Friday, February 26, 2021

Idag blir det var femte minut
Hej fredag!


Ännu en vecka har flugit i rekordfart.
VRROOOM …
Inte klokt hur snabbt veckorna tickar iväg …


Hos mig börjar det våras, ja hos er andra också det vet jag.
Under ett normalt år brukar jag aldrig ha vårlängtan vid den här tiden. Tvärtom, jag brukar tycka att den kan dröja.
DET tycker jag väl delvis nu också eftersom jag vill dra ut på det vackraste. Den absolut finaste tiden på året här hos mig är april. DET är årets allra mesta månad då det kommer till skönhet.
Alla blommande träd, buskar, blommor … JA rubbet.
MEN, det jag längtar efter nu är faktiskt våren. Vi skyller på Det Svarta Paraplyet, helt klart. Jag kan tänka mig att allas vårlängtan gått upp på grund av SKITEN vi alla sitter i.Jag ska också slänga in en kommentar om skolorna nu när jag ändå har er här … 
Det finns något som jag glömde att nämna i gårdagens inlägg. Som jag skrev då, eleverna ska tillbaka till skolan nu i mars. Alltså på alla stadier.
Skoleleverna kommer att gå i skolan halvklass två dagar i veckan och läsa virtuellt resten av tiden. Lärarna kommer att vara i skolan fyra dagar i veckan. Fredagar kommer samtliga elever att få sina lektioner online.
MEN, det finns ett alternativ till, och det är att läsa online på heltid.
Det fick eleverna och deras föräldrar bestämma i höstas, hur de skulle göra när skolan skulle komma att öppna igen. Nu är vi alltså där.
Således finns det en grupp som inte alls kommer att återvända till skolan denna termin. Jag vet att det här bekymrar lärarna. De är rädda för att de elever som läser enbart online kommer att halka efter rejält nu. För när lärarna har en fysisk klass framför sig hela dagarna kommer det ju att vara den klassen de spiller sitt krut på. De som sitter DÄR i skolbänkarna framför dem. 
Då kommer de elever som läser virtuellt 100% säkert att halka efter. Innan detta satt ju läraren med alla elever framför sig via datorn. Nu kommer det inte finnas en chans till det under skoldagarna. Jag vet att detta är något som oroar de lärare jag känner. Till hösten vet väl ingen ännu hur de ska lägga upp det hela. Det beslutet kommer skolledningen att ta någon gång i sommar.


Idag ska ni iallafall få hänga med mig på en sådan där femminuterspromenad. Ni vet, då jag fotar det exakta ställe jag befinner mig var femte minut.
Det är ett ganska kul sätt att dokumentera en promenad på eftersom det blir lite oväntade bilder på så sätt. Den här promenaden gick jag i onsdags. Jag var urskraj för att halka och slå mig igen. Men det gick bra. DET kan ha varit den sista promenaden med snö och is … Jag tror nästan det.


Häng med!!


20 comments:

Ama de casa said...

Kul idé med femminuterspromenaden! Blev ju riktigt fina bilder trots att du inte valde motiven helt själv. Det tyder ju på att du har väldigt fina omgivningar :-)

Ha en braig start på helgen!

Anonymous said...

Yvonne said...
Tänk så mycket man hinner se på 5 minuter och så olika saker. Jättekul promenad. Sådana där luriga isfläckar är inte kul, man går på vägar som är helt bara och så kommer man till en liten isfläck och kan stå på öronen. Här har vi nu bara helt snöfria vägar, såååå skönt, så nu har jag tagit fram gympadojorna, hatar att gå i tjocka, tunga vinterskor.

Idag har jag just hämtat ut en som jag hoppas blir rolig och användbar grej, gourmetsstål heter det, en plåt man har inne i ugnen ca 30 min före på full speed, sen kan du laga en pizza på 1 minut, baka typ hönökakor på 1 minut. Blir sååå spännande att pröva den ikväll. Måste så klart göra pizzor så här första gången. Man kan även ha den på grillen vilket också är bra. Fick väldigt bra recensioner iaf, väger över 9 kg....

Ha en fin fredag och stor kram och trevlig helg

Brysselkakan said...

Ja, just nu verkar det som vi får en rekordtidig vår här! Sedan 19 februari räknas det som vi har metrologisk vår! Och T spelade golf i går!
Det gick från hård vinter till vår på mindre än en vecka!
Nåväl, bakslag är något jag nog ändå räknar med.

