Thursday, April 08, 2021

Andra dosen, Chorizo x 2, Promenaddagen, Skolorna, Vädret och NÄÄÄÄÄEEEEJJJJJ!!!!!
Godmorgon på er torsdagsmänniskor!!DAGS att vika dagens evangelium åt punkter igen.
SÅ gärna så.
Det är ett mycket bra sätt att blogga på.*    Andra sprutan.


I eftermiddag får Peter och jag vår andra dos av Pfizers covidvaccin.
UNDERBART skönt ska det bli. Jag var ju nästan euforisk efter första dosen. Jag antar att det kommer att kännas likadant i eftermiddag.
Däremot vet jag inte om jag får värre biverkningar denna gång? SÅ kan det mycket väl bli. Jag räknar med det inför morgondagen.
Hur som helst är biverkningarna ett tecken på att immunförsvaret är OK.


Efter första sprutan var jag trött, seg och jag hade ont i nacken. Armen var öm. Jag fick även lite snuva och halsont.
MEN det var småpotatis ändå. Det var absolut ingen fara med mig. 
Karolina fick ganska kraftiga biverkningar efter sin andra dos. Natten efter att hon fått sin spruta vaknade hon med feber, huvudvärk och frossa. Hon sa att det gjorde galet ont i armen också. 
Dock, det gick över inom 24 timmar.
Återigen, småpotatis.


Jag är så oändligt tacksam över idag få den sista och avslutande sprutan.
*    Veckans Chorizo i dubbel upplaga.
Igår när jag travade förbi hade Chorizo såklart bytt kläder och stil igen.  Påsken är ju över och allas vår Chorizo är alltid up-to-date!!  Nu firar hen våren med blommor och bin!!  Chorizo själv är ett ovanligt sött bi!
För den som vill följa Chorizo på instagram, @chorizo_on_the_lake
*    Promenaddagen.Igår var det tydligen National Walking Day här i US. Kanske i resten av världen också?
Vad vet jag … Men, jag antar att det kanske bara var här eftersom det handlade om “national”.

När jag gick genom ett grannskap nära mig igår morse noterande jag att den duktiga “gatukonstnären” varit i farten igen med sina skolkritor.
Hon uppmanade alla att aktivt delta i promenaddagen.


 


Mig behöver hon inte uppmana, haha.
Jag håvar in mina steg på daglig basis tack vare långa morgonpromenader i arla morgonstund.
Märker att om jag inte får in min PW på morgonen blir den inte heller av senare under dagen. Skumt det där.
Fast för det mesta samlar jag ihop samtliga steg under den där rundan på morgonen. Regnar det så kör jag ett lite tuffare gympapass framför YouTube i källaren. DET är svettigt minsann, Men bra det.
GUD vad mycket pass det finns på YouTube. Det är bara att ösa därifrån. Trevligt.


 


Baby Yoda med påskägg


För den som vill följa denna gatukonstnär på instagram, @chalknerdy2me *     SkolornaLäste nyligen i tidningen att skolorna snart kör igång med fyra dagarsveckor i min kommun. Måndagarna kommer även de fortsättningsvis att ägnas åt självstudier.
I höst räknar Fairfax County med att skolan ska återgå till fem dagar i veckan för samtliga.
Nu gäller så, fyra dagar fullt ut.
På låg och mellanstadiet har de tydligen släppt på det där med fysisk distansering till viss del. Istället för två meter mellan de yngre barnen är det nu EN meter som gäller.
Undrar just om mindre barn kan hålla det där? Tvivlar.
På högstadiet och gymnasiet är det forfarande två meters fysisk distans som gäller mellan eleverna. Vet inte hur det funkar heller. Måste göra lite efterforskning där, känner jag.

DOCK vet jag att det börjar kännas skönt normalt igen, eller på god väg iallafall.
Samhället står ju—och faller— med skolornas vara eller icke vara, så är det verkligen.
Skolpersonalen är är vaccinerad.
Läste nyligen på en lokal nätsida att tolv fall av C-19 uppkommit på Karolinas gamla gymnasieskola. Inte bra. Utbrottet skedde inom ett av skollagen. Kanske fotbollslaget? Ungdomar är inte vaccinerade ännu, men de ska tydligen bli det om de uppnått 12 års ålder.


