Thursday, March 11, 2021

Tack, Glad, Värme, Veckans Chorizo , ÅÅÅÅÅ , Här och NU
Godmorgon torsdag!!* TACK!TACK för alla era engagerade kommenter om sorgeåret i gårdagens inlägg. En mycket svart vecka detta. Veckan då “allt hände” för ett år sedan. DÅ när vi fick inse faktum och rätta in oss i leden.
Läste alla era kommentarer med största intresse. En del av er hade insett faran långt innan “resten av oss” (iallafall jag) fattade eller VILLE fatta. Nu går vi då in i år två av eländet …
Det Svarta Paraplyet vilar alltjämt över oss än idag.
Men vi har på något sätt lärt oss att leva sida vid sida av eländet.* GLAD …


… över att mina föräldrar igår fick sin första dos av Pfizer!
TACK och lov. Äntligen hände det.
Den 31 mars får de sin andra dos. Allt hade gått som smort på vårdcentralen och det skedde på nolltid. Så fint att höra. 
Karolina ska också få sin andra dos av Pfizer i slutet av denna månad. Jag vet inget alls om när Peter och jag kan tänkas få vaccin ännu, men det bör ske inom en inte alltför avlägsen framtid.  Igår kom det ytterligare klartecken från regeringen att det kommer att gå fort nu.  Så vi ska hoppas och TRO!!  * VÄRME!!Just nu har vi värmebölja här.
VAD sägs om 22-24 grader? Japp, så är det. Overkligt nästan.
På lördag sjunker det till mer normal temperatur igen. BRA det, jag vill INTE att naturen ska explodera för snabbt.


Men det är HÄRLIGT att sitta ute i morgonsolen med kaffet efter promenaden.
JÄTTEHÄRLIGT. På eftermiddagen kan jag slå mig ner på mitt deck och njuta av värmen där.
Årets första fika i morgonsolen skedde igårmorse.Blomningen sker för övrigt senare i år än tidigare år. DET har jag koll på via somliga träd i grannskapet vilka jag ALLTID följer noga den här tiden på året, som tidiga prunus och päronträd etc. DE har inte börjat blomma alls ännu. Nu kan de nog få sig en skjuts när solen gräddar ner på dem och värmen råder.


MEN, som sagt, det får INTE går för fort nu … VILL INTE DET!!!
Våren ska vara lång och lagom varm. Blommorna, träden och buskarna får gärna blomma LÄÄÄÄNGE!!! * Veckans Chorizo!


Ah, Chorizo är helt redo att byta till sommartid nu. 
Vårt tidsbyte äger rum natten mellan lördag och söndag. Av någon anledning byter USA till sommartid några veckor innan Europa gör det.
SÅ, i helgen är det alltså dags för oss.


Sommartid —byte av tid gånger om året— såååå värdelöst.
SLOPA!!!
Vem gagnar det liksom?
PICK a time and stick with it.
Helst vill jag ha normaltid hela året. För att det är JUST normaltid. Vettigast.
Ingen verkar reflektera över hur otroligt mörka morgnarna skulle bli om vi hade sommartid året runt. På söndag kommer det vara mörkt ute igen vid den då jag vanligtvis vaknar.
Slopa skiten med sommartid. Eller låt oss åtminstone SLIPPA byta tid två gånger om året.


Men allas vår fina Chorizo ÄR redo!!!!
* MEN ÅÅÅÅ!!!Nu har ju skolorna dragit igång här igen. Ja, per hybridsystemet. Jag har skrivit om det förr hur det funkar. MEN skolorna ÄR igång. DET märks!!
OCH det är faktiskt riktigt HÄRLIGT!! NU på mina morgonrundor brummar skolbussarna förbi mig igen, jag ser barn som går till skolan och det känns underbart NORMALT.


Min svägerska som är lärare på en gymnasieskola här i Fairfax County har berättat att ungefär 60% av elevkåren har valt att studera hemma virtuellt terminen ut. Resten av eleverna är i skolan varannan dag, de är indelade i alfabetisk ordning. Ena dagen går grupp A-L och sen går grupp M-Z. Lite taskigt om man har en bästis som man på så sätt inte alls träffar i skolan … OH well. Men så är det iallafall.


Jag tycker iallafall att det är så härligt att se denna normalitet igen!!Skolbussar igårmorse utanför Karolinas gamla gymnasieskola.
* Här och nu.


Jag önskar alla och en var en riktigt fin torsdag!

