Thursday, March 25, 2021

Skamfläck för USA, Livet efter C-19, Veckans Chorizo och Här och Nu!
Torsdag!


Så var det torsdag igen, och dags att skriva i punktform. 
På ett sätt känns det som om jag “alltid” gör det, trots att jag bara skriver i punkt en enda dag i veckan. Men, punktformen är bra, praktisk och så är det ROLIGT att använda sig av den bloggformen.


* Tragedi … igen …


Det har väl inte undgått någon av er att det skett två masskjutningar här i USA på mindre än en vecka. Den ena klassas som hatmord, den i Atlanta där åtta kvinnor blev massakrerade på tre olika skönhetssalonger. Bara så där, en vanlig dag på jobbet. Vilken enorm bottenlös sorg och hopplöshet.


Den andra skjutningen ägde rum på en vanlig matvaruaffär i den coola, läckra och välmående förorten (till Denver) Boulder i Colorado. Där fick nio kunder och en polis sätta livet till. En helt vanlig dag på en livsmedelsaffär. Bara sådär. 


SÅ mycket bottenlös sorg. SÅ mycket förtvivlan. Ringar på vattnet, eller tsunamis rättare sagt. Familjer som aldrig mer blir vad de var, någon har förlorat sin mamma, syster, dotter, vän, pappa, morfar, son, kusin, arbetskamrat … De döda är döda. Men familjerna som lever kvar ska brottas med detta oändliga i resten av sina liv. En vettvillings dåd. Bara på några sekunder förändras livet. Ena sekunden står du och väljer ut vilka vindruvor du ska köpa, i nästa sekund har du träffats av en kula.


De asiatiska kvinnorna gick också en helt vanlig dag till mötes. Klienter som kom och gick. Rutiner. Dörren öppnas plötsligt och en ung man öppnar omedelbar eld och skjuter ner dem. Mina tankar går genast till min fina nageltekniker. Hon, och alla andra på salongen, kommer på från Vietnam. Min nageltjej är så gullig. Jag har följt henne under några års tid nu. När hon bytt salong har jag hängt med. NU har hon och hennes man köpt en egen salong, och jag är så glad för henne skull. Undrar så hur hon känner just nu? Världens gulligaste är hon, hon brukar alltid ge mig en liten present som nya munskydd eller någon liten nagelkräm etc. Jag ska snart dit igen. När jag tänker på Atlanta tänker jag samtidigt på alla andra asiater som har servicejobb i det här landet, och de är MÅNGA.


Hatbrotten mot asiater har ökat. Mycket av det kan vi skylla den förre presidenten för. HAN skrädade inte precis orden då han utryckte sin avsky för det han kallade “kinaviruset” och de som "skulle stå till svars". Hans anhängare lyssnade … Oskyldiga fick ta slagen Jag blir så förbannad alltså, hur mycket skada har denne man inte gjort för USA? OCH det även sedan han lämnat sin post.


Idag är USAs största terrorhot inte det som kommer utifrån. UTAN idag är den största faran är “den vite missförstådde mannen”. Det största hotet idag kommer inifrån det egna landet. Visserligen begicks morden i Colorado av en person som kom till US från Syrien i barndomen, men som gått i skolan här hela sitt liv. Missförstådd och ensam, efter vad det verkar, som så ofta förr. Mördaren i Atlanta var vit evangelisk kristen med skruvade sexuella frustrationer och med djupt rashat i bagaget … Vapenlagarna tror jag aldrig kommer att ändras. Jag vet inte vad som ska till för att det skulle bli någon som helst förändring där?
Vapenlobbyn är SÅ stark. Jag hade ett visst hopp efter den enorma, och kanske vidrigaste skolskjutningen någonsin. Jag tänker på Sandy Hook i Connecticut där offren var förskole och lågstadiebarn. DÅ tänkte jag att NU, NU händer något. Men, inte då …

Jag har själv demonstrerat inne i DC mot detta, gått med i leden. Känns fint att ställa upp, men inget händer … En stor skamfläck för det här landet.* Livet efter pandemin …


Det Svarta Paraplyet ligger över oss alla. I EU blir jag mest förbannad över hur saktmodigt och segt allting är vad gäller vaccinet. Här ser det bättre ut.


