Friday, March 19, 2021

Vårtecken och vaccinerad!!
Fredag igen!Våren är definitivt försenad i år. Men  nya vårtecken dyker upp lite här och där dag för dag. Idag ska det tydligen snöa lite och regna.
Inget vidare väder med andra ord. Det var samma sak igår, regn och småruggigt hela dagen.  Här är iallafall några små tecken jag upptäckt på sista tiden.
OCH denna vackra, tidiga prunus blommar nu!


OCH igår fick jag första sprutan av två med Covid-19 vaccin.
SÅ. OTROLIGT. SKÖNT.
Jag är så grymt impad över hur snabbt och lätt allting gick. Jag hade hört skräckhistorier om långa köer och evig väntan.
MEN, näeee …. Det tog en halvtimme från start till slut.
Fört fick vi köa en liten stund tills vi kom fram till ett bås där de prickade av våra namn.
Sedan kom vi till en sköterska som skrev in oss och förde in våra uppgifter i en databas och gav oss våra viktiga vaccinationskort.
Efter det kom man till ett rum där det satt säkert 20 sköterskor som vaccinerade.
När vaccineringen var över skulle vi vänta i ett tredje rum i en kvart ifall vi skulle få någon direkt reaktion på sprutan.
Allt gick så fort. Sprutan kändes knappt, kan jag berätta för er. Om tre veckor kommer vi  att bli kallade  till dos två.
Vi ombads ladda ner en app där all information om vaccinet står.


Jag och Peter fick bägge Pfizers vaccin.
DET är jag glad för. Fast jag hade dock varit lika glad för Moderna eller Johnson&Johnson (som kallas Jenssen i Europa) också.
När jag skriver detta känner jag inte av någon biverkning. Jo armen är lite öm, det är den. Ömheten strålar upp i min onda nacke (artroser ni vet).
Men förutom detta känner jag ingen som helst olustkänsla ännu. Tacksam för det.
Hoppas det fortsätter så inatt och idag fredag också … Jag skriver detta på torsdagens eftermiddag.


 
TVÅ glada som just fått sin första dos Pfizer.Jag är djup och innerligt tacksam över vaccinet.
Redan nu känner jag en stor lättnad inombords.
Min granne och vän Ingrid beskrev känslan som “liberating” efter att hon fått sina bägge doser. Så är det, så känns det. Redan nu.
Min bror frågade om vi betalar för detta vaccin?
NEJ, det gör vi inte. Helt och hållet gratis för alla som vill ha det. Man frågade inte efter försäkring.
När man tar den vanliga flunsasprutan är den också gratis. MEN den betalas av ens försäkringsbolag. I det här fallet betalar amerikanska staten för samtliga. 


NU är min önskan att vaccinproppen ska släppa för EU. Att det ska gå fortare där, lättare, snabbare på alla sätt.
DET borde gå snabbare nu när Johnson&Johnson (Jenssen) kommer in på spelplanen likaså. Må det lätta för alla.


Med detta önskar jag alla en riktigt fin och bra marshelg!!

29 comments:

L said...

Grattis till vaccin. Jag fick också Pfizer (vårdnställd inblandad i själva vaccineringen) och jag känner igen känslan du beskriver. Jag blev rörd och alldeles tårögd av den starka emotionella reaktionen. Lite feber efter andra sprutan.
Vi kämpar vidare. Ha en fin dag

Elisabeth said...

Som sagt, verkligen roligt att du blivit vaccinerad och skönt att du inte verkar ha fått några direkta biverkningar! Bra att det gick fort också, och att allt helt enkelt fungerade kring vaccinationen. Själv hoppas jag på vaccin i september kanske, men tror mer på november-december. Regeringen har ju förlängt möjligheten för distansundervisning, och det handlar såklart om att de inte tror att alla kommer att vara vaccinerade till höstterminens start. (Oklart hur det går ihop med FHM:s teori om att ungdomar bara smittar på fritiden, men ja... De kanske möjligen, kanske har insett att de hade fel.)

Så fint med lite vårtecken! Här är det mest bara kallt och känns mer som februari. Lite snödroppar och krokus finns, men det är också allt. Igår snöade det. Så trist när mars är såhär, som en slags tråkig förlängning av vintern istället för en vårmånad, som det normalt ska vara är.

