Friday, January 29, 2021

När det är kallt och VINER in!
Godmorgon på fredagen!Först och främst, jag glömde ju att visa er Chorizo igår. 
Därför ska hen FÅ ligga ALLRA överst i dagens inlägg! SÅ det så!


 


Ja, ni ser ju vem hen är!! Bernie Sanders i egen hög person såklart
.
Ni vet ju hur viral han blivit sedan Bidens installation.
Fotot, ni vet, där han sitter på sin stol med armarna i kors i hemstickade vantar och munskydd. CLASSIC BERNIE. 
Som min svägerska sa, MAKE no mistake. Bernie would have showed up dressed like this even if he was the one elected president.
OCH det tror jag med. Bernie Sanders kör sin egen stil, fullt ut. Bernie måste ju ha fått en stor KICK av att se alla dessa memes som uppkommit i kölvattnet efter installationen vid Capitolium.
Jag vet att det säljs t-shirts och annat nu med inspiration av bilden, och att samtliga intäkter går till välgörande ändamål i Bernies namn.
GISSA om jag GARVAT åt många av dessa memes sedan installationen. Somliga har varit KLOCKRENA!!
Heja Bernie, helt enkelt.
Chorizo vill inte vara sämre.

 JAG hade sådana vantar för många år sen, i exakt de färgerna.
Det var min mormor som stickat dem åt mig. Hon stickade massor till oss då vi växte upp, vantar, tröjor, mössor, halsdukar, raggsockor och benvärmare (80-talet ni vet).
Japp, that being said, go Bernie GO!!


***Här är det blåsigt, men ingen snö.
KALLT är det dock, så isande kallt. Det är blåsten som är så vidrig. Blåst, det är en väderlek jag lätt kan leva utan. Halv storm är ingen lek. OCH allra minst en lek i amerikanska gamla hus som snart är femtio år gamla.
Alltså det här gamla radhuset …
...  När vinden viner på vintern hos mig KÄNNS det inomhus. Sätter jag handen mot lister och kontakter strömmar det in kalluft.
Isolering much? Nä, just det.
Kommer ni ihåg när vår vattenledning sprang läck för sex vintrar sen? Det var i källarrummet det hände. En vattenledning på en yttervägg sprack i kylan och källarrummet blev översvämmat.
Ja, vi hann rädda nästan allt, men heltäckningsmattan togs bort och nytt golv lades in (trägolv, vilket ibland kan ångra för det är så kallt i vår källare på vintern att det närmast kan benämnas som omänskligt. Vi borde nog fortsatt med heltäckande trots allt). 
Minns ni isoleringen i väggen som hantverkarna hittade då de lagade röret?
Just det, tidningspapper. Säger inte det allt så säg?
BE-DRÖV-LIGT!

Vårt sovrum är också kallt, det ligger mot väster och det är högt i tak därinne.
BLÅSER det från nordväst, vilket det ofta gör, så blir vårt sovrum superkallt och dragigt. Vi har golfbanan utanför och där får ju alla vindar och alla väder fritt spelrum.


Som jag berättat förr, vi har flera portabla element som vi flyttar runt i huset. OCH då ska ni veta att vi har  centralvärmepump, men den räcker oftast inte.  Vi måste komplettera med de bärbara ...
Ett portabelt står i källaren det har vi ständigt på när det är blåsigt och kallt på vintern.
I skrivande stund är det -2 grader ute, men enligt min app känns det som -8. Japp. Ingen chockerande låg temp alltså, men tro mig DET är SÅ kallt och dragit härinne att det är löjligt.
I sovrummet vajar gardinerna, som är tunna i och för sig, lite svagt i vinddraget. Vi satte in nya fönster för 12 år sen.
DE skulle vara såååå bra och hålla tätt … Hmmm, ja det kan man diskutera.

