Wednesday, January 27, 2021

Livet under Det Svarta Paraplyet.
Godmorgon onsdag!Vi närmar oss slutet av januari.
En månad av det nya året har snart runnit ut. Vilken rivstart det fick dessutom, året … Phew … Knappt man hinner med.
Upplopp.
Ny president.
Vaccin.
Nya restriktioner.
Lyfta restriktioner.PÅ tal om lättade restriktioner. I förrgår lyfte Kaliforniens guvernör “the stay-at-home-order”.
Vilket betyder att samhället kan rulla igång igen. Lite smått iallafall.
Det känns också helt galet eftersom Kalifornien ju ÄR bland de hårdast drabbade i hela USA. Det gäller i allmänhet hela södra Kalifornien, och kanske Los Angeles i synnerhet.
Norra Kalifornien har klarat sig bättre från infektioner. 
Karolina måste alltså resa tillbaka mycket snart. Hon måste finnas tillgänglig som servitris på sin restaurang.
Det har också med arbetslöshetskassan att göra, hon måste tillbaka i och med att man slopar den lockdown som varit.
Om inte detta skett nu hade Karolina stannat kvar ett tag till hos oss. Nu får vi glädja oss över att vi faktiskt har fått ha henne här hemma hos oss i två månader. Biljetter är nu beställda till i slutet av nästa vecka.
Jag är ändå glad och tacksam över att hon inte åker på söndag, vilket var planerat. Att det skulle bli hela två månader på hemmaplan trodde vi ändå inte när hon anlände i början av december.


Här i Fairfax County har man kommit igång med vaccineringarna.
HAR kommit igång, märk väl. Tyvärr verkar det sacka ner lite nu i brist på doser (men SUCK!!).
Min svärfar--som är 80 år--har iallafall fått sin första dos av vaccinet.
När jag var hos min tandläkare nyligen berättade min trevliga hygienist att man massvaccinerat 7000 inom vården den 2 januari, och hon var en av dem som då fick sin första vaccinationsspruta. Det hade gått som på räls, sa hon. Bra det.
Förra lördagen fick min svägerska sin första dos av vaccinet. Hon är lärare, och man massvaccinerade den kommunalt anställda skolpersonalen då.
Var jag ligger på listan vette sjutton dock? Förmodligen långt ner. Vi har skrivit upp oss på kommunens hemsida.
Jag medicinerar mot högt blodtryck, men frågan är om det HAR prio? Förutom det har jag väl ingenting som kan skynda på min vaccinering.
Var Karolina står i vaccinationskön i Los Angeles county när hon kommer tillbaka vet vi inte alls. Knappast långt fram trots att hon träffar folk på restaurangen hela dagarna. 
Trots att de stora grupperna inom vård, de äldre och skolan vaccinererats in min kommun känns allt osäkert, tycker jag. Men, det är bara att hålla ut och se framtiden an.  I sinom tid, i sinom tid ...


Funderar över om jag kan åka hem i sommar?
På senare år har ju spenderat två månader i Sverige och Finland, från halva juli in i halva september.
Nej, inte i fjol såklart. Men annars.
OM jag inte kan åka hem i sommar … ??? Ja, då blir det allt lite ledsamt, det kan jag erkänna. Fast, jag räknar med värsta totalt. Blir överlycklig om jag kan.
Rent krasst dock? Tror inte det blir av … 
Med lite TUR kanske de flesta av oss är vaccinerade till sommaren. Men i dagsläget känns det onekligen svajigt.