14 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Som jag skrev igår var det ett mycket intressant inlägg du hade igår och intressant att läsa alla andras reflektioner över året som var såååå svart och fortfarande är rätt mörkt.

Så härligt att dina föräldrar fått sin första dos och snart den andra också, måste kännas heeelt underbart. För Karolina som möter så mycket folk är det ju också fantastiskt att snart också få den andra dosen. Längtar verkligen till att vi får, men det ser ut att dröja ett bra tag till om inte ett mirakel sker.

Häftigt med en värmebölja, men kanske tur det blir lite mer normalläge till helgen, som du skriver vore det ju inte kul om våren är över så snabbt med all vacker grönska. Här har vi ju fått en ny omgång snö så här göms det mesta i snön just nu och i em hotas med storm och mer snö.

Gissa om man längtar efter att få ta en kopp kaffe ute i solen, men även det ser ut att ha pausat ordentligt.

Så Chorizo är klar för tidsomtällningen i helgen, en helt onödig grej enligt mig att hålla på och ändra en timme 2 ggr per år. EU skulle ju ta upp frågan om att sluta med sommar- och vintertider, men än är ju inget bestämt.

Så skönt att era skolor kommit igång lite iaf, här är det ju motsatt, här rustas ner för stängning. Vårt äldsta barnbarn som går i 8:an (bor utanför Malmö) har bara gått en enda vecka i skolan sedan jullovet och åtminstone till påsklovets slut blir det så. Han fixar det bra och är väldigt ambitiös och pluggar som är tänkt och lite till. Lillebror som (tack och lov) går i 6:an skulle nog ha det tuffare med att få "något gjort" om han satt hemma och pluggade.

Vilka underbara bilder på alla vårblommor, blir riktigt avis när jag ser hur det blommar hos er och dina bilder från morgonpromenaderna är ju magiska och jag lovar, man får "hopp om livet" igen när man ser dem, så tack för dem.

Ha en fin torsdag och en stor kram är på väg

Annika said...

Yvonne:
Tusen tack, om du visste hur mkt jag uppskattar att höra det.
TACK Yvonne!!
Jätteintressant med alla kommentarer, verkligen. Det är ju liksom ngt som vi ALLA kan relatera till.

SÅ glad för min föräldrar skull.
SÅ glad, och att de direkt blev inbokade för spruta 2.
Karolina ja, eftersom hon träffar så mkt folk tycker jag det är givet att hon ska ha sprutan. Så där ger jag Cali stort cred.

Exakt, tycker det är skönt att våren lugnar sig lite även om det kommer att bli skönt idag att sitta ute på svennefrullen utan att frysa alls. Härligt!!

SÅG det, Yvonne. Evert på ingång.
Men du ska se att den snön försvinner fort ändå sedan!

Ja, det nog mest tramset med tidsbyte två gånger per år jag tycker illa om. Även om jag vill ha normaltid året runt. Kan leva med sommartid också bara vi slipper BYTA.
Läste att det kan ha stor kroppslig påverkan på folk.
Så varför??

ja, det är verkligen motsatser nu vad gäller skolorna hos oss. Här öppnar de per hybrid.
SÅ bra att ditt barnbarn grejar det fint.
Underbart.
Det är verkligen så olika från elev till elev.

TACK Yvonne, ja det börjar verkligen våras nu. OCH jag fångar det med min kamera.

tack för din gulliga kommentar!
Kramar!

Elisabeth said...

Jag tyckte också att det var intressant med kommentarerna! De visade att vi alla både påverkats på liknande sätt och väldigt olika, beroende på livssituation.

Så skönt att dina föräldrar fått vaccin! Mina föräldrar har också fått sin första dos, mamma tack vare att hon är hushållskontakt med en person som har hemtjänst (min pappa), annars hade hon väl fått vänta till maj eller något liknande, eftersom hon "bara" är 69. Detta innebär att jag i alla fall inte behöver vara rädd för att smitta dem i påsk. Jätteskönt också med Karolinas vaccin!

Det låter härligt med kaffe i solen, sådant kan vi bara drömma om här... Ovädret Evert (vilket namn!!!) har nämligen kommit hit med snö, regn och blåst. Här är det inte så mycket, men i västra delarna av Sverige har det kommit massvis med snö.

Bra att Chorizo är redo för sommartid. ;-) Jag skulle också helst ha normaltid hela året. Förstår mig verkligen inte på dem som vill ha sommartid hela året.

