Thursday, January 28, 2021

Intressant, Saknar, Underligt ändå och Tips på TV-serier från mig
Godmorgon torsdag!!* Intressant!!Det var—som alltid— intressant att läsa era kommentarer på gårdagens inlägg om “Det Svarta Paraplyet” och hur vi alla tacklar pandemin just precis i detta NU.
Vi gör det vi kan för att hålla oss över vattenytan. Vi trampar vatten tills hjälpen kommer i form av vaccin. Snart, snart kommer det lite ljus hörni!! Synd bara att livbåten endast syns som en liten prick vid horisonten, men den KOMMER!!


HA, tycker det var kul att vi alla är rörande överens vad gäller kramandet i tid och otid.
DET säger en hel del! Alltså kramandet gäller ju INTE de vill VILL krama för allt i världen, utan det där påtvingade, automatiska, ytliga värdo-kramandet. Men, that goes without saying, visst?
Må det själlösa kramandet bli något vi för alltid begraver i och med c-19 … Livet rullar på bättre utan att hålla på och krama bekanta i tid och otid, haha!

Yvonne nämnde kindpussandet i medelhavsländerna likaså. UNDRAR om DET går i graven nu likaså?? Det måste ju vara en lättnad det med bland många, tänker jag, om de slipper det.

Jaja, det är vad det är …

Vi tragglar vidare under paraplyet ett tag till.* Saknar.Jag saknar att kunna gå ut och äta på restaurang. Jag är helt FED-UP vad gäller “Take Out”-mat. GUD så mycket som blir “lost in transportation” när mat ska fraktas från en restaurang och sen hem till en.
Nä, knappt någon ide nästan att beställa mat för hemkörning. Om det inte är pizza, typ …


Inte för att vi var ute och åt jätteofta innan c-19 heller, men ibland var vi ju det. Alltid lika mysigt.
Det vi däremot gjorde titt som tätt var att hänga i olika barer. Beställa vin, sitta och prata vid bardisken. Kanske beställa in något litet att äta.
SÅ mysigt och jag SAKNAR det!! Mysigheten med barhäng. OCH då menar jag inte på en massa röjiga barer, utan mer de lugnare på tu man hand eller i ett mindre sällskap.
SAKNAR!!


Maten gör jag godast själv. Så vi beställer allt mindre mat för hemkörning.* Underligt ändå …Läste att man i år inte sett några fall av den vanliga säsongsinfluensan.
What gives? Är det på grund att nästan alla vaccinerats mot den?
ALLA jag känner har vaccinerat sig mot flunsan denna säsong. Jag har aldrig tagit det vaccinet förr, men i höstas blev det av.


Men det kanske snarare är så att ingen har drabbats av flunsan eftersom vi alla är SÅÅÅÅ bra på att tvaga våra händer?
OCH sedan det här med fysisk distans måste ju spela in, eller hur?
Ibland undrar jag, hur snuskiga var vissa innan c-19 kom i våra liv egentligen? Tvättade man aldrig händerna? Jag har alltid varit/är SÅ noga med att tvätta händerna efter att jag varit ute.
Det har alltid varit det första jag gjort då jag tagit av mig ytterkläderna— TVÄTTAT HÄNDERNA.
OCH alldeles särdeles noga var/är jag efter att ha handlat mat.

 Men ingen flunsa i år alltså … 

Sen, kräksjukan …
DEN hör man inget alls om denna vinter, eller hur? Den har väl också fått stå tillbaka nu eftersom folk är SÅ bra på handhygien numera.
DET måste ju vara förklaringen.

OH well, se där … Något positivt i allt elände.

Frågan är, hur är det med vanliga förkylningar?? Är de färre?* TV-tips från mig!


Nu ska ni få ett par tips från mig över bra serier ni kan titta på. För snacka om att man ser TV i dessa tider! Varenda kväll bänkar vi oss framför TVn för att se någon serie, dokumentär eller film!
Thank the LORD för strömningstjänsterna!!


OM ni har HBO ska jag tipsa om en underbart fin serie där.


Love Life.