Det huset var byggt någon gång under 80-talets första början. Fönsterna i den lägenheten var spröjsade. OCH det var ENKELGLAS i de rutorna. ENKELGLAS.
Vårt sovrum låg mot norr. Om det var riktigt kallt på vintern, vilket det VAR titt som tätt under de tre år vi bodde där, så isades INSIDAN av fönstret. Ett tjockt lager is  samlades vid karmarna. DET var hemskt.
Som sagt, amerikanska hus …

Mätte förresten tempen i vår källare nyss innan jag slog på det bärbara elementet därnere, 11 grader …
Kan berätta att det är ett stort rum i suterräng. Rummet har ett stort fönster och två stora glasdörrar som leder mot golfbanan + en öppen spis. DET fullkomligt viner in kalluft där …
ELVA grader, det är inte OK någonstans.

Japp, det var det om det. 
Helg igen. GUD vad jag behöver den här helgen. Veckan har inte varit speciellt rolig, vill bara att vi ska få SOME GOOD NEWS!!


Ha de bäst alla NI fina därute!!
Trevlig helg!!

28 comments:

Sara said...

Så kul med Chorizo och att hans (?) matte klär ut honom och pyntar om varje vecka. Undrar om hon kommer fortsätta när allt det här är över? Bernie ja, haha, man har sett några riktigt klockrena memes:)

Ert hus är sannerligen inte varmt på vintern. Vi kommer ju ihåg när Erik blev tvärförkyld när vi sov i källaren ett par veckor över jul/nyår. Ebba var helt inpackad med filtar. Burr... Men på mellanplanet har ni ändå ok. Och Peters arbetsrum, jösses så kallt!!

Här hemma har vi ganska så varmt och skönt, det ligger mellan 21-22. Ute är det desto kallare, vi har en kylslagen vecka framför oss. Mysigt tycker jag! Det är så kort tid det handlar om så det är bara att njuta fullt ut av det.

Håller med sis, nu behöver vi lite glada nyheter också, skönt att det är helg. Puss, kram och älskar!

Anonymous said...

Yvonne said....
Oj, så USA-hus är också kalla och dåligt isolerade, så har vi i Spanien. 2 plan och 3 AC, men tycker inte det blir jämn värme överallt ändå fast alla 3 går för fullt. Beror nog på englasfönster och ingen isolering öht. Kalla golv är inte kul alls och badrummen brr, där har vi vi extra element men de går ju bara på vid dusch och faktiskt kan det ju vara rätt kallt en period även där solen lyser 340 dagar/år. Här hemma har vi +23 i köket och ca +20-21 i de andra rummen och det är såååå skönt med jämn värme i hela huset.

Så söt Chorizo är med BS kläder, tyckte även BS i egen hög person såg så söt ut där han satt - och frös

Här hotas med -15 till helgen, låter inte alls kul. Snö fick vi igår i mängder så det är en riktig vargavinter i antågande.

De nya hus och lgh som byggs idag är de lika illa isolerade? Kanske är det vi här i höga nord som är så bortskämda och vana vid att ha varmt och gott inomhus som har svårt med att vänja sig vid annat inomhusklimat. Jag avskyr att frysa inomhus och bästa stället i huset är badrummet där både element och golvvärme går för fullt. Sååå skönt!

En stor kram kommer här och önskar dig och de dina en riktigt trevlig helg.

Annika said...

Sara:
Visst är hon otrolig!!
OCH att hon HAR alla dessa prylar att klä Chorizo i. Jag känner ju henne, så jag ska fråga nästa gång vi stöter ihop. Det känns som om hon liksom har allt hemma för olika aktuella situationer. Tror att hon kommer att fortsätta, för C är så uppskattad av så många.
Bernie, underbara memes man sett alltså, den ena bättre än den andra!!

JAAAA; era stackare den julen. Eli blev ju jättesjuk!! Hemskt. OCH då hade vi ändå elementen på högvarv. Sjuk källare, helt sjuk.
Skulle aldrig kunna ha den som tv-rum eller "gillestuga" för den är för kall. Numera är det ett rum vi aldrig använder, Klixo och vänner hängde ju där förr. Men inte nu.
Jag får liksom vakta det så det inte blir ett rent skrotupplag ... ja du fattar ...
Men elementet är på därnere oavsett om vi är där eller inte. iNbillar mig att det kyler ner mellanplanet också. Mellanplanet är det bästa planet. Varmast. Vårt sovrum är sjukt. Peters arbetsrum är helt galet kallt. Klixos rum OK + badrummen, haha.

