Friday, January 08, 2021

En återblick på 2020 och dess första halvår.
Godmorgon!!Jamen, 2021 börjar ju bra …
Eller inte.
Vilken otrolig soppa det är. Mer än så. Det vi bevittnar nu är bortom allt. Jag kan inte låta bli att känna stor oro inför vad som komma skall. Visst, vi visste att det skulle bli oroligt den 6 januari, men inte hade väl någon kunnat tro att dessa dårar skulle ta sig IN i Capitolium? Som jag sa, nu får vi spänna fast säkerhetsbältena och hoppas på det bästa …

Men, 2020 är över. Som brukligt tänker jag göra en återblick av det gångna året. År 2020 blir inget undantag, trots allt. Vi ska ta oss en titt på årets första sex månader.


Häng med!!


Januari!


Februari!


OCH, så blev det skottdag och jag tog detta foto.  Mitt i en tunnel.  OCH det var symboliskt (fastän jag inte visste då), för i den tunneln av mörker befinner vi oss ännu ...Mars!

 


Jag började kalla tiden som var, Det Svarta Paraplyet.  OCH det uttrycker hänger med än idag ...  Frågan är hur länge till?April!

Maj!OCH vi hängde på decket nästan varje kväll. 
Juni!


Karolina fyllde 24 år.  Vid det här laget hade vi inte träffats sedan i februari.  OCH vi träffades inte heller i juni.  Vi träffades först i slutet av augusti.


Med detta önskar jag er alla en fin och lugn helg.
Hur det blir i Washington DC och i USA för övrigt dessa dagar står skrivet i stjärnorna.
Högre makter MÅ hjälpa oss!

16 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Ja du, vilket år att skriva in i historieböckerna. Tur det fanns positiva saker också som hände och att naturen bjöd på så mycket vackert och struntade i corona helt och hållet.

Kul att läsa och se dina bilder igen på månaderna som gått. Tänk så lite man visste i januari och februari och sen i mitten av mars fick vi i hela världen en stor, fet käftsmäll när covid 19 tog fart. Här hemma såg jag nog bara brist på jäst och mjöl, toapapper fick man inte köpa som man ville utan det fanns en skylt som talade om hur många fp man fick köpa.

Blev ju en paus här i höstas innan smittan tog fart igen och just nu känns det som vi är tillbaka på ruta 1 igen och man ser inget slut förrän vaccinet är här och alla fått sina 2 doser. Ja, helt slut tar det väl inte med vaccinet men ett mer normalt läge iaf.

Tack för din fina återblick på de första 6 månaderna, har njutit av dina bilder och känner mig nu redo att ta in den här fredagen och göra det bästa av den. Ska börja med en promenad med en väninna till hembageriet och hämta de beställda biskvierna (lime i ena sorten och lechedulche i den andra) några surdegsfrallor till morgondagens frukost.

Stor kram från et snöigt Åkersberga

Eva i Dalarna said...

Jag får svindel bara av att titta på Peter där ute på McAfee!
Detta året 2020 var ju ett skitår(min man och jag hade covid19 tex) men vi ska inte glömma att det hände bra saker också. Vårt sjunde barnbarn föddes till exempel.
Och tänk så många som plötsligt hade bästa julen på länge..

Annika said...

Yvonne:
Året ja ...
Det fanns mörkt och det fanns ljust. Men mest blir det nog det mörka jag iaf kommer att minnas.
TACK och lov för naturen!!

TACK!
Ja tänk så lite man ända visste i början av året. Viruset dök upp som notiser här och där.
OCH vilken käftsmäll det blev precis runt min födelsedag. DÅ kom skräcken och då fattade alla innerbörden.
GLAD ändå att paniken inte är som den var då.
TROTS fler fall nu.

Vaccinet är det enda som kan stoppa det.
OCH det är här, nu vaccineras sjukfvårdspersonalen först. I lördags var det massvaccinering för 6000 inom vården i min kommun.
Ja de äldre fick det också först.
OCH nästa grupp blir lärarna o skolpersonal.
Jag kommer långt ner på listan, kanske till sommaren?

TACK för dina alltid så fina ord.
Ha en jättefin dag och TREVLIG helg!!

Annika said...