Elisabeth igen said...

Men haha, vilken dysterkvist jag låter som. Var inte meningen att dra ner den positiva stämningen i ditt inlägg!

Anonymous said...

Åh, grattis till er spruta, så skönt! Och att ni snart får nästa. Måste kännas underbart.
Det är fint att se alla vårtecken. Imorse vaknade jag till sol och -5 grader, hua. Vi har ju haft allt annat än vår här, får nog vänta en bra stund till.
Återigen stort grattis till er!
Kram från Anette

marianne.dahl3 said...

Grattis till vaccinet. Så oerhört skönt! Jag var också på ett strålande humör efteråt. Märktes i väntrummet att det fanns en lättnad, folk pratade med varann, trots coronaavstånd. Brukar vara knäpptyst annars här i väntrum!! Alla var så lättade.
Hoppas du inte får några biverkningar. Jag hade inga alls. Snart dags för min andra spruta. Om 10 dagar. Man räknar ner ..... !
Så vackra pingstliljor. Här blommar lite snödroppar o krokus. Inte så långt kommet som hos er.
Imorse minus 5 här. Men solsken. Våren kommer.
Ha en riktigt trevlig helg!
Kram
Marianne D.

Anonymous said...

Yvonne said....
Grattis till vaccinet, såååå skönt det måste kännas för er och nu vet du ju att Sverige/Finland kan bli av i sommar iaf. Här är ju fullständig stiltje vad gäller när vi får, men, men, inget att göra bara hålla ut.

Våren, ja den är lite satt på paus, ser just nu att det dalar ner något vitt och iskall vind har vi. Har sett både vintergäck och snödroppe i någons trädgård på promenaden i veckan. Själv har jag köpt 2 krukor med minipåskliljor som jag har i köksfönstret och en maffig tulpanbukett igen.

Så fint målat på gångvägen, sånt blir man glad av

Ha en fin helg och fira ordentligt att ni är på väg mot ett normalläge i livet. Stor kram skickar jag

eastcoastmom i Connecticut said...

Välkommen i klubben! Samma vaccin som jag fick och jag var också väldigt öm i armen, men det var allt och det blir man ju ofta av vaccin. Om mindre än två veckor får jag nästa dos. Och jag lyckades boka in maken för vaccin igår, han är i nästa åldersgrupp här i CT - om precis en vecka får han Johnson and Johnson, the one and done!

Cecilia i Houston said...

Grattis!
Jag har också fått Pfizers vaccin och kände av andra dosen med trötthet, huvudvärk och illamående i ett par dagar. Inte värre än att det hjälpte att vila dagen efter vaccineringen. Jag fick mitt vaccin genom jobbet i januari (anställd på sjukhus, men utan patientkontakt). Min man fick sin första dos förra veckan - äntligen!
Håller med AM, J&Js vaccin kommer göra stor skillnad. Både för att det bara en dos och för att det är mycket ett enklare att förvara.

Annika said...

L:
TACK!!
Fasiken vad det känns bra. Så bra att du inom vården fått det. Samma med min syster som är dietist, hon fick det också för ett tag sen.
UNDERBART!!
jag med, det var STORT. Jag tackade sköterskan om och om igen. OCH jag nästan flög ut i det rum där man skulle vänta i en kvart. Där stod en glad kvinna och de spelade typ rockmusik och hon ville att vi skulle lyfta armarna och dansa. SÅ kul, jag blev så full i skratt och kände mig rent BUBBLIG!!

Idag är jag nog lite trött, det är jag. Jag har ont i armen och jag är lite, lite snuvig och har lite ont i halsen. Biverkningar, det måste det vara.
Ja, armen är ju givet. Men de övriga.
Har hört att andra sprutan är värre, men det får vara så då. Inga problem. man vet ju att det är biverkningar, så.


VI kämpar vidare. Ha en finfin helg!! :-)

Annika said...

Elisabeth:
Nej, inga direkta. MEN visst har jag ont i armen idag, och jag är nog lite trött. Har lite ont i halsen och lite snuva. Antar att det verkligen ÄR biverkningar.
MEN det är lätt, jag kan leva med det utan minsta problem. Jag är så glad och tacksam. Inte klokt vilken KÄNSLA.
Tänkt att det måste vara mkt roligt att jobba för de där sköterskorna på covidkliniken för folk är så in i bängen tacksamma och glada då de får sprutan. ALLA var glada. Personalen grym!!