 *   Vädret.


Galet varmt i min del av världen nu igen.
Igår var det 28 grader på eftermiddagen. Tror det ska bli svalare nu en tid som kommer. GÄRNA för mig!!  *     NÄÄÄÄEEEEJ!!!Inte igen!! Inte mer nu.
Dessa dök upp på Instagram som annons i veckan. 
Tomtar. I tid och otid.
Om det ska fortsätta så här så kommer tomtarna att vara gammal tråkig, fadd, skämd, möglig skåpmat i jul. Vet inte ens om jag har lust att ta fram dem då.
STOPPA detta nu.
Det här med tomtar håller också på att bli en följetong på min torsdagsblogg, precis som Chorizo. MEN Chorizo är så där 1000 gånger trevligare.
OCH detta … cherry blossom gnomes … MY A** …
***Jag skriver imorgon också. Då ska vi ta oss en titt på hur OTROLIGT vacker våren är här för tillfället. Stoppa tiden nu!!


En bra torsdag önskar jag dig!!

19 comments:

Elisabeth said...

* Skönt med andra sprutan! Hoppas att du slipper biverkningar också, eller att det bara blir lindriga. Själv räknar jag inte med något vaccin förrän TIDIGAST i september-oktober (kanske första sprutan i september och andra i oktober), och tror noll och intet på prognosen om att alla ska vara färdigvaccinerade 15 augusti.

* Chorizo är för härlig, söt både som påskkyckling och bi.

* Promenaddagen har jag aldrig hört talas om, men det är möjligt att den finns här också. Nu när jag har påsklov är alla dagar hur som helst promenaddagar, eller vandringar kanske många skulle kalla min och mammas promenader. För övrigt är jag som du, om jag inte får in en promenad på morgonen de dagar jag är ledig får jag inte till den alls. Måste liksom ta den direkt på morgonen för att det ska bli av.

* Hm, två meters distans, är det med alla på plats? Eller med hälften? Här skulle det, i de flesta salarna, inte vara fysiskt möjligt med två meters distans om alla elever vore på plats. Frågar man utbildningsministern ska vi väl lösa det med att ha lektioner ute. Suck. Här har jag ingen aning om hur det blir från vecka 16 och framåt. Mer distansundervisning? Mindre? Ingen alls? Lika mycket som nu? Den som det visste...

* Här är vädret precis det motsatta mot ditt, nämligen kallare än normalt. Det är soligt och fint, så jag borde inte klaga egentligen, men jag känner mig lite lurad på våren rent vädermässigt. Förstår dock att du vill ha det svalare så att våren stannar längre!

* Tomtar till körsbärsblomningen, nej tack. De hör, som sagt, hemma kring jul.

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, vilken lycka med båda sprutorna i hamn. Här närmar det sig, vi är födda 1952 och fr om idag får 51:orna få sin första, tror det beror på den massiva kritiken regionen fått.

Chorizo är ju för söt i sina olika kostymer, vilket jobb att komma på alla olika kostymer. Ska verkligen kolla på Insta.

Promenaddagen, fiffigt. Kanske lockar fler ut som normalt inte promenerar. Har inte hört att vi har det här, men vem vet.

Så fina gatumålningar, måste vara en duktig en som gör dem. Behövs lite fina målningar och färger för att liva upp människor.

Låter inte helt lätt för skolelever - oavsett ålder - att kunna hålla distansen.

Verkligen skönt när allt börjar bli lite mer som vanligt igen, även om jag tror det tar ett bra tag till. Tror också att man kommer nog att hålla avstånd till folk i fortsättningen också, kanske inte på samma sätt som nu men inte att man trängs och så.

Vilket väder ni har, vi hade kallt imorse men nu på em kändes det riktigt varmt och skönt, och det är sååå fint med alla vårblommor som tittar fram och gräset börjar så smått bli lite grönt.

Tomtar i tid och otid, nej säger jag också. Tomtar hör julen till, punkt slut!

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en kram från ett just nu soligt och varmt Åkersberga

Annika said...