Peter och jag vill verkligen resa till Kalifornien likaså. 
Frågan är när vi kan göra den resan? Not anytime soon, that’s for sure …

Men, det finns ju ljus i mörkret, det gör det. Vaccinet är en del av det, ljuset i tunneln syns.
En dag är det över.
Kanske börjar Det Svarta Paraplyet att slitas ner lite sakteliga ...
Det finns en del grejer jag gillar med skiten också. Att inte behöva kramas i tid och otid med sådana man knappt känner, haha. 
Att slippa ta i hand.
Att tillvaron nu passar en hyfsat introvert hemmakatt som jag själv.
Jag menar, jag kan ju inte säga att jag direkt lider.
Hoppas kramar mellan bekanta för alltid försvinner efter pandemin. GUD vad tråkig och sipp jag låter …haha.
MEN,  ni vet de där påtvingade kramarna … HEJ hej som följs av *tafatt kram*.
Good riddance.
Behöver inte skaka hand heller i framtiden, for that matter.
Kan lätt leva vidare utan att någonsin ta hand igen, eller kramas i tid och otid med bekanta, hehe.


HUR känner DU det just precis NU?
Hur tacklar du pandemin i dagsläget?
Tror du att du får vaccin inom rimlig framtid?
KOMMER du att vaccinera dig? En del vill/kan ju inte …
HUR tror du att din sommar kommer att se ut?
Som vanligt?
Eller, tror du att det blir ungefär som i fjol?
Saknar du kramandet?


Med detta önskar jag alla och envar en fin och bra onsdag!

25 comments:

Elisabeth said...

Beträffande vaccin räknar jag inte med att få något sådant förrän TIDIGAST i sommar. Är jag vaccinerad till hösten får jag nog vara tacksam, med tanke på hur uselt vaccinationen verkar fungera i Sverige. Jag kommer i alla fall absolut att vaccinera mig, framförallt (ärligt talat) för att skydda mig själv, inte i lika stor grad för det "allmänna bästa". (Man kan ju dessutom tydligen smitta även om man är vaccinerad, så...) Med tanke på att jag ju jobbar inom skolan och att Sverige inte kommer att vaccinera personer under 18 kommer många av mina elever att vara ovaccinerade, och då vill jag vara (någorlunda) skyddad. Visst känner jag mig skeptisk mot vaccinet, med konstiga biverkningar (ansiktsförlamning t.ex.!!!), men det känns ändå som det enda vettiga att vaccinera sig.

För tillfället tacklar jag pandemin med att vara irriterad. ;-) Det stör mig till exempel något enormt att vi ska ha TVÅ årskurser inne på skolan samtidigt, inte som många andra skolor, som har en årskurs inne på skolan varje vecka och två på distans. Vissa skolor fortsätter också med distans fram till sin sportlovsvecka. Men inte här inte! Nej nej, här kommer 2/3 av alla vara på plats! Det stör mig också att det ju TROTS vissa begränsningar kommer att vara lika mycket folk i varje sal, i alla fall i de flesta fall. Det har pratats om att vi ska kunna ha två salar/klass, men lycka till med den organisationen säger jag bara, det kommer aldrig att ske. Vidare stör det mig att min undervisningssituation i vissa grupper kommer att vara SÅ RÖRIG, med elever både på distans och på plats. I flera av mina grupper kommer jag under veckorna fram till påsk alltid ha en del elever på plats och en del på Meet. Så oerhört rörigt. (Detta beror på att jag i samma grupp har elever från olika årskurser och program.) Vidare retar jag mig på att skolledningen i typ varje meddelande påpekar vikten av att tvätta händerna och hålla avstånd. Som om vi inte redan visste det?! Och lycka till att hålla avstånd när man har 30-grupper! Slutligen stör det mig att lärare inte ses som en prioriterad grupp vid vaccinationen, TROTS att statistik visar att lärare har blivit smittade i större utsträckning än många andra grupper. Haha, du ser vad mycket man kan reta sig på. ;-)

Min sommar kommer nog bli ungefär som i fjol (trädgårdsarbete, promenader, bad), men det är å andra sidan också som den brukar se ut, haha. Det jag hoppas på är att kunna tillbringa några dagar i Göteborg, för det kunde jag inte i somras. HOPPAS verkligen att du kan åka till Sverige och Finland i sommar. Om inte annat borde det väl gå till hösten.