Ibland funderar jag på hur livet kommer att te sig när pandemin har lagt sig.
Hur mycket kommer för alltid att vara förändrat in i grunden?
Hur mycket kommer vi att ta med oss även när allt är över?
Kommer munskydd att förbli ett måste i butiker och i allmänna rum? Ja, även när alla fått sina doser?  Kommer man att kunna flyga utan munskydd?
Måste man visa upp vaccinationspass för att ens komma ombord på ett plan?
Vad händer med alla dem som av någon anledning inte VILL eller KAN vaccinera sig?
I det här fallet känner jag enbart för dem som inte KAN ta vaccinet av olika anledningar.
Jag suckar mest åt folk som av olika andra anledningar vägrar vaccinera sig. Anti-vaxxers. Say no more. Har noll förståelse för dem.


Hur lång tid kommer det att ta innan samhället är någorlunda återställt igen? Kommer man någonsin att tränga ihop sig igen på det sättet vi gjorde pre-covid, alltså på konserter, arenor, teaterföreställningar, biografer, köer, krogar, barer …* Veckans ChorizoNu ska vi skaka av oss lite oro och elände. Vi tar oss en titt på allas vår Chorizo istället. TUR vi har hen. Tur vi har hens matte också som alltid ser till att Chorizo har nya utstryslar.


 

Chorizo flyger drake. Givetvis!!  Det hör våren till och Chorizo vill också ge sig ut och springa i vårvindarna med sina drakar.  KOLLA in gummistövlarna, sååååå gulligt.* Här och nu. Så här ser det ut här och NU!!

21 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Det är ju helt förfärligt med allt skjutande och oskyldiga människor och deras anhöriga drabbas av vansinnet. Vapenlagarna måste nog skärpas till och det snart. Så sorgligt att läsa om alla skjutningar i hela världen, även här hemma händer ju det rätt ofta, dock mest i kriminella kretsar där det är lite av självsanering, men som vår granne säger som är polis att man tyvärr inte kan säga så för ofta hamnar oskyldiga i skottlinjen och träffas av en felriktad kula och så är det nog.

Livet efter pandemin? Ja, jag tror inte det blir helt som tidigare, man är nog mer på sin vakt vad gäller att trängas, slut på kindpussandet och kramandes med alla. Tror många tar den här pandemin som en varningsklocka att vi har haft det alldeles för bra för länge. Vaccinpass tror jag absolut kommer att vara krav för inresor till andra länder, munskydd tror jag folk kommer att ha tills alla är vaccinerade och inte någon ny variant är på "G".

Jag hör till dem som tycker det är allas SKYLDIGHET att vaccinera sig (såklart inte de som av ngn anledning inte kan ta vaccin pg av allergi mm).

Jag tror inte att det tar tid innan samhället är någorlunda tillbaka i normalläge, framför allt för oss i Europa där inte vaccineringen fungerar alls - tyvärr!

Härligt med Chorizo som är redo för våren, så gulligt!

Så vackra, vårlika bilder. Själv hoppas jag lite vårblommor börja titta fram snart, men vet inte hur mycket som finns kvar efter vildsvinens framfart i höstas.

Ha en fin torsdag och en stor kram kommer från ett soligt Åkersberga

Annika said...

Yvonne:
Ja, det är för j-gt.
Och jag ser NOLL och inget stopp på det. Så sant, även Sverige har sin beskärda del av våld och mord. Mer så än förr. Otroligt sorgligt. Som du säger, mest gänguppgörelser där, men oskyldiga kan hamna i gluggen.
Här sker skjutningar var och varannan dag. Någonstans i landet.
det är så förfärligt lätt att få tag på vapen. OCH det är sgs alltid oskyldiga som ska dö.
Alltså när man minst anar. Hemskt.

Tror som du, mkt kommer för alltid att vara förändrat.
Kramandet och kindpussandet tillhör det förflutna (SKÖNT).
Munskydd tror jag somliga kommer att fortsätta med även när det är OK att sluta. Vaccinpass tror jag blir absolut måste vid resor.
Men jag håller med dig. DET är fasiken en skyldighet att ta vaccin. Har absolut noll förståelse för anti i det är här fallet.
Du skyddar ju inte bara sig själv, utan även din näste och den som av ngn anledning inte KAN ta vaccin. För de finns ju.
Så är det nog, det kommer att ta TID för samhället, kanske något år till? Kanske längre?