Elisabeth:
JAAA!! SÅÅÅÅ skönt!!
Jag är riktigt glad över det oavsett om biverkningarna blir lite jobbiga.
DE får ju över.
Läste i DN om det där med vaccinet hemma. Att FHM är positiva att alla ska ha fått spruta ett i juli, eller vad det stod där. Låter väldigt optimistiskt med tanke på hur få det är som idag fått vaccinet ...
Mina bröder resonerar som du, de tror att de får första sprutan i i typ okt. Jag är beredd att hålla med er.
TRIST!!

JAAA! Du får då in dina vandringar. FÖR det är DET!!!
Hur många steg håvar du in en sådan dag med din mamma? Nyfiken :)
SÅÅÅ bra, och bästa träningen. PLUS att det är underbart att vara ute. Du och din mamma kör ju ett par mil om dagen. RESPEKT!!

VET, fattar det inte heller ... Varken här eller där.
Måste fråga min svägerska faktiskt. VET inte hur det där ska lösas. Nu vet man ju att tonåringar kan bli väldigt sjuka också.
Ni har det tufft, och jag tänker mkt och ofta på er lärare, det ska du veta!

Så tråkigt att det är så kallt fastän det är solig. ÖNSKAR dig lite varma vårvindar nu!!

Njut de sista dagarna av lovet (jag vet att du gör det)

Monica said...

Lycka till med allt idag, så skönt att ni båda får Pfizers och ni är i gott sällskap:-), Leif GW fick det idag och han låter meddela att han ännu är vid liv.

Jag fördjupade mig i Dagens medicin, Läkartidningen och ännu en och läste om uppbyggnad och virusDNA som får skjuts in i våra celler med hjälp av ytterligare ett avaktiverat virus, och det finns verkligen en del frågetecken och tveksamheter, det mycket omtalade med blodproppar och samtidigt blödningar på andra ställen i kroppen är tvärtemot all fysiologi och kallas Schimpansvaccinet av det stora landet i öster:-) och vi väntar också på "The Trumpcocktail", på fullt allvar kallas den så i medicinska sammanhang men ska få nytt namn i dokumenten. Det är två antikroppar han tog mixade och det blev ju bra:-), ja inget konstigt alls så det blir ännu ett läkemedel i behandlingen.

Pfizers har en helt annan uppbyggnad och har ju givits i otroliga mängder, med mera influensasymptom men inte död.

Tycker tomtarna är väldigt söta så kanske byta färg till julen, ja då, absolut inte nu, nej nej säger jag, men har de tränäsor eller möjligen tyg går det bra, plastnäsor klarar jag inte, haha.

Och så fina målningar på gatorna, kul och verkar tillåtet, här får man nog böta.

Ha det fortsatt fint Annika och bra på alla sätt i den vackra våren.

Humlan said...

Så skönt att ni får er andra spruta nu! Förhoppningsvis utan alltför svåra biverkningar, men trösten är ju att de går över.
Jag tror ingenting om när jag kan få mina sprutor, det verkar ju inte gå att planera någonting vad gäller detta vaccin. Men det ska bli skönt när jag har fått dem!
Nu måste jag ge mig in till stan nästa vecka, kollektivtrafik i rusningstrafik är något jag verkligen inte ser fram emot men det är ett läkarbesök som är nödvändigt.

Chorizo är alltid lika rolig och nog påminner han om en humla i formen fast han ska vara ett bi! ;-)

Så roligt med fin gatukonst, det jag har sett här är aldrig lika fin.

Här är det inte varmt och kalla vindar gör att man får klä sig ordentligt, sedan kommer man plötsligt i lä och då värmer solen och man känner verkligen att det är vår!

Jag har ju en hustomte som står framme hela året, men inte ser han ut sådär och jag har inte den minsta lust att köpa mig en sådan året-runt-tomte (eller en för varje årstid).

Ha en skön torsdag!

Kramar!

Annika said...

Yvonne:
DET närmar sig iallafall. BRA det!!!
Härligt, det rör på sig.
Alltid ngt.
Ja, Region Sthlm har verkligen fått massiv kritik.