OCH så till dig, jamen det ju så tråkigt det där. Ja, att hela EU så kapitalt kört detta på det sätt de gjort. DET hade ju inte alls behövt bli så här. Det ser vi ju här, och i England och Israel.
Nu vet jag att skolan här i Fairfax Co bestämt att i höst blir skola som vanligt, fem dagar i veckan. Vet att det mottagits med blandande reaktioner. Men jag tycket det är givet, klart skolan ska gå på som vanligt. Lärarna vaccinerade, barnen med munskydd.
Nu säger ju JJ och Moderna att deras vaccin kan ges till barn också, så ...
Jag hoppas verkligen att DU är vaccinerad innan hösten.
FHM, ja du vet var jag står där .... tycker exakt som du ...

Ja, det är fint här nu. MEN försenat är det. det gör inget.
Snart ska du se att det blir ljuvlig vår hos dig också. Ljuset är årmonstone vackraste vackra!!

en fin och bra helg önskar jag dig!!

Annika said...

Elisabeth;
INTE då!!! Inte alls!
:-*

Annika said...

Anette:
TACK!
Jamen det var stort, det var det. Jag kände mig spå innerligt tacksam då jag satt där och fick sprutan i min arm. Jag flög nästan ut till det rum där man skulle vila i en kvart.
Trodde inte det skulle kännas så stort som det gjorde.
Precis, vi blir kallade till nästa i början av april.

Vårtecken är härliga.
Snart hos dig med, Anette, snart snart.

KRAMAR!!!

Annika said...

Marianne:
TACK!
Jamen det är verkligen en stor känsla då man får det. Jättestor!
Innerlig tacksamhet kände jag.

Jag har ont i min arm idag, den är så öm. OCH jag är nog lite trött, lite ont i halsen och lite snuva. SEG, kan man nog kalla det.
Men annars??? MÅR toppen!!!
YAY!!
Snart dags för andra sprutan för dig. UNDERBART!!!!
Och då blir du friare. Som min granne sa, det är en rent befriande känsla då andra sprutan är klar.

Våren kommer, var så säker. Mars är en månad som kan bjuda på lite av varje.

KRAMAR och trevlig helg!!

Annika said...

AM:
TACK och det är UNDERBART!!!
Ja, öm i armen är jag. Mer så än då jag tog flunsavaccinet. Är nog lite trött också, har lite kill i halsen och lite snuva.
MEN annars? Pfft, feel like a million BUX :-D
Alltså, jag är sååååååååå otroligt tacksam för detta.
Å så din man får JJ!! En enda spruta. Härligt.
Det finns hopp.

Annika said...

Cecilia.
TACK!!
Ja, jag har hört att andra dosen blir tuffare. jag är beredd.
Idag ärjag nog lite tröttare än vanligt. Sluggish är nog ett bra ord. Lite ont i halsen och lite snuvig.
Armen gör ont.
MEN jag mår som en prinsessa annars.
Jag är så innerligt tacksam över detta. Och det tror jag alla är som får det. Hela stämningen på kliniken var glad.
Måste vara tacksamt att jobba där även om det går på löpande band för sköterskorna.
Sen tycker jag att det är så bra att alla ni här i US inom vården, och skolan, fick vaccin i de fösta grupperna. SÅ ska det vara.
JJ kommer nog att slå stort, det tror jag med. Lättare på alla sätt och vis. En dos, lättare förvarning. MÅ EU ta in stora beställningar där.

En riktigt trevlig helg önskar jag dig!!

Annika said...

Yvonne.
TACK!!!
Ja, jag vet att jag kommer till Sverige iallafall. DET är bombsäkert nu. Till Närpes vet jag inte ... jag hoppas, men Finland har ju så stränga regler.
Men till Sverige kommer jag. DET känns helt UNDERBART!!!

HÅLL ut, snart kommer JJ vaccinet till er också, hoppas jag. Alltså det som går under namnet Jenssen i EU.
TROR verkligen på det, en ensa spruta. Lätt att försvara.
När det kommer till er hoppas jag att det ska gå fort.

Våren så nyckig, och det är väl ett vårtecken i sig det också, haha. Men lite tråkigt kanske?
MEN snart!!!