Intressant att 60 % valt att studera på distans resten av året. Dessvärre lär de nog tappa i kunskaper, men har de (eller deras föräldrar kanske...) valt så är det förstås inte mycket att göra åt det. Blir lite stressad av att läsa om systemet, även om det på många sätt är bra, för det gör ju verkligen att det blir färre elever i samma sal.

Underbart med krukosen och julrosorna! Det är alltid lika roligt att se vårblommorna blomma.

marianne.dahl3 said...

Vad skönt att dina föräldrar fått sin första vaccination. Jag fick oxå min på vårdcentralen, fantastiskt bra ordnat, kvickt o lätt o bra avstånd.
Då har jag och dem samma dag för andra sprutan!

Julrosor är väl något av de vackraste blommor. Vilken värme ni fått. Men hoppas inte det går för fort med blommande träd mm. Man vill njuta läääänge.
Här är Evert på besök. Snöar och regnar hela dagen. Mörkt o kallt 1 grad +. Passande dag att baka. Det e vad jag ägnat dagen åt.

Jag bor precis intill en skola. 0-6 klass. Å där har barnen varit på plats hela tiden. Säger som dig, roligt se dem, nånstans känns det lite mer som vanligt.

Kram
Marianne D.

BP said...

Om du bara visste hur avis jag är på din vår och dina "sommartemperaturer". Här "njuter vi" av snöstorm just nu och snön är i horisontalläge. Nollgradigt - sååååå mysigt - NOT!!!

Märkligt att ni byter till sommartid två veckor före oss. I EU är det sista året med sommar- och vintertid. Från och med 2022 är det en tid som gäller, fast varje land kan välja om man vill ha vintertid (normaltid) eller sommartid. Gissa vad jag önskar mig;-)

Skönt att dina föräldrar har fått sin första spruta. De bor nog inte i nollåttaland gissar jag, för här har man inte ens avslutat fas 1. Inga leveranser och tveksamheter vad gäller AstraZenecas vaccin...

Annika said...

Elisabeth:
Mycket intressant, verkligen.
Läste dem med största intresse.

UNDERBART med dina fldrar!!! SÅ härligt!!!
OCH ja, du kan absolut åka hem till påsk. Härligt.

Evert har ni nu att tampas med, det medan jag satt och svettades i solen på Lottas deck. Orättvist va!
Mne det ska bli kyligare här också. Funkar för mig :-)

Chorizo alltid spot on och uppdaterad.
Visst, normaltid for the win. Tror faktiskt inte att folk tänker på hur nermörka morgnarna blir under höst och vinter.
Så fram för normaltid.

VET du vad jag hörde igår då från en granne som jobbar på skolan här. ATT somliga lärare valt att jobba hemifrån resten av terminen. Alltså, den gåtan fattar jag inte hur de löser. eleverna i deras klasser måste väl ta samtliga dessa virtuellt. Inte kan de väl sitta i ett klassrum och ha läraren på länk?
Ja, jag tror det här blir svårt.
Vet att de talar om sommarskola i år.

Grannkommun, Loudon, har redan nu gått ut med att skolorna ska öppna på heltid i höst.
Låter bra, tycker jag.
ja, om alla lärare är vaccinerande och även de elever som är över 16.
Komplicerat är det onekligen allt detta.

Älskar alla vårtecken jag ser överallt. Ljuvligt.

Annika said...

Marianne:
DET sa mina föräldrar också, att det var SÅ bra ordnat och att det gick på nolltid och att de bokades in för spruta 2 direkt.
ÅÅÅ ni har samma dag för andra sprutan. TOPPEN!!!

Ja, här är det så varmt att jag fick för vamt där vi satt idag.
Under tiden har ni Evert.
Jag vill inte behålla den här värmen och är glad att den bara är tillfällig- MEN ngn Evert vill jag inte heller ha
:-)

Älskar att höra och se skolbarn och igår hörde jag skiolorkestern öva på fotbollsplanen vid Karolinas gamla HS.
DET var undebart normalt.

Kramar

Annika said...

BP:
OCH vi hade så varmt idag på Lottas deck att vi fick gå in i skuggan, så orättvist är det.
MEN, jag kan trösta dig med att de pratar om snöblask här i nästa vecka också.
Hehe.
Inte så kul.
Hoppas Evert ger med sig snart.

Ja, visst är det märkligt att vi byter före er.
FATTAR inte.
Här pratar de också om att välja en tid för gott. MEN jag har ingen aning om när det sker.
Borde klubbas igenom snarast.
KAN gissa att du vill ha sommartid :-D men morgnarna under höst och vinter blir inte så roliga.