Jag håller verkligen med dig om kramandet mellan bekanta, det är inget jag heller vill ha tillbaka. Eller detta fåniga kramande mellan gäster i tv-program - låt det också vara borta!

Elisabeth said...

Hm, ber om ursäkt för gnällig kommentar! Borde inte gnälla så mycket på min arbetssituation, med tanke på hur det är i vården och med tanke på att många blivit av med sina arbeten.

Anonymous said...

Vi ser på det hela ungefär på samma sätt. Fortfarande har vi långt kvar på den här pandemiresan innan den är över.
Vi lever på samma sätt som vi nu har gjort i snart ett år; med att hålla avstånd, tvätta händerna och hålla munskydd på. Jag gissar att vi får fortsätta så ett bra tag. Vaccinera mig , det ska jag när det så blir dags men jag tror inte att det blir innan sommaren. Så många andra står före mig i kön har jag för mig. Precis som Elisabeth skriver här ovan är vaccineringen ingen garanti för att man kan vara smittospridare. Vi får nog traggla på ett tag ännu.
Vi vet inte hur det går med tanke på muteringar, vaccineringar och öppethållningen vad gäller vårt cafe´. Allt står skrivet i stjärnorna tillsvidare.
Visst är det befriande att inte behöva kramas bara för kramandets skull.
Intet ont som inget gott har med sig. Nu kanske kramarna ges för att man VERKLIGEN vill kramas. Det gick ju inflation i allt detta.

Varm onsdagskväll!

Karin på Madeira

Anonymous said...

Haha, var den där kvällen kom ifrån vet jag inte!
Kram ska det vara!

Karin igen

Ama de casa said...

Jag (precis som resten av världen) är synnerligen less på den här DUMMA pandemin! Längtar efter att få resa igen (har dock inte varit till Sverige på snart 6 år, men resten av världen lockar fortfarande). Men vi har det trots allt bra här på hemmaplan, det är ju bara att fortsätta att "gilla" läget, hålla ut och hålla avstånd.

Hoppas du kan komma till Sverige i sommar!

Ha det så gott det går!

Anonymous said...

Yvonne said....
Less är bara förnamnet, men, men bara att försöka stå ut och gilla läget.

Jag stör mig på att Sverige är såååå saktfärdig så fort det gäller något beslut, gillar inte heller rekommendationer och vädjanden hit och dit, folk fullständigt skiter i dem, inte alla men för många, vill att man BESTÄMMER att så här är det och det är bara att göra så, punkt slut. Men det verkar ju som politikerna själva har svårt att leva efter sina rekommendationer. Ett himla hattande hit och dit känns det som.

Jag tycker också förfärligt synd om alla lärare och annan personal på skolan, så utsatt läge med alla barn. Är glad att jag inte jobbar på Fritids längre. Såklart synd om all vårdpersonal och blåljuspersonal också som sliter livet ur sig varje dag med detta skitvirus, hoppas verkligen de får cred för det när vi någon gång går in i normalläge. Finns många hjältar inom vård och blåljus.

Vi hade hoppats på Spanien till påsk, men det är lagt på hyllan, nu känns det som även sommaren "lever lite farligt" då smittan ökar i rask takt i Spanien också och så en massa förbud. Jag vill INTE åka ner och sitta halv- eller helspärrad där, då väntar jag hellre på vaccin och att det får verka, tar visst 2 veckor efter 2:a sprutan innan man har fullgott skydd.Verkar ju helnipprigt att Karolina måste tillbaka till LA där det ff är så hög smittspridning. Mysigt att ni fick ha henne hemma i 2 mån iaf och hon är säkert själv jättenöjd med det. Kommer att kännas tomt för er då hon åkt. Brukar ju ta ett tag innan man ser att "just ja, vi är ju bara 2 som ska äta nu". Jag handlade hur mycket som helst efter att både son och dotter flyttat hemifrån innan jag insåg att jag måste handla och laga mat för bara 2 :-)

Hoppas verkligen du får åka både till Finland och Sverige i sommar, det bara måste bli så. När man har föräldrar som är lite upp i åren vill man ju verkligen inte missa att träffa dem, så även med syskon, vänner mfl.

