?
Vi får se ...

ÅÅÅÅ så Linda fyller 45. Hon är exakt tio år yngre än jag.
Försår att det känns overkligt. K fyller 25, det tycker jag är overkligt också ...

Bettan, ha det bäst min fina vän!!
KRAMAR!!

Stockholmsbo said...

Mästerfotografen i Reston!
Underbara bilder, Annika. Du kan du.
Din vår är drömmig.

Vad nyfiken jag blir på fenomenet du skriver om som du väntar på.

Annika said...

Stockholmsbo:
TACK, vad glad jag blir!!
Drömmig är verkligen rätt ord. OCH snabbt gården.

HAHA; jaaaa ... det ska jag berätta mer om sen när den dagen kommer ;-)

Elisabeth said...

Den här listan är rolig, såg den också hos Erica i Piteå.

Här är det precis tvärtom med våren, den segar sig fram, vilket dessvärre innebär att den liksom blir komprimerad, så att säga. Men trots kylan och isvindarna kommer blommorna av någon outgrundlig anledning ändå igång, så jag ska inte klaga.

Precis som andra är jag imponerad av hur bra vaccinationen gått hos dig. Här är det ju allt annat än bra. DOCK har "min" region, Kalmar län - som första region i Sverige! - gått in i fas 3, när alla mellan 60 och 64 år + vissa yngre i riskgrupper får vaccinera sig. Det är i alla fall ett steg i rätt riktning.

Härligt med vårplaner! Några sådana har jag (förstås) inte, men å andra sidan brukar mina vårar normalt bara utgöras av jobb, så det är inget konstigt i sig. Hoppas verkligen att både dina vår- och sommarplaner går i lås!

Från vintern 2020-2021 tar jag för övrigt med mig att det är en bra idé att ha ordentliga vinterskor, även om man som jag bor på en plats där vintern normalt är ganska mild och snöfattig, för det kan bli 3 dm snö och -10 grader. Då är det smart att ha fodrade och vattentäta skor...

UNDERBARA bilder, som alltid! Dogwoods är helt fantastiska. I Botaniska i Göteborg fanns/finns en liten kornell, men den var/är verkligen inget mot de träd som finns hos dig

Elisabeth said...

Det du inte vet vad det är skulle kunna vara en klockbuske. Den liknar i alla fall en sådan buske från Botaniska i Göteborg.

BP said...

Det går inte att se sig mätt på dina bilder - de är helt underbara med träd/blommor som jag inte känner igen, dvs. de finns nog inte här. Åtminstone har jag aldrig sett dom.

Nej, hösten är då ingen årstid som jag gillar. Ren mentalt alltså, då jag vet att den följs av en kall vinter... Efter en vacker vår brukar det ju komma sommar. Och för min del får den gärna ha temperaturer runt 30 grader. Då laddar jag mina batterier:-)

Brysselkakan said...

Jösses vad det blommar hos dig! Och en kul lista!

Annika said...

Elisabeth.
JA; jag tänkte ju att jg måste göra den innan MIN vår gått över i sommar.
Tiden är knapp vad gäller det, haha.

Jag hoppas att din vår kommer snart.
Det är inte roligt när den står i stå heller.
Nu är det iaf svalare här så det lugnar sig lite allting. Glad för det.

Jo, jag är också impad över hur bra det flyter på med vaccinationerna här. Otroligt smidigt går det.
OCH jag läser, och hör, med tungt hjärta över hur in i h-vete segt det är i Sverige. NOT cool.

TACK, ja jag hoppas också att mina vår och sommarplaner ska gå i lås. VERKLIGEN!!
MÅ dina sommarplaner gå i lås också.

Dogwoods är så fina. Tror inte den sortens konrell finns i Sverige som vi har här. Inte rätt klimat för dem, inte ens i Skåne, tror jag.
De är maffiga.

ÅÅÅÅÅÅ jag måste genast googla på klockbuske!!!

Annika said...

BP:
TACK!!
Så glad jag blir. Ja, det är en sagovärld här nu. EN liten stund till är det verkligen det.
TROR inte heller att ngt av de träd jag visar finns i Sthlm, eller ens i sydligaste Sverige.
Det är så maffigt här med denna underbara skönhet att jag blir stressad, haha.

HIHI, inte förvånad över att du tycker det. OM hösten alltså.
Min moster brukar säga detsamma, hösten leder bara till en sak, vintern. SANT
OCH jag är heller inte förvånad över att du trivs i 30 grader, hihi. OCH det tom utan AC.

Annika said...

Brysselkakan:
DET gör det. NU är det höjdpunkten av det vackra. Crescendot.
Listan var kul att fylla i.

Susjos said...

Man bara njuter när man tittar in på din blogg, det ser ut som en saga! Jag vill också flytta dit! Det ser helt magiskt ut, vilken blomning!
Å vilken cliffhanger du ger oss...vi får väl tåla oss!

Må så gott!
Kram

Cecilia i Houston said...

Åh, Eastern redbud är så fin! Finns här i Houston med fast våra blommade i början av mars :-).
Nu har vår Star jasmine börjat blomma och den finns lite överallt på stängsel och plank och det doftar underbart! Min favorittid här i Houston.

Annika said...

Susjos:
STORT tack. Blir glad.
JAAA, ÄNNU så länge är det som en sagovärld här. Men det går fort nu mot mättad grönska.
KOM hit och hälsa på när SKITEN är över och gränserna öppnade igen.
HAHA, jaaaa ... nästan ngt av en cliffhanger för mig också, det var sååå länge sen sist detta fenomen trädde in.
Kramar!!

Annika said...

Cecilia:
HEJ vad kul att se DIG här!!!!
Känner ju igen sig väl från Insta. SÅ roligt att du är här, välkommen!!
Eastern Redbud är en stor favorit. Ja, jag kan tänka mig att de blommade mkt tidigare nere hos dig.
April är en riktigt härlig månad. Den vackraste av vackra!!