Anna Kendrick spelar huvudrollen i denna superfina, lågmälda serie om kärlek och vänskap i New York City.
Staden i sig har en stor roll i serien. Den handlar om relationer till män, till vänner och om trassliga förhållanden till föräldrar.
Vi får följa Darby som delar lägenhet med två kompisar i Brooklyn. Darby arbetar som guide på ett museum, men hon har siktet inställt på att en dag öppna ett eget galleri.

Det är tio avsnitt allt som allt.
Man är inte rädd för att ibland hoppa flera månader, och ibland år, mellan avsnitten. Bara det gör serien ganska speciell.

 Jag kan ärligt säga att det är en av de bästa serier jag sett på MYCKET länge. SÅ fin och varm. Alla tio avsnitt ligger på HBO Max.


   
Virgin River. Här är en serie (Netflix) som verkligen utspelar sig i vacker miljö! Vi befinner oss bland bergen i norra Kalifornien. Dit kommer Mel som hjälp åt en ålderstigen landsortsläkare. Mel är nurse practitioner och barnmorska. 

NP en titel som jag inte ens vet om den finns i Sverige? En nurse practitioner har en längre medicinsk utbildning än en vanlig sjuksköterska har. Hen kan skriva ut mediciner och hen har ofta nästan lika mycket att säga till om som en läkare. Jag kan berätta att jag personligen hellre går till en NP än en läkare. Det känns som om de tar tid på sig på ett annat sätt än en stressig läkare kanske gör. Nåväl, det var en parentes.  


Iallafall, Mel kommer till Virgin River som är en liten stad bland bergen. Mel har ett eget trassligt förflutet och hon har nyligen blivit änka. Den gamla doktorn är till en början allt annat än välkomnande, men han ändrar sig med tiden.


I den lilla, lilla staden finns en resturang och bar som drivs av krigsveteranen Jack. I den lilla staden finns också borgmästaren, Hope. OCH en hel del andra roliga, och mindre roliga, bekantskaper.


Virgin River är feelgood, men den ÄR emellanåt ganska tung och svart. Så allt är verkligen inte “tiddelipoh”.
Jag och Peter betade av de bägge säsonger som just nu ligger på Netflix redan före jul.
Vi gillade den mycket! INTE minst för de otroligt vackra miljöernas skull.


    ***  Med detta önskar jag er alla en jättefin torsdag!

24 comments:

Elisabeth said...

*Haha, ganska komiskt att alla håll med om kramandet! Och kindpussande ja, det finns nog många som är glada för att slippa det. Har en kollega från Frankrike, och han har sagt att han aldrig gillat kindpussandet.

*Förstår att du och andra som äter ut en del saknar det. Själv äter jag i princip aldrig ute annars heller, så för min del spelar det ingen roll att inte kunna äta ute. Eller ja, det GÅR ju här, men jag skulle aldrig sätta mig på en restaurang ändå i dagsläget.

*Här tog vaccinet mot säsongsinfluensa slut (suck!!!!), så jag vet ingen, förutom riskgrupper, som har vaccinerat sig mot den. Jag tror därför mer på din handtvättsteori, och samma då med vinterkräksjukan. Men ja, jag undrar också hur snuskiga vissa var förut! Själv är jag som du, har ALLTID tvättat händerna direkt efter att jag tagit av mig ytterkläderna. Det gjorde (och gör, förstås) även om jag "bara" varit i den gemensamma tvättstugan. Dock, ska sägas, att jag tvättar händerna längre tid nu. När jag kommer hem från skolan tvättar jag dem alltid i minst 2*20 sekunder, d.v.s. jag tvättar dem en gång, sköljer av tvålen, och tvättar dem sedan en gång till. (Därefter gör jag rent mobilen med ytdesinfektion och tvättar förstås händerna en gång till efter mobilrengöringen. Det går åt en del handtvål, haha.) Har även en nagelborste för att komma åt under naglarna. Nagelborste var förr i tiden bara något jag använde om jag arbetat i trädgården och fått jord under naglarna.

*Kul med tv-tips! Jag har tänkt länge att jag borde ha någon strömningstjänst, men har stanna vid tanken.

Eva i Dalarna said...

Skulle vilja tipsa Elisabeth här ovan, om att göra ren mobilen med ytdesinfektion. Tydligen ska det inte vara bra för mobilen med just ytdesinfektionen, använd hellre handsprit. Sådan är i allafall rekommendationen på det äldreboende där jag jobbar.