Ja, Chorizos alla kostymer ja!! Hen måste ju ha en hel garderob nu.
Så gulligt.
Ja, kolla instagram :-)

Promenaddagen var en nyhet får mig. MEN det finns ju dagar för ALLT.
Precis allt.
Kan tro att det var en amerikansk grej.

Tror du har rätt, den fysiska distansen är förmodligen här för att stanna under lång tid framöver.
Både bra och dåligt där

Hörde att ni hade kallt. MEN snart, snart vänder det hos dig också.

Och tomtar ja.... say no more ...
GAAHH!!


Kramar!!

Annika said...

Monica:
Japp, Pfizer blev det för tre veckor sen. OCH nu idag igen, förstås.
Blev så glad då jag såg att det var det jag skulle få. Om inte hade det blivit JJ eller Moderna.
Man får ju inte välja, bara att ta vad som bjuds.
Jasså, haha, Leif GW fick Pfizer idag också :-)

ja, alla som är sjuka i c-19 borde få DTs cocktail. HAN sa ju att man inte skulle rädas sjukdomen, haha.
SÅ om ALLA sjuka kunde få den så skulle mkt vara vunnet.
HOPPAS det blir så!!
Ja, det där ryska alltså ... skulle nog inte vilja ha det ...

Pfizer och Moderna verkar ge mer "flunsaliknande symptom" och VÄRK i kroppen.
Får ta det, räknar med att vara lite däckad imorrn.
Hoppas det går över snabbt. Får skriva i kommentarsfältet imorrn om hur jag mår.

Tomtarna, orkar inte, haha!

tror du det?? Att man skulle få böta i Sverige med kritkonst? Det är ju bara vanliga skolkritor. Eller side walk chalk som det kallas här.
Tycker också det lyser upp så fint.

Ja, våren sååå fin.
Ha en finfin torsdagkväll nu!!

Annika said...

Humlan:
Ja det är faktiskt väldigt skönt.
Klart nu!
Så skönt.
Kan ta lite biverkningar. De går ju över, som du säger.
Men hoppas såklart det blir lugnt.
Nej, det är så trist som det är i Sthlm. Ingen verkar veta ngt alls.
Hopplöst.
TYCKER ju att du borde ha prio där. men jag vet inte hur de kör, och vem som ska ha först etc.
En kompis till mig berättade att först nu får lungtransplanterade vaccinet. Herregud, jag trodde nog att de skulle ligga högt upp på listan. Men inte då, alltså detta i Sthlm.
FATTAR att du vill undvika lokralrafiken. Förstår verkligen det.

Du har rätt, Chorizo är nog mer än humla än ett bi. Haha. Solklart är hen det!!

Hörde att ni haft kallt och dant idag. Inte så roligt.
Just blåsten är inte kul att tas med.

Hustomtar, helt OK! Gillar dem.
Men desa nissar som ska bytas efter årstid? NEEEEJ!!


Stora kramar från mig.

BP said...

Vilket härligt inlägg - bortsett från de absolut gräsliga tomtarna. Chorizo är härlig. Hens matte lägger ned bra mycket pengar på Chorizos kläder och tillbehör. Hon måste verkligen älska Chorizo. Är så glad att h*n bor i din närhet så att jag kan ta del av hans "liv".

Hörde Bidens tal på tv idag. För första gången sedan han tillträtt pratade han inte huvudsakligen om Corona utan om "gun regulation". Inte en dag för tidigt skulle jag säga. Gillade hans konstaterande att "ingen normal människa behöver ett höghastighetsvapen med hundra kulor. Ingen."

Monica said...

Haha, det är ryssarna som kallar Astras vaccin för schimpansvaccinet och det är sanning i det, det avaktiverade viruset är schimpansflunsavirus. Orkar inte för tillfället kolla vad det är i deras men tror inte det är värre:-)

Monica said...

Och DT-cocktail är på väg till Sverige, sant det också.

Brysselkakan said...

Hoppas du klarar andra dosen bra! Men om inte så går det ju över.
Tomtar... lika knäppt som lussebullar till påsk och semlor på sommaren.

Annika said...

BP:
TACK!!
OCH jag håller med, de där tomtarna förstör allt, haha!
SÅÅÅÅÅ FULA. BORT!! BORT!!!