SIS glad att Hagagatan är varm och skön!!! Svenska hus i allmänhet är ju så bra byggda. OCH ni bor ju ett gammalt fr 1800-talet, men även då byggde de ju mkt bra.
NJUUUUUUUUT som FAN av ert väder. JAG är galet avis.
Snö ryktas det om här med på söndag, tror det då jag ser det ...

Ja Sis, kan få lite goda nyheter en gång för alla :-(
KRAMAR och älskar!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, så är det!
Iallafall här i the mid-Atlantic där jag bor.
Galet dåliga hus vad gäller isolering. TROR nästan det är lika över hela riket .. tycker mig ha hört och förstått det. Konstigt va?
Att Spanien har det kan jag väl kanske förstå ... KANSKE ... ni har ju lite varmare överlag än vad vi har. Iaf där du är. Men det är störigt med hus som tar in kyla på det här sättet. OCH värme på sommaren.
Bara att digga läget.
VILKEN skillnad på ert hus i Sthlm och det i Spanien. OTROLIGT!!
NOG kan man bygga hus i Sverige, det är ETT som är säkert.
det är så hemskt det där hur ojämn värmen är i dessa hus som finns i US och Spanien.
Jag vet att de som bor i stora hus, vänner till mig, har två olika värmepumpar/AC. En räcker inte för att kyla och värma ett stort hus.
eländigt.


jag vet, Chorizo så SÖT!!
BS ÄR gullig, det håller jag med om. Han såg verkligen söt ut på installationen. MEN han kan ju vara vresig också, haha. Som få. han kör si stil. fullt ut.

De nyare husen av idag??
Jag tror nästan alla mina vänner klagar över ojämn värme. Känner ingen som bor i ett supernybyggt hus. men vårt ruckel är nog dragigast ...

HATAR att frysa i mitt eget HUS. DET är ovärdigt. USCH!! Nu när det är kallt och blåsigt går värmepumpen nästan hela tiden. OCH ändå är det kallt.
URK!!

MEN Yvonne, ha en fin och BRA helg!!

Kramar!

Annika said...

Godmorgon! Fint att Chorizo hakat på Bernietrenden. Det roligaste med hela valet faktiskt :).

Ja, amerikanska hus blir kalla om vintern! Värst var det när vi bodde i hyreslägenheter i New England tror jag. Bodde i Worcester en vinter, i en lägenhet på en höjd och när nor'eastern låg på ven det som du säger längsmed golven. Vårt eget hus i Colorado isolerade vi faktiskt när vi flyttade in - de sprutade in något slags skum i utrymmena där isoleringen ska vara som sen stelnade och blev isolering. Men vi förlitar oss också mycket på bärbara spaceheaters (speciellt S. som älskar dem högt!).

Kram och ha en fin helg,
Annika

Annika said...

Annika:
Ja, verkligen.
En jättekul grej som uppstod där. DET måte ju göra ALLA glada. Inte minst BS själv.

DUUUU ser, även i NE med sina notoriskt kalla och snöiga vintrar.
What gives???
VISST är et märkligt. OCH i CO!! OCKSÅ ett mysterium med tanke på all snö och kyla på vintern. Nej, detta blir vi inte kloka på.
Undrar hur det är i Alaska?
OCH om man jämför US m Kanada????
Ja, jag vet vilken slags isolering du menar, som ni sprutade in.
Tack och lov för bärbara element. Mitt går varmt i källaren nu.

Du med, ha en rikigt fin helg!!
Kramar!!

Elisabeth said...