Kramandet i tid och otid med alla man träffar är nog bara en fördel att slippa och i Spanien där alla ska kindpussas varje gång man ses, lite too much kan jag tycka.

Ha en fin onsdag säger jag och skickar en stor kram från ett -3 gradigt Åkersberga

Brysselkakan said...

Hoppas verkligen inte det där kramandet i tid och otid kommer tillbaka. Ogillar det mycket och det är svårt att värja sig ibland. Sonen i USA, som mår dåligt av fysisk kontakt, tycker det är strålande att vi inte ens tar i hand! Och han förespråkar olika varianter av bugning i stället!

Ja, hur mår man? Det går upp och ner. På det stora hela hanterar jag det bättre nu men vissa dagar känns det enormt tungt. Mest orolig för mellansonens jobb... Att bygga mässor och event går ju inte allas nu men det är påhittiga och än så länge är företaget kvar men vet att ser de ingen ljusning i juli, ja då är det värre.

Vaccin... lär finnas på listan av de som får sist så bara att vänta. Det blir när det blir. Tror det är enda vägen ur detta och sedan få alla de som är emot skrika hur mycket de vill. Jag går på fakta.

Sommaren blir nog rätt lik förra året, misstänker det. Men vi får väl se!

Och jag förstår din oro nu när K ska "hem" igen... inte kul.

Annika said...

Elisabeth:
DET lär ta tid, absolut ...
Ja, men absolut, ta vaccinet!! Just av den anledningen, att skydda dig själv.
Illa att det går så långsamt både här och där.
Må det bli lite fart på det hela.

SEN, ja!!
NOG fattar jag att du är irriterad!!! DET skulle jag också vara i ditt fall.
Tycker det där resonemanget är så konstigt.
Varför ska ni ha två årskurser när andra bara har en på skolan samtidigt? Så himla haltande resonemang.
Verkar inte vettigt heller.
DET där mat att undervisa både på skolan och på distans måste vara så bortom SVÅRT!!
Vet att min svägerska bävar inför det, för det är ju så det ska gå till här. Hybridundervisning. PLUS att somliga föräldrar har valt enbart onlineunervisning- SÅ ni som är lärare har verkligen huvudby nu. USCH.
Ni är duktiga!!!

Jamen SUCK, det där med avstånd och handtvagning ... så töntigt att upplysa om det nu så här nästan ett år senare. VI VET!!!!
OCH att ni som lärare i Sverige inte prioriteras i vaccinationskön är obegripligt. DET gör de åtminstone här, all skolpersonal. Fattar inte att det inte kan ske i Sverige också.

Sommaren, ja vi får se ...
Jag räknar med det värsta ... OCH hoppas på det bästa.
Till hösten borde det gå, det borde det.
VILKET JÄVLA ÅR!! GAAHH!!

Kramandet, det är väl lite av guldkanten ändå ... haha om det försvinner!!!

Annika said...

Elisabeth igen!!
GNÄLL DU!!!
Du har anledning!!!

Annika said...

Karin.
Precis, lång väg att vandra än.
PUST.
Men, man har väl på ngt sätt funnit sig i lunken ...
Japp, tror också att vi får fortsätta leva så här under lång tid framöver. Munskydd kanske är här för att stanna? I hope NOT! Men.
Inte för att jag är anti-munskydd, tvärtom. Men en dag hoppas jag verkligen att de förvisas till lådor och skrymslen igen.
På flygplan kan jag tänka mig att de kommer att vara kvar lääääänge.
Ja, Elisabeth har helt rätt i sin kommentar.
Vlket förbannat elände det blev det här året!
OCH vidare också.