Anonymous said...

Förmodligen har alla blivit så mycket bättre på att tvätta händerna i och med coviden så att de andra influensorna inte har haft en chans att blomma ut. Intet ont som inte har något gott med sig.

Vi tog influensasprutan i oktober/november. Plötsligt så tog vaccinet slut så förmodligen var det många flera som ville ta den senaste höst.

Vi äter sällan ute annars heller så jag saknar det inte. Jag lagar så gärna all mat själv men visst är det trevligt att någon gång få sätta sig till dukat bord.
Det händer att vi tar en prego någonstans i Funchal, ca 1 ggr i månaden och då sitter vi ute på behörigt avstånd från andra.

Tack för torsdagsinlägget!

Karinkram

Anonymous said...

Yvonne said....

Det var ett intressant inlägg av dig igår och intressanta svar av dem som läser bloggen. Det där med kramandet i tid och otid har jag en känsla av att det var ungdomar som införde (bland ungdomar), sen spred det sig och helt plötsligt skulle alla kramas varje gång man sågs, både unga och gamla. Tror dock inte medelhavsländerna har så lätt att släppa det där med att kindpussas och tror det är EN av de bidragande orsakerna att smittan ökar i de länderna igen. När väl lockouten släpptes, så återgick nog många till det gamla vanliga och så litar de stenhårt på munskydden och pillrar liiiite för mkt på dem. Samma här med influensa och kräksjuka, har ju inte alls florerat som det brukar göra denna tiden - konstigt men kanske så att även barn, små barn är ju rätt insatta i Corona eländet också tvättar händerna mer än normalt. Alla vill ju träffa sina mor- och farföräldrar, mostrar och fastrar och kusiner som de inte sett på snart 1 år.

Vi var ute på restaurang minst 1 gång i veckan då smittan gick ner här i aug/sept, men sen den började stiga igen är det slut med det - tyvärr. Känns liksom inte alls kul att gå ut och äta då man känner lite att alla du möter är en potentiell smittbärare och sen vet man ju inte så mycket om allt runt omkring är desinficerat osv. Nej, det är bara att vänta ut skiten. Men saknar det, det gör vi.

Virgin River har vi också sett, sååååå bra och vilka härliga karaktärer, bara väntar till nästa säsong som utlovats av Netflix till novemeber/december.

Skulle gärna se Love Life också, men har inte HBO tyvärr. Ser en serie på Netflix som min man gav upp efter 2 avsnitt men jag kommer se alla 4 säsongerna själv. Den är en riktig feelgood, lite fjantig ibland men kul ändå, den heter Chesapeake Shorts och handlar om 5 syskon, så olika men ändå lika i många avseenden. Många vackra naturbilder också.

Ha en fin torsdag och en stor kram kommer från mig och ett snöande Åkersberga

Annika said...

Elisabeth:
Du ser, det finns en guldkant.
OCH intressant att din franska kollega säger det han säger ... haha... påtvingat. Vem vet? Kanske alla runt medelhavet drar en suck av lättnad nu, att få slippa eländet. HAHA.

Saknar nästan mest att hänga en bar en kväll, på en lugn bar.
Men också att kunna gå ut när man VILL. NU går det ju inte. OCH jag skulle inte vilja heller, precis som du. Känns som ett alltför stort risktagande.

GJORDE DET!!??? Tog flunsavaccinet slut?
SUCK.
Ja, då är nog handtvättsteorin det allra troligaste ...
OCH kräksjukan, helt klart kvalar den in också i detta. Verkligen. Det enda man brukar läsa om den här tiden på året är kräksjukan, i år ingenting.
SÅÅÅÅ vi får hoppas att folk HAR lärt sig ngt i och med detta elände.

Ja, det är fascinerande .... hur snuskiga var folk innan man blev "upplyst" om c-19 i mars?? Kom de bara hem med maten, ställde in den och lagade mat utan att tvätta sina händer?
FATTAR det inte.
Jag har alltid känt mig smutsig om jag inte tvättar mina händer direkt då jag kommer hem. Hade handsprit i väskan långt innan c-19 vilket jag alltid använde när jag var ute och kanske skulle äta ngt utan att ha tvättat händerna.
HAHA, vi g ör lika. MYCKET längre tvätt numera vid handfatet eller diskbänken, superhett vatten, flera omgångar och jag är också noga med naglarna. HAHA.
Sen mobilen ja, den rengör jag med våtservetter med desinfektionsmedel och SEN tar jag ytorna med des-spray. it is an UNDERtaking.
Kul att vi är lika där.