TUR vi har Chorizo iaf :-)

OCH tack, den tidiga våren är så fin. Nu tror jag tock det blir explosion av ngt slag här när värmen slår till ett par dagar.

Kramar!!

Monica said...

Det är en fasa hur människan handlar, all ondska, ibland står inget positivt i tidningarna eller är rapporterat om utan enbart om alla hemskheter och det sker mycket här också, läste nyss om småbarnspappan som gick ut för att lämna soporna och väntades in efter ett par minuter ... Allt övervåld är helt skrämmande och obegripligt, lever, hjärta, njurar, lungor ska huggas och punkteras för att ta en eventuell plånbok och jag vet inte hur pass samhället fungerar här att bistå den ensamma mamman och barnen sen och att orka leva vidare är en gåta i sig.

Tror att samhället i övrigt kommer att förändras efter pandemin, kanske vår huvudstad mest? Det är verkligen tufft och så många butiker och caféer stänger i alla stadsdelar, en tjej sa att två får vara samtidigt i hennes men ingen väntar ju direkt utan går till nästa, där tror jag småorter kanske klarar sig bättre, mer solidaritet och man känner varandra och försöker och vill att verksamheter ska kunna fortsätta. Nu stänger Sturekatten, de har kämpat men de kraschat och folk minns, i generationer har de berättelser, startade
1924 och överlevde spanskan men inte detta.

Lite lustigt eller vad man ska kalla det, en handling på Hemköp känns som att bestiga berg, all koll man måste ha på folks beteende på väg dit, många vill gå tätt inpå och väjer inte alls och det tog ett år innan det blev lite säkrare för personal och kunder med avskildhet där man packar sitt och personal har både munskydd och visir. Så glad för den unga och trevliga personalen, så duktiga och posthantering sköter de med bravur, ingen äldre tant där längre, de krävde upplärning förstås som hörde till den gamla stammen men slutade med kaos, vi kunde se att vågen stod med ett kilo plus kvar när de vägde nästa, jag kalibrerade snabbt åt dem till noll men nästan så de inte fattade, svårt med geografin också och än värre efter Brexit, UK? Nordirland? Irland? Och när gällde sen utträdet? Paket till UK gick till USA och stackars kunder i kön bad oss andra om hjälp, inget ont om gamlingar men kanske de verkligen har svårt om de har knapphändig skolunderbyggnad och de kan sitt men inget nytt, vill lyfta ungdomen för så mycket inkorrekt det skrivs om dem idag, klankande om att de inget kan, inget vet, glömt allt när de kommer till uni och jag vet inte vad, sanningen är att kraven är så oändligt mycket högre idag men de flesta är oerhört duktiga, har äldre kompisar, äldre som jag, haha, som bara fnyser åt dem. Just i affärer arbetar många av dem som går universitetsutbildningar men behöver dryga ut kassan till de dyra studentboendenas hyra, studiematerial, mat, åkkort, kläder, telefoni, dator och det är toppen att de jobbar i affärerna, en del har tagit sin examen men tar en paus, jobbar och planerar vidare sina liv. Och så glad efter handling när vi möter all denna vänlighet och artighet och glatt uppförande och vet nu att påskkorten kommer fram, haha.

Och lycka att se din fina Kamelia Annika, tack för det och ha det så fint. Solen lyser här, tackar jag för också.

Annika said...

Monica.
Men det är verkligen det. SÅ mkt ondska.
OCH så många oskyldiga som ska dö, så mkt sorg.
SÅ onödigt.
Dessa vapen, det är så vansinnigt lätt att få tag på dem. OCH hamnar de i fel händer, ja då ...
Tyvärr har ju ni också er beskärda del av våld numera, så tragiskt.

NEEJ!! Ska Sturekatten stänga???? SÅÅÅÅÅÅÅ tråkigt att höra.
DET är så för jävligt med alla ställen som dukar under nu. Både här och där. NEEEJ!!
SÅ sorgligt.
DET är ju klassiskt det fiket.
Vad ledsen jag blir.

Ja mkt kommer att ändras. Det tror jag.

Lite svårt med geografin där ja ... minst sagt. GULP!!

Men vänlighet och service är a och o. Dwt tycker jag man ser ofta i Sthlm. Jag tycker verkligen det.