Kramandet gick det verkligen inflation i. SKÖNT om det försvinner för gott, haha.

MEN, en kram kommer ändå över havet till DIG!! För luftkramar vill jag alltid skicka!!!

Annika said...

AMa:
SÅÅÅÅÅ less på skiten.
Och det är bara att digga läget och bita ihop.
OOO du har inte varit hemma på SÅÅÅÅ länge!! WOW!
Ja, det ska bli verkligt härligt att kunna resa igen!!
en fin dag önskas!!

Annika said...

Yvonne:
Precis, så less att man inte orkar läsa om muterade virus etc längre.
Jag bara himlar på ögonen åt de rubrikerna och går vidare.
ORKAR inte.
GAAHH!!!
Som sagt, bara att bita ihop och hålla ut.

Ja, Sverige i krisen ja ..
Jag har mkt att säga om det, speciellt om FHM och AT.
men också om hur saktfärdigt allt är.
Inte för att jag tycker det går fort här heller, men de har iaf planer och många i de stora grupperna har redan fått dos 1.
Bra där iaf.
Men det är ganska mkt stiltje här med. Läste dock att man köpt in massor med doser nu, så ... jaja.
VISST, i det här fallet är det mkt bättre att tex Löfven pekar med hela handen och kör restriktioner rakt av.
Rekommendationer är så mesigt.
L skulle ha kört en mkt mkt hårdare linje fr början.
Fattar det inte.
Ja, inte för att DT tog det på allvar heller, och nu se vi hur det går ...
TUR det ligger på statsnivå och att det finns kloka guvernörer.


Håller med dig i allt du skriver.
Alla inom vården och inom skolans värld ska ju vaccin först. OCH de äldre. Sen resten av oss.
Jag tycker också såååå synd om alla som jobbar inom vården och sliter oh sliter. Ja må de få CRED galore sen när alllt lugnat sig ett par spass. OCH må de få vaccin!!!!

KLOKT att vänta på vaccin, Yvonne.
Sen när ni fått det får ni åka ner.
Absolut!
Men jag tycker det är superklokt att ni inte åker ner till påsk.

Kommer att sakna K förfärligt då hon reser tillbaka.
OCH du har rätt, jag kommer att ha svårt att vänja mig vid att bara köpa mat till bara oss två. Det märks ju så väl att vi är en person till i hushållet nu. Tycker CAs guvernör gör helt fel nu, men jag antar att han har press som fan på sig. Dessutom gör LAs borgmästare fel, han hände ju kunnat välja att ha fortsatt stängt medan resten av staten öppnar upp. SUCK.

Sommaren, jag räknar med det tråkiga att inte kunna åka men hoppas på det bästa.
ja, det är mina föräldrar jag främst tänker på + min moster ... åren går ... och vi kan inte ses ...
GAHH!

Kramandet, ett stort plus i KANTEN!!!
OCH kindkyssandet ja ... JUST det, det MÅSTE väl också fasas ut nu!!???

Iallafall, luftkramar över internet behöver vi aldrig sluta med. DE är trevliga!!!

Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
ELLER HUR!!!????
Håller med!!!
SÅDAN inflation som det gick i det. DET blir ett stort plus i kanten när det försvinner. För det gör det nog nu.
GOOD RIDDANCE!!
YES, håller med din son, skippar gärna att ta i hand också.
Snacka om bakteriespridare fö, haha, handskakningarna.

USCH ja, Brysselkakan, det vidriga i alla som förlorat sina jobb och som kommer att förlora dem. DET är så svart.
Som din mellansons jobb, fy tusan. Oroväckande minst sagt ... Håller alla tummar.
MÅ samhället ändå rulla igång snart i den takt vi får vaccinet att funka.