ÅÅÅ, isf tycker jag du ska välja Netflix!! SÅÅÅÅÅÅ mkt där. En enda guldgruva.

Annika said...

Eva:
jag har våtservetter med desinfektionsmedel som jag har till min mobil.

Annika said...

Karin:
Ja, det verkar så.
Alltid något som är bra mitt i all skit.
Just idag, när jag skriver detta till dig tycker jag allt känna ganska mörkt ...
Men, ja folk har iaf lärt sig att hygien är viktigt.
Trist att vaccinen tog slut, de trodde väl inte att så många ville vaccinera sig detta år.
Taskig planering kanske ...
Det är bra att ni kan sitta ute och njuta av en drink ibland, Karin. OCH i skönt väder dessutom.
Jag hoppas att ni har det mkt, mkt, mkt skönt på den fina ön.
TACK för att du läser och kommentarer!!
VARMASTE kramarna från mig!

Annika said...

Yvonne:
TACK snälla!!!
Blir glad!!
Kramandet ... sitter och funderar på när det började ... KAN inte minnas att vi kramades så mkt på 80-talet?? MEN kanske var det då det började?? Ändå?
Har en svag känsla av det kanske var så. OCH att det sen blev en vana.

Det där med kindpussandet ja ...
DU har säkert rätt i att smittan sprider sig just genom dem, för att de är så INRISTADE i deras kultur och livstil. Svårt att släppa det säkert, och då hjälper ju inga munskydd när man ska tätt inpå.
Eländigt.

Det är verkligen påtagligt med flunsan, den vanliga, och kräksjukan. Ingenting.
Säkert är det så att ALLA, precis ALLA (barn också) blivit så extremt noga med handtvätten.
Ja, alla vill träffas och måtte det få bli så snart också. MÅTTE DET!!!
Vaccinet kan inte komma fort nog till oss alla.

Ja, jag vet ... jag saknar också det där att gå ut och äta. OCH sitta i en bar.
Verkligen.
Precis som ni ... OCH precis som ni har man ju NOLL och ingen lust att gå ut och äta nu. GLÖM det.
Vilken skittid vi lever i, rent utsagt.

JAAAA!! Visst är Virgin River UNDERBAR!!!
SÅÅÅÅÅ härlig. OCH alla rollfliguter. Hope inte minst, haha.
Ser också fram mot näta säsong.
TACK för tips om Chesapeake Shores. KUL,. det är ju i mina trakter!! Ser att den går på Hallmark här, och är borttagen från amerikanska Netflix. har hallmark, så jag får leta upp den där. KUL!!

HBO är bra, riktigt bra. bara kvalitet där, skulle jag säga.
Kan rekommdnera den tjänsten, OM ni letar efter ännu en tjänst vill säga.

Stor kram till dig!!

Elisabeth said...

Eva: På skolans bibliotek använder bibliotekarierna ytdesinfektion för att rengöra skärmar liknande mobiler (t.ex. surfplattor och utlåningsmaskiner som man trycker på skärmen på), eftersom det är vad de fått rekommenderat. Enligt dessa rekommendationer är handsprit inte bra för skärmar, då den är återfuktande. Konstigt att rekommendationerna är så olika!

Och ja, Annika, vaccinet tog slut! Helt obegripligt att det kan fungera så dåligt.

Channal said...

1000-Tack för TV-tips! Känns som om jag har sett allt! Har precis sett färdigt "It's a sin" på HBO. Riktigt bra!

I skolan är vanlig influensa, vinterkräksjuka och annat dylik puts väck! SKÖNT! Detta gäller hela Ht-20 och även nu. Jag känner ingen som har tagit något vaccin. Det handlar om att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta halsont och feber. Alla som bor på äldreboenden samt de som har hemtjänst har fått vaccin. Nu är det alla som bor inom LSS. Min yngsta dotter kommer snart få sitt vaccin. SKÖNT!