Chorizo är alltid lika söt och rolig! Bilden på Bernie Sanders är rolig den också, som gjort för memes. Biblioteket här - där man numera bara kan hämta beställda böcker, inte gå runt och låna dem själv - hade gjort en meme där Sanders satt utanför biblioteket och ville komma in, haha.

Is på insidan av fönstren, usch alltså, det är faktiskt uselt att ni hade det så. I en av lägenheterna jag bodde i i Göteborg drog det en hel del från fönstren, jag var tvungen att lägga en handduk i det ena för att hindra lite vind. Och så vände jag på mig i sängen för att slippa draget från det andra. MEN det var ändå varmt inne och sannerligen ingen is på insidan av fönstren! Egentligen är det konstigt att husen är så dåligt byggda hos dig, för det blir ju trots allt nästan alltid kallt på vintrarna.

BP said...

Heja Bernie och heja Chorizo! Bernie har dragit in mera än 1,8 miljoner dollar till välgörenhet hittills. Fantastiskt!

Om jag läser beskrivningen av ert fina men kalla hus, så tänker jag på mina svärförälders hus i norra England. Där var så dragit och kallt att man hade "gas fires" som hjälp. Jo då, man blev grillad på framsidan och var djupfryst på baksidan. Att kondensen frös på sovrumsfönstren var en självklarhet. Men i köket var det varmt... Det var alltså på 1980-talet och lär nog fortfarande vara så. I England och USA finns liksom ingen svensk byggstandard om man säger så.

Bara sätta på sig extra kläder!!!

Önskar dig en trevlig helg trots kylan!

PS. Bilderna med speglingarna är enastående. DS.

Humlan said...

Ja Chorizo är verkligen härlig, tack för att vi får fortsätta följa vad som händer med honom/henne. Denna gång är det ju nästan självklart, bilden på Bernie har verkligen spridit sig över världen och jag instämmer i att vissa har verkligen varit bra!

Det är nästan ofattbart att ni kan ha så dåligt byggt hus, men jag har många gånger hört/läst om amerikanska hus och hur dåligt byggda och isolerade de är, även när huset finns i områden med ordentlig vinter. Det kan ju inte bara bero på våra lagar och regler att vi i norden har ordentliga isoleringar, våra gamla hus är ju också det och har de t.ex. enkelfönster så har man vinterfönster som man sätter in när det behövs.
Jag känner verkligen med er i kylan, själv har jag runt 19-20 grader här hemma, lite kallt men jag försöker att låta bli att röra elementens termostater för de är gamla, sitter nästan fast och det blir inga finjusteringar när jag försöker ändra något. Hellre 20 än 25 grader inne!

Även om ni inte har snö så är dina bilder så vackra vinterbilder! Ljuset är ju väldigt mycket vinter och bilderna är fantastiska!

Må du få en bra helg och en varm helg!

Stora Kramar!

Anonymous said...

Älskar Bernie Sanders, the reluctant fashion icon! Post Office Chic! Fick mig många goda skratt den dagen då han var överallt på nätet. Han bryr sig icke och det är väl därför det blir så rolig eller blir så tacksamt med hans "stil". Japp, kallt har det varit på sistone. Uggsen på inomhus. Dags att köpa flanellakan nu Annika! Lovar, de är sköna.

SB

Channal said...

Älskar Bernie Sanders! Synd att han inte lite är yngre. Hoppas vi får unga efterföljare. Jag har sådana vantar någonstans! Letar efter dem.

Glad att vi har varma gedigna hus här i Sverige. -15 grader i natt men vi har det varmt o gott. Portabla element med direkt-el drar och är dyrt! Ni får isolera där det tjuvdrar!

Varm KRAM och trevlig helg! Anna

Anonymous said...

Choriso!
Underbart roligt!

Varm kram och en söndag o måndag önskas!

Karin som har mycket på gång just nu :)

Anonymous said...

FINA ska dagarna vara, förstås!
KRAM igen!

Karin på ön i Atlanten

Brysselkakan said...