Kameilan så fin!!

NU ska jag iväg på svennefrulle :-)
ha en fin dag!

Annika said...

Vet hur du känner. Jag får också en hopplös förtvivlad känsla när jag tänker på våldet och rasismen. Visst känns det bättre att veta att man gör vad man kan för att motverka, även om det inte är så mycket alltid. Leder en diversity-, equity- och social justice-kommitté på min instutition och vi jobbar på att skapa bättre förhållande för minoritetsstuderande i college, speciellt nu under pandemin när de drabbats värre än andra. Just nu ska vi även försöka få till ett officiellt stöduttalande för att stötta AAPI-medlemmar av vår institution och på andra ställen som blivit mer och mer utsatta under pandemin. Mötet är imorgon - får se hur det går.

Vad gäller europeiska vaccin så känns det som det börjar komma närmare. Pappa fick sitt första och min moster är på gång, förhoppningsvis idag om det finns doser. Men visst har det segat och krånglat med EUs vaccin. Nu läste jag att de kommer förbjuda företagen från export tills fler inom unionens gränser blivit vaccinerade. Och det verkar ju vettigt. Och sen läser jag att de tappade bort ett stort antal doser och hittade dem i något förråd nånstans. För att inte tala om det eviga strulet med AZ... Jag är tacksam att jag blev färdig igår men jag skulle gladeligen ha väntat ett par månader om det innebar att mina äldre släktingar hade fått tillgång lite fortare.

Fint med promenaden! Det lättar alltid lite om hjärtat när man går ut på morgonen.
Kram och hoppas du får en fin helg och kan göra något roligt!
Annika

Monica said...

Låter toppen med svennefrulle och du ska fira halva året ju:-), här firas också med ett riktigt läckert kaffebord just nu och ja, lite nyttigheter finns med, ha det så fint och trevligt!

Humlan said...

Ja de där hemska skjutningarna som jag inte förstår hur man ska kunna stoppa. Här skjuts det ju mest mellan olika kriminella gäng, men de struntar ju fullständigt om de råkar skada eller döda andra som bara råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt. Än så länge så har vi inte så många massavrättningar av det slaget som ni har haft nu, men inte är det säkert här heller.

Ja, all denna väntan på vaccin och alla dessa besked om varför vi inte får några leveranser. Jag undrar om det kommer bli en sommar med restriktioner och förbud i år också. Tyvärr verkar det som alltför många i detta land fullständigt skiter i förbud, restriktioner, hänsyn och att (försöka) stoppa smittan. Jag är trött på alla dessa som bara underhåller smittspridningen istället för att göra ett försök att hejda den! Jag är fullständigt övertygad om att färre skulle dö och färre skulle vara långtidssjuka om folk bara skärper sig och håller sig till de regler vi har.

Såg att Monica skrev att Sturekatten ska stänga! Så tråkigt! Det är ett ställe som jag länge har pratat om att gå till, det var många år sedan senast och det är/var ett väldigt speciellt ställe.
Just nu vill jag nog inte ens tänka på hur det kommer att bli i framtiden, jag orkar inte spekulera mera!

Det är tur att Chorizo piggar upp humöret lite, jag skulle nog behöva fixa mig en drake och ta ut en på en flygtur för att lätta upp allting lite, det är bra vindar för det också, men jag får nog gå en bit för att komma bort från alla träd som drakar kan fastna i. :-)

Visst är det så att Forsythian är fantastiskt vacker när den blommar men sedan inte lika rolig, men den lyser fint hos dig just nu! Gulligt med trädhuset, jag hade väl inte tänkt gnom i första hand, men det är ju roligare än någon gnagare eller så ...

Hoppas du har en fin dag, såg att du skulle på svennefrulle, det låter som en bra start!

Stora kramar!

Annika said...

Annika.
DET är verkligen hårda bud.
Du skrev så bra om det på din blogg, tycker jag. Precis så är det.
Som du säger, man gör det lilla man kan. Sen skulle jag säkert kunna maila kongress och senat etc också. Gillade ditt sätt att donera, tar det till mig.
Hoppas att ni kommer till rätta med ngt på sitt uni iaf. Som nu med ert möte idag.
All lycka till!!