KRAMAR Anna

BP said...

Hahaha! Ganska kul att vi alla var rörande överens om kramandet och kindpussandet.

- Vi brukar hänga på pubar mest under sommaren, och då på uteserveringarna. Å visst var vi regelbundna ute-ätare, mest lunch, men här går det ju fortfarande att göra som tur är. Å mycket folk är det knappast. Försöker gynna restaurangerna så gott jag kan.

- Precis som hos dig har vinterflunsan och vinterkräksjukan lyst med sin frånvaro. Tror det beror både på hygienen och att folk liksom inte rör sig så mycket just nu. Gissar att minst 70 procent jobbar hemifrån. Däremot har Sverige drabbats av fågelinfluensan i Skåne och i Kalmar län tror jag det var. Tiotusentals fåglar har fått avlivas...

Humlan said...

Jag kommenterade aldrig i går, men håller helt med er om kramandet, så förhoppningsvis blir det något som minskar framöver.
En annan sak som förhoppningsvis minskar är säsongsinfluensan och vinterkräksjukan, att folk har insett hur lätt det är att minska sådana smittor. Jag tror att det är handtvätt och att folk stannar hemma så fort de känner sig sjuka, det verkar som att man har fått större respekt för smittor nu.

Kramar!

Elisabeth said...

Måste bara kommentera hemmajobbandet: Jag tror inte att 70 % jobbar hemifrån, om vi inte pratar vissa branscher. Många, många kan ju inte jobba hemifrån; folk i vården, förskolan, skolan (med undantag när det är distansundervisning), kollektivtrafiken, lokalvård, butiker, restaurang/café, allt som handlar om att laga/fixa saker (rörmokare, elektriker mm), etc.

Susjos said...

Saknar att krama mina killar, men annars kanske man ska fundera på om man behöver kramas med alla?

Vaccinet lär dröja för många att få. Vi på förlossningen väntar också, senaste nytt var att det kanske kommer i slutet på februari, men det är inte säkert, tycker nog att vi som träffar så många patienter, med eller utan smitta, borde få vaccinet så fort som möjligt.

Som svar på din fråga om vi kan vila/sova när det är lugnt på jobbet, så är mitt svar att så lugnt är det så gott som aldrig! I början av 2000, när jag var ny som barnmorska kunde det hända att det var så pass lugnt att man möjligen blundade i soffan, men sova, nej det är inte möjligt.
Istället är det tvärtom, vi hinner inte ens äta på våra 10 timmars långa pass...
Må så gott!
Varm Kram!

Eva i Dalarna said...

Elisabeth: ja verkligen konstigt. Eller kanske inte, det finns ju olika rekommendationer om det mesta! Man får väl helt enkelt följa den rekommendation som är på ens jobb!

Cari said...

Tack för tips på tv-serier.
Jag har just börjat se den franska serien ”Call my agent” på Netflix jag är sist som vanligt och nu har 4:e säsongen kommit. Jag har sett den första.
Den är så rolig och så gillar jag att höra franska och se lite av Paris.

Annika said...

Elisabeth:
Ja, det är det. FATTAR det inte. Tycker det är ganska uselt här med.

Rengör min mobbe med desinfektionsvåtservetter. ja, märkligt med så olika rekommendationer.

Annika said...

Anna:
TROR du skulle gilla både Love Life och Virgin River massor.
Jag älskade dem.
TUR vi har lite strömningstjänster, eller hur?
OCH tack för tipset om It's a sin!!!

OTROLIGT ändå vad förbättrat handhygien kan göra!!!
WOOW!!
Tänk att ni inte haft några fall av vare sig flunsa eller kräket.
BRA också med den stenhårda regeln om förkylningar.
Vi ska hoppas vaccineringarna hemma kommer igång. Hyfsat dålig fart här med.
Men fint att din tös snart får. OCH du med, ska vi tro eftersom du är lärare.

Stora kramar!!

Annika said...

BP:
HAHA, det säger ALLT!!
Det har gått inflation i eländet och vi kan nu utan dåligt samvete lägga av med det.
LOVELY!!


Superfint att du gynnar krogarna. DE behöver det!!
OCH snart kan ni sitta ute igen, eller ja ... om sådär tre månader. Men tiden flyger ...