Det är hemskt att frysa i sitt hem. Läser att ni har en öppen spis i källaren och funderar på om ni eldar i den? Tänker att den värmen borde sprida sig i huset då värme går uppåt. Kanske det är en sådan där elden är öppen och inte bakom glas men det finns insatser att sätta in så det blir som en kamin.
Mvh hon som inte kan tänka sig en vinter utan sin braskamin!

Susjos said...

Säger som alla andra, Heja Bernie och Heja Chorizo! Innan jag förstod vem Bernie var och varför han fanns överallt på instagram!

Men oj så kallt ni har! Håller med om att när det blåser så är det värst! Vi har ju ovanligt kallt här i stan, men inomhus är det riktigt varmt, och just idag ingen blåst, bara så vackert ute med blå himmel och vit snö.

Hoppas det slutar blåsa hos er!
Ha en bra start på veckan!

Susjos said...

Jag igen, jo, vi flyttade till NKS i oktober 2018, tror de flesta avdelningar har flyttat, men gamla KS är inte helt stängt, när jag måste ta bussen hem på mornarna så går jag genom kulverterna till gamla KS och kommer upp vid huvudentrén där Pressbyrån fortfarande har öppet!
Må så gott!
Kram

Bloggblad said...

Vårt hus var så dragigt innan vi satte in treglasfönster för 10 år sedan. Den dagen de började, 1 december, var det minus 30 grader när kom. Förut rörde sig gardinerna när nordanvinden låg på, nu märker vi inget av det. Jag är förstås frusen än, men Per tycker att det är väldigt varmt. Jag smyger igång ett par extra element här uppe på övervåningen. Normalt har vi bara värmepumpen igång.

Ulla said...

Så vackra bilder - som alltid. Jag kommenterar sällan, men jag går ofta in och bara njuter av dina bilder. Lite meditativt för en naturälskare som jag.
När det gäller isolering av hus har vi nordbor mycket att lära ut.
Och kall vinterblåst, nej tack, men gärna ljumma vårvindar. De väntar jag på.

Annika said...

BP:
Ja, DET är verkligen toppen med alla de pengar som strömmat in till de välgörande ändamålen i BS namn.
UNDERBART!!

VISST är det OTROLGT med dessa hus.
Följde en så trevlig svensk tjej en gång som bodde i England, men hon flyttade hem som Brexit. Det var exakt samma sak i deras hus som det du beskriver om dina svärisar. Det är galet. OCH det är svårförståeligt och likadant här.


TACK! Har inget emot kylan utomhus, inomhus får jag försöka stävja den så gott det går.

Hoppas din helg var fin!

Annika said...

Humlan:
TACK!
Det är bara kul för mig att dela med mig av Chorizos väl och ve varje vecka.
SÅ kul att hens matte hakade på. Nu har C nya utstyrsel. Visar på torsdag :-D

Visst ÄR det sanslöst med dessa hus.
Obegripligt. ja ,jag har tom hört att det är samma skit i Alaska. HUR är det möjligt???
Mat skumt.
Ja, vad beror det på att man i norden bygger SÅ bra? Och här så sketet?
En gåta.
Jag vill helst ha 22 grader inne, vill inte heller ha för varmt. Men 22 är toppen!!

TACK Humlan!! Ja, det är viktigt även utan snö. Nu har vi dock fått vitt, och jag ÄLSKAR det!!

Hoppas din helg var fin.
Kramar!!

Annika said...

Susanna:
Det är bara att älska BS!!
SÅ klockrent kul detta.
Oj vad jag skrattade åt många av de där memesen.
KALLT ja, tofflor är ett måste.
Fast det har jag hela året, hehe. Snart dags att köpa nya.
Är ert nya hus kallt, Susanna?
Flanellakan, säker på att de är sköna. Men jag får ju ofta värmeböljor på nätterna eftersom det är klimakterie deluxe här nattetid. HAHA.
Vet inte om jag skulle palla flanell.
Hehe.
Hoppas din helg var fin!!

Annika said...