Ja, vi ska fasiken fira att det börjar kännas normalt igen.

Kramar i massor till dig!!!

Brysselkakan said...

Grattis! Förstår att det var lite känslosamt att äntligen få er första dos.
Ha en fin helg och hoppas du slipper biverkningar.

Annika said...

Brysselkakan:
TACK, det var det verkligen.
Du kommer nog kunna likadant.
Har lite biverkningar idag, mest i nacke och arm. men lite snuva och halskill.
Lite seg. Verkligen inget att orda om.
bara tacksam.
Ha en fin helg!!

BP said...

Stort GRATTIS till första vaccindosen. Å tack och lov att ni fick Pfizer. Jag menar ingen vill väl frivilligt vaccineras med AstraZenecas vaccin efter alla omgångar i Europa. Du läste kanske att först skulle AstraZenecas vaccin inte alls ges till 65-plussare i Frankrike. Sedan stoppade Frankrike och så småningom även Sverige alla vaccinationer med vaccinet. Nu har den gode Macron gjort en kovändning och proklamerat att vaccinet bara ska ges till alla 65-plussare. Alltså hallå??!!!!!!! Nej, mitt förtroende är totalt förbrukat, åtminstone vad gäller AstraZeneca.

Å stor eloge till USA och Biden som verkligen infriade sitt "vallöfte" att vaccinera en miljoner amerikaner per dag. Jag har uppnådde det målet med råge - 2,5 miljoner amerikaner vaccineras per dag. Det kallar jag för effektivitet. Fy för EU här!

PS. Härligt väder hos dig! Pingstliljor - är det samma sak som våra påskliljor eller!? Är ur dålig på blommor som du ser;-) DS.

BP said...

Me again: Glömde ju berömma den fina street art. Så vackert och detaljerat.

Humlan said...

Äntligen kan jag kommentera! Mitt bredband har krånglat men nu har de tydligen varit och bytt ut saker i ett skåp där hela områdets bredband utgår ifrån ... Det är verkligen uppenbart hur beroende man är, jag kan ju skjuta upp saker men många sitter ju och jobbar hemifrån och de har varit förtvivlade för att allt tar sådan tid.

Något annat som tar tid är ju våra vaccin! Men det är ju ett problem som på många sätt visar hur det går när vissa länder stänger gränserna för varor, för att de ska ha själva först. Vi får väl se om företagen som skrivit avtalen med EU börjar hålla dem och om länderna som nu stoppar leveranser släpper igenom dem.

Men grattis till er som har fått vaccinet, jag förstår att du är både glad och lättad! Jag längtar tills jag får mina sprutor och sedan kan man i alla fall träffa andra som är fullt vaccinerade.

Hoppas du inte känner av sprutan mer och får en riktigt skön helg!

Stora kramar!

Channal said...

Mitt hus ligger i direkt söderläge... krokusen blommar och påskliljorna är på G! Annars är det väldigt kyligt men soligt. Står jag mot en vägg i lä. Ja, då är det riktigt skönt.

Härligt för er båda att ni är vaccinerade. Min make, Lasse och min yngsta Lotta är också vaccinerade med Pfizer. De är prioriterade men inte jag. Blir väl till midsommar!

Trevlig helg och KRAM Anna

Monica said...

Skönt ni fick Pfizers och att det var så välordnat allt runt vaccineringen. Fint att se vackra vårblommor, det är lite segt här, tror senare än vanligt och faktiskt svårt att hitta blommor i affärerna att plantera. Och så glad man blir av att se så fin gatukonst. Önskar dig och er en fin vecka och att ni mår bra. Här har firats och det var en fin vårdagjämningsfödelsedag med vackra hälsningar, blombud och årets, ja förra årets med godaste mat lagad av älskade dotter i hennes underbara hus. Kanske berättar mer sen:-) men det är som paradiset. PS får se om jag bloggar igen, inte bestämt, varit så mycket andra aktiviteter nu, tur det går bra att läsa din blogg på mobilen, läser tre bloggar bara numera och det känns bra så. Och det går att kommentera i alla fall:-), ja ta hand om er och ha det så fint Annika

Från Glam till Damm said...

Hej Annika!