Låter BRA med din pappa och moster som nu ska FÅ!! HURRA!! Kanske släpper det??
Håller med dig om att det är bra att de nu förbjuder export iaf innan regionens egna fått sitt.
AZ-vaccinet ja, snacka om att det går fram och tillbaka med DETvaccinet. NYA bud HELA tiden.

HUR mår du idag??
Så här efter andra dosen??

Annika, ha en finfin dag nu. NU är du klar.
Ska vandra i helgen, längs AT.

Kramar!!!

Annika said...

Monica:
YAY!!
Härligt, härligt!!!
Så ska det vara!!

Annika said...

Humlan:
VISST är det hemskt. SÅ hemskt.
OCH inget SLUT finns det heller.
Jag tror aldrig det kommer att upphöra. Nya masskjutningar hela tiden.
I all oändlighet.
Sant, ni har mer gänguppgörelser. Som du säger, de skiter fullständigt i om en oskyldig då får sätta livet till.
Konstigt som det blivit överallt.

Ja, Humlan ... HÅLLER MED!!
VAD är det med folk som inte kan följa restriktioner?? Som lever på som om inget hänt?
FATTAR det inte.
Varför kan man inte bara gå samman och försöka göra de man kan?? Begriper det inte.
Så underligt.
Jag undrar också hur sommaren kommer att se ut. Vi pratade om det i dag på svennefrullen, om vi kommer att märka stor skillnad då vi kommer hem i sommar.
Övertygad om att du har rätt i det du skriver. UTAN TVEKAN är det så.

SÅÅÅÅÅÅÅÅ tråkigt med Sturekatten, riktigt sorgligt. RIKTIGT jättetråkigt ...
Så många som dukar under nu i denna kris.

Chorizo piggar upp iallafall. Det gör hen.

Ja, forsythian lyser vacker nu, så fin. Men snart är dem tråkig igen.
ja, gulligt att ngn kom på det där med gnome house. HAHA.

Kramar till dig!!

BP said...

Helt fantastiska bilder! De och Chorizo gör att man blir glad efter masskjutningarna i USA. Biden håller sin första "riktiga" presskonferens när jag skriver den här kommentaren. Om det var upp till honom skulle vapenlagen ändras i USA. Han skulle åtminstone införa "background" checks och försäljningsförbud för automatvapen. Men som du säger - det kommer aldrig att hända. Tyvärr.

Elisabeth said...

Det är så tragiskt med dessa skjutningar och den rasism som en del av dem bygger på. Jag fattar verkligen inte hur människor kan hata en hel folkgrupp - det är helt obegripligt. Ja, precis som du skriver, dessvärre fortsätter FT att skada USA och det lär väl dessvärre fortsätta framöver också. För övrigt är det intressant (samt skrämmande och frustrerande) hur den här typen av brott, när de begås av vita, kristna män/kvinnor (fast oftast är det ju män...) sällan benämns som terrorbrott.

Livet efter pandemin ja, jag tror att mycket kommer att vara förändrat i grunden, så att säga. Vaccinationspass av något slag kommer garanterat att komma, EU pratar om sådana redan till sommaren, vilket ju gör att majoriteten av EU:s befolkning inte kommer att kunna resa någonstans p.g.a. EU:s bristande organisationsförmåga. Oklart också om vi faktiskt kommer att trängas som förr i tiden... Jag är tveksam alltså, för det finns ju en massa annan skit som kan spridas också, något åtminstone jag inte tänkte jättemycket på förut. För övrigt HOPPAS JAG att folk fortsätter hålla avstånd i t.ex. affärer - det är så skönt nu, när man inte behöver stå precis bredvid någon vid bröddisken t.ex.

Jag blir också provocerad av folk som vägrar att vaccinera sig. Har dock inte träffat på någon sådan i verkligheten, och tur är väl det. ;-) Dock kanske det är mer utbrett bland personer som kan jobba hemma, inte behöver träffa folk etc... Jag träffar i princip bara folk som jobbar i skolan, och i den miljön vill nog de flesta ha vaccin. Å andra sidan har jag läst om vårdpersonal som är skeptiska, så min analys haltar lite.