Channal.
JA; han är bra BS. Vettiga ideer.
Ja, det kommer säkert fram fler i hans fotspår. Finns redan flera i kongressen, så det är bra.
Men BS förblir the one and only, haha.
NI har såååå mkt bättre byggda hus i Sverige. Oroligt hur illa det är här egentligen.
Jag skulle nog behöva isolera hela huset. IIIHH!!
Hoppas din helg var bra.
Kramar!!

Annika said...

Karin.
Visst är hen!
Håller med,
HOPPAS det bara är roliga grejer som gör att ni har fullt upp!
KRAMAR!!!

Annika said...

Brysselkakan,
Ja, jag tycker det är som tortyr att frysa i eget hem. Vidrigt.
ja, öppen spis i källaren, men vi använder den aldrig. Vi har även en sådan i vårt sovrum.
Törs inte riktigt, skorstenen är i trä, haha. nej, men vi måste ha en sotare här innan vi kan elda. Och jag är lite ledsen över att vi inte har ngn i vardagsrummet.

Annika said...

Susjos:
HAHA, ja heja dem!!
Både BS och Chorizo!!
SÅ kul!!
Ni har sååååååå mkt bättre hus i Sverige. Det är skam hur dåliga de är här.
PUST!!
OK, så vissa avd finns i gamla KS. Intressant Minns ju den entrén så bra. På gamla. OCH Pressbyrån. Har varit på nya KS med min pappa också, imponerande entre i nya. Men jag vet ju vilket eländigt bygge det är också ...
Kramar!!

Annika said...

Bloggblad:
Skulle så gärna ha treglas. Vet inte ens om de finns här?
Glad iaf att vi har dubbel,
haha.
nej det är hemskt att frysa inne.
Avskyr det.
HEHE , bra att du smyger på värmen lite då och då ...

Annika said...

Ulla:
TACK för dina fina ord. Blir jätteglad.
TACK för din kommentar också. DEN betyder MYCKET!!
Så glad att du läser här och tycker om mina bilder!
Kramar

ILLUMINATI GRAND LODGE® said...

INBJUDAN FRÅN ILLUMINATI BRODERHOOD 666

Detta är en öppen inbjudan till alla som är intresserade av att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. När vi börjar årets rekryteringsprogram och vår årliga skördefest är nära till hands, så bestämmer vi oss för att introducera dig till "New World Order".

Vid denna tidpunkt försäkrar vi alla som är redo och trogna att bli medlem i denna stora organisation, att när han / hon blir fullvärdig medlem av Illuminati-brödraskapet automatiskt blir han rik, mäktig och känd i livet och uppnår alla deras hjärtan önskar och får också en månadslön på $ 500.000 USD. Vi är redo att förändra ditt liv, vi kan göra dina drömmar till verklighet.

Det stora distriktet Illuminati erbjuder dig en livstidsmöjlighet att förverkliga dina hjärtat. Jag tror att alla på denna planet "Jorden" känner till ILLUMINATI, men för dem som inte vet så mycket om denna organisation, kommer jag att informera dig om det. Illuminati är ett hemligt samhälle som välsignar människans slag och uppfyller sina drömmar om att bli miljonär, miljardär och också främja deras olika affärer. Just nu tror jag att du vet mer om den här organisationen och det finns ingen anledning att vara rädd för någonting.

Jag är inte här för att röra med dig eller spela spel för dig, eftersom det nu står många människor där ute som imiterar oss och hävdar att de är medlemmar i ILLUMINATI. Så brödraskapet kommer sedan till en slutsats om att globalisera denna organisation för att hjälpa dem som faktiskt är redo att bli en del av denna stora familj och de som vilseleds av bedragare. Nu tror jag att det här är din möjlighet att gå med i vår prestigefyllda organisation och göra dig själv och din familj stolt.


Om du är intresserad av att gå med i den här stora organisationen eller för mer information. kontakta sedan vår Grand Lodge i Pennslyvania, USA via WhatsApp: "+1 (325) 261-7127" eller vår officiella e-postadress: [illuminati666grandlodge@gmail.com]

Signerad: GRANDMASTER