Eva_
Ja, McAfee fick det isa i benen. Men det är en av de allra bästa hajkar vi gjort.
Som jag skriver i mitt inlägg fanns det ju verkligen både bra och dåliga saker med året som gått. Även om det Svarta Paraplyet ligger över oss alltjämt. Sjunde barnbarnet är ju en supergrej med året.
Julen, ja, den skriver jag om i mitt första inlägg det här året.
DEN var verkligen den bästa på år och dag. Tror många kommer ta med sig ngt fr detta år som de blev tvingade till men som blev BRA.

Ann I Usa said...

Älskar dessa årssummeringar. Gör ju själv de, men delar upp de i 4 hela inlägg :)Tycker det är så fint att se tillbaka på det som hänt, och inse att allt inte var dåligt. Ibland så ser man bara allt negativt och glömmer bort allt det fina.

Och ja. Kaoset just nu. Helt jäkla sjukt. Satt i bilen och körde hem när det började...var så chockad.

Annika said...

Ann:
Ja, det är kul. Tar tid att skriva, så jag förstår att du delar upp dem i kvartal. BRA ide till nästa år. Tycker också om att läsa summeringar.
Precis, det är bra att blanda både gott och ont under året. ett år är ju inte varken svart eller vitt, och det ser man verkligen då man summerar ett år.

DET är chockerande det som hänt. Det går inte att fatta ...

BP said...

Vilken vacker dotter du/ni har:-) Sista bilden är fantastiskt bra! Sedan fick jag lära mig vad Parasites är för nåt. Är ju urusel på musik och film, men nu vet jag. Så kul för Karolina och Mike att mingla med kändisarna - coolt! Tur att de hann med partylivet innan pandemin satte igång.

Alltså jag minns ju hyllorna i våra supermarkets i mars/april. Precis som du skriver så var det mest toa- och hushållspapper som var slutsålda. Sedan fanns inget mjöl och ingen jäst. Resten var rätt spå "normal", och det dröjde inte många veckor tills hyllorna var fyllda igen. Men det var inte i närheten av dina gapande hyllor kan jag säga. Märkligt. Gissar att preppers passade på hos er och delvis hos oss också.

Sedan bor ni ju i paradiset! Så otroligt fint med ert deck där ni kan hänga länge på våren, sommaren och hösten. Ja, under vintern också som du visade i föregående inlägg.

Annika said...

BP:
TACK BP!!!
Ja, så kul för dem att gå på Oscarsparty. En verklig upplevelse för dem!
I år blir det inget sånt för någon.
Parasite är en bra film, kan rekommendera även fast jag vet att du inte är ngt stort fan av film. Men BRA är den.
Ja, jösses, den tiden då inget fanns i butikerna. Så hemskt det var. Ni kände också av det lite ja. Men det blev nog inte lika galet hos er, som tur är.
Preppers went nuts. Så de fick börja ransonera i butikerna. SÅÅÅ glad att detta är över.

Tusen tack vad gullig du är!!! Älskar vårt deck.

Ha en finfin helg!!

Bloggblad said...

Roligt att se! Förvånar mig ibland över att det trots allt känns som om veckorna gått fort. Ja, hela året. Vi gjorde en del innan det slog till, men de första två månaderna på året har jag nästan glömt. Coronan överskuggade allt.

Här fortsätter vi att traska på i skogarna. Per följer med ca 2 ggr per vecka, de andra dagarna går jag min vanliga runda ensam. Det är det som håller mitt humör uppe, nya skogar, nya stigar.

Jag saknar körerna, saknar att träffa min ”kulturkompis” och gå på restaurang med henne. Saknar att gå på riktiga sammanträden och inte med zoom. Saknar att gå in i affärer hur som helst och att gå till frissan.

Annika said...

Bloggblad:
Kul att du tycker det.

Ja vilket märkligt år. I mars och april och in i maj tyckte jag nog att tiden gick långsamt. Antar att det var rädslan?
Sen har tiden fullkomligt rusat.

Naturen helar och tack och LOV för den!! Jag är ju som du där!

Zoom, så trött på allt vad det heter. Men bra att det finns givetvis.
Saknar också att kunna gå in och ut i affärer, hänga i en bar, restauranger och att gå hem till varandra. Till frissan går jag dock, hon är ensam där och vidtar alla försiktighetsåtgärder. Peter däremot har inte klippt sig sen i feb-20. SÅ han har COVIDHÅR deluxe!!