Tror som du stenhårt på vaccinet. DET kommer att ändra detta. SO what om man måste ta det en gång om året. DET är ju samma med flunsavccinet. BIG deal? NOOOT!!!

Ja, inte kul att skicka tillbaka K in i den där smitthärden ...

Cari said...

Jag är så less. Jag saknar att träffa mina vänner. Äta goda middagar ihop.
Kramas - ja jag saknar det. Saknar att krama de jag känner.
Hoppas så på vaccinet. Min äldsta dotter bor i England och ska gifta sig i slutet av juni. Vi vill åka dit. Vi vill vara med.
Men det är osäkert. Nu är det ju även utanför EU.
Så just idag är jag låg.
Men tack för din fina blogg.

Annika said...

Newsoms order saknar ju alla rationella grunder (speciellt baserat på hans tidigare beslut och jämfört med dem) - bara ett försök att rädda hans politiska karriär :/. Men restaurang- och företagsägarna här är glada för ekonomiskt håller det på att gå käpprätt åt h-e för dem så de behöver öppningen. Själv tänker jag fortsätta att hålla mig långt borta från alla restauranger och krogar tills jag blivit vaccinerad. Som du är jag rejält introvert så har inga problem med det.

Själv saknar jag kramarna. Inte de tafatta kanske men de genuina med älskade vänner. Beröring är ändå något fint som frigör oxytociner i kroppen <3. För mig känns det mer tafatt att vinka lite på två meters avstånd när man säger hej eller hejdå när man egentligen vill ge dem en kram.

Jag har ju verkligen hoppats på att sommarresorna kan bli av - professionella och privata skäl - men förstår av diskussionerna nu att det kanske inte blir så. Om jag blir vaccinerad innan juni så åker jag (och det trodde jag faktiskt att jag skulle bli). Annars får det kanske vänta. Resten kan jag stå ut med tycker jag (och sommar i Sydkalifornien kan jag nog också stå ut med om jag måste och speciellt om biblioteken är öppna och med en eller annan utflykt till Colorado...).

Kram (inte tafatt sådan! ;) ),
AnnikaChannal said...

Just nu vistats jag mest bara på jobbet och hemma och det känns bra!
Det rullar på och så skönt att det blir ljusare och ljusare för varje dag.
Alla äldre har fått vaccin i mi kommun. Snart är det min tur. Tror vi snart kan boka in tid. Det ska vara i Mässhallarna i Norrköping. Ska även kolla om jag har immunitet nästa vecka. Längtar till sommaren. Vi planerar inget... vi tar en dag i taget och lever här och nu. Självklart saknar jag KRAMARNA!! Mammas sista år var VIDRIGT!! Inte humant att få sluta på detta sätt! Men jag fick sitta hos henne och hålla handen. Nästa fredag är begravningen. Igår träffade vi prästen, jag och mina bröder. Hoppas verkligen du får komma till Sverige i sommar och att ni kan åka och hälsa på Karolina i Kalifornien. Just nu är det inreseförbud från Danmark, England o Norge till Sverige. De har fått någon otäck mutant på covidskiten. Läskigt! Lasses äldsta dotter, de har nu flyttat till Sverige från Frankrike. Det känns skönt att ha dem här.

massor av KRAMAR! Anna

Annika said...

Cari:
Men ja ... jag med.
Just att inte kunna gå HEM till ngn. Att träffas ute, som vi gör på våra frullar.
Imorrn ställde vi in för det ska bli 1 grad varmt och hård blåst.
Jamen liksom ... men det är så det blir. Hopplöst.
På krogen har jag inte varit sen ... ja gud vet när ...
Och jag har bara varit hemma hos min svärfar och hos en god vän som jag vet är superförsiktig. Det är allt.
Kramar, javisst med dem man verkligen tycker om. MEN inte på det där allmänna ytliga sättet. Glad att slippa.
HOPPAS hoppas HOPPAS ni kan åka på bröllopet. Håller alla tummar.
Helt Ok vara låg, Cari. Det går upp och ner hela tiden ...