Tack för att jag fick följa med på PW!

Ha en fin helg Annika!

Monica said...

Kul att följa med på din promenad Annika, lite vårlikt här kanske gällande plusgrader och idag sol för första gången på en vecka men anskrämligt fult, haha, aldrig sett så många svarta grushögar uppskyfflade på trottoarer, parker och gräsmattor men blir väl sopning sen. Nej ingen dator ännu, vi har förstås men jag ska ha min egen igen men avvaktar lite, faktiskt väldigt nöjd med nya mobilen men blogga med den tänker jag inte, men går säkert. Ha en fin helg Annika, här blir snart rostade rotsaker, ska köra det mer, hört att tänderna blir som nya, haha, tar visst upp alla näringsämnen bra och det är väldigt gott förutom tråkigt klyftande men maken fått lite jobb��

marianne.dahl3 said...

Härligt med vår! Tror vi längtar extra efter den nu i coronatider. Precis som vi längtade efter adventsljus jul extra tidigt.
Svarta paraplyet vill inte fälla ihop sej ännu. Bara vaccinationerna kommer igång på större basis ser vi förhoppningsvis mindre smittspridning.
Jag har inte hört ett ljud från min vårdcentral där jag står på kö för vaccin. Skulle startat för oss i Fas1 i januari. Å startat har det väl gjort, men sen ...... nu är det strax mars. Längtar efter mitt vaccin så jag kan gå komma ut i samhället, efter snart ett år på hemmaplan.
Stackars dej som ramlade! Min stora fasa! Köp halkskydd till nästa vinter. Det e fantastiskt bra.
Fina bilder du fotat var 5 min. Roligt se omgivningarna.
Jag bor oxå nära 2 sjöar. Underbart.
Ha en riktigt skön helg!!
Kram
Marianne D.

Från Glam till Damm said...

Hej Annika,

Jag tycker att du bor i ett väldigt mysigt område. Känner du dig trygg när du är ute och går så där? Jag kommer ihåg när vi bodde i Laurel, MD. så fanns det en fin skogspromenad alldeles vid huset och där hade jag traskat på i ur och skur, morgon som kväll med hunden och barnen till en dag då det satt ett gäng killar där på några bänkar och de verkade inte så trevliga. Började kalla på min schäfer och jag tror de var påverkade. I alla fall så kändes det lite olustigt efter den gången och jag började promenera i villa området istället. Men verkligen kul att få se hur din promenad ser ut.

Det här med formerna för hur man gör i skolan verkar variera rejält nu under Covid. Vi körde ett tag att klasserna turades om att vara på skolan varannan dag, och det var ju bra på så vis att man fick träffa alla med jämna mellanrum och kunde planera upp lektionerna så att man gjorde mycket på plats och att eleverna sedan jobbade vidare med det redan påbörjade arbetet hemma och sedan kunde vi gå igenom och stämma av när alla kom tillbaka. Vi arbetade faktiskt upp en fin rutin. Men nu är alla tillbaka.

Jag har vänner i USA som home schooled sina barn hela vägen rakt igenom K-12 och det är beundransvärt då min väninna (mamman) axlade rollen som lärare på heltid. De gjorde ett bra jobb och nu går båda barnen på universitet.

Vad konstigt att du inte kan kommentera på min blogg. Vi har ju båda blogger så du är ju inloggad.Prova att logga ut och lämna en kommentar utan att vara inloggad med användarnamn etc. Så tråkigt. Undra varför det är så.

Ha det gott och njut av fredagen!

Varm kram, Anneli

Äventyret framtiden said...

Du har gjort liknande 5 minuters promrnader någon tidigare och det är kul att hänga med. att våren är på gång går det inte att ta miste på.
jag sände ett messengermeddelande igår. hoppas att Du har fått Det!
Ha en finfin helg!
Kram

BP said...

Den där rundan var ju kanooon! Hur roligt som helst att se omgivningen där du går regelbundet. Vilket fantastiskt fint bostadsområde. MEN du har faktiskt mera snö kvar hos dig än vad som finns här. Okej, jag pratar Täby alltså, för jag såg att det var is och snö kvar 15 kilometer söderut i Solna/Brunnsviken. Väldigt konstigt!