Chorizo ja, såååå härlig. TÄNK vilken gardrob hen måste ha nu.
Jag känner Cs matte, en hon :-)
Hennes son var STJÄRNA på skolans teater medan K gick där. Helt otroligt duktig på sång, dans och teater. Precis som min K utbildade han sig till skådis i college. Men numera arbetar han som fotograf.
Min K och han var toppenkompisar. De gick på Prom ihop tom. Lite kul, bara som vänner dock.
Så jag känner hans mamma, Chorizos matte, ganska bra.

Biden, tycker han levererar bra. DET är såååå underbart skönt att ha honom spm president efter det fiasko vi hade innan honom i fyra år ,och som gjort ärr i den amerikanska folksjälen som jag tror är svårläkta.
Gillar JB mycket.
Han har gjort så kloka val med Corona och en hel del annat.
Men ja, jag tror inte han får bukt med vapnen, hur mkt han än försöker. Men det är glädjande ändå att han står där han står i frågan. Obama var likadan, men inte heller han fick ngn reda med det.
Ja du vet ju ...
HOPPLÖST.

Annika said...

Monica:
HAHA, OOOO OK ...
HA, inte Sputnik alltså.
Ja AZ, jag vet... sååå svårt och så trist att det gick så med det vaccinet. Minns ju då jag läste en sort artikel med AZs CEO i DN i somras då han lovade så stort och brett runt vaccinet.
SÅÅÅÅ tråkigt att det nu är som det är.
Men ryssarna ska nog tagga ner ett par SPASS ändå.
ALLA sjuka borde få den cocktail DT fick. Får de det så finns det gott om hopp :-)
Även för den sjuke.
So, here's to hoping!

Annika said...

Brysselkakan:
HOPPAS jag med. Men om inte vet jag att det går över.
PHEEEW!!!
HOPPAS på lika lindriga som vid dos 1!!
JAPP, 100%! Lika knäppt som semlor och lussebullar året runt. Bort med tomtarna under året. FRAM med dem til jul. BORT sen!!

Channal said...

Söt påskchorizo! Vilka fina konstverk på gatorna. Idag har Alma och jag ritat på uppfarten. Det är riktigt roligt! Vi kör skolan som vanligt... det där med att hålla distan på låg- och mellanstadiet kan vi glömma. Men det är bara vi i klassen som är tillsammans. Vi blandar inte klasser. Jag är med min klass under lektionerna. All planering samt möten görs hemifrån. Det funkar bra och vi är ovanligt friska. Tvättar o spritar händerna och stannar hemma vid minsta ont i halsen. Är det någon i familjen som är sjuk då är det karantän som gäller. Längtar tills jag får mitt vaccin. Blir säkert i maj, juni. Och då blir det Johnson, en spruta/dos räcker! Maken och min yngsta de har fått sina båda doser precis som ni. Så skönt!!

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal:
VISST är hen så söt!!
DET är kul med skolkritekonst, och somliga får ju till det SÅÅÅÅ otroligt BRA!!
Förstår ju att det där med distans är omöjligt. Alltså det måste det vara med så små barn. Ärligt talat, vet inte hur de gör här ens med en meter.
Ja, det är bara att köra på, Anna. Tror JJ är ett bra vaccin, one and done.
HOPPAS du får det som du ska och inte behöver vänta FÖR länge på det.
Stor kram från mig!

eastcoastmom said...

Andra dosen, hurra för den! Jag fick min andra dos för en vecka sen, Maken fick ju J&J för två veckor sen, så han är done and done! Båda barnen, 19 och 21, har fått första dosen nu också. Vilken lättnad!

Vi är ju lite längre norröver, så inte fullt så varmt, men idag hade vi 20 grC. Ganska normalt, det är varmt några dagar, sen kyligare.

Annika said...

AM:
Japp, nu har jag fått den.
Gick på mindre än 25 minuter inkl den den obligatoriska kvarten efteråt.
SÅ skönt.
VISST är det en lättnad. K har fått sina doser också.
OCH mina föräldrar. TACK och lov.

Normal vår ja, varmt som bara den en dag, och nästa lite kyligare. Idag grått och lite regn. HELT OK.