Grattis till vaccindoserna. Har ni fått några biverkningar. Min svenska kompis Maria i Annapolis (som du skulle gilla) blev dålig i 36 timmar efter andra dosen. Läskigt. Men nu har hon piggnat till.

Påskliljor och träd som blommar! Lyllos er! Här har vi fortfarande snö på backen och nu vill jag ha vår!
Men vilken vacker gatumålning! Ett riktigt konstverk. Du verkar bo på ett spännande ställe.

Varm kram och ha en underbar söndagskväll!

Anneli i Dalarna

Annika said...

BP:
TACK!
Jag är glad att vi fick Pfizer också.
AstraZeneca är inte godkänt här ännu. Så det hade det inte blivit i vilket fall. Det hade blivit Moderna eller JJ. Men jag är glad att vu fick Pfizer, det är jag.
Jag vet, det jar varit tusen ronder med AstraZ vaccinet. SÅÅÅÅÅ många ronder. Och det där med att äldre först inte skulle få det, och nu kan ta det?? Gillar inte det.
Förstår ditt tänk, verkligen.
Jag hoppas att J&J kommer till er, Jenssen alltså, tror nog det är ett bra vaccin och dessutom en enda spruta.
EU ja, jag håller helt med dig ...


Påskliljor är gula, Pingst vita med gul krans :-)
FAST de är ju såååå lika!!

OCH ja, visst är gatukonsten vacker. HÅLLER med. Hon är så bra den tjejen som målar med skolkritor på parkvägen.

JajaMEN, jag början tro att Biden kommer att ro detta i hamn före 1 maj. I helgen fick jag veta att flera av mina vänner ska, eller har, vaccinerats också.
SÅ nog har han lyckats med detta. DET har han. Och även det att de köpte in så många doser redan från början.

Annika said...

Humlan:
HURRA, vad BRA.
Det gillar jag.
Det är alltid sååå jobbigt när bredbandet strular. Kan få lite panik av sånt nästan.
OCH ja, för alla som jobbar hemifrån blir sådant mer än jobbigt.

Sådant enormt strul i EU med vaccinet. DET är riktigt ledsamt.
Jag hoppas verkligen att det ska lösa sig å det snaraste eftersom det är BORTOM viktigt.

TACK, ja det känns riktigt underbart att ha fått spruta 1.
Exakt, jag förstår sååååväl att du längtar. Håller alla tummar för att det snart ska bli av!!

KRAMAR!!

Annika said...

Channal:
SNART, snart blir det ljuva vindar och mkt sol hos dig.
Härligt med söderläge.


MÅ du få vaccin också snart. Tycker ju att du borde vara det eftersom du är lärare.

Kramar!!

Annika said...

Monica:
Ja, jag är faktiskt glad att det blev just Pfizer (det hade kunnat bli Moderna eller Johnson&Johnson också), men när hon skrev Pfizer kände jag lättnad. Verkligen.
Ja, ni början det våras. MEN våren är sen här iår. PRECIS som Phil the Groundhog spådde den 2 feb.

MONICA, MONICA, MONICA!!
Stort grattis på din dag!!! TÄNKTE på dig att du fyllde just på vårdagjämningen. HOPPAS du hade riktigt mysigt och jättefint.

JOOOO blogga!! Du har en trogen läsare i mig!
BERÄTTA, jag vill veta :-)
Men, jag är glad över att du fick en finfin dag i As hus!!

TACK för att du läser här!!! OCH kommenterar. det betyder massor. Vill ju inte släppa kontakten med dig. Monica, dooooo yourself a favor and start up that blog again ;-))))

KRAMAR!!

Annika said...

Anneli:

TACK!!
Kan skriva lite om det imorgon. Men nej, inget att orda om vad gäller biverkningar egentligen. Men jag skriver lite om det i morgondagens inlägg.
Har hört att andra sprutan kan bli lite tuffare.
Men jag känner många som inte känt ngt alls av den.
Vi får se.
Har hört att det är gott tecken om man för biverkningar? Att sprutan tar bra då. VET inte om det är sant faktiskt.
Oj, later inte så bra med Maria i Annapolis, blev hon väldigt dålig alltså?
Mysigt ställe att bo på fö!! :-D

Det våras omkring mig, men våren är senare i år än vanligt.
TACK Anneli, trivs sååå bra här.

KRAMAR från mig!!