Även här har studier visat att distansundervisning inte är en it. Och "selektiv" distansundervisning är dödsdömd enligt mig.

Nån ny Chorizo förresten!!!???

Channal said...

Tack för promenaden! Våren är rekordtidig i år hos oss och den är så välkommen! Älskat!

Grattis till alla elever!! Jag hade distansundervisning en backa och det räcker! De som inga föräldrar har som kan stötta hemma ger det förödande konsekvenser. Vet skolor som varit stängda i ett halvår och upp till ett år. Det måste vara många som får gå om. Aldrig mer säger jag!! Då jobbar jag på ett välmående socialt område.

Trevlig helg! KRAM Anna

Elisabeth said...

Förstår att lärare du känner oroar sig för de 100 % virtuella eleverna, det hade jag också gjort, för tyvärr kan man ju inte klona sig och ha fokus på de virtuella eleverna samtidigt som man har fokus på eleverna som är i skolan. Vet du hur de har delat eleverna? Kommer det att vara färre elever i varje sal, eller är lösningen mer ett sätt att se till att inte för många elever på skolan samtidigt? Ska de som läser virtuellt vara med via nätet de dagar då de inte är i skolan, eller kommer de att jobba på egen hand då? Mitt värsta är verkligen att ha elever både på Meet och i salen. Blir sååå stressad av det, även om jag förstås ser fördelarna med det också.

Här ska vi ha s.k. "utökade distansundervisning" nästa vecka (eller för att vara korrekt: fjärrundervisning, för tydligen är det så vi ska kalla det numera...), vilket innebär att årskurs 2 på vissa program är på distans trots att de egentligen skulle varit i skolan. Årskurs 3 + elever en del yrkesprogram ska dock vara på plats. Hur det går ihop med regionens rekommendation om distansundervisning för alla utom vissa praktiska moment och gymnasiesärskolan är en fråga som inte lär få något svar.

Jaja, nu ska jag sluta tjata skola och kommentera dina foton istället! Kul grej detta med att fota var femte minut, för då får man en så bra bild av hur det ser ut där du går. Lite komiskt ändå med trafiksignalen som installerades lagom tills så många började jobba hemifrån och skolorna stängde. Här var det samma sak med skolans nya busshållplats, som blev klar i april (eller något i den stilen) förra året.

Annika said...

AMA:
Tack!!
Vad roligt att du gillade.
Ja, du har så rätt, det är nog det betyder. DET är väldigt fint här.
Ska göra om detta på en annan rutt senare i vår.

ha en braig och fin måndag!

Annika said...

Yvonne:
TACK!!
Så roligt att du hängde med på färden!
EXAKT, det var ju en sån fläck som fällde mig förra måndagen då jag vurpade. Känner av det än i ändan och axlarna och i mitt vänstra långfinger.
Så farligt.


ÅÅÅ vad spännande!!
Funkade det???
Låter så spännande.

Hoppas helgen var fin!
Kram från mig!!

Annika said...

Brysselkakan:
Otroligt!!
Först hade ni så kallt och så mkt snö. Sen, boom, vår!!
Men klimatet är ju märkligt numera.
Bakslag kommer, men de brukar vara rätt kortvariga ändå.

TACK för att du hängde med på min PW. Som fö var lite försiktig med tanke på isen ... hehe

Hoppas att din helg var fin!!

Annika said...

Monica:
KUL att du hängde med.
Det är en ganska ful årstid nu. eller väldigt ful. Ful innan den blir bedövande vacker.
Men det ligger ngt fint i det också.
Marsljuset är ändå det allra finaste ljuset.

Ser fram emot din nya dator för jag SALNAR din feelgoodblogg, Monica!!
NEJ, skulle aldrig orka blogga från mobilen heller.
Phew ...

GOTT med rostade rotsaker. Älskar sådana.
OCH ett extra plus när det är bra för tänderna.

Hoppas din helg var fin!!

Annika said...

Marianne:
SÅ är det, vi längtar efter den på samma sätt som vi krävde jul i november.
Precis så känns det.
SÅ väldigt sant.
Det Svarta Paraplyet vill inte blekna riktigt än, men lite små ljuspunkter finns det. Här hos mig märker man av vaccineffekten nu då infektionerna går ner i takt med att flera och flera blir vaccinerade.
Jag hoppas verkligen att DU får din spruta snart!!
DU måste få den snart, och jag tror att du snart har den.