(För övrigt blev jag extremt provocerad av Anna Ekström och beslutet att skolorna kan öppna som vanligt igen. Alltså, hur tänker de?! Ökad smittspridning, framförallt bland unga, och så tycker de att det är en bra idé att tränga ihop 30 personer i ett klassrum?! Obegripligt!!! Tack och lov är det inget krav, vi kommer högst troligt att fortsätta med växelvis distans, men beslutet är - ursäkta ordvalet - helt idiotiskt. Vem kan följa rekommendationer i en full skola? Möjligen rektorerna... Nästan alla är för övrigt negativa till detta beslut, båda lärarfacken, skolledarnas fackförbund, läkare, även många elever.)

Chorizo är så söt i sina gummistövlar! Det roliga är att han liksom nästan känns levande, haha.

Som alltid, vackra bilder från dina omgivningar! Håller med om forsythian, jättevacker när den blommar, men annars inte mycket att ha.

Elisabet said...

DT ska det stå, inte FT. Skyller på att knapparna sitter nära varandra på tangentbordet. ;-)

Annika said...

BP:
TACK!!!
Du gör mig glad!!
Det är faktiskt alltid roligare att skriva, och visa, ljusare saker än tvärtom.
Men ibland känns det som att jag måste och vill skriva även om de mörkare.
SKA lyssna på Biden i efterhand. Obama ville också ändra, men det blev inget.
DET kommer aldrig att ske.

Annika said...

Elisabeth:
Förfärligt är det.
Just det, att verkligen HATA en hel folkgrupp. SÅ till den grad att man begår massmord.
Hur vidrigt är inte det. Ofattbart.
Visst, det är väl i princip bara män som står för dessa massaker. Vita missförstådda män.
Det är dem vi får vara rädda för idag.
Verkligen.
Visst, det är talande att det ofta in jämställs med terror. Även fast jag numera tror att man allt oftare benämner det som just terror.

Tror mkt kommer att förändras i grunden efter detta.
Vaccinationspass tror jag absolut på! Så blir det säkert redan i sommar.
i EU är det lite trassligt, det är det onekligen.
Ingen ide att ens resa inom EU i sommar.
hemmajobb tror jag är här för att stanna.
Kramar och kindpussar borta---- SKÖNT!!!

Anti-vaxxers, say no more ... Blir så trött på dem. Ego är det också eftersom de ju även skyddar andra genom att vaccinera sig.
Mn kompis berättade idag att hon råkat på en sådan, obegripligt.

HÅLLER helt med dig om skolan.
FATTAR det inte.
Hur tänker och resonerar politikerna? HUR kommer de fram till dessa beslut som är så flängda och underliga?
Tycker det vore bevis nog på nu att barn faktiskt smittar.
Ingen kan följa rekommendationerna i en skola som är proppad med elever.
Förstår SÅ väl din frustration.

Jag vet, Chrozo har liksom blivit levande. SÅ kul.

Forsythian vacker nu, men annars är det en skräpbuske :-)

DT blev FT, haha.
nej ,men allt han åstadkommit alltså ... saknar ORD!!!

Susjos said...

Så himla tragiskt med dessa mass-skjutningar, och som du skriver, tyvärr blir det nog ingen stor ändring vad gäller vapeninnehav i USA.
Och man kan bara spekulera i hur det kommer att bli när pandemin lugnat ner sig, annorlunda blir det, helt klart!
Vackra bilder du lägger ut från din hemmiljö, ser fantastiskt ut! Och lille Chorizo verkar vara en trevlig krabat!
Må så gott!
Kram

Från Glam till Damm said...

Jamen usch så fruktansvärt med alla dessa skjutningar. Det verkar vara psykiskt sjuka människor som får tag i vapen. Vilken tragedi. Ja, och hur skall man tackla problemet? Vapenlagar är ju bara till för de som följer dem och med över 300 000 vapen i cirkulation i samhället redan så vet man ju inte i vilken ända det hela skulle kunna styras upp i. Det gäller verkligen att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt.

Jag minns när vi bodde i Maryland 1999-2002 så var det någon skytt som äkte runt och sköt folk på parkeringsplatser typ som utanför Walmart och Costco. Kommer du ihåg det? Jag var sååå rädd då. Det visade sig att det var en man som gjort om bagageutrymmet på sin bil så att det gick att ligga där och skjuta ur ett hål i bagageluckan. Så läsligt!

Vackra naturbilder. Kul granne du har med sina roliga dekorationer!