Biggeros.blogg.se said...

Vilket år att minnas som går åt historiska händelser. Jag ser som sagt både fördelar och nackdelar under pandemin. Vi har fått behålla vår hälsa och inga tragiska bortfall i vår släkt och bland vänner har skett. Bi har fått mer än gjort på hemmafront, ändrat livsstil, börjat att motionera mera och min man har haft läng tids hemester. Nack6är att vi inte ha fått röra osd fritt och resa. Jag har inte träffat mina döttrar och mor/ far på 20 månader=(
Vilka tjusiga bilder från det gågna året.
Kram

Elisabeth said...

Det är alltid lika roligt att läsa dina halvårssammanfattningar och se alla vackra foton, inte minst för att se att det trots allt fanns annat än c19 även det första halvåret.

Beträffande varubrist märktes det inte mycket i min närmsta affär - det enda som saknades var jäst (VARFÖR bunkrar man jäst?! Alltså inte torrjäst, det hade jag förstått meningen med, utan den färska varianten). Det c19 påverkat allra mest för min del är att vi ägnat oss så mycket åt distansundervisning. När vi gick över till det i våras kändes det ärligt talat ganska onödigt, här hade vi ytterst få fall, nu känns det helt rätt, även om det tyvärr inte blir samma sak som "vanlig" undervisning. Dock har det blivit lite av en vana. I våras hade jag ingen aning om Google Meet, presentera sin skärm, spela in Meet och allt sådant, nu är allt det rutin.

Annika said...

Biggero:
ja, vilket år att se tillbaka på.
Precis, det finns verkligen guldkanter i allt detta också, Precis som du är jag förskonad (ÄN så länge, bäst att tillägga) från dödsfall inom familjen eller i bekantskapskretsen, Känner många som varit sjuka i c19, men ingen som behövt vård eller (gud förbjude) dött.
Har väl egentligen inte lidit personligen heller genom denna pandemi, men hjärtat blöder för alla som förlorat sina jobb, företag, alla skolbarn som lider, all våld som uppstått etc. Men så känner vi alla.
Ja, det att inte kunna resa är inte roligt, tänker ofta att jag kanske borde åka hem till mina gamla föräldrar. Tufft är det.
TACK för att du gillar mina bilder.
Kram!

Annika said...

Elisabeth:
TACK!!
Ja, i början av året var vi ju inte direkt rädda för vad som komma skulle. Vi visste inte, fattade inte ...
men sen, BOOOM!

DET var märkligt tycker jag, just jäst. Att bunkra sådan,
HAHA.
Här var det samma, hela bakhyllorna på butikerna var tömda på mjöl och sådant. Men jag bakar ju inte , men hemskt att se var det.

Distansunervisningen ja ... ja jösses vilken prövning för er lärare.
Här har de sagt att skolan ska öppnas den 26 jan, hybrid. MEN ingen tror väl att det blir så.
Vi får se.
Lärarna är iaf nästa grupp som ska vaccineras. BRA det. De har ju vaccinerat alla i vården nu, och de äldre. Eller håller på som bäst, ska jag säga. Sen är det skolpersonalens tur.

Elisabeth said...

Intressant att lärarna prioriteras. Här är det inte aktuellt, TROTS att Sverige samtidigt inte ska vaccinera personer under 18, vilket ju är majoriteten av eleverna. Andra länder inom EU ser lärare som en prioriterad grupp, just för att vi träffar mycket folk och har svårt att hålla avstånd (speciellt de som arbetar med yngre elever), men inte Sverige inte. Suck.

Nu har det ju för övrigt införts krav på att varje kund ska ha 10 kvadratmeter butiksyta, vilket i sig är bra, men det blir lite ironiskt när utbildningsministern samtidigt står och säger att hon hoppas på att gymnasieskolorna ska öppna 24 januari (vi ska dock ha distans januari ut). Smittspridningen lär inte vara mindre då, och 10 kvadratmeter/elev kan man ju bara drömma om.

Annika said...

Elisabeth:
Japp, de står näst på tur.
Essential workers, som de ju är i allra högsta grad.
Sverige och pandemin är ett ämne som gör mig ganska förbannad. Ska inte gå in på det så mkt, men jag tycker man misslyckats rejält.
Jadu, Elisabeth, det är mkt man undrar över ...
Det där med 10 kvm tex