Annika said...

Annika:
SÅÅÅÅ skumt.
Hur tänkte han där????
SÅÅÅÅÅÅ konstigt. Mkt press antar jag??
Politiska karriären? ja säkert har du rätt där.
Men med tanke på hur försiktig han varit hittills är det sjukt skumt som han beter sig nu. FATTAR NOLL!!!!
ja, suck Annika. Vi får se hur det går nu.
Tänker också ligga lågt, så lågt. Lika bra det.

Krama om dem man verkligen håller av i vänkretsen, ja. Men resten?? Tafatta "hejhej"-kramar med ngn man träffar högst ett par gånger per år. Nej tack. Slopar gärna det.
Uäck. Tycker verkligen det går inflation i kramandet.
haha, har inga problem med det där vinkadet, hehe. GUD så sippt va? ;-)

Hur är det i Cali Annika?? Har ni lärare förtur? Det borde ju gälla dig lika mkt som alla andra lärare även om det är på kommunal nivå de massvaccineras. MEN det borde ju gälla er professorer också.

Somamaren. Bäst att räkna med det värsta och sen bli extra glad OM det blir av.

Stora kramar till dig!! Sådana här kramar har jag NOLL emot ;)

Annika said...

Anna:
Men vad bra att du snart får vaccin.
Hörde att US köpt in en massa massa vaccin idag. DET känns bra. Tycker det går så långsamt allting annars.
MEN att ni lärare SKA ha vaccin bland de allra första tycker jag är GJUTET!!!
Det är nog klokast, Anna, att ta en dag i taget. Inte planera för mkt, inget sånt. Inte hoppas för mkt.
ja, med familjen ja, och kramar. ABSOLUT. Med dem man verkligen håller av. JA!!
Men resten, tvångskramandet mer eller mindre. HAHA.
Din mamma ja ... jag vet Anna, mitt hjärta blöder.
frågan är väl också, var det värt det? Att inte de gamla fick ta emot besök??
Oj vad jag tänker att många måste ha dött i förtid just pga ingen fick hälsa på dem. OMÄNSKLIGT.
Jag är så glad att du fick vara hos henne, Anna. Så fint att du fick hålla hennes hand.

Den där mutationen tror jag redan finns överallt :-(
Så lite fånigt med stängda gränser. Skit är vad det är. Anna.
Men snart snart kommer ju vaccinet.

sommaren känns som ett stort frågetecken.

Stora kramar till dig, fina Anna

BP said...

Det var ju "otur" att utegångsförbudet lyfts i Kalifornien och stackars Karolina är så illa tvungen att återvända. Men jag hoppas innerligt att Kalifornien inte drabbas en tredje gång.

HUR känner DU det just precis NU? Helt okej. Längtar efter våren.

Hur tacklar du pandemin i dagsläget? Precis som jag tacklat den för ungefär ett år sedan, med stor försiktighet men inte med paranoia.

Tror du att du får vaccin inom rimlig framtid?
Bra fråga, så som EU bråkar med alla tillverkare just nu. Men jag väntar gärna, just i fall att biverkningar dyker upp.

KOMMER du att vaccinera dig? En del vill/kan ju inte …
Jo då, men som sagt, jag hänger inte på låset.

HUR tror du att din sommar kommer att se ut?
Som vanligt? Ja, för fjolårets sommar för vår del var rätt så "normal".

Saknar du kramandet? Hahaha! Min svengelska man håller helt med dig där!!! Jag gillar kramas, men inte kindpussas. Å krama gör jag gärna personer som jag känner väl. Inte vem som helst. Så japp, jag saknar kramas med mina bästisar.

Annika said...

BP:
Ja, smått otroligt faktiskt. Vet inte vad Newsom håller på med (guvernören i CA).
Karolina åker tillbaka nästa helg, tack och lov inte denna.