Jag älskar Kamelia! Sådana fanns det även på min blommande ö i San Diego.

Ha en fin dag!

Varm kram, Anneli

Annika said...

Susjos:
Nej, det kommer aldrig att bli ngn ändring. Aldrig.
Det kan ske hur många vidriga skjutningar som helst. Men det kommer inte att ändra ngt.
Vapenlobbyn och hela NRA så starka. Folk är dessutom rädda att lite av deras "frihet" ska berövas om de inte får behålla sin rätt att bära vapen. Ett gammeldags system. Debatten blossar alltid upp i och med stora skjutningar, men sen dör dem igen ...
TACK, glad att du gillar min bilder :-)
Chorizo och hens matte lyser alltid upp.

Kramar!!

Annika said...

Anneli:
Tragiskt, bortom tragiskt. OCH alltid ngt man i bakgrunden som av en eller annan anledning "inte är förstådd". I de här fallen är jag iaf glad att man inte sköt ihjäl gärningsmännen. DE kan gott få stå till svars för det de gjort. Se sorgen och hopplösheten som de bäddat för.
Så svart, Anneli. OCH jag tror aldrig detta kommer att bli "upprätt" i USA. Traditonen så stark, konstitutionen har sådan tyngd.

ÅÅÅÅÅ jaaa ... The Sniper, visst minns jag det. VAD hemskt det var, Anneli. De sköt ju ihjäl folk i DC, VA och MD.
Minns att jag var livrädd att tanka, hur jag och Karolina gick i zickzack på stora parkeringar. Minns du hur vissa mackar satte stora skynken vid pumorna så att man inte skulle kunna se in på dem.
ALLA var så rädda.
OCH bara ett år efter 9/11.
Den hösten minns jag såååå bra. MINNS också så de togs fast, minns att jag låg och halvsov och Peter såg nyheterna. DÅ sa man att man gripit krypskytten och hans medhjälpare. OCH det var ingen vit van, som man trott, utan en kombibil av ngt slag. Tror hela DC med omnejd andades ut den kvällen.
GUD vilken terror de satt i folket den hösten.

ja, jag gillar verkligen Chorizo.

Kamelipr, så vackra. DU hade det säkert helt underbart på ön utanför SD!!
Saknar du att bo där ibland?

KRAMAR!!!

Shanghai_Freddan said...

Extremt tragiskt, sorgligt och onödigt med dessa massskjutningar. Extra anmärkningsvärt när det riktas mot en speciell grupp av människor. Pågår det någon debatt om psykisk ohälsa? Ökar den eller minskar den?
I Kina finns mycket hat och misstänksamhet, mest mot US men också internt mot vissa grupper. Flera gånger har jag när jag reser till små orter på landsbygden möts av frågan 你是美国公民吗 "Är du amerikan?" Jag svarar att jag är svensk och ser på de jag möter en viss lättnad. Denna uppfattning om olika nationaliteters status eller värde är närvarande pga kontrollerad media. I Kina är det dock motsatsen till US gällande vapen. Ingen har vapen, inte ens jaktvapen är tillåtet.
Önskar dig en fin dag och tack för en alltid bra blogg.
Mvh Fredrik

Annika said...

Freddan:
Så kul att hitta en kommentar från dig här!! Alltid så roligt när du skriver.

Ja, EXTREMT tragiskt detta. OCH jag måste erkänna att jag inte visste att hatet mot asiater är så stort. DET hr liksom undsluppit mig.
FATTAR det inte. ATT hatet från vissa idioter här är så stort, ska jag säga. Men det finns jävligt mkt underligt folk i det här landet. Pardon my french.
Debatt om psykisk ohälsa brukar alltid blomma upp iom med stora skjutningar, som dessa. Här var det ju två unga män med klara störningar som begick dessa dåd. OFTA ä det ju unga män som har haft det trassligt och haft svår skolgång etc som utför sådant här. Eller för all del äldre män också, men trasigt förflutet, som det i Vegas, för att nämna ett annat fall.
Alla debatter blossar upp, och sen dör de.
Det kommer aldrig att bli ngn ändring.
Kan tro att misttron till just amerikaner är stor där du är.
Sorgligt är det. Överallt.

TACK Freddan, blir glad att du gillar och läser.
Ha en finfin måndag!!