Ja, tänk ändå ... TÄNK vad handhygien och fysiks distans kan göra.
Handhygienen vore det ju topp om den är här för att stanna.
OCH ja,många jobbar verkligen hemifrån.
OJ visste inte om det där med fågelinfluensan. Det också ... :-(

Annika said...

Humlan:
SÅ komiskt ändå att vi alla är så ense om kramandet.
HIHI.
MEN det kan nog gå i graven nu. HEHE.

Otroligt ändå vad god handhygien är effektivt. OCH förstås fysisk distans.
DET talar sitt tydliga språk. OCH det går inte att undra över sunkigheten innan c-19 ...
NU har man nog lärt sig ngt.
SMART!!

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth;
Nej, det är sant.
Alla har ju inte den lyxen.
Inte du, och många andra.
Önskar dock att du hade det.
Kanske är det så att i brancher där det går att 70% jobbar hemifrån? Kan tro det.

Annika said...

Susjos:
Absolut, och att krama de man verkligen VILL krama är ju en sak.
Men just det där själlösa och tafatta.
SLOPA. HAHA!


Alltså, NI bode ju ha stor PRIO!! Ni inom vården skulle ju få det först, som här i min kommun. Tycker det är gjutet och givet. Ni inom vård och omsorg + skolpersonal.
MÅ ni få det snart.
Här har det också sackat ner från att att börjat så lovande. Så tröttsamt det är.

Ditt jobb!! MÅSTE var underbart givande och totalt fantastiskt. Skulle vilja höra dig berätta massor, jag skulle fråga ut dig om vi sågs IRL.
MEN nog sliter ni.
ALL respekt! ALL!!!

Kramar!!!!!

Annika said...

Cari:
Tack själv.
HAHA, nej du är verkligen inte sist på bollen vad gäller Call my Agent. Faktum är att jag la märke till den först igår på Netflix, förmodligen eftersom du skrivit om den här.
HADE ingen aning om den innan jag läste din kommentar.
SÅ SÅÅÅÅÅ inte sist på bollen, haha.
Ja, jag kan absolut tänka mig att se den!!!! TACK!!

ILLUMINATI GRAND LODGE® said...

INBJUDAN FRÅN ILLUMINATI BRODERHOOD 666

Detta är en öppen inbjudan till alla som är intresserade av att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. När vi börjar årets rekryteringsprogram och vår årliga skördefest är nära till hands, så bestämmer vi oss för att introducera dig till "New World Order".

Vid denna tidpunkt försäkrar vi alla som är redo och trogna att bli medlem i denna stora organisation, att när han / hon blir fullvärdig medlem av Illuminati-brödraskapet automatiskt blir han rik, mäktig och känd i livet och uppnår alla deras hjärtan önskar och får också en månadslön på $ 500.000 USD. Vi är redo att förändra ditt liv, vi kan göra dina drömmar till verklighet.

Det stora distriktet Illuminati erbjuder dig en livstidsmöjlighet att förverkliga dina hjärtat. Jag tror att alla på denna planet "Jorden" känner till ILLUMINATI, men för dem som inte vet så mycket om denna organisation, kommer jag att informera dig om det. Illuminati är ett hemligt samhälle som välsignar människans slag och uppfyller sina drömmar om att bli miljonär, miljardär och också främja deras olika affärer. Just nu tror jag att du vet mer om den här organisationen och det finns ingen anledning att vara rädd för någonting.

Jag är inte här för att röra med dig eller spela spel för dig, eftersom det nu står många människor där ute som imiterar oss och hävdar att de är medlemmar i ILLUMINATI. Så brödraskapet kommer sedan till en slutsats om att globalisera denna organisation för att hjälpa dem som faktiskt är redo att bli en del av denna stora familj och de som vilseleds av bedragare. Nu tror jag att det här är din möjlighet att gå med i vår prestigefyllda organisation och göra dig själv och din familj stolt.


Om du är intresserad av att gå med i den här stora organisationen eller för mer information. kontakta sedan vår Grand Lodge i Pennslyvania, USA via WhatsApp: "+1 (325) 261-7127" eller vår officiella e-postadress: [illuminati666grandlodge@gmail.com]

Signerad: GRANDMASTER