Ja, jag vurpade, och gjorde det rejält. OCH känner av det än.
Inte kul.
DET är verkligen hemskt.

Jag ska skaffa skydd till nästa år.

Så härligt med sjöar. DE är underbara.

Kramar från mig!!

Annika said...

Anneli:
TACK!!
Så roligt att du gillade detta. jag har så många vägar och stigar att trava på. Kan välja och vraka och det känns väldigt oamerikanskt i mångt och mkt. Jag är så glad över att vu har så många stigar och parkvägar här och TROTTOARER inte minst.
Du frågar om jag känner mig säker? JA, det gör jag. På samtliga spår jag tar.
Jag har aldrig varit med om ngt hotfullt, jag har sett ungdomar sitta och röka på ibland, men de har inte sagt ngt till mig eller uppträtt märkligt (förutom de faktum att de rökt på i skogen).
Men nej, är inte orolig. Sen kan ju förstås skit hända överallt.

Verkar som om ni hade en smart lösning där på din skola. SÅ bra.
Det är ju knepigt det där. Glad att ni har öppnat igen.
HOPPAS det går bra också med tanke på infektionerna.

ja, home schooling är ganska vanligt här av olika anledningar. Jag skulle aldrig har klarat av det och ej heller velat.
Nej inte.
MEN jag känner flera som nu under krisen börjat hemskola enligt annan läroplan än den kommunal skolans.
Respekt.

Ska testa igen, Anneli. Har problem med alla som har inbakade kommentarsfält.

Kramar!

Annika said...

Karin:
DET har du helt rätt i. En annan rutt.
Kommer att göra om det senare i vår igen, på ännu en rutt. DET är KUL för man tvingas verkligen att FOTA det är man är precis då.
Våren är verkligen på G. Märks på ljuset sååå tydligt.
TUR att du hojtade om messenger, jag säger bara där. Det bommade där på ngt sätt.
MEN nu är vi i fas,
KRAMAR!!

Annika said...

BP:
ÅÅÅÅÅ vadd glad jag blir över att du tycker det. TACK!!!
KUL att höra. Det blir lite oväntade bilder på det sättet.
Ska göra om det om ngn månad igen fast på en annan rutt.
HADE mer snö och is än ni. MEN nu är det borta allting.
Regn nu istället, regn och regn.
Men imorrn ska det sluta och det är skönt.
TACK, det är jättefint här, det är det verkligen. SÅ mkt grönområden, så även om jag man tvingas fota var femte minut är det mest natur ändå.
Älskar det.

SÅÅÅÅÅÅÅ svårt med distansundervisning. SÅ otroligt många som inte pallar det.
Inte bra alls.
SÅ komplicerat.

Chorizo har varit naken hela veckan ... förstår inte vad det beror på ... HOPPAS matten inte tröttnat!!
Grymma öde för oss isf!!!

Annika said...

Channal:
KUL att du hängde med på färden :)
Ja, tidig vår i år. Här med, efter vad det verkar.
OCH er gick från riktigt vinter till tidig vår på nolltid.
Blir säkert bakslag, men det går ju bra det med.

SÅ rätt, må det aldrig blir så här igen att de säger skolorna. DE har varit stängda ett år nu, eller nu har de dragit igång så smått igen.
SÅÅÅ många som lidit sig igenom detta, både barn och lärare.
Experterna talar om kunskapsgap som kommer att färga framtiden för lång tid framöver.
Må denna skit försvinna.

Kramar från mig!!

Annika said...

Elisabeth:

Vad jag har förstått är de elever som inte är skolan med per länk. SÅ lärarna måste ägna sig åt både den fysiska klassen som den virtuella.
PUST!!
OCH de vet ju vilka som kommer att lida, den virtuella.
Allra mest de elever vars föräldrar bestämt att de sk läsa på distans varje dag.
Stackars dem.
Stackars lärare.

Jaaa, jag läste att många skolor ska köra fjärrundervisning (nytt ord för mig) i Sverige efer sporloven.
Må det funka.

Heja er lärare!!!

TACK!! Kul att du gillar detta.
OCH ja, det är komiskt med trafiksignalen.
Som sagt, jag har inte behövt använda den en enda morgon.
Inte en enda.

Hoppas helgen var fin!!