DET är bra, BP. Tycker du behandlar det hela klokt.
Vaccinet är såååååå långsamt malande att man blir TOKIG. Fattar det inte.
Sätt igång i massupplaga!!!

HAHA, bra med din man där ;-)
Saknar förstås också att krama om dem jag tycker särdeles mkt om (utanför familjen). Men slentriankramandet, NOT at all!!!

Elisabeth said...

Alltså, stackar din svägerska, att vissa elever bara ska ha online-undervisning! Här kan de åtminstone inte välja. Eller ja, vissa kommer säkert att frånvaroanmäla sig och sedan vara med på Meet (man ska koppla upp sig där även om alla elever egentligen ska vara i skolan), men då kan de i alla fall inte ställa krav på anpassad undervisning. Sedan kan jag tänka mig att många familjer i dina trakter är betydligt mer "på" än genomsnittet här är.

Enligt FHM smittar ju eleverna inte i skolan, så det är förklaringen till varför lärare inte prioriteras. ;-) Nej, så har de inte sagt, men däremot påstod de ju länge att lärare inte var mer drabbade än andra grupper, vilket ju sedan visade sig vara felaktigt. Nu tror jag att ansvariga myndigheter skyller på att det blir för komplicerat att prioritera olika grupper. Konstigt liksom att det går i andra länder!

Annika said...

Elisabeth:
Ja, hon är bekymrad.
DESSUTOM undervisar hon i en väldigt POSH skola (kommunal) men i rika Fairfax Countys ALLRA rikaste förort Great falls, hon är på Langley HS. OCH gissa om föräldrarna är "PÅ" där, saker hon berättat är helt OTROLIGA. Man måste vara stark för att kunna stå ut med kraven där fr föräldrarna. Hon berättar att somliga färldrar kan sitta MED under Meet. Ibland har hon fått säga till dem att gå. Tror hon får använda halva dagen bara för att emaila föräldrar som är missnöjda över än det ena och än det andra + betygshetsen ... gaaah. Tur att jag har en tuff och stark svägerska.
Det är på en sån skola det är skillnad redan på parkeringsplatsen. Lyxbilar och vrålåk? JAPP, de tillhör 16-18 åringarna som går där. De "skruttigare" bilarna tillhör lärarkåren. Så du kan ju tänka dig föräldrarna ...

Ja, här i Fairfaix co fick föräldrarna välja, hybrid (2 dagar i veckan med halvklass. Online fredagar) eller heltid med virtuellt. STACKARS lärare, säger jag.

Ja, de är märkligt Elisabeth, jag fattar inte hur de tänker ...
DET har jag inte fattat ngn ggn, egentligen. Men att de liksom bara sopar er under mattan är skyller på än det ena och än det andra är OFATTBART.

marianne.dahl3 said...

Det känns nu att vi varit i denna situation lääääänge.
10 månader isolering. Är 70+ o tillhör en riskgrupp.
Men, fick brev idag. Dax för vaccination. Får se hur lång väntetiden är. Får kallelse inom några veckor stod det. Då tror jag på det - än så länge!!
Hoppas verkligen du kan åka till Sverige i sommar/höst!!!
Förstår det känns jobbigt skicka Karolina tillbaka till Los Angeles med all smitta där.
Roligt hon kunde vara hos er så länge i jul.
Jag har inte träffat min dotter med familj i Stockholm sen februari förra året. Precis innan Corona slog till.
Tur det finns FaceTime time mm.
Kram
Marianne D.

Annika said...

Marianne:
YAYAYAYA!!
Vaccin för dig. SÅ BRA!!!
Ja, vi får se hur sommaren blir alltså ...
Känns väl sådär nu.
SÅ glad att ha K hemma en vecka till iaf.
TUR det finns FaceTime.
ABSOLUT!!
KRAMAR