Jo¨rå, mina fldrar bor SCHMACK middle i 08-land. Inom Stokholms stad. Men de är 80+, kanske därför.
De fick Pfizer, faktiskt glad över att de inte fick AstraZeneca, vet inte om jag vill ha det heller när den dagen kommer. Inte godkänt här ännu heller.

Susjos said...

Ljuvliga bilder på våren, och jag blir inte lite avis på värmen!
Här har stormen Evert kommit, inte kul alls, snöoväder och blåst, suck! Men det blir väl vår här också vad det lider!
Skönt att dina föräldrar fått vaccin nu, jag hoppas det går fortare fram för alla här !
Chorizo gillar sommaren förstår jag, precis som jag, haha!
Men nu måste jag ut i stormen mot jobbet!
Ha det gott.
Kram

Annika said...

Susjos:
TACKAR!!
OCH idag har det varit galna 26 grader varmt här. Man tror knappt det är sant. Snart går det ner till mer normala temps igen, bra det.
Evert får ni dras med nu en stund. Han verkar inte ha varit snäll den däringa.
HOPPAS du får en lugn och BRA natt.
Kramar!

Elisabeth said...

Knepigt att lärarna fått välja att undervisa hemifrån när de ju har fått vaccin. Men det är klart, man är ju inte 100 % skyddad, och ingen vet om man kan smitta även med vaccinet, så det beror kanske på det. Helt klart inte alls optimalt. Jag kan (utifrån erfarenhet från min skola) tänka mig tre varianter för deras undervisning:

1. Eleverna får verkligen sitta i ett klassrum, och antingen lyssna med lurar i var sin dator, eller så kopplar någon upp en dator på storbild och i högtalarna.
2. Eleverna får sitta utspridda i grupprum, bibliotek och liknande, med läraren i datorn.
3. Om de har flera virtuella lektioner i rad och har möjlighet att hinna hem till dessa (om de ligger efter lunchen t.ex.) får de ha dessa lektioner hemifrån och koppla upp sig som vanligt.

Sommarskola ja, suck... Nog kan jag förstå behovet, men samtidigt behövs ju ledigheten också. Här ska det tydligen vara påsklovsskola för vissa mattekurser.

Från Glam till Damm said...

Vår in the DC-area är något jag saknar ibland. Alla vårblommor och så tulpanträden och körsbärsblomningen och magnolian....Underbart.

Här började mina tulpanlökar precis titta upp ur landet men igår hade vi full snöstorm och nu har vi en decimeter snö igen. Jag får njuta av dina bilder så länge....

Jag är svårt förtjust över det där med att skolor i USA har egna bussar. Här hemma får eleverna numera ta sig till skolan via den vanliga kollektivtrafiken. Inte alls optimalt och speciellt eftersom lokaltrafiken inte alls anpassat några tider efter skolans tider. Galet!

Kram och ha en fin dag!

Anneli i Dalarna

Annika said...

Elisabeth:
DET tycker jag också.
Förstår det inte riktigt. OCH hur tänker de göra i höst om de blir 100% skolgång igen?
Antar att de måste tillbaka då?

Ja, det måste ju vara som du skriver. Några av de där alternativen.
Jobbigt.
För alla.

Sommarskola blir det i år på många ställen. En av mina grannar som är elevassistent/lärarassistent. vet inte vad hon har för titel på svenska? men hon är liksom assistent i klassrummet till läraren ... Hon har ingen lärarexamen själv .
Hon ska jobba i sommar iaf med ffa mattelever. Hon är också fr Tyskland liksom min bästa grannvän. Hon tror inte hon kan åka till München alls i sommar som hon brukar. Lite ledsamt eftersom hon inte for i fjol heller pga covid. Nu har hon vaccin, men måste jobba förmodligen.
Tungt.

Ja, jag blev förvånad för ag hörde att de ska ha påsklov här. Underligt tycker jag. Men det ska de. Jag tycker nästan det är vettigare att slopa det ...
Iaf här där de varit hemma i ett år.
Hos dig är det ett annan femma.

Annika said...

Anneli:
VISST, det är den finaste tiden i DC!!
April!! Den allra finaste månaden. Förstår att du kan sakna.
jamen ja, jag såg ju din insta idag och all snö, oj oj ... haha. Inte så kul, men du ska se att det töar undan snabbt. HOPPAS jag.

SÅ sant, här är det det de gula skolbussarna som brummar fram, en självklar del av stadsbilden. GILLAR!!
Just det, hemma åker man de lokala bussarna? Även på landet alltså?

Stor kram till dig!!